Kirjoittaja Aihe: Ruotsin koulut varautuvat sotaan  (Luettu 976 kertaa)

Shemeikka

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 6 714
  • Liked: 11210
  • Oulu- Uleåborg
    • Esa Paloniemi- nude but not naked
Ruotsin koulut varautuvat sotaan
« : 18.04.2024, 13:27:35 »
Koulut pyörivät sodankin aikana, ja pitkäkin sota päättyy ennemmin tai myöhemmin, ja päästään rauhan töihin. Verkkolehti Kansalainen.fi.

Lainaus
Ruotsin koulut varautuvat sotaan

Vuosittainen Totaalipuolustuspäivä keskittyi tänä vuonna Ruotsin koulujen ja esikoulujen toimintaan poikkeustilanteessa. Totaalipuolustuspäivään Västmanlandissa osallistuivat muun muassa Koululaitoksen sekä Ruotsin puolustusvoimien edustajat.

Totaalipuolustuspäivän tarkoitus kohottaa tietoisuutta rooleista, vastuista ja tehtävistä esimerkiksi sodan aikana. Koululaitos on yksi Ruotsin 60 niin kutsutusta ”valmiusvirastosta”, joitten kuuluu valmistella toimintansa jatkumista sodan tai muun kriisin aikana.

Koululaitoksen tärkein tehtävä on varmistaa koulujen toiminta mahdollisimman normaalina sodan aikana.

”Opetuksen jatkuminen on tärkeää lapsille ja nuorille”, sanoo Koululaitoksen edustaja Maria Elmér. ”Se on tärkeää myös yhteiskunnalle ja luo uskoa tulevaisuuteen”.

Keinoja koulujen toiminnan jatkamiseksi on monia. Elmér mainitsee yhdeksi varautumiskeinoksi harjoittelun sekä varasuunnitelman tekemisen.

”Mitä tehdä, jos ei enää ole sähköä tai vettä?” Maria Elmér pohtii.

Hän kehottaa ottamaan selvää, missä ovat kunnalliset varavesipisteet ja varmistamaan pääsy aggregaatteihin. Tämä pätee niin kouluihin kuin yksittäisiin kansalaisiin.

Toinen koulujen huolenaihe ovat pommisuojat.

”Monissa vanhoissa kouluissa on erityiset pommisuojat, joita käytetään yleisesti varastoina”, Elmér jatkaa. ”Uudemmissa kouluissa ei ole nähty tarpeelliseksi pommisuojien rakentamista, ja täytyy olla selvillä, mistä löytyy lähin pommisuoja. Ellei suojaa ole lähellä, tulee selvittää jokin muu turvallinen paikka, johon opettaja voi viedä lapset vaaratilanteessa”.

Maria Elmér painottaa, että kyseessä on varautuminen tilanteeseen, jota toivon mukaan ei koskaan tule.

”Varautuminen (sodan riskiin) on paljon parempi nyt, kuin vain vuosi sitten, mutta sitä voi aina parantaa”, Elmér kuvaa koulujen varautumistasoa.

Lähde SVT

https://www.kansalainen.fi/ruotsin-koulut-varautuvat-sotaan/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Tagit: