Kirjoittaja Aihe: Orpon hallitus 2023–  (Luettu 453102 kertaa)

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 634
 • Liked: 2990
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3990 : 05.02.2024, 11:13:17 »
Siinä vaiheessa punnitaan mikä on suomalaisten muskelit. Siis aivan oikeasti arvioidaan sitä kuinka vaarallinen ja voimakas on suomalaisten kyky tuottaa väkivaltaa. Esim. Yhdysvaltojen kyky tuottaa väkivaltaa on niin suuri, että he voivat ottaa jatkuvasti velkaa. Velalle ei ole kattoa.
Muuten näin, mutta riskin myötä nousee myös korko, muuten rahaa ei yksinkertaisesti kannata lainata. Keskuspankki voi paikata asiaa lyhyessä juoksussa, mutta pitkässä juoksussa tulee inflaatio, joka nostaa korkoa entisestään.

Se kuitenkin minkä voisin nostaa tässä esille, niin merkittävin ongelma on kuitenkin siinä, että mitä sillä rahalla saa jos ei ole nuorempia joilta ottaa paveluita. Menee ranttaamiseksi, mutta antaa mennä... Toinen merkittävä on tämä asuntomarkkinakupla, jota voi sanoa kuplaksi jo siksi että rakentamispuoli on jo poksahtanut. Vaan ihmiset eivät tiedä vielä kaikkea ja tämä voi mennä vielä erittäin pahaksi. Asuntolainat, taloyhtiölainat, rakennusliikelainat, ne ovat vain osa yhtälöä. Toisella puolella yhtälöä tätä kuplaa pumppaavat, paitsi ihmiset, sijoittajat ja yritykset, niin myös valtio, eläkeytiöt ja vielä AY-liikkeetkin Kojamoineen.

Niin ja nuoriahan tässä oikein rankaistaan, kenellä on varaa ostaa taloa, kun omat vero, eläke ja AY-maksutkin sijoitetaan kilpailemaan sinun kanssasi? Sekä jos olit riittävän tyhmä edes yrittämään jotain taloa ja perhettä, niin sehän vasta päättyykin hyvin kun EU vetäisee korot huolella tappiin ja kauppalehden lukuihin viitaten inflaation myötä omistusasuminen on yhtäkkiä kalliimpaa, kuin vuokraaminen. Sitten pitäisi jotenkin selvitä vielä koroista, vaikka AY-liike leikkaa työpäiviä oikein huolella tälläkin kuulla. Samaan aikaan pitäisi vielä kestää ensin koronatoimet ja nyt kaupanpäälle vielä täydellinen vihreä itsemurha. Päälle vielä vähän alkoholi ja tupakkaveroa, feminismiä ja lastensuojelun käsittämättömyyksiä, sekä nyt vielä transuilun ajamista, niin onko ihmekkään kun lapsiluku lähestyy 1,3:sta?

Mutta en nyt olisi myöskään kovin huolissani siitä, että Boomerit tulevat tässä pärjäämään. Kun kaikki omaisuus ja melkoinen osa eläkkeistä on kiinni siinä kuplassa asuntomarkkinaksi tai helsingin pörssiyhtiöissä, jotka häviävät 3 vuotta putkeen makaronipaketille. Veilä saman syssyyn Sote alueet ja muutenkin valtion leipä leikataan vituiksi, niin kivaa elämää on tulossa niillekkään, jotka eivät ole tähän varautuneet kuin ostamalla rahoituksella sähköauton pihaan käymään kuin kello romutuspäiväänsä kohti. Niin ja luuleeko täällä joku, että ne itähelsigin maahanmuuttajat tekevät muuta, kuin polttavat autoja kaduilla, heti kun taikaseinästä lakkaa tulemasta rahaa?

Tätä mahdottomuutta on tässä 15 vuotta jo katseltu, sekä silloin jo yritettiin kovaa saada persut hoitamaan asiat kuntoon. Silloin siinä olisi vielä ollut jotain mahiksia, mutta nyt suomineito alkaa olla sen verran kypsä ja kaiken tämän lisäksi ollaan äänestämässä vielä noin heikoista miehistä presidenttiä. Kyllä näissä vaaleissa tekisi mieli äänestää jaloillaan.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Torspo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 801
 • Liked: 3280
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3991 : 05.02.2024, 11:39:26 »
Tätä ei tarvis miettiä jos persut, koksut ja kristilliset saisivat kolmestaan eduskunnan enemmistön. Silloin ei tarvis noteerata hurreja eikä kepuleita.

Leikkauskiima kun oikein valloilleen pääsee, ei tarvitse nykyisten hallituspuolueiden paljoa miettiä hallituskuvioita. Ns. omilta ei ole viellä otettu, pikemminkin annettu. Mutta odottakaapahan kun isketään eläkkeisiin yms. pyhiin lehmiin kiinni...  :P
Taitavat omat olla ainoita lisäarvon tuottajia, eli työntekijöitä ja yrittäjiä. Niiltä on hyvä ottaa lisää, eikun.

Seuraavaksi lähtee julkisen puolen syöttöpossut laihikselle ja varmasti joudutaan puuttumaan maan isoimpaan pyramidihuijaukseen, eli eläkkeisiin. Eläkkeet laskettiin jatkuvan töitä tekevän väen väestönkasvun mukaaan, ei kuihtuvan kansan ja joutilaan muukalaisjoukon lisätaakan mukaan.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 512
 • Liked: 65727
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3992 : 05.02.2024, 12:05:19 »
Koska tulisi se aika- jolloin hallitus- yhdessä opposition kanssa päättäisi näyttää esimerkkiä- ja ohjaisi leikkurit omiin huusholleihinsa. Vaikkapa siten- että kansanedustajien palkka leikattaisiin määräajaksi vaikkapa 3000€/kk- ja ministereiden vaikkapa 4000/kk. Pitävätkö nämä muiden rahoilla pelaavat itsejään niin erinomaisina- ettei heidän toimeentuloaan voi sorkkia kuuna päivänä- ja myös niin erinomaisina- että voivat jatkuvalla syötöllä imuroida maahan lisää syöttiläitä.

Välistä tuntuu- että tämä löyhä porukka on itse ylentänyt itsensä hölmöläisten yläpuolelle- eikä osaa laskeutua sieltä enää alas kerran ilmaan päästyään. Ylhäältä päin alas annetut käskytykset tuntuvat naurettavilta- kun käskyjä ovat jaelleet vuosien saatossa esim. sellaiset nimet, kuin vaikkapa: Marin, Lindström (pihvi), erilaiset kepuloijat, ikiköyhä Andersson, jne. Tällä haavaa on meneillään kokoomuslaista vitsaa, muttei koskaan omille- muiden yläpuolella leijuville.

MC- hyvävelisosialismi on jengin nimi. Nyt on pressana Orpo- tuo- joka näyttäytyy suomalaiselle pirusta seuraavana- jolla on myös nimensä mukainen katse.

Kysymys kuuluu: Voisiko olla niin- että kyseinen jengi norunluutornissaan- kaikkine prospecteineen- on täynnä täydellisen ylipalkattuja joutilaita- joidenka vähäinen ymmärrys tavallisten ihmisten arjesta ei vastaa todellisuutta kuin juhlapuheissa. Puheiden jälkeen nauretaan matkalla pankkiin- ihastelemaan omien aikaansaannostensa saldoa. Koskeeko ne hiilijalanjäljet muuten lainkaan heitä- vai onko niillä päästöttömyyden viitta harteillaan- suoraan allahilta saatuna.

Joku kehtasi aikanaan lausua alamaisilleen: Syökää silakkaa. Joku toinen sai älynväläyksen Rukan lumilla. Nyt suljettiin raja- josta ei-toivotut lampsivat sisään. Siinä välissä eräs keisarinna muutti valtion kassan voitaikinaksi ennätysajassa. On nää yksiä velikultia- munattomista munallisiin.

Tehkää jotain Suomen ja suomalaisten eteen- ja lopettakaa se maailmanhalailu! Maailmassa riittää halattavia- mutta suomalaisten osana tuntuu olevan- seistä vitsan edessä perse pystyssä. Kun mikään ei riitä- ruoskitaan vähän lisää. Viimeisten vuosikymmenten trendi on tuntunut olevan seuraavanlainen: tapetaan suomalaisista suomalaisuus.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 474
 • Liked: 5604
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3993 : 05.02.2024, 12:22:40 »
Romahdusta edeltää kleptokratia. Se alkaa siitä ettei ajeta enää yhteistä etua, vaan erilaiset eturyhmät alkavat kamppailla ehtyvän lähteen osuuksista. Kamppailu etenee yksityisten henkilöiden yhteiskunnan loppujen omaisuuksien varasteluun. Joka käytännössä on valtion omaisuuden pilkkahintaan myyntiä itselleen, kohtuuttomia palkkoja, perustetaan kaikenlaisia sotehimmeleitä häivyttämään varastaminen.

TÄLLÄISESSÄ kleptokratiassa johtajia ei kiinnosta mitä veronmaksajat maksaa. Ilmiö on kuin rääkätyn hevosen kohtalo. Piiskataan verille... vielä se hirnuu... elossa on, ei hätää... Siinä vaiheessa kun polle potkaisee tyhjää on perkele irti. Eli terveisiä jo etukäteen suomalaisvastaisille satraapeille, kurjistajille, omaneduntavoittelijoille.. T. nimim. Pelastusveneen kirvesmies.
Ooh lalaa...

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 628
 • Liked: 49213
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3994 : 05.02.2024, 12:31:52 »

Leikkauskiima kun oikein valloilleen pääsee, ei tarvitse nykyisten hallituspuolueiden paljoa miettiä hallituskuvioita. Ns. omilta ei ole viellä otettu, pikemminkin annettu. Mutta odottakaapahan kun isketään eläkkeisiin yms. pyhiin lehmiin kiinni...  :P

Ja ootapa kun punikit taas pääsevät ottamaan velkaa ja jakamaan kaikille persekuviaan rahaa, niin lopulta ei ole hyvinvointia eikä kivaa sen enempää omilla kuin muillakaan. Sen ne lehmät todistetusti osaavat.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 737
 • Liked: 38500
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3995 : 05.02.2024, 12:46:58 »
Se on vain yksi ilmoitus, kun kerrotaan ettei eläkkeisiin ole varaa. Minkä teet?

Suuriin osa eläkkeistä on yksityisesti rahastoitu eli niitä ei helposti voida noin vaan siirtää valtion juoksevien menojen kattamiseen koska valtio on aika hyvin eristetty eläkerahastoista. Lähinnä julkisen sektorin eläkkeitä maksetaan suoraan verovaroista ja siinä voi olla mahdollisuus eläkkeiden leikkaamiseen koska ne ovat budjettierä siinä missä verotkin.

Eräs asia josta ei juurikaan puhuta on se, että suomalaiset eläkerahastot ovat epävirallisena takuuna valtionvelalle. Suomi on jo vararikossa, eli velkaa ei tosiasiassa enää voida tulorahoituksella (veroilla) maksaa takaisin ilman talouden romahtamista. Normaalisti persaukiselle maalle ei lainattaisi rahaa suuren tappioriskin takia, mutta Suomen luottoluokitus on edelleen kohtalaisen hyvä ja lainaa on saatavissa.

Syy tähän luottoon on, että ulkomaiset rahoittajat laskevat sen varaan, että jos Suomi ei kykene maksamaan velkojaan, valtio tulee lailla lunastamaan eläkerahastot ja maksavat niillä velkansa pois. Tämä voidaan perustella "kriisillä" eli sillä, että konkurssia ja siitä seuraavaa talouden täydellistä romahtamista vältetään ja IMF on päättänyt hoitaa asian tällä tavalla "kansainvälisillä sopimuksilla" "päättävissä pöydissä".

Eli vaikka hallitus ei helposti pysty kattamaan arkikulutustaan eläkevaroilla, se voisi ylivelkaantuneena päätyä tilanteeseen, jossa eläkerahastoilla maksetaan velat pois. Eläkkeet tietysti häviävät siinä samalla ja vanhusten ylläpito jäisi harvan jäljellä olevan nettoveronmaksajan ongelmaksi.

Tällaisesta on jopa jo ennakkotapauksia olemassa. Ruotsin eläkejärjestelmä ei nimittäin ole niin hyvin eristetty valtion kähminnältä kun Suomessa. Sen takia siellä ollaan useaan otteeseen siirretty eläkerahastojen pääomia valtion kassaan ja maksettu niillä valtion velkoja pois. Tämä on eräs syy Ruotsin verrattain pieneen valtionvelkaan vaikka maahanmuuton kulut ovat jättimäiset.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 634
 • Liked: 2990
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3996 : 05.02.2024, 13:53:53 »
Suuriin osa eläkkeistä on yksityisesti rahastoitu eli niitä ei helposti voida noin vaan siirtää valtion juoksevien menojen kattamiseen koska valtio on aika hyvin eristetty eläkerahastoista. Lähinnä julkisen sektorin eläkkeitä maksetaan suoraan verovaroista ja siinä voi olla mahdollisuus eläkkeiden leikkaamiseen koska ne ovat budjettierä siinä missä verotkin.
-naps-
Eikä siis riitä, kuten tuossa yllä jo sivusinkin, niin suurin ongelma ei liene varastamisen lakiteknisessä mahdottomuudessa. Suurin ongelma on siinä mihin ne on sijoitettu, joka tekee niiden varastamisessa käytännössä mahdotonta. Ne on sijoitettu juurikin takaisin suomeen, suomalaisiin osakkeisiin, suomalaisiin kiinteistöihin, suomalaisiin velkoihin ja suomalaisiin pankkeihin, sekä ne monesti vastaavat hyvinkin merkitsevää osaa koko pääomasta. Niitä ei yksinkertaisesti voi nostaa sieltä tiettyä enempää ja nopeammin tai sen kummemmin salaa, eikä varsinkaan valtion toimesta, koska se romauttaisi koko Suomen markkinan, ja lopulta siis myös valtion. 

Jos oikein tarkkana ollaan, niin nykyhallitus (ja edelliset) "varastaa" eläkerahoja nyt ihan tosissaan nostamalla eläkkeitä ennen näkemättömästi, keräämällä niistä verot ja raippaverot talteen. Sekä viitaten ylempään, tämä ei tule yksin ja on varmasti yhtenä osana sitä, miksi helsingin prössi ja suomen asuntomarkkina voi niin huonosti, sekä miksi suomi kärsii EU:n korkopolitiikasta niin paljon enemmän, kuin muut. Että joo, vähän riippuu miten sen ottaa, samaan aikaan kun eläkerahoja ei voi varastaa, niitä varastetaan jo nyt.
« Viimeksi muokattu: 05.02.2024, 13:59:46 kirjoittanut Murkula »
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 474
 • Liked: 5604
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3997 : 05.02.2024, 14:09:47 »
Hys, nyt hissunkissun ettei velkojat kuule miten se 200mrde onkin kiinni Suomessa... No oikeasti parasta mitä Suomelle voisi tapahtua olisi lainahanojen kiinni meno. Siitä se parantuminen alkaa. Varastelijat toki haluaisin nähdä joutuvan vastuuseen.
Romahduksen jäljiltä pitää käydä kansallista oikeutta ja perata asiat. Ei saa käydä niin kuin Neukkujen Romahduksen jälkeen täällä ei asiaa käsitelty, vaan nuo satraapit jatkoivat viroissaan.

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 634
 • Liked: 2990
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3998 : 05.02.2024, 15:55:41 »
Hys, nyt hissunkissun ettei velkojat kuule miten se 200mrde onkin kiinni Suomessa... No oikeasti parasta mitä Suomelle voisi tapahtua olisi lainahanojen kiinni meno. Siitä se parantuminen alkaa. Varastelijat toki haluaisin nähdä joutuvan vastuuseen.
Romahduksen jäljiltä pitää käydä kansallista oikeutta ja perata asiat. Ei saa käydä niin kuin Neukkujen Romahduksen jälkeen täällä ei asiaa käsitelty, vaan nuo satraapit jatkoivat viroissaan.
Niin ja valitettavan paljon vähemmän Likejä tuli heti, kun mainitsee että mitähän se nykyinen hallitus tekee...

Niin ja sanonko, että en kyllä ole tämä toiminnan suhteen eri mieltä... Pakko tätä on jollain tasapainottaa, sekä paljon parempi idea tämä on, kuin ottaa velkaa ja verottaa. Sekin jos tästä syntyy lisää inflaatiota, niin sekin on vain boonus velan suhteen. Vaan sitäkin enemmän se on paskaa niille, jotka eivät ole tähän tilanteeseen varautuneet ja jotka luulivat että asunomarkkina nousee loputtomiin tai että inflaatio ja koronnostot ovat jonkin salaliittoteoria.

Sama tulee niillekkin eteen, jotka ajattelivat että valtio maksaa loputtomiin täyden ylläpidon elämäntapaopiskeluun, suojatyöpaikan humanisti-artistille ja/tai elämäntapatyöttömyyden. Jakkukalkkunoita ei ole enää varaa palkata sote-sektorille, kelaa kiristettiin jo ja sossunluukku kiristyy kohtapuoliin myös. Nyt kannattaisi viimeistään harkita uravalintaansa kun vielä voi. Paras aika varautua oli eilen, toiseksi paras tänään.

Lamassa on kysymys siitä, että tyhmien ja varautumattomien varat siirretään viisaille ja varautuneille.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 152
 • Liked: 23960
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3999 : 05.02.2024, 16:10:52 »

Miten persujen kannattaisi pelata kortit? Laittaa tiimalasi käyntiin ja katsoa kun Orpon ja Henrikssonin heikka valuu?
 
Pitäiskö odottaa että kepu valitsee puheenjohtajaksi jonkun joka kykenee persuyhteistyöhön, ja näin voidaan kepu ottaa hallitukseen hurrien tilalle?

Persujen olisi pitänyt ennen talven 23 vaaleja käsittää mitä yrittää ja mitä ei. Koska eivät ymmärtäneet, niin nyt on jo kakka housussa, uskon ma. Esim Itärajan Yllätykselle 2024 ei kaiketi voida enää millään ilveellä mitään. En usko että Putin jättää käyttämättä 10 syöttöä lapaan mitä Suomi on tarjonnut.

Mutta kai periaatteessa Purra voisi vaikka tänä iltana sopia lähimpien persupäälliköiden kanssa sopia onko maailmassa mitään sellaista minkä vuoksi persut voisi sanoa Orpolle että "Moikka. Jatka sä demarien kanssa. Me äänestetään hallitusta vastaan jatkossa!" Aloitetaanko itärajan mutavyöryn salpaaminen täysillä huomenna? Sanoudutaanko toistaiseksi irti tyhjistä kv. sopmuksista, esim tulkitsemalla niitä uudestaan? Alkaen huomisesta? Aikaa on ehkä 50-60 vuorokautta. Maamiinasopimus irti.

Persujen olisi pitänyt vaalien jälkeen, hallitusneuvottelukonttaamisen, pesukarhukravattikohun ja RKP;n miellyttämisen sijaan kertoa Kokoomuksen johdolle että "meillä on 46 kansanedustajaa ja me lähdetään oppositioon ellei asioita aleta panemaan kuntoon".

Mutta hallapersujen hallituksesta tuli näköjään soinipersujen hallitus. Erona on vain se, että nyt Riikka Purra hymyillen sanoo Eino P:lle vaaliteltalla että "luuletko että me ei olla yritetty?"

Mun jäsenmaksukuitin deadline on muistaakseni 24.2.24 - aion seurata persujen otteita siihen asti.

Miettikää nyt kaikki: onko virnistelevä Orpo muka älyllisesti ylivoimainen tai rohkeampi kuin Riikka Purra? Ei pitäisi olla.
« Viimeksi muokattu: 05.02.2024, 16:13:23 kirjoittanut Jorma M. »
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 229
 • Liked: 6968
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4000 : 05.02.2024, 19:07:14 »
Se on vain yksi ilmoitus, kun kerrotaan ettei eläkkeisiin ole varaa. Minkä teet?

Suuriin osa eläkkeistä on yksityisesti rahastoitu eli niitä ei helposti voida noin vaan siirtää valtion juoksevien menojen kattamiseen koska valtio on aika hyvin eristetty eläkerahastoista. Lähinnä julkisen sektorin eläkkeitä maksetaan suoraan verovaroista ja siinä voi olla mahdollisuus eläkkeiden leikkaamiseen koska ne ovat budjettierä siinä missä verotkin.

Eräs asia josta ei juurikaan puhuta on se, että suomalaiset eläkerahastot ovat epävirallisena takuuna valtionvelalle. Suomi on jo vararikossa, eli velkaa ei tosiasiassa enää voida tulorahoituksella (veroilla) maksaa takaisin ilman talouden romahtamista. Normaalisti persaukiselle maalle ei lainattaisi rahaa suuren tappioriskin takia, mutta Suomen luottoluokitus on edelleen kohtalaisen hyvä ja lainaa on saatavissa.

Syy tähän luottoon on, että ulkomaiset rahoittajat laskevat sen varaan, että jos Suomi ei kykene maksamaan velkojaan, valtio tulee lailla lunastamaan eläkerahastot ja maksavat niillä velkansa pois. Tämä voidaan perustella "kriisillä" eli sillä, että konkurssia ja siitä seuraavaa talouden täydellistä romahtamista vältetään ja IMF on päättänyt hoitaa asian tällä tavalla "kansainvälisillä sopimuksilla" "päättävissä pöydissä".

Eli vaikka hallitus ei helposti pysty kattamaan arkikulutustaan eläkevaroilla, se voisi ylivelkaantuneena päätyä tilanteeseen, jossa eläkerahastoilla maksetaan velat pois. Eläkkeet tietysti häviävät siinä samalla ja vanhusten ylläpito jäisi harvan jäljellä olevan nettoveronmaksajan ongelmaksi.

Tällaisesta on jopa jo ennakkotapauksia olemassa. Ruotsin eläkejärjestelmä ei nimittäin ole niin hyvin eristetty valtion kähminnältä kun Suomessa. Sen takia siellä ollaan useaan otteeseen siirretty eläkerahastojen pääomia valtion kassaan ja maksettu niillä valtion velkoja pois. Tämä on eräs syy Ruotsin verrattain pieneen valtionvelkaan vaikka maahanmuuton kulut ovat jättimäiset.
En ole juristi mutta onko Suomen valtiolla lain suomaa oikeutta koskea muihin kuin valtion omiin eläkerahastoihin? Jos valtio käyttää eläkerahastoja jotka eivät ole valtion oma, lainan vakuutena, se on sama kuin minä käyttäisin oman lainan vakuutena naapurin kiinteistöä.
« Viimeksi muokattu: 05.02.2024, 19:12:52 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 106
 • Liked: 14554
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4001 : 05.02.2024, 19:18:18 »
En ole juristi mutta onko Suomen valtiolla lain suomaa oikeutta koskea muihin kuin valtion omiin eläkerahastoihin? Jos valtio käyttää eläkerahastoja jotka eivät ole valtion oma, lainan vakuutena, se on sama kuin minä käyttäisin oman lainan vakuutena naapurin kiinteistöä.
[/quote]

Jossain kv sopimuksessa tai finanssialan käytännepaperissa voi olla pykälät juuri tällaista varten. Ja omat lait ja oikeustaju varsinkin sanovat silloin hupsista.

Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Torspo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 801
 • Liked: 3280
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4002 : 05.02.2024, 19:25:21 »
En ole juristi mutta onko Suomen valtiolla lain suomaa oikeutta koskea muihin kuin valtion omiin eläkerahastoihin? Jos valtio käyttää eläkerahastoja jotka eivät ole valtion oma, lainan vakuutena, se on sama kuin minä käyttäisin oman lainan vakuutena naapurin kiinteistöä.

Jossain kv sopimuksessa tai finanssialan käytännepaperissa voi olla pykälät juuri tällaista varten. Ja omat lait ja oikeustaju varsinkin sanovat silloin hupsista.
[/quote]
Valtiolla on rajaton oikeus verottaa eläkkeitä vaikka 99%, eli varmasti kelpaavat takuutuksiksi Jutan lainoille ja jauhobileiden velkojen ja korkojen vakuuksiksi.

Mäntymetsä

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 41
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4003 : 05.02.2024, 19:30:52 »
ei uusista valmistuneista insinööreistä pula ole, ilmaisista vastavalmistuneista on. Ja valmistuneet ulkolaiset opiskelijat ovat täältä vain hakemassa ilmaisen koulutuksen, ja jos osaa valita kannattavinman paikan hakea koulutuksen, osaa varmasti myös katsoa minne kannattaa tai ei kannata siirtyä töihin, ellei palaa kotimaahansa.

Koulutus ei ole ilmaista EUn ulkopuolelta tulleille. Lukuvuosimaksut ovat tyypillisesti 8000 - 10.000 euroa.

Se on totta, että työnantajat varmasti liioittelevat tarvetta, mutta se koskee kaikkia työntekijöitä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129955
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4004 : 05.02.2024, 20:02:39 »
Koulutus ei ole ilmaista EUn ulkopuolelta tulleille. Lukuvuosimaksut ovat tyypillisesti 8000 - 10.000 euroa.

Kun viimeksi vilkaisin, suurin osa lukukausimaksuista kuitattiin Suomen maksamilla stipendeillä. En ole kuullut järkiintymisestä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 356
 • Liked: 1087
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4005 : 05.02.2024, 20:24:23 »
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010204568.html
Lainaus
Hallitus joutuu yhtäkkiä päättämään valtavista lisä­säästöistä – syynä EU:n sääntö

Valtiovarainministeriö arvioi, että EU:n ”tarkkailuluokan” välttämiseksi hallituksen pitää päättää peräti kolmen miljardin euron lisäsäästöistä jo tänä vuonna.

UUDEN arvion taustalla ovat heikentyneet talousennusteet ja EU:n alijäämäsääntö. Jäsenvaltion julkisen talouden alijäämä saa ylittää kolmen prosentin rajan suhteessa bruttokansantuotteeseen vain tilapäisesti.

Valtiovarainministeriön tuoreimman ennusteen mukaan Suomen alijäämä on tänä vuonna 3,5 prosenttia ja ensi vuonna 3,4 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Välttääkseen EU:n liiallisen alijäämän menettelyn eli ”tarkkailuluokan” Suomen pitäisi painaa ensi vuoden alijäämäsuhteensa noin 2,8–2,9 prosenttiin. Näin arvioivat valtiovarainministeriön asiantuntijat, kertoo kansliapäällikkö Juha Majanen.

....

SUOMI voi toki halutessaan olla noudattamatta alijäämäsääntöä.

Liiallisen alijäämän menettelyssä Euroopan komissio patistaisi Suomea tekemään lisätoimia talouden tervehdyttämiseksi. Menettelyn mahdollistamia sakkoja ohjeita rikkoville jäsenvaltioille ei silti ole vielä langetettu.

Suomessa on kohta troikka

Pieni Maailma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 758
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4006 : 05.02.2024, 20:29:08 »
----
AINOA tapa tasapainottaa talous olisi määritellä yhteiskunnan tehtävät uudestaan ja suunnitella rakenteet puhtaalta pöydältä, sitten "kaikille kenkää" (toki osa jatkaisi vanhoissa hommissa kuten soteväen suorittava porras)

Jonkinlainen "järjestelmäremontti" on alkanut omaankin korvaan kuulostamaan jokseenkin ainoalta tavalta ratkaista Hölmölän konkurssi.
Kun katsoo nykyisen hallituksen aloitusta, hiipii tajuntaani epäilys, että näinköhän järjestelmän ongelmia kyetään ratkomaan sen saman järjestelmän keinoilla ja sen sisällä.

Ainakin perussuomalaiset ovat hallituksessa epäonnistuneet viestimään kannattajilleen, mitä siellä nyt puuhataan ja miten persuäänestäjälle tärkeitä ongelmia on tarkoitus ratkaista.

Vai onko eduskunta sellainen koneisto tai ympäristö, että se vääjäämättä korruptoi sinne imeytyvät henkilöt ja lopulta kaikki leikkivät systeemissä samoja piirileikkejä.

Sen sijaan, että yritetään aukaista solmua, koneiston kutoessa siihen lisää solmuja, koko rakennelma tulisi lyödä miekalla halki.

Björn Wahlroos on pohtinut nykyjärjestelmän mielekkyyttä jo aikanaan.

Perustuslaki vei hallituksen valtaa – Näin Björn Wahlroos kehittäisi perustuslakia
Lainaus
Ei vain ongelmia, vaan myös ratkaisuja
Wahlroos esittää pamfletissaan kymmenen ehdotusta perustuslain kehittämiseksi (tiivistettynä)

1. Perustuslakivaliokunnan kokoonpanoon huomio

Jäseniksi tulisi pyrkiä valitsemaan enemmän lainopillisen koulutuksen saaneita ja kokeneita kansanedustajia.

2. Perustuslakivaliokunnan työskentelytapa muodollisemmaksi

Työskentelytapa enemmän oikeudenkäyntiä muistuttavaksi. Lakiesityksen tekijälle, yleensä hallitus, oma ”asianajaja” argumentoimaan lakiesityksen perustuslaillisuuden puolesta.

3. Perustuslakivaliokunnan oman valmisteluorganisaation vahvistaminen

Valiokunta vähemmän riippuvaiseksi ulkopuolisista asiantuntijoista.

4. Perustuslaille tuomioistuinperusteinen jälkivalvonta

Tehtävä uskottava joko korkeimmalle oikeudelle tai perustettava sitä varten perustuslakituomioistuin.

5. Perusoikeuksien tulkinnassa palattava sanatarkkaan perinteeseen

6. Taloudellisten, sivistyksellisten ja sosiaalisten oikeuksien dimensiointiin liittyy poliittisia arvokannanottoja

Kuuluu eduskunnalle ja sen muille valiokunnille.

7. Perusoikeuksien sitovuuden selkeyttäminen

Viisainta olisi todeta, etteivät perustuslain toisen luvun perusoikeudet voi sitoa tai velvoittaa yksityisiä kansalaisia.

8. Eduskuntavaalijärjestelmää tulisi korjata

Paikallisesti edustavammaksi ja vaalit voittaneita suurempia puolueita suosivaksi.

9. Valtion menokaton käyttöönottoa harkittava

10. Tasavallan presidentin valtaoikeuksien vahvistamista harkittava

Erityisesti ulkopolitiikan osalta.

VAIKKA alkaisimme maksaa reilua "kansalaispalkkaa" niin rahaa säästyisi todella paljon koska nykyisen yhden parasiitin paratiisipalkalla maksettaisiin hyvinkin viiden ihmisen "kansalaispalkka".

Henkilökohtaisesti en pidä lainkaan ajatuksesta, että ihmisille maksettaisiin verorahoista pelkästä olemassa olostaan.

Pieni on kaunista

Augustus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 153
 • Liked: 2565
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4007 : 05.02.2024, 21:36:07 »
VAIKKA alkaisimme maksaa reilua "kansalaispalkkaa" niin rahaa säästyisi todella paljon koska nykyisen yhden parasiitin paratiisipalkalla maksettaisiin hyvinkin viiden ihmisen "kansalaispalkka".

Henkilökohtaisesti en pidä lainkaan ajatuksesta, että ihmisille maksettaisiin verorahoista pelkästä olemassa olostaan.
No niinhän me tehdään jo nyt. Kansalaispalkka vain virtaviivaistaa koko systeemiä ja säästää RUTKASTI rahaa, kun koko kyttäyssysteemi puretaan, tuo systeemi on niin jotenkin vielä 70-lukua tai jotain aikaisempaa aikaa. Yksilöt eivät voi mitään jollekkin talouden megatrendeille, jos (oikeita) työpaikkoja ei ole niin sitten niitä ei ole. Suuri lama 90-luvulla vei joukoittain ihmisiä työttömyyteen ja silloinkin he saivat rahaa "loikoilustaan". 

Sata vuotta sitten rutiköyhäkin maajussikin otti halutessaan rennosti ja joi talvella sahtia tai pirtua viikkokausia, kun kaupunkien duunarit ja keskiluokka kipitti  töihin aamulla tehtaan pillien soidessa. Mitä sitten tuon olisi pitänyt tehdä? Mennä pomppimaan lumihankeen ja huudella olevansa "töissä" ? Sama meno oli 500 vuotta sitten ja saati sitten silloin kun ihmiskunta oli jotain metsästäjä-keräilijöitä.

Ennen maalla ruokaa tuotettin itse omiin tarpeisiin ja myyntiin, koska elettiin erilaisessa yhteiskunnassa ja tukia ei tarvittu siten kuin nyt. Kurjaa köyhyyttä toki oli mutta ruokaakin maalla pystyi hankkimaan vaikka kalastamalla tms. Tuilla eläminen on kaupunkistuneen yhteiskunnan luoma ilmiö. Helsingissä asuva yksilö ei voi tuottaa ruokaa itse.

Edit: koska esimerkiksi ruoan tuotanto on suuruusluokkaa 100-kertaa tehokkaampaa kuin 1800-luvulla, yhteiskunta pystyy ruokkimaan helposti sellaiset 500 000 joutilasta, niinkuin periaatteessa nyt tapahtuukin, jos 1800-luvulla resurssit riittivät 5 000 ihmiseen. No joo, luvuista en tiedä, mutta idea.
« Viimeksi muokattu: 05.02.2024, 21:44:20 kirjoittanut Augustus »

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 445
 • Liked: 634
 • Lockelainen liberaali
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4008 : 05.02.2024, 23:25:16 »
No niinhän me tehdään jo nyt. Kansalaispalkka vain virtaviivaistaa koko systeemiä ja säästää RUTKASTI rahaa, kun koko kyttäyssysteemi puretaan, tuo systeemi on niin jotenkin vielä 70-lukua tai jotain aikaisempaa aikaa. Yksilöt eivät voi mitään jollekkin talouden megatrendeille, jos (oikeita) työpaikkoja ei ole niin sitten niitä ei ole. Suuri lama 90-luvulla vei joukoittain ihmisiä työttömyyteen ja silloinkin he saivat rahaa "loikoilustaan". 

Näinhän se menee. Tuhansien virkamiesten käyttäminen siihen että kytätään työttömien tiliotteita ei ole vaan järkevää (Työtön kaverini kertoi että näin tosiaan tehdään - veikkaustiliä myöten!). Tuossa on takana tuo vanha suomalainen ajatus, että ollaan valmiina maksamaan satanen että naapuri ei saa viittäkymppiä.

Toki kansalaispalkan mallista voidaan kanssa keskustella, minä olen ns negatiivisen tuloveromallin kannattaja.Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 342
 • Liked: 6950
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4009 : 05.02.2024, 23:44:39 »
Kysyä sopii myös, kuinka iso osa suomalaisista itse pystyisi itseään elättämään. Siis työssäkäyvistä. Perseilyn maailmanennätys pukata 15 vuotta putkeen nollakasvua.

Johtelijat pahimpina, mutta onkaloissa löytyy ties minkälaisia turhia sukankuluttajia virkoihinsa.

Jos ei tarvisi maksella toisten (ulkopuolisten) elämisiä, niin hyvin monella riittäisi kyllä rahkeet itsensä ja perheensä elättämiseen. Toki niille, jotka tähän eivät pysty, kävisi kylmät. Mutta elämä on.
Klamydia - Suomi on sun

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 737
 • Liked: 38500
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4010 : 06.02.2024, 01:17:11 »
Kansalaispalkka vain virtaviivaistaa koko systeemiä ja säästää RUTKASTI rahaa, kun koko kyttäyssysteemi puretaan

Väitetyt kustannussäästöt ovat lähinnä myytti.

Kelan toimintakulu 2022 oli 609,8 miljoonaa euroa (josta työvoimakulut 414 miljoona). Etuuksia (tukia) maksettiin 16,27 miljardia euroa. Yhden tukieuron maksaminen maksoi siis 3,7 snt eli vajaa 4%.

Kansalaispalkka ei ainakaan laskisi maksettujen tukien määrää koska nyt maksetut tuet ovat se minimimäärä, joka ollaan katsottu keskimäärin riittävän elämiseen. Kansalaispalkka lähinnä jakaisi tukipotin osittain uudelleen ja pahimmassa tapauksessa se kasvattaisi tuen määrää jos mielenkiinto työllistyä laskee.

Säästö byrokratiassa olisi siis minimaalinen koska myös kansalaispalkan hallinnointi edellyttää byrokratiaa kuten valvominen että henkilö ylipäätään on oikeutettu kansalaispalkkaan. Kansalaispalkan lisäksi joudutaan myös ylläpitämään harkinnanvaraisia tukia koska kansalaispalkka ei sapluunamaisena tukena riittäisi ihmisille, joilla on erityistarpeita.

Jollain lailla esimerkiksi ulkomaalaiset olisi pakko rajoittaa pois kansalaispalkasta. Muutenhan koko Afrikka olisi hyvin äkkiä suomalaisten elätettävänä. Ihmisiä syntyy ja kuolee, muuttavat maasta, eläköityvät, varhaiseläköityvät, vammautuvat jne. Kaikki nämä erityistilanteet pitäisi käsitellä myös kansalaispalkan vallitessa.

Kansalaispalkka on kaunis unelma, joka ei kestä tarkempaa analyysiä. Sen kustannuksista ei ole mitään tietoa, byrokratia ei olennaisesti vähene eikä se tuo lähimainkaan niitä säästöjä, joita sen kannattajat esittävät.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 369
 • Liked: 7387
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4011 : 06.02.2024, 05:57:07 »
Enemmän kansalaispalkastaketjussa: Kansalaispalkka/perustulo (yhdistetty)
https://hommaforum.org/index.php/topic,7338.0.html

Jotain pitää tehdä. Oma ratkaisu olisi diktaattorina:
a valtio rakennuttaa pakolla kunnan maille vuokra-asuntoja. Hinnat alkaen 150e/kk yksiöstä.
b jokaiselle syntyneelle annetaan eläketilille 3000e
c kansalaispalkka

a Josta seuraa:
Ihmisillä on valtaa säästää asumisessa jos on halua. Ja kansalaispalkan ollessa 450e/kk hieman pakkokin. Sitten ihmisillä on tarkoitus elämälleen ja työnteolle, mukavampaa asumista tavoitellessa. Laskisi myös muun vuokratarjonnan hintatasoa.
150e asumiseen
150e ruokaan
150e kaikkeen muuhun

b he eivät maksa eläkemaksuja työnteostaan. Helpompaa kilpailla kansainvälisessä taloudessa.
Selvennös:  3000e, 65vuotta eläkkeeseen, 6% vuotuinen kasvu=150000e ja siitä kansalaispalkkaa isompi eläke 10000e vuodessa=> eläkerahasto nollassa 33 vuoden jälkeen. Sen jälkeen tarvitsijoille maksettakoon valtion pussista.
« Viimeksi muokattu: 06.02.2024, 07:21:05 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88958
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4012 : 06.02.2024, 08:01:52 »
Meillä on muuten ketju Kansalaispalkka/perustulo (yhdistetty), jossa on 3967 viestiä.
https://hommaforum.org/index.php/topic,7338.0.html
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 634
 • Liked: 2990
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4013 : 06.02.2024, 08:46:22 »
Tämä kansalaispalkkahomma ei tule toimimaan missän laajemmassa ja pidemmässä skaalassa millään tapaa. Miten kävi Jenkkilässä, kun Korona-ainaka laitettiin rahaa tileille, että ihmiset pärjäävät? Rahat menivät osakkeisiin, pleikkareihin yms. ja hetken päästä inflaatio leimahti. Näitä systeemejä on voitu testata lyhyesti ja pienessä mittakaavassa, mutta ne eivät ole koskaan kestäneet oikeaa testiä. Oikein kun on kyyninen, niin voisi väittää että Neukkula ja Venezuela olisivat hyviä pitkän aikavälin esimerkki vastaavasta systeemistä. Eli ihan suoraan sanoakseni, lopettakaa se kommunismin ajaminen, päällystätte hyvillä aikeillanne vain tietä helvettiin.

Muutenkin suomen ongelma on valitettavan päinvastainen. Se on se että elätettäviä on liikaa ja samoin on myös tukijaisia, sekä kaupanpäälle elätettävää ja kilpailua työmarkkinoille haalitaan lisää vielä ulkomailtakin. AY-liike voi viimeisimmän lakkoideansa kanssa haistaa myöskin pitkän vitun, eivät ne näemmä siellä enää aja mitää työntekijän asiaa, vaan työttömän ja maahanmuuttajan. Paskaakaan ei AY-liikettä kiinnostanut hoitsujen täysraiskaaminen, perusteettomat koronasekoilut tai kokonaan toisten työmarkkinoinen luominen ulkomaalaisten varaan, kuhan vain SDP:n oli hallituksessa.

Tämä homma ei tule toimimaan paremmin lisäämällä kommunismia, se tulee leikkaamalla nykyisestä kommunismista.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 369
 • Liked: 7387
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4014 : 06.02.2024, 09:33:08 »
Kommunismia siellä ja kommunismia täällä. Joku Milton Friedman kommarikin kannattaa UBI/NIT käyttöönottoa kuten Nallekin.

Kerron sinulle salaisuuden: ihmiset saavat tälläkin hetkellä vaikka mitä tukia. Se estää tutkimusten mukaan ihmisten paluuta työmarkkinoille ja niiden jakaminen on kallista.

Ihmiset ostaa pleikkoja kansalaispalkalla? Miten kertoa ettei tiedä mitä kansalaispalkka tai negatiivinen tulovero on ilman ettei kerro?

Jatkokeskustelu varmaan oikeaan paikkaan:
https://hommaforum.org/index.php/topic,7338.0.html
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 885
 • Liked: 5258
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4015 : 06.02.2024, 15:09:44 »
Muutenkin suomen ongelma on valitettavan päinvastainen. Se on se että elätettäviä on liikaa ja samoin on myös tukijaisia, sekä kaupanpäälle elätettävää ja kilpailua työmarkkinoille haalitaan lisää vielä ..

Tämähän  se on se aikamme suurin myytti. Ensialkuun työmarkkinoilla pitäisi lopettaa perseily, ja alkaa tekemään jotain oikeasti järkevää. Semmoisella tekemisellä talouskasvu vihdoin jysähtäisi pakon sanelemana käyntiin. Kyse ei ole käsien määrästä, vaan siitä ettei erityisesti pomoporras olisi niin käsiä.

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 305
 • Liked: 8936
 • Dirty white boy
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4016 : 07.02.2024, 10:11:03 »
Demaripamppu Lindtman ehdotti eilisessä A-studiossa, että talouskriisiä otetaan ratkomaan sosialistien myyrä täysin puoluepolitiikan ulkopuolinen ja muutenkin kaikin puolin puolueeton ja tasapuolinen henkilö. Numerokin oli sattumalta Lindmanin työsuhdeluurin pikavalinnassa.

Lainaus
Antti Lindtmanilta uusi avaus työmarkkinasolmuun A-studiossa: Sixten Korkman sovittelijaksi

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman väittelivät suorassa lähetyksessä talous- ja työllisyystoimista sekä kriisiytyneestä työmarkkinatilanteesta.

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman ehdottaa, että taloustietelijä Sixten Korkman tulisi avuksi ratkomaan riitaisaa työmarkkinatilannetta riippumattomana sovittelijana. Lindtmanin mielestä hallituksen olisi aika pyytää apua.

– Olen puhunut hänelle tästä, Lindtman sanoi tiistain A-studiossa.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ei lämpene ehdotukselle. Hänen mukaansa työministeri Arto Satonen (kok.) on tilanteen tasalla ja johtaa työmarkkinoihin liittyviä prosesseja.

– Luotan täysin hänen kykyynsä, Orpo sanoi.

——
yle.fi 6.2.2023

Kiitos Orpo 6.-6.2.2024.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 629
 • Liked: 6861
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4017 : 08.02.2024, 18:13:39 »
Mediatietojen mukaan hallitus on nostamassa arvonlisäveroa. Yksi suurimmista äänestyspäätökseeni vaikuttaneista tekijöistä oli se, että ainakaan veroja ei nostettaisi. Mieluummin leikkuria kuin lisää veroja. Tämä vei kyllä viimeisenkin luoton siihen, että tämän maan suunta voitaisiin kääntää poliittisilla päätöksillä.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 885
 • Liked: 5258
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4018 : 12.02.2024, 11:13:34 »
Orpon hallitus valmistelee uutta 400 miljoonan tukipakettia "vihreille" investoinneille. Rahhoo on, loputon kaivo, ainoastaan köyhiltä säästetään.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 369
 • Liked: 4038
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4019 : 12.02.2024, 13:30:29 »
Demaripamppu Lindtman ehdotti eilisessä A-studiossa, että talouskriisiä otetaan ratkomaan sosialistien myyrä täysin puoluepolitiikan ulkopuolinen ja muutenkin kaikin puolin puolueeton ja tasapuolinen henkilö. Numerokin oli sattumalta Lindmanin työsuhdeluurin pikavalinnassa.

Lainaus
Antti Lindtmanilta uusi avaus työmarkkinasolmuun A-studiossa: Sixten Korkman sovittelijaksi

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman väittelivät suorassa lähetyksessä talous- ja työllisyystoimista sekä kriisiytyneestä työmarkkinatilanteesta.

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman ehdottaa, että taloustietelijä Sixten Korkman tulisi avuksi ratkomaan riitaisaa työmarkkinatilannetta riippumattomana sovittelijana. Lindtmanin mielestä hallituksen olisi aika pyytää apua.

– Olen puhunut hänelle tästä, Lindtman sanoi tiistain A-studiossa.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ei lämpene ehdotukselle. Hänen mukaansa työministeri Arto Satonen (kok.) on tilanteen tasalla ja johtaa työmarkkinoihin liittyviä prosesseja.

– Luotan täysin hänen kykyynsä, Orpo sanoi.

——
yle.fi 6.2.2023

Kiitos Orpo 6.-6.2.2024.
Katsoin tuon Orpo-Lindtman väittelyn, niin kävi ilmi ettei Antilla oikein lopulta ollut kunnon argumentteja ja joutui peittelemään tätä puhetulvalla. Lindtman ei ole kovin miellyttävä henkilö ja läpi huokuu pelaamisen politiikka eli idea ei suinkaan ole mikään kansan tai Suomen tai talouden etu, vaan silkka valtapyrkimys. Antti haluaisi kovasti kalifiksi kalifin paikalle ja se näkyy liiankin selvästi läpi. Väittely vajoaa hänellä helposti peitellyksi vittuiluksi ja kiusanteoksi.

Tagit: