HOMMAN KIRJASTO > Suositeltavaa luettavaa

Kirjat: Linkkejä/vinkkejä Hommaan liittymättömiin kirjoihin

<< < (38/38)

Tragedian synty:
Kirja on julkaistu vuonna 2018. Siilasmaa oli sen jälkeen vielä pari vuotta Nokian johdossa, joten siinä mielessä kirja jäi vähän kesken. Olisi ollut mielenkiintoista lukea hänen ajatuksiaan aikaansaannoksistaan vertailukohtina aloitus ja lopetus hallituksen puheenjohtajana, mutta sen asian joudun siis etsimään jostain muualta. Ylipäänsä kirja vaikuttaa turhan nopeasti viimeistellyltä Microsoft-kaupan perinpohjaisen selvittämisen jälkeen. Alcatel-Lucentin ostosta oli kyllä oma lukunsa, mutta ei niistä haasteista, jotka seurasivat yritysten toimintojen yhdistämisestä. Ainakin minun mieleeni on jäänyt vahva muistijälki lukuisista talousuutisista, joissa kerrotaan ilman yksityiskohtia Nokian vaikeuksista Alcatel-Lucentin kanssa. Olisin ollut kiinnostunut tutustumaan niihin yksityiskohtiin, mutta tämä kirja ei niistä kertonut.

Kirjassa on 330 sivua, jotka luin viikossa. Harva ei-kaunokirjallinen teos on saanut minut kiinnostumaan niin kovasti, että tätä vauhtia lukisin. Siksikin kirja ansaitsee lukusuositukseni.

Bronx Zoo:
Siilasmaa ja Hyppönen ovat täysin eri ajattelun ja maailman ihmisiä kuin Ollila ja Elop. Oletko Nietzsche lukenu Hyppösen kirjaa, onko se anekdoottikirja vai jotain muutakin?

Tragedian synty:
^ En ole lukenut, mutta saatan lukea jossain vaiheessa. Siilasmaan kirjaan tartuin, koska mielestäni ymmärrän liiketaloudesta liian vähän, ja siihen asiaan halusin korjauksen. Osittain siksi, että olen tällä foorumilla puolustanut talouspoliittisia näkemyksiäni, enkä halua tehdä niin liian suppealla ymmärryksellä. Nyt alan lukea Björn Wahlroosia.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta