HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

No-go zones - zones urbaines sensibles

<< < (69/70) > >>

DuPont:

--- Lainaus käyttäjältä: Lalli IsoTalo - 23.08.2019, 18:19:00 ---Noin kymmenisen vuotta sitten yksi tuttu oli Nokialla töissä Atlantan konttorissa. Sanoi, että heillä on ihan spesifit ohjeet missä saa tankata auton, ja missä turvallisuussyistä ehdottomasti ei saa tankata autoa.
--- Lainaus päättyy ---
Mahtoivatko rajoitteet noudattaa tietynlaisia rodullisryhmien alueiden rajoja?

akez:
Tämäkin sattumus vaikuttaa jääneen täällä täysin vaille mediahuomiota, vaikka eräässä Pariisin keskustasta 12 kilomerin päässä olevassa lähiössä on käyty katutaisteluita jo viiden päivän ajan. Lähiöstä suurin osa on ZUS-seutua. Se tosin selviää jo "käyttäytymismallien" pohjalta.


--- Lainaus ---Val-d’Oise: Viides jännitteinen yö Argenteuil'ssa

Kolme henkilöä pidätetty uusimman jännitteisen yön aikana Argenteuil'ssa (Val-d'Oise). Yö oli silti vähemmän levoton nyt torstaina 21. toukokuuta, sen jälkeen Pontoise'n syyttäjä otti vastaa perheen lakimiehet.

Franceinfo 22.5.2020 juttu ranskaksi

Yhteenotot puhkesivat uudelleen perjantain 22. toukokuuta vastaisena yönä alueen asukkaiden ja virkavallan välillä Argenteuil'ssa (Val-d’Oise), kerrottiin franceinfolle eri lähteistä. Loukkaantuneita ei ollut. Kolme henkilöä pidätettiin, mutta tilanne oli rauhallisempi kuin aiempina öinä, kerrottiin Pontoise'n syyttäjälaitoksesta. Silti lievempi rötöstely oli yleisempään.

Järjestysvalta oli uudelleen mobilisoinut suuren 260 poliisin ja santarmien joukko-osasto, joka alkoi puuttua tilanteisiin klo 19.00 alkaen. Alue saatiin rauhoitettua noin klo 1.30 aamuyöstä. Tämä oli viides jännitteinen yö sen jälkeen kun 18-vuotias Sabri oli ajanut moottoripyörällä ilman kypärää päin pylvästä, menehtyen törmäyksen johdosta.

Tuhansia osallistui hiljaiseen muistotilaisuuteen

Pontoisen syyttäjälaitos on aloittanut tutkimukset selvittääkseen onnettomuuteen johtaneet olosuhteet. Alueen asukit ja nuoren miehen lähipiiri katsovat, että lähistöllä ollut siviiliasuinen poliisipartio (Brigade anti-criminalité (BAC) [erikoistunut ZUS-olosuhteisiin]) aiheutti onnettomuuden. Syyttäjälaitoksen mukaan mikään ei viittaa tässä vaiheessa tutkimusta siihen suuntaan.

Pontoise'n syyttäjä otti perheen lakimiehet vastaan keskiviikkona 20. toukokuuta. Torstaina iltapäivällä tuhannet ihmiset kokoontuivat Argenteuil'in kaduille hiljaiseen muistotilaisuuteen.
--- Lainaus päättyy ---

Franceinfon juttu on varsin steriili ja hengetön, mutta muista lähteistä selviää varsin nopeasti, että meno on muistuttanut katutaisteluita: Molotovin cocktailit lentävät, autoja poltetaan, kaasupulloja yritetään räjäyttää avotulella, vandalismia, paukkupommeja ja ilotulitteita poliisin niskaan. Eli normimenoa, jota Ruotsissa dialogipoliisi yrittää taltuttaa dialogilla ja myötäilemällä, siinä onnistumatta ja Hölmölässä ei edes vielä käsitetä mistä on kyse.

Le Parisienin videosta näkee millaista meno tuolla oli. Sama toistuu jotakuinkin samanlaisen yhä uudelleen ilmeisesti hamaan tappiin asti. Kun on päästetty syntymään varjo- ja rinnakkaisyhteiskunta, niin sen jälkeen asiaa ei korjata enää juuri millään.

F1nka:
Yle ottaa vahvan kannan tanskalaiseen ennakoivoivaan ja ehkäisevään toimintaan:

--- Lainaus ---Tanska otti käyttöön pakkosiirrot lähiöissä, koska haluaa päästä eroon "ghetoistaan" – "En usko, että missään muussa Pohjoismaassa toimittaisiin näin"
Suomalaiset lähiötutkijat pitävät Tanskan ghettopolitiikkaa pohjoismaisittain erittäin poikkeuksellisena.

Ihmisten pakkosiirrot6.9.2020 klo 07.05päivitetty 6.9.2020 klo 07.49

--- Lainaus päättyy ---
Faktat on karut rikollisuuden osalta:

--- Lainaus ---Näin Tanskan hallitus määrittelee gheton:
Asukkaista yli puolet on ei-länsimaisia maahanmuuttajia ja heidän jälkeläisiään.

Lisäksi vähintään kaksi alla olevaa kriteeriä täyttyy alueen väestön kohdalla:

– Yli 40 prosenttia on työttöminä.

– Yli 60 prosentilla on vain peruskoulutus.

– Keskimääräinen bruttotulo on alle 55 prosenttia koko kaupunkiin verrattuna.

– Rikoksesta tuomittujen asukkaiden määrä on vähintään kolminkertainen Tanskan keskiarvosta.
--- Lainaus päättyy ---
Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-11508762

Onneksi Yle ei takerru ikäviin yksityiskohtiin, vaan pitää lopun tekstistä pullantuoksuisena human intrest -juttuna.

muoks: tekstit -> tekstistä

F1nka:
Lisäys tuohon Tanskan tilanteeseen. Yle kuvaa toimintaa pakkosiirtoina, mutta millä perusteilla. Alueelle saa jäädä asumaan ja uusia rakennuksia on tulossa purettavien 70-luvun betonikuutioiden tilalle. Saa vaikka ostaa uuden omakotitalon alueelta. Kunnan vuokrakämpän saamisen ehtona vain on, jos ymmärsin oikein, työllistyminen.

KTM:
Hyvä, mutta ne pitäisi pakkosiirtää afrikkaan

Pitäisi ottaa käyttöön kehitysavun vastikkeellisus, kaikki maat, jotka saavat kehitysapua euroopasta pitäisi velvoittaa ottamaan vastaan väestöä euroopasta, eli pakolaisina eurooppaan tullutta väestöä, joka siirrettäisiin takaisin afrikkaan ja lähi-itään.


Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta