Kirjoittaja Aihe: 2009-10-19 Yle radiouutiset: Kunniaväkivalta kasvussa (yhdistetty)  (Luettu 82924 kertaa)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 031
 • Liked: 15938
Asiantuntijat: Suomessa eletään ”tasa-arvon harhassa” – kunniaväkivaltaan ei puututa riittävästi
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006256845.html

Lainaus
Kunniaväkivaltaan liittyy todellisia turvallisuusriskejä, Monika-Naiset ry:n Monika-kriisikeskuksen johtaja Natalie Gerbert kertoi maanantaina järjestetyssä seminaarissa eduskunnan pikkuparlamentissa.

Eräässä tapauksessa turvakodin asiakasta jouduttiin siirtämään vuoden aikana useasta turvakodista toiseen ympäri Suomea. Kesti keskimäärin kolme kuukautta ennen kuin ne, joilta asiakas koetti paeta, löysivät jälleen pakenijan olinpaikan. Pienessä maassa, kuten Suomessa, jossa on vähän maahanmuuttajia, on vaikea kadota. Kyseistä asiakasta etsi kuumeisesti sekä oma että puolison suku.

Tapauksessa oli taustalla huoltajuuskiista, Gerbert kertoo. Pakenijaa ja hänen lapsiaan ei siis voitu välittömästi lähettää turvallisempaan paikkaan ulkomaille kesken huoltajuusprosessin, sillä silloin pakenija olisi voinut syyllistyä lapsenkaappaukseen. Kun kiistasta selvittiin, asiakas saatiin ulkomaille ja hän sai turvallisuustoimenpiteenä muuttaa henkilötunnuksensa loppuosan.

Samankaltaisia, vakavia esimerkkejä on monia, Gerbert kertoo Ilta-Sanomille. Joissain tapauksissa ainoa mahdollisuus on pako ulkomaille. Gerbertin mukaan tyypillisesti nainen hakeutuu Monika-Naiset ry:n avun piiriin poikaystävän takia. Yhdistys pyörittää Suomen ainoata salaisessa osoitteessa sijaitsevaa turvakotia, Monaa.
...
Yleensä väkivallan harjoittamiseen ja suunnittelemiseen osallistuu useampi henkilö, mahdollisesti jopa koko lähipiiri.
...
– Tässä väkivaltamuodossa nimenomaan rajoitetaan tyttöjen ja naisten oikeuksia kunnian nimessä. Myös perheen traditioita vastaan taistelevia nuoria miehiä ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia saatetaan pitää uhkana perheen kunnialle.
...
VAIKKA työtä kunniaväkivallan ehkäisemiseksi on tehty jo useita vuosia, on siihen edelleen vaikea puuttua. Ihmisoikeusliiton Johanna Latvalan mukaan usein on kyse siitä, että esimerkiksi viranomaisilla tai kouluilla ei ole tarpeeksi tietoa asiasta. Suomen kansalliset toimet ovat Latvalan mukaan olleet riittämättömiä. Yhtenä syynä on ollut ongelman jättäminen lähes täysin järjestöissä tehtävän työn varaan.
...
ONGELMA on kuitenkin vielä syvemmällä lainsäädännössä, arvioi naisiin kohdistuvaan väkivaltaan liittyvien kysymysten parissa työskentelevä kehityspäällikkö Martta October Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Hänen mukaansa suomalainen sukupuolineutraalisuuteen perustuva lainsäädäntö ei tavoita yhteiskunnan sukupuolittuneimpia ongelmia riittävän hyvin. Suomessa eletään tasa-arvon harhassa, October selittää.

– Istanbulin sopimus edellyttäisi valtiolta sukupuolittunutta näkökulmaa naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi. Meillä usein keskustellaan, että väkivaltaa kohdistuu myös miehiin ja siksi lainsäädännön ja palvelujen pitää olla samat kaikille, mutta naisiin kohdistuva väkivalta määritelmällisesti kattaa väkivallan, joka kohdistuu naisiin ja tyttöihin siksi, koska he ovat naisia.
...
Kaikkia kunniaväkivaltaan liittyviä ilmiöitä ei ole erillisesti kriminalisoitu Suomen rikoslaissa. Octoberin mukaan Ruotsissa niitä kirjattiin jo vuosikymmeniä sitten, mutta Suomessa kehitystä on tapahtunut lähinnä kansainvälisten sopimusten paineesta. October vaatii erilliskriminalisointeja myös Suomeen.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 381
 • Liked: 57876
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Viime vuonna Helsingin poliisi tutki 34:ää häpeäväkivaltatapausta. Useimmat näistä olivat pahoinpitelyjä tai laittomia uhkauksia.

Nämä lienevät oikeasti vain pikkuruinen huippu jäävuoresta, sillä väkivaltaisten musulmaaniyhteisöjen naiset ja tytöt tuskin ihan helposti lähtevät viranomaisille kertomaan tapauksista.

https://yle.fi/uutiset/3-11168099 (22.1.2020)

Lainaus
Poliisilta uutta tietoa: Viime vuonna Helsingissä tutkittiin yli 30 kunniaväkivaltajuttua – Suurin osa pahoinpitelyjä ja laittomia uhkauksia

Helsingin poliisi on tilastoinut viime vuoden alusta lähtien tutkintaan päätyneitä kunniaväkivaltajuttuja.

Kunniaan liittyvästä väkivallasta on puhuttu Suomessa tähän asti vain yleisellä tasolla tai muutaman julkisuudessa olleen yksittäistapauksen kautta.

Siitä ei ole ollut tietoa, minkä verran poliisi on tutkinut kunniaväkivaltaepäilyjä.

Helsingin poliisi kertoo nyt ensimmäistä kertaa julkisuudessa, kuinka paljon kunniaväkivaltatapauksia on päätynyt rikostutkintaan.

– Me luokittelimme viime vuonna 34 tutkintaa kunniaväkivaltajutuiksi. Suurin osa näistä jutuista on tutkittu lähisuhdeväkivaltarikostutkintaryhmässä, kertoo Ylelle Helsingin poliisin rikostutkintayksikön johtaja, rikosylitarkastaja Jonna Turunen.

Turunen korostaa sitä, että luku on suuntaa antava.

– Nämä tapaukset ovat poliisin tietoon tulleita tapauksia. Sellaisia, joissa kunniamotiivi on huomattu ja tunnistettu.

Kun poliisi puhuu kunniaväkivallasta, siihen liittyy aina yhteisöllisyys.

– Kyse ei ole vain yhden henkilön kunniasta, vaan laajemmin perheen ja yhteisön kunniasta sekä kunniasääntöjen rikkomisesta.

Pahoinpitelyä, laittomia uhkauksia, vainoamista

Kunniaan liittyvät asiat voivat olla monenlaisten rikosten motiivina.

– Suurin osa tutkintaan päätyneistä jutuista oli pahoinpitelyjä ja laittomia uhkauksia. Mutta siellä on monia muitakin nimikkeitä kuten kunnianloukkausta, lähestymiskiellon rikkomista, vainoamista ja kotirauhan rikkomista, Turunen sanoo.

Helsingin poliisin tutkimat tapaukset ovat liittyneet usein maahanmuuttajataustaisiin perheisiin tai parisuhteisiin. Uhrina on suurimmassa osassa tapauksista ollut perheen tytär tai vaimo.

– Kyse voi olla esimerkiksi pariskunnasta, jossa nainen on kokenut väkivaltaa. Hän rohkaistuu hakemaan apua ja ehkä avioeroa. Tapaukseen on liittynyt yhteisö. On voinut olla painostamista, uhkailua ja avioliitossa väkivaltaa. Tämä on yksi esimerkki.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 249
 • Liked: 25797
 • Easter Worshipper
YLE TV-uutisissa kerrotaan kunniaväkivaltatutkimuksesta.

Tulee kohta ulos. YLE nettisivuilta ei löytynyt vielä aiheesta.

Joku tutkimus on julkaistu jossain. Ensimmäistä kertaa uutisotsikoiden mukaan näin kattavana tms.

Seuratkaamme tilannetta. Syntyykö keskustelua.

Vai olisiko tuo:
https://yle.fi/uutiset/3-11168099
Lainaus
Poliisilta uutta tietoa: Viime vuonna Helsingissä tutkittiin yli 30 kunniaväkivaltajuttua – Suurin osa pahoinpitelyjä ja laittomia uhkauksia
Helsingin poliisi on tilastoinut viime vuoden alusta lähtien tutkintaan päätyneitä kunniaväkivaltajuttuja.
-i-

MUOKS: Yksityiskohta jutusta:
Lainaus
Naisille on naistulkit ja miehille miestulkit
Kunniaväkivaltatutkinnat ovat usein pitkiä, tapahtumia voidaan joutua selvittämään hyvin kauas taakse päin. Poliisin voi usein olla vaikea saada näyttöä rikosepäilystä.

Tutkinnoissa käytetään lähes aina tulkkia.

– Se lisää rikostutkinnan kestoa. Kun puhumme rajatusta kieliryhmästä, joudumme usein miettimään tulkin henkilöön liittyvää kysymystä, ettei tulkki olisi esteenä sille, ettei poliisille uskalleta puhua asioista. Naisille käytämme aina naistulkkia, ja miehille otetaan miestulkki, Turunen kertoo.

Eli kun Aisha on saanut Mohamedilta turpaan, tarvitaan käsittelyn joka vaiheessa kaksi arabiankielistä tulkkia. Ihanan halpaa ja helppoa.
« Viimeksi muokattu: 22.01.2020, 20:42:34 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 390
 • Liked: 3051
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Oletan vahvasti, että tulkkien kohdalla ei ole kyse suomi-savo-suomi.

Sinänsä kiinnostavaa, että kissaa nostetaan pöydälle. Tähän saakkahan ei ole ollut mitään ongelmaa ainakaan mitä tulee uutisoinnin puolelta.

Näitä juttuja taas, jotka tulevat "yllätyksenä", ovat "surullisia" sekä "ennalta-arvaamattomia."

Mikä ihme tätä maata vaivaa? Ymmärretään loputtomiin, lappu lattiaan ja silmät kiinni kurviin.
Tilastotkin ovat rassisteja, hävetkää tilastotieteilijät! Polvelle kaikki, kun Romani kulkee ohi.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 361
 • Liked: 2979
Väkivalta arkipäiväistyy. Enää ei ole uutisia ja twiittejä joissa pääministeri "on shokissa" pahoinpitelyn, tapon tai murhan takia.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 607
 • Liked: 1229

Tämä lienee myös kunniaväkivaltaa.  Nainen on miehen omaisuutta. Surullinen sinisilmäinen tapaus.

Lainaus
Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen miehen uskotaan tappaneen entisen tyttöystävänsä Hämeenlinnassa, kertovat MTV Uutisten lähteet.

MTV Uutisten tietojen mukaan Hämeenlinnassa aiemmin tällä viikolla tapahtuneesta murhasta epäilty mies on murhannut ex-tyttöystävänsä, minkä jälkeen hän on tehnyt itsemurhan.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-n-tiedot-hameenlinnan-murhasta-epailty-surmasi-ex-tyttoystavansa-ja-sen-jalkeen-itsensa-miehella-kielteinen-turvapaikkapaatos/7700160#gs.u9od7e

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 509
 • Liked: 2053
 • Pimeä voima
Kunniaväkivallan suhteen ongelmana taitaa olla se, että viranomaiset eivät oikein pysty tarttumaan asiaan, koska mennään liian lähelle sellaisia tabuja kuin maahannuutto ja islam. Eilisissä TV-uutisessa maahanmuuttajat tosin mainittiin mutta ei sentään islamia. Viranomaisten koulutuksessa on linjana se, että pottunokat harrastavat yhtä lailla kunniaväkivaltaa kuin muutkin.

Valaiseva katkelma wikipedian artikkelista

Lainaus
Suomessa Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri järjesti vuonna 2010 päättyneen hankkeen kunniaväkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Myös Ihmisoikeusliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä Sosiaali- terveysministeriö ovat tuottaneet aineistoja kunniaväkivallasta ja sen ehkäisemisestä.

Ne katsovat, että kunniaväkivallalla ei ole mitään tekemistä islamin tai klaaniyhteiskunnan kanssa, vaan toteavat, että kunniaväkivalta on seurausta patriarkaatista. Asia ei voi näiden järjestöjen mukaan liittyä uskontoon, koska kunnia-ajattelu on uskontoja vanhempaa. Lisäksi ympäristön rohkaisema ja vaatima kunniaväkivalta kuuluu myös suomalaiseen kulttuuriin, joten se ei liioin liity etniseen taustaan.

Sosiaali-ja terveysministeriön koulutusmateriaaleissa kunnian säilyttämistä ei edelleen nähdä antropologien tapaan perheiden ja sukujen maineeseen liittyvänä kysymyksenä vaan katsotaan, että kyse on perheen sisäisen kiinteyden ylläpitämisestä.

Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 276
 • Liked: 1098

Tämä lienee myös kunniaväkivaltaa.  Nainen on miehen omaisuutta. Surullinen sinisilmäinen tapaus.


No tuskin sentään, taitaa olla pikemminkin laajennettu itsemurha.... Jos ei halua käsitteitä vesitettävän ei varmaan kannata itsekään siihen ryhtyä.

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 276
 • Liked: 1098

kunniaväkivalta kuuluu myös suomalaiseen kulttuuriin


Jos kunniaväkivalta kuuluu suomalaiseen kulttuuriin sen määrän voimakkaan lisääntymisen selittäminen muuttuu kyllä aika vaikeaksi. Patriarakaatti ei oikein kelpaa jollei sitten katso että patriarkaatti on tuore lisäys suomalaiseen kulttuuriin.

Suomalaisena kunniaväkivaltana, siis jotenkin määritemään sopivana, ainakin allekirjoittaneen mielestä menee lähinnä joidenkin uskonnollisten yhteisöjen esmes lestojen ja jehovien tapa sulkea uskosta luopuneet perheen ulkopuolelle. Tavallisessa perheväkivallassa taitaa harvemmin olla kyse perheen kunnian säilyttämisestä.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2020, 21:10:51 kirjoittanut Oho »

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 151
 • Liked: 18734
Hyvä esimerkki siitä miten wikipediaa tulee lukea.

Lainaus käyttäjältä: wikipedia
Lisäksi ympäristön rohkaisema ja vaatima kunniaväkivalta kuuluu myös suomalaiseen kulttuuriin, joten se ei liioin liity etniseen taustaan.

Välillä wikipediaa on luettava hitsauslasit päässä, niin sakeaa propagandaa sieltä tulee.
Vaimon hakkaamista on pidetty perinteisesti iljettävänä tekona, ainakin normaalin suomalaisen ympäristön taholta.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 986
 • Liked: 1075
Lainaus käyttäjältä: wikipedia
Lisäksi ympäristön rohkaisema ja vaatima kunniaväkivalta kuuluu myös suomalaiseen kulttuuriin, joten se ei liioin liity etniseen taustaan.

Tämän kohdan lähteeksi oli ko. wikipedia-artikkelissa merkitty tämä sivu:
https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/kotoutuminen-ja-osallisuus/erityiskysymyksia/-kunniaan-liittyva-vakivalta

En pikaisella selailulla löytänyt sieltä mainintaa miten "kunniaväkivalta kuuluu myös suomalaiseen kulttuuriin". Ehkä joku muu löytää.
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 509
 • Liked: 2053
 • Pimeä voima
Lainaus käyttäjältä: wikipedia
Lisäksi ympäristön rohkaisema ja vaatima kunniaväkivalta kuuluu myös suomalaiseen kulttuuriin, joten se ei liioin liity etniseen taustaan.

Tämän kohdan lähteeksi oli ko. wikipedia-artikkelissa merkitty tämä sivu:
https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/kotoutuminen-ja-osallisuus/erityiskysymyksia/-kunniaan-liittyva-vakivalta

En pikaisella selailulla löytänyt sieltä mainintaa miten "kunniaväkivalta kuuluu myös suomalaiseen kulttuuriin". Ehkä joku muu löytää.d

Näyttää olevan kouluttajan materiaalissa koulutuksen dioissa.

Hyvä osoitus siitä, miten mokutus menee viranomaisilla  normaalin järjenkäytön ohi.
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 390
 • Liked: 3051
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Sosiaali-ja terveysministeriön koulutusmateriaaleissa kunnian säilyttämistä ei edelleen nähdä antropologien tapaan perheiden ja sukujen maineeseen liittyvänä kysymyksenä vaan katsotaan, että kyse on perheen sisäisen kiinteyden ylläpitämisestä.[/size]

Ähäkutti, siitäs saitte antropologinketkut!

Seuraavaa väitöskirjaa varten materiaali vain virkamiesten tekemistä papereista, sillä takaatte itsellenne hyvän tulevaisuuden koneistossa. Jos vaan annatte periksi.
Tilastotkin ovat rassisteja, hävetkää tilastotieteilijät! Polvelle kaikki, kun Romani kulkee ohi.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 397
 • Liked: 4789
 • Understanding is a three-edged sword.
Sopisi tuonne rikosketjuunkin, mutta kunniaväkivallasta tai sillä uhkailusta tässä on kyse:

Lainaus
Ex-vaimo meni uusiin naimisiin, ex-miehen mukaan aiempi liitto oli yhä voimassa ja uhkasi hapon heittämisellä naisen kasvoille – 480 euroa sakkoja

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 50-vuotiaan miehen sakkoihin laittomasta uhkauksesta, koska mies uhkasi heittää happoa entisen vaimonsa kasvoille.

Islaminuskoisen miehen uhkaukset ajoittuivat kesään 2018. Pari oli muuttanut erilleen 2013 ja eronnut 2015. Nainen oli solminut uuden avioliiton toukokuussa 2017.

Ex-mies sai tietää uudesta avioliitosta keväällä 2018 ja ryhtyi uhkailemaan naista. Facebookiin mies oli kirjoittanut viestin, jonka mukaan kissa etsi hiirtä.

Miehen mukaan avioliitto päättyi sharialain mukaan virallisesti vasta kesäkuussa 2018. Naisen toiminta saattoi miehen huonoon valoon, koska miehen tulkinnan mukaan nainen oli pettänyt häntä. Miehen ystävät olivat huomauttaneet tästä.

Nainen hakeutui Facebook-kirjoituksen takia turvakotiin. Mies puolestaan oli ottanut kuvan itsestään kyseisen turvakodin edessä ja ladannut sen Facebookiin. Nainen sijoitettin toiseen turvakotiin.

Kesällä nainen oli ollut ostoksilla arabialaisen ruuan kaupassa Espoossa, kun naiselle ennestään tuntematon mies oli tullut kertomaan ex-miehen uhkauksesta heittää happoa naisen kasvoille. Nainen kuuli varoituksen myös miehen sukulaiselta.
-----
Oikeus piti tekoa myös erityisen moitittavana, koska uhkauksen taustalla oli miehen käsitys kunniasta ja pelko sen menettämisestä.

Miehelle langetettiin 80 päiväsakkoa, josta kertyi maksettavaa 480 euroa.
------
Koko juttu:
MTV: Ex-vaimo meni uusiin naimisiin, ex-miehen mukaan aiempi liitto oli yhä voimassa ja uhkasi hapon heittämisellä naisen kasvoille – 480 euroa sakkoja

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 031
 • Liked: 15938
Sisko ja veljet pahoin­pitelivät ja setä uhkasi mestata alaikäisen tytön – Oikeus: tapauksessa kunnia­väkivallan piirteitä
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006469146.html

Lainaus
Yksi veljistä peruutti valituksensa hovioikeuteen, koska pelkäsi altistuvansa koronavirukselle oikeuden istunnossa.

SISKO JA VELJET pahoinpitelivät alaikäistä siskoaan ja setä uhkasi tappaa. Tekojen taustalla oli käräjäoikeuden mukaan kunniaväkivallan piirteitä.

Sisko pahoinpiteli tytön kerran lyömällä tätä eri puolille vartaloa ja potkimalla.

Nuorempi veli repi hiuksista ja löi siskon päätä seinään ja kaappiin sekä löi selkään ja istui kerran päälle.

Vanhempi veli löi useita kertoja avokämmenellä kasvoihin ja vyöllä jalkoihin. Tytön poskiin ja jalkoihin tuli mustelmia.

Setä uhkasi tekoaikaan 17-vuotiasta tyttöä tappamisella, mikäli tämä ei palaa sijoituspaikasta kotiin. Tytön mukaan setä sanoi, että ”jos tämä ei tule, setä mestaa hänet”.

Vantaan, nykyään Itä-Uudenmaan käräjäoikeus, tuomitsi siskolle 40 päiväsakkoa pahoinpitelystä. Hän joutui maksamaan 240 euron sakot.

Nuoremman veljen se tuomitsi 50 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä. Häntä ei määrätty valvontaan.

Vanhemmalle veljelle tuomittiin pahoinpitelystä 70 päiväsakkoa. Hän joutui maksamaan 420 euron sakot.

Sedälle tuomittiin laittomasta uhkauksesta 50 päiväsakkoa eli hän joutui maksamaan 300 euron sakot.
...
PERHE on kotoisin Irakista. Tyttö asui siskonsa ja kahden veljensä kanssa. Hän oli käyttänyt veljensä tietämättä tämän puhelinta ja liittynyt Google+-palveluun. Tätä muut sisarukset eivät hyväksyneet ja se johti pahoinpitelyihin.

Uhri kertoi, että häntä oli pahoinpidelty kotona siihen asti, kun hänet sijoitettiin kiireellisesti vastaanottokotiin. Tyttö kertoi myös liikkumisrajoituksista. Hän kertoi vanhemman veljensä ensin kieltäneen häntä menemästä suomen kielen kursseillekin.

Oikeudessa veljet, sisko ja setä kiistivät syytteet. Vanhempi veljistä sanoi, etteivät traditiot rajoita ketään ja että ”jokainen vastaa jumalalle.” Veli myönsi, ”ettei ollut tapana, että tyttö asuu perheen ulkopuolella”.

Tytön hyvä ystävä kertoi, että perhe ei ollut sallinut sosiaalisen median käyttöä, rajoitti pukeutumista, tietokoneen käyttöä ja ulkona käymistä. Tyttö oli kertonut ystävälleen, että veljet olivat vanhanaikaisia ja ”kaikki on kielletty uskonnon vuoksi”.
...
Tytöllä ei ollut vaateita ketään kohtaan. Laiton uhkaus on asianomistajarikos. Käräjäoikeus katsoi, että erittäin tärkeä yleinen etu vaati syytteen nostamista, koska teossa oli kunniaväkivallan piirteitä. Se epäili, että haluttomuus myötävaikuttaa syytteen nostamiseen ei johtunut tytöstä itsestään, vaan lähisukulaiset olivat vaikuttaneet asiaan.

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 735
 • Liked: 5996
 • Minä olen kaapumies!
^ Päiväsakkojen suuruudesta voi päätellä että koko perhe elää fattan rahoilla.