HOMMAN KIRJASTO > Suositeltavaa luettavaa

Kirjat: Linkkejä/vinkkejä Hommaan liittymättömiin kirjoihin

(1/40) > >>

Peltirumpu:
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/1135243053268

HS:

--- Lainaus ---[...]Huolimatta nimestään The Holocaust Is Over Avraham Burgin teos ei ole taas yksi uusi kirja, joka dokumentoi natsien julmuuksia ja holokaustin uhrien kohtaloita. Sen sijaan se on kiehtova matka israelilaisen yhteiskunnan luonteeseen ja sieluun.

Se on kaunopuheinen, mutta samalla puhutteleva analyysi maailmanpolitiikan polttopisteessä elävästä kansasta ja sen paikasta maailman historiassa – muistutus siitä, että israelilaisessa yhteiskunnassa on monia erilaisia tulkintoja todellisuudesta.

Israelissa holokaustista käytetään termiä shoah, joka tarkoittaa tuhoa, turmiota ja perikatoa. Burg väittää, että tuho ja sen pelko varjostaa israelilaista todellisuutta. Hitler ikään kuin kummittelee edelleen haudastaan. Kieltämättä Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin kaltaisten islamistien lausunnot Israelin olemassaolon oikeutuksesta eivät välttämättä vähennä tätä pelkoa.

Burg kyseenalaistaa monia näkemyksiä siitä, miten holokaustin kaltaisen tapahtuman muistoa tulisi vaalia.

Hän ei kiistä sen traagista merkitystä juutalaisen kansan historiassa ja Israelin valtion muodostumisessa. Burgin keskeinen väite onkin, että useat israelilaiset johtajat ja mielipiteen muokkaajat käyttävät holokaustin muistoa tavalla, joka luo turhaa pelkoa ja tekee mahdottomaksi saavuttaa rauhaa palestiinalaisten kanssa. Burgin sanoin:

"Me emme luota kehenkään, emme veljiimme, emme johtajiimme, emmekä varsinkaan ei-juutalaisiin. Meille jokainen tappo on murha, jokainen murha on vainoa, jokainen terroriteko on antisemitistinen tapahtuma ja jokainen uusi vihollinen on uusi Hitler. Jokaisen vaaran takana vaanii uusi holokausti."

Holokaustin varjossa eläminen on tehnyt juutalaisista ikuisia uhreja, mikä on Burgin mukaan johtanut siihen, että israelilainen yhteiskunta ei halua nähdä toisten kansojen kärsimyksiä.[...]
--- Lainaus päättyy ---

Jos Saksa on jo denatsifikoitumisen tiellä, kenties Israelkin pääsee traumastaan vähitellen. But there's no business like shoa-business.. ;)

Miniluv:

Huomio!

Ketjua ei ole tarkoitettu lyhyttä esittelyä pitempään keskusteluun näistä kirjoista.

Jos ja kun tulee aihetta pitemmälle ruotimiselle, aloittakaa aiheelle oma ketju sopivaan osastoon (yleensä Kylänraitti tai Peräkammari).

Kiitos yhteistyöstä.

Lisäys sääntöihin: voit suositella vain kirjaa, jonka olet lukenut.


Tässä on vinkkejä Hommaan suoraan liittymättömistä kirjoista.

Nostan esitetyt suorat linkit kirjoihin tähän viestiin, jotta ne eivät huku keskustelun sekaan.


Murray Rothbard: Mitä valtio on tehnyt rahallemme?

http://www.taloudenperusteet.com/raha/mitavaltioontehnyt.pdf


Richard J. Heuer, Jr.: Psychology of Intelligence Analysis

http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/psych-intel/index.html

Race, Evolution and Behavior (lyhennelmä):

http://www.charlesdarwinresearch.org/Race_Evolution_Behavior.pdf


Argumentaation virheet

http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentointivirhe

http://keskustelu.skepsis.fi/html/virhelista.htm


Dr. Younus Shaikh: Islam ja naiset

http://www.rationalistinternational.net/archive/fi/rationalisti_2004/134.html#1


Vox Day: The Irrational Atheist

http://irrationalatheist.com/

Lemmy:
http://www.defmin.fi/files/1232/Haasteiden_Venaja.pdf
Julkaisun kirjoittajat ovat suomalaisia eri alojen Venäjän tuntijoita.

M.:
Erittäin hyödyllinen teos lukea, jos raha käsitteenä kiinnostaa. Tämän liittyminen Hommaan on tosin hieman kyseenalaista.

John Bircher:
Tuosta valuutan liittymisestä kultakantaan tuli semmoinen kysymys. Säätikö ne ihan siltä pohjalta, että jokin suurvalta saa paremman valuutan (I-b:n punta oli vahva) vai kunkin valtion oman kultakannan mukaan? Miten ne seurasi sitä kenellä oli eniten kultaa?

Ron Paul:han Usan presidentinvaaleissa sanoi, että tulisi siirtyä takaisin kultakantaan. Kulta ei ala painamaan lisää dollareita, kun rahat loppuu. Bush oli kyllä aikamoinen rahanpainaja, näköjään Obama jatkaa samalla linjalla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta