Kirjoittaja Aihe: Poliittinen lakkoilu  (Luettu 464 kertaa)

ohkurin_narsi

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 492
  • Liked: 714
  • Vanhoillinen sivistysliberaali
Poliittinen lakkoilu
« : 26.01.2024, 04:22:10 »
Tulossa olevista lakoista ei ole täällä vissiin paljoa kirjoiteltu.

Reporadiossa oli professori emeritus Seppo Koskisen kommentit, mitkä kiinnitti huomion.
https://yle.fi/a/74-20071133

Lyhennettynä:
Lainaus
Saako lakon aikana olla kännissä?

Lakon aikana normaalit työsuhteen velvollisuudet eivät ole voimassa. On pakko vastata, että saa. Voi esimerkiksi juhlia työtaistelussa olemista.

Voitko haukkua lakon aikana työnantajaasi?

Jos työtaistelun aikana haukkuu työnantajaa vaikka kapitalistiksi, siitä ei voi tulla seuraamuksia. Yhteen aikaan se tulkittiin haukkumasanaksi, nykyään ei välttämättä lainkaan. Varsinkin lakkotilanteessa työntekijä voi ilmaista tuntemuksiaan hyvinkin vapaasti.

Jos työnantaja tulee vaikka lakkovahdille tai lakkoilijoille soittamaan suuta tai kertomaan, että tämä on täysin mahdotonta, niin se voi olla jopa rikos. Siinä tapauksessa työnantaja voi estää työntekijöitä käyttämään lakisääteisiä oikeuksiaan, ja silloin kyseessä voi olla rikos.

Professorilta unohtui johonkin että tässä on kyse poliittisesta lakosta, joka siis ei ole edes työnantajaa vastaan. Eli pahan hallituksen takia on ok olla humalassa heiluttamassa lakkolippuja ja haukkua pahaa työnantajaa?

Tämmöisen toiminnan takia poliittinen lakko-oikeus poistuu nopealla aikataululla. Ennustan myös että AY-järjestöjen verovapaus päättyy.
Tagit: