Kirjoittaja Aihe: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina  (Luettu 72250 kertaa)

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Yleisesti puhutaan, että maahanmuuttajien, joista suuri osa saapuu korkean syntyvyyden köyhistä maista tänä päivänä, syntyvyys Euroopassa on huomattavasti korkeampi kuin kantaväestön. On yleinen väite että erityisesti muslimit erottuvat edukseen. Olemme käsitelleet ketjun aihetta hyvinkin paljon nimenomaan muslimivähemmistöjen kautta. Sitä voisi pitää muslimien "demonisointina", mutta jos teemme nopean yhteenvedon 2000-luvun maahanmuuttajiin liittyvistä uutisista voimme todeta, ettei kyseessä ole pelkästään muslimien demonisointi monoliittisenä yksikkönä ennakkoluulojen tai irrationaalisen vihan ja pelon perusteella. Todellakin, tasa-arvon tyyssijana tunnetussa Ruotsissa on joissakin lähiöissä arjen todellisuutta, etteivät vaaleat, hunnuttamattomat naiset voi kulkea kadulla rauhassa. Voidaan kuitenkin väittää, ettei syynä ole islam, vaan köyhien maiden konservatiiviset asenteet jotka on tuotu maahanmuuttajien mukana (takaisin) Eurooppaan. Mm. kristityt assyyrit ovat aiheuttaneet siellä, mihin heitä on muuttanut paljon, täysin samanlaisia yhteiskunnallisesti vahingollisia ilmiöitä kuin muslimit. Kuitenkin merkittävä osa köyhien tai kehittyvien maiden maahanmuuttajista jotka tänä päivänä saapuvat Eurooppaan ovat nimenomaan muslimimaista. Siksi on luonnollista tarkastella aihetta nimenomaan muslimien, kokonaisuutena, syntyvyyden kautta. Heistä muodostuu merkittävin osa tämän päivän maahanmuuttajista, olkoonkin että heidän käsityksensä islamista ovat yhtä moninaiset kuin kristittyjen käsitys kristinuskosta.

Maahanmuutajien korkea syntyvyys on vastaava yleinen totuus kuin se, että monikulttuurisuus on rikkaus, tai etteivät muslimit sopeudu länsimaisiin yhteiskuntiin. Moni hyllyssä oleva kirjani tietää kertoa maahanmuuttajien korkeasta syntyvyydestä, ja poikkeuksetta kun maahanmuuttoa tarkastellaan muuten kuin monikulttuurisuuden valossa kääntyy kesksutelu jossain vaiheessä myös syntyvyyteen.

Mutta minkälaisia lukujä Euroopassa oikeasti nähdään?

Kanteeurooppalaisten syntyvyys on maasta riippuen luokkaa 1.3 - 1.85. Länsi-Euroopan keskiarvo on suunnilleen 1.5. Jotta väestömäärä pysyy vakiona, syntyvyyden tulisi olla 2.1. Tämä tarkoittaa sitä, että Euroopan väestö siis pienenee.

Moni kirjoittaja niputtaa muslimitaustaisten maahanmuuttajien syntyvyyden "kaksi tai kolme kertaa korkeammaksi kuin eurooppalaisten" ja harva siteeraa suoraan lähteitään, tosin tämä johtuu luotettavien tilastojen puutteesta enemmän kuin mistään muusta. Arviot on usein pakko esittää vähäisin tiedoin. Yksikään Eurooppalainen maa ei järjestään aina tilastoi etnisten ryhmien syntyvyyttä, vaan pelkästään eri kansallisuuksien, joka tietenkin vaikeuttaa mm. muslimien syntyvyyden arviointia. Aiheesta on niukasti julkisia tutkimuksia, ja esimerkiksi Rand -instituutin artikkelissa onkin käytetty mm. perhekokoa ja etnisten ryhmien väestönkasvua (miinus maahanmuutto) arvioimaan syntyvyyden todellista määrää.

Lisäksi "Eurabia" -käsite usein sekoitetaan muslimien väestönräjähdykseen Euroopassa. Ne jotka pitävät "Eurabiaa" huuhaana, tai muuten suhtautuvat skeptisesti väitteeseen, että muslimit ryhmänä kasvavat nopeasti, yleensä kritisoivat ivalliseen sävyyn ajatusta, että muslimiväestö lisääntyisi itsensä merkittävään asemaan Länsi-Euroopassa. Jostain syystä he eivät kuitenkaan samalla huomioi laisinkaan, että muslimien kokonaismäärä Euroopassa on kasvanut muutamasta tuhannesta 40-luvulla arviolta 15 - 20 miljoonaan uudella vuosituhannella. Räjähdysmäinen muslimivähemmistöjen kasvu on siis kiistaton fakta. Pahimmat pelonlietsojat taas tempovat lukuja taivaasta ja voivat väittää muslimien muodostavan jopa enemmistöjä niinkin pian kuin parinkymmenen vuoden päästä, joka ei mitenkään voi pitää paikkaansa. Ainakaan syntyvyyden perusteella.

Tulen keräämään tähän ketjun ensimmäiseen viestiin linkkeja ja statistiikkaa aiheeseen liittyen. Etukäteen kiitos kaikille teille, jotka lähettävät lisää linkkejä ja osallistutte ketjun aiheeseen liittyvän tiedon keräämiseen, maahanmuuttajien ja maahanmuuttajataustaisten syntyvyyden arvioimiseen.

Haluan vielä sanoa, ettei maahanmuuttajien korkeaa, tai matalaa, syntyvyyttä tule lähtökohtaisesti pitää hyvänä tai huonona asiana. On itsestään selvää, ettei ole suotavaa luoda Eurooppalaisiin maihin vähemmistöjä jotka toimivat erillään muusta yhteiskunnasta esimerkiksi siinä mielessä, etteivät he koe paikallista ns. yhteiskuntasopimusta omakseen. Esimerkkinä joidekin köyhien maiden käsitys tasa-arvosta, jolloin naiset eivät voi, tai saa, osallistua työelämään, tai homoseksuaaleihin kohdistuva viha. On ilmiselvää, että monikulttuurisessa Euroopassa maahanmuuttajat ovat tuoneet nämä asenteet mukanaan, samoin kuin paikalliset konfliktinsa (esimerkkinä kurdien ja turkkilaisten tappelut, tai palestiinalaisten rähinöinti Länsi-Euroopan maissa - jos Lähi-Idässä tapahtuu jotain). Korkea syntyvyys voi edesauttaa tämänlaisten ilmiöiden kehittymistä pitkällä tähtäimellä, ja joissakin maissa näin onkin tapahtunut (ilmeisesti mm. Saksa, Hollanti, Britit).

On silti lähes täysin varmaa, edellisen 50 vuoden kehityksen valossa, etteivät etniset tai uskonnolliset vähemmistöt Euroopassa kasva niinkään syntyvyyden vuoksi, vaan ns. maahanmuuttoketjun kautta. Perheenyhdistäminen lieneekin suurin yksittäinen vähemmistöjen kokoa kasvattava tekijä.

Miniluvin thread "Religiousness and fertility among European Muslims"

http://hommaforum.org/index.php?topic=1329.0

Publication: Population and Development Review
Author: Westoff, Charles F. ; Frejka, Tomas

Tutkija Alex Alexiev, raportti Focus News Agencylle.

http://www.focus-fen.net/index.php?id=f1604

Muslimiväestön syntyvyys todennäköisesti 2-3 kertaa korkeampi kuin kantaeurooppalaisten. Saksassa muslimiväestö "kaksinkertaistuu 10 vuoden välein".

Nordic Demographics Symposium 2008

http://paa2008.princeton.edu/abstractViewer.aspx?submissionId=80042

"Nordic immigrants have lower birthrates to their original home countries, the second generation often have higher birth rates again, as especially in face of economic problems, giving birth to children is chosen as a career mode."

Time's Online 2009

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article5621482.ece

Muslim population 'rising 10 times faster than rest of society'

Population Reference Bureau

Do Muslims Have More Children Than Other Women in Western Europe?

http://www.prb.org/Articles/2008/muslimsineurope.aspx?p=1

Muslimiväestön syntyvyys laskenut 15 vuodessa merkittävästi, mutta on edelleen huomattavasti korkeampi kuin kantaväestön vastaava.

Tolerance, Apathy The Last Virtues Of A Dying Society
- Aristotle
« Viimeksi muokattu: 06.04.2010, 14:04:00 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 252
 • Liked: 133509
Toisesta ketjusta:

Ainakin Ruotsissa toisen polven maahanmuuttajilla syntyvyys on lisääntynyt.

Lainaus
Väestöliitto
Lehdistötiedote 5.6.2008
Toisen polven maahanmuuttajilla korkeampi syntyvyys
Toisen polven maahanmuuttajat näkevät lastenhankinnan vaihtoehtoisena ”urana” Ruotsissa.  Näin tapahtuu erityisesti silloin, kun he kohtaavat vaikeuksia työmarkkinoilla. Käytännössä tämän tarkoittaa sitä, että syntyvyys on korkeampi heidän keskuudessaan kuin ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajilla.

Tämä tuli ilmi Pohjoismaisessa Väestötieteen symposiumissa torstaina Helsingissä. Tutkijat Kirk Scott ja Maria Stenfors Lundin yliopistosta selvittivät sitä, mukautuuko maahanmuuttajien syntyvyys uuden kotimaan normien mukaiseksi. Tutkimuksissa havaittiin, että ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajat päätyivät lähtömaataan alhaisempaan syntyvyyteen, kun he saivat vakiinnutettua asemansa työmarkkinoilla uudessa kotimaassa. Toisen polven maahanmuuttajilla syntyvyys sen sijaan taas kohosi.
(...)

http://www.vaestoliitto.fi/mp/db/file_library/x/IMG/129214/file/vaestosymposiumi.doc

Eli tuolta suunnasta voisi löytyä tietoa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 323
 • Liked: 3565
Ruotsin lukuja löytyy täältä: http://www.thelocal.se/15408/20081103/

Lapsia/nainen/synnyinmaa

Ruotsi: 1,82
Ulkomaat (keskimäärin): 2,21
Somalia: 3,9 (tämä oli tutkimuksen korkein arvo)
Homma is the new black.

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 226
 • Wanhan coulun conetecnicco
Yleisesti puhutaan, että maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa (joista suuri osa saapuu köyhistä maista tänä päivänä) on huomattavasti korkeampi kuin kantaväestön. Muslimit erottuvat edukseen parhaiten, kerrotaan. Tämä on vastaava yleinen totuus kuin se, että monikulttuurisuus on rikkaus, tai muslimit eivät sopeudu. Moni hyllyssä oleva kirjani tietää kertoa maahanmuuttajien korkeasta syntyvyydestä, ja poikkeuksetta kun maahanmuuttoa tarkastellaan muuten kuin monikulttuurisen ihanuuden valossa tulee tästä myös puhetta. Mutta minkälaisia lukujä Euroopassa oikeasti nähdään?

Ei ihan sama asia , mutta liittynee: tässä kokoelma muslimimaiden hedelmällisyyslukuja jotka esitin yhdellä toisella forumilla. Kokosin CIA:n fact book 20 years 89-08 saitilta. CIA 20 years


_____________________________________________________________

ALGERIA

1989......5.6
1990......5.4
1991......4.2
1992......4.2
1993......4.1
1994......3.96
1995......3.83
1996......3.7
1997......3.48
1998......3.38
1999......3.27
2000......2.8
2001......2.72
2002......2.63
2003......2.55
2004......2.04
2005......1.92
2006......1.89
2007......1.86
2008......1.86
2009......1.79
___________________________________________________________
 
TUNISIA

1989 / 4.0
1990 / 4.0
1991 / 3.3
1992 / 3.3
1993 / 3.2
1994 / 3.02
1995 / 2.88
1996 / 2.73
1997 / 2.52
1998 / 2.44
1999 / 2.38
2000 / 2.04
2001 / 1.99
2002 / 1.94
2003 / 1.9
2004 / 1.79
2005 / 1.75
2006 / 1.74
2007 / 1.73
2008 / 1.73
2009 / 1.72
____________________________________________________________

MOROCCO

1990 / 4.0
1991 / 3.8
1992 / 3.8
1993 / 3.7
1994 / 3.96
1995 / 3.83
1996 / 3.69
1997 / 3.47
1998 / 3.35
1999 / 3.24
2000 / 3.13
2001 / 3.05
2002 / 2.97
2003 / 2.89
2004 / 2.81
2005 / 2.73
2006 / 2.68
2007 / 2.62
2008 /  -
2009 / 2.51
____________________________________________________________

LIBYA

1990 / 5.3
1991 / 5.2
1992 / 5.1
1993 / 4.9
1994 / 6.44
1995 / 6.38
1996 / 6.32
1997 / 6.17
1998 / 6.18
1999 / 3.97
2000 / 3.71
2001 / 3.64
2002 / 3.57
2003 / 3.49
2004 / 3.42
2005 / _
2006 / _
2007 / 3.21
2008 / -
2009 / 3.08
___________________________________________________________
EGYPT

1990 / 4.7
1991 / 4.5
1992 / 4.5
1993 / 4.4
1994 / 4.35
1995 / 3.77
1996 / _
1997 / 3.5
1998 / 3.41
1999 / 3.33
2000 / 3.15
2001 / 3.07
2002 / 2.99
2003 / 3.02
2004 / 2.95
2005 / 2.88
2006 / 2.83
2007 / 2.77
2008 / -
2009 / 2.66
___________________________________________________________

LIBANON

1990 / 3.8
1991 / 3.7
1992 / 3.6
1993 / 3.6
1994 / 3.47
1995 / 3.39
1996 / 3.31
1997 / 2.32
1998 / 2.28
1999 / 2.25
2000 / 2.08
2001 / 2.05
2002 / 2.02
2003 / 1.98
2004 / _
2005 / _
2006 / _
2007 / 1.88
2008 / -
2009 / 1.85
____________________________________________________________

SYRIA

1990 / 6.7
1991 / 6.7
1992 / 6.7
1993 / 6.9
1994 / 6.75
1995 / 6.65
1996 / 6.55
1997 / 5.55
1998 / 5.37
1999 / 4.06
2000 / 3.95
2001 / 3.84
2003 / 3.72
2004 / _
2005 / _
2006 / 3.31
2007 / -
2008 / -
2009 / 3.12
________________________________________________________

TURKEY

1990 / 3.7
1991 / 3.6
1992 / 3.6
1993 / 3.4
1994 / 3.3
1995 / 3.21
1996 / _
1997 / 2.52
1998 / 2.47
1999 / 2.41
2000 / 2.16
2001 / 2.12
2002 / 2.16
2003 / 2.12
2004 / _
2005 / _
2006 / 1.89
2007 / 1.89
2008 / -
2009 / 2.21
___________________________________________________________

ALBANIA

1990 / 3.0
1991 / 3.0
1992 / 2.9
1993 / 2.9
1994 / 2.85
1995 / 2.78
1996 / 2.71
1997 / 2.64
1998 / 2.57
1999 / 2.5
2000 / 2.37
2001 / 2.32
2002 / 2.27
2003 / 2.22
2004 / 2.05
2005 / 2.04
2006 / 2.03
2007 / -
2008 /
2009 / 2.01
__________________________________________________________

JORDANIA

1990 / 6.5
1991 / 6.2
1992 / 7.1
1993 / 7.0
1994 / 5.79
1995 / 5.64
1996 / 5.25
1997 / 4.94
1998 / 4.79
1999 / 4.64
2000 / 3.44
2001 / 3.29
2002 / 3.15
2003 / 3.0
2004 / _
2005 / _
2006 / 2.55
2007 / -
2008 / -
2009 / 2.39
___________________________________________________________

IRAN

1989 / 6.20
1990 / 6.30
1991 / 6.60
1992 / 6.20
1993 / 6.50
1994 / 6.33
1995 / 4.93
1996 / 4.52
1997 / 4.31
1998 / 2.45
1999 / 2.02
2000 / 2.20
2001 / 2.01
2002 / 1.99
2003 / 1.93
2004 / 1.82
2005 / 1.80
2006 / 1.71
2007 /
2008 /
2009 / 1.71
___________________________________________________________

IRAK

1989 / 7.1
1990 / 7.3
1991 / 7.2
1992 / 7.2
1993 / 7.0
1994 / 6.86
1995 / 6.71
1996 / _
1997 / 6.26
1998 / 5.23
1999 / 5.12
2000 / 4.87
2001 / 4.75
2002 / 4.63
2003 / 4.52
2004 / _
2005 / _
2006 / 4.07
2007 / -
2008 / -
2009 / 3.86
__________________________________________________________

Eli alaspäin ollaan menossa kaikkialla muslimimaailmassa. Toki ketää jonkin aikaa ennenkuin ikäluokat alkaa pienentyä. Mutta outoa olisi ellei nuo hedelmällisyyskäppyrät alkaisi osoittaa alaspäin myös Euroopan muslimiväestön keskuudessa. Tietysti imaamit yrittävät parhaansa että näin ei kävisi , ja monikulttuuristit auttavat. Silti saattaa olla että n. 20 vuoden kuluessa esimerkiksi Turkki ei enää ole sellainen demografinen "uhka".

Joissakin maissa demografinen tasoittuminen on jo varma , Tunisia ja Iran eivät enää ala kasvaa exponentiaalisesti. Demografia on eräänlainen tavarajuna joka kerran liikkeellelähdettyään ei pysähdy noin vain.

------------

EDIT: lisätty 2007 jos mahdollista tai jos muutos on tapahtunut
« Viimeksi muokattu: 30.11.2010, 11:42:29 kirjoittanut M.K.Korpela »
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

Toni H.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 176
 • Liked: 3
Arabimaissa on tosiaan menty alaspäin, liittyisiköhän naisten aseman paranemiseen ja yleiseen elämänolojen kohentumiseen. Tiedot tuolta: http://indexmundi.com/somalia/total_fertility_rate.html

Taulukoissa vasemmalta oikealle:

Vuosi, hedelmällisyysaste, sijoitus maailman mittakaavassa, muutos prosenteissa

SOMALIA

2003   6.98   1       
2004   6.84   1   -2.01 %   
2005   6.84   3   0.00 %   
2006   6.76   3   -1.17 %
2007   6.68   4   -1.18 %   
2008   6.6   4   -1.20 %   

AFGANISTAN

2003   5.64   24       
2004   6.75   2   19.68 %   
2005   6.75   4   0.00 %   
2006   6.69   5   -0.89 %   
2007   6.64   5   -0.75 %   
2008   6.58   5   -0.90 %   

Vertailu kehittyneempiin maahanmuuton lähtömaihin osoittaa selvästi, missä mennään:

THAIMAA

2003   1.91   155       
2004   1.88   152   -1.57 %   
2005   1.63   184   -13.30 %   
2006   1.64   184   0.61 %   
2007   1.64   178   0.00 %   

KIINA

2003   1.7   179       
2004   1.72   175   1.18 %   
2005   1.72   173   0.00 %   
2006   1.73   173   0.58 %   
2007   1.75   160   1.16 %   
2008   1.77   158   1.14 %   

VIRO

2003   1.27   216       
2004   1.39   197   9.45 %   
2005   1.39   199   0.00 %   
2006   1.4   196   0.72 %   
2007   1.41   189   0.71 %
2008   1.42   190   0.71 %   

VENÄJÄ

2003   1.33   210       
2004   1.27   216     -4.51 %   
2005   1.27   213   0.00 %   
2006   1.28   212   0.79 %   
2007   1.39   194   8.59 %   
2008   1.4   194   0.72 %   
2008   1.64   179   0.00 %   

Tuosta on helppo päätellä, mistä maista tuleva väestö ei lisäänny pelkän syntyvyyden kautta, vaan jopa vähenee kuolleisuuden myötä. Somalien ja afgaanien kohdalla pelkkä huikea lisääntymistahti lisää heidän osuuttaan Suomen väestöstä erittäin, suorastaan pelottavan vahvasti. Pakko myöntää, että minullekin oli yllätys, miten suuria eroja jopa muslimimaiden sisällä on.

Gödel

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 366
 • Liked: 11
Tiede sivuilla mokuttajat jatkavat valitsemallaan linjalla.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?p=967120#p967120

Mutta hölmöyttään kaivavat esiin myös hyödyllisiä tietoja.

esimerkiksi

(http://img224.imageshack.us/img224/5895/turunkaupunkiikajakieliqv9.png)

Somaleissa 0-14 vuotiaiden osuus on 42% eli kovasti pukkaa jälkikasvua tulemaan.
Mietikäätten mitä tuo merkitsee tulevaisuuden kannalta!

Alkuperäinen lähde.

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=97662&nodeid=4907
Clifters; Jiri Nikkinen, Luri Luokkala, Lare Murtomaa: Angelica (-89)

http://www.youtube.com/watch?v=iJZLBDDp6QE

Petula Clark - Beautiful and the rain

http://www.youtube.com/watch?v=-4LAPE_-LDU

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Hmmm.

Lainaus
Nordic immigrants have lower birthrates to their original home countries, the second generation often have higher birth rates again, as especially in face of economic problems, giving birth to children is chosen as a career mode.

http://paa2008.princeton.edu/abstractViewer.aspx?submissionId=80042

Lainaus
Headcount dispels lurid vision of 'Eurabia'

Muhammad is the second most popular name for newborn boys in Britain if you add together the various spellings. In the Seine-St-Denis suburb of Paris, Mohamed is number one. In the four biggest Dutch cities in 2005, either Mohamed or Mohammed came top.

Facts such as these have led some pundits to forecast the Islamicisation of Europe - a future "Eurabia". Bernard Lewis, a scholar of Islam, cited the immigration from Muslim countries and relatively high birth rates of immigrants as trends that mean "Europe will have Muslim majorities in the population by the end of the 21st century at the latest".

Pisteet sanailusta lurid vision

http://www.ft.com/cms/s/0/694a6eb0-4eb5-11dc-85e7-0000779fd2ac.html?nclick_check=1

Peräänkuulutan, että toimittajien jotka kirjoittavat asiasta näin itsevarmasti tulisi tietää mitä "Eurabia" tarkoittaa mutta tämä on kai turha toivo.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2009, 09:26:42 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Timesonlinen juttu,

Muslim population 'rising 10 times faster than rest of society'

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article5621482.ece
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Olkinukke

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 87
 • Liked: 52
Laskin karkean arvion muslimien osuudesta ikäluokissa 0-3 (suljettu väli) Britanniassa. Tulos oli hieman vajaa 11 prosenttia.

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Laskin karkean arvion muslimien osuudesta ikäluokissa 0-3 (suljettu väli) Britanniassa. Tulos oli hieman vajaa 11 prosenttia.

Kuinkas laskit ja mitä lukuja alunperin käytit?
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Olkinukke

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 87
 • Liked: 52
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #10 : 31.01.2009, 14:57:59 »
Britannian nuorten kansalaisten määrä:

0-14 years: 16.9% (male 5,287,590/female 5,036,881)

Eli olettamalla tuo määrä tasaisesti jakautuneeksi (pätee yleensä demografisissa rakenteissa kohtuullisen hyvin nuorissa ikäluokissa) saadaan yhden vuoden aikana syntyneiden määräksi 10324471/15 = 688298. Lehtiartikkelissa annetaan alle 4-vuotiaiden (eli suljettu väli 0-3) muslimien määräksi 301000 eli saadaan laskelma

301000/(4*688298) = 0,109

eli noin 11 prosenttia. Tarkkuus ei tietenkään ole täydellinen, mutta antaa ihan riittävän hyvin suuntaa.

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 226
 • Wanhan coulun conetecnicco
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #11 : 31.01.2009, 15:23:09 »
Sen verran noista edellä esittämistäni vähemmän toivottomista muslimaista että vuonna 2020 , jos kehitys jatkuu kuten tähän saakka , ainoa yli 2.1 on Irak noin 2.7 luvulla.

Mistä on pidettävä tiukka huoli euroopassa on naisten lukutaito , jolla lienee väestönkasvua laimentava vaikutus.
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #12 : 04.02.2009, 16:47:56 »
Suomessa asuvan muutaman ulkomaan kansalaisuus-ryhmän kokonaishedelmällisyys vuosina 1992-1994 ja 2001-2003 sekä lähtömaassa uusimman tiedon mukaan

http://stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_09_04_nieminen.html

Mm. somalien syntyvyys on Suomessakin laskussa.

Vuosina 93-01 syntyvyys oli 6,3, mutta välillä 01-03 se oli laskenut 6,1:een. Somaliassa se oli -03 7,0 ja 2006 muistaakseni 6,6.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2010, 15:36:01 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 795
 • Liked: 1633
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #13 : 05.02.2009, 15:18:15 »
Tilastomateriaalia Helsingistä

http://www.hel2.fi/Tietokeskus/julkaisut/pdf/08_11_03_Tilasto_33_Tikkanen.pdf

Syntyvyyspylväät ovat kuviossa 17. Huh, huh, sanon minä!?

« Viimeksi muokattu: 05.02.2009, 15:28:43 kirjoittanut Miniluv »

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 179
 • Liked: 315
 • Tampere
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #14 : 05.02.2009, 15:41:51 »
No en kyllä menis sanomaan, että on laskussa. Näyttää siltä, että se on tasoittunut.

VMJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 922
 • Liked: 99
 • In Homma we trust!
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #15 : 05.02.2009, 15:56:43 »
Lainaus
Helsinkiläisistä 6,4 prosenttia oli ulkomaan
kansalaisia vuodenvaihteessa 2007/2008.
Yhteensä ulkomaan kansalaisia oli 36 283
henkeä. Heidän lisäksi 18 368 helsinkiläistä
on ulkomailla syntyneitä Suomen kansalaisia.
Ulkomaan kansalaiset ja ulkomailla syntyneet
Suomen kansalaiset muodostavat ulkomaalaistaustaisten
ryhmän. Helsinkiläisistä 9,6
prosenttia oli ulkomaalaistaustaisia
eli yhteensä
54 651 henkilöä.

Itse määrittelisin tuon sanan ulkomaalaistaustainen hieman eri tavalla. Esimerkiksi kahden somalin (vaikka olisivatkin Suomen kansalaisia) Suomessakin syntyneet lapset ovat mitä suurimmassa määrin ulkomaalaistaustaisia. Tietyssä mielessä myös seka-(avio)liitoista syntyneitä lapsia kuten Lola Odusogaa voitaisiin pitää ulkomaalaistaustaisena. Ainakin itse asian näin ymmärtäisin. Tietysti voitaisiin ottaa myös käyttöön käsitteet "toisen polven maahanmuuttaja" jne.

Täytyy ottaa aikaa ja lukea raportti huolella.
Homma ^^!!

FunktionDerivaatta

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 40
 • Liked: 0
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #16 : 13.03.2009, 21:51:17 »
Äärimmäisen hyvän yhteenvedon maahanmuuttajien syntyvyydestä Euroopassa antaa seuraava artikkeli, joka kokoaa yhteen maahanmuuttajien syntyvyyttä käsitteleviä tutkimuksia.

Sobotka, T. 2008. “The rising importance of migrants for childbearing in Europe.” Overview Chapter 7 in: T. Frejka, T. Sobotka, J. M. Hoem, and L. Toulemon (eds.) Childbearing trends and policies in Europe. Demographic Research, Special Collection 7, Vol. 19, Article 9, pp. 225-248. Online-version available at: http://www.demographic-research.org/Volumes/Vol19/9/

Pääasiallisesti artikkeli kertoo seuraavaa:

- maahanmuuttajien syntyvyys on yleisesti ottaen korkeampi kuin kantaväestön
- maahanmuuttajien syntyvyys vaihtelee suuresti lähtömaasta riippuen
- keskimäärin yli 10% syntyneistä lapsista on maahanmuuttajille syntyviä
- maahanmuuttajien syntyvyys alkaa muistuttamaan kantaväestön syntyvyyttä kohtalaisen nopeasti maahanmuuton jälkeen (assimilaatio)
- maahanmuuttajien kontribuutio TFR:n vaihtelee yleisesti ottaen 0.05-0.10 yksikön välillä
Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #17 : 14.03.2009, 13:01:21 »
Äärimmäisen hyvän yhteenvedon maahanmuuttajien syntyvyydestä Euroopassa antaa seuraava artikkeli, joka kokoaa yhteen maahanmuuttajien syntyvyyttä käsitteleviä tutkimuksia.

Ja kiitos tästä.
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 503
 • Liked: 4747
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #18 : 20.03.2009, 17:15:48 »
Vuosina 93-01 syntyvyys oli 6.3, mutta välillä 01-03 se oli laskenut jo 6.1:een. Somaliassa se oli -03 7.0 ja 2006 muistaakseni 6.6. Olisikohan Suomessa luku laskenut -08 ja alle kuuteen?

Miettikää nyt vähän. Yli kuusi lasta per perhe.

En ole tilastotieteisiin perehtynyt. Ihmettelen kuitenkin, miksi näissä hedelmällisyystilastoissa ei oteta huomioon myös sitä, minkä ikäisinä eri väestöryhmien naiset tekevät lapsensa.

Onhan aivan eri asia väestöryhmien kasvun kannalta, jos esimerkiksi kantaväestöön kuuluva tekee lapsensa keskimäärin 30-vuotiaana ja maahanmuuttajanainen synnyttää lapsensa keskimäärin 20-vuotiaana. Populaation lisääntymisnopeus on jälkimmäisessä tapauksessa huimasti suurempi.

Tehdäänpä kaksi teoreettista vertailua:

1) Leena synnyttää kaksi lastaan, pojan ja tytön, keskimäärin 30-vuotiaana. Aisha synnyttää kuusi lastaan, kolme poikaa ja kolme tyttöä, keskimäärin 30-vuotiaana. Molempien tyttäret ja tyttärentyttäret synnyttävät yhtä monta lasta kuin äitinsäkin ja samanikäisinä. 60 vuoden kuluttua Leenalla on naispuolista jälkipolvea yhteensä 3 lasta ja lastenlasta. Aishalla on 60 vuoden kuluttua 3+9+27 eli 39 naispuolista lasta ja lastenlasta. Ero on 13-kertainen.

2) Muuten sama kuin yllä, paitsi että Aisha ja hänen tyttärensä synnyttävätkin lapsensa jo keskimäärin 20 vuoden ikäisinä. 60 vuoden kuluttua Leenalla on naispuolista jälkipolvea yhteensä 3 lasta ja lastenlasta. Aishalla sen sijaan on 60 vuoden kuluttua 3+9+27+81 eli 120 naispuolista lasta ja lastenlasta. Ero on nyt 40-kertainen!

Tässä täytyy olla joku virhe!


nimetönkeskustelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 1864
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #19 : 25.06.2009, 21:30:24 »
Itsekin laskeskelin aikoinaan näitä juttuja. Syntyvyys ohjaa rajusti väestörakennetta. Yksinkertaisesti selitettynä yksi ihminen voi saada noin 10 lasta. Jos nämä lapset tekevät 10 lasta, isovanhemmalla on 100 lapsenlasta.

Tämä on näkynyt hyvin pohjoissuomessa, jossa lestadiolaisnaiset ovat synnyttäneet isoja määriä. Nykyäänhän lestadiolaisten valta ulottuu lapista Ouluun. Siellä esim. kirkon sisällä valta on lähinnä lestadiolaisilla.

Nyt jokainen kantasuomalainen vaan tekemään paljon lapsia.
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #20 : 05.10.2010, 10:24:53 »
Vähän uudempi artikkeli joka kattaa muslimien integraatiota kokonaisuudessaan. Avaa myös väestökehitystä: kukaan ei oikeasti voi tietää mitä tulee tapahtumaan.

Europe: Integrating Islam, Toni Johnson, Council of Foreign Relations
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 226
 • Wanhan coulun conetecnicco
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #21 : 30.11.2010, 11:45:34 »
2006 / 1.89
2007 / 1.89
2008 / -
2009 / 2.21

Turkin osalta on syytä epäillä, että joko islamistihallitus on tehnyt jotain tai sitten kyse oli vain "Reagan-boomista" jota oikeasti ei ollut eli siis lastenteko on kylläkin lykätty myöhempään, mutta tason lasku ei ole lopullinen.
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 622
 • Liked: 1210
« Viimeksi muokattu: 18.12.2011, 21:44:41 kirjoittanut FadeAway »
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

BeerBelly

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 725
 • Liked: 676
 • Uimaopetus peruttu
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #23 : 26.12.2011, 00:06:48 »
http://www.hel2.fi/tietokeskus/julkaisut/pdf/11_12_15_Tilastoja_41_Ranto.pdf

Vieraskieliset joilla ylempi korkeakouluaste ja tutkijakoulutus, työttömyysaste vaatimattomat 20%. Helsingissä. Suomen "työperäinen" maahanmuutto kantaa hedelmää?
Unkari FTW

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Vs: Maahanmuuttajien syntyvyys Euroopassa ja Suomessa tilastoina
« Vastaus #24 : 26.12.2011, 00:40:41 »
http://www.hel2.fi/tietokeskus/julkaisut/pdf/11_12_15_Tilastoja_41_Ranto.pdf

Vieraskieliset joilla ylempi korkeakouluaste ja tutkijakoulutus, työttömyysaste vaatimattomat 20%. Helsingissä. Suomen "työperäinen" maahanmuutto kantaa hedelmää?

Ja tuossa luvussa eivät ole edes mukana työvoimanulkopuolelle luokitellut
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Tagit: