Kirjoittaja Aihe: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)  (Luettu 49783 kertaa)

gefa

 • Vieras
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #30 : 20.12.2008, 14:59:22 »
Minä olen ihmetellyt jo kauan, miksi siellä on ylipäätään nälänhätä?

-Riistaa juoksee pitkin savanneja, koska niillä on niin pirusti rynkkyjä, kai AK47:lla voi kaataa myös vaikka GNU:n? Tai ehkä kalastaa koko kylälle jostakin lätäköstä "pioneeriongella", eli kranu lampeen ja kalat paistumaan?

-Asuuko se porukka vedessä tai asfaltilla, vai mikä mättää, aivan varmasti siellä on multaperäsitäkin maata, jossa saa viljeltyä jotakin mitä voi syödä?

-Ei ole Puhdasta vettä? Mitä ihmettä me sitten juomme, ei meilläkään kasva hanat itsestään, kyllä ne kaivot pitää kaivaa.
Ja kyllä joka maanosassa on pohjavettä, onko ongelma on se, että lapion käyttö rasittaa liikaa?


-Eihän siellä ole edes talvea, joka rajoittaisi kasvukautta, toisin kuin meillä, 365 viljelypäivää, vaan edelleen on nälkä?

Jotenkin tuntuu, että siellä on vallalla se mistä nykynuorisoakin usein syytetään-uusavuttomuus, kun ei valkoinen siirtomaaherra enää tuo ananas ja nötköttipurkkeja, on kova nälkä?

Eli kallistun joko siirtomaakauden alkamiseen tai loppumiseen ja siihen, että "monikulttuuri" ,eli tässä tapauksessa valkoisen miehen kulttuuri, sekoitti alkuperäisen kulttuurin niin pahasti, että vanhat selviytymiskeinot katosivat käytöstä.

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #31 : 20.12.2008, 15:31:45 »
Afrikassa on oikeita ja vakavia ongelmia, kuten nälänhätiä. En-muista-ketä lainatakseni ongelmat tulee kuitenkin lokalisoida, ei globalisoida. Liikaväestön purku ja liikaväestöä suosivan kulttuurin levittäytyminen harvemmin asutuille alueille (mm. läntinen maahanmuuttopolitiikka) on juuri ongelmien globalisointia ja täysin väärä lähestymistapa.

Kannatan Afrikan uudelleenjakoa oikeiden heimorajojen mukaan, jos se vain mitenkään voitaisiin järkevästi toteuttaa. Nykyiset rajat ovat pitkälti siirtomaavaltojen aikaansaamia. Se, että Afrikan vapautuessa kolonialismista säilytettiin vanhat rajalinjat, eikä tehty uusia valtioita kansallismielisen periaatteen mukaisesti, oli vakava virhe. Saharan eteläpuolinen Afrikka on vakava esimerkki alueesta, jossa valtiot eivät ole kansallisvaltioita. Sodat, sisällissodat, heimosodat, etninen väkivalta ja valtioiden epäluottamus kansalaisten silmissä ovat tästä pahimpia merkkejä. Valtiot ovat vieraantuneet kansalaisista hyvin pitkälti sen vuoksi, että kansalaiset eivät välttämättä muodosta etnistä kokonaisuutta. Epäluulo on molemminpuolista. Korruptio kukoistaa, ja monien nälänhätienkin aikaan lähettyvillä saattaa asua ökyrikkaita. Useita vakaviakin tilanteita auttaisi jo paikan päällä olevien resurssien tasainen jakaminen kaikille.

Näin ollen siis nälänhädät ovat kyllä tosiasia, resurssien puute taas usein valetta. Jopa avustukset menevät usein vääriin käsiin.

Mikäli maailman talousrakenteessa on sellaisia puolia, että länsimaat riistävät Afrikkaa, pitää näitä puolia muuttaa. Näin ehkäistään myös pakolaisuutta. Tosin pakolaisuus pitkien matkojen päähän ei edes kriisin sattuessa saa olla vaihtoehto, vaan pakolaisille tulee tarjota riittävät elinolosuhteet mahdollisimman lähellä kriisialuetta. Tämä voi olla jopa ainoa tapa auttaa kaikkia. Jos asiat päästetään siihen pisteeseen, että pakolaisia alkaa pyrkiä eurooppaan, eivät kaikki kuitenkaan pääse, ja ne jotka pääsevät, muodostavat kustannuksia Euroopassa, ja paljon suurempia kustannuksia kuin samojen ihmisten avustaminen kehitysmaissa. Loppujen lopuksi Eurooppa maksaa siis kuitenkin huomattavasti enemmän, jopa satoja kertoja enemmän.

Euroopan tulisi tehdä periaatepäätös, että pakolaisuutta edistävät tekijät estettäisiin, maksoi mitä maksoi. Hintalappu jäisi kuitenkin pitemmällä tähtäimellä pienemmäksi.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Deus Ex

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 451
 • Liked: 0
 • Deus Ex Muro
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #32 : 20.12.2008, 15:36:08 »
Konfliktit tai kuivuus yms. ajaa porukan liikkeelle. Hankala siinä tietty on viljellä tai rakentaa mitään jos omaisuutena on vain tuulen huuhtoma perse.

Varmaan osa syynä on myös, että tuotetaan kahvia, tupakkaa ja muita vientituotteita ruoan sijaan. Viennistä saatavat rahat menee sitten minne menee, jonkun leopardihatun sveitsiläiselle pankkitilille kansan nähdessä nälkää.
Pohjoisen taivaan alla kituutteli köyhä kansa. Rikkailta lainaamalla toteutti toiveitansa.

myötäjuoksija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 664
 • Liked: 17
 • Sufficiently organized online troll
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #33 : 20.12.2008, 15:37:32 »
Kyllähän Afrikassa järkiperäisellä maankäytöllä elelisi herroiksi. Ikävä kyllä nykyinen hallinto ja väestö ei siihen pysty. Siirtomaa-aikana eurooppalainen nosti maasta kolme satoa vuodessa, mutta nykyään hyvä jos yhden sadon pystyvät kasvattamaan.

Esimerkistä käy hyvin Rhodesia, Afrikan entinen vilja-aitta, joka nykyään kaikkein viheliäisimpänä nälänhätäalue Zimbabwena tunnetaan. Ei vain osattu.

Onneksi miljoonat kiinalaiset viljelijät ja työläiset ovat perheineen muuttamassa Afrikkaan ja luultavasti tekevät lopun Afrikan nykyisestä kurjuudesta. Pekingin esikunnissa on valmisteltu suurta, kaunista suunnitelmaa, jossa 300 miljoonaa kiinalaista kolonisoi tuon epäonnisen mantereen, vapauttaen emämaansa liikakansoituksesta ja Afrikan huonosta hallinnostaan ja sen seurauksista kuten nälänhädästä... :P

Ei mitään lööperiä, lukekaa itse:

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1036105/How-Chinas-taking-Africa-West-VERY-worried.html
Homman nousu on ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä!

http://sverigedemokraterna.se

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 340
 • Liked: 2799
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #34 : 20.12.2008, 15:38:02 »
Afrikassa on aina ollut nälänhätä, koska Afrikassa on aina asunut afrikkalaisia.

Yhteiskunnat ovat sellaisia kuin niissä asuvat ihmiset. Yhteiskunta koostuu ihmisistä.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Max Man

 • Vieras
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #35 : 20.12.2008, 16:12:12 »
Nyt pitää muistaa mitä tapahtui ihan vähän aikaa sitten Rhodesiassa nyk. Zimbabve. Maa tuotti takavuosina kolmasosan koko mantereen maataloustuotannosta mutta mikähän on nykytilanne kun suuren maareformin seurauksena suurtilat siirtyivät huippuosaajien käsiin.

reino

 • Vieras
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #36 : 20.12.2008, 16:35:08 »
Ihan kivasti mahtuu samaan ketjuun kaikki nämä.

P.S. Ja opettakaas ne simpanssinne puhumaan nätisti, niin saadaan tästäkin vielä ihan hyvä keskustelu!  ;)
« Viimeksi muokattu: 20.12.2008, 16:42:15 kirjoittanut reino »

gefa

 • Vieras
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #37 : 20.12.2008, 16:36:06 »
Ihan kivasti mahtuu samaan ketjuun kaikki nämä.
Jep ja sopii kuin paita hanurin päälle :)

meckelbu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 70
 • Liked: 7
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #38 : 20.12.2008, 21:30:43 »
Mielenkiintoinen keskustelunaihe, täytyy sanoa.

Yksi mitä olen itse ns. yön pimeinä tunteina miettinyt on se, että kun täälläkin kovasti arvellaan ja mietitään Euroopan romahdusta niin miten mahtaa käydä Afrikassa jos Euroopalta loppuu kyky, halu tai molemmat toimittaa sinne enää apua? EU:n osuus yksinomaan kehitysavusta näyttää olevan yli 50%. Yhdysvaltojenkaan tilanne ei ylen ruusuiselta näytä tällä hetkellä, joskin se saattaa ponkaista uuteen kukoistukseen laman jälkeen ellei nyt sitten hajoa sitä ennen. ;)

Eli, miten Euroopan mahdollisen tuomiopäiväskenaario mahtaisi vaikuttaa avustusten varassa oleviin Afrikan valtioihin, ikävä kyllä minulla on lähinnä ajatuksia mutta ikävän vähänlaisesti kunnon tietoa.  :-\  Silti joka puolella oleva liikakansoitus ja kehitysavun varassa roikkuvat budjetit eivät mielestäni hyvää lupaa vaikka avun tulo ei kokonaan tyrehtyisikään, olen jo kuvitellut mielessäni mantereen laajuista kaaosta johon sitten kiinalaiset (tai muut aasialaiset) työntävät lusikkansa kun muut eivät pysty tai viitsi. Etelä-Amerikasta tosin en tiedä juuri mitään asian tiimoilta...

Yksi syy miksi olen miettynyt tätä on se, että minulla on ystäviä Etelä-Afrikassa (valkoisia afrikaneereja) ja olen tässä jo pidemmän aikaa ollut huolestunut ko. maan tilanteesta. Sellaisia parikymppisiä, tai alle, ja elämäänsä tyytyväisiä mutta miten mahtaa olla tulevaisuudessa?  :(

TH

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 546
 • Liked: 12
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #39 : 20.12.2008, 22:34:12 »
Kepan Tohtori Toivo uutisesta:
Lainaus
(...)
Kehitysyhteistyö tuottaa tulosta

Kehitysyhteistyöllä on saatu aikaan merkittäviä tuloksia.Viime vuosikymmenten aikana lapsikuolleisuus köyhissä maissa on puolittunut, aliravitsemus vähentynyt kolmanneksella ja koulutusta vaille jäävien lasten määrä supistunut puolesta alle neljännekseen.

"Mutta korkealaatuisinkaan kehitysyhteistyö ei vähennä köyhyyttä tehokkaasti, elleivät resurssit ole riittävän suuret", painotti Kepan kehityspoliittinen sihteeri Terhi Ylikoski.
(...)

Monet kehitysmaat ovat viime vuosikymmeninä kehittyneet niin että jotkut niistä eivät ole enää varsinaisia kehitysmaita. Tämän selittäminen kehitysavun ansioksi on kuitenkin paksua. Kiinan ja Intian nousu on vähentänyt valtavasti esim. lapsikuolleisuutta ja aliravitsemusta maailmassa, mutta kiinalaisten ja intialaisten menestyksen selittäminen kehitysavulla ei kestä kriittistä tarkastelua. Kurjuus on vähentynyt niissä maissa, joissa on saatu oma talous rullaamaan ja osaksi maailmanlaajuisia markkinoita, ts. maissa joissa kyetään tuottamaan kansainvälisesti kilpailukykyisiä myyntiartikkeleita.

Aasiassa köyhyys on vähentynyt radikaalisti viime vuosikymmeninä. Mustassa Afrikassa taas meno jatkuu melkein yhtä surkeana, monin paikoin surkeampanakin. On harhaanjohtavaa sanoa, että kurjuus on vähentynyt maailmassa erittelemättä, missä näin on tapahtunut. Suoranaista valehtelua on väittää edistyksen johtuneen kehitysavusta.

Käsillä oleva maailmanlaajuinen lama voi itse asiassa olla hyödyksi keskivertoafrikkalaiselle. Jos kehitysavun rahahanat tyrehtyvät, afrikkalaiset joutuvat itse huolehtimaan entistä enemmän toimeentulostaan, ruokahuollostaan jne. Tämä on hyväksi talouden kehitykselle. Afrikan eliittejä voi kirpaista raaka-aineiden hinnan lasku, mutta tavalliselle kansalle sillä ei ole merkitystä, koska ruuan alkutuotanto, josta he saavat elantonsa, ei ole sillä tavalla kytköksissä maailmanmarkkinoihin.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2008, 22:36:50 kirjoittanut TH »

M.E

 • Mielivaltainen dEspootti
 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 676
 • Liked: 12
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #40 : 20.12.2008, 22:57:50 »
Sanoisin, että Afrikassa on aina ollut nälänhätää muodossa tai toisessa. Vielä 1800-luvulla katovuodet saattoivat aiheuttaa nälänhätää myös Euroopassa (tosin esim. Irlannin nälänhätä olisi voitu välttää, jos britit olisivat välittäneet siitä).

Kolonialismin purkautuminen ja kehitysavun alkaminen ovat puolestaan pahentaneet Afrikan nälänhätiä nostamalla väestönkasvua ja polkemalla ruuan tuottajahintoja. Ilman tehokasta väestönkasvun rajoittamista BKT saattaa nousta mutta BKT/capita polkee paikallaan.
"Tässäkö se elämä sitten olikin? Sanokaa heille, että sanoin jotain älykästä."

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #41 : 20.12.2008, 22:58:52 »
Tämä aihe voisi sopia jopa Salonkiin. Haluaisin asiallista analyysiä/historiafaktaa ydinkysymykseeni, joka on:

Milloin Afrikassa alkoi nälänhätä - ja miksi?

Alkoiko se:

 • Kun sinne ruvettiin viemään Kalashnikoveja?
 • Kun valkoisten siirtomaakausi päättyi?
 • Kun valkoisten siirtomaakausi alkoi?
 • Kun sinne ruvettiin pumppaamaan kehitysapua?
 • Muu syy / muut syyt?
 • vai onko siellä ollut aina nälänhätää?

Kuten moni postaaja ehti jo tarinoida, ei missään Afrikassa koskaan ole ollut nälänhätä sen takia, ettei siellä olisi mahdollisuuksia kasvattaa ruokaa tai koska ruoka olisi ollut loppu. Sitä on ollut lähes aina tarpeeksi sinä aikana kun esimerkiksi tänne kirjoittavat ovat olleet elossa. Nälkä on poliittisen voimankäytön väline ja ase. Edellinen oikea nälänhätä (eli sellainen, että ruoka on oikeasti loppunut, eikä sellainen, että ruokaa ei suostuta jakamaan) oli muistaakseni 70-luvulla Itä-Afrikassa. Ja sekin johtui Afrikassa harrastetusta sosialimisista, ei siitä etteikö ruokaa olisi voitu kasvattaa tarpeeksi.

Maatalous tehtiin taloudellisesti kannattamattomaksi rajoittamalla ja säännöstelemällä hintoja, joten kukaan ei halua olla maanviljelijä. Sen lisäksi aina tulee WFP:n laiva, joka tuo lisää ruokaa. Aina. Keskimääräisen afrikkalaisen valtion mielestä ruuan voi jopa myydä voitolla (koska se on viety väkisin, eli ilmaiseksi), ja tuoton voi pistää tilille Sveitsiin. Jos syntyy nälänhätä, UN:n World Food Program tuo lisää. Ja jos järjestää asiansa hyvin, sen voi vaihtaa uudestaan rahaan tai aseisiin.
 
Yleensä afrikkalainen nälänhätä on keinotekoinen ja sitä käytetään aseena.

Lyhyesti näin. Ei siellä ole ainoatakaan maata, missä ei olisi oikeasti ruokaa, tai jos ei olekaan niin sitä on vähintään lähimmän rajan takana. Ei Afrikassa nähdä nälkää koska kukaan ei osaa kasvattaa ruokaa, Afrikkalaiset viljelevät paremmin ja enemmän kuin kukaan muu. Mutta kun niin ei saa tehdä, tai IMF jyrähtää samalla kun sotalordi ampuu päähän, ja tukiaiset muualla tekevät viennin mahdottomaksi jos tavoitellaan voittoa. Hyvinä aikoina on taloudellisesti tappiollista kasvattaa ruokaa. Sen takia on parempi olla viljelemättä, ja toivoa että WFP ruokkii mantereen niinkuin se tekeekin.

Pääperiaate on se, että Afrikassa ei ole liian vähän ruokaa, Afrikassa on liikaa ihmisiä.

Ja liikaa monikulttuurisuutta joka jatkanut niitä etnisiä sotia mitä Afrikassa on aina ollutkin. Ruoka ei pääse sinne, missä on nälkä, koska vihamielinen heimo, jota erheellisesti länsimaisessa mediassa hallitukseksi usein kutsutaan, ei salli sitä. Tämän korjaamiseksi länsimaat lähettävät lisää ruokaa.

Joku tässä yhtälössä ei toimi.

Kannatan Afrikan uudelleenjakoa oikeiden heimorajojen mukaan, jos se vain mitenkään voitaisiin järkevästi toteuttaa. Nykyiset rajat ovat pitkälti siirtomaavaltojen aikaansaamia.

Ei valitettavasti mitenkään voida. Kuka lähtisi pilkkomaan Afrikan valtioita? Ei siihen kukaan suostu, ensimmäisenä olisivat vastassa tällä hetkellä johtavassa asemassa toimivat afrikkalaiset hallitukset, toisena länsieurooppalaiset, jotka tuomitsisivat tällaiset moderointipyrkimykset rasismiksi jos joku ulkopuolinen sitä ehdottaisi.

Toiseksi, jos Nigeria pilkottaisiin 300:ksi eri maaksi etnisten rajojen mukaan, Nigerian sijasta meillä olisi 300 pientä maata, jotka kävisivät taukoamattomia sotia keskenään.

Somalia oli etnisesti Afrikan yhteinäisin maa, alkaen mantereen itsenäistymisen jälkeen. Mitä tapahtui Somaliassa? Somalian viisi suurinta klaania ovat sotineet keskenään vuoden -73 epäonnistuneen Ogadenin sotaretken jälkeen, eivätkä edes halua lopettaa. Maastamuutto Somaliassa on business. Siitä saa niin paljon rahaa, että jatkuva sota on Somalian etu, koska siellä ei osata rakentaa maata millään muulla tavalla. Eikä tullakaan osaamaan meidän elinaikanamme. Somalia on ottanut pelkästään taka-askelia 50 vuotta. Miksi tämä muuttuisi? Ja mitään muuta ei voikaan olettaa maalta, jossa kirjoitettu kieli on omaksuttu ensimmäistä kertaa parikymmentä vuotta sitten, ja jossa ainoa elinkeino käytännössä ikinä on ollut paimentolaisuus. On Eurooppalaisten mieltä vääntävää ylimielisyyttä kuvitella, että Somalia olisi koskaan voinut olla mitään muuta kuin keskenään kilpailevien paimentolaisheimojen erämaa.

Mikään ei voi muuttua Afrikan mantereella mitenkään paremmaksi, millään tavalla, ikinä. Ellei muutos lähde sieltä Afrikasta, 800 miljoonan afrikkalaisen yksilön kehityksestä ruohonjuuritasolla. Länsimaat voisivat pistää vielä toiset 900 miljoonaa puhtaana rahana Afrikkaan vaikka seuraavan viiden vuoden aikana, ja mikään ei tulisi muuttumaan. Saisimme ainostaan 900 uutta miljonääriä, joiden sotilasarvo on kersantti, ja yhteiskuntaluokka ministeri.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2008, 23:07:55 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

TH

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 546
 • Liked: 12
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #42 : 20.12.2008, 23:28:20 »
Mikään ei voi muuttua Afrikan mantereella mitenkään paremmaksi, millään tavalla, ikinä. Ellei muutos lähde sieltä Afrikasta, 800 miljoonan afrikkalaisen yksilön kehityksestä ruohonjuuritasolla. Länsimaat voisivat pistää vielä toiset 900 miljoonaa puhtaana rahana Afrikkaan vaikka seuraavan viiden vuoden aikana, ja mikään ei tulisi muuttumaan. Saisimme ainostaan 900 uutta miljonääriä, joiden sotilasarvo on kersantti, ja yhteiskuntaluokka ministeri.

Itse suhtaudun optimistisesti siihen, että Kiina tekisi Afrikasta siirtomaansa ja toisi järjestystä sinne:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/africa/article3319909.ece

Ehkä sitten Euroopan ei tarvitsisi ottaa vastaan Afrikan liikaväestöä. Kiinalaisissa on se hyvä puoli, etteivät ne ole lainkaan innostuneet moraalisäteilystä.

Nuivinaattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 975
 • Liked: 31
 • Blow it out your ass.
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #43 : 21.12.2008, 00:01:59 »
laskekaapa, kuinka paljon saataisiin aikaan Afrikassa, jos maahanmuuttoon ja monikulttuuristamiseen käytetyt rahat ohjattaiisin afrikkaan.
Syyllistyykö pornoteollisuus kiihoittamiseen?

June

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 409
 • Liked: 85
 • hyvin nuivistunut
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #44 : 21.12.2008, 00:18:06 »
rahalliset kehitysavut pitäisi lopettaa välittömästi. Ei se mantere näytä kehittyvän vaikka sinne on suollettu rahoja Suomestakin jo kohta puoli vuosisataa. Jos apuja annetaan, se voisi olla opetus- ja neuvonta-apua, että saisivat itse omat rattaansa siellä pyörimään, ei rahan syytämistä pohjattomaan kankkulankaivoon. 
Kannattaa uskoa hyvällä, tulijat eivät lopu vastaanottamalla ! JH-a, Narinkkatori 10.10.2015

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #45 : 21.12.2008, 00:20:43 »
laskekaapa, kuinka paljon saataisiin aikaan Afrikassa, jos maahanmuuttoon ja monikulttuuristamiseen käytetyt rahat ohjattaiisin afrikkaan.

Ei yhtään mitään. Afrikassa saataisiin aikaan paljon enemmän, jos sinne ei ohjattaisi yhtään rahaa, kuten edelliset 50 vuotta ovat todistaneet. On silkkaa mielipuolisuutta uskoa, että mikään mikä ei ole toiminut sinä aikana toimisi nyt - vaikka sen takia, ettei mitään todisteita muusta ole olemassa. Lisäksi pakolaisuus länsimaihin ja aivovuoto ovat hirveä taakka Afrikalle. Jotkut sanovat, että aivovuoto tuhosi kokonaisen vuosikymmenen 80-luvulla Afrikassa. Se oli vuosikymmen, jolloin voimautettiin lähes koko mantereen laajuinen totaalinen romahdus 90-luvulla.

Etiopiassa on pitkät perinteet taitavien, modernin lääketieteen tuntevien lääkärien kouluttamiseen.

Chicagossa, yhdessä USA:n kaupungissa, on enemmän etiopialaisia lääkäreitä kuin Etiopiassa.

Onko tämä hyvä asia? Miten Suomi toimisi tai miltä kuulostaisi, jos olisi totta, että Houstonissa toimisi enemmän suomalaisia lääkäreitä kuin Suomessa?

Maahanmuutto ei auta Afrikkaa mantereena. Se ei auta maahanmuuton kohteena olevia maita EU:n alueella, koska etiopilaiset lääkärit menevät jatkossakin USA:han. Se ei auta yhtään ketään, mutta rampauttaa yhtä manteretta viemällä pois tärkeää, korvaamatonta osaamista, samalla kun kalvaa toisen taloutta, pysyvästi. Ainostaan kaikista vihamielisin, länsimaita sydämestään vihaava henkilö joka toimii aatteellisen perusteiden pohjalta, voisi ikinä perustella korkeilla moraalisilla arvoillaan sitä, että näin saa tai voi jatkua.

Rahaa voisi syytää vaikka siihen, miten mietitään kouluttamismalleja Afrikkaan (ja Eurooppaan, muslimit mielessä - ei voi olla tervettä kehitystä, että puolet alle 21-vuotiaista muslimeista ei käy minkäänlaista koulua). Kaikki pakolaisuus ja nykyinen kehitysapu nykyisellä mallilla tuottaa negatiivista tulosta.
« Viimeksi muokattu: 21.12.2008, 00:27:25 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Kaptah

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 981
 • Liked: 771
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #46 : 21.12.2008, 01:55:08 »
Tämä on mielestäni hyvää keskustelua.

En tosiaan ole halukas sulkemaan silmiäni muulta maailmalta siksi, että täällä on kaikki hyvin. Jossain ehdotettiin toimintamallia, että lopetetaan kaikki auttaminen ja katsotaan miten homma menee. Kuulostaa pahalta, koska se aiheuttaisi välitöntä kuolemaa ja hätää.

Olen tässä kuitenkin vakavasti miettinyt, että olisiko parempi jos Afrikka jätettäisiin niin taloudellisesti, poliittisesti kuin sotilaallisestikin vähäksi aikaa ihan oman onnensa nojaan. On selvää että kuolleita tulisi valtavasti, pääosin lapsia ja varmaankin naisia. Kaaos olisi valtava ja jälki helvetillistä. Kuvittelisin kuitenkin, että jossain vaiheessa tilanne ehkä rauhoittuisi. Eipä monessakaan paikassa ole ikuisesti jaksettu sotia. Jossain vaiheessa löytyy rauha. Eli saataisiin muutosta aikaan. Ehkä jopa parempaan suuntaan. Kun rajat menisivät uusiksi, saataisiin ehkä aikaan jopa kehittymiskelpoisia alueita, joilla olisi yritystä saada yhteiskunta toimimaan. Näitä voisi sitten ehkä tukea nimenomaan rakentavassa hengessä, ei paapomalla.

Nykyinen tilanne ei ole ihan niin kaoottinen, mutta päin helvettiä kuitenkin. Nälänhätä, liikakansoitus, sisällissodat, vallankumoukset, sotilasjuntat, sairaudet, koulutuksen puute, takaperoisuus aiheuttavat kuitenkin jatkuvasti kuolemaa ja kärsimystä. Vaikka nyt kärsitään vähemmän, tähän ei ole pahemmin muutosta näkyvillä ja sama meno jatkuu ja jatkuu. Hidasta kitumista vailla toivoa paremmasta.

Kun sydänkohtauksessa sydän on kammiovärinässä eli kouristelee holtittomasti eikä saa verta liikkeelle ja tv-sarjoista tutulla defibrillaattorilla annetaan sähköisku, sen tarkoitus ei ole käynnistää sydäntä vaan pysäyttää se. Tämän jälkeen sydän saattaa taas löytää oikean rytminsä, kun häiriötila eli värinä poistuu. Onnistuisikohan sama kolmannen maailman suhteen?
"Krimillä nähdyt joukot olivat paikallisia itsepuolustusjoukkoja. Kuka tahansa voi ostaa univormuja kaupasta."
- V. Putin 4.3.2014

"Viimeaikaiset tapahtumat Krimin niemimaalla osoittivat sotilasvoimiemme uudet laadulliset kyvyt ja henkilökunnan korkean moraalin."
- V. Putin 28.3.2014

LaughteR

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 87
 • Liked: 1
 • "I am the law!"
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #47 : 21.12.2008, 08:14:45 »
Jostain tulee mieleen että "oudosti" se rahamäärä joka vuosittain Afrikkaan lähetetään auttamaan, on jostain kumman syystä sama määrä rahaa joka siellä menee vuosi toisensa jälkeen aseisiin?
"Kyllä tässä on kyse että jostain päin on vähän masinoitu tätä vastarintaa." YLE aamu-tv, 16.12.
-Astrid Thors, maahanmuuttoministeri (r)

Nuivinaattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 975
 • Liked: 31
 • Blow it out your ass.
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #48 : 21.12.2008, 09:35:49 »
Lainaus
Ei yhtään mitään. Afrikassa saataisiin aikaan paljon enemmän, jos sinne ei ohjattaisi yhtään rahaa, kuten edelliset 50 vuotta ovat todistaneet. On silkkaa mielipuolisuutta uskoa, että mikään mikä ei ole toiminut sinä aikana toimisi nyt - vaikka sen takia, ettei mitään todisteita muusta ole olemassa. Lisäksi pakolaisuus länsimaihin ja aivovuoto ovat hirveä taakka Afrikalle. Jotkut sanovat, että aivovuoto tuhosi kokonaisen vuosikymmenen 80-luvulla Afrikassa. Se oli vuosikymmen, jolloin voimautettiin lähes koko mantereen laajuinen totaalinen romahdus 90-luvulla.

Todellakin ruka-avustukset ja "apurahat" paikallisille järjestöille vain kasvattavat ongelmia, mutta tuo koulutuksen hankkiminen olisi tärkeää. Ja Jonin idea Afrikan jättämisestä pitää sisällään aika kovan ytimen, mutta todellisuudessa ei tapahtuisi mitään muuta, kuin täti Asteroidi näkisi potentiaalia antaa jokaiselle Afrikkalaiselle pakolaisstatuksen.
Syyllistyykö pornoteollisuus kiihoittamiseen?

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #49 : 21.12.2008, 12:11:00 »
Lainaus
Ei yhtään mitään. Afrikassa saataisiin aikaan paljon enemmän, jos sinne ei ohjattaisi yhtään rahaa, kuten edelliset 50 vuotta ovat todistaneet. On silkkaa mielipuolisuutta uskoa, että mikään mikä ei ole toiminut sinä aikana toimisi nyt - vaikka sen takia, ettei mitään todisteita muusta ole olemassa. Lisäksi pakolaisuus länsimaihin ja aivovuoto ovat hirveä taakka Afrikalle. Jotkut sanovat, että aivovuoto tuhosi kokonaisen vuosikymmenen 80-luvulla Afrikassa. Se oli vuosikymmen, jolloin voimautettiin lähes koko mantereen laajuinen totaalinen romahdus 90-luvulla.

Todellakin ruka-avustukset ja "apurahat" paikallisille järjestöille vain kasvattavat ongelmia, mutta tuo koulutuksen hankkiminen olisi tärkeää. Ja Jonin idea Afrikan jättämisestä pitää sisällään aika kovan ytimen, mutta todellisuudessa ei tapahtuisi mitään muuta, kuin täti Asteroidi näkisi potentiaalia antaa jokaiselle Afrikkalaiselle pakolaisstatuksen.
Toisaalta, liika "hyvinvointi", viihde ja ylellisyys on turmellut länsimaalaisia vakavasti. Jonnekin pitäisi dumpata puolet kaikkien länsimaiden bruttokansantuotteesta, jotta saataisiin ihmiset taas selkärankaisiksi, silmät auki ja asenteet kuntoon.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

erilainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 876
 • Liked: 3
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #50 : 21.12.2008, 21:26:51 »
Kertokaa selityksiä sille miksi afrikassa väki sikiää kuin kanit ikään... Vaikka olosuhteet ovat huonot yms... Monia olen kuullut mutta haluan eri näkökantoja...
Oli vaikea sanoa kumpi oli vihaisempi, perseeseen ammuttu karhu vai osuman saanut Ossi.

Lazer Apparaten

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 308
 • Liked: 8
 • Ovum aureum hic vacoare
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #51 : 21.12.2008, 21:57:17 »
Kertokaa selityksiä sille miksi afrikassa väki sikiää kuin kanit ikään... Vaikka olosuhteet ovat huonot yms... Monia olen kuullut mutta haluan eri näkökantoja...

Lapsia sikiää yhtä paljon kuin aina ennenkin.
Mutta ikävä kyllä modernit lääkkeet mahdollistavat useampien selviämisen aikuisikään.
Ratkaisu: ei lääkkeitä afrikkaan.
(jos alkavat itse valmistaa lääkkeitä niin siihen emme tietenkään voi emmekä saa puuttua)
Vidi Europae recens et mori

Max Man

 • Vieras
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #52 : 21.12.2008, 22:13:21 »
Afrikan asukastiheys on käsittääkseni samaa kokoluokkaa kuin Suomessa joten silloinhan siellä pitäisi olla varsin terve väestöpyramidi.
Off topic, mutta mitenkähän Suomen lellilapset Tansania ja Namibia pärjää? Itse en maiden edustajiin ole täällä juuri törmännyt, uutisissakaan ei juuri mainita? Pikaisella googlettamisella Namibiasta huomasin suuren osan väestöstä puuhavan tuottamattoman maatalouden parissa ja tulojen tulevan kaivostoiminnalla. Namibialaisia oli parikymmentä vuotta sitten opiskelemassa ainakin TTKK:lla niille räätälöidyllä vesihuoltokursilla.

Lazer Apparaten

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 308
 • Liked: 8
 • Ovum aureum hic vacoare
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #53 : 21.12.2008, 22:17:21 »
Afrikan asukastiheys on käsittääkseni samaa kokoluokkaa kuin Suomessa joten silloinhan siellä pitäisi olla varsin terve väestöpyramidi.
Off topic, mutta mitenkähän Suomen lellilapset Tansania ja Namibia pärjää? Itse en maiden edustajiin ole täällä juuri törmännyt, uutisissakaan ei juuri mainita? Pikaisella googlettamisella Namibiasta huomasin suuren osan väestöstä puuhavan tuottamattoman maatalouden parissa ja tulojen tulevan kaivostoiminnalla. Namibialaisia oli parikymmentä vuotta sitten opiskelemassa ainakin TTKK:lla niille räätälöidyllä vesihuoltokursilla.

No rahat on menneet kankkulan kaivoon!
Vidi Europae recens et mori

ihminen

 • Vieras
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #54 : 22.12.2008, 15:23:32 »
Uutiset, 19.12.2008
Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön 27 miljoonaa

Ulkoministeriö on myöntänyt hanketukea kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön vuosille 2009–2011 yhteensä 27,1 miljoonaa euroa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen päätti asiasta 17. joulukuuta.
(...)
Eniten tukea Afrikkaan

Vähän yli puolet, 13 737 004 euroa, nyt päätetystä tuesta kohdistuu Afrikassa toteutettaviin hankkeisiin. Noin 25 prosenttia, 6 647 543 euroa, tuesta menee Aasiaan ja 7 prosenttia eli 1 866 986 euroa Latinalaiseen Amerikkaan.
(...)
http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=153447&nodeid=15148&contentlan=1&culture=fi-FI

Linkki tukea saaneiden listaan.
http://www.formin.fi/public/download.aspx?ID=38684&GUID={0504C012-61B4-475E-8323-CCE1480389E5}

Nuivinaattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 975
 • Liked: 31
 • Blow it out your ass.
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #55 : 22.12.2008, 15:30:46 »
Lainaus
Toisaalta, liika "hyvinvointi", viihde ja ylellisyys on turmellut länsimaalaisia vakavasti. Jonnekin pitäisi dumpata puolet kaikkien länsimaiden bruttokansantuotteesta, jotta saataisiin ihmiset taas selkärankaisiksi, silmät auki ja asenteet kuntoon.

En oikein ymmärrä, mitä "turmeltuminen" on. Jos taloudellisen hyvinvoinnin hedelmistä nauttiminen on sitä, niin enpä ala "ryhdistymistä" kannattamaan. 
Syyllistyykö pornoteollisuus kiihoittamiseen?

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #56 : 22.12.2008, 15:43:28 »
Osuipa kohdalle Kepan sivuilta seuraava uutinen:

Lainaus
Tohtori Toivo haastoi ministeri Kataisen talkoisiin
Kepan tiedote       17.12.2008 | 14:56

Kansalaisjärjestöjen tänään käynnistyneet globaalit toivotalkoot kannustavat ministeri Kataista käärimään hihat ja nostamaan kehitysyhteistyön määrärahat EU:n minimitavoitteeseen vuonna 2010. Kampanjan keulahahmo, tohtori Toivo, välitti Kataiselle talkookutsun.
(...)
Kokoomuksen Toivotalkoista innostunut tohtori Toivo ei vaadi paljoa. Toivolle riittää, että talkoohenki nostaisi Suomen kehitysavun 0,51 prosenttiin bruttokansantulosta vuoteen 2010 mennessä.

Budjettikehykseen tulee ensi vuoden maaliskuussa käytävissä hallituksen kehysneuvotteluissa lisätä 53 miljoonaa euroa, jotta Suomi yltäisi tähän EU:ssa sovittuun minimitavoitteeseen.
(...)
http://www.kepa.fi/uutiset/6816

Yleisesti järjestöjen ilmoitettu tavoitehan on 0,7%-osuus BKTL:sta. Miksi kyseinen summa ilmoitetaan aina prosentteina? Jos puhuisimme euroista niin vuonna 2008 kehitysyhteityöhön on varattu valtion talousarvioesityksessä 830,4 miljoonaa euroa. Aika monta euroa, eikö? Vuonna 2007 rahamäärä oli 746,1 miljoonaa ja ennakkotiedon mukaan sitä olisi annettu 711,1 miljoonaa euroa.
http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2009/he_2009.html

Yllätyksekseni löysin myös Kepan Globbarit sivuilta rahamuodossa olevan taulukon jossa oletetaan suomalaisten maksavan vuonna 2012 kehitysapua 1 153,4 miljoonaa euroa.
http://www.globbarit.fi/tempaukset/toivo_tulee_talkoisiin/tilastot_ja_vertailut

Kepan Tohtori Toivo uutisesta:
Lainaus
(...)
Kehitysyhteistyö tuottaa tulosta

Kehitysyhteistyöllä on saatu aikaan merkittäviä tuloksia.Viime vuosikymmenten aikana lapsikuolleisuus köyhissä maissa on puolittunut, aliravitsemus vähentynyt kolmanneksella ja koulutusta vaille jäävien lasten määrä supistunut puolesta alle neljännekseen.

"Mutta korkealaatuisinkaan kehitysyhteistyö ei vähennä köyhyyttä tehokkaasti, elleivät resurssit ole riittävän suuret", painotti Kepan kehityspoliittinen sihteeri Terhi Ylikoski.
(...)

Alkuhan kuulostaa hyvältä tulosta on siis tullut. Terhi Ylikosken kommentti taas saa minut näkemään punaista. Lisää rahaa, sitähän tässä pyydetään eikä mitään resursseja. Jos Terhi Ylikoski sanoisi että mikään ei vähennä köyhyyttä yhtä tehokkaasti kuin raha niin ollaan totuuden ytimessä.

Kun kerran kehitysyhteistyörahoja maksetaan Suomen kansalaisten verorahoista olisin myös näitä rahoja maksavana halukas näkemään raportointia konkreettisista tuloksista. Oikeastaan ainut googlella löytynyt tuloksista kertova sivu oli Kepan omilla sivuilla, jolloin ikävä kyllä herää heti pieni epäilys tulosten puolueettomuudesta.
Lainaus
Kehitysyhteistyö tuottaa tulosta. Sitten 1960-luvun lapsikuolleisuus köyhissä maissa on puolittunut, aliravitsemus vähentynyt kolmanneksella ja koulutusta vaille jäävien lasten määrä supistunut puolesta alle neljännekseen.

Maaseudulla puhdasta vettä oli 1960-luvulla saatavilla yhdelle perheelle kymmenestä, nyt kolmelle neljästä.
http://www.globbarit.fi/tempaukset/toivo_tulee_talkoisiin/kehitysyhteistyon_tulokset/esimerkkeja_saavutuksista

Sivustolla on tietysti lisää esimerkkejä, mutta silti, tämä kaikkiko on saatu aikaan noin 50 vuodessa? Koska nämä valtiot tulevat omillaan toimeen?

Kehitys yhteistyötä tehdään muuten yllättävän monessa suunnassa Nepali, Etiopia, Vietnam mukana on myös kahdeksan Keski-Amerikan maata joita ei erikseen mainita.

Jään kaipaamaan raportointia siitä mihin rahat menivät? Mitä niillä saatiin aikaan? Kuinka pitkä kestoista hyöty oli? Ilman ilmoitusvastuuta ja tulosvastuuta kehitysapu taitaa olla pitkälti hukkaan heitettyä rahaa.

Näissä kaikenlaisissa avuissa ja kehittämisissä on jotenkin aina päällimmäisenä raha ja sen määrä, ei tavoitteet ja kuinka ne saavutetaan. Myöskin tietoa tuloksista puuttuu. Niitä ei ilmeisesti ole kun mitään muutosta parempaan ei tapahdu. Sodat vain jatkuvat aiheuttaen kurjuutta ja pakolaisuutta. Minä vähintään vaatisin tulosvastuuta kehitysavussa. Vastuun pitää realisoitua sitten henkilövaihdoksina jos ja kun työ epäonnistuu. >:(
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

jiipik

 • Vieras
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #57 : 22.12.2008, 15:44:48 »
Nälänhädästä Afrikassa: Kannattaa lukaista Ryszard Kapuscinskin Keisari -teos, josta saa Etiopian muodossa yhden esimerkin nälänhädästä ja "nälänhädästä" sekä afrikkalaisesta hallintoperinteestä. Etiopian nälänhätä kansainvälisesti tunnettuna käsitteenä johtui hallinnon romahduksesta, minkä seurauksena valtaeliitti ei enää pystynyt estämään ulkomaisten toimittajien ja avustusjärjestöjen virtaa maahan.

Aiemmin Haile Selassieta ja valtaeliittiä ylipäänsä ei ollut kiinnostanut nälänhädät tai muukaan sellainen kriisitilanne, missä tavallista kansaa kuoli kuin meren mutaa. Kun asiasta tuli kansainvälinen häpeäpilkku, kaatui koko korruptoitunut ja välinpitämätön hallinto muutamassa vuodessa. Kun kyse oli köyhästä maasta, ei valtaeliittiä siis huvittanut edes yrittää korjata tilannetta, jossa muutaman vuoden väliajoin tippui porukkaa kuin kärpäsiä, kunhan saivat itse pitää omaa loisteliasta hoviaan kaikessa rauhassa.

Eikä oikein ainakaan minulle näytä siltä, että kovin yleistä olisi tuo yhteiskunnan aktiivinen rakentaminen tai kehittäminen ollut afrikkalaisten johtajien keskuudessa, tai ei ainakaan kovin korkealla arvojärjestyksessä. Poikkeuksiakin tietysti löytyy, esim. Pohjois-Afrikan pahimman stallarin eli Muammar Gaddafin Libya, mutta maahan onkin niitä harvoja, joissa on valtavat luonnonvarat (öljy), joita pystytään itse käyttämään hyödyksi ja vähän väestöä.

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #58 : 22.12.2008, 17:26:07 »
Lainaus
Toisaalta, liika "hyvinvointi", viihde ja ylellisyys on turmellut länsimaalaisia vakavasti. Jonnekin pitäisi dumpata puolet kaikkien länsimaiden bruttokansantuotteesta, jotta saataisiin ihmiset taas selkärankaisiksi, silmät auki ja asenteet kuntoon.

En oikein ymmärrä, mitä "turmeltuminen" on. Jos taloudellisen hyvinvoinnin hedelmistä nauttiminen on sitä, niin enpä ala "ryhdistymistä" kannattamaan. 
Taloudelliset hedelmät saavat länsimaalaiset ajattelemaan, että kaikki on hyvin, eikä heidän tarvitse edes ajatella mitään valmiissa maailmassa. Tämä tekee ihmisistä orjia, joita on helppo höynäyttää ja höynäytetään jatkuvasti. Länsimaalaiset ovat kuin syöttöporsaita, jotka röhkivät kiitollisina pienissä kopeissaan näkemättä koskaan päivänvaloa, eivätkä tiedä joutuvansa pian rituaaliteuraaksi.

Näiden hedelmien edestä on taisteltu ja tehty valtavasti työtä. Turmeltuminen on sitä ettei ymmärretä olla kiitollisia maalle ja kansalle, vaan petetään näitä kuin viimeistä päivää. Jos hedelmät käytetään omaan moraaliseen säteilyyn jonka seurauksena suomalaisuus katoaa maailmasta, hedelmät täytyy ottaa pois. Onneksi tulee lama.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

hammerzeit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 980
 • Liked: 71
Vs: Kehitysyhteistyö, Afrikan nälänhädät, WTO (yhdistetty)
« Vastaus #59 : 22.12.2008, 17:29:47 »
Käsillä oleva maailmanlaajuinen lama voi itse asiassa olla hyödyksi keskivertoafrikkalaiselle. Jos kehitysavun rahahanat tyrehtyvät, afrikkalaiset joutuvat itse huolehtimaan entistä enemmän toimeentulostaan, ruokahuollostaan jne.

Aika iso "jos". Voimmehan tästäkin ketjusta lukea huolestuneiden Hyvien Ihmisten kannanottoja siitä, että kehitystukea pitäisi entisestään kasvattaa vaikka lama on iskemässä Suomeen rytinällä. Veikkaan että ennemmin otetaan pois omilta köyhiltä kuin afrikkalaisilta.

EDIT: siis lukea lainatuista jutuista, ei niinkään palstalaisten esittämänä.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2008, 17:35:07 kirjoittanut hammerzeit »
A war is easily won if your enemy does not know he is fighting.