Kirjoittaja Aihe: Rasismihomma - yleiskeskustelu  (Luettu 133348 kertaa)

aged

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 311
 • Liked: 1326
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #900 : 25.03.2024, 15:42:17 »
Tubessa on tullut vastaan puolenkymmentä kertaa kun nämä wokettajatyttöset itkee "valkoisen miehen etuoikeuksista". Kun haastattelija sitten kysyy: "mitä oikeuksia minulla on mitä sinulla ei ole", niin vastauksena on 10-30 sekunnin hiljainen mietintä ja sitten poiskävely.

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 019
 • Liked: 5564
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #901 : 28.03.2024, 17:59:52 »
Taas on löydetty rasismia. Kaksi suomalaisnimistä neekeriä valittaa.

Lainaus
Meitä tarkkaillaan” – Ulkomaalais­taustaiset nuoret kertovat kohtelustaan Helsingissä

Somaliaan muuttanut entinen Helsingin nuorisotyöntekijä käynnisti keskustelun rasismista Suomessa. Helsinkiläiset ulkomaalaistaustaiset nuoret kokevat huonon kohtelunsa johtuvan yleistämisestä ja lokeroinnista.

Helsinkiläiset Nooa Kyrönseppä, 16, (vas.) ja Otso Vasama, 15, hengailevat viikoittain Triplan kauppakeskuksessa. Toisinaan he kokevat syrjintää ja rasismia.

HELSINKILÄISET nuoret kokevat, että maahanmuuttajataustaisia kohdellaan huonommin kuin vaaleaihoisia kantasuomalaisia.

Meitä tarkkaillaan enemmän, kommentoidaan ja kritisoidaan, tullaan ajamaan helpommin pois”, 16-vuotias Nooa Kyrönseppä kertoo.

Hän ja Otso Vasama,15, ovat hengailemassa Pasilan Tripla -kauppakeskuksessa.

Kyrönsepän taustat ovat Etelä-Afrikassa ja Vasaman Kolumbiassa.

Huono kohtelu johtuu heidän mukaansa yleistämisestä ja lokeroinnista.

”Jos joku tekee jotain tyhmää, niin se yleistetään kaikkiin saman näköisiin. Pitäisi tajuta, että kaikki ei tee niin, kaikki on yksilöitä”, Vasama sanoo.

Pojat kokevat, että kauppakeskuksessa eriarvoisesti heitä kohtelevat toiset vartijat. Huono kohtelu on heistä yleistä ja sitä tapahtuu myös muissa kauppakeskuksissa. Kyse ei ole heidän omasta käytöksestään tai siitä, että he ovat nuoria.

Ihonvärillä on vaikutusta kohteluun”, Kyrönseppä sanoo.

jne jne...

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010320023.html

Joo, eivät nämä kaverit välttämättä käyttäydy sen huonommin kuin kantisnuoretkaan. Mutta jutussa haukutut vartijat ovat varmasti nähneet ihan liikaa riehuvia neekereitä ja ovat täysin kyllästyneitä näihin. Monet vartijat ovat sanoneet, että kantikset yleensä tottelevat, mutta neekerit pistävät vastaan tai yrittävät karkuun. Ihan samalla tavalla voi olla hyvin käyttäytyviä mustalaisia, mutta heitäkin herkästi epäillään, kun ryhmä on niin leimautunut. Ei sille mitään voi, kokemukset ovat niin huonoja.

Ja hyvin on näille opetettu se rasismikortin heiluttelukin. Vastuusta voi aina vapautua, kun tuota korttia heiluttaa. Jos nämäkin kaverit ovat kerran niin hyväkäytöksisiä kuin sanovat, niin miksi heidän tarvitsee valittaa vartijoista ja heilutella rasismikorttia? Vartijat ovat vähän niin kuin poliisitkin, ei heidän kanssaan tarvitse olla tekemisissä, jos käyttäytyy hyvin.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 3629
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #902 : 31.03.2024, 18:25:05 »
Välillä saa lukea juttuja Rasismin Todistajista, mutta niissä ei selvästikään oteta huomioon sellaista mahdollisuutta, ettei oletettu rasismin uhri, koe tilanteessa lainkaan rasismia.

Tuosta on henkilökohtaista kokemusta, kun puhun tai käyttäydyn "epäasiallisesti" joidenkin ulkomaalaisten tuttujen kanssa ja huomaa kuinka silminnäkijät selvästi paheksuvat tilannetta, kun tiedän toisen ottavan asian joko huumorilla ja yleensä osuvasti ja iskevällä vastakommentilla.

Monet tuntemani maahanmuuttajat eivät tue yleistä käsitystä rasismista ja heidän mielestään, huonosti käyttäytyvät maahanmuuttajat, pilaavat rehellisten maahanmuuttajien maineen.

No, onhan se täysin selvää, että rasismin kokeminen kaikkialla ja kaikkien ulkomaalaisten puolesta, jopa sellaisten jotka eivät ole ikinä edes olleet Suomessa on vakava yhteiskunnallinen ongelma, johon ei oikeastaan tarvitse puuttua valtion toimesta lainkaan, koska asiaan puuttuminen näyttäisi vain lisäävän "rasismia" ja varsinkin rasistisia kertomuksia, jotka saattavat perustua tositapahtumiin.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 223
 • Liked: 44345
 • Ego sum Spartacus
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #903 : 03.04.2024, 23:17:40 »
Vihervasemmisto on vuosikaudet riehunut pidäkkeettä Jyväskylässä ja nyt ne inisevät kun kaikki ei mene niiden mielipuolisten päähänpistojen mukaan.

Lainaus

Provosointia ja tuntikausia ”rasistista sontaa” – valtuutetut kuvailevat Jyväskylän poliittista pattitilannetta

X

Ongelmat liittyvät erityisesti maahanmuuttoa ja sukupuoli- sekä seksuaaliasioita koskeviin puheenvuoroihin.

X

Suorasanaisin on entinen Vasemmistoliiton ryhmän puheenjohtaja Irma Hirsjärvi, joka kuvailee keskustelukulttuuria välillä ”helvetin idioottimaiseksi touhuksi”.

Moni haastateltavista kertoo, että kokouksissa kuullaan toistuvasti provosoivia ja epäkunnioittavia puheenvuoroja. Provosointi taas saa muut valtuutetut kommentoimaan kärkkäästi takaisin.

Puheenvuorot eivät johda mihinkään, vaikka keskustelua käydään tuntikaupalla. Näin käy erityisesti silloin kun valtuusto käsittelee ideologisia intohimoja herättäviä asioita.

X

Vihreiden puheenjohtajan Leena Lyytisen mukaan valtuuston ilmapiiri on muuttunut. Hän kuvailee tunnelmaa raskaaksi, jopa ahdistavaksi.

Lyytisestä silmiinpistävin asia on esiin putkahteleva epäluottamus virkavalmistelua, vapaata mediaa ja tiedettäkin kohtaan.

X

Esimerkiksi kansanedustajan ja valtuutetun Kaisa Garedewin (ps.) ajama valtuustoaloite Setan kouluvierailujen kieltämisestä sai sivistyslautakunnassa, kaupunginhallituksessa ja kaupungin viranhaltijoilta käytännössä täystyrmäyksen.

– Valtuustoaloitteeni nousi todellisesta vanhempien huolesta ja lukuisista yhteydenotoista, ja pyynnöstä tehdä asian eteen jotakin. Ja se juuri on valtuutetun tehtävä ja velvollisuus, Garedew kommentoi Ylelle sähköpostitse.

Aloite ei ollut lainmukainen tai asiantuntijoiden mukaan valtuuston päätettävissä.

X

Kokouksessa valtuuston puheenjohtaja Hämäläinen joutui tiukkasanaisesti puuttumaan Garedewin puheeseen, kun hän kutsui Setaa poliittiseksi äärijärjestöksi.

X

Garedew toteaa sähköpostivastauksessaan, että valtavirran vastainen mielipide halutaan vaientaa Jyväskylän valtuustossa ikävillä keinoilla.

– Jotkut valtuutetut jopa piikittelevät puheissaan ja näille puheenvuoroille saatetaan taputtaa.

X

– Ja toisaalta sitten taas ydinasesopimuksesta kieltäytyminen ei kuulu Jyväskylän kaupungin valtuuston päätäntävaltaan, Isomöttönen viittaa vasemmiston Irma Hirsjärven aloitteeseen.

X

Vasemmistoliiton uudelle ryhmäpuheenjohtajalle Rosa Heikkiselle raskain asia keskustelukulttuurissa on se, että maahanmuuttajat ja sateenkaariväki saavat kuulla toistuvasti Heikkisen sanoin ”ikäviä juttuja”. Heikkinen muistuttaa, että kumpaakin vähemmistöä löytyy valtuustosta.

X

Saatetaan kuunnella jotain rasistista sontaa 1,5–2 tuntia.

Suvi Widgrén

X

Widgrénin mielestä kaupungin asiat saattaisivat olla eri tolalla, jos talousasioihin keskityttäisiin samalla intensiteetillä kuin ideologisiin vääntöihin.

X

Vihreiden Lyytinen on huolissaan poliitikoista. Yhä useampi puhuu Lyytisen mukaan ilmapiirin aiheuttamasta väsymyksestä.

– Löydetäänkö riittävän asiakeskeisiä ihmisiä jatkamaan politiikassa?

X

https://yle.fi/a/74-20081980

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 019
 • Liked: 5564
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #904 : 05.04.2024, 14:01:24 »
Musta pikkupoika on kokenut rassismia, kun tähtipelaaja ei tarpeeksi huomioinut häntä:

Lainaus
Pieni poika hymyili, kunnes tapasi idolinsa – Tähtipelaajan kylmä temppu tallentui videolle

Conor Gallagheria syytetään rasismista.

...

Pukukoppikäytävältä kuvattu video lähti leviämään sosiaalisessa mediassa, ja brittipelaajaa alettiin syyttää rasismista. Videolla hän näytti kohtelevan tummaihoista poikaa välinpitämättömämmin kuin toista, valkoihoista poikaa.

https://www.iltalehti.fi/valioliiga/a/2b388471-79af-4f7b-8286-de20c35829d2

Oikeasti emme tiedä tuosta tilanteesta läheskään kaikkea. Siinä on peli alkamassa, ja silloin on aina kova vilinä päällä ja myös kiire. Pelaajat saattavat olla omissa ajatuksissaan ja hyvin keskittyneitä, ja jaloissa pyörii aina myös joukkueiden junioreita. Gallagher saattoi olla vastuussa tuosta valkoihoisesta pojasta, hänellä saattoi olla tehtävä etsiä tälle pojalle vastustajajoukkueen pelaaja, jonka kanssa poika sitten kävelisi kentälle, kuten tapana on.

Siinä ei välttämättä ehdi huomioida ihan jokaista junioria, vaikka kuinka olisivat käsi pystyssä. Gallagherhan vielä katselee vastustajan pelaajien suuntaan ja katsoo sitten valkoista poikaa, eli ihan kuin hän lähtisi ohjaamaan poikaa jonnekin. Tilanne on voinut olla hyvinkin tämä.

Maailma on täynnä pettyneitä pikkupoikia, jotka olisivat halunneet läpätä kättä jonkun pelaajan kanssa. Pelaajat ainakin nykyään yrittävät kyllä huomioida faneja niin paljon kuin pystyvät, mutta kaikkea he eivät ehdi, varsinkin jos on kiire. Siinä joku pettyy ihan väkisin.

Mutta jos tällainen pettymys kohtaa tummaihoista, niin se käännetään tietenkin rasismiksi. Kaikki muu kuin positiivinen erityiskohtelu on rasismia.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 3629
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #905 : 09.04.2024, 18:43:39 »
Maahanmuuttajien ja vastaavien tulijoiden kotiuttaminen vaikuttaisi perustuvan "vapaan kasvatuksen" metodiin,

Viesti vaikuttaa olevan "Tehkää mitä tahdotte, meidän Hyvien Ihmisten ymmärrys tekoihinne on ehdottoman rajaton  ja ne jotka eivät ymmärrä, ovat rasisteja."

Epäluottamusmies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 261
 • Liked: 1192
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #906 : 14.04.2024, 10:10:03 »
Nyt on vahvaa suorittamista.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010285167.html

Lainaus
”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen
Maija Laura Kauhasen mielestä Suomessa pitäisi puhua enemmän valkoisuudesta. Helsingin Sanomien Puheenvuoro-sarjassa esitetään kiinnostavia keskustelunavauksia.

Lainaus
Maija Laura Kauhanen tavaili pienenä lapsuudenkotinsa kirjahyllystä löytämäänsä aapista, muttei ymmärtänyt, miksi mustan ihmisen kasvojen olisi pitänyt muuttua juuri valkoisiksi.

Nyt hän ajattelee, että Suomessa tulisi puhua enemmän valkoisuudesta.

KAUHANEN on viime vuosina viettänyt paljon aikaa kasvotusten omien etuoikeuksiensa ja sisäistämiensä rasististen ennakkoluulojen kanssa.

Tuloksena on tammikuussa julkaistu omakohtainen romaani Ihmeköynnös, joka roimii valkoisen ihmisen asemaa globaalissa onnenpyörässä välillä itseironisella otteella, välillä vakavammalla.

Lainaus
KAUHASEN mielestä suomalaisen yhteiskunnan rasismia ei voi purkaa, jos valkoiset eivät suostu näkemään niitä asenteita ja ennakkoluuloja, joihin he ovat tottuneet.

”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, hän sanoo.

Kyse on Kauhasen mukaan yhteiskunnallisesta rakenteesta, joka on ollut yhtä normaalia kuin hengittäminen.

Siihen kuuluvat kaiut pseudotieteellisestä rotuajattelusta, joka luotiin orjuuden ja kolonialismin oikeutukseksi ja joka on vallinnut kaikissa länsimaissa, myös Suomessa, hän sanoo.

”Suomi on ollut hyvin valkoinen maa, joten tätä ajattelua haastavia ääniä ei pitkään aikaan kuultu. Valkoisuusnormi on pysynyt hyvissä voimissa.”

Kauhanen sanoo, että suomalaisen kulttuurin rasistisuuden näkee paitsi siinä, mitä sanotaan, myös siinä, että valkoiset suomalaiset pysyvät usein hiljaa, kun joku käyttäytyy rasistisesti.

”Miksi vastaan sanominen tuntuu vaaralliselta, valtavirtaa vastaan uimiselta?”

Lainaus
Valkoisilla suomalaisilla on vahvoja ennakkoluuloja muunvärisiä kohtaan, ja erityisesti mustat miehet nähdään helposti uhkaavina, Kauhanen sanoo. Hän ihmettelee suomalaisten miesten keskuudessa esiintyvää ”ulkomaalaiset tulee ja vie meidän naiset” -tyyppistä ajattelua.

”Siinä on läsnä ajatus, että valkoinen nainen, joka on mustan tai ruskean miehen kanssa, on jotenkin noiduttu tai jonkin eksoottisen seksuaalisuuden taikapiirissä. Haksahtanut, ehkä jopa naiivi tai sinisilmäinen”, hän sanoo.

"Ei osata samastua siihen, että kyse on aivan tavallisesta ihmisten välisestä kohtaamisesta.”

Boldaus minun. Sieltähän se musta ja suonikas motiivi löytyy, kuten joka ja ikinen kerta.


https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010316970.html

Tuolta löytyy ko kirjan arvio kaikkien luettavissa. Yrjövaroitus.

Lainaus
Niinpä hän kirjoittaa itsensä tai ainakin itseään muistuttavan naisen romaaninsa kertojaääneksi ja kokijaksi: valkoiseksi, ylipainoiseksi naiseksi, jonka reidet hinkkaavat hikisinä toisiaan vasten karibialaisella saarella ja jonka rahapussista riittää ruokkimaan myös rakastaja, nicaragualainen hummerinpyytäjä.

KERTOJA ON nainen, jonka tavoitteena on valkoisena ihmisenä pystyä näkemän musta ihminen mustuutensa läpi, ilman mustuutta, omana itsenään. Samaan aikaan kun kertoja pyrkii liudentamaan valkoisuuden ja mustuuden havaitsemisen rajaa, hän tuntee vetoa nimenomaan mustiin miehiin.

Kertoja janoaa mustan miehen katsetta – sitä katsetta, joka hyväksyy hänet kaikkine lihoineen.

Hyväksyntää on täytynyt pitkin matkaan hakea, sillä nainen on länsimaisen kauneusihanteeseen liian iso. Niinpä Kauhanen kirjoittaa ylistystä Karibialla mustien parissa syntyneelle ja isoon osaan länsimaailmaa levinneelle dancehall-kulttuurille, joka on antanut romaanin naiselle vihdoin luvan nauttia isosta perseestään.

Biisien sanoitusten myötä kirjailija hekumoi lihallisuudella ja nauraa laimeille lattapyllyille, joista ei ole kyseisessä skenessä iloa.

Eihän näitä pysty edes parodioimaan.
« Viimeksi muokattu: 14.04.2024, 10:15:14 kirjoittanut Epäluottamusmies »

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 255
 • Liked: 51140
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #907 : 14.04.2024, 10:23:53 »
Kansankodissa kaikki kohtaavat rasismia: ”Ruotsalaisten vihaamisen on loputtava”

https://www.suomenuutiset.fi/kansankodissa-kaikki-kohtaavat-rasismia-ruotsalaisten-vihaamisen-on-loputtava/

Lainaus
Pohjoismaisen hyvinvointivaltion punavihreään perinteeseen tuntuisi kuuluvan se, että ”vaikka sokea näkisi otsallaankin”, niin ilmiselvistä epäkohdista vaietaan. Kunnes silmät pakosta avautuvat. Rasismi on tuomittava myös silloin, kun se kohdistuu etnisiin kanta-asukkaisiin.

Svenska Dagbladetin pääkirjoitustoimittaja Paulina Neuding moukaroi jälleen vaikenemisen muuria ja ottaa kantaa tavallisten ruotsalaisten kohtaamaan rasistiseen väkivaltaan.

Nuorten kohtaamat ja alati lisääntyneet ryöstöt kertovat osaltaan tästä. Tekijät ovat useimmiten 15–17-vuotiaita ensimmäisen tai toisen polven maanmuuttajapoikia ja uhrit monesti tavallisia ruotsalaisia.

Lainaus
Neuding muistuttaa kirjoituksessaan, että ruotsalaisten päälle voidaan ajaa Tukholman keskustassa tai heidät voidaan ampua Brysselissä – ”vain siksi, että he ovat ruotsalaisia”.

Tai Pohjois-Afrikasta kotoisin oleva mies voi murhata raskaana olevan ruotsalaiskumppaninsa Örebrossa vain siksi, ettei tunne voivansa saada lasta ”valkoisen” naisen kanssa.

– Ruotsalaisiin kohdistuva viha on selvitettävä ja kartoitettava perin juurin. Oikeusjärjestelmässä sitä on käsiteltävä samalla tavalla kuin vihaa muitakin kansanryhmiä kohtaan, vaatii Neuding.

Kuka käski täyttää Ruotsin muslimeilla?

Ruotsalaiset vihasivat ja rasistisesti halveksivat suomalaisia (en finne igen) ja miten kävi marabounsyöjille?
Isompi paska osui ylimielisten tuulettimeen. Paljon PALJON ISOMPI.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 998
 • Liked: 94228
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #908 : 14.04.2024, 10:32:11 »
"Biisien sanoitusten myötä kirjailija hekumoi lihallisuudella ja nauraa laimeille lattapyllyille, joista ei ole kyseisessä skenessä iloa."

Mikähän sen skenen nimi on?
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 645
 • Liked: 8036
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #909 : 14.04.2024, 10:39:01 »
 :silakka:
« Viimeksi muokattu: 24.04.2024, 17:30:58 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 579
 • Liked: 4450
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #910 : 14.04.2024, 12:35:23 »
Nyt on vahvaa suorittamista.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010285167.html

Lainaus
”...
Tuloksena on tammikuussa julkaistu omakohtainen romaani Ihmeköynnös, joka roimii valkoisen ihmisen asemaa globaalissa onnenpyörässä välillä itseironisella otteella, välillä vakavammalla.

...

Eihän näitä pysty edes parodioimaan.

Surullista on, että moni eurooppalainen uskoo täysin tuon väitteen valkoisen ihmisen ansaitsemattomasta onnesta. Yksi ongelmakohta mielestäni on, että Euroopan keskiajan historiaa ei käsitellä sen ansaitsemassa laajuudessa. Keskiajan alkupuolella Rooman valtakunnan viimeisetkin linnakkeet tuhoutuvat. Turkkilaiset ja arabialaiset valloittajat iskevät tähän heikkouteen vallaten Lähi-idän, Anatolian, Balkanin niemimaan, Pyreneiden niemimaan, osan nykyistä Italiaa ja Välimeren saaria. Vaikutus kuitenkin tuntuu laajemmalla Euroopassa, sillä lähes kaikki Euroopan rannikot olivat ihmisiä orjiksi ryöstävien temmellyskenttää. Eurooppalaiset rakensivat linnoituksia ja kehittivät teknologioita käytännön pakosta. Samalla saatiin aikaiseksi Kauhavasen valkoisten onnenpyörä, hiellä ja verellä.
Tottelematon tieto aktivismissa

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 998
 • Liked: 94228
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #911 : 14.04.2024, 13:41:37 »
Nyt on vahvaa suorittamista. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010285167.html

Mika Keränen @Kernen4Mika

Tämä on uudenlaista amerikkalaista kulttuuri-imperialismia; nämä kehopositiiviset wokeltajat ovat kopsanneet jenkkilän akateemisen tärähtäneistön "kriittisen rotuteorian" lorut, ympänneet ne sellaisenaan suomalaiseen todellisuuteen ja pitävät itseään suurina intellektuelleina.

Lainaus
Eero Mäkinen 🇺🇸🇫🇮 @EeroTM

Eikä pidä unohtaa symbioottista suhdetta, joka ylläpitää tätä pöhinää. Toimittajaoletettu saa kirjailija-/asiantuntijaoletetulta uutta identiteettipoliittisesti kosheria toimiteltavaa ja jälkimmäinen näkyvyyttä kliseiselle näpertelylleen. Win-win älymystön höyhensarjalaisille.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 368
 • Liked: 134437
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #912 : 14.04.2024, 14:23:40 »
Nyt on vahvaa suorittamista.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010285167.html

Lainaus
”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen
Maija Laura Kauhasen mielestä Suomessa pitäisi puhua enemmän valkoisuudesta. Helsingin Sanomien Puheenvuoro-sarjassa esitetään kiinnostavia keskustelunavauksia.

Pitkä kirjoitus valkoisten rasismista, eikä toimittaja vaivautunut kysymään Kauhaselta, mitä hän rasismilla tarkoittaa ja miksi rasismi hänen puheidensa perusteella rajoittuu vain valkoisiin ihmisiin.

Lainaus käyttäjältä: Alli Hallonblad, HS
KAUHASEN mielestä suomalaisen yhteiskunnan rasismia ei voi purkaa, jos valkoiset eivät suostu näkemään niitä asenteita ja ennakkoluuloja, joihin he ovat tottuneet.

”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, hän sanoo.

Kyse on Kauhasen mukaan yhteiskunnallisesta rakenteesta, joka on ollut yhtä normaalia kuin hengittäminen.

Siihen kuuluvat kaiut pseudotieteellisestä rotuajattelusta, joka luotiin orjuuden ja kolonialismin oikeutukseksi ja joka on vallinnut kaikissa länsimaissa, myös Suomessa, hän sanoo.

Suomi on ollut hyvin valkoinen maa, joten tätä ajattelua haastavia ääniä ei pitkään aikaan kuultu. Valkoisuusnormi on pysynyt hyvissä voimissa.”

Ilmeisesti sitä kaiken läpäisevää rasismia on Kauhaselle juuri tuo Suomessa vallitseva "valkoisuusnormi". No, Afrikan maissa on vastaavasti "mustuusnormi" ja muslimimaissa "musliminormi". Myös Suomessa asuvilla maahanmuuttajayhteisöillä on omat, yleensä suomalaisiin verrattuna paljon tiukemmat norminsa, joilla erotetaan sisäryhmä ulkoryhmästä, omat vieraista.

Lainaus käyttäjältä: Alli Hallonblad, HS
Kauhanen sanoo, että suomalaisen kulttuurin rasistisuuden näkee paitsi siinä, mitä sanotaan, myös siinä, että valkoiset suomalaiset pysyvät usein hiljaa, kun joku käyttäytyy rasistisesti.

”Miksi vastaan sanominen tuntuu vaaralliselta, valtavirtaa vastaan uimiselta?”

Suomalaiset pysyvät usein hiljaa silloinkin, kun joku ahdistelee tai häiritsee suomalaisia. Jatkossa myös ruotsalaiset.

Lainaus käyttäjältä: Alli Hallonblad, HS
RASISMISTA puhuminen jännittää Kauhasta. Hän ei valkoisena ihmisenä halua puhua niiden ihmisten päiden yli, joita rasismi suoraan koskettaa.

Hän pitää kuitenkin tärkeänä, että myös valkoiset puhuvat rasismista, kömmähdysten uhallakin, sillä muuten vastuu keskustelusta jää yksinomaan ei-valkoisten kannettavaksi.

Onko sisällöttömämpää, tunnepitoisempaa, faktapohjaisuutta väistelevämpää keskustelua kuin juuri "rasismikeskustelu"? Tämä juttu oli siitä taas tyypillinen esimerkki. Halvempikin tekoäly voisi tuottaa tällaista tauhkaa loputtomiin ja ehkä tuottaakin.

Lainaus käyttäjältä: Alli Hallonblad, HS
SUOMALAISEN yhteiskunnan rasistisuudesta kertovat monet viimeaikaiset tutkimukset. Esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin tuoreen kyselytutkimuksen mukaan 82 prosenttia suomalaisista on joko kokenut itse tai todistanut rasismia.

Ei, vaan kyselytutkimus todistaa suomalaisten rasismikäsityksen epämääräisyydestä, kuten myös se, että tunteisiin perustuvaa subjektiivista kokemista pidetään objektiivisena todisteena rasismista. Puhumattakaan siitä, että tällainen tunneperäinen "rasismi" arvotetaan nykyään paria kertaluokkaa pahemmaksi asiaksi kuin esimerkiksi väkivalta ja rikollisuus.

Lainaus käyttäjältä: Alli Hallonblad, HS
Valkoiset usein inhoavat sitä, että joku muu sanoo heitä valkoisiksi, Kauhanen kirjoittaa romaanissa. He kokevat olevansa normaaleja perusihmisiä, ”siitä huolimatta, että maailman enemmistö ei ole koskaan valkoinen ollutkaan”.

Pointti ei olekaan siinä, että valkoiset kokevat olevansa normaaleja perusihmisiä tai että maailman enemmistö ei ole koskaan ollut valkoinen, vaan että maailman enemmistö – ja valkoiset siinä mukana – kokee olevansa normaaleja perusihmisiä, vaikka ovatkin erilaisia. Suomessa suomalaisia, Nigeriassa nigerialaisia, Kiinassa kiinalaisia.

Vain valkoisilla tämä inhimillinen kokemus nimetään rasismiksi.

Lainaus käyttäjältä: Alli Hallonblad, HS
KAUHANEN ajattelee, että jotta rasismille voidaan tehdä jotakin, tulisi tunnustaa sekä rasismin arkipäiväisyys että valkoisuuden asema kulttuurissa ja yhteiskunnassa.

Jos on kauan sitten päättänyt, että ei ole rasisti tai näe väriä, ei enää opi enempää. Kun hyväksyy oman keskeneräisyytensä ja epätäydellisyytensä, pystyy kuuntelemaan ja oppimaan lisää”, hän sanoo.

Kauhasen mukaan omien etuoikeuksien tiedostaminen ja ennakkoluulojen havaitseminen voivat herättää häpeää ja syyllisyyttä. Niistä tunteista valkoiset voisivat puhua toisten valkoisten kanssa, hän ehdottaa.

Vain valkoisilta vaaditaan ennakkoluulojen havaitsemista, syyllisyyden tunnustamista ja oman kulttuurin häpeämistä ja purkamista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Epäluottamusmies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 261
 • Liked: 1192
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #913 : 14.04.2024, 14:29:00 »
"Biisien sanoitusten myötä kirjailija hekumoi lihallisuudella ja nauraa laimeille lattapyllyille, joista ei ole kyseisessä skenessä iloa."

Mikähän sen skenen nimi on?

Dancehall. Tähän voisi vaikka palstan kiintiöneekeri @Eino P. Keravalta avata mitä tämä sisältää, mutta "perstuntumani" on että kyseessä on musiikkityyli joka uusintaa "ennakkoluuloja" mustista rytmimusiikkiorientoituneina, hyperseksuaalisina villeinä.

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 019
 • Liked: 5564
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #914 : 14.04.2024, 17:07:33 »
Oli kyllä ihan uskomatonta sontaa tuo Maija Laura Kauhasen haastattelu. Maan suurimmassa sanomalehdessä saa näköjään esittää ihan vapaasti vihamielisiä ajatuksia valkoisia kohtaan, etenkin valkoisia miehiä kohtaan.

Lainaus
Hän pitää kuitenkin tärkeänä, että myös valkoiset puhuvat rasismista, kömmähdysten uhallakin, sillä muuten vastuu keskustelusta jää yksinomaan ei-valkoisten kannettavaksi.
En ole nähnyt ei-valkoisilta oikein minkäänlaisia pyrkimyksiä keskusteluun. Asenne on yleensä vain syyttävä, suomalaiset ovat rasisteja ja heissä itsessään ei ole mitään vikaa. Kuka tällaista "keskustelua" jaksaa käydä?

Lainaus
Valkoisilla suomalaisilla on vahvoja ennakkoluuloja muunvärisiä kohtaan, ja erityisesti mustat miehet nähdään helposti uhkaavina, Kauhanen sanoo. Hän ihmettelee suomalaisten miesten keskuudessa esiintyvää ”ulkomaalaiset tulee ja vie meidän naiset” -tyyppistä ajattelua.
Ihan sitä samaa ajattelua esiintyy myös muunväristen miesten keskuudessa, ja vielä paljon räikeämpänä. Suomalaisilla miehillä se ajattelu jää puheen tasolle, mutta musliminainen voi päästä hengestään, jos heilastelee vääränlaisen miehen kanssa. Tämä on näille wokettajafeministeille täysin sokea piste. Ja jos Kauhanen ei pidä mustia miehiä uhkaavina, niin se on hänen oma valintansa. Rikostilastot kertovat kuitenkin sen, että terve varovaisuus voisi olla tarpeen.

Muutenkin on outoa, että suvaitsevaisuutta vaaditaan vain suomalaisilta miehiltä. Eivät suomalaiset naisetkaan aina kovin suvaitsevaisesti suhtaudu vaikkapa aasialaisiin tai itäeurooppalaisiin naisiin. Ja nämä sentään ovat yleensä yhteiskunnalle vaarattomia, toisin kuin mustat miehet.

Lainaus
”Tuntuu tässä edelleen vaikealta myöntää, mutta joskus aiemmin on tullut esimerkiksi ajateltua niin, että maailman maiden elintasoerot jotenkin liittyisivät siihen, kuinka hyvin paikalliset ovat osanneet hoitaa asiansa. Ja että elintasoerot kertoisivat jotenkin siitä, millaisia ihmisiä niissä maissa elää.”
Kauhasen päässä on siis käväissyt joskus järkeviäkin ajatuksia, joita hän nyt näkyvästi katuu. Kuitenkin esimerkiksi Afrikan kohdalla tulee väkisinkin mieleen, että ihan itse siellä on hommat paskottu, kun vain kaaos ja epäjärjestys on pysyvää. Kehitysapua saa kaataa Afrikkaan loputtomasti, mutta mikään ei muutu.

Lukekaa ja syyllistykää:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010285167.html
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 368
 • Liked: 134437
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #915 : 14.04.2024, 17:45:21 »
Mikähän sen skenen nimi on?

Dancehall. Tähän voisi vaikka palstan kiintiöneekeri @Eino P. Keravalta avata mitä tämä sisältää, mutta "perstuntumani" on että kyseessä on musiikkityyli joka uusintaa "ennakkoluuloja" mustista rytmimusiikkiorientoituneina, hyperseksuaalisina villeinä.

Sepä se. Muistan takavuosilta yhden naistoimittajan, joka ulkomailla sekosi tuohon tanssiskeneen ja kertoi ylpeillen tarinoita, kuinka oli jonkun mustan (huume)bossin ykkösnainen ja siksi skenen muiden naisten kadehtima. Mies ilmeisesti toimitti piristeet, että jaksoi käydä töissä ja tanssia joka ilta yöhön asti.

Skene oli/on erittäin rasistinen, seksistinen ja homofobinen, mutta eipä näkynyt valkoisia miehiä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 803
 • Liked: 5368
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #916 : 14.04.2024, 18:25:11 »
Oli kyllä ihan uskomatonta sontaa tuo Maija Laura Kauhasen haastattelu. Maan suurimmassa sanomalehdessä saa näköjään esittää ihan vapaasti vihamielisiä ajatuksia valkoisia kohtaan, etenkin valkoisia miehiä kohtaan.

Lukekaa ja syyllistykää:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010285167.html

Hyvä puoli tuossa on, että jos se jotain onnistuu ihmisten mielissä muuttamaan, niin se on julkaisevan läpyskän uskottavuuden ja arvostuksen lasku. Ja sitä myöten sen levikin ja merkityksen, johtaen lopulta armolliseen pois kuihtumiseen :D
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 998
 • Liked: 94228
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #917 : 14.04.2024, 18:36:15 »
... Skene oli/on erittäin rasistinen, seksistinen ja homofobinen, mutta eipä näkynyt valkoisia miehiä.

Helsingissä oli muutama vuosi sitten jossain raflassa rasistinen musiikkitapahtuma mustille miehille ja valkoisille naisille otsikolla "Black and White" tms. Muistan sen siksi , että yksi läskipositiivinen idiootti ehdotti innoissaan vaimolle, että vaimo lähtisi sinne hänen kanssaan pokailemaan pilvenhajuisia mustia muusikoita. Ehdottajaa ei haitannut, että minä olin paikalla. :flowerhat:
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 579
 • Liked: 4450
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #918 : 14.04.2024, 18:55:49 »
...

En ole nähnyt ei-valkoisilta oikein minkäänlaisia pyrkimyksiä keskusteluun. Asenne on yleensä vain syyttävä, suomalaiset ovat rasisteja ja heissä itsessään ei ole mitään vikaa. Kuka tällaista "keskustelua" jaksaa käydä?

...

Kauhanen taitaa velvoittaa valkoihoiset keskenään keskustelemaan siitä, kuinka rasistisia he ovat ja löytämään vikoja itsestään. Jotenkin tuli mieleen , että Neuvostoliitossa vaadittiin itsekritiikkiä ja Maon Kiinassa harrastettiin julkisia häpeärangaistuksia (pīdòu dàhuì).
Tottelematon tieto aktivismissa

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 721
 • Liked: 41242
 • The Buddha of Kerava
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #919 : 14.04.2024, 18:59:45 »
...

En ole nähnyt ei-valkoisilta oikein minkäänlaisia pyrkimyksiä keskusteluun. Asenne on yleensä vain syyttävä, suomalaiset ovat rasisteja ja heissä itsessään ei ole mitään vikaa. Kuka tällaista "keskustelua" jaksaa käydä?

...

Kauhanen taitaa velvoittaa valkoihoiset keskenään keskustelemaan siitä, kuinka rasistisia he ovat ja löytämään vikoja itsestään. Jotenkin tuli mieleen , että Neuvostoliitossa vaadittiin itsekritiikkiä ja Maon Kiinassa harrastettiin julkisia häpeärangaistuksia (pīdòu dàhuì).

Kauhanen taitaa olla pahimman luokan rasisti, koska hänen mielestään vain valkoiset ovat kyllin älykkäitä, tiedostavia, vastuuntuntoisia, avoimia ja itseään kyseenalaistamaan kykeneviä, joten yhteiskunnallinen ja sosiologinen keskustelu on hänen mielestään syytä jättää valkoihoisille. Mustanahallisille Kauhanen tahtoo ilmeisesti jättää vain sivustavinkujan roolin.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 368
 • Liked: 134437
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #920 : 17.04.2024, 17:01:54 »
Lainaus
Rasismihysteria on ajanut meidät pelkotilaan

Suomalaisista yritetään maalata kuvaa umpimielisenä, sisäänpäin kääntyneenä ja muukalaisvihamielisenä kansakuntana, kirjailija Tero Tähtinen sanoo.

Lensin uuden vuoden alla vaimoni kanssa Edinburghiin tapaamaan vanhaa ystäväämme. Helsinki-Vantaan lentokentällä edessämme jonotti nuori pariskunta, jolla oli ehkä vuoden ikäinen tytär. Kun lapsi huomasi Koillis-Kiinasta kotoisin olevan vaimoni, hän alkoi virnuilla ja osoitella tätä sormella. Tytön äiti yritti hädissään estellä, mutta lapsi tuntui tästä vain huvittuvan.

Koetin keventää tunnelmaa toteamalla, että vaimoni näyttää hieman erilaiselta kuin me suomalaiset. Äiti tuntui panikoituvan vain entistä enemmän ja selitti, että lapsi kiinnittää huomiota vaimooni vain, koska hänellä on silmälasit. Hymyilin ja mietin, miksi tyttö ei kiinnitä minuun huomiota, vaikka minullakin on silmälasit. Sanoin, että tilanne on meille kovin tuttu, sillä Kiinassa ollessamme kaikki pikkulapset aina nauravat ja osoittavat minua sormella.

”Niinkö?”, nainen hämmästeli ja tuntui viimein rauhoittuvan.

Tapaus sai ajattelemaan, millaiseen pelkotilaan nykypäivän rasismihysteria on yhteiskunnan ajanut.


[...]

Yksi syy vallitsevaan hysteriaan on valtavirtamedia, joka tasaisin väliajoin syöttää eetteriin mielikuvaa suomalaisista umpimielisenä, sisäänpäin kääntyneenä ja muukalaisvihamielisenä kansakuntana.

Tuorein esimerkki tästä tendenssistä on Helsingin Sanomien kulttuurisivuilla sunnuntaina 14. huhtikuuta julkaistu syytöskirjelmä Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun, jossa kirjailija Maija Laura Kauhanen laukoo näkemyksiään suomalaisista.

Teksti on juuri niin sakeaa kuin otsikosta voi päätellä. Kauhasen mukaan me valkoihoiset suomalaiset olemme kaikki rasisteja, koska olemme, no, valkoihoisia. Kauhasen mukaan ”suomalaisen yhteiskunnan rasismia ei voi purkaa, jos valkoiset eivät suostu näkemään niitä asenteita ja ennakkoluuloja, joihin he ovat tottuneet”. Lisäksi hän toden totta toteaa, että kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun.

Teeseissä ei sinänsä ole mitään uutta tai omaperäistä. Itse asiassa Kauhanen on kopioinut ne suoraan Ibram X. Kendiltä ja Robin DiAngelolta. He ovat uuden rotuajattelun maailmankuuluja supertähtiä, jotka ovat tehneet ”antirasistisilla” koulutuksillaan näyttävän ja taloudellisesti kannattavan uran.

Kauhanen ampuu siis haastattelussa kovilla. Ongelma vain on, että Kendin ja DiAngelon tapaan rajuille väitteille löytyy perusteiksi lähinnä mutuilua, perustelemattomia yleistyksiä ja epämääräisiä viittauksia orjakaupan ja kolonialismin aikakauteen.

[...]

Lisäksi rasismia koskevien tutkimusten ongelma on, että ne tuntuvat antavan keskenään kovin ristiriitaisia tuloksia. Esimerkiksi vuonna 2018 julkaistun World Happiness Reportin mukaan Suomessa asuvat maailman onnellisimmat maahanmuuttajat. Aika hyvä saavutus umpirasistiselta maalta. Näyttää siis siltä, että jokainen voi rasismitutkimusten joukosta valita ne, jotka tukevat omaa argumenttiaan, ja sujuvasti unohtaa muut.

[...]

Haastattelun absurdein kohta on kuitenkin sen loppupuolella oleva lyhyt monologi, jossa Kauhanen tunnustaa omat väärät ajatuksensa puhtaan maolaistyylisessä julkisessa itsekritiikissä. Kakistellen hän kertoo aiemmin esimerkiksi ajatelleensa, että ”maailman maiden elintasoerot jotenkin liittyisivät siihen, kuinka hyvin paikalliset ovat osanneet hoitaa asiansa”. Senkin uhalla, että syyllistyn rasistiseen ajatteluun, rohkenen väittää, että kansalaisten tapa hoitaa asiansa liittyy jotenkin valtion saavuttamaan elintasoon.

Tällaiset kyyniset ja yksiulotteiset ulostulot, joissa kaikki suomalaiset leimataan ajatusrikollisiksi pelkän ihonvärinsä perusteella, eivät mitenkään edesauta eri etnisyyksien välistä yhteiseloa. Päinvastoin, tuloksena on äitejä, jotka saavat paniikkikohtauksen, kun lapsi huvittuu poikkeuksellisen näköisestä ihmisestä. Lisäksi on hämmentävää, miten moni on kritiikittä nielaissut myytin suomalaisen yhteiskunnan rasistisuudesta. Tästä minulla on lukuisia omakohtaisia kokemuksia puolisoni vuoksi.

[...]

Yleistävät väitteen jonkin ihmisryhmän tai kansakunnan rasistisuudesta ovat niin leimaavia ja loukkaavia, että niiden tueksi pitäisi olla runsaasti kiistämätöntä dataa. Kehotankin Kauhasta ja muita oman elämänsä antirasisteja aloittamaan ideologisen ristiretkensä perehtymällä ”Rasismi Suomessa” -nimiseen Wikipedia-artikkeliin, johon on koottu runsaasti tutkimustuloksia ja tilastotietoa aiheesta. Artikkelissa todetaan muun muassa: ”Rasismista epäillyt ovat suhteellisesti useammin itsekin maahanmuuttajia. Etenkin ulkomailla syntyneiden osuus rasismirikoksista epäillyissä on noussut lähes puoleen kaikista tapauksista.”

Olisiko aika pohtia rasismikeskustelun lähtökohtia vähän laveammasta näkökulmasta?
Verkkouutiset 17.4.2024
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 998
 • Liked: 94228
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #921 : 20.04.2024, 18:56:37 »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 185
 • Liked: 40521
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #922 : 20.04.2024, 21:00:51 »
... Kauhasen mukaan me valkoihoiset suomalaiset olemme kaikki rasisteja, koska olemme, no, valkoihoisia. Kauhasen mukaan ”suomalaisen yhteiskunnan rasismia ei voi purkaa, jos valkoiset eivät suostu näkemään niitä asenteita ja ennakkoluuloja, joihin he ovat tottuneet”. Lisäksi hän toden totta toteaa, että kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun. ...

Mitenhän Kauhanen selittää seuraavan ilmiön?

Olen jo noin kolmen vuoden ajan katsonut säännöllisesti netissä parin kaukoidän firman[1] tarjoamia elokuvia ja sarjoja, koska kypsyin täysin Netflixiin, joka täynnä voke-roskaa.

Pari ensimmäistä vuotta katsoin pelkästään kiinalaisia sarjoja, koska meneillään kiinankieliprojekti. Olen ollut tyytyväinen. Ei ole tarvinnut potea vitutusta voken ja muun aatteellisen idiotismin takia. Edes kiinalaiset eivät syötä yleisölle propagandaa. Siellä viihde on yhä viihdettä.

Eräällä tiktok-videolla vanha jenkeissä nykyään asuva kiinalaisnainen, joka oli nähnyt Kiinassa Maon kulttuurivallankumouksen vaiheet, totesi, että kaikki sen kokeneet kiinalaiset tunnistavat heti, että länsimaissa propagoidussa vokessa on kyse juuri samasta: Ylhäältä johdetusta ja agitoidusta vallankumouksesta kulttuurin muokkaamiseksi uusiksi. Kiinassa hintalappuna oli miljoonia kuolonuhreja. Mikä hintalappu täällä?

Ainoat oikeat kommunistit ja maolaiset löytyvät enää vain Lännestä?

Noin vuosi sitten katsoin läpi ensimmäisen japanilaisen tv-sarjan. Tuli aluksi outo fiilis. Eniten kummastutti se, että japanilaiset olivat jotenkin aivan omituisen näköisiä. Oliko minusta tullut rasisti?

Mitä tämä implikoi? Sitäkö, että kiinalaiset ovat rasisteja japanilaisia kohtaan? Vai sitä, että kaikki ovat pohjimmiltaan rasisteja, koska katsovat aina väistämättä maailmaa tottumustensa silmälasien läpi?

---

[1] Korealainen Rakuten viki ja kiinalainen iQIYI. Kummaltakin löytyy appi androidille, sekä Samsungin smart tv:lle. Ilmaisia mainosten kanssa, ilman niitä 3-5 euroa per kk. Tarjonta kattaa elokuvia ja sarjoja Kiinasta, Koreasta, Japanista, Taiwanilta ja Thaimaasta. Tekstitykset useilla kielillä. Aina vähintään englanniksi. Näyttävät muuten olevan tuolla kaukoidässä paljon enemmän keskenään verkostuneita, kuin mitä lännessä usein luullaan.
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

JiM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 874
 • Liked: 2567
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #923 : 20.04.2024, 22:55:23 »
Lainaus
Can BLACK People be RACIST? Do You PERSONALLY
Believe in RACISM? Jesse Lee Peterson

https://www.youtube.com/shorts/s0z2_6HZCsU

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 185
 • Liked: 40521
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #924 : 20.04.2024, 23:41:28 »
[1] Korealainen Rakuten viki ja kiinalainen iQIYI. ...

Nyt vasta huomasin, kun katsoin paremmin noiden ohjelmatarjonnan maantieteellistä jakaumaa, että kiinalaiselta iQIYI:ltä löytyy kyllä LGBT-kategoria, jossa näkyy olevan runsaasti tarjontaa, vaan vaikuttavat olevan pikaisella silmäyksellä kaikki Thaimaalaisia sarjoja. Alan harrastajat voivat tutkia tarkemmin, jotta mikä meno noissa. Tavallinen käyttäjä ei näihin kyllä törmää, kuten Lännessä, jossa kaikki elementit on sekoitettu manipulaatiomielessä mukaan normiviihteen sekaan. Kieltämättä mielenkiintoinen ilmiö ...
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 462
 • Liked: 27482
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #925 : 21.04.2024, 12:08:28 »
Nyt vasta huomasin, kun katsoin paremmin noiden ohjelmatarjonnan maantieteellistä jakaumaa, että kiinalaiselta iQIYI:ltä löytyy kyllä LGBT-kategoria, jossa näkyy olevan runsaasti tarjontaa, vaan vaikuttavat olevan pikaisella silmäyksellä kaikki Thaimaalaisia sarjoja.

Wikipediasta Rakuten Vikistä lukemalla huomasin muuten, että sitä voisi pitää korealaisuuden lisäksi amerikkalais-japanilaisena (perustettu Yhdysvalloissa ja japanilainen Rakuten ostanut):

Viki (streaming service) - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Viki_(streaming_service)
Lainaus
Headquartered in San Mateo, California,[1] it has offices in Singapore, Tokyo, Japan, and Seoul, South Korea.[2]
...
Country of origin   United States
...
The company moved to Singapore in 2008 to take advantage of government backing and the city-state's role as a pan-Asian hub.[7] In December 2010, Viki exited the beta phase of its software and made its services available to the general public.[5] It was purchased by Rakuten in 2013.[3]

Tämä Rakuten puolestaan on japanilainen. Wikipediassa mainitaan myö Vikistä seuraavaa:

Lainaus
Viki has more than 100 original programs, including entertainment shows, drama and mini-series.[18]


Noista sarjoista pikavilkaisulla kaksi jälkimmäistä vaikuttavan muuten olevan homoaiheisia.

Saa nähdä yrittääkö EU käytännössä saada Vikiä tai iQIYI:tä rautakourallaan tukahdutettua EU:n alueella. EU:han jokin aika sitten on säätänyt käsittääkseni, että EU:n alueella ei saisi tarjota nettiviihdettä, ellei X prosenttia sisällästä ole EU:n sisällä tuotettua. Tämä on sitä EU:n parempaa sananvapautta ja arvomaailmaa - ja sota on rauhaa. Seuraavaksi varmaan vaatimukset sillekin, että sisällön täytyyy noudattaa EU:n "yhteisiä arvoja" ja kenties Hollywoodin mädätysmalliin vaikkapa rotukiintiöt.

Representation and Inclusion Standards | Oscars.org | Academy of Motion Picture Arts and Sciences
https://www.oscars.org/awards/representation-and-inclusion-standards
Lainaus
At least one of the lead actors or significant supporting actors is from an underrepresented racial or ethnic group in a specific country or territory of production.
...
At least 30% of all actors in secondary and more minor roles are from at least two underrepresented groups, which may include:
...
The main storyline(s), theme or narrative of the film is centered on an underrepresented group(s).
« Viimeksi muokattu: 21.04.2024, 12:12:35 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 368
 • Liked: 134437
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #926 : 28.04.2024, 16:25:11 »
Lainaus
Tekoälyä dollarin tuntipalkalla

Suomalaisten autoissa ja vempaimissa on yhä enemmän tekoälyä, jonka takaa paljastuu globaali hikipaja. Kenialaiset nuoret saavat palkkaa jopa alle dollarin tunnissa, ja työt voivat hävitä alta hetkessä.

Seinään kiinnitetyn wifi-reitittimen takaa pilkottaa rahaa.

Tarab Ngugi, 25, nappaa kymmenen dollarin setelin käteensä. Se on symboli siitä, että valokuidun kautta hän pystyy elättämään perheensä.

Ngugi voi tienata jopa tuhat euroa kuukaudessa työstään tekoälyä kehittävälle amerikkalaisyhtiölle. Se on tuplasti enemmän kuin opettajan tai sairaanhoitajan palkka Keniassa.

Tarab Ngugi on yksi niistä arviolta kymmenistä miljoonista ihmisistä, jotka tekevät etätöitä länsimaalaisille teknologiayhtiöille pääosin Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan maissa.

Tutkijat puhuvat mikrotyöstä. Se on liukuhihnatyötä, jossa tekijä suorittaa useita hyvin pieniä työtehtäviä peräjälkeen.

Monesti tehtävänä on kouluttaa tekoälyä. Työntekijät esimerkiksi nimeävät ja luokittelevat kuvissa sekä videoissa näkyviä esineitä, jotta tekoäly osaa tulkita kuvia oikein.

Bisnes on teknologiafirmoille kannattavaa, sillä työvoima on monta kertaa halvempaa Euroopan ja Yhdysvaltain ulkopuolella.

Kaikkein halvinta on Keniassa, missä palkka on tutkijan mukaan keskimäärin alle dollarin tunnilta.

– Kyseessä on maailmanlaajuinen hikipaja, sanoo YK:n työjärjestön ILO:n tutkija Uma Rani Ylelle.

Rani ja muut haastateltavat kertovat Ylelle, että järjestelmässä on selvästi syrjiviä piirteitä.

Kenialaiselle työntekijälle maksetaan samasta työstä vähemmän kuin Euroopassa tai Yhdysvalloissa ja heidän on vaikeampi saada töitä. Siksi osa kenialaisista käyttää länsimaista valeidentiteettiä.

[...]

Mutta tänä aamuna tilanne on uusi. Ngugi suhtautuu yllättävän rauhallisesti siihen, että Remotasks on hetki sitten estänyt hänet ja koko Kenian alustaltaan.

On etsittävä muita vaihtoehtoja.

– Olen tietysti pettynyt. Mutta verkkoalustoja on tuhansia, joten löydän varmasti uusia töitä, Ngugi vakuuttaa.

NGUGI EI EDELLEENKÄÄN TIEDÄ, miksi Scale AI sulki kenialaiset yhtäkkiä maaliskuussa pois mikrotyöalustaltaan.

Scale AI ei kertonut syytä myöskään Ylelle, eikä yhtiö suostunut antamaan asiasta haastattelua.

Sen sijaan yhtiö toimitti yleisluontoisen lausunnon, jolla se torjuu toimintaansa kohdistuvaa arvostelua halpatyöstä ja afrikkalaisten syrjimisestä.

Scale AI:n mukaan osa yhtiön hankkeista on rajattu maantieteellisesti ”turvallisuuden tai asiakkaiden vaatimusten takia”.

[...]

– Oli todella shokeeraavaa nähdä, että työntekijöiden keskipalkka Keniassa jää alle dollariin tunnissa. Palkka pitää suhteuttaa heidän taitoihinsa, YK:n työjärjestön tutkija Rani sanoo.

Ranin mielestä on selvää, että globaalista alihankinnasta hyötyvät ennen kaikkea länsimaiset yhtiöt, jotka voivat teettää ikävimmät työvaiheet siellä missä se on kaikkein halvinta.

Yhden amerikkalaisen työntekijän hinnalla yhtiöt voivat palkata 30–100 alihankkijaa köyhän etelän maista.

Rahaa säästyy, koska irtisanomissuojaa ei ole, eläkettä kertyy äärimmäisen harvoille ja vain pieni vähemmistö on sairausvakuutuksen piirissä.

Ranin mukaan yksitoikkoinen työ ei tarjoa uusia työmahdollisuuksia kehitysmaiden asukkaille.

[...]

ALALLA ON KUITENKIN SELVÄÄ RASISMIA, sanovat Gitau ja useat muut haastateltavat Ylelle.

Edes halvimmin palkattuja töitä ei välttämättä saa, jos työnhakija on afrikkalainen.

Gitaun mukaan on yleistä, että afrikkalaiset naiset kirjautuvat digityön alustoille esimerkiksi itäeurooppalaisten miesten nimillä saadakseen töitä.

[...]

Joka tapauksessa toimitusjohtaja Gitau uskoo, että maailman digitaalinen tulevaisuus on suurelta osin afrikkalaisten käsissä.

Se johtuu väestönkasvusta.
Vuonna 2050 joka kolmas työtä tekevä aikuinen on afrikkalainen, hän sanoo.

– Meillä on valtava potentiaali nuorissa ihmisissämme. Jos pystymme tarjoamaan heille mielekästä työtä omalla mantereella, voimme myös vähentää Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten määrää.
Yle 28.4.2024

On taas tyypillisen yksinkertainen kehitysmaatoimittaja, kun ei tajua, että afrikkalaisia on blokattu netin mikrotöistä juuri siksi, että pasitoivoset kirjoittavat intoa piukkana mikrotyöfirmoista juttuja, joissa firmat ja heidän asiakkaansa leimataan riistäjiksi ja rasisteiksi. Helpointa blokata esimerkiksi halpatyömaa Kenia pois kokonaan, vaikka se tarkoittaa firmoille taloudellisia menetyksiä, vaan sittenpä Pasi Toivonen keksii kirjoittaa tästä blokkaamisesta rasismina.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 579
 • Liked: 4450
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #927 : 28.04.2024, 16:45:37 »
^Maailmassa on tällä hetkellä enemmän orjia kuin koskaan ennen maailmanhistoriassa. Elektroniikan tarvitsemien metallien louhimisessa pilataan ympäristön lisäksi vaihtoehdottomissa olosuhteissa olevien ihmisten henki. Keniassa on nyt siis tietokoneen ääressä työskenteleviä ihmisiä, jotka tienaavat enemmän kuin opettajat tai sairaanhoitajat. He ovat haavoittuvassa asemassa, koska työnantaja ei pakolla pidätä vakuutus- tai eläkemaksua palkasta. Varmastikin nämä työntekijät saavat ottaa sairasvakuutuksen tai laittaa palkasta syrjään eläkepäiviä varten.

muoks. lihavointi kursiivoinniksi
« Viimeksi muokattu: 28.04.2024, 16:47:55 kirjoittanut F1nka »
Tottelematon tieto aktivismissa

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 223
 • Liked: 44345
 • Ego sum Spartacus
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #928 : 29.04.2024, 12:20:19 »
Jos se Tiktok jonka linkitin tuonne alas on tuon rasismin uhrin niin en ymmärrä missä ne rasistiset kommentit ovat, yhtään en nähnyt, kai rasistit ovat niin ovelia että kommentit näkyvät vain pöyristelijöille.

Lainaus
X

Kaisa Hietalahti HS
7:15

Avoin rasismi rehottaa suositun tiktokkaajan saamissa kommenteissa – Yhtiö reagoi sensuroimalla häntä
27-vuotias Asmaa Abdi jakaa Tiktokissa elämäänsä ja ajatuksiaan ja saa vastineeksi avointa rasismia ja vihapuhetta.

X

SUOMALAISEN Tiktok-tilin kommentit ovat ala-arvoista luettavaa. Nimimerkkien takaa huudellaan niitä tyypillisiä sanoja, toivotaan itsemurhaa tai vähintään lähtöä maasta.

Samassa kommenttikentässä toiset pyytävät anteeksi muiden suomalaisten rasismia ja vinkkaavat törystä nettipoliisille.

Jatkuvasti törkeitä kommentteja saava Asmaa Abdi on päättänyt, ettei poista kommentteja enää.

”Olen miettinyt, miksi minun pitäisi piilotella sitä, että täällä on paljon rasisteja, jotka avoimesti ajattelevat näin.”

X

”Kun olen joskus aiemmin puhunut niistä, minua on kohdeltu kuin hullua. On sanottu, ettei rasismia tai tällaisia juttuja ole.”

X

Videoilla hän reagoi kommentteihin ja nostaa esille yhteiskunnan rasismia

X

”Pienenä ekaluokkalaisena koulumatkalla vanhat kaljamahaiset miehet sylkivät päälle ja sanoivat, että vitun n-sana, mene sinne mistä tulitkin. Sitä on kuullut niin pienestä asti, että siihen on myös turtunut – että ettekö te keksi mitään uutta.”

Vastaavasti hänelle on puhuttu aikuisena vain netissä, Abdi kertoo. Hänen mukaansa rasismi on nykyisin piilotetumpaa. Toisaalta hän luettelee lukuisia kertoja, kun muita on solvattu julkisissa paikoissa.


X

27-VUOTIAS Abdi on syntynyt ja kasvanut Suomessa. Vanhemmat ovat tulleet Somaliasta pakolaisina.

Oman taustan vuoksi pitäisi aina vähän varoa miten muotoilee asiansa, hän sanoo. Teki hän mitä tahansa, hän edustaa kaikkia huivipäisiä, somaleita ja muslimeja.

”Jos saavutan jotain hienoa maailmalla, minähän olen uutisissa suomalainen Asmaa – minulla on punainen passi, jee! Jos taas mokaan, olen vain maahanmuuttaja­taustainen.”

X

Silti hän kertoo kokevansa usein, että joutuu peittelemään suuttumustaan. Vaikka vihaisuus olisi kuinka inhimillistä, pelkona on, että sen näyttäminen vahvistaisi rasistisia stereotyyppejä.

Täällä koko elämänsä eläneenä hän tunnistaa rasistisen pohjavireen tilanteissa, joista vanhemmat eivät välttämättä haluaisi tehdä numeroa.

X

”Kun on kasvanut täällä, se kaksi­naamaisuus on välillä niin selvää. Siksi en halua olla hiljaa.”

X

Esimerkiksi eduskuntavaalien alla Abdia ärsytti se, miten syrjivillä kampanjoilla ehdokkaat ratsastivat.

”Otin niitä esille, ja se taas alkoi ärsyttää ihmisiä.”

Huhtikuussa Abdin videota kommentoitiin solvauksella, joka alkoi suoraan: tapa ittes.

Abdi teki videon, jossa kommentti näkyi. Tiktok poisti Abdin videon, mutta ei lukemattomia vastaavia kommentteja kommenttikentistä.

X

HS tavoitti Tiktokin edustajan sähköpostitse, mutta puhelinhaastatteluun yhtiöstä ei ole suostuttu. Useiden päivien viestinvaihdosta ja lupauksista huolimatta yhtiö ei ole toistaiseksi vastannut siihen, miksi alusta ei saa rasistista törkykommentointia kuriin.

X

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010382130.html

https://www.tiktok.com/@asma12abdiLainaus

Nykypäivän rasismia perustellaan kulttuurieroilla – tästä kuultiin kylmäävä näyte maanantaina valtuustossa
Puheet ovat tekoja, sanotaan. Tällainen puhe kylvää vihaa ja pyyhkii ihmisyyden ihmisistä, joista puhutaan. Se rakentaa muureja ihmisten väliin sinne, missä niitä ei tarvita. Se jos mikä vaikeuttaa kotoutumista, kirjoittaa toimittaja Kaisa Hietalahti kommentissaan.

Kaisa Hietalahti
27.10.2021 10:16
Aamulehti

Tampereen kaupunginvaltuustossa nähtiin maanantaina kuvio, joka on kerta kerran jälkeen osoitettu politiikassa toimivaksi. Se toimii näin: sano jotain niin repäisevää, että vastapuoli varmasti älähtää. Kun niin käy, sinulla tai kavereillasi on oiva mahdollisuus syyttää muita vaientajiksi. Eikö täällä saa enää sanoa mitään!

TILAAJALLE
Lue eurolla 29.5. saakka


https://www.aamulehti.fi/mielipiteet/art-2000008361130.html
Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 965
 • Liked: 7680
 • The Phosphorescent
Vs: Rasismihomma - yleiskeskustelu
« Vastaus #929 : 01.05.2024, 17:11:26 »
Kun nyt viime vuosina (-kymmeninä?) rasismi on nostettu kaikkein saatanallisimmaksi synniksi, niin en voi välttyä miettimästä yhä sitä samaa, mitä mietin jo teininä ja parikymppisenä.

Miksi rasismi on kaikkein pahinta?

Ylipäätään ihmisten ulkonäön (negatiivinen) kommentointi julkisesti on noloa ja idioottimaista. Haukkuminen, syrjiminen, juoruilu ja muu panettelu ulkoisten ominaisuuksien perusteella osoittaa täydellistä ääliömäisyyttä ja kykenemättömyyttä/haluttomuutta nähdä ihmisestä pintaa syvemmälle. Itse entisenä koulukiusattuna tiedän, miten paljon se sattuu ja hämmentää, kun nimitellään sellaisten piirteiden vuoksi, joille et vaan voi mitään. (Myös lihavuus ja laihuus lasketaan tähän kategoriaan, vaikka ne saattavatkin olla ohimeneviä tiloja, joille kyllä voi tehdä jotakin. Joskus voi, joskus ei.)

Niin että voisiko joku rasismi-asiantuntija selittää minulle, mitä eroa on sillä, nimitelläänkö toista ihonvärin, omituisten mallisten silmien tai erikoisen nimen vuoksi, verrattuna siihen, että nimiteltäisiin lihavaa läskiksi, isohuulista pusukalaksi tai punapäätä porkkanaksi?

Kyseessä kun on kaikissa tapauksissa yksilön ulkoiset, perityt ominaisuudet, joille hän ei mahda mitään. Minusta ne ovat ihan samalla viivalla. Jos nimittelet toista ulkonäön perusteella, olet mäntti, ihan sama minkä piirteen perusteella nimittelet.
There are far worse things awaiting man than death.
Bram Stoker

Tagit: