HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Monikulttuurin positiiviset puolet

<< < (3/97) > >>

valkoinen vaasa:
Se mikä eniten ihmetyttää noissa heikäläisten pizzerioissa on , se että kuinka pienet putkat pystyvät työllistämään monta henkeä. Meikäläisen järjellä pähkäiltynä jossain kohtaa jotain jää johonkin tilittämättä.

Daemonic:

--- Lainaus käyttäjältä: valkoinen vaasa - 14.12.2008, 20:50:05 ---Se mikä eniten ihmetyttää noissa heikäläisten pizzerioissa on , se että kuinka pienet putkat pystyvät työllistämään monta henkeä. Meikäläisen järjellä pähkäiltynä jossain kohtaa jotain jää johonkin tilittämättä.

--- Lainaus päättyy ---
Taitavat lähes poikkeuksetta työllistää virallisesti vain sillä hetkellä starttirahaa nauttivan henkilön, muut ovat työttömiä kavereita hankkimassa verotonta taskurahaa työmarkkinatuen päälle.

Toukka:
Etniset ravintolat, etnokaupat, etnomusiikki (jos sattuu pitämään), joskus bileet. On myös yleissivistävää joutua konkreettisesti huomaamaan, miten paljon on erilaisia ihmisenä olemisen tapoja. Ja jos, siis jos monikulttuurisuus lisäisi suvaitsevaisuutta, se olisi hyvä asia. Joidenkin suvaitsevaisuutta se lisää, esimerkiksi niiden, joilla on fiksuja ja kivoja ulkkariystäviä.

Valitettavasti huonot puolet ohittavat hyvät, varsinkin pitkällä aikavälillä. Ei Suomesta tule tällä menolla parempi vaan huonompi paikka asua. Levottomampi, turvattomampi ja kalliimpi verojen nettomaksajille. Sananvapauttakin tullaan kaventamaan ja kavennetaan jo, jotta kohti monikulttuurista onnelaa soudettava vene ei keikkuisi. Ja kun sinne on päästy, vapauksia kavennetaan lisää onnelan osoittauduttua joksikin ihan muuksi.

valkoinen vaasa:
Ovat muuten nuo veitikat ainakin täällä Vaasassa tehdä kebab paikoistaan oikeita monialayrityksiä, on pimeetä taksia ym. kivaa.

HaH:
Se että Suomessa saa kaupasta ulkomaisia kulttuurituotteita (japanilaista sarjakuvaa, amerikkalaista musiikkia, arabialaista kahvia, jne), tai ulkomaisia valmisteita (japanilaista elektroniikkaa, amerikkalaisia urheiluvälineitä, persialaisia mattoja, jne), tai ravintolasta eksoottisia ruokia (japanilaista raakaa kalaa, amerikkalaista pihviä leivänpalojen välissä, turkkilaista viipaloitua varrasruokaa, jne), ei ole monikulttuurisuutta. Nämä ovat suomalaisessa kulttuurissa saatavilla olevia muitten kulttuurien tuottamia artefakteja, kulttuurien pintailmiöitä.

Monikulttuurisuus on jotakin muuta. Se on esimerkiksi sitä, että kukaan ei tiedä, voiko jotakin naista kätellä, tai voiko hänelle edes puhua, ilman vaaraa siitä, että saa niskaansa ihmisarvoloukkaussyytteitä taikka puukkoa kylkeensä naisen suvulta. Se on sitä, että ei ole olemassa yhteistä käyttäytymiskoodistoa, eikä näin ollen ole koko yhteiskuntaa. Se on sivilisaation loppu.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta