Kirjoittaja Aihe: Iso-Britannia haluaa savuttoman sukupolven tiukalla tupakkalailla  (Luettu 2163 kertaa)

pugisti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 263
 • Liked: 503
Kyllähän tupakka-alkoholi-kannabis-heroiini vertailussa voi ottaa tupakkaa puoltaviakin näkökulmia.

-yksi näistä ei kasvata väkivallan riskiä
-yksi näistä ei hajota perheitä
-yksi näistä ei aja ihmisiä täysin syrjäytyneiksi puliukoiksi

Eli tupakka, joka tavallaan on järjettömin, on samanaikaisesti monella tapaa riskittömin.

Tämä on tietenki hiukan yksinkertaistettu, mutta tavallaan ytimekäs.
Jos kerran täälläkin on niitä, joiden mielestä nikotiini heti pois, niin miksi sitten ei samalla kielletä myös alkoholi, tai autoilu, sehä se vaarallista onkin tulee päästöjä kuolemia yms
Kielletään kaikki muu paitsi kävely avojaloin, maailma pelastuu, ei kenkiä Kiinasta, ei päästöjä miljardien terveyssäästöt yms

Aika tyhmää tosiaan kieltää vaan 🚬

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 649
 • Liked: 8036
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
 :silakka:
« Viimeksi muokattu: 02.05.2024, 12:21:07 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Cassa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 132
 • Liked: 355
Nikotiinin ainoa haitta on siis, että hermot menee (joillakin hermoheikoilla) jos sitä ei saa? Miksi sitten totaalikielto. Eikö riitä, että kielletään savuttaminen.
Miksi kannabiksrn POLTTAMINEN ei sitten aiheuta mitään keuhkosyöpiä tms?
(Kannabiksessahan ei ole muka ongelmaa koska vihervassarit tykkää pössytellä)

Tupakka aiheuttaa syöpiä lähinnä siksi, että tupakkakasvi imee maaperästä radioktiivista poloniumia (Po-210) ja lyijyä (Pb-210). Näillä on pitkä puoliintumisaika ja säteilevät sitten keuhoissa pitkään kaikista vaarallisinta alfa-säteilyä, joka aiheuttaa solumuutoksia ja niiden johdosta syövän. Alfa säteilyhän pysähtyy jo ihon marrasketeen, eikä näin aiheuta ulkoista vaaraa, mutta elimistön sisällä vaurio on taattu. Keskiverto tupakoitsija saakin enemmän säteilyä, kun ydinvoimatyöntekijät, lentäjät yhteensä.

Kaikki kasvit eivät kerää itseensä raskasmetalleja.

Möhömaha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 212
 • Liked: 3873
 • Koneinsinööri (todistusta ei jätetty Somaliaan)
Hyvät tienestimahdollisuudet yli 15 -vuotiaille.
Ja rikollisjärjestöille, jotka tietenkin myyvät muutakin kivaa.
« Viimeksi muokattu: 20.04.2024, 15:35:24 kirjoittanut Möhömaha »
Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same.- Ronald Reagan
Слава Україні!

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 974
 • Liked: 5284
Kyllähän tupakka-alkoholi-kannabis-heroiini vertailussa voi ottaa tupakkaa puoltaviakin näkökulmia.

-yksi näistä ei kasvata väkivallan riskiä
-yksi näistä ei hajota perheitä
-yksi näistä ei aja ihmisiä täysin syrjäytyneiksi puliukoiksi

Eli tupakka, joka tavallaan on järjettömin, on samanaikaisesti monella tapaa riskittömin.
Tupakka on terveysriski ilman hupivaikutuksia. Jos se keksittäisiin nyt, niin tuskin sitä moni polttaisi. Jos polttaa haluaa, niin pilvestä saa sitä hupiakin, ja jos toisaalta haluaa vain nikotiinia, niin sitä saa purkastakin. Riippuvuuden tupakasta tietysti saa, sehän on käsittääkseni samaa luokkaa heroiinin kanssa.

Toki tupakan sosiaalinen merkitys on ollut valtava. Se on ollut tauko työpaikalla ja muuallakin ja jopa keino tutustua uusiin ihmisiin. Mutta tämä merkitys siltä on jo suurelta osin viety, kun oikein missään ei saa enää polttaa. Jäljelle on jäänyt kovin vähän, pelkkä paha tapa.

Ja kyllä, poltan itsekin silloin, kun olen viihteellä. Siellä tuo sosiaalinen merkitys on vielä jotenkin voimissaan. En kuitenkaan voisi kuvitella polttavani arkisin, se olisi täysin turhaa.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 664
 • Liked: 93202
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Nikotiinia on tutkittu.

Nikotiini - kahvin veroinen täsmäase tietotyöhön

Jussi Venäläinen 25.9.2018
...
Vuonna 2010 yhdysvaltalainen tutkimusorganisaatio National Institute on Drug Abuse kokosi 658 viime vuosikymmenillä tehtyä tupakkaan ja nikotiiniin liittyvää tutkimusta.  Niistä valittiin meta-analyysiin 41 tieteellisesti laadukkaimmin ja pätevimmin toteutettua, jotka olivat kaikki placebo-kontrolloituja tuplasokkotutkimuksia.

Yhteenvedon tulos oli, että nikotiini voi parantaa huomiokykyä, tarkkuutta, reaktionopeutta ja työmuistia 10‒30 prosenttia. Lisäksi se parantaa aivojen jaksamista työskennellä useiden tuntien ajan. Nikotiini voi siis olla tuki flow’n saavuttamiseen tietotyössä.

Ei ole sattumaa, että niin moni kirjailija, muusikko, tiedemies ja jopa urheilija on historian saatossa polttanut tupakkaa. Nikotiinilla on iso rooli työskentelyssä ihmisille, joiden täytyy tehdä jotain uniikkia, kilpailullista tai muutoin tarkkaa keskittymistä vaativia tehtäviä. On arvioitu, että moni tupakkaa kokeileva jatkaa polttamista tiedostamattaan juuri kognitiivisten vaikutusten vuoksi. Samasta syystä myös lopettaminen on hankalaa.

Sattumaa ei ole sekään, että niin moni tupakoitsija intuitiivisesti nauttii tupakkansa kahvin jälkeen, sillä näillä kahdella on synergisiä yhteisvaikutuksia samalla tavoin kuin teaniinilla ja kofeiinilla.

    "Kätevin ja järkevin tapa nikotiinin nauttimiseksi ovat pastillit, purukumit ja sumutteet."

Miten nikotiinia kannattaa käyttää?

Polttaminen on tehokkain tapa saavuttaa nikotiinin kognitiiviset hyödyt, mutta on päivänselvää, että se on terveydelle haitallinen tapa. Älä siis käytä lyhytkestoisia kognitiivisia hyötyjä syynä jatkaa tupakointia tai nuuskaamista. Pitkäaikaisesti jatkuvina tapoina ne toimivat ennemminkin kognitiivisia kykyjä heikentävästi, kun kaikki terveysvaikutukset lasketaan yhteen.

Nykyisin lähes jokaisesta kaupasta ja kioskista on saatavilla erilaisia nikotiinikorviketuotteita, kuten pastilleja, purukumeja ja sumutteita. Niiden käytöllä ei ole samoja haittavaikutuksia kuin polttamisella ja nuuskaamisella, pois lukien tietysti nikotiinin itsensä aiheuttamat haittavaikutukset. Niihin kuuluvat muun muassa verenkierron heikkeneminen, verenpaineen nousu, palautumisen heikkeneminen ja insuliiniherkkyyden väheneminen. Sydän- tai verisuonisairauksista, diabeteksesta tai ylipäätään mistä tahansa sairaudesta tai vammasta kärsivän, saati raskaana olevan, ei kannata käyttää nikotiinia. Korviketuotteista saatuna nikotiini ei ole niin riippuvuutta aiheuttavaa kuin tupakointi, mutta sen koukuttavuutta ei voi silti väheksyä ja toleranssin nopea kasvu on haaste. Terveystuote nikotiini siis ei ole, eikä kukaan halua itselleen riippuvuutta tietotyön optimoimisen takia.

...

Loppuaatokset

Jos käytät nikotiinia, pidä se täsmäaseena tilanteisiin, joissa tarvitset parempaa keskittymistä, ja rajaa käyttö korkeintaan kahteen milligrammaan päivässä. Nikotiinista kannattaa myös ehdottomasti pitää välipäiviä ja -viikkoja, jotta toleranssi ja haitat pysyvät minimissään.
« Viimeksi muokattu: 20.04.2024, 21:09:27 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Tagit: