Kirjoittaja Aihe: 2009-09-17 Iso-Britanniaan muualta Euroopasta pyrkivät "siirtolaiset" (yhdistetty)  (Luettu 263490 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 099
 • Liked: 106755
Lainaus
Osa Britanniasta turva­paikkaa hakevista siirretään jatkossa odottamaan päätöstä Ruandaan

RUANDA ja Britannia ovat solmineet noin 144 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, jossa Ruanda alkaa majoittaa osaa Britanniasta turvapaikkaa hakeneista ihmisistä.

Financial Timesin mukaan sopimukseen kuuluu se, että osa Britanniasta turvaa hakevista siirretään Keski-Afrikassa sijaitsevaan Ruandaan odottamaan hakemuksensa käsittelyä. Britannia taas maksaa Ruandalle tästä korvauksia, joita on määrä käyttää muun muassa siirtolaisten kouluttamiseen.
Helsingin Sanomat 14.4.2022

Aiemmasta uutisoinnista sai käsityksen, että Ruandassa oleskelu olisi koskenut vain hakuvaihetta, mutta uudemman uutisen mukaan myös mahdollinen turvapaikka tarjottaisiin Ruandasta. Tanska neuvottelee samasta.

Lainaus
Tanska neuvottelee turva­paikan­hakijoiden sijoittamisesta Ruandaan, uusi laki näyttää saman­laiselta kuin Britannian ”menolippu”-politiikka

TANSKAN hallitus käy neuvotteluja turvapaikanhakijoiden sijoittamisesta keskiafrikkalaiseen Ruandan valtioon, kertoo uutistoimisto Reuters. Reuters sai asiaan vahvistuksen sähköpostitse Tanskan siirtolaisuudesta vastaavalta ministeriltä Mattias Tesfayelta.

Tanskan parlamentti hyväksyi viime vuoden kesäkuussa lain, jonka nojalla turvapaikanhakijat voidaan lennättää EU-alueen ulkopuolisiin keskuksiin odottamaan hakemuksensa käsittelyä. Laki sai osakseen Euroopan komission ja YK:n paheksuntaa.

[...]

BBC:n mukaan Britannia tarjoaa lähinnä yksin maahan saapuville miehille ”menolipun” Ruandaan: heidän turvapaikkahakemuksensa käsitellään maassa ja heidän odotetaan myös jäävän sinne.

Tanskan lain idea vaikuttaa samankaltaiselta kuin Britanniankin uusi malli. Jos kolmanteen maahan siirretyn turvapaikanhakijan hakemus hylätään, hänen on poistuttava maasta, jossa on odottanut Tanskan päätöstä.

Jos hakemus hyväksytään, turvapaikanhakija saa jäädä asumaan siihen maahan, johon hänet Tanskasta tuotiin, selitti Kööpenhaminan yliopiston siirtolais­asiantuntija Martin Lemberg-Pedersen AFP:lle viime kesänä.

Näin ollen turvapaikkaa ei voi saada Tanskan maaperällä. Tanskan tavoite on päästä nollaan turvapaikanhakijaan.
Helsingin Sanomat 20.4.2022

Näinhän sen pitäisi mennä, mutta EU:n komissio tekee varmasti kaikkensa, etteivät muut maat neuvottele vastaavia sopimuksia. Muuten komission hellimä haittamaahanmuutto (mm. komission esittämän maahanmuuttosopimuksen meritaksit) uhkaa romahtaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 386
 • Liked: 1382
Täytyy tunnustaa että suuresti epäilin mahtaako brittikonservatiivien röntti riittää siihen että kanaalin yli tunkevat kehitysmaalaiset oikeasti passitetaan Ruandaan odottamaan turvapaikkapäätöstä. No nyt alkaa näyttää siltä että pelkkä uhka Ruandaan joutumisesta on tarpeeksi pysäyttämään laittomasti Britanniaan pyrkivien tulvan. Mitä sitä nyt vaarantamaan henkiriepuaan jos on riski löytää itsensä jostain keskeltä Afrikkaa.

Lainaus
"Båtflyktingarna" minskade till noll efter Rwanda-hot

UTRIKES. Antalet tredje världen-invandrare som tar sig illegalt med båtar över Engelska kanalen har minskat till noll efter den brittiska regeringens hot att skicka dem till Rwanda, rapporterar Daily Mail.

Daily Mail rapporterade i fredags att inte en enda illegal invandrare hade anlänt till Kent sedan den 19 april, alltså på tio dagar.

Det rör sig om ett abrupt stopp i trafiken efter att den brittiska regeringen i mitten av april meddelade att man ska börja fånga in migranterna och skicka dem till ett asylboende i Rwanda i Afrika.
...
https://www.friatider.se/batflyktingarna-minskade-till-noll-efter-rwanda-hot
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 099
 • Liked: 106755
Yle: Britannia aikoo lennättää turvapaikanhakijoita Ruandaan – professori: Suunnitelma on laiton ja se voi kaatua omaan mahdottomuuteensa 4.5.2022

Suunnitelma ei ole laiton. On eri asia, että Koskenniemi kavereineen paheksuu sitä.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Kansainvälisen oikeuden emeritusprofessorin Martti Koskenniemen mukaan on täysin selvää, että Britannian hanke on laiton.

– Britannia ja Ruanda voivat keskenään sopia mitä tahansa, mutta jos turvapaikanhakijoita aletaan pakolla siirtää toiseen maahan, se yksinkertaisesti rikkoo YK:n pakolaissopimusta, Koskenniemi sanoo puhelinhaastattelussa.

YK:n pakolaissopimus velvoittaa, ettei turvapaikanhakijoita lähetetä maihin, joissa heidän oikeuksiaan ei voida taata. Ruanda on tällainen maa. Yhdenkin turvapaikanhakijan pakkosiirtäminen tällä tavoin rikkoo sopimusta, Koskenniemi painottaa.

Ruandaa ei ole todettu esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa maaksi, jossa aivan tietyn sinne lähetetyn joukon "oikeuksia ei voi taata". Palataan asiaan, jos näin tapahtuu.

Koskenniemen syyttely on epäuskottavaa siksikin, että hän on itse myöntänyt aiemmin, että turvapaikanhakijoiden oikeudet toteutuvat jo sillä, että heidät siirretään toisen maan pakolaisleirille.

Toimittaja kysäisi, että eikös niiden sopimusten velvoitteiden mukaan voisi yhtä lailla järjestää turvapaikanhakijoille paikat pakolaisleireillä ja palauttaa heidät sinne. Koskenniemi ei sentään valehdellut, vaan totesi, että näinhän se on.

Professori Martti Koskenniemen mukaan valtiot saavat itse päättää, keiden ne antavat maaperälleen saapua. Pakolaisten oikeudet eivät aja kansallisen turvallisuuskäsityksen edelle.

Lainaus käyttäjältä: Martti Koskenniemi 25.1.2017
"(..) vuoden 1951 sopimus ei sido valtioita (..) edes sallimaan pakolaisstatuksen saaneen henkilön oleskelua maaperällään."

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Koskenniemi toteaa, että YK:n pakolaissopimuksessa myös kielletään turvapaikanhakijoiden lähettäminen maihin, joissa he voivat joutua vainon kohteeksi.

– Meillä on jonkin verran tietoa Ruandan ihmisoikeustilanteesta eikä se ole ollut viime aikoina kovin hääppöinen. Siellä on esimerkiksi ammuttu Kongosta tulleita turvapaikanhakijoita rajalle.

Koskenniemi ei esitä minkäänlaisia perusteluja, miksi juuri tämä hallituksen suojeluksessa oleva joukko olisi vaarassa joutua vainon kohteeksi.

En löydä tietoja Koskenniemen mainitsemasta tapauksesta, mutta Ruandan rajavartijat ovat aikoinaan ampuneet maahan salaa pyrkineitä kongolaisia sissejä ja myöhemmin muilla rajoilla salakuljettajia. Ei pidä ylittää rajaa laittomasti, niin ei tule ammutuksi.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Raporttien mukaan neljä vuotta sitten ruandalaiset sotilaat ampuivat lisäksi kuoliaaksi ainakin 12 kongolaista pakolaista, jotka protestoivat avustusruoan määrän vähentämistä vastaan.

Ruandan poliisin mukaan 17 000 hengen leirin kongolaiset saartoivat päiviksi YK:n toimiston, kun YK leikkasi pakolaisten ruoka-annoksia neljänneksellä, ja ryhtyivät kivittämään väkijoukkoa hajottaneita sotilaita. Ei pidä uhkailla YK:n työntekijöitä ja kivittää sotilaita, niin ei tule ammutuksi.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Koskenniemen mukaan on silti oikeudellisesti toissijaista, millaiseen maahan Britannia turvapaikanhakijoita siirtää. Olivat olosuhteet hyvät tai huonot, velvoittaa pakolaissopimus sen allekirjoittaneita maita.

Aina vaan paranee. YK:n pakolaissopimus ei kiellä siirtoja. EU on siirtänyt turvapaikanhakijoita maasta toiseen jo ainakin kymmenen vuotta, ja turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitus kuuluu EU:n komission ehdottamaan maahanmuuttopakettiin.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Viime viikolla useat brittiläiset avustusjärjestöt haastoivat suunnitelman oikeusteitse. Koskenniemen mukaan on epäselvää, voivatko kanteet menestyä.

Miksi kanteiden menestyminen on epäselvää, jos suunnitelma on niin selvästi laiton? Vai eikö se sitten olekaan?

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi pitää silti mahdollisena, että hanke vielä kaatuu. Näin ei tapahdu välttämättä oikeudellisten seikkojen, vaan puhtaasti käytännön syiden takia.

Tästä saattaa tulla aivan tavattoman kallis ratkaisu Britannialle. Australian kokemus on se, että turvapaikanhakijoiden siirtäminen osoittautui taloudellisesti aivan liian kalliiksi.

Britannia maksaa Ruandalle alkuvaiheessa 143 miljoonaa euroa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta aiheutuvia kustannuksia, mutta jatkossa Britannia on sitoutunut myös maksamaan toiminnan ylläpitämisestä.

Ja millähän laskuopilla tämä olisi "aivan tavattoman kallis ratkaisu Britannialle"? Koskenniemellä ei taida olla mitään käsitystä, kuinka kalliiksi haittamaahanmuutto tulee länsimaille.

Suunnitelmassa on kyllä toistaiseksi ongelmana, että Ruandaan lähettämiselle on niin tiukat kriteerit, että laittomat siirtolaiset eivät välttämättä pelkää sitä.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Britannian hallitus rohkaisee Ruandaan siirrettyjä jäämään maahan ainakin viideksi vuodeksi. Koskenniemi uskoo, että monet kuitenkin yrittäisivät uudelleen Britanniaan.

– On todennäköistä, että henkilö, joka siirretään Ruandaan lähtee uudelleen matkalle ja löytyy Kanaalilta taas jonkun kuukauden päästä.

Periaatteessa mahdollista, mutta osoittaa vain, kuinka eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä on irtaantunut todellisesta suojeluntarpeesta. Nehän pitävät meitä pilkkanaan.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Johnsonin mukaan tarkoituksena on hillitä laitonta maahantuloa ja ihmissalakuljetusta. Viranomaiset sanovat, että Ruandaan käännytettäisiin lähinnä paperittomia nuoria miehiä, jotka saapuvat pienveneillä Englannin kanaalin yli.

Koskenniemi arvioi, että turvapaikanhakijoiden siirtohankkeen taustalla on ulkomaalaisvastaisuus.

Britannian yhteiskunnassa on ulkomaalaisvastaisuutta. Brexit oli tästä yksi esimerkki. On olemassa paljon raportteja brittiläisestä rasismista tätä nykyä ja aikaisemmin. Se on niin yksinkertainen ja epämiellyttävä asia.

Kaikki näkevät, että tulijat vain käyttävät turvapaikkajärjestelmää hyväkseen saadakseen taloudellista hyötyä. Mikä laittomien siirtolaisten torjumisessa on rasismia, etenkin kun suunnitelma onnistuessaan vähentäisi turhia kuolemantapauksia?

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi ei usko, että turvapaikanhakijoiden siirtäminen toisiin maihin yleistyy. Se vaatisi YK:n pakolaissopimuksen muuttamista, mikä olisi mahdotonta.

Siirrot eivät vaadi pakolaissopimuksen muuttamista. Jos muka vaativat, niin kerro se EU:n komissiolle, jonka ehdottama uusi maahanmuuttopaketti perustuu turvapaikanhakijoiden siirtämiseen maasta toiseen. Sen suunnitelman saisi kaikin mokomin upottaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 612
 • Liked: 29058
 • Apukeittiöpsykologi
Yle:

Lainaus
YK:n pakolaissopimus velvoittaa, ettei turvapaikanhakijoita lähetetä maihin, joissa heidän oikeuksiaan ei voida taata.

Sen sijaan turvapaikanhakijoita lähetetään surutta ja miljoonia maihin, joissa kantaväestön oikeuksia ja ihmisoikeuksia ei voida taata maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden vuoksi.

Eurooppa on ylikorostuneen kiinnostunut siitä, että turvapaikanhakijalle ei vain tapahdu mitään mieltä pahoittavaa samalla kun vastaanottavan maan kansalaisia murhataan, raiskataan, hakataan ja ryöstetään turvapaikanhakijoiden toimesta ja kun turvan tarjoavan maan kansalaisten vapautta, oikeuksia ja kulttuuria ahdistetaan yhä pienempään tilaan tulijoiden onnen ja maksimaalisen vapauden, nautinnon ja kulttuurillisen ylemmyydentunteen eduksi.

Euroopalla on tänä päivänä sairaat arvot: alkuperäiskansat saa kyllä tuhota eikä niiden hyvinvoinnista tai oikeuksista pidetä mitään ääntä kunhan valheella ja petoksella tänne tulleiden eteen levitetään punainen matto. Eurooppalaiset ovat nykyisin orjia ja tummempi-ihoiset isäntiä. Kolonialismi jatkuu.

HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 099
 • Liked: 106755
Yle: Britannia pidättää Ruandaan lähetettävät turvapaikanhakijat – ensimmäinen joukko siirretään Afrikkaan lähiviikkoina 24.5.2022

Kolme viikkoa sitten Yle julisti, että hanke on laiton. Ei se sitten tainnutkaan olla.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Britanniassa on alettu pidättää turvapaikanhakijoita, jotka maa aikoo lähettää Ruandaan. Britannian sisäministeriö on vahvistanut, että kaikki Ruandaan lähetettävät turvapaikanhakijat on pidätetty. Aiheesta kirjoittaa The Guardian.

Ruandaan voidaan siis lähettää periaatteessa minkä tahansa maan kansalaisia. Britanniaan tulee eniten turvapaikanhakijoita Saharan eteläpuolisesta Afrikasta ja Lähi-idästä.

Aikaisemmin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että osa Ruandaan lähetettävistä voisi olla vapaalla ja heillä olisi 14 päivää aikaa valittaa päätöksestä.

Tällä hetkellä Ruandaan lähettämisestä on ilmoitettu noin sadalle pienveneillä Englannin kanaalin yli saapuneelle turvapaikanhakijalle.

Näiden pidätyskeskuksissa olevien turvapaikanhakijoiden joukossa on ainakin sudanilaisia, albanialaisia ja afganistanilaisia.

Noinkohan nuo vapaalla olevat ilmoittautuvat Ruandaan vietäviksi.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Hanketta on arvosteltu paljon. Britanniassa useat avustusjärjestöt ovat nostaneet oikeusjuttuja hanketta vastaan.

Toukokuun alussa Ylen haastattelema asiantuntija piti täysin selvänä, että turvapaikanhakijoiden siirtäminen Britanniasta Ruandaan on kansainvälisen oikeuden vastaista.

YK:n pakolaissopimus velvoittaa, ettei turvapaikanhakijoita saa lähettää maihin, joissa heidän oikeuksiaan ei voida taata. Ihmisoikeustilastojen häntäpäässä oleva Ruanda on tällainen maa.

Arvio on emeritusprofessori Martti Koskenniemen henkilökohtainen mielipide eikä edes ammatillinen sellainen vaan aiempien lausuntojensa kanssa ristiriidassa oleva tunteenpurkaus. Ruandaa ei ole osoitettu maaksi, johon turvapaikanhakijoita ei voisi lähettää.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Vastustajat pitävät epäinhimillisenä suunnitelmaa lähettää tulevina vuosina jopa kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita köyhään Ruandaan.

Argumenttina käytetään samaan aikaan sekä maan köyhyyttä että Ruandalle maksettuja rahoja.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Britanniassa avustusjärjestöt ovat raportoineet, että monet Ruandaan lähetettävät ovat huonossa fyysisessä ja henkisessä kunnossa. He saattavat olla traumatisoituneita ja ymmällään siitä, mitä heille ollaan tekemässä.

Eiköhän se hiljalleen selviä.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Mail on Sunday kertoi sunnuntaina, että vain kymmenen turvapaikanhakijaa on vetänyt hakemuksensa pois sen jälkeen kuin suunnitelma Ruandaan lähettämisestä julkistettiin.

Afrikkaan lähettämisen piti toimia pelotteena, mutta pelotevaikutuksen toimivuudesta ei ole kanaalin yli tulleiden määrän perusteella merkkejä.

Suunnitelman julkistamisen eli huhtikuun puolivälin jälkeen kanaalin yli on tullut satoja turvapaikanhakijoita.

Pelote toimii, kunhan Ruandaan lähetettävien määrä saadaan tarpeeksi korkealle. Ja jos Ruandaan lähetettävien määrä saadaan tarpeeksi korkealle, ei ole edes väliä, toimiiko pelote vai ei.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Juhola, Yle
Britannia ei ole ensimmäinen maa, joka alkaa siirtää turvapaikanhakijoita ulkomaille. Ensimmäisenä maana turvapaikkahakemusten käsittelyn ja turvapaikanhakijoiden majoittamisen ulkoisti Australia.

Australia siirsi yli 4 000 ihmistä kahdeksan vuoden aikana kurjiin olosuhteisiin Naurun saarelle ja Papua-Uuteen-Guineaan. YK:n mukaan Australia rikkoi pakolaissopimusta.

YK:han ei syyttänyt, että Australian järjestely toiseen maahan lähettämisestä olisi rikkonut pakolaissopimusta, vaan että olot olivat kurjat, kuten ne olivatkin. Periaate, että turvapaikanhakijat lähetetään toiseen maahan, ei sinänsä ole pakolaissopimuksen vastainen. Samaa on tehty myös Euroopassa EU:n komission ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen siunauksella.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 186
 • Liked: 39025
 • Ego sum Spartacus
Voi kyynel sentään kun huijarit joutuvat Ruandaan.

Lainaus
X

Ahmed*, from Syria, said he fled the war-torn country after refusing to join the army and arrived in the UK without documents. He is due to be deported on the first flight.

“I escaped and came to the UK through the Balkan countries,” the 20-year-old, detained at the Colnbrook Immigration Removal Centre near London Heathrow Airport, told Al Jazeera by phone.

“Unfortunately, on May 20, the Home Office notified me of the decision and gave me a ticket to Rwanda.”

He said he is on hunger strike to protest against the move and does not understand why he is being sent to Rwanda, given the language and cultural differences.

“I don’t see any reason why I should go to a country in Africa where I don’t have relatives and family. I don’t know the people there. I will refuse to go, but if the UK government insists on my deportation to Kigali and forces me to the plane, I will take my own life.”

Ferhad*, a 23-year-old Kurdish detainee from Iran at the same centre, said the prospect of deportation is especially bleak when compared with the European welcome for Ukrainian refugees.

Now, when he hears a plane flying above the centre, he feels nervous. He is also on hunger strike and scheduled for the June 14 flight.

“When the war in Ukraine started, all Ukrainians were welcomed and given better treatment,” he said. “Since we are all refugees, I didn’t understand why I would be relocated to Rwanda when Ukrainians are welcomed, given a better life, shelter and everything they need.

“Regardless of our origin, we are all human beings. Kill me here or let Iran kill me, instead of taking me to Rwanda.”

X

Asim*, a 25-year-old from Sudan who arrived in Britain in early May via France by boat, said he risked his life travelling through Libya and over the Mediterranean Sea to reach the UK. But days later, on May 17, “I was given the decision to send me to Rwanda,” he said by phone from Colnbrook.

“I fled Darfur due to conflict. Kidnapping and taking me to Rwanda is against my basic human rights and to protest that, I am on hunger strike.”

X

https://www.aljazeera.com/news/2022/6/8/uk-rwanda-deportation-refugees

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 099
 • Liked: 106755
Lainaus
EIT:n päätös pysäytti Britannian kiistellyn turva­paikan­hakijoita kuljettavan koneen lähdön Ruandaan

Ihmisoikeusjärjestön varapuheenjohtajan mukaan EIT:n päätös osoittaa, kuinka vaarallisesti Britannian hallitus toimisi siirtäessään turvapaikanhakijoita Ruandaan.

Britannian ensimmäinen lento, jonka oli tarkoitus kuljettaa turvapaikanhakijoita Keski-Afrikan Ruandaan, peruttiin vain minuutteja ennen lähtöä. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) teki ennen lentoa päätöksen, jonka seurauksena kone ei voinut lähteä.

Brittilehti The Guardian kirjoittaa tilanteen vaikuttavan siltä, että maan sisäministeriöllä ei ole mahdollisuuksia valittaa päätöksestä.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoittaa, että EIT:n päätös ei tarkoita, että maan suunnitelma lähettää turvapaikanhakijoita Ruandaan on kuopattu, vaan koko toimintaperiaatetta tullaan käsittelemään oikeusteitse.

[...]

Muun muassa Britannian oppositio ja kansalaisjärjestöt ovat jo aiemmin kritisoineet Ruanda-suunnitelmaa epäinhimilliseksi. Kriitikot ovat nostaneet esille muun muassa sen, että turvaa hakevien ihmisten majoittaminen ihmisoikeusrikkomuksiin syyllistyneessä Ruandassa on kyseenalaista.

Esimerkiksi ihmisoikeusjärjestö Amnesty totesi, että suunnitelma on shokeeraavan huonosti suunniteltu. Järjestön mukaan suunnitelma lisää kärsimystä ja siihen palaa myös suuria määriä julkisia varoja.
Helsingin Sanomat 15.6.2022

Amnesty itkemässä julkisten varojen tuhlaamisesta...

Eilisissä Ylen tv-uutisissa Martin Scheinin vastusti siirtoja epätoivoisesti:

Lainaus käyttäjältä: Martin Scheinin 14.6.2022
Kyllä tässä on oikeudellisia ongelmia, jotka liittyvät siihen, että Britannia ei pysty takaamaan, että Ruandassa ihmiset saavat turvapaikkaprosessin, joka vastaa täysin YK:n pakolaissopimusta.

Turvapaikkaprosessia ei määritellä YK:n pakolaissopimuksessa. Luultavasti jo pelkkä suojan tarjoaminen pakolaisleirille siirtämällä täyttäisi pakolaissopimuksen vaatimukset. Sitä paitsi turvapaikanhakijoiden olot Ruandassa vaikuttavat olevan paremmat kuin ehkä missään muualla länsimaiden ulkopuolella. Ongelma on vain siinä, että pakotetaan poistumaan Euroopasta, jonne matka oli ostettu.

Siirtosuunnitelman kritisoijilla ei ole mitään konkreettista, johon vedota, joten jäljelle jää periaatteen vastustaminen. Se taas on hyväksytty muun muassa EU:n taakanjakosuunnitelmat hyväksymällä vuonna 2015.

Edit:
Ylen tv-uutisissa (13:00-) YK:n pakolaisjärjestön edustaja tuomitsi Ison-Britannian hankkeen dramaattisesti ("This is all wrong! This is all wrong!"). Olot Ruandassa ovat tosin paremmat ja turvallisemmat kuin miljoonilla ihmisillä YK:n omilla pakolaisleireillä, joilla kuolee vuosittain väkivaltaisesti tuhansia ihmisiä.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2022, 12:15:17 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 999
 • Liked: 2010
Eikös Ruanda ole viime vuosina tehnyt ison urakan maan markkinoimisessa mm. turisteille?

Verrokkina: On vuosi 1943 Treblinkassa. Äkkiä tulee tieto vangeille, että heille tarjotaan turvapaikkaa Ruandasta. Kuinka moni vangeista kieltäytyy vedoten "erilaiseen kulttuuriin" yms.?
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 099
 • Liked: 106755
Tässä ilmeisesti sitä Vikesin toivomaa maahanmuuttojournalismia. Toimittaja Paula Vilénin ohjelmaan oli saatu lukuisista toimittajista ja haastatelluista huolimatta mahtumaan vain yksi näkökulma, se ainoa oikea.


Lainaus
Paula Vilén
Mitä kv. oikeus tuumaa turvapaikanhakijoiden siirroista kolmansiin maihin Australian malliin, mitä UK aikeissa Ruandaan? Yksiselitteisesti väärin, sanoo Maailmanpolitiikan arkipäivää -haastattelussa prof. @MarttiKoskenni1 @yleradio1 klo12.05 ja @yleareena

Yle: Maailmanpolitiikan arkipäivää - Turvapaikkaa hakevista ihmisistä tuli kauppatavaraa Euroopassa Australian malliin 9.7.2022

Professori Martti Koskenniemen tulkinnan mukaan turvapaikanhakijoiden siirrot toisiin maihin ovat pakolaissopimuksen vastaisia, koska ne rankaisevat laittomasta maahantulosta. Siinä tärkein juridinen argumentti sen ohella, että Ruanda on joidenkin järjestöjen mielestä "turvaton". Muuten meni itkuksi siitä, kuinka "imperialistinen Britannia" ja muut eurooppalaiset maailmanvallat eivät ota vastuuta 1500-luvulta alkaneen kolonialisminsa jäljistä ottamalla kaikki vastaan.

Koskenniemi vastusti siirtoja myös selittämällä, että Eurooppaan saapuu vain "pieniä puroja" ja että "Euroopassa katsotaan, että meidän ei tarvitse ottaa huomioon kansainväliseen oikeudenmukaisuuteen liittyviä näkökohtia". "Tämä on sellainen näkökulma, joka tulee aikanaan luhistumaan", professori profetoi, kun Eurooppa tulee kuulemma täyttymään pakolaisista ilmastonmuutoksen seurauksena.

Näin siis sama Koskenniemi, joka aikoinaan myönsi, että valtioilla on oikeus päättää, keitä ottavat alueelleen, ja että pakolaissopimuksen ehdot täyttyvät esimerkiksi siirtämällä turvapaikanhakijat Euroopan ulkopuolisille pakolaisleireille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 836
 • Liked: 65679
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Lainaus käyttäjältä: Paula Vilén
Turvapaikkaa hakevista ihmisistä tuli kauppatavaraa Euroopassa Australian malliin

Maahanmuuttajista tuli ihmiskauppatavaraa siinä vaiheessa kun valtamedia edustajat - kuten Paula Vilén -, länsimaiden hallitukset ja lakimiehet alkoivat heitä houkutella ja roudata länsimaihin.
« Viimeksi muokattu: 11.07.2022, 15:37:19 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 099
 • Liked: 106755
Lainaus
Britannian pääministerikisan ennakkosuosikki: Saarivaltio voisi vetäytyä Euroopan ihmisoikeussopimuksesta

Yksi Iso-Britannian pääministerikisan ennakkosuosikeista, Liz Truss, kertoi, että hän olisi valmis vetämään maan pois Euroopan ihmisoikeussopimuksesta.

Truss kertoi asiasta vaalitilaisuudessa, kirjoittaa The Independent. Tilaisuuden oli järjestänyt maan konservatiivipuolueen oikeistosiipi.

Pääministeriehdokas sanoi poisvedon olevan mahdollista, jos Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) valtaa ei vähennetä.

Britannia on ollut vastakkain EIT:n kanssa siitä lähtien, kun tuomioistuin esti saarivaltiota toteuttamasta turvapaikanhakijoiden karkoituslentoja Ruandaan. Karkotusten estäminen on herättänyt kritiikkiä varsinkin maan konservatiivipuolueessa.

[...]

Truss ei ole ainoa poliitikko, joka on ehdottanut eurooppalaisten ihmisoikeussopimusten heikentämistä Britanniassa.

Boris Johnsonin hallitus on ehdottanut The Guardianin mukaan maan ihmisoikeuslain kumoamista, mihin kuului myös EIT:n vaikutusvallan vähentäminen. Varapääministeri Dominic Raabin esittelemä lakiehdotus antaisi brittiläisille tuomioistuimille laajemmat oikeudet jättää huomioimatta EIT:n päätöksiä.

Jos lakiehdotus ei osoittaudu toimivaksi ratkaisuksi, voi edessä olla Trussin ehdottama ihmisoikeussopimuksista vetäytyminen. Trussin puolella olevat politiikot ovat kuitenkin painottaaneet, että tämä olisi vasta "viimeinen keino".

Myös Rishi Sunak, hänkin pääministerikilvan ennakkosuosikkeja, ei pidä vetäytymistä ihmisoikeussopimuksesta mahdottomana The Independentin mukaan.
MTV 13.7.2022
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 966
 • Liked: 18799
 • tökerö, tyhmä ja köyhä


Tulin ketjuun Kons. puolueen asiassa, mutta huomio kiinnittyi aiempiin postauksiin, esim Ylen Vilen

Tuoreen Yle-analyysin pohjalta uudeksi pääministeriksi on nousemassa taikurin apulainen Penny Mordaunt.

https://yle.fi/uutiset/3-12538437?origin=rss

Mordaunt ei ole lähelläkään oma suosikkini, mutta Ylen gay-kirjeenvaihtaja*) Pasi Myöhänen on kaivanut hänestä mahdollisimman vittumaiset tiedot esiin. Jotain kertonee se, että itse britti-tabloideja seuraavana en ole nähnyt Mordauntista tätä taikurijuttua.

Enivei, Yle kaivaa matemaattisella tarkkuudella kaikista kuviteltavissa olevista asetelmista esiin veemäisimmät näkökohdat.

*) kyllä mielestäni voi sanoa ja kuuluu yleiseen tietoon, että Yle käyttää joko virallisissa kirjeenvaihtotehtävissä runsaasti avoimia homoja (mm. Dan Ekman, Erkka Mikkonen), myös kaapissa olevia. Totta kai kirjeenvaihtajan homous takaa työnantajan puolella extra-varmuutta..


Tässä ilmeisesti sitä Vikesin toivomaa maahanmuuttojournalismia. Toimittaja Paula Vilénin ohjelmaan oli saatu lukuisista toimittajista ja haastatelluista huolimatta mahtumaan vain yksi näkökulma, se ainoa oikea.


Lainaus
Paula Vilén
Mitä kv. oikeus tuumaa turvapaikanhakijoiden siirroista kolmansiin maihin Australian malliin, mitä UK aikeissa Ruandaan? Yksiselitteisesti väärin, sanoo Maailmanpolitiikan arkipäivää -haastattelussa prof. @MarttiKoskenni1 @yleradio1 klo12.05 ja @yleareena

Yle: Maailmanpolitiikan arkipäivää - Turvapaikkaa hakevista ihmisistä tuli kauppatavaraa Euroopassa Australian malliin 9.7.2022

Professori Martti Koskenniemen tulkinnan mukaan turvapaikanhakijoiden siirrot toisiin maihin ovat pakolaissopimuksen vastaisia, koska ne rankaisevat laittomasta maahantulosta. Siinä tärkein juridinen argumentti sen ohella, että Ruanda on joidenkin järjestöjen mielestä "turvaton". Muuten meni itkuksi siitä, kuinka "imperialistinen Britannia" ja muut eurooppalaiset maailmanvallat eivät ota vastuuta 1500-luvulta alkaneen kolonialisminsa jäljistä ottamalla kaikki vastaan.

Koskenniemi vastusti siirtoja myös selittämällä, että Eurooppaan saapuu vain "pieniä puroja" ja että "Euroopassa katsotaan, että meidän ei tarvitse ottaa huomioon kansainväliseen oikeudenmukaisuuteen liittyviä näkökohtia". "Tämä on sellainen näkökulma, joka tulee aikanaan luhistumaan", professori profetoi, kun Eurooppa tulee kuulemma täyttymään pakolaisista ilmastonmuutoksen seurauksena.

Näin siis sama Koskenniemi, joka aikoinaan myönsi, että valtioilla on oikeus päättää, keitä ottavat alueelleen, ja että pakolaissopimuksen ehdot täyttyvät esimerkiksi siirtämällä turvapaikanhakijat Euroopan ulkopuolisille pakolaisleireille.

Paula Vilen on kymmeniä vuosia kuulunut Ylen etabloituun woke-kaartiin. Hän on legendaarisen ulkomaan toimituksen ykkösrivin perseimuriväkeä. (Perseimuri on kiinnostunut korruptiosta kun taas kaikkein verenmakuisin aines haluaa vain toisinajattelijoiden tuhoa.)

Vilen on uransa ajan porautunut urakehitykseen, mikä lienee jatkumoa hänen koti- ja lukiotaustalleen. Hän kuuluu silti Ylen hyvin pitkään Usan kirjeenvaihtajain Clinton-sarjaan, joita ovat edustaneet mm Sarvamaa, Mäkeläinen, Pöntinen. Näistä Sarvamaa ei ollut aikoinaan raivohullu (niin kuin nyt meppinä), mutta muut olivat. Fanaattinen usko.
« Viimeksi muokattu: 16.07.2022, 01:03:59 kirjoittanut Jorma M. »

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 605
 • Liked: 4557
 • Puolinuiva
https://yle.fi/uutiset/3-12608252
Lainaus
Lähes 190 Englannin kanaalin yli pyrkinyttä siirtolaista pelastettiin vuorokauden aikana

Kanaalin ylittäminen on erityisen vaarallista, sillä se on yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä vesiväylistä.

Ranskassa viranomaiset pelastivat lauantaina useissa operaatioissa lähes 190 ihmistä, jotka olivat yrittäneet ylittää Englannin kanaalia.

Yhä useampi siirtolainen yrittää ylittää vaarallisen kanaalin Ranskasta Englantiin huonokuntoisilla veneillä, sillä viranomaiset ovat lisänneet valvontaa kanaalin alittavassa tunnelissa ja Calais'n satamassa, josta lähtee aluksia Englantiin.
[...]
Halla-aho: The US has given Ukraine more than $15 billion worth of military aid, more than Europe combined. Given that this is a European war, and that we are the primary stakeholders, it should not be like this. Especially the big European countries could and should do much more.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 749
 • Liked: 6154
 • Generating Hatespeech since 2011
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009053074.html

Lainaus
Britannian uuden hallituksen avainpaikoilla ei ole enää yhtään valkoista miestä

Uusi pääministeri Liz Truss nimitti hallituksensa. Tärkeimmät ministeriöt ovat nyt naisilla ja etnisistä vähemmistöistä tulleilla.

----

BRITANNIAN uusi konservatiivipääministeri Liz Truss on nimittänyt uuden ydinhallituksensa.

Aikojen muuttumista kuvaa hyvin se, että valkoisilla miehillä – eli brittikonservatiivien perinteisellä ydinjoukolla – ei ole enää yhtään tärkeimmistä ministerisalkuista.

Raskaimmat salkut menivät kaikki naisille ja/tai maahanmuuttajataustaisille konservatiiveille.

<SNIP>

Väestönvaihto on äärioikeiston salaliittoteoria.
Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 426
 • Liked: 10458
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Englannissa ja Walesissa kirjastot alkavat tarjota lämmittelypaikkoja henkilöille, joita englanninkielellä kuvataan sanalla "vulnerable". Käytännössä niillä muun muassa tarkoitetaan laittomasti maahan tulleita asunnottomia.

Lainaus
Brittiläisen Library Connected- järjestön tekemän kyselyn mukaan 60% Englannin ja Walesin kirjastoista on halukas osallistumaan suunniteltuun ”lämpöpankki”-projektiin.

Syyskuussa tehtyyn kyselyyn osallistui noin viisikymmentä kirjastonjohtajaa.

”Lämpöpankkien” on tarkoitus torjua talvella uhkaavan energiakriisin seurauksia tarjoamalla ihmisille, esimerkiksi kirjastoissa, lämmittelypaikka. Erityisesti projekti on tarkoitettu uhatussa asemassa oleville, kertoo The Guardian -sanomalehti. Tämä tarkoittaa lähinnä asunnottomia, maassa laittomasti oleskelevia, mutta myös ihmisiä, joilla ei ole varaa kotiensa lämmitykseen.

Projektiin osallistuvat kirjastot haluavat myös tarjota pulassa oleville asiakkaille kuumia juomia, sekä talousneuvontaa. Kysytyistä kirjastonjohtajista 4% odottaa saavansa Ison-Britannian hallitukselta lisää määrärahoja lämpöpankkiprojektiin osallistumiseksi.

Moni kirjasto myös luopuu myöhästymismaksujen perimisestä helpottaakseen rahavaikeuksissa olevien lainaajien tilannetta. Tämän toivotaan lisäävän kirjaston asiakkaitten määrää.  Hukatut tai rikotut kirjastolainat sen sijaan tulee ainakin toistaiseksi korvata.

Lähde The Guardian, Library Connected

https://www.kansalainen.fi/kirjastoista-lampopankkeja/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 454
 • Liked: 4171
 • Panda nimeltä Kallan.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009053074.html

Lainaus
Britannian uuden hallituksen avainpaikoilla ei ole enää yhtään valkoista miestä

Uusi pääministeri Liz Truss nimitti hallituksensa. Tärkeimmät ministeriöt ovat nyt naisilla ja etnisistä vähemmistöistä tulleilla.

----

BRITANNIAN uusi konservatiivipääministeri Liz Truss on nimittänyt uuden ydinhallituksensa.

Aikojen muuttumista kuvaa hyvin se, että valkoisilla miehillä – eli brittikonservatiivien perinteisellä ydinjoukolla – ei ole enää yhtään tärkeimmistä ministerisalkuista.

Raskaimmat salkut menivät kaikki naisille ja/tai maahanmuuttajataustaisille konservatiiveille.

<SNIP>

Väestönvaihto on äärioikeiston salaliittoteoria.

Taitaapi Britannia päätyä sellaiseen suohon, että meidän Marinin hallitus jää toiseksi "saavutuksillaan". Tuolla menolla Britannian suuruus on kuin muisto vain.

Pitäisikin kerrata historiaa ja tehdä havaintoja, miten kaikki suuret imperiumit kohtasivat loppunsa.