Kirjoittaja Aihe: Kirjat: Linkkejä/vinkkejä Hommaan liittymättömiin kirjoihin  (Luettu 118623 kertaa)

ikki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 891
 • Liked: 248
 • I bring a warning from the desert
Youtuubin äänikirjoista löytynee varman Heinleinin kootut teokset.
https://www.youtube.com/results?search_query=books+heinlein

Moon is a harsh mistress jos haluaa kelloappelisiinin venäjäkielellä kirjoitettua libertäärimeininkiä ;)
Starship troopers, ei hirveän pitkälle vastaa telkkariversiota tapahtumien osalta... teemat tosin samat.
The man from mars, kohtaamisteoriaa vapaata rakkautta ja muuta jännää. Oli alkuperäisessä versiossa liian sokeerava julkaistavaksi.
A time for space, teiniseikkaulu sopiva teineille. Kelpaa muillekin jos ei jaksa ylläolevien kaltaista raskasta yhteiskuntateoriaa

Ja monta muuta.

Omicron

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 427
 • Liked: 223
Kalergin kirja "Practical Idealism" on kiinnostava ja suositeltava, jos haluaa ymmärtää minkälaista filosofiaa on nykyajan EU:n ajaman monikulttuurin ja poliittisen eliitin takana:
http://balder.org/judea/Richard-Coudenhove-Kalergi-Practical-Idealism-Vienna-1925.php

Tämä vapaamuurari ja kreivi Kalergi on siis Paneurooppa-liikkeen isä, ja paneuroopa-liike kehittyi myöhemmin EU:ksi. Tässä on yksi lainaus, mikä ainakin minulla herätti kiinnostusta:

"Kaukaisen tulevaisuuden ihminen on sekarotuinen. Nykyiset rodut ja yhteiskuntaluokat häviävät vähitellen, kun tila, aika ja ennakkoluulot eivät enää vaikuta. Tulevaisuuden euraasia-negroidi-rotu, ulkonäöltään samankaltainen kuin muinaiset egyptiläiset, korvaa kansan monipuolisuuden yksilöiden moninaisuudella." (https://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi#Lainaukset)

Ikävä kyllä "Practical Idealism" löytyy vain Englanniksi (itse en ainakaan ole löytänyt suomeksi), mutta koska se on noin 90 vuotta vanha kirja, sen voi tosiaan lataa alas ilmaiseksi ylhäällä olevasta linkistä. Kiinnostava tietää myös että hänen kirjat kiellettiin natsisaksassa, varmaan osittain koska vapaamuurarijärjestöt oli kiellettyjä, ja koska hänen mukaan juutalaiset oli "herrarotu".

Itse löysin suomenkielisen version hänen "Paneurooppa" kirjasta kirjastosta, mikä vaikuttaa kans aika kiinnostavalta. Paavo Väyrynen on myös kirjoittanut kirjan jossa hän tutkii Kalergin ajatuksista. Luen sen varmaan myöhemmin.
« Viimeksi muokattu: 22.09.2017, 21:49:38 kirjoittanut Omicron »

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 314
 • Liked: 6785
 • Oulu- Uleåborg
Flynn, Kevin ja Gerhardt, Gary: The silent brotherhood

Kirjaa löytyy Suomen kirjastoista yksi kappale, joka on tällä hetkellä lainassa minulla ja kolmasosa on kirjasta lukematta. Amazonilta löytyy omaksi.

Tämän firman ja sen jäsenten tarina:

Lainaus
The Order (myös Bruders Schweigen tai Silent Brotherhood, alun perin The Order of the Silent Brotherhood) oli 1983–1984 toiminut uusnatsiyhteyksistään tunnettu, valkoista separatismia kannattanut yhdysvaltalainen järjestö.

Järjestön johdossa toimi Robert Jay Mathews, jonka uskomukset perustuivat William Piercen kirjoittamaan The Turner Diaries -teokseen. Järjestön tavoitteena oli vallankumous Yhdysvaltain hallituksen kumoamiseksi, josta järjestö käytti nimitystä ZOG (sionistien valtaama hallitus) sekä afro-amerikkalaisten ja juutalaisten täydellinen syrjäyttäminen, mikä tarkoittaa niin sanottua valkoisen kotimaan (engl. White homeland) perustamista. Mustille ja juutalaisille olisi varattu omat etniset valtiot.

Mathewsin johdolla järjestö suoritti useita väkivaltaisia terrori-iskuja pankkiryöstöistä synagogiin kohdistuneisiin pommi-iskuihin. Vuonna 1984 ryhmän kymmenen jäsentä tuomittiin juutalaisen keskusteluohjelmaisäntä Alan Bergin murhasta. FBI surmasi Mathewsin piirityksessä joulukuussa 1984.

https://fi.wikipedia.org/wiki/The_Order
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 514
 • Liked: 52288
Margaret Atwoodin kuvaama uskonnollisten fundamentalistien johtama yhteiskunta ja toimittaja Jutta Sarhimaan kuvailemat kauheudet eivät vain voisi olla totta, vaan ne ovat totta islamilaisissa valtioissa. Toimittaja tosin ei yksityiskohtaisten kauhukuvaustensa keskellä edes mainitse islamia tai Euroopan islamisaatiota, vaan osoittaa syyttävällä sormella Trumpia.

Läpinäkymättömässä kuplassa elävät, historiattomat toimittajat itkevät itsensä iltaisin uneen. Heidän mielessään kaikki maailman paha liittyy Trumpiin ja äärioikeistoon eikä mikään islamiin. Ja heitä on paljon.

Tämänkertainen vuodatus ei ole Hesarissa enää Nytin puolella:

Lainaus
Trump, #metoo, äärioikeisto, nälkään nääntyvä jääkarhu... – dystopia The Handmaid’s Tale tuntuu nyt liian todelta

Sanna Kangasniemi

[..]

Nimittäin kertakaikkisen hirveähän HBO:n The Handmaid’s Tale on. Yhdysvalloissa äärikristillinen ryhmä on muodostanut Gilead-nimisen totalitaarisen valtion, jossa naiset on orjuutettu. Hedelmällisistä naisista on tehty synnytyskoneita, kelvottomat lähetetty ”siirtomaihin” siivoamaan radioaktiivista jätettä. 

Takaumissa näytetään, miten naisten oikeudet vietiin vähitellen. Ensin oli huorittelua kahvilassa, seuraavaksi meni työpaikka ja oikeus käyttää rahaa. Sitten perhe ja vapaus. Lopuksi oma nimi. Elisabeth Mossin näyttelemä päähenkilö on nimetty hänet omistavan komentajan mukaan Frediläiseksi. 

Takaumien maailma on ihan kuin meidän. Pikku hiljaa asiat vain alkoivat vinoutua. Tämä on aivan liian realistista, sanon sohvalla usein jakson päätteeksi. Tämä voisi tapahtua. Ihan hirveää. 

THE HANDMAID’S TALE perustuu Margaret Atwoodin kylmän sodan aikana, vuonna 1985, ilmestyneeseen romaaniin. 

Vielä joitakin vuosia sitten sarja olisi mennyt helpommin dystopiana. Vaikuttavana viihteenä. Toivoa oli jotenkin ilmassa enemmän. 

Mutta nyt kun meillä on Trump, #metoo, äärioikeisto, nälkään nääntyvä jääkarhu, lapset Syyriassa, muovilautat meressä, turvapaikanhakijoiden ahdinko, ainainen leipäjono Hesarilla, vain joitakin mainitakseni, tuntuu Gileadin fiktiivinen maailma kurottuvan liian lähelle

[...]

Handmaid’s Taleen verrattuna kokemus oli kuitenkin keveä, koska Mad Men tapahtui menneessä. Sitä katsoessa saattoi käpertyä vilttiin ja olla onnellisesti 2000-luvun turvassa. Enää ei ole tuollaista. Nuo asiat saatiin kuntoon. 

Se ajatus on murskana 2017. 

MITÄ voi tehdä? Ei mitään… ja kuitenkin, edes jotain. Ainakin uskoa parempaan tulevaisuuteen. Siihen, että elämä on, kuitenkin, enemmän Mad Meniä kuin Handmaid’s Talea. 

Ja tietenkin pyrkiä tekemään oma osansa. Edes pienillä teoilla. 

Että saisi vastedeskin katsoa dystopioita omalla sohvalla viltin alla. Kauhistuneena mutta turvassa. 
Helsingin Sanomat 12.12.2017

Margaret Atwoodin Gilead ei ole pelkkä fiktiivinen dystopia vaan se kuvaa etäännytettynä islamilaista yhteiskuntaa.

Toimittaja-Sannan kolumnissaan esittämään ongelmaan on helppo ratkaisu. Sen kun jatkaa pään pitämistä pensaassa eli elämistä kuplassa. Siellä on turvassa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 514
 • Liked: 52288
Lainaus
Yhdeksän koskettavinta ilmiötä vuodelta 2017 – Yle Uutisten kulttuuritoimitus valitsi

[...]

The Handmaid’s Tale

Vuoden tunteikkaimmat kulttuurikokemukset olen kokenut kotisohvalla. Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden laadukkaat tv-sarjat ovat saaneet aikaan naurua, itkua ja kylmiä väreitä.

Tämän vuoden helmiä ovat olleet Twin Peaksin outo jatko-osa sekä upeasti toteutettu The Crownin toinen kausi.

Ylitse muiden oli Margaret Atwoodin Orjattaresi-dystopiaan perustuva The Handmaid’s Tale, jossa äärikonservatiiviseksi muuttuneessa yhteiskunnassa naiset päätyvät synnytyskoneiksi.

Väkevä tv-tulkinta on niin ahdistava, että katselu piti välillä keskeyttää. Samalla päässä pyöri ajatus, että Trump-maailmassa tämä voisi olla oikeasti totta.

Ville Vedenpää
Yle 28.12.2017

"Trump-maailma" on olemassa vain toimittajien ja muiden samassa kuplassa elävien omassa päässä.

Sen sijaan Atwoodin kirjan ja tv-sarjan kuvaama dystopia on oikeasti totta vieläkin karmaisevammassa muodossa islamilaisessa maailmassa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Goman

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 304
 • Liked: 1012
 • Sol lucet omnibus

Tulipa luettua joulunpyhinä   Farida Abbas: Olin ISISin vanki

Kirja kertoo karua tarinaa kuinka ISIS kohteli Irakin jesidi-väestöä. Eli jesidi-miehiä tapettiin surutta ja naiset otettiin orjiksi ja kauppatavaraksi.
Eli ei sinänsä mitään uutta mitä ei olisi ollut jo mediassa esillä viime vuosina.

Mutta kuinka ollakaan: "Kansanmurhan kohteeksi joutuneet jesidit aloittivat koston – ainakin 52 ihmistä surmattu"
https://yle.fi/uutiset/3-9995863

Eli vuosituhantinen kostonkierre jatkuu, eikä loppua näy.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 182
 • Liked: 1646
 • Vihtaasi on kustu!
"Tietoverkkojen kautta tehtävät tietomurrot, palvelunestohyökkäykset ja haittaohjelmat ovat lisääntyneet nopeasti. Kyberuhat ovat arkipäivää, myös toimittajille. Ne horjuttavat lehdistönvapauden kulmakiveä eli lähdesuojaa.

...

– Pahimmassa tapauksessa journalistista lähdesuojaa murentavat isot koneistot ja autoritaariset valtiot, kertoo Koskinen.

Toimittajan salausopas on suomennettu ja ajanmukaistettu versio tanskalaisen toimittajan Freja Wedenborgin alkujaan tanskaksi kirjoittamasta teoksesta.

..... "

www.medialiitto.fi/medialiitto/mediapooli/toimittajan_salausopas

Ja itse kirja:

www.medialiitto.fi/files/4596/Toimittajan_salausopas.pdf

En ole vielä lukenut kokonaan, eli en tiedä vielä kuinka maccia neuvotaan vasaroimaan.
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Tagit: