Kirjoittaja Aihe: Orpon hallitus 2023–  (Luettu 552789 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 686
 • Liked: 65375
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3390 : 25.09.2023, 08:21:47 »
Siinähän Hurri on täysin oikeassa, että pienempituloisilta leikkaaminen näkyy suoraan kulutuksessa, kun taas suurituloisille annettu lisäraha ei välttämättä lisää kotimaista kulutusta mitenkään. Suurituloiset eivät lisää kulutustaan ainakaan Suomessa, se on täällä heillä jo ihan tapissaan. Sen sijaan he voivat kantaa sen rahan muuallekin, heillä on siihen mahdollisuuksia, toisin kuin pienituloisilla.

Ei tämä ole mitään kommaripaskaa, tämä on ihan totta. Onhan tätä tutkittukin.

Talous on paljon nyansoidumpi kun Hurri antaa ymmärtää. Itse asiassa Hurri sortuu vasemmistolle perinteiseen pienituloisten merkityksen roimaan ylikorostamiseen.

Ensinnäkin jos tuloveroja halutaan keventää, se väistämättä suosii aina korkeapalkkaisia rajun progression takia. Pienpalkkaiset eivät juurikaan mitään tuloveroja maksa, joten mikään veronleikkaus ei voi erityisesti suosia heitä. Esimerkiksi 20 000 vuodessa (1670 eur / kk) tienaava maksaa vain 3% veroa eli noin 512 euroa (asuinkunta Helsinki). Vasta noin 30 000 euron tuloilla (2500 eur / kk) maksetaan 10% veroa eli 3030 euroa, joka sekin on vähän.


ALV

Arvonlisäveroa maksavat kaikki. Pienituloiset joka killingistä mitä tienaavat.

Jos halutaan keventää pienituloisten veroja, niin ALV:ia tulisi laskea roimasti.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 693
 • Liked: 12343
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3391 : 25.09.2023, 09:04:18 »
ALViakin alas ja ylipäätään ongelma Suomessa on liian suuret elinkustannukset. Osittain ihmisten kädettömyyden ja laiskuuden vuoksi, osittain verosuolauksen ja sääntelyn. Käsittämätöntä että mitään tekemättömät rapalanaamat saavat asunnoksi yksiö tai kaksion vaikka asuntolahuone tai joku "suoja", päihteiden käytön tasosta riippuen, olisi aivan riittävästi. Vuokraluukkujen vuokria voitaisiin laskea jos paikat rikkova paskasakki laitettaisiin niistä ulos ja asukkaat sitoutettaisiin tekemään jotain itsekin. Porkkanana se vuokrien alennus ja kasvanut yhteisöllisyys.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 684
 • Liked: 11064
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3392 : 25.09.2023, 09:32:59 »
Vaikka Oraakkeli luonnehtii tätäkin kommaripaskaksi, niin kerron että Jan Hurri on kirjoittanut aika hyviä juttuja esim Suomen ja EU:n lois-isäntäkasvisuhteesta. Siis siitä kuinka Suomea kupataan euron ja EU-tukien avulla tyhjäksi ja vastalahjaksi Suomi saa kovennettua Katainen-Stubb-Orpo -läänityslaitosta.

Nyt Hurri kirjoittaa näin:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009873861.html

Lainaus
Leikkausten kohdistaminen yksipuolisesti kansakunnan ennestään heikoimmassa asemassa olevien kontolle herättää taloudellisen ahdingon lisäksi luultavasti myös katkeruutta ja pettymyksen tunteita – jotka vain vahvistuvat samaan aikaan suurituloisia suosivista verohuojennuksista.

Yhteiskunnallisten vaikutustensa puolesta tökeröt toimet ovat kyseenalaisia myös talouspoliittisesti.

Sosiaali- ja työttömyystukien leikkaukset vievät ison osan niiden kansalaisten tuloista, joiden tulot kuluvat viimeistä euroa myöten jokapäiväisen elämisen kuluihin.

Leikkaukset toisin sanoen supistavat koko voimallaan talouden kokonaiskysyntää – ja heikentävät ennestään heikossa kunnossa olevaa kansantaloutta.

Samasta syystä tukileikkaukset supistavat koko voimallaan niiden kotimaisten yritysten tuloja, jotka myyvät tuotteitaan ja palveluitaan kaikelle kansalle, pienituloiset mukaan luettuna.

Kauppa- ja palveluyritysten myynnin supistuminen heikentää osaltaan näiden yritysten tarvetta ylläpitää saati lisätä työvoimaa tai varsinkaan kasvattaa investointejaan.

Hallitus kuvittelee tukileikkausten lisäävän työllisyyttä, mutta tavoitetta vastaan käyvien kysyntävaikutusten takia voikin käydä tasan päinvastoin.

Suurituloisille kertyvät lisätulot ohjautuvat ennemmin saajiensa varallisuuden kartuttamiseen kuin lisäkulutukseen.
Suurituloisten verohuojennukset tuskin sanottavammin kohentavat kulutuskysyntää tai kansantaloutta, sillä suurituloisille kertyvät lisätulot ohjautuvat ennemmin saajiensa sijoituksiin ja säästöihin eli varallisuuden kartuttamiseen kuin lisäkulutukseen.

Yksikään 14 000 euroa tai vielä enemmän kuukaudessa ansaitseva tuskin on tähänkään mennessä joutunut kohtuuttomasti tinkimään omista jokapäiväisistä kulutushaluistaan ja -tarpeistaan.

Siksi verohuojennuksista suurituloisille koituvat lisätulot eivät ohjaudu kulutukseen ja talouden kokonaiskysyntään läheskään yhtä varmasti kuin etuusleikkaukset supistavat kulutusta ja kokonaiskysyntää.
Mihin me edes tarvitaan vasemmistoa Suomessa, kun "oikeisto" oksentaa tällaista demariöyhötystä.

Suomi ei taannu sen takia, että me jaamme kotona makaaville liian vähän kulutusrahaa. Suomi taantuu sen takia, että tuottavaa toimintaa tapahtuu liian vähän. Tuottavaa toimintaa voidaan lisätä tuottavien ihmisten, eli yleensä keski- ja suurituloisten verotusta tai muita kuluja laskemalla. Suomessa on maailman pienimmät tuloerot, mikä näkyy esimerkiksi erityisasiantuntijoiden tekeminä poikkeuksellisen vähäisinä työtunteina. Ei kannata. Muissa Pohjoismaissa niitä kamalia, inhottavia rikkaita verotetaan vähemmän, heitä on myös huomattavasti enemmän.

Kun Taloussanomien kirjoittaja alkaa ihan oikeasti öyhöttää Margaret Thatcherista ja Ronald Reaganista, 1900-luvun ainoista vasemmistohegemoniaa vastaan taistelleista päämiehistä laitavasemmiston syytöksiä toistaen, niin aika syvässä päädyssä vasemmalla ollaan. Sitten kirjoitus vielä kruunataan Brexitillä ja Trumpilla pelotteluun.

Jos keskiluokan verojen pieni laskeminen vasemmistohallituksen väliaikaisen lisäveron leikkaamisen takia saa oikeasti muka "oikeistomme" sekaisin, niin tämä maa on kohtalonsa ansainnut. Ruotsalainen demari on nykyistä hallitusohjelmaa oikeistolaisempi.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 162
 • Liked: 39467
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3393 : 25.09.2023, 11:06:13 »
Jos oikein muistan niin Benkku sanoi että tuo " suurituloisten verohelpotus " eli tuo solidaarisuusveron määräytymisrajan nosto on suuruusluokaltaan 60 miljoonaa ekua, puolet eurojackpotin päävoitosta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 3345
 • Ex-mersupersu
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3394 : 25.09.2023, 11:18:08 »
Jan Hurrinkin on näemmä nykyään näemmä aivan pellolla luvuista ja etenkin kokonaiskuvasta. Herää oikeasti mieleen ajatus, että olen haksahtanut luulemaan sen ymmärtävän jostain jotain, kun on kirjoittanut paljonkin asiaa EU:n talouspuolen perseellään olosta. Eipä tuollaisen ilmiselvyyden ymmärtäminen lopulta paljoa kerro...

Kysymys ei tasan ole mistään vasemmiston rummuttamasta "tulonsiirrosta rikkaille", vaan kysymys köyhiin kohdistuvan kestämättömän tulonsiirron vähentämisestä. Etenkin tämä "väliaikainen" "solidaarisuusvero", joka veropoliittisen sijaan poliittisena verona, jonka tuotto on mitätön ja taitaa pitkässä juoksussa vain maksaa tälle yhteiskunnalle. Koko "solidaarisuusvero" palvelee vain poliittisena miinana ympäristössä, jossa taloustoimittajatkin ovat pihalla kuin lumiukko. Tästä veronmaksajatkin kirjoittivat varmasti omaani parempaa tekstiä jo Toukokuulla.

Tässä ei ole kysymys siitä, paljonko rikkailla on varaa maksaa veroa, vaan siitä paljonko ne oikeasti maksavat sitä. Sitäkö tässä on tarkoitus rankaista, joka on vielä riittävän tyhmä maksamaan tuloveroa tai vielä vähemmän suomeen?
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian, Viisitoista

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 341
 • Liked: 7703
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3395 : 25.09.2023, 11:22:36 »
Mihin me edes tarvitaan vasemmistoa Suomessa, kun "oikeisto" oksentaa tällaista demariöyhötystä.
..
Kun Taloussanomien kirjoittaja alkaa ihan oikeasti öyhöttää Margaret Thatcherista ja Ronald Reaganista, 1900-luvun ainoista vasemmistohegemoniaa vastaan taistelleista päämiehistä laitavasemmiston syytöksiä toistaen, niin aika syvässä päädyssä vasemmalla ollaan.

Minusta Taloussanomissa on aina ollut sankka vasemmiston tuoksahdus.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 037
 • Liked: 18891
 • Kuka jos en minä
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3396 : 25.09.2023, 11:23:21 »
Jos oikein muistan niin Benkku sanoi että tuo " suurituloisten verohelpotus " eli tuo solidaarisuusveron määräytymisrajan nosto on suuruusluokaltaan 60 miljoonaa ekua, puolet eurojackpotin päävoitosta.

Kun tuo jaetaan kymmenille tai sadoilletuhansille ihmisille niin ei jää paljoa per nuppi. Lähinnä nää kokoluokat kaikessa hallituksen toiminnassa on kertaluokkaa liian pieniä, niin leikkauksien kuin veronalennusten osalta, ja toisaalta voidaan miettiä miksi ei vaikka poisteta kokonaan  tuleveroa pienimmiltä tuloluokilta kun kerran ylemmästä keskiluokasta ylöspäin kuulemma maksetaan käytännössä kaikki veroista mikäli kuunnellaan ekn kertomuksia.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

jalski

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 139
 • Liked: 982
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3397 : 25.09.2023, 12:07:48 »
Suomi taantuu sen takia, että tuottavaa toimintaa tapahtuu liian vähän. Tuottavaa toimintaa voidaan lisätä tuottavien ihmisten, eli yleensä keski- ja suurituloisten verotusta tai muita kuluja laskemalla. Suomessa on maailman pienimmät tuloerot, mikä näkyy esimerkiksi erityisasiantuntijoiden tekeminä poikkeuksellisen vähäisinä työtunteina.

Joskus olen yrittänyt hahmottaa asiaa sitä kautta, miten paljon pitää itse tehdä ensin töitä, jotta on varaa ostaa esimerkiksi tunnin verran työtä jostain firmasta vaikkapa oman kodin joidenkin kunnostus- ja huoltotöiden tekemiseen. Tällä tavalla kun asiaa pohtii, niin vero- ja kuluasiat tulevat silmille ihan uudella tavalla.

Kulurakenne (omasta palkasta menevät verot ja kulut, tilattavan työntekijän työnantajamaksut, verot ja veroluonteiset kulut) on helposti niin jäätävä, että kohtuullisen hyvätuloisessa erityisasiantuntijahommassakin saa paiskia töitä enemmän kuin tunnin, ennen kuin voi tilata tunniksi maalarin, putkimiehen - tai herraparatkoon sähkömiehen - paikalle. Väitän, että tämä osaltaan johtaa siihen, että niiden niiden erityisasiantuntijoidenkin kannattaa mieluummin olla siviilielämässään oman ammattinsa lisäksi siivoojia, maalareita ja (lainsäädännön sallimissa rajoissa) myös putki- ja sähkömiehiä. Tilannetta jonkin verran laastaroidaan verotuksellisin keinoin esim. kotitalousvähennyksen kautta, mutta lopputulema on silti helposti se, että palveluja ei kannata ostaa, jos vaan suinkin kykenee asioita tekemään itse.

Mitä lähempänä työn ostamisen hinta olisi omasta työstä saatavaa palkkaa, sitä matalampi kynnys olisi tilata palveluita. Nykyisellään voi olla periaatteessa järkevämpää jopa pitää omasta ansiotyöstä palkatonta vapaata joidenkin yksinkertaistenkin hommien tekemiseen kuin tilata palvelua ulkopuoliselta. Palkaton vapaa kun leikkaa vuosiansiota pienemmäksi siten, että progression ylimmille portaille jää vähemmän verotettavaa. Samalla jää tilaamatta se palvelu, jossa tilattavan työn hintaan sisältyy suhteellisen raskas kulurakenne.

Kireä työn tekemiseen liittyvä vero- ja kulurakenne ohjaa siis helposti tee-se-itse -yhteiskuntaan, jossa palvelujen tilaamista kannattaa vältellä varsin pitkälle.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 380
 • Liked: 24890
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3398 : 25.09.2023, 13:22:04 »
Kokoomus ja persut esittivät ennen vaaleja että Ylestä olisi hyvä leikata. Onkohan tälle(kään) tapahtumassa mitään? Missä kohtaa budjettia tämä mahtaa olla?
Toinen olisi maassa laittomasti oleskelevien rahoittamisvähennykset? Onko joku kuullut asiasta?

Entä turvapaikan saaneiden poistaminen? Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa on paljon rauhallisia alueita.

Eikö näistä saisi jonkinlaisen apurahareservin esim kaikkien köyhimpien ja sairaimpien suomalaisten leikkausten vähentämiseen?

Nuoriso- ja lapsirikollisuuden vähentämisellä (teräasetarkistukset, mamujengien valvonta, rikosvastuuikärajan alentaminen ym.) tulisi myös säästöä.

Voisiko työllisyyttä aloittaa parantaa aloittamalla suuret itärajan aidan rakennustyöt. Mamulaumojen estämiseksi? Ottawan sopimuksesta eroaminen? Puolustusvoimiin lisää käsiä. Voisiko alue- ja yritystukia vähentää 5%? Poliisien virkoja lisää? Mari Rantanen voisi esittää nettipoliisien ja tapoloiden vähentämistä? Katupartioita tuplat tilalle?

Anyone? Persut? @Matias Turkkila
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 762
 • Liked: 3939
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3399 : 25.09.2023, 14:17:21 »
Siinähän Hurri on täysin oikeassa, että pienempituloisilta leikkaaminen näkyy suoraan kulutuksessa, kun taas suurituloisille annettu lisäraha ei välttämättä lisää kotimaista kulutusta mitenkään. Suurituloiset eivät lisää kulutustaan ainakaan Suomessa, se on täällä heillä jo ihan tapissaan. Sen sijaan he voivat kantaa sen rahan muuallekin, heillä on siihen mahdollisuuksia, toisin kuin pienituloisilla.

Ei tämä ole mitään kommaripaskaa, tämä on ihan totta. Onhan tätä tutkittukin.

Talous on paljon nyansoidumpi kun Hurri antaa ymmärtää. Itse asiassa Hurri sortuu vasemmistolle perinteiseen pienituloisten merkityksen roimaan ylikorostamiseen.

Ensinnäkin jos tuloveroja halutaan keventää, se väistämättä suosii aina korkeapalkkaisia rajun progression takia. Pienpalkkaiset eivät juurikaan mitään tuloveroja maksa, joten mikään veronleikkaus ei voi erityisesti suosia heitä. Esimerkiksi 20 000 vuodessa (1670 eur / kk) tienaava maksaa vain 3% veroa eli noin 512 euroa (asuinkunta Helsinki). Vasta noin 30 000 euron tuloilla (2500 eur / kk) maksetaan 10% veroa eli 3030 euroa, joka sekin on vähän.


ALV

Arvonlisäveroa maksavat kaikki. Pienituloiset joka killingistä mitä tienaavat.

Jos halutaan keventää pienituloisten veroja, niin ALV:ia tulisi laskea roimasti.

-i-

Näin. Mikäli juuri pieni- ja keskituloisten verotusta on tarkoitus keventää, se onnistuu vallan helposti ja tehokkaasti arvonlisäveroa pienentämällä. Koska sitä maksavat kaikki ja se vie prosentuaalisesti suuremman osuuden pienempituloisten ostovoimasta kuin parempituloisten vastaavasta.

Kokoomuksen bränditoimisto on vallan kelvollinen kertoilemaan työlinjasta, tehostamisesta ja muusta sellaisesta hyvältä kuulostavasta dynaamisesta proggiksesta, mutta kylmä tosiasia on, että valitsevat aina sellaiset keinot jotka suosivat äänestäjiään, kaikista hyvätuloisimpia. Juuri näin on esimerkiksi tuloveron keventämisen kanssa alvin sijaan. Arvovalintoja.
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 227
 • Liked: 51097
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3400 : 25.09.2023, 15:22:16 »
Kokoomus ja persut esittivät ennen vaaleja että Ylestä olisi hyvä leikata. Onkohan tälle(kään) tapahtumassa mitään? Missä kohtaa budjettia tämä mahtaa olla?
Toinen olisi maassa laittomasti oleskelevien rahoittamisvähennykset? Onko joku kuullut asiasta?

Entä turvapaikan saaneiden poistaminen? Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa on paljon rauhallisia alueita.

Eikö näistä saisi jonkinlaisen apurahareservin esim kaikkien köyhimpien ja sairaimpien suomalaisten leikkausten vähentämiseen?

Nuoriso- ja lapsirikollisuuden vähentämisellä (teräasetarkistukset, mamujengien valvonta, rikosvastuuikärajan alentaminen ym.) tulisi myös säästöä.

Voisiko työllisyyttä aloittaa parantaa aloittamalla suuret itärajan aidan rakennustyöt. Mamulaumojen estämiseksi? Ottawan sopimuksesta eroaminen? Puolustusvoimiin lisää käsiä. Voisiko alue- ja yritystukia vähentää 5%? Poliisien virkoja lisää? Mari Rantanen voisi esittää nettipoliisien ja tapoloiden vähentämistä? Katupartioita tuplat tilalle?

Anyone? Persut? @Matias Turkkila

Ja kaivoslaki vihdoin‼️‼️‼️

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 3345
 • Ex-mersupersu
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3401 : 25.09.2023, 15:30:09 »
Näin. Mikäli juuri pieni- ja keskituloisten verotusta on tarkoitus keventää, se onnistuu vallan helposti ja tehokkaasti arvonlisäveroa pienentämällä. Koska sitä maksavat kaikki ja se vie prosentuaalisesti suuremman osuuden pienempituloisten ostovoimasta kuin parempituloisten vastaavasta.

Kokoomuksen bränditoimisto on vallan kelvollinen kertoilemaan työlinjasta, tehostamisesta ja muusta sellaisesta hyvältä kuulostavasta dynaamisesta proggiksesta, mutta kylmä tosiasia on, että valitsevat aina sellaiset keinot jotka suosivat äänestäjiään, kaikista hyvätuloisimpia. Juuri näin on esimerkiksi tuloveron keventämisen kanssa alvin sijaan. Arvovalintoja.
ALV-verosta täysin samaa mieltä, mutta vielä pahempaa on tämä vihreä verottaminen, joka on nimeomaan köyhien verottamista.

Rikkaan palkkapussissa ei tunnu missään, paljonko sinne 600 Mersun tai 700 Bemarin tankkiin menee, se on yksi hailea miljonäärille vaikka auto kävisi pihassa koko yön. Mutta köyhälle sillä on vähän väliä saako tankillisen satasella vai ei. Tässä viitatakseni vielä hullumpiin maihin, aivan samaan tapaan Euro6 ei paina paskaakaan, uudesta 15 litraa satasella imevästä lantikastakin sellainen löytyy kyllä. Mutta köyhät saadaan pois keskustasta, vaikka kuinka olisi 5l satasella imevä pieni Micra.

Sekä tasan sama pätee energian verottamiseen. Siihen Meilahden huvilaan oli varaa laittaa maalämpökaivo 20 vuotta sitten, mutta persaukinen lämmittäköön vuokrakämppäänsä suoralla sähkölämmityksellä. Sekä sama jatkuu kaupassa myytävään tavaraan. Tasan sama kumipöyrillä tapahtuva kuljetuskustannus ja kylmäkaapissa tapahtuva energiakustannus, koskettaa rikkaan gourmee ruokaa kuin köyhän nakkisämpylää, se parieuroa vain tuntuu "vähän" enemmän siinä parin euron nakkisämpylässä kuin hanhenmaksapalleroissa.

Tässä persut tosin tekivät jo edes pientä päänavausta kirurgisilla polttoaine- ja ajoneuvoveroleikkauksillaan. Nyt vain lisää vettä tähän myllyyn, sekä jos Kokoomuksen on pakko saada tähän omia etujaan, niin olkoon se sitten vaikka tämä ALV. Pääasia on, että veroleikkaaminen tapahtuu progressiivisen tuloverottamisen sijaan regressiivisessä menoverottamisessa.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian, Viisitoista

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 961
 • Liked: 5629
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3402 : 25.09.2023, 15:46:13 »
Yleisesti ottaen energian verotusta pitäisi kauttasltaan vähentää, koska se kertautuu kaikkien tavaroiden, asumisen ja ylipäänsä kaikissa hinnoissa. Ja toisekseen työn verotusta myös, koska mitä enempi jää käteen, sitä motivoivampaa on tehdä töitä.
Hallinnosta pitää leikata ja esim. kolmannen sektorin ideologisilta toimijoilta (minkään ideologian edistäminen ei kuulu veronmaksajalle) ja yleisestä humpuukista esim sukupuolten tutkailuista.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 710
 • Liked: 16299
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3403 : 25.09.2023, 16:18:01 »

ALV

Arvonlisäveroa maksavat kaikki. Pienituloiset joka killingistä mitä tienaavat.

Jos halutaan keventää pienituloisten veroja, niin ALV:ia tulisi laskea roimasti.


On aivan totta kuten sanoit että arvonlisäveroja maksavat kaikki. Se tarkoittaa: Myös rikkaimmat maksavat arvonlisäveroja. Upporikaskin voi tehdä vaikka mitä verosuunnittelua ja väistellä siten tuloveroja, mutta mitä tahansa ostelee kaupoista, siitä joutuu maksamaan arvonlisäveroa.

Tuloverot ja verokiila * kokonaisuudessaan ovat paremman kilpailukyvyn lahjoittamista ulkomaisille firmoille. Vastaavasti kilpailukyvyn vajaus on sitten kotimaisille firmoille haitaksi. Ei ole turha muistutus: Suomi elää viennistä.

Jos halutaan erikseen parannella ja tukea pienituloisten taloudellista asemaa, siihen voi käyttää kohtuullista negatiivista tuloveroa.

Sanotaan että ansiotulojen verotus ja ansiotuloihin liittyvät veroluonteiset maksut aiheuttavat näitä haittoja, joista edellä mainitsin, mutta muut tuloverot aiheuttavat muita haittoja. Martin Armstrong kertoo joistain niistä muista videolla: https://youtu.be/tbtZW_lIWaI?t=1062

Mikään vero ei ole täydellisen haitaton. Aina voidaan katsoa mille tai kenelle jokin vero aiheuttaa jotain haittaa tarkastelemalla keneltä se vero otetaan.


* Verokiila sellaisena kuin se suomen kielessä tunnetaan. Käsitteelle "tax wedge" näkyy olevan vaihtelevia määritelmiä.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 686
 • Liked: 65375
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3404 : 25.09.2023, 16:57:55 »

ALV

Arvonlisäveroa maksavat kaikki. Pienituloiset joka killingistä mitä tienaavat.

Jos halutaan keventää pienituloisten veroja, niin ALV:ia tulisi laskea roimasti.

-i-

Näin. Mikäli juuri pieni- ja keskituloisten verotusta on tarkoitus keventää, se onnistuu vallan helposti ja tehokkaasti arvonlisäveroa pienentämällä. Koska sitä maksavat kaikki ja se vie prosentuaalisesti suuremman osuuden pienempituloisten ostovoimasta kuin parempituloisten vastaavasta.


Jos arvonlisävero laskisi, varakkaatkin kuluttaisivat enemmän, jolloin heidän arvonlisäveronmaksunsa pysyisi kohtuu korkealla.

ALV lasku voisi kohdistua enemmän kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin, jolloin se toimisi myös eräänlaisena rangaistustullina, kun EU ei salli meidän pelata itse tullipolitiikalla.

ALV lasku myös laskisi palveluiden, ruoan, hotellien, matkamuistojen, käsitöiden hintatasoa, jolloin Suomi olisi houkuttelevampi turisteille. Jos joku ei tiedä, niin turismi Suomeen lasketaan vienniksi, sillä siinä palveluita ja tuotteita myydään ulkomaalaisille, mikä tuo maahan valuuttaa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 3345
 • Ex-mersupersu
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3405 : 25.09.2023, 17:15:22 »
Ja niin varmaan ALV:tä maketaan kaikki, mutta se oikea kysymys on se suhde. Rikas pyörittelee suurimmalla osalla omaisuuttaan kiinteistöjä ja rahoitustuotteita, köyhä käyttää rahansa ALV-verollisiin hyödykkeisiin ja autoiluun. Rikas yhtiöittää ja säätiöittää toimintaansa kiertääkseen sitä vähääkin ALV-verotustaan, köyhällä ei ole tähän varaa...

Sekä lisäksi tämä negatiivinen tuioverotus, vain siksi että olisi varaa maksaa järkyttäviä menoveroja, se nyt onkin vasta seurausten korjaamista. Onneksi oikeista puolueista edes vasemmisto ei ole kehdannut ehdottaa vastaavaa sosialismia.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian, Viisitoista

Äpyli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 738
 • Liked: 2946
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3406 : 25.09.2023, 17:34:54 »
Kireä työn tekemiseen liittyvä vero- ja kulurakenne ohjaa siis helposti tee-se-itse -yhteiskuntaan, jossa palvelujen tilaamista kannattaa vältellä varsin pitkälle.

Tämä. Olen tässä selvitellyt mielenkiinnosta salaojaremontin hintaa. Varsinkin ns. ketjufirmojen tarjoukset ovat aivan älyttömän hintaisia. Tyyliin 30k euroa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään rakettitiede, vaan perehtymällä asiaan ja laatimalla tarkan suunnitelman aika moni pystyy remontin tekemään ainakin osittain itse. Tuollaisella hinnalla ostaa jo oman minikaivurin, materiaalit ja ottaa monen kuukauden loman, ja rahaa jaa vielä kaljaankin. Tämä nyt on äärimmäinen esimerkki mutta kyllä se on surullista, että moneen remontin tapaiseen hommaan kannattaa ottaa lomaa ja tehdä itse. Ja tämä mitenkään vähättelemättä ammattitaitoa joilla yrityksissä työskentelevät tekevät työnsä.

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 378
 • Liked: 2135
 • pitäisi nähdä rikkautena
  • Rocker
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3407 : 25.09.2023, 18:10:29 »
Jos ylihinnoittelee työnsä sen kyllä huomaa. Mutta vaikka itse ei pitäisi korkeaa hintaa yhteiskunta voi pitää hinnan korkealla. Ja sen kyllä huomaa.
Tämä maa on suomalaisten.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 797
 • Liked: 5351
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3408 : 25.09.2023, 18:13:21 »
Kyllä tämä tango alkaa nyt valitettavasti vaikuttaa siltä että Orpo vie kuin kuoriämpäriä ja persu vikisee. Ja politiikassahan asiat ovat - ainakin äänestäjän vinkkelistä - juuri niin kuin ne näyttävätkin olevan. Persujen vierailu "suurten" puolueiden joukkoon jää tällä menolla lyhytaikaiseksi ja edessä on paluu kepu-luokkaan.

Kaikkein pahinta PSn kannalta puolueena olisi jos muut (valta)puolueet tajuaisivat siirtyä tolkullisille maahanmuuttolinjoille Tanskan tapaan. Silloin olisi edessä putoaminen pienpuolueeksi saman tien.
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

D46

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 212
 • Liked: 1227
 • Olen liian nuori ja seksikäs
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3409 : 25.09.2023, 18:15:01 »
Kireä työn tekemiseen liittyvä vero- ja kulurakenne ohjaa siis helposti tee-se-itse -yhteiskuntaan, jossa palvelujen tilaamista kannattaa vältellä varsin pitkälle.

Tämä. Olen tässä selvitellyt mielenkiinnosta salaojaremontin hintaa. Varsinkin ns. ketjufirmojen tarjoukset ovat aivan älyttömän hintaisia. Tyyliin 30k euroa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään rakettitiede, vaan perehtymällä asiaan ja laatimalla tarkan suunnitelman aika moni pystyy remontin tekemään ainakin osittain itse.
.. Tai sitten ottaa pelkän kaivurin ja kuskin tuntitöinä ja tekee kaiken muun itse. Sekin maksaa, totta, mutta siitä osaavasta kaivurikuskista kannattaa mielestäni maksaa: Äijällä korjaan henkilöllä on touhu ja kauhan liikkeet vipuineen pitkän kokemuksen myötä lihasmuistissa ja homma etenee ihan eri tahdilla vs opettelet itse sitä touhua. Jos mikä ei kannata, niin lapiotyöt. Osaava kaivurikuski tekee vartissa saman minkä itse lapioineen viikossa.

Toinen esimerkki: Teetä koko puuverhottuun taloosi huoltomaalaus alkaen telinetöistä (pykälien edellyttämät, toki) , skrabaamisesta, pesusta jne. Vs. itse tehtynä, vielä jos saa 50x100 purkupuuta josta tekee itselleen riittävät telineet, niin säästää vuoden nettopalkkansa helposti.

Onhan se muutaman viikon homma toki , mutta silti. Ja sitten, kun vihdoin olet päässyt siihen vaiheeseen, joka maalifirmojen mainoksissa aina kuvataan - eli seisot telineillä avattu maalipytty ja pensseli kourassa, niin kaikki v-maiset osuudet on jo takana. Bonuksena voit polttaa ne "telineet" perästäpäin omassa saunassa tai myydä eteenpäin.
« Viimeksi muokattu: 25.09.2023, 18:33:28 kirjoittanut D46 »
Jättiyllätys: Sanna Marin otti selfien !

Olen oksennusta pidätellen seurannut, kuinka Viktor Orbanin johtama Unkari nuolee Putinin persettä.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 075
 • Liked: 40878
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3410 : 25.09.2023, 18:17:01 »
Ja niin varmaan ALV:tä maketaan kaikki, mutta se oikea kysymys on se suhde. Rikas pyörittelee suurimmalla osalla omaisuuttaan kiinteistöjä ja rahoitustuotteita, köyhä käyttää rahansa ALV-verollisiin hyödykkeisiin ja autoiluun. Rikas yhtiöittää ja säätiöittää toimintaansa kiertääkseen sitä vähääkin ALV-verotustaan, köyhällä ei ole tähän varaa...

ALV on suhteellisesti edullisempi vähävaraisille koska heidän ostokset kohdentuvat pääasiassa ruokaan ja lääkkeisiin jossa on alennettu ALV (14% / 10%). Hyvätuloiset taas tuuppaavat kuluttaa enemmän palveluja ja tavaraa, joissa maksetaan täysi ALV (24%). Epäsuorasti ALV on siis progressiivinen tuloluokkien erilaisten kulutustottumusten takia.

Yleisesti ottaen ALV on kuitenkin aivan liian korkea. Ylin prosentti pitäisi olla ehkä 15% luokkaa, jottei ALV vaikuttaisi niin negatiivisesti kulutukseen. Hallitukset korottavat kuitenkin ALV:oa koska se on verona sellainen ettei sitä voi paeta ja kauppiaat tulevat vastaan katteissaan jos myynti alkaa laskemaan (heikentäen kannattavuutta).

Korkea ALV on merkittävimpiä syitä, miksi ulkomaalaiset verkkokaupat ovat saaneet niin suuren jalansijan Suomessa. Suomalainen verkkokauppa joutuu veloittaa täyden ALV:n, jolloin hinnasta tulee paljon korkeampi kun sama tavara ulkomailta ostettuna. Korkea ALV on siis aiheuttanut kauppa- ja työpaikkakatoa sekä kansalaisten rahojen valumista ulkomaille.

Kansantaloudellisesti on tietenkin älyvapaata verottaa kaupat kuoliaaksi ja tyhjentää rahat ulkomaille, mutta poliitikkoja kiinnostaa vain mistä saisi lisää rahaa tuhlattavaksi ja sen takia veroja korotetaan tuon tuosta.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

jalski

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 139
 • Liked: 982
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3411 : 25.09.2023, 18:27:53 »
Tämä. Olen tässä selvitellyt mielenkiinnosta salaojaremontin hintaa. Varsinkin ns. ketjufirmojen tarjoukset ovat aivan älyttömän hintaisia. Tyyliin 30k euroa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään rakettitiede, vaan perehtymällä asiaan ja laatimalla tarkan suunnitelman aika moni pystyy remontin tekemään ainakin osittain itse. Tuollaisella hinnalla ostaa jo oman minikaivurin, materiaalit ja ottaa monen kuukauden loman, ja rahaa jaa vielä kaljaankin. Tämä nyt on äärimmäinen esimerkki mutta kyllä se on surullista, että moneen remontin tapaiseen hommaan kannattaa ottaa lomaa ja tehdä itse. Ja tämä mitenkään vähättelemättä ammattitaitoa joilla yrityksissä työskentelevät tekevät työnsä.

Joo. Ja vaikka itsellä menisikin hommaan se 2-3x kauemmin kuin sillä ammattilaisella, niin silti saattaa käydä niin, että viivan alle jää lopputulokseksi positiivinen summa. Lopun viimeinhän tässä on sitten kyse siitä, että kaikki tekevät vähän kaikkea ja hieman keskinkertaisesti. Kokonaisuuden kannalta tehokkainta olisi se, että se ammattihenkilö tekisi homman alusta loppuun. Erikoistumisestahan sitä tehokkuutta on perinteisesti saatu. Ja saataisiin varmasti kokonaisuuden kannalta tässäkin, jos vaan yksilön kannattaisi se työ tilata.

Sen sijaan että itse olisi palkattomalla vapaalla, joisi kaljaa ja harjoittelisi salaojan tekemistä kertaluonteista salaojatyötä varten, voisi olla palkkatöissä tekemässä sitä, missä on oikeasti tehokas ja rutinoitunut ammattilainen. Kokonaisuuden kannalta tässä vaihtoehdossa tuottavuus olisi varmasti paras, koska jokainen tekisi sitä, minkä parhaiten osaa.
« Viimeksi muokattu: 25.09.2023, 18:35:08 kirjoittanut jalski »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 954
 • Liked: 94119
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3412 : 25.09.2023, 18:37:33 »
Kireä työn tekemiseen liittyvä vero- ja kulurakenne ohjaa siis helposti tee-se-itse -yhteiskuntaan, jossa palvelujen tilaamista kannattaa vältellä varsin pitkälle.

Jeps.

Kerrostaloasujana en niin kovin massivisia remontteja ole joutunut tekemään, mutta kun itse tekee, jäljestä tulee sellaista kuin haluaa. Eikä tarvitse soitella sille puheluita välttelevälle kusipäälle, joka ei noudata sovittuja aikatauluja. Mutta siis joo, tee-se-itse, ja opettele jos et osaa. Netti on täynnä opetusvideoita.

Ja kavereilta kuulin sellaistakin harmahtavaa rikollisuusmahdollisuutta, että voi yrittää vaihtaa työpanoksia, tai jopa tavaroita. Sen tutun sähkömiehen äiti voi tarvita esim. Excel-koulutusta. Ja monet käännöstöitä tarvitsevat maksavat mielellään maahantuomiaan tuotteita. Mökin naapuri myy savukalaa käteisellä. Onhan näitä mahdollisuuksia riksiin vaikka kuinka paljon, kuulemma.

Mutta takaisin Orpon hallitukseen ...
« Viimeksi muokattu: 25.09.2023, 18:40:17 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 686
 • Liked: 65375
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3413 : 25.09.2023, 18:51:05 »
Suomi on varmaan ainoa Euroopan maa, jossa insinöörin täytyy tehdä kolmesta viiteen tuntia työtä, jotta voi nettopalkallaan ostaa duunarilta tunnin työn.

Välimerellisemmissä maissa vaihdetaan todella paljon palveluita palveluihin ja tavaroita tavaraan tai ristiin palveluita tavaraan. Myös jossain agraarimmissa Suomen kolkissa tai Pohjois-Suomessa saattaa näin tapahtua.

Niin ja sitten vihreät poliitikot teettää mamuilla pimeänä kaiken mahdollisen. Tai sitten yhteisö tukee mamuja ja keksii niille puhdetöitä käteisellä. Olen tainnut aiemminkin kertoa kylällä renkaita vaihdelleesta mamusta tuon 2015-16 sesongin jälkeen. Kyläkaupan pihassa vaihtui kesägummit talvigummeihin oman tunnon mukaan parista kybästä viiteen kybään käteen. En sitten viitisnyt olla se pahis, joka olisi tuosta ilmoittanut, koska ilmoituksesta tokko olisi ollut mitään hyötyä.

Ja lapio ja kottikärryt ovat aliarvostettu työväline. Olen kivisestä savimaasta kaivanut sinisavea, juurakkoa ja kiviä ylös jättitrampoliinin, lasten hiekkalaatikon ja leikkipaikan sekä mattoteline-pyykkiteline-yhdistelmän alta lapiolla ja kottikärryillä. Etupihalta olen sorat kärrännyt ja maan peittänyt kottikärryillä ja lapiolla. Pyykkitelineen jaloille kaivoin kuopat lapiolla ja sekoittelin sinne betonit jätesorasta, sementistä ja vedestä saavissa lapiolla.

Naapurissa pörräsi taas kaivinkone, joka teki kolmeen päivään enemmän kuin itse olen tehnyt lapiolla tällä tontilla, vaikka olen tuosta soramaatkin etupihalta kuorinut ainakin kerran sammalen vuoksi pois. Talomme edessä oli pihaliittymän rumpuputken vierestä routinut pintaan isoja kiviä ja siihen oli tullut melkoiset hyppyrit. Kun naapurissa oli kone, mietin josko kysyisin sitä hetkeksi temuamaan siihen liittymään. Kunnalta ei kannata kysyä moiseen apuja. No, en sitten kysynyt. Rautakanki ja lapio käteen ja tunnissa sain pomput matalammiksi. Säästin varmaan taas muutaman kympin.

Kannotkin olen pihasta itse kaivanut lapiolla ja isolla kirveellä ylös. Kantojyrsimiäkin on kuulemma olemassa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 773
 • Liked: 52603
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3414 : 25.09.2023, 19:09:20 »
Lainaus
Suomi on varmaan ainoa Euroopan maa, jossa insinöörin täytyy tehdä kolmesta viiteen tuntia työtä, jotta voi nettopalkallaan ostaa duunarilta tunnin työn.

Ja duunarin täytyy rehkiä koko työpäivä voidakseen ostaa laillisesti toiselta duunarilta tunnin tämän osaamaa työtä. Ei ihme että työtä vaihdetaan päikseen ilman byrokratiaa. Niin olen tehnyt itsekin aina kun mahdollista.

Jotain on tässä maassa todella pahasti pielessä.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 174
 • Liked: 7069
 • Sus siunatkoon
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3415 : 25.09.2023, 19:15:36 »
Korkea ALV on merkittävimpiä syitä, miksi ulkomaalaiset verkkokaupat ovat saaneet niin suuren jalansijan Suomessa. Suomalainen verkkokauppa joutuu veloittaa täyden ALV:n, jolloin hinnasta tulee paljon korkeampi kun sama tavara ulkomailta ostettuna. Korkea ALV on siis aiheuttanut kauppa- ja työpaikkakatoa sekä kansalaisten rahojen valumista ulkomaille.

Kansantaloudellisesti on tietenkin älyvapaata verottaa kaupat kuoliaaksi ja tyhjentää rahat ulkomaille, mutta poliitikkoja kiinnostaa vain mistä saisi lisää rahaa tuhlattavaksi ja sen takia veroja korotetaan tuon tuosta.

Sama asia hieman toisin sanottuna: Korkealla ALV:lla on saatu tapettua paljon pientä palvelu- ja kauppatoimintaa. Korkea ALV käytännössä tarkoittaa kädenojennusta suurille kauppakeskittymille, suurille kauppabrändeille sekä Kiina-tuonnille, koska korkea ALV tarkoittaa, että myyntivolyymit ovat ratkaisevassa osassa. Tuotteet on saatava mahdollisimman halvalla, paljon ja niitä on myytävä paljon, jotta myynti kannattaa. Tämä on suoraan ketjujen pelikirjasta.

Mutta mutta pääministeripuolue Kokoomus ja sen apupuolue RKP tuskin sallivat, että ALV:tä aletaan laskea. Eikä salli taloustilannekaan. Siispä ALV:n laskua ja sen korjaavaa vaikutusta saadaan odottaa vuosikymmen tai pari, on vaatimaton arvaukseni.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 037
 • Liked: 18891
 • Kuka jos en minä
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3416 : 25.09.2023, 19:25:43 »
Lainaus
Suomi on varmaan ainoa Euroopan maa, jossa insinöörin täytyy tehdä kolmesta viiteen tuntia työtä, jotta voi nettopalkallaan ostaa duunarilta tunnin työn.

Ja duunarin täytyy rehkiä koko työpäivä voidakseen ostaa laillisesti toiselta duunarilta tunnin tämän osaamaa työtä. Ei ihme että työtä vaihdetaan päikseen ilman byrokratiaa. Niin olen tehnyt itsekin aina kun mahdollista.

Jotain on tässä maassa todella pahasti pielessä.

Vain täysi työpäivä? Itsellä on ollut duuneja joista saatavalla palkalla vaaditaan kahden vuorokauden täydet työpäivät että voisin ostaa itseltäni tunnin kyseistä palvelua. Ei tarvitse ihmetellä yritystoiminnan kannattamattomuutta kun satasen tuntibrutosta lähtee ensi alv, sen jälkeen vakuutukset nappaa neljänneksen, ja muut kiinteät kulut toisen mokoman. Duunarille maksetaan periaatteessa miltei puolet netosta, mutta koska kaikki liittyvät kustannukset, tuntinetto duunarille työnantajan maksamasta neljästä kympistä kolme menee veroihin tai veroluonteisiin maksuihin. Eli satasesta jää vajaa kymppi tekijälle ja vähän toista kymppiä yritykselle. Olettaen ettei tule mitään ongelmia tai mutkia matkaan. Veroluonteisten maksujen osuus lienee lähellä 70%
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 710
 • Liked: 16299
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3417 : 25.09.2023, 19:37:01 »

Korkea ALV on merkittävimpiä syitä, miksi ulkomaalaiset verkkokaupat ovat saaneet niin suuren jalansijan Suomessa. Suomalainen verkkokauppa joutuu veloittaa täyden ALV:n, jolloin hinnasta tulee paljon korkeampi kun sama tavara ulkomailta ostettuna. Korkea ALV on siis aiheuttanut kauppa- ja työpaikkakatoa sekä kansalaisten rahojen valumista ulkomaille.


Niinpä. Sellaista se on kun ideologisessa hurmoksessa kiirehtii kaiken maailman unioneihin ja vapaakauppa-alueisiin. Jos oltaisiin vanhassa systeemissä, tuotteen tilaaja maksaisi nettikaupassa aina oleskelumaansa arvonlisäveron.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 766
 • Liked: 15791
 • Dream Evil!
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3418 : 25.09.2023, 20:25:29 »
Suomi ei taannu sen takia, että me jaamme kotona makaaville liian vähän kulutusrahaa. Suomi taantuu sen takia, että tuottavaa toimintaa tapahtuu liian vähän. Tuottavaa toimintaa voidaan lisätä tuottavien ihmisten, eli yleensä keski- ja suurituloisten verotusta tai muita kuluja laskemalla.

Jos joku ei ole huomannut, niin ylipäätään tuottavassa toiminnassa ihmisen (ja siis myös palkkojen) toiminnan osuus on kehittyneissä maissa jo pitkään jatkuvasti vähentynyt. Eli kunnon palkkoja on voitu maksaa, kerta pääluku on vähentynyt, vaikka tuotanto on laajentunut.

Mutta sitten muistetaan itkeä sikaniskan korkeita taksoja, kun Kiinassa lapsiorja kasaa I-Phonen tosi halvalla, eli fantsu tuloerokin kyllä tekee tulosta.

Omasta mielestä aika fantasiaa, jos kuvittelee nostamalla nyt kympptonnin käteen saavan superyksilön tienestit nettona viiteentoista, niin kaverin tuottava toiminta nousee moisesta kannustuksesta 50%.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 686
 • Liked: 65375
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3419 : 25.09.2023, 21:21:52 »
A-studiossa JHL Päivi Niemi-Laine:

Olemme neuvotteluhalukkaita. Kaikkien pitää tulla puoliväliin vastaan. Ei voi olla niin, että toisilta otetaan kaikki ja toisilta ei mitään.

-Ei määritellyt puoliväliä
-Ei antanut yhtään konkreettista ehdotusta.
-Tässä taloustilanteessa tulisi elvyttää (ottaa VIELÄ lisää lainaa?)

Nainen istuu kasassa ja hymyilee. JHL pj "odottaa, että ihmiset alkavat irtisanoutua". Liittopomo siis toivoo liittonsa jäsenten irtisanoutuvan. On kai sekin uusi tavoite ammattiliitoille.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: orpon hallitus