Kirjoittaja Aihe: Orpon hallitus 2023–  (Luettu 452243 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 660
 • Liked: 61730
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #60 : 17.06.2023, 13:12:50 »
Homma toimii esim. niin, että pariskunta ostaa sijoitusasunnon. Pariskunta asuu yhdessä omassa kämpässään, mutta muija siirtää paperinsa tyhjään sijoituskämppään. Asumistukea nostetaan nyt kahdesta asunnosta samalla kun sijoitusasunto vuokrataan esim. Air BnB:ssä tai jollekin kaverille pimeästi. Tällä tavoin voidaan Kelan maksaman asumistuen turvin lyhentää sijoituskämpän velat veronmaksajien piikkiin.

Tällaisia Kela-kusetuksia on vaikka kuinka paljon ja siihen ollaan ilmeisesti vihdoin herätty.

Nyt tähän tarvitaan kolmen rinki. A ostaa asunnon ja vuokraa sen B:lle. B ostaa asunnon ja vuokraa sen C:lle. C ostaa asunnon ja vuokraa sen A:lle. Vastikkeen saa vähentää vuokratuloista ja jos asuntovelan ja asunnon arvon erotus on alle karenssin, omaisuutta ei ole liikaa ja niinedespäin. Nykyään taidetaan myydä asuntoja niin, että niissä on jopa 70-80% yhtiövelkaa...

Kaikilla omaisuus alle karenssin. Kaikkien vuokratulot alhaiset, koska vähennykset. Kaikki saavat asumistukea. Kaikilla omistusasunto.

Tai sitten tehdään niin kuin ennenkin on tehty. Jos oikeudenkäyntipöytäkirjoja on uskominen, niin eräskin hommalla tunnettu keskisuomalainen asui avopuolisonsa kanssa erillisissä asunnoissa, joista molemmat asunnot omisti tämän miehen äiti. Mies ajoi myös äitinsä autolla ja maksoi kaiken polttoaineista tietokoneisiin käteisellä, jotta omaisuutta ei ollut paperilla eikä tilillä. Näin pariskunta maksimoi yhteiskunnan tuet, joilla myös maksettiin pois äidin sijoitusasuntoja.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

tommeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 60
 • Liked: 192
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #61 : 17.06.2023, 13:20:25 »
Persuille Oikeusministerin salkku! Toivottavasti nyt sitten loppuu oikeusministeriöltä kaikenlainen "antirasistinen" woke-sekoilu etuoikeusbingoineen: https://yhdenvertaisuus.fi/olenantirasisti.fi

Leena Meri ainakin on aiemmin kritisoinut tuota antirasismisekoilua: https://www.suomenuutiset.fi/leena-meri-oikeusministeriolla-kummallinen-antirasisti-kampanja/

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 163
 • Liked: 7642
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #62 : 17.06.2023, 13:32:06 »
Itselleni pisti silmään, että asumistukea ei saa enää omistusasuntoon, mikä on typerää.

- pienen eläkkeen varassa oleva asuu omassa asunnossaan
- vastikkeet nousevat ja eläkeläinen joutuu entistä ahtaammalle
- koska asumistukea ei saa, on ainoa vaihtoehto asunnon myyminen ja muuttaminen kaupungin vuokrakämppään
- sen jälkeen asumistukea joudutaan maksamaan paljon enemmän.
Ymmärsin, että jos on sijoitusasunto(ja) ja asuu itse toisessa osoitteessa niin ei ole oikeutettu asumistukeen. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

No sitten kyllä ihan järkevää.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 163
 • Liked: 7642
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #63 : 17.06.2023, 13:43:38 »
Punavihreälle RKP:lle olisi pitänyt antaa joku avaruusministerin salkku. Nyt samaa sheissea tuupataan opettajien ja oppilaiden niskaan kuin tähänkin asti.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 089
 • Liked: 5847
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #64 : 17.06.2023, 14:00:43 »
Konservatiivien on tosiaan opittava käyttämään poliittista valtaa vihamiehiään kuten esim. Antifa-roskaväkeä vastaan. Mutta tämä täytyy tehdä tehokkaan ammattitaitoisesti - Trump on antanut meille varoittavan esimerkin sellaisesta tyypistä joka kyllä puhui kovaan ääneen mutta ei sitten osannut tai uskaltanutkaan käyttää poliittista valtaa kovin tehokkaasti, vaan tyytyi pelkkiin poseeraaviin diivan eleisiin ja kuitenkin nimitti sangen sovinnaisia nyhveröitä avainvirkoihin:


Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #65 : 17.06.2023, 14:06:08 »
Hallitusohjelma näyttää olevan ihan hyvä. Voisi olla parempikin, mutta myös huonompi. Ei täydellinen, mutta ihan hyvä.

Todennäköisesti tämä hallituspohja on paras mahdollinen tällä vaalituloksella. Kepu olisi maahanmuuttopolitiikassa hyväksynyt tiukemman linjan kuin rkp, mutta kepu menee oppositioon. Ja kepu olisi pitänyt lahjoa siltarummuilla.

Työperäinen maahanmuutto jatkuu, mutta tuloraja nousee 1600 euroon. 1600 euron tuloraja on OK, ei liian korkea mutta kohtuullinen.

Erityisesti Vietnamista, Filippiineiltä, Intiasta ja Brasiliasta yritetään rekrytoida osaajia. Vietnamilaiset, filippiiniläiset ja intialaiset kotoutuu Suomeen hyvin. Nuo on myös sellasia köyhähköjä maita mistä on paljon saatavilla osaajia; ei jostain Kanadasta tai Japanista tule Suomeen massamaista maahanmuuttoa ikinä (Suomessa asuu kanadalaisia ja japanilaisia ja tulee asumaan jatkossakin, mutta ei sellaisista maista tule Suomeen paljoa maahanmuuttajia). Yli 40000 euroa tienaaville tulee nopeutettu väylä kansalaisuuden saamiseksi.

Katujengien toimintaan puututaan ja pakolaiskiintiö pienenee. Pakolaiskiintiön pieneneminen on hyvä asia.  Kehitysavun leikkaukset on hyviä nekin. Jostain on leikattava jos velkaantuminen halutaan laittaa kuriin ja kehitysapu on hyvä kohde. Perusteettomien turvapaikkahakemusten uusimisen estäminen on tarpeellinen ja posiitivinen muutos.

Lumeavioliittojen estäminen on hyvä, mutta vaikea tavoite. Ja jos lumeavioliitto määritellään avioliitoksi jossa toisen osapuolen tarkoitus on muuttaa maahan avioliiton avulla, niin kyllä se sitten iskee myös kantasuomalaisiin miehiin. Täällä mainittiin jotain ”lähiövalaiden gambialaisgigoloista”, mutta ei naiset ole ainoita, jotka ovat tälläisissä parisuhteissa. Mutta kuten sanoin, lumeavioliittoja on vaikea estää. Hyvä siihen on kyllä pyrkiä.

Kokoomus kannatti työn verotuksen laskemista miljardilla eurolla. Persujen vastustamisen takia alennus jäi alhaisemmaksi. Onneksi sentään työn verotus laskee hieman, joten kiitos kokoomukselle siitä, mutta silti pakko ihmetellä persujen touhua, kun muita syytellään vasemmistolaisiksi mutta itse kannatetaan riistoverotusta. Suomessa työtä verotetaan kovemmin kuin monessa muussa maassa. Vaikea pitää persuja oikeistopuolueena. Oikeistolaiset eivät vastusta Suomen työn verotuksen laskemista. Kiitos kuitenkin kokoomukselle, joka oikeistolaisena puolueena kannatti työn verotuksen alentamista. Kyllä työllä pitää voida vaurastua. Saadaan paremmin osaajiakin kun verotus on kilpailukykyisempi. Oikeistolaisuuteen kuuluu se, että ihmiset voivat rikastua omalla työllään, vaikka se herättäisikin kateutta muissa.

Kiinteistöveron nousu on hyvä asia. Se ei vaikuta työnteon kannustimeen. Kannustetaan ihmisiä verotuksella tekemään töitä; lasketaan työn verotusta ja korotetaan muita veroja joilla rahoitetaan työn verotuksen laskeminen.

Kaljan verotuksen laskeminen ja lääkkeiden verotuksen nostaminen ei kuulosta kovin fiksulta sekään. Kaljaa on ihan sopiva verottaa. Parempi olisi olla juomatta.

(Suomalaisten lihavuus on ongelma oli Suomessa somaleita tai ei. Aivan järjetöntä alkaa meuhkata somaleista jos joku toteaa lihavuuden olevan merkittävä terveysriski suomalaisten terveydelle.)

Bensan hinnan kompensointi tulee kalliiksi ja se on typerää. Ostakoot sähköautoja tai muuttakoot julkisen liikenteen piirin. Tai ostakoot polttoainetaloudellisemman bensa-auton.

Vihreä siirtymä, tai siis puhdas siirtymä, etenee. Positiivista. Puhdas siirtymä on sitä samaa vihreää siirtymää, kunhan vaan kutsutaan eri nimellä ettei jonkun puolueen kannattajat pelästy asiaa.

Palkaton ensimmäinen saikkupäivä on todennäköisesti huononnus. Pienituloiset ihmiset voivat mennä töihin tartuttamaan työkavereitaan koska on pakko tienata.

Maahanmuutosta, josta tällä foorumilla puhutaan. Täytyy tiedostaa, että maahanmuuttoon liittyvät ongelmat tulevat kasvamaan hallituspohjasta riippumatta. Ei niitä mikään hallitus heti ratkaise. Mutta tämä hallituspohja saattaa voi maahanmuuton osalta olla paras mahdollinen. Täällä on puhuttu Tanskan ja Ruotsin tiukemmasta linjasta, mutta kyseisissä maissa maahanmuuton ongelmat ovat paljon näkyvämpiä kuin Suomessa, mikä on johtanut muutoksiin kansan vaatiessa niitä enemmän. Toki olisi kiva jos Suomi osaisi ennalta ehkäistä ne ongelmat jo nyt kun ongelmat ovat vielä pieniä, mutta ei taida olla realismia.

Se että maa- ja metsätalousministeri menee kristillisille ei ole mikään yllätys. Maa- ja metsätalous on pieni osa Suomen taloutta. Ei sellainen kiinnosta juuri muita kuin kepua ja kristillisiä, jotka hakevat kannatusta maanviljelijöiltä ja maaseudun uskovaisista.

Kaikkiaan hallituspohja on todennäköisesti paras mahdollinen. Joku muu pohja olisi jossain muissa asioissa ollut parempi, mutta huonompi muissa. Ihan tyytyväinen olen. Itse kannustaisin työhön laskemalla sen verotusta; varsinkin kun työn verotus on Suomen pahin kateusvero. Se myös houkuttelisi osaajia Suomeen, mutta osaajia onneksi tulee Suomeen vaikka työn verotusta ei paljoa lasketakkaan joidenkin hallituspuolueiden vastustuksen takia. Vihreä siirtymä, tai siis pitää puhua puhtaasta siirtymästä, etenee. Tuulivoimaloita ja aurinkoenergiaa rakennetaan Suomeen ja sähköautot yleistyy. Monikulttuurisuutta on Suomessa jatkossakin. Humanitaariseen maahanmuuttopolitiikkaan ja maahanmuuttajataustaisten rikollisten karkottamiseen tulee parannuksia. Realistinen silti pitää olla maaahanmuuttotilanteen suhteen. Mutta jos nämä parannukset toteutuvat (mikä ei ole varmaa, hallitusohjelma on vasta ohjelma), niin muutos parempaan on tulossa. Jatkossakin maahanmuuttoon liittyy ongelmia, mutta varmaan vähemmän kuin tilanteessa, jossa maahanmuuttopolitiikan olisi sanellut jokin toinen hallituspohja jossa persuja ei olisi.

Paldaniuksen Martti puhuu asiaa. Samoin Tupamäen Binga. Kristillisdemokraattien ajama teokratia ei kuulu länsimaihin, mutta menköön nyt, kun ovat tukemassa hallitusta, joka edistää työperäistä maahanmuuttoa ei-kristillisistä maista. Viinien vapauttamista voi vastustaa kansanterveydellisillä syillä, mutta kd:n motiivi tuskin on kansanterveys.


« Viimeksi muokattu: 17.06.2023, 16:03:27 kirjoittanut Väestönvaihtaja »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 257
 • Liked: 88821
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #66 : 17.06.2023, 14:13:18 »
Kannattaa muistaa, että maata muutetaan lakien avulla, ja lakeja muutetaan eduskunnan äänestyksillä. Niitä uusia lakeja pitäisi sitten tuottaa eduskunnan äänestettäväksi.

Ellei sitten aleta tekemään uusia lakitulkintoja, kuten maassa on tapana.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 144
 • Liked: 23940
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #67 : 17.06.2023, 14:20:21 »
Itselleni pisti silmään, että asumistukea ei saa enää omistusasuntoon, mikä on typerää.

- pienen eläkkeen varassa oleva asuu omassa asunnossaan
- vastikkeet nousevat ja eläkeläinen joutuu entistä ahtaammalle
- koska asumistukea ei saa, on ainoa vaihtoehto asunnon myyminen ja muuttaminen kaupungin vuokrakämppään
- sen jälkeen asumistukea joudutaan maksamaan paljon enemmän.
Ymmärsin, että jos on sijoitusasunto(ja) ja asuu itse toisessa osoitteessa niin ei ole oikeutettu asumistukeen. Korjatkaa toki jos olen väärässä.
Vuosituhannen alussa pari tonnia tilillä sekä 20t osakkeissa ja rahastoissa alkoi laskemaan asumistukea. Nyt voit olla vaikka mikä wahlroos ja jos et ota liikaa tuloa firmastasi, saat asumistukea.

Nyt täytyy ymmärtää että Kela antaa asumistukea tai kieltää asumistuen millä tavalla tai keinolla hyvänsä.

Kyse on hyvin usein siitä kuinka suuri juridiikan ja porsaanreikien taju hakijalla on. Ja siitä kuinka paljon kela ja sosiaaliasiain muutoksenhakulautakunta viitsii panostaa hakemuksen hylkäämiseen. Tai oletko neekeri tms.

Kelan mielivalta on legendaarista. Köyhiltä, tulottomilta, avuttomilta jyrätään tirskumalla kaikki tuet vaikka kuinka täyttäisi normit.

Erityisiä vaaran paikkoja on esim
- omassa asunnossa asuminen ("myy asunto!")
- omakotitalossa asuminen (ei voi muuttaa pois koska pitää myydä liki ilmaiseksi)
- sähkölämmitys (ei rahaa muuttaa muuksi lämmitysmuodoksi)
- korkea vuokra (Hki ja PK-seutu. "Sulla on ylikallis vuokra!")
- valkoihoisuus (matut ja neekerit saavat hakemukset heti läpi)
- et osaa juridiikkaa (et tajua edes hylkäämisen perustetta)
- olet rehellinen (et tajua etsiä mikroskoopilla vääriä hylkäämisen perusteita)

Kokeiltu ja nähty on. Ilmankos Wahlroos ja neekeri saavat tuet.

DISCLAIMER. mun puolesta asumistuet voidaan kieltää lailla. Mutta nykyisin Kela valehtelee julkisesti kun se kertoo että "voit saada asumistukea jos olet pienituloinen" tjsp.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 089
 • Liked: 5847
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #68 : 17.06.2023, 15:52:21 »
Haluaisin tässä nostaa esiin myös sen tosiseikan - modet, pankaa merkille, tämä ei ole off-topic postaus! - että persujen menestys hallituksessa riippuu osittain myös siitä kuinka hyvin nationalistiset voimat muualla Euroopassa pärjäävät.

Olkoon tämä nöyryyttä herättävä ajatus - meidän voittomme ei ole yksin meidän itsemme käsissä. Voimme vain toivoa ja rukoilla että muualla Euroopassa nativistit voimistuvat niin suuresti että vaikutus tuntuu Suomessakin, ja persut kykenevät siten esittämään entistä tiukempia vaatimuksia ja siirtämään "Overtonin ikkunaa" pidemmälle. (Nyt vielä jouduttiin tyytymään aika vaatimattomiin pakolaiskiintiön leikkauksiin yms. jotta saataisiin RKP mukaan ja kovat salkut.)

Esimerkiksi tuolla Saksassa sorrettu ja vainottu AfD jatkaa herooista nousuaan - vaikeuksien kautta voittoon! - ja se on jo nyt pakottamassa cuckservatiivisen CDU:n hieman tiukentamaan puheitaan. Ja Saksan esimerkillä tulee olemaan vaikutuksia koko Eurooppaan, ja varsinkin Länsi-Eurooppaan:


Myös Itävallassa saattaa pian olla FPÖ johtavana hallituspuolueena (ja suurin osa Suomeen tulevista matuista saapuu Itävallan kautta, Balkanin reittiä, joten tällä on suora vaikutus myös Suomeen):


Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 371
 • Liked: 15253
 • Run Klaus!
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #69 : 17.06.2023, 18:59:27 »
Hallitusohjelma näyttää olevan ihan hyvä.
 
...........................................

Vihreä siirtymä, tai siis puhdas siirtymä, etenee. Positiivista. Puhdas siirtymä on sitä samaa vihreää siirtymää, kunhan vaan kutsutaan eri nimellä ettei jonkun puolueen kannattajat pelästy asiaa.

Hallitusohjelmasta laitoin hakuun sanan "vety". Pelottavaa matskua...

Ei tule toimimaan vetyinfra ekonomisesti kannattavalla tavalla. Miljardeja tullaan haaskaamaan, ja jos kaiken rahanpolttelun lopuksi selkiytyy joku järkevä ratkaisu, niin kinkit kopioivat sen korvauksetta, ja sitten lumineekeri tilaa sen Ultimate Marketista, ja joku toimeentulotukityövelvoitettu tulee sen härpäkkeen asentelemaan ilman palkkaa, ja luultavasti valde (eli me hielle haisevat valkonaamat) sponssaa hyvän mielen teknologian ostoa vielä 30%.
NOVUS ORDO HOMMARUM
Aitokansallismielisyyteni on ihmiskasvoinen etnonationalismi ja kansansuvereniteetti.

tommeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 60
 • Liked: 192
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #70 : 17.06.2023, 21:44:26 »
Otteita hallitusohjelmasta:
"Hallitus selvittää ylioppilaskuntien pakkojäsenyydestä luopumista vastaamaan paremmin perustuslaissa suojattua yhdistymisvapautta. Asiasta tehdään päätökset selvityksen pohjalta kevään 2024 aikana."
Vihdoinkin voidaan päästä eroon ylioppilaskuntien pakkojäsenyyksistä!

"Hallitus tunnistaa yksityisten valtionapuarkistojen merkityksen osana kansallista tutkimus- infrastruktuuria ja turvaa niiden toimintaedellytykset. Hallitus turvaa kulttuuriperinnön säilymistä digitoinnin avulla."
Erinomaista jos kulttuuriperinnön digitointiin meinataan panostaa.
Valtionapuarkistoihin kuuluvat muun muassa hurrien SLS, Kepun arkisto ja kommunistiarkistoja. Kummallista ettei kuitenkaan Kansallisarkistosta tai Kansalliskirjastosta mainita sanallakaan hallitusohjelmassa.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 901
 • Liked: 3335
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #71 : 17.06.2023, 21:57:04 »
Itselleni pisti silmään, että asumistukea ei saa enää omistusasuntoon, mikä on typerää.

- pienen eläkkeen varassa oleva asuu omassa asunnossaan
- vastikkeet nousevat ja eläkeläinen joutuu entistä ahtaammalle
- koska asumistukea ei saa, on ainoa vaihtoehto asunnon myyminen ja muuttaminen kaupungin vuokrakämppään
- sen jälkeen asumistukea joudutaan maksamaan paljon enemmän.
Ymmärsin, että jos on sijoitusasunto(ja) ja asuu itse toisessa osoitteessa niin ei ole oikeutettu asumistukeen. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

Lainaus
Omistusasuntoon ei saa jatkossa yleistä asumistukea.
(s. 72)
https://valtioneuvosto.fi/documents/10184/158702198/Neuvottelutulos+hallitusohjelmasta+16.6.2023.pdf/2febf7a7-d5a1-6f17-df2d-95561de7a6de/Neuvottelutulos+hallitusohjelmasta+16.6.2023.pdf

Lainaus
Sen sijaan omistusasuntoon yleistä asumistukea ei jatkossa myönnetä.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da50d94c-4241-49c8-814c-60bfd6749492

JNappula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 115
 • Liked: 557
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #72 : 17.06.2023, 22:08:41 »
Itselleni pisti silmään, että asumistukea ei saa enää omistusasuntoon, mikä on typerää.

- pienen eläkkeen varassa oleva asuu omassa asunnossaan
- vastikkeet nousevat ja eläkeläinen joutuu entistä ahtaammalle
- koska asumistukea ei saa, on ainoa vaihtoehto asunnon myyminen ja muuttaminen kaupungin vuokrakämppään
- sen jälkeen asumistukea joudutaan maksamaan paljon enemmän.

Myös muu omaisuua kuin kesämökki ja auto alkavat leikata asumistukea, jos sitä on enemmän kuin 10 000€. Tuleekohan lisää asunojen pakkomyyntejä ja vaikuttavatko ne lopulta asuntojen hintoihin ja vakuusarvoihin myös suurilla kiinteistösijoittajilla?

Joku köyhimys saattaa asua halvalla vain vastikkeen maksaen perintökämpässään tai vastaavassa, vaikka olisi työtön tai matalapalkkatyössä osapäivällä. Tällaisen ei auta kuin myydä kämppä ja kuluttaa myyntitulorahat vuokriin, kun asumistuki lakkaa.

Kysyn vaan, että miksi veronmaksajien pitäisi ylipäätään tukea rahallisesti henkilöitä, joilla on varallisuutta kuten asuntoja ja kesämökkejä? Ihan oikeasti?
"Gun control is like trying to reduce drunk driving by making it tougher for sober people to own cars"

-

47 sekunnin pätkä totuutta joka kaikkien tulisi muistaa:
http://www.youtube.com/watch?v=5eqYdr2iEhM

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 800
 • Liked: 2314
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #73 : 17.06.2023, 22:11:27 »

Kysyn vaan, että miksi veronmaksajien pitäisi ylipäätään tukea rahallisesti henkilöitä, joilla on varallisuutta kuten asuntoja ja kesämökkejä? Ihan oikeasti?
No kommunistit haluaa että valde maksaa senkin. Toi kysymys on oikeastaan paras indikaattori sille että onko loppupeleissä kommunisti vai oikeistolainen taloudellisesti.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 371
 • Liked: 15253
 • Run Klaus!
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #74 : 17.06.2023, 22:16:37 »
Kysyn vaan, että miksi veronmaksajien pitäisi ylipäätään tukea rahallisesti henkilöitä, joilla on varallisuutta kuten asuntoja ja kesämökkejä? Ihan oikeasti?

Tismalleen, on paljon oikeistolaisempaa antaa köyhälle verorahaa vuokraan, jotka menevät kokoomuslaiselle asuntosijoittajalle.

Se kannustaa köyhääkin hankkimaan sijoitusasuntoja, ja laittamaan niitä vuokralle toisille köyhille, jolloin ei olekaan itse enää köyhä.

Profit!
NOVUS ORDO HOMMARUM
Aitokansallismielisyyteni on ihmiskasvoinen etnonationalismi ja kansansuvereniteetti.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 901
 • Liked: 3335
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #75 : 17.06.2023, 22:23:57 »
Lainaus
Toimeentulotuesta haetaan 100 miljoonan euron säästöjä – Puolitetaan tarvitsijoiden määrä

[...]

Toimeentulotuesta hallitus pyrkii säästämään 100 miljoonaa euroa. Tavoitteena on vähentää toimeentulotukea saavien määrää puoleen nykyisestä tasosta. Nykyisin noin 7 prosenttia tarvitsee toimeentulotukea. Hallitus on asettanut erikoisen porkkanan tavoitteen saavuttamiseksi.

[...]

Työkykyiset toimeentulotuen hakijat voidaan hallitusohjelman mukaan jatkossa velvoittaa työskentelemään julkisorganisaation osoittamissa työtehtävissä saadakseen tuen samaan tapaan kuin Tanskassa.

[...]

Hallitus tulee ohjelman mukaan toteuttamaan perusturvaan uudistuksen. Tarkoituksena on saada aikaiseksi yksi ”yleistuki”, jossa on perusosa elämiseen, asumisosa asumista varten sekä harkinnanvarainen osa viimesijaisen turvan takaamiseksi.

[...]

Matalapalkkaisten töiden vastaanottoa tehdään nykyistä kannustavammaksi, jotta työvoimapulaa saadaan hellitettyä.

[...]
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da50d94c-4241-49c8-814c-60bfd6749492

 • Joutuvatko toimeentulotuen saajat siivoamaan koulujen vessoja palkatta vai mitä ovat "julkisorganisaation osoittamat työtehtävät"?
 • Alkaako Kela maksaa kansalaispalkkaa vai mitä on "yleistuki"?
 • Korvaako "yleistuen" asumisosa yleisen asumistuen?
 • Korvaako "harkinnanvarainen osa" toimeentulotuen?
 • Persut ovat työvoimapulavalehtelevassa hallituksessa?

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 592
 • Liked: 10553
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #76 : 17.06.2023, 22:26:53 »
Kysyn vaan, että miksi veronmaksajien pitäisi ylipäätään tukea rahallisesti henkilöitä, joilla on varallisuutta kuten asuntoja ja kesämökkejä? Ihan oikeasti?

Tismalleen, on paljon oikeistolaisempaa antaa köyhälle verorahaa vuokraan, jotka menevät kokoomuslaiselle asuntosijoittajalle.

Se kannustaa köyhääkin hankkimaan sijoitusasuntoja, ja laittamaan niitä vuokralle toisille köyhille, jolloin ei olekaan itse enää köyhä.

Profit!
Eivät tainneet hyvinvointivaltion perustajat ajatella, että tulevaisuudessa pienituloiset painavat töitä, jotta varakkaat voivat piereskellä toimettomina kesämökeillään ja omistusasunnoissaan. Kuvastaa suomalaisen yhteiskunnan täyttä rappiota ja ihmisten taantumista aikuistaaperoiksi, kun sekin herättää itkun ja ininän, kun toteaa, että ihmisten tulisi elättää itsensä, jos siihen kykenevät.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 722
 • Liked: 38407
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #77 : 17.06.2023, 22:30:22 »
Kelan mielivalta on legendaarista. Köyhiltä, tulottomilta, avuttomilta jyrätään tirskumalla kaikki tuet vaikka kuinka täyttäisi normit.

Tuo ei pidä alkuunkaan paikkansa.

Totuus on se, että Kelalla on yleisesti ottaen erinomaisen löysät tulkinnat tukipykälistä saajan eduksi. Suorastaan  käsittämättömin verukkein myönnetään tukia täysin oikeustajun vastaisesti. Rahaa haaskataan satoja ellei tuhansia miljoonia löysien ja tulkinnanvaraisten pykälien takia.

Urbaani legenda toki on, että Kela ei myönnä tukia millään. Nämä tarinat perustuvat sellaisiin tuenhakijoihin, jotka luulevat saavansa tukia vain sen takia että he haluavat niitä. Hakijoina on esim. paljon sellaisia, jotka tienaavat tonneja kuussa mutta luulevat silti, että veronmaksajien pitäisi maksaa heidän vuokrat.

Tuet evätään yleensä sen takia, että hakijalla on paljon omaisuutta, liian suuret tulot, rahaa tilillä tai hänellä ei ole sellaisia menoja, jotka olisi tukien piirissä. Tyyppiesimerkki on myös opiskelija, joka ensin saa Kelan tukia mutta tekee sitten kesähommia yli tulorajojen, jolloin hän joutuu maksamaan tuet takaisin. Usein kuvio menee niin, että jengi jättää tahallaan ilmoittamatta tuloja siinä toivossa, että Kela ei huomaisi. Kun sitten jäädään kiinni, aletaan kiukuttelemaan.

Lainaus
Kokeiltu ja nähty on. Ilmankos Wahlroos ja neekeri saavat tuet.

DISCLAIMER. mun puolesta asumistuet voidaan kieltää lailla. Mutta nykyisin Kela valehtelee julkisesti kun se kertoo että "voit saada asumistukea jos olet pienituloinen" tjsp.

Kyllä pienituloiset saavat tukia mutta heillä pitää myös olla menoja. Ei tukia makseta vain tulojen perusteella vaan myös menopuoli merkitsee. Eihän siinä ole mitään järkeä maksaa tukia henkilölle, joka tienaa 1000 euroa kuussa mutta jolla ei ole muita kuluja ruoan lisäksi. Vanhempien luona asuvat ja vastaavat ovat tällaisia tapauksia. Jos et ole saanut tukia niin ehdot eivät ole täyttyneet jostain syystä.

Kelan tuista on ymmärrettävä, että ne ei ole tarkoitettu henkilöille joilla on realisoitavaa varallisuutta. Omistusasunto ei yleensä vaikuta tukiin, mutta osakesalkku, sijoitusasunto, tiliraha ja vastaavat vaikuttavat tukiin. Ajatus on, että ensin syödään omat varat ja vasta sen jälkeen Kela alkaa makselemaan. Käytännössä tästä periaatteesta lipsutaan paljon mutta ajatus on tällainen.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 371
 • Liked: 15253
 • Run Klaus!
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #78 : 17.06.2023, 23:30:52 »
Lainaus
Toimeentulotuesta haetaan 100 miljoonan euron säästöjä – Puolitetaan tarvitsijoiden määrä

[...]

Toimeentulotuesta hallitus pyrkii säästämään 100 miljoonaa euroa. Tavoitteena on vähentää toimeentulotukea saavien määrää puoleen nykyisestä tasosta. Nykyisin noin 7 prosenttia tarvitsee toimeentulotukea. Hallitus on asettanut erikoisen porkkanan tavoitteen saavuttamiseksi.

[...]

Työkykyiset toimeentulotuen hakijat voidaan hallitusohjelman mukaan jatkossa velvoittaa työskentelemään julkisorganisaation osoittamissa työtehtävissä saadakseen tuen samaan tapaan kuin Tanskassa.

[...]

Hallitus tulee ohjelman mukaan toteuttamaan perusturvaan uudistuksen. Tarkoituksena on saada aikaiseksi yksi ”yleistuki”, jossa on perusosa elämiseen, asumisosa asumista varten sekä harkinnanvarainen osa viimesijaisen turvan takaamiseksi.

[...]

Matalapalkkaisten töiden vastaanottoa tehdään nykyistä kannustavammaksi, jotta työvoimapulaa saadaan hellitettyä.

[...]
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da50d94c-4241-49c8-814c-60bfd6749492

 • Joutuvatko toimeentulotuen saajat siivoamaan koulujen vessoja palkatta vai mitä ovat "julkisorganisaation osoittamat työtehtävät"?
 • Alkaako Kela maksaa kansalaispalkkaa vai mitä on "yleistuki"?
 • Korvaako "yleistuen" asumisosa yleisen asumistuen?
 • Korvaako "harkinnanvarainen osa" toimeentulotuen?
 • Persut ovat työvoimapulavalehtelevassa hallituksessa?

Yritin vähän skannailla tuota "Tanskan mallia", eli vaatimus on työskennellä 225 tuntia vuodessa, jotta saa sosiaalituen täysmääräisenä. (Yksinasuvalla yli kolmekymppisellä noin 1570 euroa kuussa, jonka päälle on vielä mahdollisuus saada asumistukea.)

Jos ei työt nappaa, kurittavat Roligaanit hulttiota pienentämällä tuen määrää, kuten oikein onkin, eli tuki voi tippua jopa 146 euroa per tukikuukausi, joten aktiivisuus palkitaan.

..................

Ansiosidonnainen Tanskassa näyttäisi olevan 90% palkasta (Max. n. 2650 eur/kk) ja sitä maksettaisiin enintään kaksi vuotta, kolmen vuoden periodilla. Joka tehdystä työkuukaudesta kertyy kaksi tukikuukautta lisää, luulisin.

..................

Uskon Petteri Orpon tanskankielentaidon olevan sillä mallilla, että suomennettaessa uuden yleistuen työvelvollisuus tarkoittaakin palkatonta työtä. YMMV.

.............

Itse olen kohta valmis puhumaan norjaa...
NOVUS ORDO HOMMARUM
Aitokansallismielisyyteni on ihmiskasvoinen etnonationalismi ja kansansuvereniteetti.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 144
 • Liked: 23940
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #79 : 17.06.2023, 23:41:36 »

Kysyn vaan, että miksi veronmaksajien pitäisi ylipäätään tukea rahallisesti henkilöitä, joilla on varallisuutta kuten asuntoja ja kesämökkejä? Ihan oikeasti?
No kommunistit haluaa että valde maksaa senkin. Toi kysymys on oikeastaan paras indikaattori sille että onko loppupeleissä kommunisti vai oikeistolainen taloudellisesti.

Sama kriteeri pätee vuokra-asumiseen. Mitä vittua toisten pitää rahoittaa toisten asumista? Muuttakoot halvempaan kämppään.
« Viimeksi muokattu: 17.06.2023, 23:44:38 kirjoittanut Jorma M. »
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 371
 • Liked: 15253
 • Run Klaus!
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #80 : 17.06.2023, 23:50:04 »
Sama kriteeri pätee vuokra-asumiseen. Mitä vittua toisten pitää rahoittaa toisten asumista? Muuttakoot halvempaan kämppään.

Ja viimesijainen asumus voisi olla halvalla tuotettu teltta Kiinasta, jonka luiru voisi maksaa valtion takaamalla osamaksulla, joka luototettaisiin yksityisillä rahoituspalveluilla, toki markkinakorkoon plus marginaali, joka luirun kyseessä ollessa olisi tietty normiväestöä korkeampi, koska syyt.

Lämmitys sitten vedyllä ja lähes ilmaisella tuulisähköllä.
NOVUS ORDO HOMMARUM
Aitokansallismielisyyteni on ihmiskasvoinen etnonationalismi ja kansansuvereniteetti.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 144
 • Liked: 23940
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #81 : 17.06.2023, 23:53:16 »
Kelan mielivalta on legendaarista. Köyhiltä, tulottomilta, avuttomilta jyrätään tirskumalla kaikki tuet vaikka kuinka täyttäisi normit.

Tuo ei pidä alkuunkaan paikkansa.

Totuus on se, että Kelalla on yleisesti ottaen erinomaisen löysät tulkinnat tukipykälistä saajan eduksi. Suorastaan  käsittämättömin verukkein myönnetään tukia täysin oikeustajun vastaisesti. Rahaa haaskataan satoja ellei tuhansia miljoonia löysien ja tulkinnanvaraisten pykälien takia.

Urbaani legenda toki on, että Kela ei myönnä tukia millään. Nämä tarinat perustuvat sellaisiin tuenhakijoihin, jotka luulevat saavansa tukia vain sen takia että he haluavat niitä. Hakijoina on esim. paljon sellaisia, jotka tienaavat tonneja kuussa mutta luulevat silti, että veronmaksajien pitäisi maksaa heidän vuokrat.

Niin sinäkö olet hakenut tukia Kelasta? Ja Kela on sinulle erinomaisen löyhin perustein jakanut tukia? Olipa ylimielinen postaus.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 592
 • Liked: 10553
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #82 : 18.06.2023, 00:13:01 »
Urbaani legenda toki on, että Kela ei myönnä tukia millään. Nämä tarinat perustuvat sellaisiin tuenhakijoihin, jotka luulevat saavansa tukia vain sen takia että he haluavat niitä. Hakijoina on esim. paljon sellaisia, jotka tienaavat tonneja kuussa mutta luulevat silti, että veronmaksajien pitäisi maksaa heidän vuokrat.

Tuet evätään yleensä sen takia, että hakijalla on paljon omaisuutta, liian suuret tulot, rahaa tilillä tai hänellä ei ole sellaisia menoja, jotka olisi tukien piirissä. Tyyppiesimerkki on myös opiskelija, joka ensin saa Kelan tukia mutta tekee sitten kesähommia yli tulorajojen, jolloin hän joutuu maksamaan tuet takaisin. Usein kuvio menee niin, että jengi jättää tahallaan ilmoittamatta tuloja siinä toivossa, että Kela ei huomaisi. Kun sitten jäädään kiinni, aletaan kiukuttelemaan.
Yksi suuri tekijä on myös eräs poliittisesti epäkorrekti seikka, mistä pitäisi avoimesti puhua myös tätä työllisyys/tukipolitiikkaa sorvatessa, eli älykkyys, joka on pysyvä ja enimmäkseen geneettinen ominaisuus. Kehittyneessä yhteiskunnassa normaaliin toimintaan tarvitaan noin 90 älykkyysosamäärä, sitä heikommilla alkaa tulla haasteita normaalien aikuisen velvollisuuksien kanssa, kuten laskujen ja verojen maksamisessa, työllistymisessä ja tukia hakemisessa. Väestöstä noin 15% omistaa älykkyysosamäärän, joka on alle 85, eli on vanhan luokittelun mukaisesti heikkolahjaisia. Kela on panostanut valtavasti neuvontaan ja selkokielisyyteen, mutta suurelle osalle tukien hakeminen ja tukien ymmärtäminen on lähes mahdotonta, koska esimerkiksi luetun ymmärtäminen ei onnistu heikkolahjaisen älykkyysosamäärällä.

Nämä asiat pitäisi huomioida ja ottaa avoimen keskustelun aiheeksi, kun meillä on aika vahvaa tieteellistä näyttöä, että länsimaiden ja Suomen asukkaat tyhmenevät nopeaa vauhtia. Esimerkiksi Suomesta on vahvaa dataa varusmiehistä, joiden mukaan varusmiesten älykkyys on laskenut tasaisesti jo 80-luvulta asti. Tällä väestöllisen tyhmenemisen vauhdilla heikkolahjaisten osuus tulee kaksinkertaistumaan seuraavien vuosikymmenien aikana.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 371
 • Liked: 15253
 • Run Klaus!
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #83 : 18.06.2023, 02:12:34 »
Do dii:

Yleistuki
https://fi.wikipedia.org/wiki/Yleistuki
Lainaus
Yleistuki (engl. universal credit) on Ison-Britannian sosiaaliturvamalli. Mallin on tarkoitus yksinkertaistaa työikäisten tukijärjestelmiä ja kannustaa töihin. Mallin on tarkoitus korvata kuusi erillistä tukijärjestelmää, mm. työttömyystuen, asumistuen ja lapsien verovähennykset. [1]

Järjestelmän toteutuksessa on ollut suuria ongelmia. Alun perin toteuttamisen kustannuksi arvioitiin noin miljardi puntaa, mutta lopulta kustannukset nousivat noin 12 miljardiin puntaan. Alun perin järjestelmän piiriin piti siirtyä kolme miljoonaa nykyisten sosiaalitukien saajaa vuonna 2017, mutta nyt lopullista järjestelmän valmistumista on lykätty vuoteen 2023.[2]

National Audit Office:n mukaan ei ole todisteita että malli auttaisi työllistymisessä. Lopulta järjestelmän odotetaan maksavan valtiolle enemmän kuin sen korvaamat tukijärjestelmät.[3]

Myös tukien saamisen viive on aiheuttanut ongelmia. Tuen hakemisesta sen saamiseen kestää vähintään kuusi viikkoa[4]. Osa malliin siirretyistä ihmisistä on joutunut odottamaan tukia jopa kahdeksan kuukautta[3].

Alueilla joilla malli on otettu käyttöön on laskettu jopa 52% enemmän kävijöitä ruokajonoissa.[5]

Yleistuki maksataan kotitalouskohtaisesti. Tuki maksetaan aina yhdelle tilille, jolloin parisuhteen toinen osapuoli voi tulla taloudellisesti riippuvaiseksi. Tämä voi vaikeuttaa esimerkiksi väkivaltaisesta parisuhteesta lähtemistä. [6]

Vuonna 2018 Kansallinen Kokoomus kannatti Suomessa vastikkeellista yleistukea.[7]
(korostukset minun)

Kreisifantsun ihqua!!!

-----------------------

Lapsilisistä hallitusohjelmassa:

Lainaus
Lapsiperheiden toimeentuloa parannetaan nostamalla alle kolmevuotiaiden lapsilisää,
lisäämällä lapsilisien yksinhuoltajakorotusta, kehittämällä opiskelijoiden huoltajakorotusta
ja korottamalla lapsilisää monilapsisille perheille.

Kysyn: voiko tuota muutosta kohdentaa enää mitenkään paremmin osumaan sompuille?

Aikaisemmin lapsilisät olivat muuten sisällytetty toimeentulotukinormiin, jolloin tuen määrän muuttaminen ei vaikuttanut tt-tukeen. Uusi "yleistuki" saattaa muutta tilannetta, joten tarkkaillaan tätä tilaa!

Taustaa:

Pitäisikö lapsilisän olla toimeentulotukinormin sisällä vai sen ulkopuolella?
https://www.soininvaara.fi/2011/01/24/pitaisiko-lapsilisan-olla-toimeentulotukinormin-sisalla-vai-sen-ulkopuolella/
Lainaus
Joskus 1990-luvun alussa toimeentulotuen laskemisperustetta muutettiin niin, että lasten normi korotettiin lapsilisän verran ja lapsilisä laskettiin tuloksi, joka alentaa lapsilisää. Tämä on sen jälkeen herättänyt jatkuvaa närää, koska kun lapsilisää joskus harvoin korotetaan, toimeentulotukiperheet jäävät ilman tätä korotusta. Radiouutiset panivat paremmaksi ja sanoivat, että järjestely merkitsee, etteivät köyhät perheet saa lapsilisää lainkaan.

Toimeentulotukinormi ensimmäisestä lapsesta on 264 euroa kuussa, jota siis sadan euron lapsilisä vähentää niin, että perhe saa toimeentulotukea tosiasiassa 164 euroa. Olisiko parempi, että normi olisi, kuten se oli entisen laskutavan mukaan, 164 euroa, minkä päälle tulisi lapsilisä, 100 euroa?
(jatkuu artikkelissa)

--------------------------

UK:sta puheenollen, tässä Gary kertoo, miten keskiluokka on katoamassa Albionista:

We Will Lose The Property Owning Middle Class
https://www.youtube.com/watch?v=EWRpaaz_8wM
Lainaus
125,914 views  Apr 30, 2023
"of all my economic predictions I think this is the one that I'm most confident about that we will lose that property owning middle class over the next 30-40 years um so what does that mean what does that mean well fortunately if we want to know what economies without property owning middle classes look like it's really easy to see that because we the world is full of them"

TIMESTAMPS
00:00 - Introduction
00:48 - Has the UK always been Unequal?
02:52 - Loss of Assets & Increased Debt
04:58 - The Rich get Richer
06:57 - The Middle Class
08:48 - Governments & The Poor
10:20 - Prediction & Other Countries
12:20 - The Slumification of London
14:22 - How to Fix It

Tuota samaa halutaan nyt näköjään tännekin.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2023, 02:24:17 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM
Aitokansallismielisyyteni on ihmiskasvoinen etnonationalismi ja kansansuvereniteetti.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 350
 • Liked: 13985
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #84 : 18.06.2023, 08:14:13 »
Pauli Vahtera on syvästi pettynyt hallitusohjelmaan. Katsoo että tämä vain kiihdyttää Suomen tuhoamista. Epäilee syyksi bättrefolk raha-eliitin vaikutusvaltaa.

Lainaus
Kansalaisten elämä vaikeutuu ja yrittämisen vaikeat ajat jatkuvat. Julkinen sektori porskuttaa. Edes Ylen rahantuhlausta ei haluttu kuriin. Kehitysavun leikkaukset perustuvat korkeaan matematiikkaan, jossa olematon on saatu näyttämään miljardilta. Yritystukien määrästä ei ohjelmassa ole mainintaa. Puututaanko niihin edes sen jälkeen kun Suomen alamäki on jatkunut vuoden kaksi.


Sekä kokoomus että perussuomalaiset esittivät Ylen rahoituksen (Yle-veron) leikkaamista, mutta se tehtiin vain indeksikorotukseen. Mikä taho asetti suitset hallitusneuvottelijoille? Yksi vaihtoehto on Suomen ruotsinkielisen rahan valta.

https://www.vahtera.blog/post/marinin-hallituksen-aloittama-tuhon-tie-kiihtyi
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9690
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #85 : 18.06.2023, 09:19:19 »
Kieltämättä mystistä miksei YLE:ltä leikata mitään vaikka leikkauksia ajoivat sekä persut että kokkarit. Ilmeisesti jarua löi RKP mutta täytyy kuitenkin ihmetellä miksi. Ymmärrän, että hurrit haluavat säilyttää YLE:n ruotsinkielisen osuuden, mutta miksi niitä nyt niin kovin kiinnostaa miten suomenkieliselle puolelle käy?

edit. tajusinpas juuri ...

Lainaus
Yleisradio (YLE) toimii Suomessa opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa YLE:n valvonnasta ja strategisesta ohjauksesta.

Minkäs salkun se RKP taas saikaan?

Mutta joo, se nyt oli odotettavissakin, että hurrien mukaan saaminen tulee kalliiksi. 
« Viimeksi muokattu: 18.06.2023, 09:28:17 kirjoittanut justustr »

Bona

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 568
 • Liked: 1400
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #86 : 18.06.2023, 09:25:54 »
Kieltämättä mystistä miksei YLE:ltä leikata mitään vaikka leikkauksia ajoivat sekä persut että kokkarit. Ilmeisesti jarua löi RKP mutta täytyy kuitenkin ihmetellä miksi. Ymmärrän, että hurrit haluavat säilyttää YLE:n ruotsinkielisen osuuden, mutta miksi niitä nyt niin kovin kiinnostaa miten suomenkieliselle puolelle käy.

Heitä kiinnostaa mongoliugrien "sivistäminen" eli se, että suomen kielellä toistetaan päivä toisensa jälkeen, miten tärkeä asia ruotsin kieli on Suomessa. Eiväthän suomenkieliset katso ruotsinkielisiä ohjelmia, joten aivopesun pitää tapahtua nimenomaan suomenkielisellä puolella.

Lisäksi RKP on yhä enenevässä määrin ruvennut pitämään marxismia ja Suomen tuhoamista väestönvaihdolla ykkösprioriteettinaan.
Miksi kuninkaat nousevat kapinaan, miksi hallitsijat liittoutuvat keskenään Herraa ja hänen voideltuaan vastaan? (Ps. 2:2)

Vähäinen filosofia tekee miehestä ateistin, suuri määrä käännyttää hänet uskoon. Francis Bacon.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 548
 • Liked: 6428
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #87 : 18.06.2023, 09:30:19 »
Kieltämättä mystistä miksei YLE:ltä leikata mitään vaikka leikkauksia ajoivat sekä persut että kokkarit. Ilmeisesti jarua löi RKP mutta täytyy kuitenkin ihmetellä miksi. Ymmärrän, että hurrit haluavat säilyttää YLE:n ruotsinkielisen osuuden, mutta miksi niitä nyt niin kovin kiinnostaa miten suomenkieliselle puolelle käy.

Siellä hallitusohjelmassahan oli kirjaus siitä, että Ylen toiminta ja rahoitus käydään tarkkaan läpi tämän hallituskauden aikana sekä tehdään julkisesti läpinäkyväksi. Käsittääkseni kukaan ei ole sanonut etteikö tuossa kohtaa siihen rahoitukseen voisi tulla myös leikkauksia.
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 901
 • Liked: 3335
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #88 : 18.06.2023, 09:40:03 »
Lainaus
[...]

Lisäksi hallitus hakee säästöjä asumistuen muutoksilla. Merkittävin uudistus lienee yleiseen asumistukeen tuleva 10 000 euron varallisuusraja. Sen ylittävältä osalta lasketaan 20 prosenttia huomioitaviin vuosituloihin aina 50 000 euroon saakka. Sen rajan jälkeen asumistukea ei enää saa.

Varallisuudeksi ei kuitenkaan lasketa ”tuottamatonta omaisuutta”, kuten autoa, omassa käytössä olevaa kiinteistöä tai kesämökkiä. Sen sijaan omistusasuntoon yleistä asumistukea ei jatkossa myönnetä.

[...]
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da50d94c-4241-49c8-814c-60bfd6749492

Omistusasujat joutuvat myymään asuntonsa kokoomuslaisille asuntosijoittajille, jotka sitten nyhtävät vuokraa köyhiltä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 257
 • Liked: 88821
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #89 : 18.06.2023, 10:02:51 »
Lainaus
Työkykyiset toimeentulotuen hakijat voidaan hallitusohjelman mukaan jatkossa velvoittaa työskentelemään julkisorganisaation osoittamissa työtehtävissä saadakseen tuen samaan tapaan kuin Tanskassa.

Tästä seurannee lisää byrokratiaa laajenevan byrokratian tarpeisiin: määritellään ja testataan kaikkien toimentulonsaajien työkelpoisuus. Eikös siinä tarvitaan lääkärin diagnoosia?

Lasketaanko eläkeläiset tähän laariin? Entäs eriasteiset vammaiset? Entäs juopot?

Miten kaukana asuinpaikasta olevat työosoitukset pitää hyväksyä?

Kristallipalloni sanoo, että ryntäys työkyvyttömyyseläkkeelle kiihtyy.
« Viimeksi muokattu: 18.06.2023, 10:06:37 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Tagit: