Kirjoittaja Aihe: Suora demokratia (yhdistetty)  (Luettu 439646 kertaa)

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 773
 • Liked: 658
 • Rakin roulin män
  • Rocker
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2190 : 17.09.2015, 12:14:05 »
Kansalaisaloitteita saa tehdä.
Got slicked black hair
Skin tight jeans
Cadillac car
And a teenage dream

Amazonin kielletyt kirjat

sr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 831
 • Liked: 1207
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2191 : 17.09.2015, 13:42:11 »
Edelleenkään mikään ei estä srää tekemästä parempaa. Edelleenkään mikään ei myöskään pakota srää kannattamasta huonoa aloitetta. Eikä edelleenkään mikään estä srää olla laittamatta tikkua ristiin ja keskittymästä vain loputtomaan jossitteluun ja valittamiseen muiden tekemisistä.
 ;)

Olen esittänyt suoralle demokratialle parempia vaihtoehtoja. Pointtini oli se, että puhtaan suoran demokratian kanssa joudutaan vaikeuksiin, ei niinkään se, että tuota kyseistä aloitetta ei olisi mahdollista rukata paremmaksi. Tämän ketjun tarkoitus lienee itse systeemistä keskustelu, ei niinkään jostain yksittäisestä aloitteesta. Käytin sitä aloitetta vain esimerkkinä ehdotetun systeemin yhdestä heikkoudesta.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg
Faith = Pretending to know things you don't know

Foundation

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 015
 • Liked: 380
 • Tästä tulee vielä hyvä!
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2192 : 17.09.2015, 14:50:22 »
Kanssasi on mahdotonta keskustella.

Tee kompromissi, ala kutsua sitä neuvotteluksi.

Lainaus
Esitin, että suoran demokratian heikko kohta on siinä, että asioista on mahdotonta neuvotella ja siten hakea kompromissia, jonka taakse olisi mahdollista saada enemmistön tuki.

Kaikki eivät välttämättä aina äänestä.
"Erityisesti on mainittava kokoomuksen Wille Rydman, jolla on järkeviä näkemyksiä ja joka onnistui toisella yrittämällä." - Jussi Halla-aho 2015

"Koska puheenaihe on jatkuvasti sama, huomaan pitäväni jatkuvasti suunnilleen samaa puheenvuoroa, mutta toistoahan ei koskaan ole liikaa." - Jussi Halla-aho 2015

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 829
 • Liked: 5995
 • Järkioikeistolainen
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2193 : 19.09.2015, 10:21:42 »
Neljän miljardin säästöehdotukseni eduskunnalle. Allekirjoita ja jaa eteenpäin!

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1528

Lainaus
Kansanäänestys Suomessa asuvien ulkomaan kansalaisten sosiaaliturvan muuttamisesta työperusteiseksi
 
19.9.2015
 
Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero
OM 156/52/2015

Aloitteen sisältö

Ehdotamme, että Suomessa tulee järjestää kansanäänestys Suomen sosiaaliturvaa koskevan lainsäädännön uudistamisesta niin, että kaikki julkisista varoista maksettavat rahalliset tuet mukaan lukien ansiopäiväraha, peruspäiväraha, työmarkkinatuki, toimeentulotuki, opintotuki, lapsilisät, asumistuki, turvapaikanhakijoille maksettavat korvaukset ja muut rahalliset tukimuodot muutetaan Suomessa asuvien ulkomaan kansalaisten osalta työperusteiseksi ja asumisperusteinen sosiaaliturva rajataan vain Suomen kansalaisiin.

Ulkomaan kansalaisille taattavalla työperusteisella sosiaaliturvalla tarkoitetaan sitä, että he pääsevät suomalaisten sosiaaliturvapalveluiden piiriin oltuaan työsuhteessa Suomessa vähintään vuoden yhtäjaksoisesti ja työn päätyttyä he ovat sosiaaliturvapalveluiden piirissä enintään puolen vuoden pituisen ajan, jonka jälkeen takaisin sosiaaliturvapalveluiden piiriin pääseminen edellyttää uutta vähintään vuoden kestävää työsuhdetta. Ulkomaan kansalaiset, jotka eivät täytä tätä työperusteisuuden määritelmää, eivät ole oikeutettuja minkäänlaisiin rahallisiin julkishallinnon järjestämiin tukiin. Tukien maksaminen lakkaa, mikäli ulkomaan kansalainen muuttaa pois Suomesta, eikä tukia makseta ulkomailla asuville eikä ulkomailla asuvien ulkomaan kansalaisten osalta (esimerkiksi lapsilisät). Henkilön tulkitaan muuttaneen pois Suomesta, mikäli hän on poistuneena maasta yli puolet kalenterikuukaudesta, jolloin sosiaalietuudet lakkaavat.

Mikäli aloite saa kansanäänestyksessä äänestäneiden enemmistön tuen, tulee valtiovallan ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin lainsäädännön muokkaamiseksi aloitteen sisällön ja hengen mukaiseksi.

Perustelut

Suomalainen sosiaaliturva on asumisperusteisena globaalissa vertailussa hyvin poikkeuksellinen ja avokätinen mahdollistaen Suomessa asuvien ihmisten toimeentulon ilman palkkatuloja koko aikuisiän ajan. Järjestelmä on jo vanha ja luotu olosuhteissa, joissa Suomi muun maailman tavoin ei ole ollut rajoiltaan yhtä avoin kuin nykyisin. Tämä lainsäädäntö on vanhentunut muodostaen houkuttimen sellaisten maiden kansalaisille, joilla vastaavaa sosiaaliturvaa ei ole ja jotka eivät kotimaissaan pysty edes työskennellen saavuttamaan suomalaisen sosiaaliturvan mahdollistamaa elintasoa.

Suomalaisten itsensä osalta on jo pitkään keskusteltu kannustinloukuista, jotka mahdollistavat tai jopa kannustavat joissain tapauksissa olemaan ottamatta tarjottua työtä vastaan. Jos suomalainen sosiaaliturva muodostaa kannustinloukkuja suomalaisten itsensä osalta, on tuo kannuste hakeutua Suomen sosiaaliturvan piiriin vielä voimakkaampi, jos sitä vertaillaan köyhempien maiden ansiotasoon. Onkin oletettavissa että huomattava osa Suomeen viimeisten vuosien aikana muuttaneista on hakeutunut Suomeen anteliaan sosiaaliturvan vuoksi. Tieto leviää nykyään tehokkaasti ja järjestelmämme houkuttelevuus saattaa edesauttaa sitä, että lukuisat Euroopasta turvapaikkaa hakevat ihmiset eivät tyydy etsimään vain turvapaikkaa, vaan varman työn puuttuessa hakeutuvat myös sellaiseen maahan, jossa sosiaaliturva on mahdollisimman kattava.

Suomen sosiaalimenot olivat vuoden 2011 rahassa
17,6 miljardia euroa vuonna 1980,
32 miljardia vuonna 1990,
40 miljardia vuonna 2000 ja
57 miljardia vuonna 2011.

Osuudet kansantuotteesta olivat vastaavasti
1980 - 19 %,
1990 - 24,7 %,
2000 - 25,1 % ja
2011 - 29,9 %.

Suomen julkistalouden varainkäyttö on sosiaaliturvamenojen osalta selvästi yli Euroopan keskitason, kun sosiaalimenot lasketaan prosentteina bruttokansantuotteesta. Suomi houkuttaa väkeä sosiaaliturvan ansiosta ennemminkin kuin työmarkkinoiden vuoksi ja samalla osaavaa ja veronmaksukykyistä väkeä hakeutuu Suomesta pois. Tilanne on maamme kannalta hyvin huolestuttava.

Julkistalouden alijäämäisyyden ja velkaantumiskehityksen pahenevassa kurimuksessa Suomen kansalaisilta on kysyttävä, onko meillä varaa olla globaalin sosiaaliturvan maksaja ja täytyykö meidän luopua takaamasta asumisperusteisen sosiaaliturvan mekanismein rahallista tukea ulkomaan kansalaisille pelkästään sillä perusteella, että he onnistuvat asettumaan Suomeen niin, että heidän oleskelunsa tulkitaan asumiseksi.

Sosiaaliturvamenoja on joka tapauksessa supistettava tulevaisuudessa, joten järkevintä on aloittaa menojen supistaminen pienentämällä sosiaaliturvan piiriin Suomen ulkopuolelta hakeutuvien ihmisten määrää. Koska maahanmuuttajat ovat huomattavasti yliedustettuina sosiaaliturvan rahallisten korvausten saajien piirissä, asumisperusteisen sosiaaliturvan lakkauttamisella ulkomaalaisten osalta olisi merkittävä vaikutus julkistalouden tasapainottamisessa ja se toimisi myös kaivatun työperäisen maahanmuuton kannustimena maahanmuuttajille.

Sosiaaliturvan muuttaminen asumisperusteisesta työperusteiseksi ei estä tarjoamasta hätää kärsiville turvaa, majoitusta, ravintoa ja välttämätöntä terveydenhoitoa vastaanottokeskuksissa, mutta karsii joukosta pois ne, jotka tulevat hakemaan pelkän turvapaikan sijasta maailmanlaajuisesti poikkeuksellisen hyvää suomalaisten julkisista varoista kustannettua elintasoa. Asumisperusteisen sosiaaliturvan poistaminen ei estä turvapaikanhakijoita saamasta turvaa Suomesta, eikä estä työperäistä maahanmuuttoa vaan kannustaa maahanmuuttajia työskentelemään sosiaaliturvan piiriin pääsemiseksi.

Avoimet rajat yhdessä asumisperusteisen sosiaaliturvan kanssa on suomalaisille taloudellisesti kestämätön yhtälö, joka tulee väistämättä muuttumaan ennemmin tai myöhemmin, ja on parempi tehdä muutos aikaisin, hallitusti ja avoimet rajat säilyttäen.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 787
 • Liked: 8064
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2194 : 19.09.2015, 10:39:15 »
Hyvä aloitus: 50 kannatuksen raja puhki heti aamupäivästä.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 829
 • Liked: 5995
 • Järkioikeistolainen
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2195 : 22.09.2015, 16:36:07 »
Tulipa tässä tänään sellainenkin mieleen viime aikojen maailmanmenoja seuratessa, että edustuksellinen demokratia sopii huonosti olosuhteisiin, joissa kansalaiset ovat keskimäärin suhteellisen tyytyväisiä elämäänsä ja oloonsa yhteiskunnassa. Silloin ei kukaan juuri kiinnostu politiikasta ja yhteisistä asioista. Ja kun ei kiinnostuta, äänestetään vanhasta tottumuksesta ja vuosien saatossa pääsee muodostumaan korruptoitunut valta-aateli, joka on tottunut huseeraamaan asioita omaan pussiinsa. Edustuksellinen demokratia vaatii valistuneita ja politiikasta kiinnostuneita kansalaisia toimiakseen hyvin ja se on ollut melko vaillinaista Suomessa (viime aikoihin asti).

Juuri näin on käynyt Suomessa ja varmaankin kaikissa länsimaissa. Se mikä asian korjaisi on tietenkin aihepiiri huomioiden itsestäänselvää.

sr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 831
 • Liked: 1207
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2196 : 29.09.2015, 11:34:24 »
Tulipa tässä tänään sellainenkin mieleen viime aikojen maailmanmenoja seuratessa, että edustuksellinen demokratia sopii huonosti olosuhteisiin, joissa kansalaiset ovat keskimäärin suhteellisen tyytyväisiä elämäänsä ja oloonsa yhteiskunnassa. Silloin ei kukaan juuri kiinnostu politiikasta ja yhteisistä asioista. Ja kun ei kiinnostuta, äänestetään vanhasta tottumuksesta ja vuosien saatossa pääsee muodostumaan korruptoitunut valta-aateli, joka on tottunut huseeraamaan asioita omaan pussiinsa. Edustuksellinen demokratia vaatii valistuneita ja politiikasta kiinnostuneita kansalaisia toimiakseen hyvin ja se on ollut melko vaillinaista Suomessa (viime aikoihin asti).

Juuri näin on käynyt Suomessa ja varmaankin kaikissa länsimaissa. Se mikä asian korjaisi on tietenkin aihepiiri huomioiden itsestäänselvää.

Miten suora demokratia toimisi tilanteessa, jossa kukaan ei ole kiinnostunut politiikasta ja yhteisistä asioista? Olen kanssasi siinä samaa mieltä, että edustuksellinen demokratia ei toimi kovin hyvin, jos ihmiset eivät ole kiinnostuneita pitämään kirjaa siitä, mitä politiikassa tapahtuu, mutta sanoisin, että kun kaikilla menee hyvin, niin edustuksellinen demokratia on kuitenkin varsin hyvä systeemi, kun suurin osa päätöksenteosta on vain vähäpätöistä jokapäiväisten asioiden pyörittelyä ilman, että mitään isompaa asiaa pitää muuttaa. Tuollaisessa tilanteessa harva jaksaisi suorassa demokratiassa vaivautua osallistumaan touhuun.

Ehkä analogiasta käy taloyhtiö. Sen hallitus hoitaa jokapäiväisiä tylsiä asioita niin, että taloyhtiö jatkaa samaa rataa kuin aiemminkin. Ei ole järkeä vaivata asukkaita äänestämään jostain vähäpätöisestä jutusta (ostetaanko uusi lumikola kaupasta X vai Y). Sitten yhtiökokouksessa suoran demokratian keinoin tehdään mahdolliset isommat muutokset.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg
Faith = Pretending to know things you don't know

Rubiikinkuutio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 271
 • Liked: 2493
 • A fonte puro pura defluit aqua.
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2197 : 29.09.2015, 11:44:30 »

Ehkä analogiasta käy taloyhtiö. Sen hallitus hoitaa jokapäiväisiä tylsiä asioita niin, että taloyhtiö jatkaa samaa rataa kuin aiemminkin. Ei ole järkeä vaivata asukkaita äänestämään jostain vähäpätöisestä jutusta (ostetaanko uusi lumikola kaupasta X vai Y). Sitten yhtiökokouksessa suoran demokratian keinoin tehdään mahdolliset isommat muutokset.

Analogiasta käy talonyhtiö Sveitsin mallissa. Nimeomaan Sveitsin mallissa asukkaita ei laiteta äänestämään "ostetaanko uusi lumikola kaupasta X vai Y"-jutuista. Siksi niitä nimiä pitää kerätä järjellinen määrä. Sitten yhtiökokousmaisesti äänestetään riittävästä määrästä alotteita.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 829
 • Liked: 5995
 • Järkioikeistolainen
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2198 : 29.09.2015, 11:49:44 »
Jep, koko ajanhan tässä on ajettu suoraa demokratiaa täydentämään edustuksellista. Ei korvamaan kokonaan.

Ja suorassa demokratiassa fokus on asioissa, ei henkilöissä. Politiikassa, ei poliitikoissa.

Rubiikinkuutio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 271
 • Liked: 2493
 • A fonte puro pura defluit aqua.
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2199 : 29.09.2015, 11:54:58 »
Jep, koko ajanhan tässä on ajettu suoraa demokratiaa täydentämään edustuksellista. Ei korvamaan kokonaan.

Näin juuri. Ja oikeastaan kaikki suorasta demokratiasta esitetyt ongelmat pätevät edustukselliseenkin demokratiaan.

Kukaan ei väitä että suora demokratia on täydellinen malli. Useimmat itseni mukaan lukien pitävät sitä vain parempana kuin edustuksellista demokratiaa.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Raaka banaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 511
 • Liked: 175
 • banaanit on kloonei
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2200 : 29.09.2015, 12:16:29 »
Miten suora demokratia toimisi tilanteessa, jossa kukaan ei ole kiinnostunut politiikasta ja yhteisistä asioista? Tuollaisessa tilanteessa harva jaksaisi suorassa demokratiassa vaivautua osallistumaan touhuun.
Nämä pohdinnat alkavat olla varsin epäoleellisia. Pappisvalta tahdottiin ja pappisvalta saatiin. Teokratiassa asiantuntija löytyy kyllä. Ei tarvitse pohtia.

norske

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 372
 • Liked: 211
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2201 : 02.10.2015, 10:10:55 »

Lainaus
Miten suora demokratia toimisi tilanteessa, jossa kukaan ei ole kiinnostunut politiikasta ja yhteisistä asioista? Olen kanssasi siinä samaa mieltä, että edustuksellinen demokratia ei toimi kovin hyvin, jos ihmiset eivät ole kiinnostuneita pitämään kirjaa siitä, mitä politiikassa tapahtuu, mutta sanoisin, että kun kaikilla menee hyvin, niin edustuksellinen demokratia on kuitenkin varsin hyvä systeemi, kun suurin osa päätöksenteosta on vain vähäpätöistä jokapäiväisten asioiden pyörittelyä ilman, että mitään isompaa asiaa pitää muuttaa. Tuollaisessa tilanteessa harva jaksaisi suorassa demokratiassa vaivautua osallistumaan touhuun.

Ehkä analogiasta käy taloyhtiö. Sen hallitus hoitaa jokapäiväisiä tylsiä asioita niin, että taloyhtiö jatkaa samaa rataa kuin aiemminkin. Ei ole järkeä vaivata asukkaita äänestämään jostain vähäpätöisestä jutusta (ostetaanko uusi lumikola kaupasta X vai Y). Sitten yhtiökokouksessa suoran demokratian keinoin tehdään mahdolliset isommat muutokset.

"osa päätöksenteosta on vain vähäpätöistä jokapäiväisten asioiden pyörittelyä ilman, että mitään isompaa asiaa pitää muuttaa"

Se "taloyhtiön hallitus", eli kansanedustajat, joiden määrä voitaisiin hyvin puolittaa, olisi edelleen olemassa ja vain ne isommat muutokset äänestettäisiin kansalla. Mielestäni muunlaisia vaihtoehtoja kansalaisten tasavertaisuuden varmistamiseksi ja poliittisen vehkeilyn estömiseksi ei ole olemassakaan.

.
Tuleva Perussuomalainen, sopi tai ei

Laura Huhtasaaresta Suomen seuraava ja samalla ensimmäinen NAISPRESIDENTTI !

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 773
 • Liked: 658
 • Rakin roulin män
  • Rocker
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2202 : 02.10.2015, 13:45:01 »
Lainaus
Leppävuori ottaa vertailuksi Sveitsin, joka jatkaa maailman kilpailukyisimpänä maana tuoreessa Maailman talousfoorumin vertailussa.
– Kiinnostava asia koulutus- ja innovaationäkökulmasta on se, että Sveitsissä ei ole sellaista ylhäältä ohjattua innovaatio- tai teollisuuspolitiikkaa kuin meillä. Se on hyvin vähäistä. Sveitsissä annetaan markkinoiden ja yritysten toimia.
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/politiikka-ohjaa-jo-liikaa-innovaatiotoimintaa-6001412
Got slicked black hair
Skin tight jeans
Cadillac car
And a teenage dream

Amazonin kielletyt kirjat

Myrkkymies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 241
 • Liked: 1911
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2203 : 04.10.2015, 00:49:36 »
Osaisiko joku suoran demokratian vastustaja vastata tähän kysymykseen:

Mikä on pienin joukko ihmisiä, jolla on oikeus muodostaa oma valtio ja alkaa päättämään omista asioistaan esim suoran demokratian avulla?

Nationalisti sanoisi tuohon, että yksi yhtenäinen kansallisidentiteetin omaava kansa on riittävä. Mielestäni tämä on melko hyvä periaate.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 787
 • Liked: 8064
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2204 : 15.10.2015, 17:55:24 »
"Too often, observers deem Switzerland an oddity among political systems. It is more appropriate to regard it as a pioneer."

Kobach, Kris W. (1993). The Referendum: Direct Democracy In Switzerland. p. 261
ISBN 1-85521-397-4
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Zanaris

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 432
 • Liked: 120
 • Alpha Ignis - Donum Eius Prometheus
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2205 : 24.10.2015, 14:42:51 »
Pitäisi valita Islannin tie, se on ainoa oikea mahdollisuus suoran demokratian toteutamisessa.  :facepalm:
Ikävän moni valtio kun on jo komissioiden, pankkiirien ja rahastojen lobbauksen vallassa.

''Unlike the Department of Justice, Iceland is focusing on prosecuting the CEOs rather than low-level traders.''

''Iceland sentences 26 bankers to a combined 74 years in prison''
http://usuncut.com/world/iceland-sentences-26-bankers-to-a-combined-74-years-in-prison/
Sekä kattavampi versio.
http://icelandmag.visir.is/article/26-bankers-already-sentenced-a-combined-74-years-prison
« Viimeksi muokattu: 24.10.2015, 14:48:38 kirjoittanut Zanaris »
Bernie Sanders endorsing Crooked Hillary Clinton is like Occupy Wall Street endorsing Goldman Sachs.
Beneficium accipere libertatem est vendere - To accept a favour is to sell one's freedom.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 294
 • Liked: 3851
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2206 : 01.12.2015, 09:50:22 »
Jos Kuutio suostuu selittämään tyhjentävästi, miksi suorademokratia olisi parempi kuin mamukriittinen diktatuuri, niin lupaan pyrkiä ajamaan sen meille dominoivaksi malliksi.

Muistutan, että ajatteluni nojaa siihen, ettei koskaan olisi pitänyt edes syntyä tilannetta, jossa kansa äänestää Halosen presidentiksi.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Rubiikinkuutio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 271
 • Liked: 2493
 • A fonte puro pura defluit aqua.
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2207 : 01.12.2015, 10:02:41 »
Jos Kuutio suostuu selittämään tyhjentävästi, miksi suorademokratia olisi parempi kuin mamukriittinen diktatuuri, niin lupaan pyrkiä ajamaan sen meille dominoivaksi malliksi.

Useampi asia. Ensimmäinen on epäilys siitä, että syntynyt diktatuuri olisi mamukriittinen. Toiseksi mamukriittisen diktatuurin implementointi on humattavasti hankalampaa kuin suoran demokrtaian. Jonka senkin implementointi on valitettavasti melko vaikeaa.

Se on pienempi silti ongelma.

Suurin oneglma diktatuureissa on, että vaikka yksi diktaattori olisi sekä pätevä, että valistunut niin seuraava diktaattori ei sitä välttämättä ole. Mikään ei ole haitallisempi hallitusmuoto kuin diktaattori joka on joko a) epäpätevä TAI b) epävalistunut. Kumpi tahansa riittää, että syntyy suurta tuhoa enemmän kuin vaikkapa suoralla demokratialla, jolla myös naisten äänestäessä tämäkin nyt leviävä muukaistulva olisi jo tukittu ja aiemmin ja nyt sitä olisi tulkittu lisää paljon ennen tätä hetkeä.

Suora demokrtia pakottaa päättäjät kansan tahtoon ja se kansan tahto on paljon nuivempi kuin päättäjien.

Lainaus
Muistutan, että ajatteluni nojaa siihen, ettei koskaan olisi pitänyt edes syntyä tilannetta, jossa kansa äänestää Halosen presidentiksi.

Ei olisi. Tähän on lääke ja se on suora demokratia. Se riistäisi Haloselta kaiken vallan esimerkiksi maahanmuutto asioihin.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 294
 • Liked: 3851
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2208 : 01.12.2015, 10:10:07 »
Voiko näistä vain äänestää netissä, kun kukaan ei kuitenkaan jaksa rampata koko ajan uurnilla?

Ketkä meidän viholliset on, että tämä saadaan implementoitua?
« Viimeksi muokattu: 01.12.2015, 10:14:13 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Rubiikinkuutio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 271
 • Liked: 2493
 • A fonte puro pura defluit aqua.
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2209 : 01.12.2015, 10:13:54 »
Voiko näistä vain äänestää netissä, kun kukaan ei kuitenkaan jaksa rampata kokoajan uurnilla?

Sveitsissä ainakin voi äänestää ihan mm. kioskilla. Lisäksi tietenkään kokoajan ei järjestetä äänestyksiä, vaan niitä tulee kerralla enemmän yhtenä könttinä.

Lainaus
Ketkä meidän viholliset on, että tämä implementoidaan?

Ne jotka vastustavat suoraa demokratiaa. Minulle kelpaa "ystäväksi" jopa vihreät jos he kannattavat suoraa demokratiaa.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 294
 • Liked: 3851
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2210 : 01.12.2015, 10:16:11 »
Tarvitsen konkreettisen viholliskuvan, että voin murskata sen ylivertaisella tietomäärällä ja tuntea henkisen taistelun.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Rubiikinkuutio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 271
 • Liked: 2493
 • A fonte puro pura defluit aqua.
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2211 : 01.12.2015, 10:17:28 »
Tarvitsen konkreettisen viholliskuvan, että voin murskata sen ylivertaisella tietomäärällä ja tuntea henkisen taistelun.

Ymmärrän. En voi auttaa.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 294
 • Liked: 3851
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2212 : 01.12.2015, 10:27:13 »
Ok, no tehdään tämä suorademokratia homma, eiköhän niitä vihollisia ilmaannu. Saan kyllä kylmiä väreitä, jos musut on joku päivä valtaväestö ja alkaa äänestää omia juttujaan systeemin avulla.

Ylennän sinut harmaaksi emissaariksi tähän projektiin.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Rubiikinkuutio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 271
 • Liked: 2493
 • A fonte puro pura defluit aqua.
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2213 : 01.12.2015, 10:59:41 »

Ok, no tehdään tämä suorademokratia homma, eiköhän niitä vihollisia ilmaannu.

Joo. Ensimmäinen vaihe kuten maahanmuuttokritiikinkin kohdalla on kuoliaaksi vaikeneminen. Sitten tulee nauraminen. Sitten vihainen vastustus.

Lainaus
Saan kyllä kylmiä väreitä, jos musut on joku päivä valtaväestö ja alkaa äänestää omia juttujaan systeemin avulla.

Silloin toki peli on toki menetetty. Onneksi ovat erittäin laiskoja äänestäjiä ja eivät tykkää mamuttamisesta itsekkään niin paljon kuin vihervassarit. Jos trendi viettää kovasti tuota kohti, niin toki se on silloin menoa muussakin mielessä kuin demokraattisesti.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Foundation

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 015
 • Liked: 380
 • Tästä tulee vielä hyvä!
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2214 : 01.12.2015, 16:01:52 »
Jos Kuutio suostuu selittämään tyhjentävästi, miksi suorademokratia olisi parempi kuin mamukriittinen diktatuuri, niin lupaan pyrkiä ajamaan sen meille dominoivaksi malliksi.

Suorassa demokratiassa valta on hajautetumpi kuin diktatuurissa, joten tehokkuus on suurempi. Tehokkuuden ollessa suurempi on hyvinvointi suurempi.

"Erityisesti on mainittava kokoomuksen Wille Rydman, jolla on järkeviä näkemyksiä ja joka onnistui toisella yrittämällä." - Jussi Halla-aho 2015

"Koska puheenaihe on jatkuvasti sama, huomaan pitäväni jatkuvasti suunnilleen samaa puheenvuoroa, mutta toistoahan ei koskaan ole liikaa." - Jussi Halla-aho 2015

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 659
 • Liked: 180
 • Ajattele isommin
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2215 : 30.03.2016, 20:44:08 »
https://www.kansalaisaloite.fi/fi on hyvä alku.

Seuraavaksi voitaisiin luoda äänestäjälle mahdollisuus todistaa edustajalle, että äänestäjä äänesti edustajaa, että siis tämä edustaja on tämän äänestäjän edustaja. Ainoastaan numeronpiirtämisalueen sisältävän äänestyslipun kera voisi saada kopiopaperin, jossa on äänestäjän nimi ja äänestyspaikka ja johon jäljentyy äänestetty numero. Kopiopaperia ei pudoteta uurnaan vaan äänestäjä laittaa sen taskuunsa lähtiessään äänestyspaikalta.

https://www.eduskunta.fi/FI/Sivut/default.aspx

Eduskunnan sivuilla voi yrittää perehtyä siihen millaisia asioita sieltä löytyy. Sitten on tietysti oman kunnan sivut, joissa voi esimerkiksi yrittää löytää lautakuntien ja kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston esityslistan ja pöytäkirjat.

Korjausta vallitsevaan asioiden tilaan ei välttämättä saa, jos ei ole itse aktiivinen. Edellisenä syksynä paikkakunta säästi sammuttamalla katuvalot öisin. Lautakunta kuulemma seurasi kuntalaisten palautetta tästä asiasta. Alkuun palaute oli ilmeisesti vähäistä, mutta talven lähestyessä alkoi palautteen määrä kasvaa, esimerkiksi poliisi ja posti ja ambulanssikuskit ja opiskelijat vaativat katuvalojen sammuttelun lopettamista. Sammuttelu sitten loppuikin. Tässä asiassa ratkaisi etenkin lautakunnan saaman palautteen määrä. 

Kuntalaisten ja kansalaisten ja tiedotusvälineiden pitäisi seurata tarkemmin valmistelua ja toisaalta kunnanvaltuuston ja eduskunnan pitäisi luoda tähän yksinkertaiset ja helpot mahdollisuudet.
« Viimeksi muokattu: 30.03.2016, 21:12:03 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 787
 • Liked: 8064
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2216 : 14.04.2016, 07:06:23 »
Toistaiseksi Suomessa on laadittu kaksi muodollisesti ensiluokkaista kansalaisaloitetta, ja ne ovat nämä:
Kansalaisaloitteiden pitäisi olla useammin tällä kaavalla tehtyjä.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8956
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2217 : 08.12.2016, 21:42:51 »
Italiassa saattaa tapahtua jotain erittäin hienoa Suoran Demokratian suhteen ensi vuoden aikana. Italiassa on nimittäin tapahtunut jo jotain erittäin hienoa tämän vuoden loppuaikana. Sosialistisen pääministerin Matteo Renzin ehdotus hallintojärjestelmän uudistuksesta kaatui selvin luvuin 60-40 sitovassa kansanäänestyksessä. Siinä äänestyksessä oli kohtuullisen suuri äänestysprosentikin eli 65%. Tämän johdosta äänestystä oli mahdotonta sivuuttaa. Renzin ehdotuksen kaaduttua Renzi ilmoitti eroavansa, kuten oli luvannut tehdä, jos äänestystulos ei ole hänen ehdottamansa. Kansanäänestys oli Italian brexit, ja Italia on nyt ilman hallitusta. Uutta hallitusta odotellaan.

Suomen sosialistinen lehdistö pitää lähes varmana eurostobyrokraattien muodostamaa virkamieshallitusta. Italiassa ehti jo olla sellainen hetken eurostokomissaari Montin johtaessa maata 2011-2013. Se oli katastrofi. Pääministeriytensä jälkeen Montin puolue osallistui seuraaviin parlamenttivaaleihin ja sai 10% kannatuksen. Eurostobyrokraattien virkamieshallituksella voi siten sanoa Italiassa olevan noin 10% kannatus, eikä sitä kannata edes Renzi, joten tuskin se tulee toteutumaan. Suomen sosialistinen lehdistö onkin viime vuosina tullut kuuluisaksi vääristä veikkailuistaan maailman tilanteen kehityksen suhteen. Tosin suurimman osan niistä veikkailusta ei ole edes oletettu osuvan oikeaan, vaan tarkoitus on ollut vain vedättää kansaa valehtelemalla. Jälleen näyttää tilanne olevan se. Todennäköisesti Italiassa tullaan ensi vuonna järjestämään ennenaikaiset parlamenttivaalit, ja siihen asti valtaa pitää "toimitusministeriö".

Tässä kohdassa kuviota mukaan astuu Suora Demokratia. Vaikka Renzin ehdotus kaatui, kaikki tietävät Italian hallintomallin olevan erittäin huono, koska siinä parlamentin alahuone ja ylähuone voivat molemmat veto-oikeudella estää lakien säätämisen. Se on tehty tarkoituksella sellaiseksi; näin kuviteltu estettävän pääministerin vallan liiallinen kasvu. Jo vuosikymmeniä on valiteltu sen estävän suurten päätösten tekemisen, mutta koska ei erityisen suurta tarvetta suurille päätöksille ole ollut, järjestelmä on toiminut jotenkuten. Nyt on kuitenkin tarve suurille päätöksille. Italiassa talouskriisi jatkuu jatkumistaa ja Eurostoliitto on hajoamassa. Hallintomallia on pakko muuttaa. Renzin ehdotus oli poistaa parlementin ylähuoneen -- senaatin -- veto-oikeus. Se ei mennyt läpi. Jotain muuta on keksittävä. Suora Demokratia voisi olla ratkaisu.

Suoran Demokratian suuntaan on myös merkkejä. Jos uudet parlamenttivaalit järjestetään, yksi todennäköinen voittajaehdokas on uusi koomikko Beppe Grillon johtama Viiden Tähden Liike. Viiden Tähden Liike on erittäin kiinnostunut Suorasta Demokratiasta. Se tekee jo omia sisäisiä päätöksiään internetissä toimivilla Suorilla Jäsendemokratian välineillä. Se eroaa siten merkittävästi hierarkista sosialistisista puolueista, joissa päätökset tekee ylimmän komission puolue-eliitti -- joka sekin on valittu käytännössä puolue-eliitin itsensä toimesta --. Viiden Tähden Liike on nyt lähtenyt etukenossa kohti tulevia mahdollisia uusia parlamenttivaaleja lupaamalla laajentaa Suoran Demokratian välineensä koko Italian kansaa kattavaksi. Se on tehnyt lupauksen äänestyttää internetissä toimivan Suoran Demokratian keinoin hallitusohjelmansa kohdat, joihin se on lupautunut sitoutuvansa; tosin tieto siitä, koskeeko päätös kaikkia kohtia, ei minulle ole vielä seljennyt.

Tärkeimpänä ja selvimpänä tekonaan Viiden Tähden Liike on luvannut järjestää internetissä Suoran Demokratian kansanäänestyksen puolueen pääministeriehdokkaasta. Se olisi todella iso teko. Se ei enää varsinaisesti tarkoittaisi Suoran Demokratian -- eli kansan äänestyksillä päättämien asioiden -- lisäämistä, vaan Italian parlamentaarisen "demokratian" muuttamista amerikkalaiseen -- ja Venäjällä ja Ranskassa myös vallassaolevaan -- presidentilliseen demokratiaan. Uusi pääministeri valittaisiin siten käytännössä kansanäänestyksellä ja hän olisi de facto presidentti. Italiassa on myös nykyään presidentti, mutta sen valitsevat parlamentaarikot ilman kansanvaalia, ja presidentin valtaoikeudet ovat samanlaiset kuin muissa sosialistissa maissa eli muodolliset, eikä häntä voi pitää todellisena presidenttinä. Uusi kansanäänestyksellä valittu pääministeri vastaisi sitävastoin oikeaa presidenttiä. On erittäin todennäköistä, että Italian hallintojärjestelmä tulee ensi vuonna muuttumaan enemmän kuin kertaakaan sitten Toisen Maailmansodan päättymisen ja fasismin kukistumisen jälkeen.

Lähde: http://www.beppegrillo.it/2016/12/il_movimento_5_stelle_un_corpo_solo_unanima_sola.html
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 659
 • Liked: 180
 • Ajattele isommin
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2218 : 21.01.2017, 00:40:00 »
Edustaja tarvitsee valtakirjan niiltä, joita edustaja edustaa. 

Jos edustaja edustaa sillä tavalla, ettei tiedetä ketä edustaja edustaa, edustaja on hassu.

Parlamentaarikko edustaa ilman valtuutusta edustettavilta.

Niin kauan kuin demokratia on ollut olemassa on pohdittu äänestäjän ja edustajan hallussa olevaa todistusta ketä edustaja edustaa. Todistuksen tekeminen on ollut helppoa ainakin kopiopaperin keksimisestä asti. Kun kopiopaperille jäljentyy numero niin valtakirja on siinä. Äänestäjä laittaa kopiopaperin taskuun ja marssii puoluetoimistoon hakemaan kopiopaperin tietoja vastaan jotakin kivaa ilmaisia lahjoja. Äänestyslappu voisi olla vain ympyrä, jossa on numero, kopiopaperissa olisi ne kohtuulliset tiedot, joiden avulla tehdään edustajan valtakirja.

Kun ei tiedetä kuka äänesti ketä niin ei pysty tarkistamaan valtakirjojen avulla keitä edustaja edustaa. Jostain syystä kopiopaperia äänestyslapun alle ei ole ajettu vaikka se olisi varsin helppoa järjestää siispä vaalisalaisuus mahdollistaa vaalivilpin.
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 773
 • Liked: 658
 • Rakin roulin män
  • Rocker
Vs: Suora demokratia (yhdistetty)
« Vastaus #2219 : 29.10.2017, 17:34:35 »
Onko se demokratiaa että kansa luopuu vallasta neljän vuoden välein? Minun mielestä ei.
Got slicked black hair
Skin tight jeans
Cadillac car
And a teenage dream

Amazonin kielletyt kirjat

Tagit: suora demokratia