HOMMAN KIRJASTO > Suositeltavaa luettavaa

Kirjat: Linkkejä/vinkkejä Hommaan liittymättömiin kirjoihin

<< < (36/38) > >>

Brandis:

--- Lainaus käyttäjältä: Tuomas Tähti - 27.04.2021, 13:25:16 ---Hommaforumin lukijoita saattaa kiinnostaa tieto, että ex-kansanedustaja James Hirvisaarelta on ilmestynyt vähän aikaa sitten kirja. Kirjan nimi on Sataprosenttinen vanhurskaus – Mauri Viksténin pelastusoppi.

Viime viikolla lähettämässään sähköpostiviestissä Hirvisaari kertoi minulle kirjastaan seuraavaa:


--- Lainaus ---Sain pääsiäisenä painosta ensimmäisen julkaistavan kirjani. Siinä ei ole hitustakaan politiikkaa. Kirja käsittelee kristillistä pelastusoppia.

[...]

Kyseessä on maisterintutkielmani Helsingin yliopistossa viime keväältä, mutta teksti ei ole vaikeaselkoista teologiaa, vaan sisältö on tarkoituksella pyritty kirjoittamaan mahdollisimman helposti ymmärrettävään muotoon niin, että kuka tahansa teologiaan perehtymätönkin lukija pääsee uppoutumaan varsin syvälle kristinuskon keskeisimpiin ydinasioihin.

Takaan, että jokainen kirjan luettuaan on keskivertokristittyä paremmin selvillä kristillisestä pelastusopista. Teos on varmasti hyödyllistä luettavaa kaikkien kirkkokuntien ja uskonsuuntien edustajille ja varsinkin niille, jotka muita opettavat, mutta kyseinen tutkimus on erittäin informatiivinen myös niille, joita hengelliset asiat eivät erityisemmin kiinnosta.

--- Lainaus päättyy ---

Kirjaa myydään kovakantisena tässä osoitteessa:
https://www.booky.fi/tuote/james_hirvisaari/sataprosenttinen_vanhurskaus_mauri_vikst_nin_pelastusoppi/9789526765013

Kirjassa on 89 sivua. Kustantaja on Merja Hirvisaari tmi
--- Lainaus päättyy ---

Kiinnostava aihe ja henkilöhahmo, jonka oppeja James tässä on valinnut käsitellä.


--- Lainaus ---Yli kirkkokuntarajojen suosiota nauttinut ja erittäin arvostettu suomalainen lähetyssaarnaaja Mauri Vikstén edusti äärimmäisen vankasti sellaista käsitystä, että Jumalaan evankeliumin kautta turvautuva ihminen on vain ja ainoastaan uskonsa perusteella vanhurskas ja siten Jumalan hyväksymä juuri sellaisena kuin hän on[..]
--- Lainaus päättyy ---

Kauas on tultu ajoista, jolloin James valittiin eduskuntaan veturinkuljettajana. Osoittaa niillekin ihmisille toivottavasti, joille akateemisuus on ainoa älyn mittari, miten väärä tapa tämä on arvottaa tai katsoa ihmisen potentiaalia.

Laitetaan lukulistalle tämä kirja, ehdottomasti.

qwerty:
Senja Larsen: "Veikkauskratia"

Kuten nimestä voi päätellä niin kirja käsittelee "Veikkaus"-nimistä putkaa. Vuoden, tai oikeastaan vuosituhannen tietokirja Suomessa. Vitutus kasvaa joka sivun lukemisella >:(

Perusfaktat.

Suomella on, ainoana EU-maana, oikeus pelimonopoliin. Peruste Veikkauksen monopolin säilyttämiselle on se että vähentävät pelihaittoja.

Kaikkein koukuttavin, ja samalla suurituottoisin pelimuoto, on lähes joka puodissa olevat pelikoneet. Niiden palautusprosentin määrittelee Valtioneuvosto. Kirjan mukaan tällä hetkellä niinkin korkea kuin 94%.

Vastuullisesti haittoja rajoittaen niiden lukumäärä oli 1990-luvun alussa vähän yli tuhat. Nyt liki 20 000.

Veikkaustappioilla toimintansa rahoittavien järjestöjen määrä on kasvanut käsi kädessä. Aina pelkkää hyvää kaikille demareille jotka pääsivät palaselle :P Totuus on että hatusta keksittyjen "avustusjärjestöjen" toimarit vetävät kymppitonnin kuukausliksaa ja muu porras viittä tonnia.

Ammattiurheilijoille jaetaan sitten 6 000 - 20 000 euron VUOSIAPURAHA, josta kaikki ovat iloisia. YLE:n annin ja koko muun median isoilla otsikoilla.

Helvetti mitä toimintaa :oksennus:

---

Kirjan mukaan vaivaiset 9% feikkaus tuotosta on vedonlyönnistä, joten se pitäisi ehdottomasti avata lisenssin alaiseen toimintaan. Kuten kaikissa muissa 26 EU-maassa on järkevästi toimittu.

AmorEnTiemposDeCorona:
https://www.youtube.com/user/GreatestAudioBooks/videos

_Älytön_ Määrä äänikirjoja englanniksi... Lukuisia kulttuurihistoriallisia teoksia lännestä ja muualta... Filosofiaa , uskontoa , Historiaa , klassisia novelleja jne jne jne

Tragedian synty:
Sain juuri luettua Ayn Randin kulttiteoksen Atlas Shrugged, suomennettu nimellä Kun maailma järkkyi. Se on tunnettu talousoikeistolaisen ajattelun propagandakirjana, joka ilmeisesti korruptoi monet sen lukeneet, kuten Björn Wahlroosin. Kirja on julkaistu vuonna 1957 ja suomennettu 2017, ja pakostakin tulin miettineeksi, miten Suomen poliittinen historia olisi poikennut toteutuneesta, jos kirja olisi suomennettu saman tien. Kenties se olisi tehnyt vaikutuksen suuriin ikäluokkiin ja vähentänyt Suomen 60-luvulla alkanutta vasemmistoaaltoa.

Kirjan teema on, että Yhdysvallat on maailman viimeinen kapitalistinen maa, mutta se on vaipunut henkiseen apatiaan ja valta on liukunut epäpäteville, naiiveille tomppeleille, jotka haluavat muiden hoitavan asiat heidän tahtonsa mukaan. Päähenkilöt ovat harvoja jäljellä olevia päteviä liike-elämän vaikuttajia, jotka yrittävät pitää maailman pyörimässä, mutta saavat kiitokseksi vain syytöksiä ja halveksuntaa. Sitten paljastuu, että pätevistä pätevimmät ovat muodostaneet salaliiton, jonka tarkoitus on antaa epäpätevien pudota itse kaivamaansa kuoppaan, jotta ihmiskunta joutuisi kohtaamaan surkean todellisuuden. Vasta sitten on mahdollista, että päteviä aletaan taas arvostaa, ja vanhan maailman raunioille voidaan rakentaa uusi, parempi maailma, jossa menestys ei ole syntiä ja jossa ihmisiä kohdellaan heidän ansioidensa eikä henkilökohtaisten tarpeidensa mukaisesti.

Arvostelen kirjan yleisesti ottaen hyväksi. Heikkouksia ovat vaikeasti samastuttavat päähenkilöt, liika pituus, liian pitkät luvut, eri henkilöiden näkökulmien ja eri ajassa tapahtuvien takautumavaiheiden sekavuus sekä ilmiselvä kirjailijan maailmankatsomuksen tuputtaminen. Lähellä kirjan loppua on tyrmistyttävän pitkä radiopuhe, jossa toistetaan kömpelöllä filosofisella saivartelulla ryyditettynä kirjan jo tutuksi tullut sanoma. Luin puhetta noin puoliväliin sillä voimalla, että uskoin sen pian loppuvan, kunnes lopulta katsoin sisällysluettelosta seuraavan luvun alkukohdan. Sitten hyppäsin yli monta kymmentä sivua, enkä usko jääneeni mistään paitsi. Sen sijaan mielenkiintoinen on aiemmin kirjassa ollut kertomus tehtaasta, jossa oli alettu noudattaa Karl Marxin periaatetta "Kultakin kykyjensä mukaan, kullekin tarpeidensa mukaan". Se on hyvin raadollinen kuvaus työyhteisöstä, jossa kyvykkyydestä rangaistaan ja uusia tarpeita keksitään.

Minuun kirjan sanoma ei tehnyt erityistä vaikutusta. Osittain syy on se, että maailmankatsomukseni ei ole hirveän kaukana Randin maailmankatsomuksesta, ainakaan mitä tulee yhteiskunnalliseen näkökantaan, mutta osittain se, että olen niin kyyninen, ettei minuun helpolla mitään vaikutusta tehdä. Niin, ja osittain siksi, että minä en glorifioi teollisuutta, vaan luontoa.

Kirja on mielenkiintoinen myös ajankuvana. Se tapahtuu 50-luvun epämääräisessä tulevaisuudessa, sellaisessa maailmassa, jonka Rand oletti olevan tulossa. Nykypäivään nähden on hupaisaa, että kirjassa lähes kaikki merkittävimmät elinkeinohaarat ovat raskaan teollisuuden piirissä, ja maailman rikkaimman miehen omaisuus tulee kaivosteollisuudesta. Eipä Rand aavistanut, että hänen tulevaisuudessaan talouden painopiste siirtyi informaatioteknologiaan ja finanssialalle. Nykyään terästeollisuus tai logistiikka eivät todellakaan ole aloja, joille kaikkein pätevimmät ja kunnianhimoisimmat hakeutuvat. Ajankuvaan sopii myös se, että teollisuuden ympäristönäkökulmia ei siinä huomioida ollenkaan. Randin kannattamalla laissez faire -politiikalla ei ole mahdollista puuttua vaikka siihen, että tehdas päästää saasteet maahan ja myrkyttää pohjavedet.

Jonkinmoisen miinuksen annan siitä lastensatuja muistuttavasta tyylistä, että henkilön ulkonäkö on sitä parempi, mitä pätevämpi ja moraalisempi hän on. Kaikki pätevimmät henkilöt ovat hätkähdyttävän kauniita ja komeita, kun taas epäpätevät näyttävätkin luusereilta.

qwerty:

--- Lainaus käyttäjältä: Tragedian synty - 06.08.2021, 21:04:54 ---Sain juuri luettua Ayn Randin kulttiteoksen Atlas Shrugged, suomennettu nimellä Kun maailma järkkyi
--- Lainaus päättyy ---
Suomennos oli viime vuonna loppuunmyyty. Kun yritin ostaa niin eihän tuota löytynyt edes divareista.

Nyt löytyi ja heti tilaukseen :) Kiitos Ts!

Suomennosta on myymättä vielä yksi kappale? Alta 20e. https://www.suomalainen.com/products/kun-maailma-jarkkyi
Huuto.netissä on myynnissä kolme. Noin 40e hintaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta