UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Kirjat: Linkkejä/vinkkejä Hommaan liittymättömiin kirjoihin  (Luettu 143885 kertaa)

Rutja

 • Vieras
Francis Fukuyama - Historian loppu ja viimeinen ihminen

Lainaus käyttäjältä: wikipedia
Fukuyama tunnetaan parhaiten ajatuksestaan "historian lopusta", jonka hän esitti teoksessaan Historian loppu ja viimeinen ihminen (1992). Hänen mukaansa kaikki inhimillisen historian kannalta merkittävä on jo tehty ja ihmiskunnan historian kehitys ideologioiden välisenä taisteluna on suurelta osin päättynyt liberaalin demokratian voittoon. Hänen ajatuksiinsa vaikuttivat erityisesti kylmän sodan päättyminen ja Berliinin muurin kaatuminen vuonna 1989.

Hannu Lauerma - Usko, toivo ja huijaus

Lainaus käyttäjältä: Universal Rule
Hannu Lauerma on kirjoittanut tärkeän kirjan siitä, miten ihmisiä voidaan manipuloida suggestion ja hämäämisen kerroin. Jos järjen käyttö unohtuu, kuka tahansa voi ajautua johdateltavaksi ja manipuloitavaksi. Tunteilla on sijansa, mutta järkeä käyttämällä pelaa myös mielikuvitus paremmin.

Lauerma on kerännyt kirjaansa esimerkkejä ongelmallisesti valtaa käyttävistä yhteisöistä sekä Suomesta että maailmalta. Samalla hän kuvaa selkeästi lukuisten muotitermien ja hullutusten todellisen sisällön.

Vaikka new age -tyyppisistä hössötyksistä ei aina ole suoranaista haittaa, voi ääritapauksessa olla vaarana terveyden, omaisuuden ja jopa elämän menettäminen. Moni Lauerman esimerkeistä ovat sen tyyppisiä, että perusskeptisyydestä huolimatta en ollut tunnistanut kyseisten ilmiöiden olennaista huuhaaluonnetta.

Lauerma tuo kirjassaan esille opetustoimen piirissä muodissa olevia tekniikoita, esimerkkinä NLP. Näiden menetelmien vaikuttavuus ja luotettavuus on korkeintaan plasebo-tuotteiden tasolla. Lainatakseni kirjoittajaa: "koulutusjärjestelmä näyttää tuottaneen henkilöitä, jotka eivät halua uskoa että kaksi plus kaksi on neljä, jos heillä mielestään on syytä uskoa jotain muuta".

Miksi koulu ei ole opettanut periaatteita, joiden avulla voidaan arvioida väittämien todenperäisyyttä? Lauerman mukaan koulutuksessa tarvittaisiin läpäisevänä teemana rakentavaa skeptisyyttä. Kriittinen ajattelu edellyttää hyviä yleistietoja, mutta myös kykyä ymmärtää numeerisia käsittelytapoja ja niihin pohjaavaa todennäköisyyslaskentaa.

Harhaisuutta löytyy muun muassa ihmisten suhtautumisesta esimerkiksi luontaistuotteisiin. Niitä ihannoidaan, vaikka niitä ei ole testattu ja vaikka niitä valmistavat yhtiöt pyrkivät rahan tekoon vähintään siinä kuin lääkeyhtiötkin, joiden toimintaa sentään valvotaan.

Lauerma ei alleviivaa väitteitään vaan antaa todistusaineiston ja rationaalisten argumenttien puhua puolestaan. Paikka paikoin lukija saa olla tarkkana, jotta ymmärtää argumentin todellisen sisällön. Pykologiaan tai lääketieteeseen perehtynyt lukija saanee kirjasta irti enemmän kuin kaltaiseni maallikko.

Kirjoitustyyli on kolumnistinen. Ammattitermit on yleensä kirjoitettu auki, joten kirja soveltuu kenelle tahansa, kunhan malttaa mietiskellä kirjoittajan sanomaa.

Paikka paikoin olin hiukan epävarma, käyttikö kirjoittaja ironiaa vai listasiko hän pelkästään tosiasioita, esimerkiksi kun oli puhe torajyvän aiheuttamien myrkytysten hoitomenetelmistä entisaikoina (annettiin leipää ja sianlihaa).

Kirja sisältää huiman määrän esimerkkejä siitä, miten ihmisiä voidaan johdatella toivottuun suuntaan alkaen pienistä arkipäivän valkoisista valheista aina kuolemankultteihin saakka. En ollut tietoinen suomalaisten lahkojen äärimmäisyyksistä. Åkerblomilaisuus ja korpelalaisuus näyttävät, että täälläkin osataan hurahtaa, vaikka olemmekin välttyneet Daavidin Oksan ja ufokulttien kaltaisiltä ääri-ilmiöiltä.

Psykologisin keinoin voidaan saada aikaan sekä hyvää että pahaa. Olemmeko menettämässä kyvyn ajatella kriittisesti? Elämmekö pikaruokayhteiskunnassa, jonka jäsenet ovat johdateltavissa mihin tahansa, kun vain riittävän häikäilemättömästi käytetään manipulaation keinoja?

Oswald Spengler - Länsimaiden perikato

Lainaus käyttäjältä: wikipedia
Länsimaiden perikato on kulttuurifilosofi Oswald Spenglerin pääteos.

Spenglerin 1 200-sivuisen teoksen ensimmäinen osa julkaistiin (lähteistä riippuen) 1917–1919. Spengler oli aloittanut kirjoittamisen 1911. Teos saavutti täyden mittansa 1920, kun julkaistiin toinen osa.

Kirjassaan Spengler pyrkii todistamaan, että kulttuurit ovat "orgaanisia" systeemejä, jotka syntyvät, käyvät läpi tietyt kehitysvaiheet ja lopulta kuolevat – aivan kuten mikä tahansa orgaaninen eliö – ja että tällä kehityksellä on tietty säännönmukaisuus, joka toistuu kaikissa menneissä, nykyisissä ja tulevissa kulttuureissa. Spengler piti sivilisaatioiden nousuun ja rappeutumiseen liittyviä kausaalisia prosesseja mystisinä, ihmiselle selittämättöminä.

Spengler tekee ahkerasti vertauksia esimerkiksi antiikin ja länsimaisen kulttuurin välillä tarkastellen esimerkiksi tieteiden, taiteiden ja aatteiden esiintymistä sekä niiden ajallista vastaavuutta. Länsimaisen kulttuurin huippukohdan hän sijoittaa 1700-luvun loppuun, ja näkee rappion alkavan 1800-luvusta. Taiteiden viimeisenä – kaikille kuoleville kulttuureille eli sivilisaatioille tyypillisenä – pyrähdyksenä hän näkee 1800-luvun loppupuolen, jonka jälkeisestä taiteesta (siis 1910-luvulle saakka) hän sanoo:

    »Se mitä nykyään harjoitetaan taiteena, on voimattomuutta ja valhetta. Sitä on Wagnerin jälkeinen musiikki samoin kuin Manet'n, Cézannen, Leiblin ja Menzelin jälkeinen maalaustaide...»

    »Länsi-Euroopan maailmankaupungeissa esiintyy keinotekoisen kehityksen, persoonallisen omalaatuisuuden, "uuden tyylin" ja "aavistamattomien mahdollisuuksien" illuusioiden etsintää...»

    »Faustinen taide kuolee, kuten apolloninen, egyptiläinen ja jokainen muu taide, vanhuuden heikkouteen toteutettuaan sisäiset mahdollisuutensa ja täytettyään tarkoituksensa oman kulttuurinsa elämänkulussa.»

Spengler näki "jäljittelyn" alkaneen jo 1800-luvun alusta. Hän arvioi länsimaisen kulttuurin tulevan tiensä päähän 200–300 vuoden kuluttua. Siihen asti se rappeutuisi, kunnes tuhoutuisi tavalla tai toisella.

Johan Norberg - Globaalin kapitalismin puolustus

Lainaus käyttäjältä: wikipedia
Globaalin kapitalismin puolustus (ruots. Till världskapitalismens försvar, engl. In Defence of Global Capitalism) on ruotsalaisen tietokirjailija ja aatehistorioitsija Johan Norbergin teos, joka puolustaa taloudellista globalisaatiota ja vapaakauppaa. Alkuteos ilmestyi toukokuussa 2001 ruotsalaisen ajatushautomon (engl. think tank) Timbron julkaisemana. Timbro on ruotsalaisen elinkeinoelämän keskusliiton (Svenskt Näringsliv) perustama ja rahoittama, ja sen tehtävänä on yleisen mielipiteen muokkaus.[1] Kirjan suomenkielinen versio ilmestyi lokakuussa 2004 (Gummerus).[2]

Kirjassa Norberg pyrkii kumoaamaan globalisaationvastustajien argumentit tukeutuen ensisijaisesti YK:n tilastoihin. Norbergin mukaan "kapitalismin leviäminen viime vuosikymmeninä on vähentänyt köyhyyttä ja lisännyt yksilöiden mahdollisuuksia ympäri maailman. Elintaso ja eliniän pituus ovat nousseet nopeasti useimmissa paikoissa. Aliravitsemus, lapsikuolleisuus ja epätasa-arvo ovat vähentyneet. Tämä johtuu taloudellisesta ja teknisestä kehityksestä, joka on markkinoita vapauttaneen politiikan seurausta. Talouttaan vapauttaneet köyhät maat ovat saavuttaneet vaikuttavia tuloksia, kun taas maat, jotka eivät ole vapauttaneet talouttaan, ovat kurjuudessa. Siksi tarvitaan lisää kapitalismia ja globalisaatiota, jos halutaan parempi maailma, ei vähemmän."[3]

Vuoteen 2008 mennessä kirja on käännetty kahdelletoista kielelle ja niiden eri varianteille intianenglantia, arabiaa, venäjää, espanjaa ja kiinaa myöten. Kirjan pohjalta on myös tehty Channel 4 -tv-kanavalle dokumenttielokuva Globalisation is Good vuonna 2003.

kolki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 84
Vaikkei hommaan millään tavalla liitykkään, itse pidin Esko Valtaojan trilogiasta Kotona maailmankaikkeudessa, Avoin tie ja Ihmeitä.
Kirjat eivät tarjoa mitään suuria vastauksia universumista, mutta antavat pohdittavaa mukavasti ja ovat sopivan "kevyttä" luettavaksi missä tahansa.

Toinen mihin törmäsin sattumalta on Sodan ja rauhan futurologia : miten selviydymme hengissä 2000-luvulla (Alvin ja Heidi Toffler).
Kirja on tehty 80- ja 90-lukujen vaihteessa ja kertoo tekijöiden näkemyksen siitä, että yhteiskunnan ja sodankäynnin muodot kulkevat rinnakkain ja muuttuvat samaan aikaan "aaltoina", joissa uusi ja vahta tapa kilpailevat keskenään (mm. uskonto ja muut valtaa pitävät yrittävät estää muutosta pitäkseen oman valtansa). (olen vasta puolessavälissä lukemassa)

Motor City Contexti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 1
Ajan lyhyt historia Stephen Hawkins

Kalle

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 259
 • Liked: 2
Tommi Uschanov: Mikä vasemmistoa vaivaa
http://www.teos.fi/fi/kirjat/index.php?sub=2&id=207

Itsekkin vasemmistolaisen kirjoittajan pamfletti nykyisen vasemmistolaisen liikeen ongelmakohdista. Erityisesti vasemmistolaisuuden suhde Islamiin, sekä luku "vasemmisto ei luota tosiasioiden voimaan" ovat erittäin Homma-relevantteja.

Motor City Contexti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 1
Kirottu salaisuus Tohtori Kari Uotin kirjoittama kirja kuvaa pankkioikeudenkäyntejä ja niihin johtaneita syitä. Kirjailija oli itse syytettynä ´ja tuomittuna näissä oikeudenkäynneissä joista Suomen valtoi sai langettavan päätöksen Euroopanihmisoikeustuomioistuimelta.


Kirjaa käsittelevä ketju:

http://hommaforum.org/index.php/topic,2024.0.html
« Viimeksi muokattu: 04.08.2009, 19:25:43 kirjoittanut Miniluv »

Motor City Contexti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 1
Muhammed Ali elämänkerta : Suurin ja kaunein . Sen lisäksi, Ali oli kiistatta paras nyrkkeilijä ei koskaan  tulekkaan parempaa. Kuten hän itse kuvaa. There ain,t never gona be no nothing like me. Hänestä tuli myös ihmisoikeustaistelija ja kansallis-sankari yhdysvalloissa .

Myös hänen ystävänsä Malcom X on kirjoitanut kirjan Alex Haley kanssa tämä kirja kuvaa paremmin tätä yhteiskunnalista puolta ihmisoikeuksissa.Kirjan nimi on Malcom X


« Viimeksi muokattu: 05.08.2009, 18:12:25 kirjoittanut Heywood »

Motor City Contexti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 1
 Michael Martin. Atheism : A Philosophical Justification . Kirja on luettavissa netissä. Tämä kirja on akateeminen kanta Ateismiin Filosofian alalla. Tunnustettu kaikkialla Länsimaissa ja pidetään Ateismista puhuttaessa merkkiteoksena.

Nimen omaan tarkoitettu luterilaisille ja muille uskoville. Muuthan ovat jo asian selvittäneet omalta kantilta.

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 785
 • Liked: 3909
 • Je suis Charlie
Nimen omaan tarkoitettu luterilaisille ja muille uskoville. Muuthan ovat jo asian selvittäneet omalta kantilta.

Luterilaiset ja muut uskovatko eivät sitten ole?

Motor City Contexti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 1
Nimen omaan tarkoitettu luterilaisille ja muille uskoville. Muuthan ovat jo asian selvittäneet omalta kantilta.

Luterilaiset ja muut uskovatko eivät sitten ole?

Ehkä jollain kiivaalla Ateistilla on vielä jotain seviteltävää. No tästä sekin selviää jos jaksaa tälläistä lukea.

Rutja

 • Vieras
Luettavana on tällä hetkellä Dawkinsin The God Delusion. Voisin vaikka suositella. Vaikkapa kelle tahansa.

Dark Serenity

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 608
 • Liked: 2
 • Anti-femifasisti

John Allen Paulos: Numerotaidottomuus (matematiikkaa)
Robin Hobbin koko tuotanto (fantasiakirjallisuutta)
Lawrence Krauss: Oleta pyöreä lehmä (fysiikkaa)
Tammisalo, Osmo: Rakkauden evoluutio: Ihmisen parinvalinnan biologiaa.
Antonio Damasio: Descartesin Virhe (psykologia&neurologia)
Antonio Damasio: Spinozaa Etsimässä (psykologia&filosofia&neurologia)
Ernst Mayr: Evoluutio
Hannu Lauerma: Usko, toivo ja huijaus: Rohkaisusta johdattelun kautta psykoterroriin.
Murmur

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 164
 • Liked: 12716
 • Big Bear Market, Now Here
Steve Sailer:

AMERICA’S HALF-BLOOD PRINCE
BARACK OBAMA’S "STORY OF RACE AND INHERITANCE"

Lainaus
In this book, Steve argues that Barack Obama has been presenting himself since 2004 as a "half-blood prince," an archetypal ambiguous figure in whom the various parts of a deeply-divided society can jointly invest their contradictory hopes. Such figures spring up regularly in conflicted polities. A classic example in my own experience: Pierre Trudeau, who appeared to have pulled off the same trick in reconciling English and French Canada in 1968. But, in such situations, someone is going to be disappointed. In Canada, Trudeau turned out to be an epiphenomenon of French Canadian nationalist debate.

In the U.S., Barack Obama turns out to be a man of the left who seeks to use government to redistribute wealth to his own race, but who has sought white support because he has found he is perceived as not really "black enough" to be a black leader—greatly to his distress. The evidence for this is Obama’s own memoir, which is very honestly subtitled A Story of Race and Inheritance. Steve Sailer says: "This isn’t a debate between Barack Obama and some guy named Steve. My book is, fundamentally, a debate between Barack Obama and his own autobiography. I’m just emceeing that debate."

Esipuheesta

http://www.vdare.com/half-blood_prince/

Ennen vaaleja PDF:n lataus oli ilmainen, nyt $10. Paperback on myös saatavilla.


Ja jos tykkäät korkean suojakertoimen foliosta,

Jeff Wells: Rigorous Intuition : What You Don't Know Can't Hurt Them.

Websaitilla tosin on samat jutut kuin kirjassakin.
« Viimeksi muokattu: 09.08.2009, 00:04:46 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Motor City Contexti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 1
Jumalharha :Richard Dawkins .Jumalharha käsittelee merkittävimmät jumalan olemassa oloa puoltavat väitteet ja osoittaa , ne total bullshit.

Kirja kuitenkaan ei täytä tieteellisen tutkimuksen vaatimúksia eikä ole sellaiseksi tarkoitettukaan, vaan kansanomaisesti kirjoitettu. Niitä ketä kiinostaa nämä samat asiat on tieteellisessä muodossa Michael Martin kirjassa Atheism A Philosophical Justification. julkaistu 1991 eikä merkittävää tieteelistä kritiikkiä ole pystytty esittämään.

Ammadeus

 • Vieras
Omar Nasiri,Jihadin sydämessä.
Mielenkiintoista kerrontaa muslimiterrorista ja al-Qaidasta.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 738
 • Liked: 15565
 • Vieraslaji
Robert M. Pirsig: Lila

Puhutteleva, filosofinen kirja. Samalta tekijältä kuuluisa Zen ja moottoripyörän kunnossapito, joka jää kauaksi Lilan tasosta ja oivalluksesta.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 190
 • Liked: 1218
Richard Posner : Sex and Reason

Hauska ja tajuntaa laajentava kirja
« Viimeksi muokattu: 27.08.2009, 08:01:49 kirjoittanut Atte Saarela »

J. Puranen

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 23
 • Liked: 0
 • Santiago Matamoros
  • Shri Papaji´s Blog
Hans Herlin: Hiroshiman lentäjät, 1961
Robert Junck: Kielletty omatunto - Hirošiman lentäjän Claude Eatherlyn ja Günther Andersin välinen kirjeenvaihto, 1963
Arto Luukkanen (toim.): Tuntematon Valko-Venäjä, 2009

Luin nämä, koska olen olen kiinnostunut atomiaikakauden psykologisista ulottuvuuksista.

Herlinin kirja B-29 koneiden lennoista, miehistöistä, ja majuri Claude Eatherlysta, oli hyvin kirjoitettu - sopivasti paatoksellinen, ja loppui aivan liian aikaisin. Herätti kysymyksiä.

En ole aiemmin ymmärtänyt miten suuri Tyynen valtameren sotanäyttämö oli. Miten veristä oli tuo island hopping -sota. Jostain Guadalcanalista tai Iwo Jimasta on ehkä ennen kuullut, mutta tämä ei ollut vain yksittäisiä saaria, vaan täysimittaista viidakkosotaa, ennen Vietnamia! Kirjan tunnelman lumoissa olen selaillut netistä tietoja Uuden Guinean, Filippiinien ja Solomonin saarten taisteluista. Niiden hirveys ylitti kaikki kuvitelmani. Ei ihme että jenkit halusivat niin innolla lopettaa sen atomipommein.

Claude Eatherlyn henkinen murtuminen on kuvattu varsin hyvin. Hänelle myöhemmin mielisairaalassa annetuista insuliinishokkihoidoista tuli mieleen jotkin kohdat Naomi Kleinin kirjasta  Tuhokapitalismin nousu (The Shock Doctrine, 2007).

Tuntematon Valko-Venäjä on aika epätasainen kokoelma seminaarityyppisiä kirjoituksia. Eniten pidin Susan Ikosen neuvostoajankuvauksesta kohdasta partisaanit, ja Tšernobyliin liittyvistä artikkeleista. Kirja kannattaa lukea niiden takia.
Ammadeus

 • Vieras
Jouko Turkka
Nyt alkoi elämä!
Turkan kerronta on niin uskomatonta ja kaoottista ettei voi olla pitämättä.

valkobandiitti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 899
 • Liked: 345
Kultaa. Kirjailija muistaakseni sukunimeltään Zyke. Sairaan hauska.
Stukalentäjä, Rudel. Ehkä kaikkien aikojen paras lentäjä. Jyrkkä jätkä eikä voi kukaan syyttää ainakaan takinkäännöstä.
Valmis tuskaan ja kuolemaan. Paras suomalaisen kirjoittama kirja muukalaislegioonasta.
Voitto tai kuolema. Ragnar Nordström. Ei ihan samanlainen suomenruottalainen kuin astrid.
Miesten meri. Kurt Wallenius. Hyviä erätarimoita ajalta ennen lesbofeminismiä.
Ekologia on valjastettu poliittisten tavoitteiden ajamiseen, ja vihreyden ytimessä on vasemmistolainen, kapitalismin vastainen politiikka, jolla halutaan lopulta rajoittaa yksilön vapautta.

Timo Rainela

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 595
 • Liked: 2016
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Rudel omassa hyllyssä, Nordström luettu, Walleniuksen kirjat löytyivät isävainaan kirjastosta.
Sotahistorian haulla Helmet.fi 1591 hakua tänään. Näistä kahlattu numeroon 800 (keskittyen pääsääntöisesti saksalaisten kirjoittajien tuotantoon).
Poika tuo lomilla täydennystä Karjalan Prikaatista. Jatkossa siirrytään venäläisiin klassikoihin. Etsin Tolstoille haastajaa, Dostojevski menee Anna Kareninaa myöten, Idiootti jäi kesken?. Vinkkejä?
Politiikaan hiljaista orientoitumista HOMMA^^^n kautta...!
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Timo Rainela

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 595
 • Liked: 2016
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Korjataan äskeistä - Riivaajat Dostojevskiltä kesken...
Thomas Mann ja Gunther Grass, Rousseaun "Tunnustuksia" eräs henkilökohtaisesti vaikuttavimpia lukukokemuksia. Paul Carell ylivoimainen sotakirjailija.
Lukukieli: Suomi - kotona puhutaan kahta vierasta + yhden murretta (monikulttuuria oho)ja se riittää. Myös Rähmiksen ym. kaikki pohjoismaita koskevat artikkelit ko. kielellä.
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Jiri Keronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 100
 • Victory is a tradition.
  • Helvetin puutarha
Juha Räikän kirjat Itsepetoksen filosofia ja Yksityisyyden filosofia.

Ensimmäisestä löytyy hyviä pointteja, jotka sopivat kuin nakki päähän kulttuuriin, jossa hoetaan "Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia, koska työvoimapula/sisäsiittoisuus/vähemmän kuin muualla Euroopassa" riippumatta väitteiden todenperäisyydestä. Toinen taas on mielenkiintoinen jo nykyisen jatkuvasti kasvavan valvonnan ja sensuuriyhteiskunnan vuoksi.

Simon Young - Designer Evolution: A Transhumanist Manifesto.

Hommasin ko. kirjan, kun tällä foorumilla joku heitti jotain transhumanismista. Vaikka kirja onkin tyyliltään vähän ylieeppinen, on siinä hyvää settiä ihmiskunnan kohtalosta yms. yms. Itseähän tietty ei ylieeppisyyskään haittaa, koska a) pitkä tukka ja b) pelannut paljon tietokonepelejä.

Kristiina Kouroksen ja Susan Villan toimittama Ihmisoikeudet ja islam.

Kirjassa on vähän kaikenlaisia esseitä liittyen enemmän tai vähemmän löyhästi ihmisoikeuksien ja islamin väliseen suhteeseen. Kuten kaikki voivat arvata lukemattakin kirjan, se suhde ei ole ihan ongelmaton. Osa kirjan teksteistä ovat melkoista dhimmeilyä, osa taas objektiivisempaa tutkimusta, mutta kaiken kaikkiaan kokonaisuus on erittäin hyvä ja se antaa useita erilaisia näkemyksiä aiheeseensa.
Suoraa demokratiaa ja vapautta kaikille.

Vae Victis -blogini

domokun

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 385
 • Liked: 0
Vihaisen (mutta myöskin järkevän) Romanialaisen nuorennaisen pitämä videoblogi lähinnä uskonnoista ateistin silmin, aiheina sananvapaus ja yksilönvapaus ovat myöskin varsin keskeisiä. Piikittelyä kristyille fundamentalisteille on paljon, mutta myös muslimit ja feministit saavat osansa kritiikistä. Kielenkäyttö saattaa olla välillä hieman töykeää ja sisältö voi olla hieman loukkaavaa uskonnollisille henkilöille. Jutut ovat myös varsin humoristisia.

http://www.youtube.com/user/ZOMGitsCriss

Mielestäni blogin pitäjä on myös erittäin mukavaa katsottavaa.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 164
 • Liked: 12716
 • Big Bear Market, Now Here
Lainaus
G.11. What books does Project Gutenberg publish?

Any books that we legally can, and that our volunteers want to work on.

We cannot publish any texts still in copyright without permission. This generally means that our texts are taken from books published pre-1923. (It's more complicated than that, as our Copyright FAQ explains, but 1923 is a good first rule-of-thumb for the U.S.A.)

So you won't find the latest bestsellers or modern computer books here. You will find the classic books from the start of this century and previous centuries, from authors like Shakespeare, Poe, Dante, as well as well-loved favorites like the Sherlock Holmes stories by Sir Arthur Conan Doyle, the Tarzan and Mars books of Edgar Rice Burroughs, Alice's adventures in Wonderland as told by Lewis Carroll, and thousands of others.

FAQ:sta.
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

ttw

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 734
 • Liked: 11
 • Hompanzee
Googlen hakuun. Site: jälkeen vaan haluttu serveri esim rapidshare.com, megaupload.com jne....

Esim:

kiljunatsin käsikirja .zip OR .rar OR .pdf site:www.joku.serveri.com


eBooks pdf|doc|lit|rar|zip site:

.zip OR .rar OR .pdf site:

« Viimeksi muokattu: 24.09.2009, 21:10:58 kirjoittanut ttw »
Uutisia naapurista-> http://rahmispossu.net

Valkea

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 7
 • Tasapaino
Monenlaista hyödyllistä luettavaa länsimaiden historiasta ja nykypäivästä:

http://www.europeanamericansunited.org/school1/
« Viimeksi muokattu: 26.09.2009, 02:13:06 kirjoittanut Valkea »

nyt nappaa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 272
 • Liked: 1
 • Umpinuiva
Richard D. Fuerle:
Erectus Walks Amongst Us - The evolution of modern humans

Erinomaisen poliittisen epäkorrekti kirja ihmiskunnan kehityksestä ja nykytilanteesta. Kirjassa kumotaan teoria, jonka mukaan moderni ihminen kehittyi Afrikassa. Minulla loksahti moni palanen kohdalleen tätä lukiessa, asioita joita ei ollut osannut jäsentää loppuun asti.

Kirjassa on genetiikkaa, rotuoppia, älykkyysosamääriä ja vaikka mitä oikein kiihottavaa aiheistoa. Kirjailija kantaa suurta huolta eurooppalaisten tulevaisuudesta, ja kirjan viimeinen osa on täyttä nuivistelua. Julkaistu paperipainoksena sekö ilmaiseksi netissä.

http://erectuswalksamongst.us/

Sulje televisio. Käynnistä aivot.

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 226
 • Wanhan coulun conetecnicco
Kaikki presidentin miehet , Carl Bernstein ja Bob Woodward.

Kirjan luettuani olin vakuuttunut , että maailmassa on olennaisesti vähemmän onnistuneita salaliittoja. Kaikki ne kohdat , joista peittelyn ja salailun voi tyriä lisääntyvät exponentiaalisesti henkilömäärän kasvaessa.
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

Goman

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 328
 • Liked: 1038
 • Sol lucet omnibus
Demariylläri ?
SDP:läinen ex-ministeri Jermu Laine lausui kirjassaan seuraavaa jo vuonna 1990 :

"Karkeasti ottaen ja yleistäen voisi sanoa, että kansalaiset tulevat suhtautumaan yhä kielteisemmin valtiovaltaan heidän yksilökohtaisen onnensa toteuttajana ja turvaajana. Valtaosa kansaa ei enää kaipaa puolueita puhemiehekseen eikä valtiovaltaa edunvalvojakseen. Vapaa omatoimisuus tuo useimmille - näin ajatellaan hyvin yleisesti - enemmän etua kuin kollektiivinen hyvinvointituotanto. Siihen aikaan kun utopioihin uskottiin, kuviteltiin että valtio tarjoaa ilmaisia lounaita. Nyt lähes jokainen ymmärtää että ilmaisia lounaita ei ole. Useimmiten niistä on jouduttu maksamaan jopa ylimitoitettuja jälkilaskuja kovine tarjoilupalkkioineen."

Ja lisää:

" Minulla on sellainen visio, että tulevaisuudessa "keskushallitukset", tasavallan ylimmät valtiolliset elimet, tulevat vastaamaan lähinnä vain ulkomaisista poliittisista suhteista, maanpuolustuksesta ja valtakunnan sisäisestä turvallisuudesta. Sosiaaliasiat, sivistystoimi, terveyspalvelut ja vastaavat keskushallinnon vastuulla olleet yleiset tehtävät, sikäli kun niiden hoidosta julkisella vallalla vastuuta on ollut, tulevat olemaan maakuntien, kuntien ja kunnanosien välittömässä hoidossa."

Ei hassummin ajateltu, jo vuonna 1990. Näinköhän nykyinen SDP:n johto allekirjoittaa nuo teesit, epäilen että ei, valitettavasti.
Ammadeus

 • Vieras
Demari ylläri II.
Mikko laaksonen,punanatsi.
Entinen isokiho on kiertänyt muuallakin kuin sosialisti seuroissa.
Muutkin laaksosen kirjat kannattaa lukea jos kohalle osuu.
Hyvä kirjoittaja sekä näkemystä asioista valtakunnan huipulta.

Tagit: