Kirjoittaja Aihe: Saksan CDU/CSU hajoamassa: Werte-Union perustaa oman puolueen  (Luettu 1942 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 118
 • Liked: 40290
Merkelin puolueessaan harjoittama politiikka on johtamassa loogiseen lopputulokseensa. Liukuminen punavihreää leiriin ja realiteettien kieltäminen johtivat kannatuksen kutistumiseen. Tämä politiikka pudotti lopulta CDU:n pois hallituksesta ja vallan kahvoista. Mitään korjauskurssia ei ole silti ollut näkyvissä. Kannatus laskee yhä. Yhteistyöstä AfD kanssa kieltäydytään kategorisesti. Lisäksi CDU-johdossa nähtiin vielä joka kulmassa ja suunnassa jatkuvasti äärioikeistoa ja natseja, mutta ei missään äärivasemmistoa, ja niinpä CDU asemoitui yhä vahvemmin keskustan sijaan vasemmistohörhöpuolueeksi. Tässä sitten lopputulos ...

Lainaus
Puoluekokous helmikuussa

Arvo-Unioni päätti perustaa puolueen


Arvo-Unioni antoi lauantaina liittokokouksessaan Erfurtissa puheenjohtajalleen Hans-Georg Maaßenille valtuudet aloittaa "samalla nimellä kulkevan konservatiivis-liberaalin puolueen perustamiseksi". Puolueen perustamisen "ennakoidaan tapahtuvan helmikuussa", totesi Maaßen JF:lle asiaa koskeneen äänestyksen jälkeen.

Junge Freiheit 20.1.2024

Arvo-Unioni antoi lauantaina liittokokouksessaan Erfurtin Beiseinissa noin 300 osallistujan voimin puheenjohtajalleen Hans-Georg Maaßenille valtuudet aloittaa "samalla nimellä kulkevan konservatiivis-liberaalin puolueen perustamiseksi". "Tänään oli upea päivä ja olin otettu osallistujien antamasta 95%:in hyväksynnästä CDU/CSU:n jakautumiselle ja uudelle alulle", sanoi Maaßen äänestyksen jälkeen Junge Freiheitille. Puolueen perustamisen "ennakoidaan tapahtuvan helmikuussa, mutta päivämäärää en vielä voi mainita.

Tämä tarkoittaa "paljon työtä" hänelle ja kollegoilleen. "Meillä on kuitenkin projektikokemusta ja olemme perehtyneet riskienhallintaan ja olen vakuuttunut saavamme puolueen raiteille niin, että se saa kunnolla vauhtia ja ajaa Sachsenin, Thüringenin ja Brandenburgin syyskuun 2025 osavaalien jälkeen Bundestagiin, ja on mukana vaikuttamassa politiikkakäänteeseen Saksassa. Edustus parlamentissa ei ole itsetarkoitus, vaan kyse on vaikuttamisesta ja vallasta. Sitä me haluamme."

Jäsenmäärän kasvu perustamisilmoituksen jälkeen

"Me olemme Unioni 1.0", painotti Maaßen perustamispuheessaan ja viittasi samalla "myös Merzin johdolla jatkuneesta CDU:n luisusta vihervasemmiston leiriin".  Varapuheenjohtaja Hans Pistnerin mukaan suunniteltu puolueen perustaminen on jo saanut aikaan Arvo-Unionin jäsenmäärän kasvun runsaasta neljästä tuhannesta lähemmäs kuutta tuhatta. Heti perustamisilmoituksen jälkeen saimme 700 jäsenhakemusta päivässä. Pistner painotti kuitenkin, että "emme halua joutua jyrätyiksi, etenkään ekstremistien toimesta". Jokainen jäsenhakemus tullaan siksi tutkimaan tarkkaan. Äskettäisessä JF:n haastattelussa Maaßen kritisoi jyrkästi CDU:n palomuuria ja hän totesi, että "minä tulisin tekemään yhteistyötä AfD:n kanssa."

CDU:n puheenjohtaja Friedrich Merz oli jo ennen Arvo-Unionin kokousta ilmoittanut, että hänen puolueensa tulee katkaisemaan suhteensa yhdistykseen. Aiemmin laajalti yleinen samanaikainen jäsenyys myös CDU:ssa ei tule olemaan enää mahdollista uusien sääntöjen myötä. CDU:n Bundestag-edustaja Paul Ziemiak ei katso uuden puolueen perustamisen olevan minkäänlainen uhka CDU:lle. "Tuollaiset populistiset liikkeet kilpailevat muiden populististen liikkeiden ja puolueiden kanssa, eivätkä ne kilpaile poliittiseen keskustaan kuuluvien puolueiden kanssa", totesi hän DPA-uutistoimistolle.
(...)

Loppujutussa kerrotaan vielä INSA:n viime viikolla tekemästä edustavasta mielipidekyselystä koskien Arvo-Unionin kannatuspotentiaalia. Jos puolue syntyy, niin 5% voisi ajatella ehdottomasti äänestävänsä heitä. 10% voisi hyvinkin ajatella äänestävänsä tällaista puoluetta. 22% ei juurikaan äänestäisi sitä. 40% ei varmasti äänestäisi sitä.

---

Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan mitä tuleman pitää. Alkaako tästä sellainen politiikkakäänne, jonka myötä aletaan harjoittaa haihattelujen sijaan tolkun politiikkaa, ja myös koko Eurooppaa myöten alettaisiin nousta ylös siitä suosta, johon Merkel upotti EU:n lisäksi myös oman puolueensa.
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 686
 • Liked: 7139
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Voi hyvinkin olla että kun vuosikymmen loppuu, saksalaiset näkevät Maassenin paremmassa valossa kuin Merkelin. Tätä olisi ollut vaikea uskoa vielä pari vuotta sitten kun Merkelin ylistäjiä riitti joka paikassa.

Kosto on paras kun se tarjoillaan kylmänä.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 118
 • Liked: 40290
STT:n juttu eilen.

Lainaus
Saksan CDU:n oikeistosiipi perustaa uuden puolueen

Saksan kristillisdemokraattisen unionin CDU:n ja sen baijerilaisen sisarpuolueen CSU:n oikeistokonservatiivien ryhmä kertoi lauantaina jättävänsä puolueensa ja perustavansa uuden puolueen. Werteunioniksi (Arvounioni) itsensä ristinyt puolue aikoo osallistua maapäivävaaleihin ensi syksynä.


Puolueen mukaan sillä on nelisentuhatta jäsentä, joista valtaosa on kuulunut aiemmin CDU:hun tai CSU:hun.

Uuden puolueen johtajan Hans-Georg Maassenin mukaan Werteunion on valmis yhteistyöhön kaikkien puolueiden kanssa. Linjaus on irtiotto muiden puolueiden kannoista, sillä tähän asti mikään puolue ei ole suostunut yhteistyöhön äärioikeistolaisen Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen kanssa.
(...)

Werteunion perustettiin CDU:n ja CSU:n sisälle vuonna 2017 vastustamaan silloisen liittokanslerin Angela Merkelin politiikkaa, joka muun muassa toivotti sadattuhannet pakolaiset tervetulleiksi Saksaan. Fraktion johtaja Maassen on maan sisäisen turvallisuuspalvelun BfV:n entinen johtaja, joka pakotettiin jäämään eläkkeelle vuonna 2018 sen jälkeen, kun hänen oli tulkittu julkisissa kommenteissaan muun muassa vähätelleen militantin äärioikeiston uhkaa.
(...)
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Dunkirker

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 51
 • Liked: 282
Vaikea äkkiseltään arvioida, että muuttaako tuo sakujen sisäpolitiikassa isommin mitään, mutta voihan se ehkä parhaimmillaan toimia jonain päänavaajana - siltana AfD:n suuntaan.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 118
 • Liked: 40290
Näin käy Saksassa, jos yrittää demokraattisin keinoin haastaa punavihreää rintamaa.

Lainaus
Äärioikeistolaiseksi luokiteltu: Werteunionin johtaja Maaßen joutui perustuslakisuojaviraston tarkkailuun

Liittovaltion perustuslakisuojavirasto tarkkailee entista puheenjohtajaansa. Hans-Georg Maaßen itse haistaa "pelon" ja "väärinkäytöksen kamppailussa poliittista vastustajaa vastaan".


Tagesspiegel 31.1.2024

Hans-Georg Maaßen on Saksan liittovaltion perustuslakisuojaviraston (BfV) tarkkailun kohteena. "Tagesschaun" mukaan perustuslakisuojaviraston entinen puheenjohtaja on rekisteröity perustuslakisuojaviraston tiedustelutietojärjestelmässä luokkaan äärioikeisto. Tämä selvisi Kontraste-politiikkalehden ja uutisportaali t-onlinen yhteisissä tutkimuksissa.

Maaßenista on koottu mittava ja laaja kokoelma materiaalia. Tämän aineiston läpikäynti johti siihen, että hänet luokiteltiin oikeistoekstremistiksi. Perustuslakisuojavirasto ei halunnut kommentoida mitään yksityiskohtia henkilötietooikeuksiin vedoten.

Maaßen valittaa "perustussuojalakiviraston väärinkäytöstä"

Maaßen on myös itse vahvistanut kyseisen luokittelun. Hän julkaisi X:ssä valokuvan 16. tammikuuta päivätystä kirjeestä, jonka hänen asianajajansa sai perustuslakisuojavirastolta. Maaßen kirjoitti viestissään: "Saksan liittohallitus ilmeisesti pelkää minua ja Werteunionia niin paljon, että että he antavat tarkkailla ja vainota minua perustuslakisuojaviraston avulla."

Maaßen jatkoi osoittaen sanansa sisäministeri Nancy Faeserille (sosialidemokraatti): "Tämä on perustuslakisuojaviraston väärinkäyttöä poliittisia vastustajia vastaan". Luokittelu on perusteeton ja epäoikeutettu. Maaßenin mukaan tarkkailu ja valvonta on hyökkäys "demokraattista perusjärjestystä vastaan". Lisäksi Maaßen antoi linkin 20-sivuiseen, vain osittain mustattuun kirjeeseen.
(...)

Näinhän myös Neuvostoliitossa ja itäblokissa aikoinaan. Nykyään samanlaista menoa näkee yhä Saksan lisäksi myös ainakin Suomessa, Ruotsissa ja USA:ssa. Mahtaako kaikella tällä olla vielä jotakin muitakin yhdistäviä tekijöitä ja kytkentöjä, kuin poliittinen sosialismi, marksilaisuus ja (ääri)vasemmistolaisuus?
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 355
 • Liked: 11429
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Tuosta äänestämisen estämisestä ei olekaan enää pitkä matka terrorismiin ja poliittisiin murhiin. Ei voi olla niin että vanha valta pitää vallastaan kiinni oikeuslaitoksen avulla ilman vakavia seuraamuksia.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 118
 • Liked: 40290
Uusi puolue on nyt perustettu Saksaan.

Lainaus
Werte-Unionista tuli puolue

Hans-Georg Maaßen ja muut Werte-Union yhdistyksen jäsenet perustivat samannimisen puolueen. Se tulee poliittisesti sijoittumaan CDU/CSU:n ja AfD:n välimaastoon. Ohjelmansa mukaan puolue kannattaa NATO:a, mutta ei aja ilmastoneutraaliutta ja haluaa lisäksi vahvistaa rajaturvallisuutta.


Junge Freiheit 18.2.2024

Werte-Union (WU) perustettiin puolueeksi viime lauantaina. Alunperin ruohonjuuriliikkeeksi vuonna 2017 perustettu CDU:n ja CSU:n konservatiivisten jäsenten yhdistys erkani näin CDU/CSU:sta.

CDU ja CSU "edustavat nykyään kantoja ja näkemyksiä, jotka poikkeavat vapaamielisestä ja kristillisestä ihmiskäsityksestä". Siten niistä on tullut "yhä enemmän muunnelmia vasemmistopuolueista, eivätkä ne toimi enää sosialististen puolueiden vaihtoehtoina", todetaan nyt hyväksytyssä puolueen perustamisohjelmassa.

Werte-Union on sitoutunut sananvapauteen ja turvapaikkaoikeuteen

Paikalle saapuneet noin 40 perustajajäsentä valitsivat puolueen ensimmäiseksi johtajaksi Werte-Unionin tähänastisen puheenjohtajan Hans-Georg Maaßenin. Hallitukseen kuuluvat myös Alexander Mitsch, Albert Weiler, Sylvia Kaufhold ja Kay-Achim Schönbach. WU määrittää itsensä "vapaamielis-konservatiiviseksi puolueeksi", joka edustaa "realistista, perusteltua ja kansalaisten etuja ajavaa maltillista keskustalaista politiikkaa ja vastustaa poliittista radikalismia".

Puolue nostaa esiin myös sananvapauden merkityksen. "Valtion viranomaisilla ja instansseilla ei saa olla minkäänlaista oikeutta päättää siitä, mitkä tosiasioita koskevat väittämät, ja mitkä mielipiteet ovat oikeita tai vääriä", todetaan puolueohjelmassa. Rajat sille mitä voidaan sanoa määrittää rikoslaki, eikä jo perustuslaissa kielletyksi todettu sensuuri. Samassa yhteydessä puolue kannattaa myös julkisen yleisradiotoiminnan lakkauttamista "siinä muodossa jota se nykyisin on".
(...)

Loppujutussa todetaan vielä ...

 - Puolue sitoutuu poliittisesti vainottujen turvapaikkaoikeuteen. Tätä historiallista saavutusta on kuitenkin vastineeksi suojeltava "massiiviselta oikeudettomalta hyväksikäytöltä", joka ei aiheuta vain taloudellista vahinkoa, vaan myös horjuttaa Saksan demokratiaa.

- Werte-Union ei kannata vuoden 2050 ilmastoneutraalisuustavoitetta. Nykyistä ilmastopolitiikalle ovat leimallista "ideologia ja irrationaaliset pelot". Puolueen mukaan tarvitaan peruskuorman tuottamaan kykeneviä alhaisilla käyttökustannuksilla toimivia voimalaitoksia. Käytöstä poistetut ydinvoimalat on otettava uudelleen käyttöön, jos mahdollista.

- Euroopan Unioni tarvitsee WU:n mukaan perustavanlaatuista uudistamista. Avainseikat ovat subsidiariteettiperiaate[1] ja paluu Euroopan sisämarkkinatavoitteisiin.

- Bundeswehristä on tultava uudelleen puolustuskykyinen. Puolue on myös sitoutunut NATO:oon.

Alustavien tietojen mukaan WU on ehdolla Saksan osavaltiovaaleissa Brandenburgissa, Sachsenissa ja Thüringenissä, mutta ei kuitenkaan kesäkuun EU-vaaleissa.

[1] Subsidiariteettiperiaate on periaate, jonka mukaan julkisen vallan päätökset tulisi tehdä mahdollisimman lähellä ihmisiä ja byrokratiassa käsitellä alhaisimmalla mahdollisella tasolla. Ylemmille tasolle tulisi viedä vain sellaiset päätökset, joita ei alemmilla tasoilla voida tehdä.

---

Varsin tolkulliselta vaikuttava puolueohjelma. Varsinkin, kun sitä vertaa Saksassa harjoitettuun muuhun menoon. Merkelin ansiosta CDU johtui ahdinkoon, eikä sitä enää kyennyt erottamaan vasemmistolaisista sosialistipuolueista. WU vaikuttaa myös selvästi käsittäneen sen, että Euroopassa rakennetaan yhä kiihtyvällä vauhdilla uutta Neuvostoliittoa, jolla samat elkeet. Sananvapaus pois, viralliset oikeat mielipiteet ja tosiasiat, Neuvostoliitosta kopioitu johtojärjestelmä ja elimet, jossa EU-komissio yhtä kuin NL:n politbyroo (ei vaaleilla valittu, ei vastuussa mistään kenellekään), yms.

Mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu. Merkelin punaliukuman myötä Saksan keskustaan on jäänyt runsaasti tilaa tolkkua ja malttia edustavalle keskustaorientoituneelle puolueelle.
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Tagit: