Kirjoittaja Aihe: Orpon hallitus 2023–  (Luettu 507178 kertaa)

Aukusti Jylhä

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 11 494
 • Liked: 18061
 • käpykaarti
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3690 : 11.12.2023, 19:17:08 »
Vaikka lehdet kirjoittavat "oikeistohallituksesta" ja vasemmistolaiset huutavat kilvan "äärioikeistohallitusta", perusdemarihallitus näyttää jatkavan suomalaiskansallisella perinnelinjalla. Leikataan toisaalta ja kiristetään toisaalta, vaikutus plusmiinusnolla tai todennäköisesti negatiivinen.

Nykyinen hallitus lienee oikeistolaisin, mitä eduskunnasta on saatavilla, mutta se ei näytä kykenevän edes maltilliseen kokonaisveroasteen laskuun.
Oikeasti oikeistolainen hallitus ei edes puhuisi mistään verojen korotuksista. Verotusta tulisi laskea kautta linjan alkuun vaikka neljänneksellä, katsoa mitä tapahtuu ja sen jälkeen laskea toinen neljännes vielä siitä.

ALV:n voisi yhtenäistää alkuun vaikka 5 prosenttiin. ALV 24% on suoranaista ryöstöä. Miten voi olla oikeudenmukaista, että valtio niistää neljänneksen tehdystä kaupasta? Miksei 33%? Tai miksei 66%?

"Valtion tulee rahoittaa toimintonsa verotuksella", ja olen samaa mieltä.
Koska käydään se keskustelu, että mitkä ovat niitä valtion toimintoja joita verotuksella tulee rahoittaa?

Rahaa se tarvitsee oikeistohallituskin. Arvonlisäverohan siitä helppo korotuskohde, että pienelläkin muutoksella saadaan paljon verokertymää lisää. Välttämättömyyshyödykkeiden kuten ruuan lisäverotus nykyisessä inflaatiotilanteessa kertoo joko siitä, että ehdottaja  on aivan kujalla nykyisestä tilanteesta, tai sitten ehdottajalla on ideologinen tarve kiusata pienituloisimpia. Purran lausahdus "empatia ei sovi politiikkaan" saa epäilemään että kyse on jälkimmäisestä.

Ehkä tämä on hyvä bluffi Purralta, annetaan kansalle vaihtoehto: haluatteko että leikataan maailmanparannukseta, vai kansalaisilta? Ensimmäisessä vaihtoehdossa kansalaisilta ei leikata tuplasti (eli maailmanparannus loppuu sekä veronkorotus loppuu), toisessa vaihtoehdossa kansalaisilta leikataan tuplasti (eli maailmanparannus jatkuu sekä veronkorotus toteutuu).

Pitää muistaa, että siellä on muutama muukin puolue, ja nämä ovat maailmanparantajia. Yleinen ilmapiiri pitää saada maailmanparannusta vastaan. Suomalainen ei opi kuin kantapään kautta, jos silloinkaan. Eiköhän Purra sopivassa tilanteessa sitten ehdota vaihtoehtoista toimintatapaa julkisuuden kautta tyyliin "no onhan tälle veronkorotuspaineelle toinenkin vaihtoehto, mutta se ei oikein tunnu muille hallituspuolueille sopivan, ja se on...", siinä on hallituskaverit sitten puun ja kuoren välissä jos ei maailmanparannuksesta leikkaaminen edelleenkään maistu.

Tämähän se olisi ihan kova peliliike, mutta...

Vahvasti kyllä näyttää enemmänkin siltä, että persut eivät taida sittenkään olla suomalaisten asialla. Ilmastohulluus saa jatkua, Ukraina on Suomea tärkeämpi, katujengiväkivalta unohtui, homorummutus leviää... Jos nämä kaikki ovat jotain 5-D sakkipeliä, niin aikamoinen mastermind pitää olla persuilla puikoissa, mihin en todellakaan usko. Puikoissa on yksipuoluejärjestelmän tekijämiehet, Eliitti.

Nyt kansalle näytetään, että puolueet päättävät, eivät äänestäjät. Siinä on uusi normaali mihin taipua. Demokratiaa ei Suomessa enää ole.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

Aukusti Jylhä

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 11 494
 • Liked: 18061
 • käpykaarti
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3691 : 11.12.2023, 19:24:30 »Purra laukoo typeryyksiä minkä ehtii. Tai sitten hän tietää persuäänestäjien olevan ylempää keskiluokkaa, joita sosiaalituet vain harmittaa.

Kehitysapu? YLE? Suomen Akatemia? KOJAMO?? SOTE??

Ei, näistä ei tule Riikka liiemmin puhumaan, sillä leikkauslistan tulee kohdistua tavalliseen kansaan. Kuka sen sitten päättää, niin hyvä kysymys, mutta persu-ideologia tässä ei enää ole takana kuin nimenä.

Muoks! Oli Riikan xwiitti muuttunut jotenkin "invalid tweet"iksi, joten laitoin osoitteen uudestaan.
« Viimeksi muokattu: 13.12.2023, 17:15:30 kirjoittanut Aukusti Jylhä »
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 403
 • Liked: 11552
 • Mullaki o kissa
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3692 : 11.12.2023, 19:25:24 »
^^Eihän tuosta unohtunut kuin että bensan hinnalle ei tehdä mitään  :P

Nyt kansalle näytetään, että puolueet päättävät, eivät äänestäjät. Siinä on uusi normaali mihin taipua. Demokratiaa ei Suomessa enää ole.

Totta. Muistaakseni juuri edellisen hallituksen aikaan jo meille sanottiin jotain "me rulaamme, koittakaa pärjätä"  :silakka:
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 469
 • Liked: 15076
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3693 : 11.12.2023, 21:16:29 »

Purra laukoo typeryyksiä minkä ehtii. Tai sitten hän tietää persuäänestäjien olevan ylempää keskiluokkaa, joita sosiaalituet vain harmittaa.

Kehitysapu? YLE? Suomen Akatemia? KOJAMO?? SOTE??

Ei, näistä ei tule Riikka liiemmin puhumaan, sillä leikkauslistan tulee kohdistua tavalliseen kansaan. Kuka sen sitten päättää, niin hyvä kysymys, mutta persu-ideologia tässä ei enää ole takana kuin nimenä.

Nyt on syntyvyys nälkävuosien luokkaa, vaika leikausten jälkee kin sosiaaliturva on parempi...
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 971
 • Liked: 5313
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3694 : 11.12.2023, 21:31:52 »
Ministeriöiden työntekijät ovat omaa eliittiluokkaansa. Mieltävät itsensä Euvostoliiton Suomen provinssin johtajiksi. Jonka jälkeen on helppo ymmärtää, miksi Suomi on mitä on. Eikä ole paremmaksi menossa.

Johtopaikoissa oleville tämä on nautintoa tuottava peli, jossa talouskasvu estetään heidän pähkähullujen päähänpistojen alttarille.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2023, 22:01:27 kirjoittanut ApuaHommmaan »

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 038
 • Liked: 9224
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3695 : 12.12.2023, 12:31:56 »
Mari Rantanen on lähettänyt kirjeen EU-komissiolle, EU:n neuvoston puheenjohtajamaalle Espanjalle ja Rantasen sisäministerikollegoille unionin jäsenmaissa. Kirjeessä ehdotetaan mahdollisuutta keskeyttää turvapaikanhaku väliaikaisesti välineellistetyn maahantulon tilanteissa.

Aina valpas akateemikkomme  Martti Koskenniemi katsoi viime viikolla kirjeen menneen väärään osoitteeseen:

“Sehän tarkoittaisi YK:n pakolaissopimuksen rikkomista. EU ei tietenkään voi sellaiseen lähteä. Jos halutaan, että pakolaisjärjestelmää pitää uudistaa, silloin se kirje pitää lähettää YK:n pakolaisasiain pääkomissaarille, joka hallinnoi tätä pakolaissopimusta ja sillä perustettua järjestelmää. EU ei sitä voi tehdä.”


https://www.is.fi/politiikka/art-2000010049542.html


Onko nyt niin, että arvon pääkomissarit eivät tunne vastuualueitaan niin hyvin, että ilman ulkopuolisten kehoituksia pystyisivät havaisemaan ja ratkaisemaan vastuualueittensa akuuteimmat ongelmat?

”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 179
 • Liked: 9192
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3696 : 12.12.2023, 17:20:28 »
Ne pää- ja muut komissaarit ovat virassa sopivuuden eivätkä pätevyyden tai älyn / viisauden / kokemuksen takia.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 906
 • Liked: 39681
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3697 : 13.12.2023, 00:16:14 »
Purra ehdottaa veronkorotuksia

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010048725.html

Lainaus
Olen koko ajan korostanut mahdollisuutta käyttää kaikkia keinoja. Tulee olemaan hyvin vaikeaa löytää pelkkiä säästöjä.

Onko nyt tosissaan jo toissijaiset kohteet leikattu, vai miksi PS ministeri ehdottaa alvn nostoa? Kehitysmaiden ja EUn rahareiät on jo tukittu?

Korkea ALV on ollut kokkarien unelma siitä saakka kun ALV otettiin käyttöön LVV:n poistuttua EU:n myötä. Kokkarien logiikka on ollut "kannustaa työntekoon" laskemalla työn verotusta mutta vastavuoroisesti korottaa ns. kulutusverot eli ALV:n.

Tosiasiassa palkkaverotuksen alentaminen ja ALV:n korotus hyödyntää korkeatuloisia, koska palkan veroprogression takia, pienikin veroprosentin alennus korkeilla tuloilla, lisää nettotuloja enemmän kun ALV:n korotus nostaa nettomenoja.

Tästä päätellen Purra saattaa puhua kokkarien suulla eli Orpo on ilmeisesti onnistunut saamaan persut ajamaan epäsuosittua ALV:n korotusta kokkarien puolesta.

Joka tapauksessa ALV:n korotus on ihan helvetin huono idea monestakin syystä:

- Se nostaa välittömästi hintoja juuri ALV:n korotuksen verran eli se on käytännössä kertaluonteinen ja pysyvä inflaatiohypähdys.

- Jos myöhemmin halutaan alentaa ALV, se ei taas näy hinnoissa käytännössä lainkaan koska veroalenema siirtyy käytännössä kauppiaiden katteeseen.

- ALV:n korotus iskee kaikkiin kansalaisiin koska se on sama kaikille. Käytännössä sen suhteellinen vaikutus on siis suurempi pienituloisille, joiden ALV arkikulutuksesta on suunnilleen sama kun korkeatuloisille. Luksuskulutusta taas pienituloisilla ei juurikaan ole.
Seuraus ALV:n korotuksesta voi olla tukiriippuvaisuutta, jonka puitteissa pienituloisen reaaliansiot laskevat niin, että erotus pitää paikkaa Kelan tuilla.

- Kelan tuet lasketaan pääasiassa kustannustason mukaan. Jos kustannustaso nousee ALV:n korotuksen myötä, tuetkin joudutaan nostamaan eli Kelan maksama tukipotti kasvaa kun ALV nostetaan.

- ALV:n korottaminen näkyy kulutuksen laskemisena koska hinnat nousevat. Erityisesti tästä tulee ongelma palvelusektorilla, jossa jo nyt mennään korkeimman ALV-kannan mukaan (24%).

Palvelusektori on suurelta osin luksuskuluttamista, joka ei aina ole välttämätöntä ja voidaan siten jättää ostamatta jos hinta on liian kallis. Palvelusektori on merkittävä työllistäjä, joten ALV:n korotus tulee saamaan negatiivisia vaikutuksia työllisyyteen kun palvelusektorin tuotteiden hinnat nousevat samalla kun ne eivät ole välttämättömyystuotteita ruoan tai bensiinin tavoin.

- ALV kertymä on 22,3 mrd euroa vuodessa! Tämä on siis se jättimäinen summa, jolla kansalaiset rokotetaan tuloverojen lisäksi. Tulo- ja pääomaverot ovat yhteensä 23,8 mrd eur. ALV-kertymä on siis samaa luokkaa kun tuloverot, joka tarkoittaa, että kansalaisten tulot verotetaan tosiasiassa kahteen kertaan jo nyt. Onko todellakin perusteltua viedä kansalaisilta pois vielä miljardeja euroja lisää kun ei kyetä leikkaa valtionhallinnon menoista?

ALV:n korotus on nopea kikka saada valtiontalous kuntoon koska yhdenkin prosentin keskikorotus tarkoittaa satojen miljoonien lisätuloja valtiolle. Viiveellä se aiheuttaa kuitenkin myös mainitsemiani menoja, jotka iskevät sitten päin naamaa seuraavassa hallituksen budjetissa.

ALV:n korotus ei kuitenkaan ratkaise perusongelmaa, eli aivan liian suuri julkinen sektori. Sillä vain laastaroidaan yli märkivää haavaa ja valtion meno-ongelmat nousevat aina kuitenkin pintaan jossain vaiheessa.

Purran ja persujen pitäisi tiputtaa ALV-pallo välittömästi. Se on uskomaattoman paska idea, jolla aiheutetaan vain lisää ongelmia ja ajetaan etenkin pienituloisia yhä enemmän tukiriippuvaisuuteen. Se on siis käytännössä syöttö suoraan vasemmiston lapaan, jossa nimenomaan pyritään saamaan koko kansa riippuvaiseksi valtiosta tekemällä siitä tukiriippuvainen.

« Viimeksi muokattu: 13.12.2023, 00:19:57 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 072
 • Liked: 6320
 • Hamster supremacy
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3698 : 13.12.2023, 12:29:42 »
Lainaus
Purran ja persujen pitäisi tiputtaa ALV-pallo välittömästi. Se on uskomaattoman paska idea, jolla aiheutetaan vain lisää ongelmia ja ajetaan etenkin pienituloisia yhä enemmän tukiriippuvaisuuteen. Se on siis käytännössä syöttö suoraan vasemmiston lapaan, jossa nimenomaan pyritään saamaan koko kansa riippuvaiseksi valtiosta tekemällä siitä tukiriippuvainen.

Joo plus kulutus suuntautuu pois maasta. Laskeskelin, että oon tehny 90% ostoksista muualta maailmasta, koska saman eka maailma paskan saa halvemmalla. "Suomi" firmojen työntekijätkin saattaa olla jotain nepalilaisia tai omistus jossain muualla, niin "tue suomalaista" aspektikin mennyt roskikseen. Jos tässä nyt jotain pitäisi tehdä, niin puolittaa ruuan ALV, niin ihmisten ei tarvi sitäkin tilailla tukkuna Saksasta.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 971
 • Liked: 5313
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3699 : 13.12.2023, 13:23:34 »
Pitänee varmaan lopettaa kaikki politiikan seuraaminen, kun touhu joka rintamalla niin pelleilyä todellisen päätöksenteon ollessa muualla. Mutta jota ei saa ääneen sanoa sitäkään, kun pellejen elanto perustuu erimuotoisiin kusetuksiin.

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 225
 • Liked: 4581
 • muurinrakentaja
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3700 : 14.12.2023, 13:58:41 »
Mielestäni on ihan legitiimi huoli, että kykeneekö Rydman hoitamaan ministerin tehtäviä? Rydman keulii nyt aika rankasti hesarin suhteen. Se on toisaalta ihan ymmärrettävää kun tietää Rydmanin historian, mutta ei jatkuvasta miekkailusta median kanssa tule mitään kun on ministeri. Rydmanin kommentointi alkaa vaikuttaa lapselliselta. Sinällään toivoisin enemmänkin mediakritiikkiä persuilta, mutta en niin kuin Rydman sen tekee.
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 181
 • Liked: 6001
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3701 : 17.12.2023, 16:04:05 »
Näyttää siltä että hallituksen on onnistunut hieman iskeä kiilaa opposition riveihin - vasemmistoliiton punikkiaktivistit manailevat vihreitä liberaaliporvareita jotka ovat käytännössä myöntyneet tiettyihin leikkauksiin:

https://twitter.com/Tanelihamalaine/status/1736015663209017635

Lainaus
Tämän selkeästi harkitun äänestyspäätöksen selittämiseen meni vain kahdeksan twiittiä. 🤷 

Käytännössä vihreät myöntyivät heikennyksille äänestämällä tyhjää.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 206
 • Liked: 9537
 • Hummeriälykkö
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3702 : 18.12.2023, 11:40:33 »
Sinällään toivoisin enemmänkin mediakritiikkiä persuilta, mutta en niin kuin Rydman sen tekee.

Olen seurannut Rydmanin keissiä melko tarkkaan ja viestittelyään Twitterissä (X).
Anna nyt esimerkkejä, mikä on ollut asiatonta tai lapsellista? Ja miten olisit itse asiat ilmaissut?

Joitakin näemmä ärsyttää se, että paskalehti hyysäriä ja sen todella alhaista toimintaa arvostellaan ihan ministeritasolla. Itse taas koen, että hyysäri saa ihan, mitä ansaitsee ja jos kellä niin Rydmanilla on oikeus sitä arvostella.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 965
 • Liked: 8648
 • Apulaisoikeusgangsteri.
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3703 : 18.12.2023, 14:16:53 »
Lainaus
Viikonlopun talouskeskustelu oli jatkoa eduskunnan budjettikeskustelulle, jota leimasi sekä Purran että opposition keskinäinen väittely, jota voisi luonnehtia jopa ilkkumiseksi.

Itsestään kuvaa jonkinlaisena Suomen Margaret Thatcherina luova Purra ei ole suinkaan ensimmäinen, joka sanoo Suomen elävän yli varojensa ja erkaantuvan muista Pohjoismaista. Itse asiassa Purra siteerasi liki sanatarkasti presidentti Sauli Niinistöä, vuosien 1996–2003 valtiovarainministeriä:

– Me olemme Suomessa tottuneet pitämään yllä elintasoa, jota ei ole ansaittu. Se on maksettu velkarahalla. Siitä osuudesta joudutaan nyt varmasti luopumaan, Niinistö sanoi Turun Sanomien haastattelussa viime tammikuussa.

TOSIASIA onkin, että Suomi on talouden ja julkisen velkaantumisen osalta tippunut kohtalokkaasti muiden Pohjoismaiden tasolta. Suomessa velka-aste nousee yli 73 prosenttiin BKT:sta, kun Ruotsissa se on laskenut 33 prosenttiin.

Eilis illan ilta sanomien pääkirjoitus. Hmm muistankohan mä väärin, eli oliko se jokin toinen iltapäivälehden juttu, jossa roimittiin myös oppositiota, sekä ay-liikettä kärjistämisestä turhaan. Vai oliko se tämä juttu jota oltaisiin sitten pahimmassa tapauksessa muokattu, ja kritiikki ay-liikkeelle olisi jätetty kokonaan pois, sekä opposition kritisoimista olisi lievennetty.

Toivottavasti se oli joku toinen silmiini lähiaikoina pistänyt juttu, koska tässä ei ainakaan lue, että juttua on muokattu.

Purran ja persujen kritisointiahan tämä artikkeli on pääasiassa.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000010064209.html
« Viimeksi muokattu: 18.12.2023, 14:24:17 kirjoittanut Mäyräkoira »
Halonen ei ollut huono presidentti, vaan paha presidentti. Hän oli tarkoituksellisesti paha, ja siinä mitä hän tarkoituksellisesti teki, hän oli varsin hyvä.

-PPT-

Suurkiitos Johanna Tukiainen!! 👍

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 598
 • Liked: 7951
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3704 : 18.12.2023, 18:05:10 »
 :)
« Viimeksi muokattu: 29.12.2023, 20:03:07 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 072
 • Liked: 6320
 • Hamster supremacy
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3705 : 18.12.2023, 18:47:36 »
Lainaus
No metsäähän meillä olisi.... Ei kun tehtaat vaan Uruguayhin


pitkäkuituista sellua ei saa Uruguayn eucalyptyspuista. Siihen pitää olla havupuuta.
https://www.upmpulp.com/articles/pulp/20/forests-in-uruguay/

"new forests containing 80% eucalyptus and 20% pine trees were planted to provide raw materials for the wood and pulp industries"

Lainaus
Through the expansion of its operations with this new mill, UPM and its subcontractors will create 4,000 new jobs through the value chain, as well as approximately 6,000 induced jobs

Samassa artikkelissa sanotaan myös noin eli suomalainen UPM on onnistunut luomaan uutta työtä uruguaylaisille, muttei varmaankaan suomalaislle samaan aikaan, kun tehtaita lakkautettiin Suomessa. En sitten tiedä onko meiltä metsä loppu, liian kallista vai onko Uruguay hyperkilpaillussa globalismissa parempi paikka hoitaa metsäbisneksetkin. Hämmentävintä olisi, jos suomalaiset käyneet ite luomassa Uruguayhin kilpailevan metsäbusineksen, joka vie Suomesta markkinaosuuksia. En tosin ole asiantuntija, niin pelkkiä arvauksia, koska niin monta muuttujaa nykypäivän arvoketjuissa.
« Viimeksi muokattu: 18.12.2023, 18:49:12 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Pieni Maailma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 288
 • Liked: 774
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3706 : 18.12.2023, 22:24:05 »
Rkp:n Henriksson väläyttää veron­kiristyksiä ensi keväälle

Lainaus
Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalta ei löydy enää leikattavaa.

Hallituksen tulee keskustella myös verotuksesta, mikäli lisäsopeuttamiskysymykset nousevat pöydälle, sanoo Rkp:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson.

”En usko siihen, että leikkaamalla, leikkaamalla ja leikkaamalla saadaan taloutta kuntoon. Tässä vaiheessa en sulje mitään pois, mutta on välttämätöntä katsoa veropuolta, jos ruvetaan puhumaan lisäsopeuttamistarpeesta.”
----
Mikäli leikkauslinjalle joudutaan, opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalta Henrikssonin mukaan ei löydy enää lisäleikkauskohteita.

”Me kävimme viime keväänä hirveän hankalat hallitusneuvottelut, jolloin jo sen kuuden miljardin löytäminen oli todella hankalaa.”

Hallitusneuvotteluissa sovittiin yhteensä kuuden miljardin euron sopeutuksista julkiseen talouteen hallituskauden aikana.

”Mahdollisia leikkauskohteita on etsitty kissojen ja koirien kanssa myös sen jälkeen. Niitä ei voi täysin sulkea pois, mutta Rkp:lle on todella tärkeää se, että ainakaan koulutuksesta ei leikata.”
----
Loput linkistä
Verotus ei luo vaurautta. Suomen taloustilanne ei parane pätkääkään veroja nostamalla.
Verotusta tulee tosiaankin tarkastella alaspäin samalla kun valtion, hyvinvointialueiden ja kuntien tehtäviä karsitaan kovalla kädellä.
Lakeja ja säädöksiä tulee kumota ilman, että niitä korvataan millään.

Tummennettuun kohtaan totean, että potaskaa.
Liberaalipuolueen "Leikattavaa löytyy" listasta näyttää löytyvän heidän tavallaan laskettuna 1,6 miljardia säästöä.
Pieni on kaunista

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 971
 • Liked: 5313
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3707 : 18.12.2023, 22:42:01 »
Lainaus
No metsäähän meillä olisi.... Ei kun tehtaat vaan Uruguayhin


pitkäkuituista sellua ei saa Uruguayn eucalyptyspuista. Siihen pitää olla havupuuta.
https://www.upmpulp.com/articles/pulp/20/forests-in-uruguay/

"new forests containing 80% eucalyptus and 20% pine trees were planted to provide raw materials for the wood and pulp industries"

Lainaus
Through the expansion of its operations with this new mill, UPM and its subcontractors will create 4,000 new jobs through the value chain, as well as approximately 6,000 induced jobs

Samassa artikkelissa sanotaan myös noin eli suomalainen UPM on onnistunut luomaan uutta työtä uruguaylaisille, muttei varmaankaan suomalaislle samaan aikaan, kun tehtaita lakkautettiin Suomessa. En sitten tiedä onko meiltä metsä loppu, liian kallista vai onko Uruguay hyperkilpaillussa globalismissa parempi paikka hoitaa metsäbisneksetkin. Hämmentävintä olisi, jos suomalaiset käyneet ite luomassa Uruguayhin kilpailevan metsäbusineksen, joka vie Suomesta markkinaosuuksia. En tosin ole asiantuntija, niin pelkkiä arvauksia, koska niin monta muuttujaa nykypäivän arvoketjuissa.

Ei UPM mitenkään ajattele olevansa suomalainen. Intressissä ei ole suomalaisten elämän parannus, jos se ei palvele heitä. Esimerkiksi työttömyys kannattaa heille pitää korkealla tasolla, koska kun MC Donaldsin burgerinpyörittäjäksi hakee tuhat ihmistä, niin loputtomasti halpatyövoimaa löytyy reservistä.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 072
 • Liked: 6320
 • Hamster supremacy
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3708 : 18.12.2023, 23:17:50 »
Lainaus
Ei UPM mitenkään ajattele olevansa suomalainen.

Ei niin. Tosin Wikipedia sanoo, että firma on Suomen viidenneksi suurin yritys, niin ajattelen sen suomalaiseksi, niin kuin varmaan ihmiset ajattelee Rovion ja Angry Birdsin suomalaiseksi. Koska hyperkilpailtu globalismi, niin periaatteessa firma voi heti huomenna potkia Petterin ja Liisan työttömksi. Siirtää pääkonttorin Uruguayhin ja unohtaa koko Suomi nimisen maan olemassaolo.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 263
 • Liked: 24382
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3709 : 19.12.2023, 09:04:09 »
Kokoomuksen suunnitelma etenee hienosti. Jopa kokkarien Timo Haapala pääsee hämmästelemään persujen verenhimoa:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010067734.html

Lainaus
Kommentti: Riikka Purra näyttää suorastaan hekumoivan, kun kylmäävät talousennusteet lyödään pöytään joulun alla
Valtiovarainministeri Riikka Purra tuntuu ottavan ilon irti, kun tänään julkistettavissa ennusteissa Suomen taloustilanteesta maalataan tummansynkkä kuva, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala ihmettelee.
...
Suomessa on yksi poliitikko, joka etukäteen tuntuu jo nautiskelevan tilanteesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) julkisista ulostuloista heijastuu eräänlainen valtiovarainministerin sadomasokistinen riemu:

Nyt menee heikosti!

Niin että tästäpä sen kuulette ja näette kaikki! Vielä joulun alla!

Purran puheista tulee mieleen umpihangessa konekivääriä raahaavan Tuntemattoman sotilaan Lahtisen synkkä jurnutus homman järjettömyydestä, joka päätyy toteamukseen, että kohta alkaa puuristin tienaaminen.

Viestipalvelu X:ssä Purra on jo etukäteen puskenut synkkyyttä povaavia viestejä, joista syntyy vaikutelma kuin valtiovarainministeri nauttisi tilanteesta.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 372
 • Liked: 7038
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3710 : 19.12.2023, 09:21:33 »
Kokoomuksen suunnitelma etenee hienosti. Jopa kokkarien Timo Haapala pääsee hämmästelemään persujen verenhimoa:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010067734.html

Lainaus
Kommentti: Riikka Purra näyttää suorastaan hekumoivan, kun kylmäävät talousennusteet lyödään pöytään joulun alla
Valtiovarainministeri Riikka Purra tuntuu ottavan ilon irti, kun tänään julkistettavissa ennusteissa Suomen taloustilanteesta maalataan tummansynkkä kuva, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala ihmettelee.
...
Suomessa on yksi poliitikko, joka etukäteen tuntuu jo nautiskelevan tilanteesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) julkisista ulostuloista heijastuu eräänlainen valtiovarainministerin sadomasokistinen riemu:

Nyt menee heikosti!

Niin että tästäpä sen kuulette ja näette kaikki! Vielä joulun alla!

Purran puheista tulee mieleen umpihangessa konekivääriä raahaavan Tuntemattoman sotilaan Lahtisen synkkä jurnutus homman järjettömyydestä, joka päätyy toteamukseen, että kohta alkaa puuristin tienaaminen.

Viestipalvelu X:ssä Purra on jo etukäteen puskenut synkkyyttä povaavia viestejä, joista syntyy vaikutelma kuin valtiovarainministeri nauttisi tilanteesta.

Ehkä vika onkin lukijan silmissä, halutaan nähdä sitä mitä ei oikeasti ole olemassa.

Purra vetää hyvää linjaa, ei anna turhia lupauksia tai ole vain puhuva pää isoine kiilusilmineen tyyliin "Nyt mene hyvin, rahaa tulee seinästä ja lainoja ei tarvitse maksaa takaisin!".

Purra kertoo faktat ja tilannekuvan turhia kaunistelematta, sitten on näitä haapaloita jotka eivät sitä osaa käsitellä koska ovat tottuneet pumpulikäsiteltyyn fiktioon.
Klamydia - Suomi on sun

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 452
 • Liked: 9898
 • Hädänalainen rap-muusikko
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3711 : 19.12.2023, 09:33:12 »
^^Haapalan hämmästelyksi pukema ironia kieltämättä säväyttää vaikka hämmästelylle on todellakin aihetta.

Maassa on vihdoin tosiasioita tunnustava hallitus sekä ennenkaikkea vastuuta kantava valtionvarainministeri. Ihmeiden aika ei ole ohi.

Purran sarkasmi tottakai loukkaa niitä puolueita jotka samassa tehtävässä eivät ole kyenneet niin mihinkään uudistuksiin, siis ei yhtään mihinkään. Sekä tottakai niitä suomalaisia jotka ovat uskoneet siihen että asiat kyllä muuttuvat ja velat päivittyvät saataviksi kun vaan äänestetään "vanhoja valtionhoitajapuolueita ja duunaripuolueita ja maaseudun puoluetta" ja samalla ylläpidetään koko saatanan sairasta valtiollista korruptiota jonka molokin kitaan on jo vuosikymmenten ajan uponneet perinnöt, lapsilisät kaikki tyynni. Moni vielä uskoi että uuvattipersut olisivat laivaa kääntäneet mutta halvalla meni. Hah.

Vielä jos jossain kohtaa saadaan Soini (tai edes Simon, Tiinakin käy) tänne foorumille tai edes telkkariin ulisemaan persujen pahuutta niin lienette tyytyväisiä. Erikoisen nautinnollista olisikin nyt uuvatteja saada kameroiden eteen kertomaan mielipiteitään puolueen hallitustaipaleen alusta.  8)
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 708
 • Liked: 3171
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3712 : 19.12.2023, 13:06:37 »
Näemmä tosiaan Purra edes yrittää, mutta nyt kun teot olisivat yhtä vakuuttavia kuin puheet, mutta kun eivät ole. Velanotto ei ole muuttunut mihinkään ja velkaäyri menee yli äyräiden. Tämä persujen kirurginen linja, se nyt ei vain ole riittävästi, molokin kitaan menee edelleen kärrytolkulla. Leikata pitäisi niin perkeleesti, sekä täysin erityisesti sieltä, mikä valuu kokonaan ulkomaille.

Se olisi puhumisen sijaan nyt tekemisen aika.
 
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 971
 • Liked: 5313
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3713 : 19.12.2023, 13:42:21 »
Aina ja ikuisesti kun olisi tekemisen aika on syy, miksi juuri nyt ei vaan voi tehdä mitään. Tällä kertaa kyse on Venäjästä, joka jopa on jonkinlainen syy, eli että kommunismin etenemistä ei voi just nyt hidastaa, kun pitää pitää kansa yhtenäisenä.

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 708
 • Liked: 3171
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3714 : 19.12.2023, 13:55:02 »
Aina ja ikuisesti kun olisi tekemisen aika on syy, miksi juuri nyt ei vaan voi tehdä mitään. Tällä kertaa kyse on Venäjästä, joka jopa on jonkinlainen syy, eli että kommunismin etenemistä ei voi just nyt hidastaa, kun pitää pitää kansa yhtenäisenä.
Minkä hiton takia me oikein liityttiin johonkin Natoon, jos se on sellainen pelkkä kallis paperitiikeri, ettei edes elintärkeitä leikkauksia voi suorittaa, ilman että joudutaan Venäjän syliin jokatapauksessa ja siitä huolimatta että ryssälläkin on omat kädet täynnä Ukrainassa?
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 686
 • Liked: 7139
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3715 : 19.12.2023, 14:20:10 »
Kokoomuksen suunnitelma etenee hienosti. Jopa kokkarien Timo Haapala pääsee hämmästelemään persujen verenhimoa:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010067734.html

Lainaus
Kommentti: Riikka Purra näyttää suorastaan hekumoivan, kun kylmäävät talousennusteet lyödään pöytään joulun alla
Valtiovarainministeri Riikka Purra tuntuu ottavan ilon irti, kun tänään julkistettavissa ennusteissa Suomen taloustilanteesta maalataan tummansynkkä kuva, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala ihmettelee.
...
Suomessa on yksi poliitikko, joka etukäteen tuntuu jo nautiskelevan tilanteesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) julkisista ulostuloista heijastuu eräänlainen valtiovarainministerin sadomasokistinen riemu:

Nyt menee heikosti!

Niin että tästäpä sen kuulette ja näette kaikki! Vielä joulun alla!

Purran puheista tulee mieleen umpihangessa konekivääriä raahaavan Tuntemattoman sotilaan Lahtisen synkkä jurnutus homman järjettömyydestä, joka päätyy toteamukseen, että kohta alkaa puuristin tienaaminen.

Viestipalvelu X:ssä Purra on jo etukäteen puskenut synkkyyttä povaavia viestejä, joista syntyy vaikutelma kuin valtiovarainministeri nauttisi tilanteesta.

Ihmiset pitää saada tietoisiksi tilanteen kriittisyydestä ja siihen ainut keino on kertoa tilanteen luonne koruttomasti ihmisille. Uskon ison osan suomalaisista yli puoluerajojen arvostavan tällaista inhorealismia paljon enemmän kuin vasemmiston tarjoamaa "kaikki on hyvin, jatketaan samaan malliin" -propagandaa koska vaikka ihmiset eivät välttämättä ymmärrä kuinka paha tilanne on, he ymmärtävät ettei tilanne ole hyvä.

Katsoin menneellä viikolla Javier Milein puheen kun hänet oli virallisesti vihkitty presidentiksi. Purran kommentit ovat höyhensarjaa siihen puheeseen verrattuna. Olin ällistynyt siitä, miten rajusti ja koruttomasti hän kertoi Argentiinan tilanteen ihmisille ja silti ihmiset söivät hänen kädestään. Ainoat buuaukset irtosivat valtansa menettäneille peronisteille, jotka ovat maata hallinneet 80 vuotta.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 568
 • Liked: 66039
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3716 : 19.12.2023, 14:27:06 »
Jossakin otsakkeessa Purra sanoi- ettei suomalaiset ole ansainneet elintasoaan. Olen tästä eri mieltä. Suomalaiset ovat ansainneet elintasonsa- joka ei edes ole isossa kuvassa mikään kummoinen. Purra ilmeisesti viittaa lausumallaan siihen- että maa on rankasti velkaantunut. Mielestäni tähän velkaantumiseen pitäisi kuitenkin suhtautua velkaantumisen syyt edellä.

Jos ajatellaan maahanmuuttoon kaikkinensa viimeisten vuosikymmenten aikana hassattuja rahoja- ja siihen lisätään vielä pohjattoman ahne EUn kita- on mielestäni virheellistä puhua siitä- etteivät suomalaiset olisi ansainneet elintasoansa. Siis ne tavalliset työtä tekevät suomalaiset- joita tunnutaan kurittavan ajasta ikuisuuteen jatkuvilla lisämaksuilla ihan kaikesta.

Mielestäni olisi oikeudenmukaisempaa sanoa- etteivät suomalaiset ole ansainneet päättäjiään. He ovat päätöksillään aiheuttaneet nykyisen kurimuksen hyvin pitkälti- eikä kurimuksen juurisyihin näy tälläkään kokoonpanolla tulevan perustavaa laatua olevia päätöksiä- vaan sama suomalaisten kurjistaminen jatkuu ties monentenako jatko-osana.

Laskekaapa siellä kyöpelinvuorella ihan huviksenne- paljonko ansaitsemattomien suomalaisten varoja on poltettu vaikkapa tällä vuosituhannella maahanmuuttoon+matuiluun kaikkinensa- ja siihen päälle EUn lutkuttamat kuukunat Suomi-neitomme tissistä.

Karsikaa ne oikeasti Suomelle ja suomalaisille haitalliset menot- ja puhukaa vasta sen jälkeen- mitä suomalaiset ansaitsevat ja mitä eivät.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 072
 • Liked: 6320
 • Hamster supremacy
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3717 : 19.12.2023, 14:44:54 »
Jossakin otsakkeessa Purra sanoi- ettei suomalaiset ole ansainneet elintasoaan. Olen tästä eri mieltä. Suomalaiset ovat ansainneet elintasonsa- joka ei edes ole isossa kuvassa mikään kummoinen.

Jep, Suomestahan olisi saanut Sveitsin vähän jippoilemalla. Duuniahan täällä pusketaan ja opiskellaan enemmän kuin tyyliin missään muualla.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 971
 • Liked: 5313
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3718 : 19.12.2023, 15:01:56 »
Jossakin otsakkeessa Purra sanoi- ettei suomalaiset ole ansainneet elintasoaan. Olen tästä eri mieltä. Suomalaiset ovat ansainneet elintasonsa- joka ei edes ole isossa kuvassa mikään kummoinen.

Jep, Suomestahan olisi saanut Sveitsin vähän jippoilemalla. Duuniahan täällä pusketaan ja opiskellaan enemmän kuin tyyliin missään muualla.

Juuri näin valtava potenttiaali.

Heikkoudet:
1) Ihan liian pieni nälkä menestyä. Vielä enemmän noin, kun kyseessä olisi se, että kiskaistaisiinpa nyt isompi porukka kerralla uuteen tekemiseen ja pärjäämään hyvin.
2) Kommunismin ihannointi.
3) Auktoriteettien aivopierujen kuuntelu loputtomasti, vaikka olisi miten selkeää, että johtavat kohti täyttä tuhoa.

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 708
 • Liked: 3171
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3719 : 19.12.2023, 15:27:58 »
Jossakin otsakkeessa Purra sanoi- ettei suomalaiset ole ansainneet elintasoaan. Olen tästä eri mieltä. Suomalaiset ovat ansainneet elintasonsa- joka ei edes ole isossa kuvassa mikään kummoinen. Purra ilmeisesti viittaa lausumallaan siihen- että maa on rankasti velkaantunut. Mielestäni tähän velkaantumiseen pitäisi kuitenkin suhtautua velkaantumisen syyt edellä.

-Naps-
Kyllä ja ei. Vaikka miten poliitikot ja virkamiehet ovat asiaan "enemmän" syyllisiä ja ansaitsisivat tulla rankaistuksi kovalla kädellä siitä mitä ovat tehneet, niin kyllä jos ihmiset haluaisivat löytää todellisen syyllisen tähän tilanteeseen, niin tarvitsisi vain ja ainoastaan katsoa peiliin.

Kuka nämä idiootit on sinne äänestänyt? Kuka lukee uutisensa Iltalehdistä ja gaslightaa itseään joka iltaisilla kympinuutisilla? Kuka ihan itse ottaa velkaa käsittämättömiä määriä ja sellaiseen "uuteen" taloon että vesi tulee pistorasioista sisälle? Kuka nielee ihan mitä tahansa paskaa on tulossa? Kuka ihan itse luovutti oikeuksiaan oikealla ja vasemmalla Koronan edessä? Kenellä ei ole yhtäkään lasta tai lapset ovat sosialistisen median kasvattamia. Kenellä ei ole mitään säästöjä, saati että olisi varastoa ja luksuspuhelinkin taskussa on rahoituksella ostettu? Keksi itse lisää kysymyksiä...

Kyllä tässä yhteiskunnassa on paljon paljon syvällisemmin mätää kuin pelkät poliitikot. Jos tänä tiedon aikakautena ei ole kykyä edes Googlettaa millainen on Ekoboost Foortti, ennen kuin ajaa sellaista ulos kaupasta "korottomalla" rahoituksella, niin kyllä tämä kansakunta on tuomittu ja se menee juuri kuten tuolla allekirjoituksessa lukee.

Eivät ne poliitikot tule meitä pelastamaan, itse meidän pitäisi itsemme pelastaa, mutta kun meistä ei ole siihen....
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Tagit: