Kirjoittaja Aihe: No-go zones - zones urbaines sensibles  (Luettu 232360 kertaa)

Snuiva

 • Vieras
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #90 : 07.08.2011, 21:09:40 »
Katselin tuosta Luc Bronnerin kirjasta La loi du ghetto (2010) vähän lisää näitä ZUSeja sivuavia kohtia, kun siellä Englannissakin meni taas vaihteeksi samanlaiseksi mellakoinniksi kuin Ranskassa.
*Snip*

Meillä hoitaa nettipoliisi nämä jutut.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 760
 • Liked: 28669
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #91 : 08.08.2011, 21:58:14 »
Katselin tuosta Luc Bronnerin kirjasta La loi du ghetto (2010) vähän lisää näitä ZUSeja sivuavia kohtia, kun siellä Englannissakin meni taas vaihteeksi samanlaiseksi mellakoinniksi kuin Ranskassa.
*Snip*

Meillä hoitaa nettipoliisi nämä jutut.

Heh ... nettipoliisi hoitaa :D ... ehkä Ranskassa on sellainenkin, vaikka en ole missään mainintaa asiasta huomannut ... vai voisiko olla, että mellakantorjuntaorganisaatiosta heiltä vielä tämä puuttuu? Ehkä sieltä pitäisi joku lähettää tänne opintomatkalle, kun meillä ei voi kuulema täällä syntyä mitään ongelmia maahanmuutosta. Kyllä Sarkozy yllättyy, kun kuulee kuinka hyvin meillä on varauduttu tulevaan.  ;D
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

repekka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 7
 • Liked: 0
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #92 : 09.08.2011, 12:09:34 »
Ranskan maahanmuuttopolitiikalla on pitkät juuret kolonialismissa ja sotien jälkeen maahanmuuttajia varta vasten kutsuttiin uudelleenrakennukseen, 60-luvulla maasta puuttui asuntoja ja maahanmuuttajia kerääntyi esikaupunkialueelle hökkeliasumuksiin, rakennettiin myös väliaikaisiksi tarkoitettuja lähiötä des cités de transite (jotka eivät sitten jäänetkään väliaikaisiksi) ja myöhemmin 70-luvulla HLM-halpavuokraisia (mutta huonolaatuisia) lähiöasuntoja.

70-luvun lamassa, jolloin työttömyys nousi suureksi alettiin sitten ulkomaalaisia savustaa takaisin "kotiin" ja syntyi rasisitista liikehdintää, jne. 70-luvun puolessa  välissä saapui myös paljon poliittisia pakolaisia (vietnamilaisia, kamputselaisia...)

Noidankehä oli valmis ja tällä hetkellä valtion ainoa pyrkimys on rajoittaa maahanmuuttoa (la cité nationale de l'histoire de l'immigration, suosittelen)

Suomessakin voisi varautua siihen että ongelmia syntyy jos nuoret jäävät työttömiksi (kuten esim. kevään muslimimellakoissa nähtiin). Sekä kantaväestön että maahanmuuttajajataustaisten nuorten työllisyyttä pitäisi heti saada nousemaan. Aluksi voisi vaikka ennakkoasenteet eri kansalaisuuksista heittää romukoppaan.

Sanglier

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 374
 • Liked: 74
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #93 : 09.08.2011, 17:26:59 »
Mitkä ennakkoasenteet!!?? Pariisissa ei muita näekään hommissa kuin -taustaisia! Edes piika- ja tsuppariyhteiskunnissa töitä ei vain riitä kaikille, varsinkaan jos koulu on käymättä. Mihin tietoon/kokemukseen perustat Repekka näkemyksesi?

repekka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 7
 • Liked: 0
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #94 : 09.08.2011, 21:48:18 »
Ei kun puhuin Suomesta enemmänkin, että kannattais työantajien ainakin unohtaa ennakkoluulot ulkomaalaisten nuorten suhteen, jos muuten paperit kunnossa ja kielitaito riittävä. Ranskassa nyt on vaikeeta saada töitä nuoren kun nuoren ilmeisesti ja palkat on syvältä. Mutta on sielläkin selkeetä osviittaa, että värillisillä paljon vaikeempaa saada työ, oli koulutus miten hyvä vaan, ainakin näin oli vielä tossa 2000-luvun alussa kun siellä asuin, olisko muuttunut, en tiedä...

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 401
 • Liked: 7541
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #95 : 09.08.2011, 21:58:36 »
Ranskan maahanmuuttopolitiikalla on pitkät juuret ... Aluksi voisi vaikka ennakkoasenteet eri kansalaisuuksista heittää romukoppaan.

Et sitten itse huomaa tässä mitää outoa? Vaikka sitä että ne ovatkin KOKEMUKSIA eikä asenteita..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 980
 • Liked: 1355
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #96 : 10.08.2011, 12:33:25 »
Kyllä meidän hommalaistenkin on myönnettävä että voi mukana olla ennakkoasenteitakin. Fatbardhe Hetemaj on näemmä juuri tänään päässyt kolumnoimaan YLEen, ja siellä sanoman on samantyyppinen. En voi itse asiassa kiistää etteikö sekin ole mahdollista... Tiedän ulkomaalaisia jotka ovat heti saaneet töitä, koska osaavat ja ovat riittävän hyviä, mutta tiedän myös sellaisia jotka eivät rehellisestä työnhausta huolimatta ole saaneet juuri mitään muuta kuin pieniä pätkiä. Toki molempia on myös kantiksissa.

Minäkin uskon että joku tilastollinen todennäköisyys on se joka joitain työnantajia johdattaa. Esimerkkinä vaikka kauko-idästä tuleva työntekijä, joka voi olla vaatimaton ja ahkera, mutta silti voi olla epäselvää että miten kielimuuri hoituu. Mutta kyllä on otettava keskusteluihin sekin mahdollisuus että myös meillä on myös ennakkoluuloa mukana.

Tietysti se pienikin todennäköisuus ongelmista tai kielimuurin haasteista voi olla merkittävä tekijä esimerkiksi pienelle työnantajalle. Ei sitä voi poliittisella keskustelulla poistaa.

Ja en minä pidä sitä erityisen vaarallisena ongelmana jos en saisi Japanista töitä, sillä perusteella etten osaa tarpeeksi japania esimerkiksi asiakaspalvelutöihin.

Molempi parempi: kyllä se on totta että ainakin näillä maahanmuuttajamäärillä Suomessa on vielä olemattomasti ongelmia, ja Hommassa keskitytään niihin ongelmiin joskus vähän liikaakin. Kulttuurien epäyhteensopivuudesta kyllä pitää voida keskustella ("tilan haltuunotto", sosiaaliturvan epätasapainottaminen) mutta kyllä sitä arkipäivän realismiakin voi välillä miettiä. Ei minulla ole ollut ulkomaalaisten kaupan kassojen tai siivoojien kanssa mitään ongelmia asiakkaana! Kylläkin lievästi lääkäreiden kun olen skeptinen kielimuurin ylittymisestä hienovaraisissa ilmaisuissa...
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Samuli Salminen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 159
 • Liked: 324
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #97 : 24.10.2011, 05:00:48 »
Banlieu de la République -- tutkimus ranskalaisesta lähiöstä


Mm. The Economistin ja The New York Timesin viittaama (ks. http://hommaforum.org/index.php/topic,60078.msg814072.html#msg814072) tuore tutkimus ranskalaisesta lähiöstä löytyy osoitteesta: http://www.banlieue-de-la-republique.fr/#!/.

Suora linkki tutkimustulokset sisältävään ranskankieliseen pdf:ään mainitulta sivustolta: http://www.banlieue-de-la-republique.fr/sites/default/files/resume_integral_banlieue_republique.pdfTutkimus on ranskalaisen ajatushautomon Institut Montaignen (http://www.institutmontaigne.org/site/page.php) yhdessä lähiöitä jo 1980-luvulta tutkineen Gilles Kepelin toteuttama.

Tutkimus käsittelee Pariisien esikaupunkien lähiöitä Clichy-sous-Bois'ta ja Montfermeil'tä, jotka toimivat vuoden 2005 kansainvälistäkin huomiota saaneiden lähiömellakoiden päänäyttämöinä.Tutkimuksen (ehkä eniten Hommaa kiinnostavat) pääpointit löytyvät melko hyvin mainituista The Economistin ja NYT:n artikkeleista. Kyseiset lähiöt muodostavat monelle tapaa omat enklaavinsa ranskalaisen yhteiskunnan sisälle. Ongelmina ovat mm. korkea työttömyysaste ja heikoilta tuntuvat mahdollisuudet edetä ranskalaisessa yhteiskunnassa -- tai ylipäätään olla osana ranskalaista yhteiskuntaa. Ainoaa toivoa ranskalaisen yhteiskunnan palaamisesta näihin lähiöihin vaikuttaa edustavan niihin uudelleen perustettu poliisiasema.
Tässä vielä muutama valikoitu lainaus tutkimusraportista:Tutkimuksen lähiöissä olonsa turvattomiksi tuntevat suurin osa naisista ja monet lähiöiden vähemmistöt. He pelkäävät lähiöiden enemmistöryhmiä: Maghrebista ja muualta Afrikasta peräisin olevia nuoria, sillä he eivät kuulu näihin ryhmiin, eikä heitä suojele yhteinen alakulttuuri ja sen koodistot. Nämä turvattomiksi itsensä kokevat lähiöiden asukaat kokivat vuoden 2005 lähiömellakat väkivaltana, jonka suoria tai epäsuoria uhreja he olivat, ja johon olivat syyllisiä em. nuorten ryhmät.

Lainaus
En revanche, les habitants qui ne se sentent pas en sécurité, parmi lequel une majorité de femmes, et plusieurs membres de groupes minoritaires, nourrit ses peurs des groupes majoritaires – principalement les jeunes d’origine maghrébine ou africaine – par le fait qu’ils ne leur appartiennent pas et ne sont pas protégés par des codes ou une subculture commune. Ces habitants ont ressenti les émeutes comme une violence dont ils étaient les victimes directes ou indirectes, et dont les jeunes portaient la responsabilité.


Tutkimuksen raportin kuutoskappale käsittelee uskontoa, eli pääasiassa islamia, sillä 2/3-osaa tutkimusta varten haastatelluista oli muslimeita.

"Halal"-käsitteen merkitys on kasvanut ja laajentunut lähiöissä vuodesta 1987, jolloin tämän ko. tutkimuksen yksi päätekijöistä, Gilles Kepel, tutki asiaa tutkimuksessaan Banlieues de l’islam (Islamin lähiöt). "Halal" ja "haram" paitsi säätävät nykyään mitä on sallittua syödä, niin myös muutenkin määrittävät yhteisössä vallitsevat arvot ja normit, jotka koskettavat kaikenlaisia asioita yksityiselämästä yhteiskunnassa toimimiseen.

Lainaus
Extension de la notion de halal

Comparativement aux réponses obtenues un quart de siècle auparavant dans les Banlieues de l’islam (1987) de Gilles Kepel, l'enquête montre une véritable explosion du marché du halal et l'extension de la notion. Les résultats à la question « respectez-vous le halal ? » mettent en lumière la complexité des différentes acceptions de ce mot, qui dans sa définition la plus restrictive ne recouvre que la dimension de l'interdit alimentaire, mais peut aussi s'étendre à un code de conduite, une expression des normes et valeurs dominantes, en séparant le « halal » du « haram », le licite de l'illicite, dans de nombreux domaines depuis le registre de l'intime jusqu'à la vie en société.


Suurin osa tutkimukseen vastanneista toivoivat lastensa avioituvan saman uskonnon omaavan henkilön kanssa. Tämä koski myös Lähi-Idästä kotoisin olevia kristittyjä, jotka näkivät tässä ainoan mahdollisuuden säilyttää yhteisönsä olemassaolo.

Lainaus
La question du mariage entre dans ce champ : la majorité des enquêtés souhaite que leurs enfants se marient avec une personne pratiquant le même culte. Cette préférence pour le mariage endogame revient également dans les réponses des chrétiens d'Orient, qui y voient la seule manière de préserver l'existence de leur communauté.


Tutkimuksen mukaan islam lähiöissä jakautuu pääasiassa kahteen pääsuuntaukseen: "Tablighiin", julistamiseen, joka korostaa islamin säädösten tiukkaa noudattamista ("[...] pratique rigoriste des préceptes de l'islam.") ja siihen verrattuna maltillisempana esittäytyvään suuntaukseen, jota edustaa imaami Dhaou Meskine ("Dhaou Meskine se présente comme un modéré, en comparaison aux membres du tabligh et aux salafistes [...]").

Lainaus
Le tabligh et la figure de l’imam : les deux pôles majeurs du culte musulman

L'offre d'islam à Clichy-Montfermeil est structurée autour de deux pôles majeurs : l'un est lié au mouvement tabligh (« propagation de l'islam »), [...]

Le deuxième pôle est lié à la figure de l'imam Dhaou Meskine, qui officia pendant 25 ans dans la mosquée Stamu à Clichy.
« Viimeksi muokattu: 24.10.2011, 05:15:33 kirjoittanut Samuli Salminen »

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 698
 • Liked: 5006
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #98 : 25.12.2011, 20:34:00 »
Lainaus
Ranskassa poliisin asiantuntijat ovat olleet mukana jo kymmenen vuoden ajan kaupunkisuunnitteluprojekteissa. Lähiöiden (ZUS) suunnittelussa tulee huomioida seuraavat seikat.

 • Kielletään sellaisten katukivetysten laittaminen, joista mellakoitsijat voivat irrottaa kiviä heitettäväksi.
 • Upotetaan maahan betonimöykkyjä arkojen kohteiden, kuten poliisiasemien ja kauppaliikkeiden edustalle, joita vastaan voidaan hyökätä ”muurimurtaja” ajoneuvoja käyttäen.
 • Poistetaan rakennusten porraskäytävien edustalta sadekatokset, joiden alla nuoriso voi uudelleenjärjestäytyä huonon sään sattuessa.
 • Poistetaan kävelysillat, joilta nuoriso voi tähtäillä poliisiautoja.
 • Muutetaan liikenneväyliä niin, että ne mahdollistavat nopean virkavallan puuttumisen tilanteisiin.
 • Poistetaan rakennusten väleistä ”kuolleet kulmat”, joita voidaan käyttää piilopaikkoina.
 • Mellakoiden aikana virkavaltaa on heitelty rakennuksista kivillä. Tätä voidaan estää poistamalla tasakatot, joille on mahdollista kerätä kiviä varastoon. Samalla estetään siirtymistä rakennuksesta toiseen. Katot on rakennettava kalteviksi.

Suomenkielisestä Wikipediasta näkyy kokonaan puuttuvan artikkeli näistä monikulttuurin kultakehdoista. Englanniksi on (Sensitive urban zone) ja ranskaksi (Zone urbaine sensible). Tarttis varmaan vähän jonkun urakoida.

Meriö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 177
 • Liked: 153
 • Halveksittava ja brutaali
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #99 : 29.12.2011, 20:32:27 »
Ilta-Sanomat kertoo bensan myyntiä rajoitetun Ranskassa. Toimenpiteen tarkoituksena on vähentää autojen tuhopolttoja, joista on tullut (uus)ranskalaisten uudenvuoden perinne.
Suuruus on sitä, että pystyy löytämään rasismia vaikka nakkikastikkeesta. -törö

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17563
 • covfefe
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #100 : 29.12.2011, 20:55:58 »
Ääni Eva Bidaudetille on ääni sodalle, sisällissodalle. Hän on tällaisen kaupunkiväkivallan ehdoton kannattaja koska hänelle kyseinen lähiöväkivalta on täysin puolisokea piste. Eikä Bidaudet ole puolisokeine pisteineen yksin. Hän vain sattuu edustamaan eräänlaista naivin stereotyypin irvikuvaa jolle yhtäällä väkivalta on täysin tuomittavaa mutta omassa sokeassa pisteessään tehtävään väkivaltaan hän suhtautuu täysin piittaamattomasti.

Kaupungit monikulttuurisina ilmiöinä joutuvat väistämättä järjettömien ja tolkuttomien jengien sekä lopulta tappavan väkivallan näyttämöiksi. Ainoastaan segregaatio ja etnisten ryhmien erottaminen voi rajoittaa väkivaltaa mutta yhteiskunnan sähköverkon katkeaminen käynnistää tolkuttomat väkivaltaisuudet. Ja on erittäin tärkeä ymmärtää Eva Bidaudetin kaltaisia ihmisiä jotka eivät ymmärrä väkivaltaa kuin omasta poliittisesta kannastaan. Heille tolkuton ja kaupunkimittasuhteet saanut väkivalta on jo jotain niin suurta että siitä tulee jälleen uusi sokea poliittinen piste. Vaikka syy ja olosuhteet olisivat ilmiselvät, Bidaudetin kaltainen stereotyyppi, yksinkertaisesti kieltäytyy ymmärtämästä ja hyväksymästä näkemäänsä ja ryhtyy vaatimaan todellisuuden tulkintaa omalta kannaltaan. Vaikka se johtaisi ihmishenkien menetyksiin. Koska eräänlaisena idealistina stereotyyppi-bidaudet on valmis uhraamaa ja uhraa (muita kuin omiksi mieltämiään) ihmisiä oman idealisminsa alttarille.

Mitä tulee ranskalaisiin lähiöihin niin niiden julkisen liikenteen järjestelyt ovat jo itsessään mielenkiintoiset ja vaativat. Ihmiset saattavat joutua rotuvaaraan ihan julkista liikennettä käyttäessään. Tätä olisi syytä ymmärtää myös Suomen julkista liikennettä suunniteltaessa. Väkivalta ja tolkuttomuudet eivät ole kaukana pääkaupunkiseudun arkitodellisuudesta joka on bidaudeteille täysin vieras ilmiö, alue ja eräänlainen no-go-zone.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

nuiv-or

 • Vieras
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #101 : 29.12.2011, 21:03:57 »
Strasbourgista, missä poltetaan eniten autoja koko Ranskassa (n. 500-600 kpl aattoyönä), on 10 min pyöräilymatka Saksan puolelle Kehliin. Bensakin taitaa olla halvempaa. Vähän kuin nuuska kiellettäisiin Torniossa.


Kyseessä on sisäministerin kehotus rajoittaa alkoholin, ilotulitteiden ja bensan myyntiä:

http://tempsreel.nouvelobs.com/politique/20111228.OBS7687/nouvel-an-gueant-veut-moins-d-essence-pour-moins-d-incendies.html
http://www.leparisien.fr/politique/alcoolemie-essence-petards-le-reveillon-du-nouvel-an-sous-haute-surveillance-28-12-2011-1787040.php

Pariisissa ei myydä kaasupulloja eilisestä asti, tietyillä alueilla ei alkoholia, eikä bensaa. Elsassissa ei räjähteitä ym. ilotulitteita ole saanut myydä joulukuun aikaan vuodesta 2009.

Monikulttuurisuus on rikkaus. Jonain vuonna meillä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 760
 • Liked: 28669
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #102 : 29.12.2011, 21:48:55 »
Strasbourgista, missä poltetaan eniten autoja koko Ranskassa (n. 500-600 kpl aattoyönä), on 10 min pyöräilymatka Saksan puolelle Kehliin. Bensakin taitaa olla halvempaa. Vähän kuin nuuska kiellettäisiin Torniossa.


Kyseessä on sisäministerin kehotus rajoittaa alkoholin, ilotulitteiden ja bensan myyntiä:

http://tempsreel.nouvelobs.com/politique/20111228.OBS7687/nouvel-an-gueant-veut-moins-d-essence-pour-moins-d-incendies.html
http://www.leparisien.fr/politique/alcoolemie-essence-petards-le-reveillon-du-nouvel-an-sous-haute-surveillance-28-12-2011-1787040.php

Pariisissa ei myydä kaasupulloja eilisestä asti, tietyillä alueilla ei alkoholia, eikä bensaa. Elsassissa ei räjähteitä ym. ilotulitteita ole saanut myydä joulukuun aikaan vuodesta 2009.

Monikulttuurisuus on rikkaus. Jonain vuonna meillä.

Tuossa ensimmäisessä jutussa mainitaan, että viime vuoden joulukuussa Ranskan silloinen sisäministeri ilmoitti, ettei hänellä tule enää olemaan tilastoa uudenvuoden aattona poltetuista autoista, ettei hän lietsoisi kilpailua tämän harrastustoiminnan suhteen. Koko Ranskassa uudenvuoden aattona poltettujen autojen määrä jutun mukaan on tasoa 1 100 tuhoutunutta autoa.

Tässä juttu Ranskan kansallispäivän vietosta viime heinäkuulta Pariisissa. Juuri mitään mainittavaa ei tapahtunut. Vain 70-80 autoa poltettiin. Mitä nyt poliiseja oli vähän heitelty happopulloilla ja muuta värisevää kähinää.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

nuiv-or

 • Vieras
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #103 : 29.12.2011, 21:54:43 »
Koko Ranskassa uudenvuoden aattona poltettujen autojen määrä jutun mukaan on tasoa 1 100 tuhoutunutta autoa.

Yhtenä vuonna pelkästään Strasbourgissa paloi tuo 500-600 kpl (olikohan 2002, en muista. 1998-2005 välillä kuitenkin, kun tuolla asustelin.) Pahimmat lähiöt Neuhof ja Hautepierre, rosengårdeneita tai pahempia eu:n ytimessä.

lisäystä:
http://lci.tf1.fr/france/faits-divers/2011-01/115-voitures-incendiees-chaque-jour-en-2010-6212981.html

115 autoa päivittäin, 42000 vuodessa. Perinne alkanut 90-luvulla Strasbourgista.

http://www.leparisien.fr/faits-divers/strasbourg-il-incendie-22-voitures-par-ennui-28-07-2009-592668.php

14-vuotias nuorukainen poltti 22 autoa, koska oli tylsää.


http://www.liberation.fr/societe/0101301684-a-strasbourg-un-reveillon-sous-surveillance-record-les-autorites-craignent-les-traditionnels-incendies-de-voitures

il y a eu 646 véhicules incendiés en 1998 dans l'agglomération de Strasbourg, et 697 en 1999 (chiffre arrêté au 27 décembre à 8 heures).

646 autopaloa 1998 ja 697 vuonna 1999 puolen miljoonan asukkaan kaupungissa. Muistin näemmä väärin, luku ei ollutkaan aattoyön saldo.


http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89meutes_urbaines_fran%C3%A7aises
« Viimeksi muokattu: 29.12.2011, 22:15:25 kirjoittanut nuiv-or »

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 760
 • Liked: 28669
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #104 : 02.01.2012, 18:38:06 »
lisäystä:
http://lci.tf1.fr/france/faits-divers/2011-01/115-voitures-incendiees-chaque-jour-en-2010-6212981.html

115 autoa päivittäin, 42000 vuodessa. Perinne alkanut 90-luvulla Strasbourgista.

Toi on hyvä linkki. Jutusta selviää nopeasti kokonaistilanne. Tässä kooste linkin jutusta.

Lainaus
115 autoa poltettiin joka päivä vuonna 2010

TF1 News 5.1.2011

Autojen polttaminen alkoi Strasbourissa 1990-luvulla ja tämä rikollisuuden muoto on vuosien mittaan kehittynyt lähiöiden turvattomuuden symboliksi. Vuonna 2010 tämä rikollisuus vakiintui tasolle 42.000 poltettua ajoneuvoa vuodessa, eli keskimäärin 115 autoa per päivä, raportoi torstaina Le Monde. Nämä ajoneuvojen tuhopoltot muodostavat valtaosan kaikista Ranskan tuhopolttoista, joista poliisi pystyy selvittämään alle yhden viidestä (alle 20%), paljastaa tämän vuoden ”l'Observatoire national de la délinquance”. 

Kuten aina, on aihe palannut keskusteluun uudenvuodenaaton alla. Sisäministeri, jolla on käytössä yli 53.000 poliisia ja santarmia, kieltäytyi julkaisemasta tilastoa poltetuista ajoneuvoista väittäen, että hän ruokkisi sillä epätervettä kilpailua. Uudenvuodenaaton 2009 jälkeen ministeri ilmoitti, että koko maassa oli poltettu 1.137 ajoneuvoa ja 549 henkilöä oli pidätetty, mutta suoraan prefektuureista kootut tiedot antavat suuremman luvut. Vasemmisto on tällä kertaa kritisoinut tiedotuskieltoa arvioiden, että ministeri yrittää tosiasiassa kätkeä kyvyttömyytensä hillitä ilmiötä.

Useat mediat ovat virallisten poliisilähteiden tietojen perusteella kuitenkin arvioineet vuoden 2010 olleen edellistä parempi. Poltettujen ajoneuvojen määrän arvio on 950. ...

Tämä vuosi meni sitten näin.
 
Lainaus
251 pidätystä uudenvuoden aikana

Le Point 1.1.2012 juttu ranskaksi (lyhennelty referaatti)
 
Tänä vuonna sisäministerin mukaan uudenvuoden juhlinta on sujunut rauhallisesti ja ilman pahempia yhteenottoja koko maassa. Vain kahdeksan virkavallan edustajaa on lievästi loukkaantunut yön aikana ja vain 251 pidätystä on ollut tarpeen verrattuna lukuihin 501 vuonna 2011, 405 vuonna 2010 ja 288 vuonna 2009. Ministerin mukaan julkisten ja yksityisten kiinteistöjen kärsimät vahingot ovat olleet vähäisiä ja yritykset hakea yhteenottoja järjestysvallan kanssa ovat olleet harvinaisempia, kuin viime vuosina. Poltettujen ajoneuvojen suhteen mitään lukuja ei tulla julkaisemaan, kuten ei viime vuonnakaan, kaupunkien välisen kilpailun välttämiseksi. Tiedot poltetuista ajoneuvoista julkaistaan tammikuun 2012 aikana muun raportoinnin yhteydessä.
 
Poltettuja ajoneuvoja on kuitenkin raportoitu 17 Nizzan ”herkissä lähiöissä” (quartiers sensibles). Bouches-du-Rhône’ssa palokunta on lähinnä joutunut sammuttelemaan palavia roskakoreja. Marseillesissa poltetuista ajoneuvoista ei ole tiedotettu sitten vuoden 2005. Itä-Ranskassa noin 20 autoa on poltettu Mulhousessa AFP:n mukaan. Strasbourgissa on poltettu tusinan verran autoja lehtimiesten tietojen mukaan. Yön aikana siellä on pidätetty 26 henkilöä, joista 9 alaikäistä. Yvelines’ssä on ollut 80 hengen joukkotappelu.
 
60.000 poliisia, santarmia, palomiestä ja pelastustyöntekijään oli mobilisoitu ylläpitämään järjestystä tänä uudenvuodenaattona. Näistä 10.000 Pariisissa.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 980
 • Liked: 1355
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #105 : 02.01.2012, 18:52:41 »
Tuosta voisi, jos haluaisi hyvällä tahdolla, tulkita että nyt on ollut hieman rauhallisempaa. Ja osittain kyllä tuon Poliisin valitseman linjan takia. Yksi teoriahan terrorismistakin on että sillä haetaan vain huomiota. Ja jos sitä ei saa, niin ei tuollainen matalan tason huligointi sitten jaksa kiinnostaakaan. Varsinkin jos lokaali yhteisö (kaupunki, kaupunginosa, kansalaiset tms) panee hanttiin ja rankaisee ankarasti hölmöilijöitä.

Olisiko tällä kertaa siis pimityslinja toimiva? Varsinkin jos tiedot kuitenkin ovat myöhemmin käytettävissä raporttitasolla?

Kaiken epäsosiaalisen toiminnan pohjalla on kuitenkin lähtökohtana jokin henkilökohtainen hyöty. Oli se sitten naisten ihailu, kilpailu, pyromanian tyydyttäminen tai rahallinen hyöty. Siihen kun puuttuu niin ilmiökin laantuu.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

kikkeliskokkelis

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 10
 • Liked: 0
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #106 : 24.01.2012, 19:00:57 »
Poliisit yrittävät mennä tutkimaan raiskausta ranskalaiseen lähiöön:

http://www.youtube.com/watch?v=x2TArjNeqzw

elukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 240
 • Liked: 583
 • Suur Lenin ta oli üllas, nii hoolitsev, tark, hea
Osa 5: Mikä yhdistää, vai yhdistääkö mikään?
islam
Kulttuurimarxismi
http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

Homoliittolain vaikutukset Massachusettsin osavaltiossa
https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

elukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 240
 • Liked: 583
 • Suur Lenin ta oli üllas, nii hoolitsev, tark, hea
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #108 : 09.06.2012, 07:18:25 »
Kulttuurimarxismi
http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

Homoliittolain vaikutukset Massachusettsin osavaltiossa
https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 693
 • Liked: 9677
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #109 : 09.06.2012, 07:33:58 »
Poliisit yrittävät mennä tutkimaan raiskausta ranskalaiseen lähiöön:

http://www.youtube.com/watch?v=x2TArjNeqzw

Ei tuo ollut lähiö, vaan hylätty talo, jonka neekerit olivat vallanneet. Squatter = talonvaltaaja. Nuo neekerit vaikuttivat olevan rikollista porukkaa ja ajoivat siviilipukuiset poliisit pois.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10557
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #110 : 09.06.2012, 07:36:53 »
Poliisit yrittävät mennä tutkimaan raiskausta ranskalaiseen lähiöön:

http://www.youtube.com/watch?v=x2TArjNeqzw

Ruotsissa keskustellaan asioista niiden oikeilla nimillä:

https://www.youtube.com/watch?v=D8n9M_aJW5c

Stadin Taksi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 96
 • Liked: 12
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #111 : 21.07.2012, 00:40:42 »
Niin ja maailmalla kans keskustellaan islamista sen oikealla nimellä:

http://www.youtube.com/watch?v=kIKCgRlwQUA

Herra 47

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 70
 • Liked: 43
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #112 : 04.08.2012, 15:37:25 »

Olen lukenut aiheesta niin Hommaforumilta kuin muistakin lähteistä, mutta kertokaahan valveutuneemmat ja viisaammat lisää faktoja näiden asuinalueiden elämästä. Itseäni kiinnostaa vietävästi...

- Miten arki toimii tällaisilla alueilla? Tuskin on vartijoita esim. kaupoissa/metroissa? Ilmeisesti oman käden oikeus pelaa...
- Miten toimitukset kauppoihin tai muu logistiikka? Vainko musulmaanit itse niitä hoitaa?
- Mistä ihmiset saavat toimeentulonsa? Juu juu tiedetään, sossusta, mutta miten muuten?
- Ketä nämä ihanat ihmiset ryöstelevät/mistä varastelevat, toisiltaanko?
- Jos no-go-zonessa on kantaväestöä esim. 10%, miten nämä siellä pystyvät asumaan? Ilmeisestikin tämä ryhmä on päihde- ja mielenterveysongelmaista, mutta miten he siellä pystyvät olemaan?
- jne. jne.

Raapustaapas jotakin infoa.

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1271
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #113 : 04.08.2012, 18:33:41 »

Olen lukenut aiheesta niin Hommaforumilta kuin muistakin lähteistä, mutta kertokaahan valveutuneemmat ja viisaammat lisää faktoja näiden asuinalueiden elämästä. Itseäni kiinnostaa vietävästi...

- Miten arki toimii tällaisilla alueilla? Tuskin on vartijoita esim. kaupoissa/metroissa? Ilmeisesti oman käden oikeus pelaa...
- Miten toimitukset kauppoihin tai muu logistiikka? Vainko musulmaanit itse niitä hoitaa?
- Mistä ihmiset saavat toimeentulonsa? Juu juu tiedetään, sossusta, mutta miten muuten?
- Ketä nämä ihanat ihmiset ryöstelevät/mistä varastelevat, toisiltaanko?
- Jos no-go-zonessa on kantaväestöä esim. 10%, miten nämä siellä pystyvät asumaan? Ilmeisestikin tämä ryhmä on päihde- ja mielenterveysongelmaista, mutta miten he siellä pystyvät olemaan?
- jne. jne.

Raapustaapas jotakin infoa.

No-go-zone ja valkoisen naisen arki:
Marie-Neige Sardin on naiskauppias pohjoisessa Pariisissa, arki on kova,. Hänet on raiskattu,
ryöstetty ja hänen päälle on heitetty happoa,jotta muuttaisi alueelta pois. 
Katso: http://www.youtube.com/watch?v=D9Q5zTKM1kM

Poliisin arki Marseillessa ei ole kiva: http://www.youtube.com/watch?v=x2TArjNeqzw

Ja TV-porukka Ruotsissa koki pikkasen muuttuneen arjen Ruotsin Rosengardissa : http://www.youtube.com/watch?v=sIXEY6Gahlc
No AFAkaan (AntifascistiskAktion) ei ole tervetullut Rosengardilla (valkoihoisia kun ovat..): http://www.youtube.com/watch?v=8JisAv7K_oE

No-go-zone= paikka missä valkoihoinen ja ei-muslimi ei ole tervetullut, eikä poliisikaan, palomies, lääkäri, ambulanssi jne..
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 760
 • Liked: 28669
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #114 : 05.08.2012, 13:23:30 »
No-go zonet ovat saaneet Ranskassa taas uuden nimen. Priorisoitu zone urbaine sensible (ZUS) on nyt nimeltään zone de sécurité prioritaire (ZSP), eli englanniksi varmaan no-no-go zone.

Lainaus
Turvallisuus: lista asuinalueista, jotka hallitus haluaa turvata

15 ensimmäistä sisäministerin lupaamaa priorisoidun turvallisuuden aluetta (zones de sécurité prioritaires (ZSP)) julkaistiin eilen. Tavoite: kohdistettuja toimia ZSP-alueilla niitä jäytävän rikollisuuden pysäyttämiseksi.

Le Parisien 4.8.2012 juttu ranskaksi

(http://www.leparisien.fr/images/2012/08/04/2113134_51852b90-ddb1-11e1-a65b-001517810e22_640x280.jpg)
Saint-Denis (Seine-Saint-Denis), eilen. Paikalliset asukkaat kritisoivat Saint-Denisin keskustan arkkitehtuuria. Hyökkääjät voivat ylikulkukäytäviltä seurata asukkaiden liikkumista alueella.

Oli vain valinnan vaikeus. Eilen sisäministeri Manuel Valls kertoi ekslusiivisesti meille 15 ensimmäisen ZSP:n nimet, jotka koostuivat 24 asuinalueesta (villes). Näistä kolme sijaitsee Ranskan Guayanassa. Uusi järjestely - uuden sisäministerin prioriteetti prioriteettien joukossa - tulee nousemaan hänen ministeriössään erityishuomion kohteeksi.

"Turvallisuuspolitiikka, jota aion johtaa tulee olla päättäväisesti kohdistettu alueisiin ja niiden asukkaisiin", sanoi hän kirjeessään Ranskan kaikille maaherroille, joiden tulee panna ohjelma toimeen ensi syksystä lähtien.

"Aikomus on vastata parhaalla mahdollisella tavalla, usein kaikkein köyhimpien, kansalaistemme huolenaiheisiin", sanoi Manuel Valls, entinen Evry'n (Essonne) apulaiskaupunginjohtaja. Näiden 15 "testialueen" maaherrojen tulee syyskuun puoliväliin mennessä julkaista yksityiskohtainen luonnos - korkeintaan kahdesta tai kolmesta - turvallisuustavoitteista. Näitä voivat olla esim. murtovarkauksien vähentäminen, huumeiden vastainen taistelu, talojen porraskäytävien valtaukset tai "vol à l'arraché" (varkaus, jossa riuhtaisemalla viedään uhrin laukku, kännykkä, luottokortti, merkkisilmälasit ...). "Kyse on päätöksenteon siirtämisestä alueellisten toimijoiden tasolle sisäministeriön tukeman. Alueiden rajat ovat milloin vain muutettavissa, sillä meidän on oltava yhtä reaktiivisia kuin rikollisten." 

Keskitytään kuumiin pisteisiin

Alain Bauerista - kriminologi ja aiempi Nicolas Sarkozyn neuvonantaja ja yhtä läheinen Manuel Vallsille - nämä uudet menettelyt voivat muistuttaa "Amerikassa ja Kanadassa jo suoritettuja kokeiluja". "Vuosina 1990-2000 amerikkalaiset ja kanadalaiset havaitsivat, että oikea tehokas rikollisuuden vastainen politiikka koostui keskittymisestä joukkoon "kuumia paikkoja" (hot spots). Piti käyttää hyvin liikkuvia poliisijoukkoja, jotka toimivat joustavasti yhtenäisellä alueella. Nyt Ranskassa ensimmäistä kertaa lähestytään tätä ajatusta. Pragmatismi voittaa teologian."

Konkreettisesti tämä järjestely nojaa "operaatiosoluun", jota johtaa maaherra yhdessä tasavallan syyttäjän kanssa - jos jälkimmäinen näin haluaa. Tavoitteena on koordinoida kaikkien turvallisuusjoukkojen toimintaa kyseisillä alueilla. Poliisit, CRS, santarmit, rikospoliisin tutkijat ja tiedustelupalvelu tulevat näin mobilisoiduiksi. Toisen "koordinaatiosolun", joka koostuu muista kumppanuustahoista (kunnalliset poliisit, yhdistykset, Education nationale ...), johdossa on yksi tai useampi paikallisia edustajia. Tämän solun tulee olla mahdollisimman pieni parhaan mahdollisen tehokkuuden saavuttamiseksi. Sen tarkoitus on suorittaa kaikkia rikostentorjuntatoimenpiteitä, kuten toimenpiteitä nuorison uusintarikollisuuden estämiseksi.

Yhtälöön jää yksi tuntematon: mitä resursseja ZSP:eet saavat käyttöönsä? "Vaikka uusia vakansseja luotaisiin tulevaisuudessa prioriteettina näille alueilla, niin me tulemme mobilisoimaan jo olemassa olevat resurssit", sanoi sisäministeri, joka ei aio "suinkaan ottaa resursseja tietyiltä sektoreilta tämän uuden menettelyn tarpeisiin". Jäämättä odottamaan kokeilun tuloksia Manuel Valls aikoo nimetä "noin 40 muuta ZSP:tä kesään 2013* mennessä".


(http://preview.leparisien.fr/images/2012/08/04/2113112_3.JPG)
Uusien ZSP-alueiden kartta.

Helpoimmalla pääsee, kun ei päästä tälläisiä ghettoja alkuunkaan syntymään. Sen voi estää ainoastaan järkevällä maahanmuuttopolitiikalla. Tää näin poliitikoille tiedoksi.

* EDIT korjattu vuosiluku.
« Viimeksi muokattu: 14.08.2012, 18:37:15 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1271
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #115 : 14.08.2012, 20:43:00 »
Lainaus
French riot night: Cops injured, cars torched, school burnt (VIDEO, PHOTOS katso linkkiä)

Hundreds of French youths torched buildings and cars and clashed with police, injuring 16 officers during an overnight riot in the northern French city of Amiens.
French police reported that the clashes involved some 100 rioters and 150 officers, beginning around 9pm Monday and ending around 4am Tuesday.
At least three bystanders were hurt after rioters pulled drivers from their cars while hijacking the vehicles, the AP reported.
“The confrontations were very, very violent,” Amiens Mayor Gilles Dumailly told French television network BFM.

One of the events that sparked the riot was an arrest made over the weekend for dangerous driving, French media reported. The arrest was seen by many locals as insensitive and unnecessarily violent, as residents were attending a wake for a 20-year-old who died in a motorcycle accident.
A leisure center and two school buildings were razed, along with a dozen cars, local officials said. Rioters used trash cans as flaming barricades, and threw heavy objects at police officers, who responded by deploying tear gas, rubber bullets and a helicopter.
Amiens has experienced riots in the past. The city is infamous for high unemployment, racial tension and an aggressive police force.
The district in Amiens was among 15 areas declared the most troubled in France earlier this month, prompting the government to pledge additional security and money for the region.
Dumailly hoped tensions would improve with a plan to fix up the housing projects and offer more services, he said at the time.
In 2005, France saw its worst urban unrest in 40 years, which led to the declaration of a state of emergency by the country’s then-center-right government. Entire neighborhoods of Amiens burned for nearly a month.
The 2007 deaths of two youths hit by a police car sparked another wave of violence in the city. Unrest flared again in 2010 when police shot and killed a youth who had robbed a casino.
http://www.rt.com/news/youth-clash-police-amiens-644/ boldaukset omat


Lainaus
Helpoimmalla pääsee, kun ei päästä tälläisiä ghettoja alkuunkaan syntymään. Sen voi estää ainoastaan järkevällä maahanmuuttopolitiikalla. Tää näin poliitikoille tiedoksi.
Olen aivan samaa mieltä.

¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Vesisade

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 833
 • Liked: 26
 • Eiku auringonpaiste, auringonpaiste!
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #116 : 14.08.2012, 21:03:54 »

elukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 240
 • Liked: 583
 • Suur Lenin ta oli üllas, nii hoolitsev, tark, hea
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #117 : 18.08.2012, 00:45:31 »
Kulttuurimarxismi
http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

Homoliittolain vaikutukset Massachusettsin osavaltiossa
https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1271
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #118 : 19.08.2012, 15:53:43 »
Berliinissä eskaloituu:
German police in no-go-zones of Berlin
http://www.mrctv.org/videos/german-police-no-go-zones-berlin

Lebanese crime family intimidates and threatens court reporters (Berlin)
http://www.mrctv.org/videos/lebanese-crime-family-intimidates-and-threatens-court-reporters
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17563
 • covfefe
Vs: No-go zones - zones urbaines sensibles
« Vastaus #119 : 19.08.2012, 16:36:11 »
Ainoa keino kyseisten alueiden rauhoittamiseksi ja laillisen yhteiskunnan palauttamiseksi on sotatilan julistaminen ja miehitys toimeenpantuine ulkonaliikkumiskieltoineen sekä kuolettavan voiman käyttö.

Tämä ei ratkaise alueen sosiaalisia, työllisyyspoliittisia eikä hyvinvointiongelmia, vaan palauttaa lain ja jonkinlaisen järjestyksen mikä mahdollistaa vaikeampien sosiaali- ja yhteiskuntapoliittisten ongelmien ratkaisemisen.

Taikatemppuja ei oikeasti ole olemassa. Taikurien esitykset perustuvat silmänkääntöön eli huomion kiinnittämiseen muualle. Kaikki keksityt ja esitety poliisitoimenpiteet ovat silmänkääntötemppuja. Ainoa ratkaisu joka oikeasti toimii ja rauhoittaa on sotatilahallinto toteuttena kaikkien sotatilahallintoon liittyvien vaatimusten mukaisesti. 
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Tagit: