UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Hommahomma - mitä Hommaforumista kirjoitetaan (lue ohjeet alusta)  (Luettu 31149 kertaa)

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 583
 • Liked: 7625
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Onhan Jussilla tossa pointtia. On todellakin fiktiota että joku muu ryhmä kuin arabit tai afrot syyllistyisi pikkulikkojen raikauksiin ja silpomisiin.

Tai ainakin uutinen...

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 602
 • Liked: 9358
Homma on päässyt näemmä Jussi K. Niemelän elokuussa ilmestyvään kirjaan "Punaiset Lehdet". Kirjoitusasu on tietenkin virheellinen, kuinkas muutenkaan :P

...

Lainaus
Jussi K. Niemelä @jussikniemela 12. toukokuuta

Punaiset lehdet ilmestyy elokuussa. "Lauttasaaressa on peto irti. Joku raiskaa ja silpoo nuoria tyttöjä kesäyössä. Homma-forumilla syytetään maahanmuuttajia, kuinkas muutenkaan, mutta tappajan jättämät merkit viittaavat toisaalle. Kuka on tekijä?" #PunaisetLehdet #Lauttasaari

Dekkarikirjailijoiden maine suurina ajattelijoina on yksi suuri fake news, koska kansa osaa pitää ne erillään politiikasta, vaikka sinnekin pääsee kaikenlaista kouhottajaa. Koskaan et kuule, että näitä kaipailtaisiin ehdokkaiksi.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle!
https://yadi.sk/d/U4W4Bib0d7aL8w (EPUB)
https://yadi.sk/i/Hitmx8O2VZSfHQ (PDF)

Sananen valeuutisista (toivoton raakile)
https://yadi.sk/i/o2E7kro15m-Hhg

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 758
 • Liked: 2519
Ihme tapaus tuo Jussi K. Niemelä. Kuuntelin aikoinaan hänen luentoaan n. 10 vuotta sitten, kun hän julisti aivan samaa islam- ja monikulttuurikritiikkiä, mitä Halla-aho ja kumpp. aikoinaan sanoivat. Niemelä ei sitten kai saanut "johtajan" asemaa näkemyksen sisällä, joten hänestä tulikin vastustaja. Hyvin ristiriitaisia näkemyksiä on esittänyt, välillä komppaa maahanmuuttokriitikkoja, sitten hieman "kaksisuuntaisen mielenterveysnäkemyksen" mukaan yhtäkkiä syyttelee samoja ihmisiä. Ota tuosta sitten selvää...

Taitaa olla henkilöitä, joille se oma näkemys on ainoa oikea ja kaikki muut vääriä. Jätän psykologisen analyysin sitten tästälähtien pätevämmille...

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 995
 • Liked: 46186
 • Kui on must, näita ust!
Hommaforum on mainittu ranskalaisessa Le Monde -lehdessä tänään julkaistussa artikkelissa, joka käsittelee "perussuomalaisten radikalisoitumista". Jopa kirjoitusasu on oikea :)

Harmi, että tuossa on maksumuuri.

https://www.lemonde.fr/international/article/2019/05/23/la-radicalisation-des-vrais-finlandais-en-marge-de-leur-passage-au-pouvoir_5465999_3210.html (23.5.2019)

Konekäännös:

Lainaus
The radicalization of the True Finns, on the sidelines of their passage to power

After two years in government, populist anti-immigration training split in two. This implosion has benefited the radical fringe of the party.

The extreme right to the test of power 4/5. Sitting in a cafe in the center of Helsinki in early June 2017, the very pro-European Alexander Stubb, former Finnish prime minister, was jubilant. "We gave them the kiss of death," he said then about the True Finns, who joined the government with conservatives and centrists in 2015. More divided than ever, the Eurosceptic populist party, founded in 1995 by the debonair Timo Soini, had lost more than half the support of his constituents in two years, victim, it seemed, the implacable curse for any populist training tempted by the experience of power.

Yet, two years later, a coup de theater: after the legislative elections of April 14, not only the party won the second place with 17.5% of the vote, just behind the Social Democrats (17.7%), But he is more united than ever behind his new leader, Jussi Halla-aho MEP, who succeeded Soini in 2017.

To understand this reversal, it is necessary to return to the first electoral success, when the eurosceptic formation obtains 19.1% of the votes in 2011. In a country where the growth is running out of steam, the Finns do not appreciate to have to finance the plans of aid to the countries of southern Europe, considered responsible for the crisis in which they sink, after the sinking of Greece.

«Poujadist tradition»

At the time, Timo Soini refused to join the government, fearing that divisions between the various factions within the party would increase. "True Finns are basically a populist tradition of Poujadist tradition, for whom anti-immigration positioning was not essential, but which attracted people whose priority it was," analyzes political scientist Lauri Karvonen.

Among them: Jussi Halla-aho, a linguist, who made himself known by his blog where he criticizes immigration and multiculturalism. In 2008, he launched the Internet forum, Hommaforum, rallying point of Finnish identity. He was elected as a member of Parliament in 2011.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 995
 • Liked: 46186
 • Kui on must, näita ust!
Hyysärin Nyt-liitteessä julkaistiin melkoisen harhainen artikkeli todella köykäisin argumentein siitä miten Eurooppa ei oikeastaan ole koskaan ollut valkoinen ja niin edespäin. Lainaan tähän tuon Hommaa käsittelevän osion.

Keskustelua artikkelista on käyty mm. ketjussa Mitä nationalismi/kansallismielisyys/etnonationalismi on ja siellä sitä sopii myös jatkaa.

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006139708.html (12.6.2019)

Lainaus
Valkoisuus on pelkkä valhe, vaikka ”etnonationalistit” kuinka muuta väittäisivät – Eurooppa ei ollut lähimainkaan sitä mitä kuvitellaan, sanoo historiantutkija

Eurooppalaiset naiset hankkivat lapsia tänne tulevien afrikkalaisten siirtolaismiesten kanssa, ja tätä kautta sekä suoran maahanmuuton kautta eurooppalaisten perimä muuttuu vähitellen afrikkalaiseksi sekä osittain myös muista maanosista peräisin olevaksi. Euroopan valkoihoiset kuolevat vähitellen sukupuuttoon, jos tällaista karkeaa ilmaisua voi käyttää.

Me olemme suomalaisia, eli eurooppalaiseen (valkoiseen) rotuun lukeutuva kansa.

Mikäli maa halutaan pitää suomalaisena myös jatkossa, ainoa mahdollisuus on maahantulon estäminen ja nykyisin maassa asuvien ei-suomalaisten kotiuttaminen.

Suomikin on kulttuurillisesti heikko puolustautumaan väestönvaihdolta, olisi varmaan parasta, jos Venäjä valloittaisi meidät, jos haluttaisiin säilyttää valkoihoiset enemmistönä. Taloudellisessa ja hyvinvoinnillesessa ym mielessä se olisi tietenkin karmeaa, ei siinä.


Yllä olevat pätkät ovat Homma-forumilta.

Helsingin Sanomat kirjoitti tammikuussa perussuomalaisten nuorisojärjestön Ps-nuorten radikalisoitumisesta. Vallan järjestössä ovat ottaneet niin kutsutut etnonationalistit.

Vähän ennen europarlamenttivaaleja Ps-nuoret aiheuttivat kohun rasistisella twiitillä. Poliisi epäilee twiittaajaa ja yhtä kommentoijaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Twiitin tekstinä oli ”äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Kuvassa oli tummaihoinen perhe. Ps-nuoret poistivat twiitin myöhemmin ja myönsivät sen olleen harkitsematon ja hyvien tapojen vastainen.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 995
 • Liked: 46186
 • Kui on must, näita ust!
Yllättäen taas asialla Hyysärin NYT-liite ja sama Pekka Torvinen, kuin ylle postaamassani artikkelissa.

Väestön vaihtumista tapahtuu, mutta se on silti salaliittoteoria... eh.

Hommaforum kuuluu internetin kaatopaikkoihin tämän toimittelijan mukaan (kts. allaolevan lainauksen loppuosa).

Artikkelista keskustelua tuolla: https://hommaforum.org/index.php/topic,55124.msg3079073.html#msg3079073

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006163786.html (5.7.2019)

Lainaus
Analyysi: Väestönvaihto on salaliittoteoria, mutta se ei estä perussuomalaisten johtoa käyttämästä sanaa

Pekka Torvinen

Perussuomalaisten puoluesihteeriksi valittiin kesäkuun lopussa Simo Grönroos.

Hän puhuu avoimesti väestönvaihdoksesta niin verkkosivuillaan kuin Espoon kaupunginvaltuustossa.

Perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kesäkuun lopussa Riikka Purra.

Hän on puhunut viime aikoina väestönmuutoksesta. Kuulemma myös väestönvaihto käy, sillä käsitteet ovat selviä:

”Väestönmuutos = väestö muuttuu. Kun väestö muuttuu tarpeeksi = väestö vaihtuu.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on myös puhunut väestönvaihdosta.

Hän kirjoitti esimerkiksi julkisessa Facebook-päivityksessä keväällä 2018, että usein väestönvaihdoksesta puhumista pidetään foliohattuiluna tai liioitteluna, mutta Länsi-Euroopan osalta ”on kuitenkin epärehellistä sanoa, että se ei olisi käynnissä, että se ei olisi nopeaa, ja että se ei jatkuisi juuri niin kauan kuin sen annetaan jatkua”.

Halla-aho lisäsi, että Suomessa ”tullaan hiukan jälkijunassa, mutta vauhti on melkoinen”.

Niin, jos väestönvaihto todella tarkottaisi vain sitä, että kun väestö muuttuu tarpeeksi, se vaihtuu, siinä ei olisi mitään dramaattista.

Siinä ei olisi mitään dramaattista silloinkaan, jos se tarkoittaisi vain sitä tilastollista faktaa, että etnisesti ranskalaisten tai etnisesti suomalaisten suhteellinen osuus Ranskan ja Suomen väestöstä on pienentynyt ja pienenee todennäköisesti myös tulevaisuudessa (jota ei tosin voida tietää).

Samalla tavalla sanaparissa lopullinen ratkaisu ei olisi mitään dramaattista, jos se tarkoittaisi vain ratkaisua, joka on viimeinen.

Mutta me tiedämme, että lopullinen ratkaisu tarkoittaa myös paljon muuta.

Niin tarkoittaa myös väestönvaihto. Se on rasistinen ja misogynistinen salaliittoteoria, jonka mukaan valkoihoiset ihmiset ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon, koska länsimaihin muuttaa ihmisiä Lähi-idästä ja Afrikasta (ja Yhdysvaltoihin ihmisiä erityisesti Latinalaisesta Amerikasta), ja koska valkoihoiset eivät lisäänny tarpeeksi.

Väestönvaihtoa toteuttavat salaliittoteorian mukaan eliitti eli globalistit, jotka edistävät maahanmuuttoa, feminismiä ja ilmastohysteriaa. Valtamedia kuuluu salaliittoon, ja aivan äärimmäisen laidan mukaan globalistit ovat tietysti juutalaisia.

Tätä kautta esimerkiksi Yhdysvaltojen Charlottesvillestä maailmalle kesäkuussa 2017 levinneet uusnatsien ”Jews will not replace us” -huudot muuttuvat ymmärrettäviksi. Juutalaiset eivät siis ole itse tulossa korvaamaan valkoihoisia, vaan juutalaisglobalistieliitti korvaa valkoihoiset vääränvärisillä ja islaminuskoisilla maahanmuuttajilla.

Näin siis salaliittoteorian mukaan, joka on yksinkertaisen sekopäinen mutta varmaankin juuri siksi niin toimiva.

Vierailu internetin kaatopaikoilla eli esimerkiksi osassa Youtubea, Twitteriä, Homma-forumia ja Ylilautaa osoittaa, että salaliittoteoria elää ja voi hyvin.

Eikä ihme, väestönvaihto on rimmaava sana.

(...)
« Viimeksi muokattu: 05.07.2019, 14:19:11 kirjoittanut Alaric »
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 720
 • Liked: 2319
Yllättäen taas asialla Hyysärin NYT-liite ja sama Pekka Torvinen, kuin ylle postaamassani artikkelissa.
https://www.hs.fi/nyt/art-2000006163786.html (5.7.2019)

Ehkä toimittaja Pekka Torvinen on salanuiva, joka herättelee ihmisiä havaitsemaan väestönvaihdon ja johdattaa HS:n lukijoita tutustumaan Amreniin ja Hommaforumiin. Tällaiset jutut ovat ainoa tapa välittää tietoa valtamedian kautta ihmisille. Naamioidaan tiedonvälitys suvakismiksi. Mukaan muutama suvakkiälyttömyys niin ei paljastu.

Vai olisiko Pekka itseasiassa Keijo  ;D
Suomi on kuin pikkupoika joka ostaa suosiota isommilta. Nyt sitten isot pojat hyväksyy ja päästää "pöytiin ytimessä". Niihin pöytiin jossa pöljältä pikkupojalta pöllitään lisää rahaa.
https://hommaforum.org/index.php/topic,128740.msg3082584.html#msg3082584

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 391
 • Liked: 6799
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Väestönvaihdossa oleellisia ovat ne teot ja puheet jotka edistävät väestönvaihdosta ja se demografinen muutos joka edellä mainituista toimista seuraa. Väestönvaihdon määritelmään ei edes tarvita motiiveja ja piilossa pidettyjä tarkoitusperiä. Riittää kun voidaan osoittaa toiminta ja sen seuraukset.

Jos väestönvaihtoa edistetään laillisilla keinoilla, siitä ei saa edes salaliittoteorioita muodostettua, sillä salaliittoon kuuluu aina rikos. Väestönvaihtoon tähtäävät toimet pitäisi ensin kriminalisoida, mikä tuskin tapahtuu ainakaan nykyisen hallituksen aikana.

Väestönvaihdon taustalla voi olla salajuoni, mutta yleensä sellaisen osoittamiseen löytyy korkeintaan aihetodisteita. Suoria todisteita harvemmin löytyy, ja jos kyseessä ei ole rikos, kukaan ei niitä pengo esille.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 352
 • Liked: 796
Yllättäen taas asialla Hyysärin NYT-liite ja sama Pekka Torvinen, kuin ylle postaamassani artikkelissa.
https://www.hs.fi/nyt/art-2000006163786.html (5.7.2019)

Ehkä toimittaja Pekka Torvinen on salanuiva, joka herättelee ihmisiä havaitsemaan väestönvaihdon ja johdattaa HS:n lukijoita tutustumaan Amreniin ja Hommaforumiin. Tällaiset jutut ovat ainoa tapa välittää tietoa valtamedian kautta ihmisille. Naamioidaan tiedonvälitys suvakismiksi. Mukaan muutama suvakkiälyttömyys niin ei paljastu.

Vai olisiko Pekka itseasiassa Keijo  ;D

Tuskin Torvisella on mitään käsitystä Hommafoorumin sisällöstä.
Tämä käy ilmi siitä, että Torvinen vertaa Hommafoorumia Ylilautaan.
Sinänsä ei tuosta Torvisen senttauksesta ole mitään haittaa. Viittaus tuo uusia lukijoita Hommalle.

Jännästi nämä vihervasemmistolaiset leimaavat Homman eräänlaiseksi MV-lehdeksi tai Ylilautaporukaksi.
Viimeksi tämä leima, jota en itse tunnistanut löytyi kirjasta "Kansa raivoistui".

Törkyä syytävät ja uhkailevat nettihäiriköt voivat olla paitsi julkisten ammattien edustajien myös yksityishenkilöiden ongelma. Ilona Pajari ja Mikko Sovijärvi keräsivät heidän kokemuksiaan Kansa raivostui -kirjaan.
TEKSTI Susanna LuikkuKUVAT Timo Pyykkö
Kirjailija Mikko Sovijärvi otti historiantutkija Ilona Pajariin yhteyttä vuoden 2016 lopulla ja ehdotti yhteistä kirjaprojektia, mutta aihe oli pyörinyt Sovijärven päässä jo pari vuotta. Kansa raivostui – uhkaillut kertovat (Hai) ilmestyi huhtikuun lopussa.

– Muutama vuosi sitten häirintä koski marginaalista osaa suomalaisista, mutta se on räjähtänyt suoranaiseksi kansanhuviksi. Toisaalta monen häiriköinnin takana ollut MV-julkaisu on suljettu, ja oikeudelliseen vastuuseen saattavat joutua myös anonymiteetin takaa sen linkkejä levittäneet ja häirintään osallistuneet, Sovijärvi muistuttaa.

https://www.apu.fi/artikkelit/uutuuskirja-kasittelee-somevainoa-ja-nettihairikointia-rajahtanyt-suoranaiseksi-kansanhuviksi

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 382
 • Liked: 3302
 • weltoffen = sturmreif
Antakaas kun hompanssi mietiskelee väestönvaihtoa vähän yksityiskohtaisemmin ja vetää siitä johtopäätöksiä:

Väestönvaihto koskee tietysti myös poliisia ja armeijaa. Näille molemmille haetaan eksessiivisesti väkeä siirtolaisten joukosta. Tämä on nimittäin ainoa keino saada tarpeen vaatiessa ne toimimaan omaa kansaa vastaan. DDR:ssä oma armeija ja poliisi eivät suostuneet valtion loppuaikoina ampumaan tuhansia mielenosoittajia ja Neuvostoliitto oli aikoinaan haettava avustamaan tappamisessa Itä-Saksassa 1953, Unkarissa 1956 ja Tsekkoslovakiassa 1968.
"This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 724
 • Liked: 2230
 • Sus siunatkoon
Jos väestönvaihtoa edistetään laillisilla keinoilla, siitä ei saa edes salaliittoteorioita muodostettua, sillä salaliittoon kuuluu aina rikos.

Pitäisi varmaan tonkia Finlexistä rikoslakia, miten rikoslaissa salaliitto määritellään rikokseksi. Mielestäni oleellista keskustelussa on kuitenkin se, miten on tuotettu lainsäädäntöä, joka on tehnyt mahdolliseksi lopputuloksen, jota perustellusti voidaan kutsua väestönvaihdoksi.

Minusta poliittista salaliittoilua (ei vielä kriminalisoitua ja ehkä ei ole järkevääkään kriminalsoida) on se, että kansalaisuuslakia ym. väestönvaihtoon tarvittavia lakimuutoksia on tehtailtu viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Tarvittavien lakimuutosten synnyttämistä voi kuvailla sanoilla "politikoinniksi sammutetuin lyhdyin" tai "politikoinniksi harhauttamalla". Jälkimmäisestä esimerkki on poliittinen puhe kansainvälisyydestä, jonka lopputulos onkin ollut väestönvaihto eli kansallisuuksien tahallinen sekoittaminen, kuten Neuvostoliitossa tehtiin, tosin pakolla.

Ja kaiken tämän on mahdollistanut paljolti se, että edelleen suomalaisesta äänestäjäkunnasta merkittävä osa kuvittelee valtamedian olevan nk. 4. valtiomahti ja vartioivan poliitikkoja sekä heidän puheitaan suomalaisen äänestäjän parhaaksi. On kestänyt vuosia, että itse olen vakuuttunut johtopäätöksestä, että valtamedia on suomalaisen äänestäjän pahin vihollinen mm. vääristelyin, leimaamalla ja suojelemalla väenstönvaihtoa tehtailevia poliitikkoja. Kysymys onkin, missä ja millaisia järjestyneitä muotoja valtamedian ja väestönvaihtopoliitikkojen välille on ollut? Voidaanko näitä kutsua salaliitoiksi?

Ehkä seuraava askel poliittisessa keskustelussa väestönvaihdosta voisi olla laatia aikajärjestyksessä lista kaikista niistä lakimuutoksista, joiden suoraan ja vähän epäsuorastikin voidaan katsoa vaikuttaneen väestönvaihtoon.

Törkyä syytävät ja uhkailevat nettihäiriköt voivat olla paitsi julkisten ammattien edustajien myös yksityishenkilöiden ongelma. Ilona Pajari ja Mikko Sovijärvi keräsivät heidän kokemuksiaan Kansa raivostui -kirjaan.

Tulipahan mieleen sellainen mahdollisuus, kun on todisteltu ihan valtamedian arvovaltaisen toimittajan voimalla putin-trollien olemassa oloa, että josko merkittävä osa nettihäiriköinnistä tuleekin aatteellisesti palavasieluisilta valtamedian ammattitoimittajilta? Heillä voi katsoa olevan jokseenkin yhteinen intressi työnantajansa kanssa somen likaamisessa. 1+1, salaliittto?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 995
 • Liked: 46186
 • Kui on must, näita ust!
Aloitusviestistä löytyy ohjeet tämän ketjun sisällöstä. Väestönvaihdosta voi yleisellä tasolla keskustella muissa ketjuissa.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 391
 • Liked: 6799
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Pitäisi varmaan tonkia Finlexistä rikoslakia, miten rikoslaissa salaliitto määritellään rikokseksi.


Tämmöisen löysin:
Lainaus

Valmistelutoimiin ryhtyminen edellyttää jo päätöstä tai vähintäänkin ajatusta rikoksen tekemisestä. Eräissä oikeusjärjestelmissä pelkkä suunnitelman laatiminen, salaliitto, tietyn vakavan rikoksen toteuttamiseksi on saatettu säätää rangaistavaksi. Tällaisen kriminalisoinnin soveltamiseen liittyy vaikeita näyttöongelmia sekä oikeusturvariskejä. Suomen rikoslain mukaan suunnittelu ei ole rangaistavaa, eikä lakimme tunne myöskään yleistä salaliitto-tyyppistä kriminalisointia.

https://www.finlex.fi/sv/esitykset/he/2002/20020044

Parempaa määritelmää en löytänyt.

Ilmeisesti Suomen lain mukaan salaliitto itsessään ei ole rikos. Toisaalta sanan salaliitto määritelmään kuuluu suunnitelma rikoksen toteuttamiseksi.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Tagit: