HOMMAN KESKUSTELU > Paja

Joulupata 2023

<< < (4/4)

JoKaGO:

--- Lainaus käyttäjältä: ikuturso - 29.12.2023, 14:43:11 ---3 259 € kerätty, neljä donaa oli Reichin asettama tavoite.

9 päivää keräysaikaa jäljellä.

-i-

--- Lainaus päättyy ---

Vuoden vaihtuessa saan palkkaa, josta laitan keräykseen lisää. Laittakaa muutkin, jokainen tietenkin oman rahatilanteensa sallimissa puitteissa!

Skeptikko:
Joulupatakeräys on tänään päättymässä ja tähän mennessä on kerätty 3469 euroa, joka jää vielä jonkin verran 4000 euron tavoitteesta. Aiempiin vuosiin verrattuna tulos on mielestäni ainakin keskinkertaista tasoa, joskaan ei aivan huippuvuosien tasoa.

ikuturso:

--- Lainaus käyttäjältä: Skeptikko - 06.01.2024, 01:58:54 ---Joulupatakeräys on tänään päättymässä ja tähän mennessä on kerätty 3469 euroa, joka jää vielä jonkin verran 4000 euron tavoitteesta. Aiempiin vuosiin verrattuna tulos on mielestäni ainakin keskinkertaista tasoa, joskaan ei aivan huippuvuosien tasoa.

--- Lainaus päättyy ---

Vuosien saatossa hommaforumilaiset ovat lahjoittaneet vähävaraisille 48662 euroa.

Siitä voisi olla ylpeä, sitä voisi olla kiitollinen saajien puolesta ja siitä, että saa kuulua tähän joukkoon. Eri vuodet varmaan kertovat myös ihmisten henkilökohtaisten tilanteiden ja arvojen muutoksista. Poistettiinhan homman joulupata eräänä vuonna rasistisena koko systeemistä, kunnes se sinne puhuttiin takaisin. Tuon jälkeen moni jätti koko joulupadan ja pelastusarmeijan.

Jos Jumala suo, ensi jouluna menee 50 000 euron kokonaispotti rikki.


Asiasta viidenteen. Kävin kiva.org sivuilla, kun hommalaiset aikanaan lähtivät kehitysmaihin tarjoamaan pienlainoja. Silloin kiva-järjestön alkuaikana siellä oli parturintuolin ostotarpeita, kahvinkeitin kahvilaan rikkuneen tilalle ym. -tyyppisiä konkreettisia juttuja. Nyt siellä on ihan järkyttävän tuntuisia lainatarpeita, joku haluaa kauppansa hyllyt täyteen myytävää tuotetta, joku haluaa suunnilleen perheelleen ruokaa, jotta voi keskittyä työhön... Koitin katsoa konkreettisia lainakohteita. Harvassa oli sellaiset, mitä olisi oikeasti halunnut tukea. Tuntui, että ompelija ei halua enää ompelukonetta vaan raaka-ainetta. Jos raaka-aineen ostaa lainarahalla, niin tuottoprosentin täytyy olla hyvä, jotta voi jatkaa businesta maksaen itselleen palkkaa, hankkien lisää materiaalia ja maksaa vielä lainaa joskus takaisin.

Onkohan meillä vielä aktiivisia kiva-lahjoittajia/lainaajia?

-i-

Skeptikko:

--- Lainaus käyttäjältä: Skeptikko - 06.01.2024, 01:58:54 ---Joulupatakeräys on tänään päättymässä ja tähän mennessä on kerätty 3469 euroa, joka jää vielä jonkin verran 4000 euron tavoitteesta

--- Lainaus päättyy ---

Nyt potti on noussut 3500 euroon. Saa nähdä nouseeko vielä siitä yli viimeisten tuntien aikana...

PS, näytti jäävän 3500 euroon:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta