Kirjoittaja Aihe: 2009-09-17 Iso-Britanniaan muualta Euroopasta pyrkivät "siirtolaiset" (yhdistetty)  (Luettu 256830 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Lainaus
Osa Britanniasta turva­paikkaa hakevista siirretään jatkossa odottamaan päätöstä Ruandaan

RUANDA ja Britannia ovat solmineet noin 144 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, jossa Ruanda alkaa majoittaa osaa Britanniasta turvapaikkaa hakeneista ihmisistä.

Financial Timesin mukaan sopimukseen kuuluu se, että osa Britanniasta turvaa hakevista siirretään Keski-Afrikassa sijaitsevaan Ruandaan odottamaan hakemuksensa käsittelyä. Britannia taas maksaa Ruandalle tästä korvauksia, joita on määrä käyttää muun muassa siirtolaisten kouluttamiseen.
Helsingin Sanomat 14.4.2022

Aiemmasta uutisoinnista sai käsityksen, että Ruandassa oleskelu olisi koskenut vain hakuvaihetta, mutta uudemman uutisen mukaan myös mahdollinen turvapaikka tarjottaisiin Ruandasta. Tanska neuvottelee samasta.

Lainaus
Tanska neuvottelee turva­paikan­hakijoiden sijoittamisesta Ruandaan, uusi laki näyttää saman­laiselta kuin Britannian ”menolippu”-politiikka

TANSKAN hallitus käy neuvotteluja turvapaikanhakijoiden sijoittamisesta keskiafrikkalaiseen Ruandan valtioon, kertoo uutistoimisto Reuters. Reuters sai asiaan vahvistuksen sähköpostitse Tanskan siirtolaisuudesta vastaavalta ministeriltä Mattias Tesfayelta.

Tanskan parlamentti hyväksyi viime vuoden kesäkuussa lain, jonka nojalla turvapaikanhakijat voidaan lennättää EU-alueen ulkopuolisiin keskuksiin odottamaan hakemuksensa käsittelyä. Laki sai osakseen Euroopan komission ja YK:n paheksuntaa.

[...]

BBC:n mukaan Britannia tarjoaa lähinnä yksin maahan saapuville miehille ”menolipun” Ruandaan: heidän turvapaikkahakemuksensa käsitellään maassa ja heidän odotetaan myös jäävän sinne.

Tanskan lain idea vaikuttaa samankaltaiselta kuin Britanniankin uusi malli. Jos kolmanteen maahan siirretyn turvapaikanhakijan hakemus hylätään, hänen on poistuttava maasta, jossa on odottanut Tanskan päätöstä.

Jos hakemus hyväksytään, turvapaikanhakija saa jäädä asumaan siihen maahan, johon hänet Tanskasta tuotiin, selitti Kööpenhaminan yliopiston siirtolais­asiantuntija Martin Lemberg-Pedersen AFP:lle viime kesänä.

Näin ollen turvapaikkaa ei voi saada Tanskan maaperällä. Tanskan tavoite on päästä nollaan turvapaikanhakijaan.
Helsingin Sanomat 20.4.2022

Näinhän sen pitäisi mennä, mutta EU:n komissio tekee varmasti kaikkensa, etteivät muut maat neuvottele vastaavia sopimuksia. Muuten komission hellimä haittamaahanmuutto (mm. komission esittämän maahanmuuttosopimuksen meritaksit) uhkaa romahtaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 382
 • Liked: 1369
Täytyy tunnustaa että suuresti epäilin mahtaako brittikonservatiivien röntti riittää siihen että kanaalin yli tunkevat kehitysmaalaiset oikeasti passitetaan Ruandaan odottamaan turvapaikkapäätöstä. No nyt alkaa näyttää siltä että pelkkä uhka Ruandaan joutumisesta on tarpeeksi pysäyttämään laittomasti Britanniaan pyrkivien tulvan. Mitä sitä nyt vaarantamaan henkiriepuaan jos on riski löytää itsensä jostain keskeltä Afrikkaa.

Lainaus
"Båtflyktingarna" minskade till noll efter Rwanda-hot

UTRIKES. Antalet tredje världen-invandrare som tar sig illegalt med båtar över Engelska kanalen har minskat till noll efter den brittiska regeringens hot att skicka dem till Rwanda, rapporterar Daily Mail.

Daily Mail rapporterade i fredags att inte en enda illegal invandrare hade anlänt till Kent sedan den 19 april, alltså på tio dagar.

Det rör sig om ett abrupt stopp i trafiken efter att den brittiska regeringen i mitten av april meddelade att man ska börja fånga in migranterna och skicka dem till ett asylboende i Rwanda i Afrika.
...
https://www.friatider.se/batflyktingarna-minskade-till-noll-efter-rwanda-hot
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Yle: Britannia aikoo lennättää turvapaikanhakijoita Ruandaan – professori: Suunnitelma on laiton ja se voi kaatua omaan mahdottomuuteensa 4.5.2022

Suunnitelma ei ole laiton. On eri asia, että Koskenniemi kavereineen paheksuu sitä.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Kansainvälisen oikeuden emeritusprofessorin Martti Koskenniemen mukaan on täysin selvää, että Britannian hanke on laiton.

– Britannia ja Ruanda voivat keskenään sopia mitä tahansa, mutta jos turvapaikanhakijoita aletaan pakolla siirtää toiseen maahan, se yksinkertaisesti rikkoo YK:n pakolaissopimusta, Koskenniemi sanoo puhelinhaastattelussa.

YK:n pakolaissopimus velvoittaa, ettei turvapaikanhakijoita lähetetä maihin, joissa heidän oikeuksiaan ei voida taata. Ruanda on tällainen maa. Yhdenkin turvapaikanhakijan pakkosiirtäminen tällä tavoin rikkoo sopimusta, Koskenniemi painottaa.

Ruandaa ei ole todettu esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa maaksi, jossa aivan tietyn sinne lähetetyn joukon "oikeuksia ei voi taata". Palataan asiaan, jos näin tapahtuu.

Koskenniemen syyttely on epäuskottavaa siksikin, että hän on itse myöntänyt aiemmin, että turvapaikanhakijoiden oikeudet toteutuvat jo sillä, että heidät siirretään toisen maan pakolaisleirille.

Toimittaja kysäisi, että eikös niiden sopimusten velvoitteiden mukaan voisi yhtä lailla järjestää turvapaikanhakijoille paikat pakolaisleireillä ja palauttaa heidät sinne. Koskenniemi ei sentään valehdellut, vaan totesi, että näinhän se on.

Professori Martti Koskenniemen mukaan valtiot saavat itse päättää, keiden ne antavat maaperälleen saapua. Pakolaisten oikeudet eivät aja kansallisen turvallisuuskäsityksen edelle.

Lainaus käyttäjältä: Martti Koskenniemi 25.1.2017
"(..) vuoden 1951 sopimus ei sido valtioita (..) edes sallimaan pakolaisstatuksen saaneen henkilön oleskelua maaperällään."

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Koskenniemi toteaa, että YK:n pakolaissopimuksessa myös kielletään turvapaikanhakijoiden lähettäminen maihin, joissa he voivat joutua vainon kohteeksi.

– Meillä on jonkin verran tietoa Ruandan ihmisoikeustilanteesta eikä se ole ollut viime aikoina kovin hääppöinen. Siellä on esimerkiksi ammuttu Kongosta tulleita turvapaikanhakijoita rajalle.

Koskenniemi ei esitä minkäänlaisia perusteluja, miksi juuri tämä hallituksen suojeluksessa oleva joukko olisi vaarassa joutua vainon kohteeksi.

En löydä tietoja Koskenniemen mainitsemasta tapauksesta, mutta Ruandan rajavartijat ovat aikoinaan ampuneet maahan salaa pyrkineitä kongolaisia sissejä ja myöhemmin muilla rajoilla salakuljettajia. Ei pidä ylittää rajaa laittomasti, niin ei tule ammutuksi.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Raporttien mukaan neljä vuotta sitten ruandalaiset sotilaat ampuivat lisäksi kuoliaaksi ainakin 12 kongolaista pakolaista, jotka protestoivat avustusruoan määrän vähentämistä vastaan.

Ruandan poliisin mukaan 17 000 hengen leirin kongolaiset saartoivat päiviksi YK:n toimiston, kun YK leikkasi pakolaisten ruoka-annoksia neljänneksellä, ja ryhtyivät kivittämään väkijoukkoa hajottaneita sotilaita. Ei pidä uhkailla YK:n työntekijöitä ja kivittää sotilaita, niin ei tule ammutuksi.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Koskenniemen mukaan on silti oikeudellisesti toissijaista, millaiseen maahan Britannia turvapaikanhakijoita siirtää. Olivat olosuhteet hyvät tai huonot, velvoittaa pakolaissopimus sen allekirjoittaneita maita.

Aina vaan paranee. YK:n pakolaissopimus ei kiellä siirtoja. EU on siirtänyt turvapaikanhakijoita maasta toiseen jo ainakin kymmenen vuotta, ja turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitus kuuluu EU:n komission ehdottamaan maahanmuuttopakettiin.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Viime viikolla useat brittiläiset avustusjärjestöt haastoivat suunnitelman oikeusteitse. Koskenniemen mukaan on epäselvää, voivatko kanteet menestyä.

Miksi kanteiden menestyminen on epäselvää, jos suunnitelma on niin selvästi laiton? Vai eikö se sitten olekaan?

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi pitää silti mahdollisena, että hanke vielä kaatuu. Näin ei tapahdu välttämättä oikeudellisten seikkojen, vaan puhtaasti käytännön syiden takia.

Tästä saattaa tulla aivan tavattoman kallis ratkaisu Britannialle. Australian kokemus on se, että turvapaikanhakijoiden siirtäminen osoittautui taloudellisesti aivan liian kalliiksi.

Britannia maksaa Ruandalle alkuvaiheessa 143 miljoonaa euroa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta aiheutuvia kustannuksia, mutta jatkossa Britannia on sitoutunut myös maksamaan toiminnan ylläpitämisestä.

Ja millähän laskuopilla tämä olisi "aivan tavattoman kallis ratkaisu Britannialle"? Koskenniemellä ei taida olla mitään käsitystä, kuinka kalliiksi haittamaahanmuutto tulee länsimaille.

Suunnitelmassa on kyllä toistaiseksi ongelmana, että Ruandaan lähettämiselle on niin tiukat kriteerit, että laittomat siirtolaiset eivät välttämättä pelkää sitä.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Britannian hallitus rohkaisee Ruandaan siirrettyjä jäämään maahan ainakin viideksi vuodeksi. Koskenniemi uskoo, että monet kuitenkin yrittäisivät uudelleen Britanniaan.

– On todennäköistä, että henkilö, joka siirretään Ruandaan lähtee uudelleen matkalle ja löytyy Kanaalilta taas jonkun kuukauden päästä.

Periaatteessa mahdollista, mutta osoittaa vain, kuinka eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä on irtaantunut todellisesta suojeluntarpeesta. Nehän pitävät meitä pilkkanaan.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Johnsonin mukaan tarkoituksena on hillitä laitonta maahantuloa ja ihmissalakuljetusta. Viranomaiset sanovat, että Ruandaan käännytettäisiin lähinnä paperittomia nuoria miehiä, jotka saapuvat pienveneillä Englannin kanaalin yli.

Koskenniemi arvioi, että turvapaikanhakijoiden siirtohankkeen taustalla on ulkomaalaisvastaisuus.

Britannian yhteiskunnassa on ulkomaalaisvastaisuutta. Brexit oli tästä yksi esimerkki. On olemassa paljon raportteja brittiläisestä rasismista tätä nykyä ja aikaisemmin. Se on niin yksinkertainen ja epämiellyttävä asia.

Kaikki näkevät, että tulijat vain käyttävät turvapaikkajärjestelmää hyväkseen saadakseen taloudellista hyötyä. Mikä laittomien siirtolaisten torjumisessa on rasismia, etenkin kun suunnitelma onnistuessaan vähentäisi turhia kuolemantapauksia?

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi ei usko, että turvapaikanhakijoiden siirtäminen toisiin maihin yleistyy. Se vaatisi YK:n pakolaissopimuksen muuttamista, mikä olisi mahdotonta.

Siirrot eivät vaadi pakolaissopimuksen muuttamista. Jos muka vaativat, niin kerro se EU:n komissiolle, jonka ehdottama uusi maahanmuuttopaketti perustuu turvapaikanhakijoiden siirtämiseen maasta toiseen. Sen suunnitelman saisi kaikin mokomin upottaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 387
 • Liked: 27622
 • Apukeittiöpsykologi
Yle:

Lainaus
YK:n pakolaissopimus velvoittaa, ettei turvapaikanhakijoita lähetetä maihin, joissa heidän oikeuksiaan ei voida taata.

Sen sijaan turvapaikanhakijoita lähetetään surutta ja miljoonia maihin, joissa kantaväestön oikeuksia ja ihmisoikeuksia ei voida taata maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden vuoksi.

Eurooppa on ylikorostuneen kiinnostunut siitä, että turvapaikanhakijalle ei vain tapahdu mitään mieltä pahoittavaa samalla kun vastaanottavan maan kansalaisia murhataan, raiskataan, hakataan ja ryöstetään turvapaikanhakijoiden toimesta ja kun turvan tarjoavan maan kansalaisten vapautta, oikeuksia ja kulttuuria ahdistetaan yhä pienempään tilaan tulijoiden onnen ja maksimaalisen vapauden, nautinnon ja kulttuurillisen ylemmyydentunteen eduksi.

Euroopalla on tänä päivänä sairaat arvot: alkuperäiskansat saa kyllä tuhota eikä niiden hyvinvoinnista tai oikeuksista pidetä mitään ääntä kunhan valheella ja petoksella tänne tulleiden eteen levitetään punainen matto. Eurooppalaiset ovat nykyisin orjia ja tummempi-ihoiset isäntiä. Kolonialismi jatkuu.

HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.