Kirjoittaja Aihe: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset  (Luettu 8612 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 207
 • Liked: 63600
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #30 : 09.02.2024, 15:33:53 »
Sitten kun Halosesta aika jättää niin on mukava seurata millaisia reaktioita hautajaisissa / vieraita sitten on. Ja millaista juhlaa katujen varrella vietetään, kun noidasta on päästy eroon.
Tuskin yhtä harrasta menoa kuitenkaan kuin Koiviston ja Ahtisaaren tapauksissa.

Minulla on tekemisistä semmoinen muistikuva, että ensimmäisen virkakauden aluksi liittyi seurakunnan jäseneksi. Senkin tekopyhä!

Mikäköhän on tilanne nyt?

Wikipedian mukaan harkitsi ensimmäisen virkakautensa alussa Kallion seurakuntaan liittymistä, mutta ei pitänyt sitä poliittisesti korrektina. Liittyi sitten toisen virkakautensa jälkeen. Kertoi, että sisältä kirkkoon voi vaikuttaa paremmin kuin ulkoa.

Tämä on yksi valuvika evlut kirkossa, kun kuka tahansa ateisti voi - jos on kakarana rippikoulunsa käynyt - liittyä jäseneksi ja alkaa ajaa agendaansa kirkossa. Kaiken maailman johannakorhoset ja muut punikit ovat tästä oiva esimerkki.

Miksi kirkkovaaleissa on ryhmä nimeltä "kirkkodemarit". Mitä tekemistä sosialistidemonisella puolueella on on kirkon päätöksenteossa? Kirkkovaaleissa pitäisi mielestäni kieltää kaikki puolueiden asettamat ryhmät.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Muhmutti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 502
 • Liked: 999
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #31 : 17.02.2024, 20:43:19 »
Ei tainnut tulla mitään liukasta laskiaista tänä vuonna? Se parin vuoden takainen liukasta laskiaista ei liittynyt mitenkään laskiaiseen vaan oli tarkoitettu hämäykseksi. Muutenhan akka toivottelisi joka vuosi liukasta laskiaista.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 263
 • Liked: 24382
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #32 : 19.02.2024, 17:01:43 »
Tarja on huolissaan venäjän ja ruotsin sekä romanikielen asemasta Suomessa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010238967.html

Lainaus
PRESIDENTTI Tarja Halonen kertoo Kotimaisten kielten keskuksen Kotuksen haastattelussa, että hän on huolestunut kieli­maiseman yksi­puolistumisesta.

– Vaikka suomen kielessä olisi loistavia sanoja, käytetään englantia ja siitä pohjautuvia ilmaisuja, Halonen sanoo haastattelussa.

Hänen mukaansa suomalaisten tulee toki osata englantiakin, mutta Halonen toivoo, että samalla arvostettaisiin ”kielipuutarhan moninaisuutta”.

Halonen on nostanut haastattelussa esille myös ruotsin ja venäjän aseman. Suomessa käytävää kielikeskustelua dominoi Halosen mukaan suhtautuminen venäjän kieleen ja venäjänkieliseen kulttuuriin. Hän pitää valitettavana, että Ukrainassa käytävä sota on vähentänyt kiinnostusta ja yhteyttä venäjän kieleen.

– Toivoisinkin, että kulttuuriin kohdistuva turha vihamielisyys saataisiin laantumaan. On hyvä pitää politiikka sekä kieleen ja kulttuurin liittyvät asiat erillään, Halonen sanoo.

– Toinen huolenaiheeni on ruotsin kieli. Meillä on vahva ruotsinkielinen väestö. On ollut demokratian osoitus, että olemme kaksikielinen maa. Se on samalla yhteys pohjoismaiseen yhteistyöhön, Halonen sanoo haastattelussa.


On hyvä pitää politiikka sekä kieleen ja kulttuurin liittyvät asiat erillään.
ERITYISESTI vähemmistökieliasioissa Halonen arvioi pystyneensä vaikuttamaan siihen, miten Suomessa suhtaudutaan eri kieliin.

Kotuksen mukaan Halonen on ollut edistämässä Suomen romanikielen asemaa sekä romanien koulutusta. Hänellä on ollut merkittävä rooli, kun Suomi antoi karjalan kieltä koskevan asetuksen Halosen presidenttikaudella.

Haastattelussa Halonen on kertonut tottuneensa jo lapsuudessaan siihen, että Suomessa on monta kieltä. Hän pitää useamman kielen osaamista aina rikkautena mutta muistuttaa myös äidinkielen merkityksestä.

– Myös maahanmuuttajalasten osalta on tärkeää ottaa huomioon, että oman kielen hallinta voimaannuttaa, Halonen sanoo.

Mielestäni Tarja ei ole naiivi tai tyhmä, vaan hän ei pidä Suomesta. Ei maasta, kielestä, kulttuurista, asukkaista tms. Hän on lapsesta saakka ollut katkera ja on yrittänyt kostaa Suomelle. Ja on siinä hyvin onnistunut. 80 ämmällä mittarissa, mutta jaksaa jaksaa.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 773
 • Liked: 12884
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #33 : 19.02.2024, 19:58:43 »
Ei tainnut tulla mitään liukasta laskiaista tänä vuonna? Se parin vuoden takainen liukasta laskiaista ei liittynyt mitenkään laskiaiseen vaan oli tarkoitettu hämäykseksi. Muutenhan akka toivottelisi joka vuosi liukasta laskiaista.

Halonen saa x-sivustollaan liukkaan laskiaisen toivotuksia joka postaukseensa läpi vuoden, eli siitä on tullut symboli tuolle vaikenemiselle Venäjän hyökkäyksen yhteydessä.  Hän ei tule taatusti ikinä käyttämään sitä enää itse. 

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 515
 • Liked: 835
 • Kaamea muumio .
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #34 : 20.02.2024, 01:24:28 »
Tarja Halonen muutti maata koko vallassaolokautensa uutterasti kaikin tavoin kurjalaksi tavalliselle ihmiselle.

Hän solutti heimolaisiaan merkittäviin virkoihin ja hänen aikanaan tulivat vihapuhe asiat tutuksi ja positiiviset erityiskohtelut.

Vähemmistöt nostettiin jalustalle tavan ihmisen ihailtavaksi, homot kertovat miten sinun kuuluu, pukeutua , syödä , juoda ja n..da.

Homot esteetikkoina remppasivat kämppäsi kun et siitä itse mitään tajunnut, tämä on sitten vain ajankuvaus, ei mitään henkkoht kaunaa homoja kohtaan.

Halonen markkinoitiin vaaleissa työväentyttönä Helsingin kalliosta vastavoimana pahoja niin pahoja porvarillisia vastaan.

Todellisuudessa tämä demla juristi vähät välitti karvalakkikansan asioista, mielenkiintonsa oli aivan muualla.

Jos Hommalaisen helvetti on olemassa Halonen on siellä taatulla yksi pää perkeleistä
« Viimeksi muokattu: 20.02.2024, 13:34:10 kirjoittanut KamalaJari »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 062
 • Liked: 131957
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #35 : 19.03.2024, 10:16:22 »
Helsingin Sanomat: Uusi kirja todistaa, että Tarja Halosen kohtelu sosiaalisessa mediassa on ajoittain aivan luokatonta 19.3.2024

Paitsi että kirja tuskin todistaa yhtään mitään, vaan yrittää epäonnistuneesti Halosen valkopesua. Otsikossa mainitusta sosiaalisen median kritiikistä arvostelussa ei kerrota otsikon lisäksi mitään, joten siihen on mahdoton ottaa kantaa, mutta Halosen herkkähipiäisyys on hyvin tunnettua.

Lainaus käyttäjältä: HS
Kirja on Halosen puolustuspuhe, sillä Valkama kertoo jo avaussanoissaan äänestäneensä Halosta nuorena 19-vuotiaana naisena ja uudelleen vuonna 2006. Valkama sijoittaa itsensä poliittisella kartalle Halosesta vasemmalle.

Lainaus käyttäjältä: HS
VALKAMAN kirjassa esiintyy myös Angela Merkel, joka jää historiaan Saksan energiapolitiikan uudistajana. Ydinkohta Saksassa oli päätös luopua ydinvoimasta. Energiavaje paikattiin Venäjän kaasulla ja se lisäsi Saksan riippuvuutta Venäjästä.

Halonen sanoo vastustaneensa aikanaan ydinvoimaa, mutta myöntää nyt olleensa väärässä. Halonen toimi tasavallan presidenttinä ja Merkel liittokanslerina vuosina 2005–2012.

Merkel jatkoi kanslerina aina vuoteen 2021. Nyt hän on vetäytynyt entisen itäpuolen maisemiin tekemään muistelmia. Virheitä Merkel ei oikein myönnä.

Kuten ei myönnä Halonenkaan.

Ydinvoiman järjenvastainen vastustaminen oli yksi Merkelin emämunaus, mutta vielä suurempi Euroopan tulevaisuuden kannalta oli maahanmuutto, jota Merkel ei vieläkään myönnä virheeksi, eivätkä toimittajat edes mainitse sitä.

Lainaus käyttäjältä: HS
HALOSEN vuodet Suomen politiikassa olivat vaihtelevia, mutta kohtaloksi hänenkin kohdallaan tuli Venäjä. 1990-luvulla uskottiin, että Venäjä voisi muuntua demokraattiseksi ja jopa oikeusvaltioksi, mutta toiveesta piti Putinin myötä luopua.

Sama meininki kuin Turkin kanssa, kun meillä (mm. Stubb) valehdeltiin että maa edistyy oikein hyvin demokratisoitumiskehityksessään, vaikka valtiollinen islamisoituminen oli avointa ja näkyvää.

Yle: Sysättiinkö Tarja Halosen niskoille liikaa kritiikkiä Suomen Venäjä-politiikasta, kysyy uutuuskirja 19.3.2024

Lainaus käyttäjältä: Yle
Kirjailija Meri Valkamasta on naurettavaa, miten Venäjä-politiikan kritiikki on henkilöitynyt Haloseen.

Ei ole.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Halonen toteutti omana aikanaan laajasti kannatusta nauttinutta Venäjä-politiikkaa, Valkama sanoo. Vasta Ukrainan sodan alettua, siis kymmenen vuotta Halosen presidenttikausien jälkeen, sitä ryhdyttiin ruotimaan kielteiseen sävyyn

– Onhan se tosi kiinnostavaa, että se presidentti, joka oli vallassa Krimin valtauksen aikaan, ei saanut samanlaista paskamyrskyä niskaansa kuin Halonen, Valkama sanoo.

Samaa pohtii kirjassa Halosen entinen lehdistöpäällikkö Maria Romantschuk. Romantschuk oli pannut merkille, että kun Suomessa Ukrainan sodan alkamisen jälkeen kiivaasti etsittiin syyllisiä, jostakin syystä sormea osoiteltiin vain Haloseen päin.

Esimerkkinä hän nostaa Halosesta ja Venäjän presidentti Vladimir Putinista otetun kuvan Allegro-junassa. Sitä on levitelty ja pilkattu laajasti. Vastaavasti kuvaa presidentti Sauli Niinistöstä pelaamassa jääkiekkoa yhdessä Putinin kanssa samanlaiset pelipaidat päällä ei ole nostettu esille juuri missään.

– Romantschukin teoria on, että syy siihen on, että Halonen on vasemmistolainen ja nainen. Itse olen aika samalla linjalla.

Ihan varmasti olet samalla linjalla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 839
 • Liked: 2049
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #36 : 19.03.2024, 11:03:39 »
Jos kirjailija sijoittaa itsensä tulipunaisesta Halosesta vielä enemmän vasemmalle, hänet voi suosiolla jättää huomiotta.

Ihmettelen kyllä jonkin verran sitä, miksi juuri Suomesta putkahtelee jatkuvalla syötöllä näitä uusia äärivasemmistolaisia (nimenomaan naisia) julkisuuteen öyhöttämään milloin mistäkin asiasta. Tai siis, kyllähän tälle on selityksensä, mutta olisi luullut tämän tsunamin jo pikku hiljaa laantuneen. 1970-luvustakin on jo 50 vuotta.   

Dunkirker

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 282
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #37 : 19.03.2024, 11:09:23 »
Jo Ukrainan sodan ensimmäisenä päivänä osasin odottaa varmuudella sitä, että kohta kirjoitetaan paniikin vallassa ja tuskanhiki roiskuen joku Tavjan kunnian palautus. Punamummolta, joka meidät sauvakäveli maailmankartalle, kun löytyy siinä määrin runsaasti Moskovaa liehakoivaa ja muuten vaan Suomen kannalta hapokasta kommenttia sekä kannanottoa, että näinköhän edes yksi kirja riittää? Huvittavaa sekin, että tekijäksi oli ilmeisesti pakko saada Valkaman tyyppinen vasuri, että varmistetaan täysin oikeaoppinen lukupläjäys ilman liikaa tulkinnan varaa.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 773
 • Liked: 12884
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #38 : 19.03.2024, 11:48:01 »
Helsingin Sanomat: Uusi kirja todistaa, että Tarja Halosen kohtelu sosiaalisessa mediassa on ajoittain aivan luokatonta 19.3.2024

Paitsi että kirja tuskin todistaa yhtään mitään, vaan yrittää epäonnistuneesti Halosen valkopesua. Otsikossa mainitusta sosiaalisen median kritiikistä arvostelussa ei kerrota otsikon lisäksi mitään, joten siihen on mahdoton ottaa kantaa, mutta Halosen herkkähipiäisyys on hyvin tunnettua.

Vaihtuiko otsikko jossain vaiheessa?  Tällä hetkellä se on "Olisiko vihdoinkin aika nähdä Tarja Halonen ilman sosiaalisen median mustavalkoisia silmälaseja?"

Virkkusen kirja-arvion mukaan Halonen jopa myöntää yhden virheen:
Lainaus
Halonen sanoo vastustaneensa aikanaan ydinvoimaa, mutta myöntää nyt olleensa väärässä.

Ehkäpä Halonen ei olekaan täysin kyvytön itsekritiikkiin? Onhan hän kertaalleen pyytänyt anteeksi sanomisiaan:

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 773
 • Liked: 12884
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #39 : 19.03.2024, 12:08:39 »
Halosta varmasti harmittaa kovasti, että ainoita positiivisia arvioita tekemisistään hän löytää somesivujensa fanittavilta nobodeilta.  Raskaamman sarjan poliittiset toimijat (nykyiset ja entiset) saattavat tuomita julkisesti Halosen dissaajien tyylin ja toivottaa jaksamista, mutta eivätpä hekään koskaan kehu Halosen saavutuksia Suomen etujen ajajana.

Ei ihme, että Stubbin virkaanastujaisissakin Halonen näytti sitruunan syöneeltä.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 648
 • Liked: 4716
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #40 : 19.03.2024, 12:17:02 »
Meri Valkama on siis vasemmistoliiton POLIITIKKO! Mikä tekee hänen "journalismistaan" ja muista tuotoksistaan poliittisesti rankasti vasemmalle kallellaan olevia. Kirjoittaako Hesari siis oikeasti, että kirja "todistaa" jotakin????   :roll:
Kyseinen henkilö oli myös Silvia Modigin puoliso...
Eli vassari, feministi ja "setalainen"... kuten Halonenkin.
Objektiivinen?  ;D ;D ;D
Kirjan voi siis suoraan luokitella Halosta komppaavaksi propagandaksi.

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 930
 • Liked: 5021
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #41 : 19.03.2024, 14:14:35 »
Halosesta tehty puolustuskirja tuntuu olevan ihan samanlaista ripulia kuin se, mistä Halonen itsekin nyt kärsii.

Ei Halosen mainetta palauteta sillä, että joku setalainen kommunisti kirjoittaa hänestä fanikirjan. Maine voitaisiin palauttaa vain objektiivisella arvioinnilla, mutta sekään ei Halosen tapauksessa toimi, kun faktat ovat niin pahasti Halosta vastaan.

Janne Virkkusen kirja-arvostelu Hesarissa oli lähinnä huvittava. Ei näitä erkkolaisia ikävä tule, kun heistä aika jättää. Siitä olen toki samaa mieltä, että on aika nähdä Halonen hieman toisenlaisessa valossa kuin ennen. Halosen presidenttikausien jälkeen hänen toimintaansa onkin tarkasteltu terveen kriittisesti, ja on huomattu, ettei Halosen presidenttiys ollut varsinaisesti siunaus Suomelle.

Tarjalle jaksamista paskataudin kanssa.
Lainaus
PRESIDENTTI Tarja Halonen, 80, sairastui lauantaina ärhäkkään norovirukseen ja hän on yhä sairaalassa, tasavallan presidentin kanslia tiedottaa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010303829.html
Vähän paskaa se elämän ehtoo tuntuu nyt olevan, toisin kuin esimerkiksi Ahtisaarella, jonka arvostus sen kuin lisääntyi presidenttikauden jälkeen.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 956
 • Liked: 43552
 • Ego sum Spartacus
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #42 : 19.03.2024, 15:11:35 »
Tyypillistä vasemmistolaista omien pierujen haistelua, ylellinen ja etuoikeutettu elämä Tarja Halosen ihannevaltiossa muuttui normaaliksi elämäksi lama-Suomessa ja se on kapitalistien syy. Tarinahan ei päättynyt siihen vaan kyllä oikeaoppinen kommunisti pian löytää itsensä sisäpiiristä.   

Lainaus
X

Meri Valkama (o.s. Iisalo[1], s. 1980) on suomalainen tutkiva journalisti ja kirjailija.

Valkaman esikoisromaani Sinun, Margot (WSOY) julkaistiin syyskuussa 2021. Aiemmin hän on julkaissut tietokirjan Nuoren toimittajan eloonjäämisopas (Gummerus Kustannus 2009) yhdessä toimittaja Anni Lintulan kanssa.[2] Vuosina 2015–2016 Valkama opiskeli Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina[3] Berliinin Freie-yliopistossa, jossa hän tutki ja teki dokumenttielokuvaa entisessä DDR:ssä työskennelleistä toimittajista.

Valkama työskenteli vasemmistoliiton puoluetoimiston politiikka- ja viestintätiimin vetäjänä 2019–2020. Sitä ennen hän toimi Helsingin Vasemmistoliiton valtuustoryhmän viestintäpäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt yhteiskunnalliseen tutkivaan journalismiin erikoistuneena toimittajana. Valkama on kirjoittanut Helsingin Sanomiin, Suomen Kuvalehteen, Imageen, Ylelle ja verkkojulkaisu Long Playhin.

Vuonna 2021 Valkama voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon teoksellaan Sinun, Margot.[4] Hän oli ehdolla myös BookBeatin Vuoden tulokkaaksi 2022.

X

Vuonna 2012 Valkama kirjoitti Yle Uutisten verkkokolumnistina Hyvinkään joukkoampumiseen liittyen poikien väkivaltaisuuden hyväksymisestä

X

Valkama on kertonut tapaukseen liittyneistä verkkovihakokemuksistaan Ylen Me tiedämme missä asut -verkkoprojektissa.

X

Valkama työskenteli Helsingin Vasemmistoliiton valtuustoryhmän viestintäpäällikkönä vuosina 2017–2019, minkä jälkeen hän siirtyi puolueen politiikka- ja viestintätiimin vetäjäksi[16]. Valkama oli ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon kuntavaaleissa 2021, sai 577 ääntä ja valittiin varavaltuutetuksi.[17] Valkama on Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen (2021–).

X

Hän oli naimisissa europarlamentaarikko Silvia Modigin kanssa 2019–2023


https://fi.wikipedia.org/wiki/Meri_Valkama

Lainaus
X

Meri Valkama muistaa, miltä tuntui nousta lapsena ruokapöydästä nälkäisenä. Nyt hänellä on turvallinen olo, kun kaapit ovat täynnä ruokaa ja auto on tankattu täyteen.

X

Lapsuutensa onnellisimmat vuodet Meri asui 20-kerroksisessa kerrostalossa parin korttelin päässä Berliinin muurista, Itä-Saksan puolella.

Kun perhe muutti isän työn vuoksi Berliiniin vuonna 1983, Meri oli kolmevuotias ja pikkuveli Tuomas vuoden. Isä työskenteli Berliinissä kommunistisen Tiedonantaja-lehden kirjeenvaihtajana, äiti opiskeli teatterirekvisiitan tekoa.

Itä-Saksassa asuessa oli kylmän sodan aika ja ydinsodan uhka, mutta Merin elämä oli turvallista.

X

ja katsoi iltaisin televisiosta, kuinka Nukkumatti heitti unihiekkaa lasten silmiin. Viisihenkiseksi kasvanut perhe vietti lomia Pohjois-Saksassa Usedomin saaren valkoisilla hiekkarannoilla maan aurinkoisimmassa kolkassa.

X

Kotona puhuttiin jatkuvasti maailman tapahtumista. Meri oppi tuntemaan televisiosta Erich Honeckerin, Helmut Kohlin, Mihail Gorbatšovin ja Ronald Reaganin.

Kun perhe palasi Suomeen, Meri oli seitsemänvuotias.

”Sen jälkeen syöksykierre alkoi”, Meri sanoo.

Ensin murtui Berliinin muuri. Meri katsoi sitä televisiosta ja itki.

”Tuntemani maailma hajosi.”

Pian myös Merin perhe hajosi. Alkoi 1990-luvun lama. Vanhemmat jäivät työttömiksi. Heille tuli ero ja koko perheelle surua.

Meri ja veljet jäivät asumaan isän kanssa Loviisan maaseudulle omakotitaloon, jonka pihassa kasvoi luumupuita ja karviaispensaita. Äiti muutti pienempään asuntoon Loviisan vanhaan kaupunkiin.

Sitten asuntolainan korot nousivat paljon ja nopeasti. Koti oli myytävä liian halvalla, vanhemmille jäi iso laina. Meri, veljet ja isä muuttivat vuokralle.

X

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ihmiset/kirjailija-meri-valkama-en-usko-etta-paasen-koskaan-irti-pelosta-joka-liittyy

Lainaus

Kuka olet? Olen Pohjois-Pasilassa asuva toimittaja, kirjailija ja kahden kouluikäisen lapsen vanhempi. Vapaa-ajallani joogaan, luen ja ulkoilen koirani kanssa Keskuspuistossa, joka on yksi rakkaimmista paikoistani Helsingissä.

Unelmieni Helsinki on inhimillinen kaikille, ei vain vahvoille ja hyvinvoiville. Inhimillinen Helsinki mahdollistaa hyvän elämän jokaiselle asukkaalleen esimerkiksi etnisestä taustasta, tulotasosta, iästä tai asuinalueesta riippumatta.

Olen lähtenyt mukaan vaikuttamaan, koska emme vielä ole unelmieni Helsingin tasolla. On kestämätöntä, kuinka moni helsinkiläinen joutuu näkemään aivan valtavasti vaivaa saadakseen itselleen tai läheiselleen kuuluvia palveluita. Tämä on arkipäivää monelle esimerkiksi varhaiskasvatuspaikkaa hakiessa sekä vanhus- ja vammaispalveluiden osalta. Teen töitä sellaisen Helsingin eteen, jossa palvelut saa ilman itkupotkuraivareita. Jos palvelut ovat vain vahvojen saatavilla, tarkoittaa se pahimmillaan, että ne, joilla ei ole voimia tai palveluita vaativia läheisiä, jäävät ilman.

Parasta vaikuttamistyössä on yhteistyön voima. Politiikka ei ole yksilö- vaan joukkuelaji. Tärkeimmät voitot saavutetaan aina mahdollisimman rakentavaa yhteistyötä tehden, niin oman ryhmän sisällä kuin puoluerajat ylittäen.


https://helsinki.vasemmisto.fi/valtuutetut/meri-valkama/


https://twitter.com/SyksyRasanen/status/1756996741050597503


https://twitter.com/rubenstiller/status/1718741065316835474

Viimeinen linja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 093
 • Liked: 2463
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #43 : 19.03.2024, 15:26:11 »
Halonen on kammottava mutta silti joudun minäkin kysymään mikä taikavoima suojelee Niinistöä samassa asiassa, niin se Salekin veti leveää smailia puten kanssa vaikka juuri hänen aikanaan alkoi lopullisesti selvitä mikä on venäjän tilanne. Näistä kahdesta Salella on enemmän selittävää.

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 368
 • Liked: 1132
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #44 : 19.03.2024, 15:40:10 »
En ole pitänyt ikinä Halosesta tai hänen politiikastaan, silti toivon että paranee pikaisesti

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 207
 • Liked: 63600
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Tarja Halonen: tekemiset ja tekemättä jättämiset
« Vastaus #45 : 19.03.2024, 15:56:06 »
Vaimo kommentoi aamulla, että jonkun halos-artikkelin mukaan jotkut olivat toivoneet jopa Medvedeviltä saadulle kissalle pahaa. Grilliin tai jotain. Hyi helketti.

Ehkä sen nahan alta voisi sen kuuntelulaitteen poistaa. Varmaan patteritkin jo lopussa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: