Kirjoittaja Aihe: 2009-10-26 ex-Suomen Pen pj: Halla-aho ja Vihavainen uhkaavat perusarvoja  (Luettu 20283 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 347
 • Liked: 126072
Vihreä Lanka
Jukka Mallinen: Islamkritiikki on kotoisin Venäjältä
Lainaus
Timo Vihavaisen ja Jussi Halla-ahon islamkritiikki toistaa nykyvenäläistä rasistista ajattelua, joka uhkaa eurooppalaisia perusarvoja.

Onpa erikoista, että hyökkäykset moniarvoisuutta ja yleismaailmallisia ihmisoikeuksia vastaan tuodaan meille Venäjältä.

Venäjän historian professori Timo Vihavainen on kirjassaan Länsimaiden tuho rähmällään nykyvenäläisen rasistisen mielipideilmaston edessä. Samoilla linjoilla on slaavilaisen lingvistiikan tohtori Jussi Halla-aho, jonka ajatuksia on luettavissa teoksesta Kirjoituksia uppoavasta lännestä.

Venäjällä rasistiset mielipiteet ovat valtavirtaa. Pietarilaiset kehuvat Helsinkiä siksi, että ”siellä ei ole neekereitä, kuten Euroopan muissa suurkaupungeissa”. Suuri yleisö kannattaa rasistista väkivaltaa, jopa murhia.

Muukalaisvihamielisyyttä perustellaan siellä länsimaisen kulttuurin uhanalaisuudella sekä vähättelemällä ja demonisoimalla muita sivilisaatioita, erityisesti islamia.

Venäläinen valtavirta edustaa Samuel Huntigtonin tyylisistä kulttuurista rasismia, joka ei luokittele ihonväriä, vaan arvomaailmaa.

Huntington saarnaa sivilisaatioiden yhteismitattomuutta ja väistämätöntä yhteentörmäystä. Pohjimmiltaan hänkin on metafyysikko – jokainen sivilisaatio on vangittu omien peruskäsitteittensä platonilaiseen luolaan, lopulliseen liikkumattomuuteen ja muuttumattomuueen.

Venäläisten mielestä kaikkien Euroopassa asuvien pitää sisäistää konservatiiviset kristillis-eurooppalaiset arvot.

Oikea eurooppalaisuus merkitsee heille valkoihoisten valtaa, fundamentalismiin kallistuvaa ortodoksisuutta ja väkivahvaa autoritääristä valtiota.

Venäjä on tämän ideologian etulinjassa, länsi taas surkimus, koska se ei laita luuta kurkkuun toisenvärisille. Oswald Spenglerin aatepuuroa länsimaiden hajoamisesta toistelevat sekä eliitit että yhteinen kansa.

Vieraiden sivilisaatioiden tuhoisasta soluttautumisesta sekä maallistumisen ja populaarikulttuurin rappeuttavuudesta hälyttävät niin tunnettu räyhäkansallinen Vladimir Zhirinovski ja kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov kuin hyökkäävän nationalismin ideologi Aleksandr Dugin ja Kontupohjan kaukasialaispogromit junaillut maahanmuuton vastustaja Aleksandr Belov.

Sikäli Vihavaisen näkemys Euroopasta linnoituksena edustaa selvää suomettuneisuutta, eli venäläisen suurvaltaideologian sisäistämistä.

Tällainen vanhaidealistinen kulttuurikonservatismi ja normiuskonto saneli ahtaat rajat suomalaiselle ajattelulle 1930-luvulla, kun koskenniemeläisyys, aitosuomalaisuus ja Saksa-sympatiat olivat nousussa.

Tänään Vihavaisen kypäräpäinen pappi näyttää anakronismilta, eli se sijoittuu väärään aikakauteen – kuin Maila Talvio ilmestyisi karttakepillä huitoen jäkättämään Mikko Rimmiselle.

Teesi islamin aggressiivisuudesta on essentiaalinen, eli olemuksellinen. Ihme, että historian professori sortuu näin alkeelliseen, historiallisen selitystavan vastaiseen metafysiikkaan.

Historioitsija Vihavainen ja lingvisti Halla-aho paljastuvat hengentieteilijöinä harrastelijoiksi, jotka eivät tunne edes oman kulttuurinsa juuria: antiikin perintö ja herätteet renessanssiin tuotiin keskiajalla Eurooppaan nimenomaan islamilaisesta kulttuurista.

Suvaitsevaisuus–dogmaattisuus- ja sotaisuus–rauhanomaisuus-mittareilla arvioituna islam on kutakuinkin identtinen kristinuskon kanssa.

Islamin nykyinen konservatiivinen jälkeenjääneisyys ja islamismin synty selittyvät historiallisilla tilanteilla ja prosesseilla – ei niistä mitään ylimaallista lopullista tarkoitusta löydy.

Vihavaisen taantumuksellinen visio todellisesta lännestä jää utopiaksi.

Hänen kaipaamansa porvarillinen menneen maailman Eurooppa ei tänään olisi uusi antiikin Ateena tai renessanssin Firenze, vaan Vladimir Sorokinin Pyhän Venäjän palveluksessa-kirjassa kuvattu painajainen.

1920-luvun Italia ja Saksa osoittavat, mitä sulkeutuneisuus tuottaa – kuten Putinin Venäjäkin.

Kulttuurikonservatismi kivettäisi ajatusmaailmamme. Pysähtynyt ja väsähtänyt vanha Eurooppa tarvitsee itse asiassa kiperästi maahanmuuton haastetta.

Uusien elementtien ja ennennäkemättömien haasteiden törmätessä perinteeseemme syntyy uusia kulttuurisia innovaatioita, jotka hedelmöittävät kultuuriamme.

Hyvä esimerkikki tästä on se, miten kolmas maailma ja etno ovat tuoneet vauhtia ja säpinää eurooppalaiseen nykykirjallisuuteen ja musiikkiin.

Maahanmuuttajien integroiminen vapauksiimme ja hyvinvointiimme pitäisi olla helppoa, tulevathan he tänne kohottaakseen elintasoaan ja elämänlaatuaan sekä lisätäkseen vapauksiaan.

Maahanmuuton tunnetut ongelmat ovat mielestäni osa byrokraattisen valtiollisen sosiaalipoltiikan yleistä kriisiä – samaa kuin terveyspolitiikassa ja työttömyyden hoidossa.

Vihavaisen mukaan venäläiset ovat ”kulttuurisesti meitä lähellä”. Hänen oppi-isänsä Huntington tosin pitää venäläistä kulttuuria läntisen vastustajana.

Myös Spengler näki venäläisyyden ei-eurooppalaisena, bysanttilaisena kulttuurina, jota määrää maaginen sielu.

Tänään Venäjä onkin sortunut nationalistiseen romantiikkaan ja irrationalismiin – mutta minusta se ei ole Venäjän henki, vaan historiallisen tilanteen luoma olosuhteiden oikku.

Me suomalaiset muistutamme varmaan venäläisiä juomatapojen, kesämökkeilyn ja mollisointuisen musiikin suhteen. Mutta tänään venäläiset kiivailevat Stalinin, kansallismielisyyden sekä aggressiivisen suurvalta- ja etupiiripolitiikan puolesta.

He hyväksyvät vähemmistöjen sorron, joka kohdistuu muun muassa suomalais-ugrilaisiin, ja ovat napit vastakkain lännen kanssa esimerkiksi Kosovon ja Tetenian kysymyksissä.

Mitä yhteistä tällä on meidän moniarvoisuutemme, EU:n arvoyhteisön, kanssa?

Euroopan paras perinne on toisinajattelu, loputon kritiikki ja skepsis. Se on antiikin, renessanssin ja valistuksen yleisinhimillisiä arvoja ja vapauksia: Sokrateen kahleetonta kyselyä, Lutherin omantunnon vapautta ja Strindbergin individualismia.

Länsi on aina saanut liikevoimansa hankautumisesta muihin sivilisaatioihin. Sen historian ydin on liike ja muutos, kehitys ja valistus, myyteistä vapautuminen ja relativismin vahvistuminen.

Dogmaattiset yhden totuuden valtakunnat ja totaaliset pelastuskertomukset – jotka eivät halua hyväksyä historian perimmäistä mielettömyyttä ja ironiaa – haastavat länsimaisen epäilyn.

Vihavaisen ja Halla-ahon ristiretki uhkaa siis eurooppalaisuuden perusarvoja.

Kirjoittaja on suomentaja ja Suomen Penin entinen puheenjohtaja. Häneltä ilmestyi vuonna 2008 Venäjää käsittelevä esseekirja Varastettua ilmaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Viper

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 188
 • Liked: 0
 • Absolutistin valvova silmä
Venäläistaustaisena alan miettiä syytettä kiihotukesta kansanryhmää vastaan...
(edellinen lause ei ole välttämättä esitetty tosissaan...)
Optimists learn English, Pessimists learn Chinese. Realists learn to assemble for war

turha jätkä

 • Vieras
Lainaus
Islamin nykyinen konservatiivinen jälkeenjääneisyys ja islamismin synty selittyvät historiallisilla tilanteilla ja prosesseilla – ei niistä mitään ylimaallista lopullista tarkoitusta löydy.

Tuossa on melko keskeinen väittämä. Väite edustaa tiettyä ääripäätä, ja toisessa ääripäässä on ne tälläkin foorumilla viljeltävät kotipoikateologien tätä on islam -väittämät. Omassa uskomusmaailmassani totuus sijoittuu noiden kahden ääripään väliin.

perdido

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 2
Jaahas, jos näin on, niin mikä etteipä tarvii tutustua nyky-Venäjän kulttuuriin paremmin, jos sinne päin vaikka sitten vanhoilla päivillä white flightauttas ittensä täältä rasistisesta Suomesta. 

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Tuon vuodatuksen perusteella meidän siis pitäisi avata rajat venäjälle. Taitaisi siis olla pienempi paha noin järkevästi ajatellen. Voi kiesus sentään! Nykyinen fundalistinen islamko ei uhkaa ketään eikä mitään-ko-kö? Olemme kyllä aina olleet pihdeissä idän ja lännen välissä mutta tilanne on muuttunut niin että meitä aletaan syödä sisältä päin.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 38 775
 • Liked: 40957
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Ai tuollaisia aseita tällä kertaa. Asetettiin venäläisyys pelkkänä negaationa vastakkain iSlamin kanssa. Ortodoksisuus mainitaan fundamentalismina.
Minäkin kiihotuin tuosta älyttömästä mokutuksesta ja kuulunhan kansanryhmää.

Lainaus
Suvaitsevaisuus–dogmaattisuus- ja sotaisuus–rauhanomaisuus-mittareilla arvioituna islam on kutakuinkin identtinen kristinuskon kanssa.
Näinköhän kristinuskossa käsketään katkomaan kaulat vääräuskoisilta ja uskonsa hyljänneiltä? Me kristitythän kivitämme raiskatut sisaremme just yep.

iSlam on rauhan uskonto! :D :D :D
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

stjohan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 292
 • Liked: 0
 • Pisteytysjärjestelmän kannattaja.
Sinällään mielenkiintoisia argumentteja, mutta puhtaalle idealismille perustuvia. Sinällään mukava nähdä, että vihreillä on hätä. Tietävät itsekin, että Halla-ahon lailla ajattelevien rintama tulee kasvamaan. Tosin tässä on jälleen kerran tyyppiesimerkki siitä, että Halla-ahoa ei ole edes yritetty tulkita oikein. Oli miten oli, tässä vaiheessa melkein kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta.
"Jos sinulla on vihamiehiä, tiedät puolustaneesi jotain jossain vaiheessa elämääsi."

-Sir Winston Churchill-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 347
 • Liked: 126072
Lainaus
Islamin nykyinen konservatiivinen jälkeenjääneisyys ja islamismin synty selittyvät historiallisilla tilanteilla ja prosesseilla – ei niistä mitään ylimaallista lopullista tarkoitusta löydy.

Tuossa on melko keskeinen väittämä. Väite edustaa tiettyä ääripäätä, ja toisessa ääripäässä on ne tälläkin foorumilla viljeltävät kotipoikateologien tätä on islam -väittämät. Omassa uskomusmaailmassani totuus sijoittuu noiden kahden ääripään väliin.

Edes täydellinen analyysi historiallisista tilanteista ja prosesseista - joka on ylimielinen oletus - ei käytännössä auta meitä lainkaan, mikäli se ei johda maahanmuuton rajoituksiin. Mutta Mallinen ei kaipaakaan ratkaisuja, vaan "ennennäkemättömiä haasteita". OK, mutta useimmat valitsevat mieluummin vähemmän haasteellisen tulevaisuuden.

Lainaus
Kulttuurikonservatismi kivettäisi ajatusmaailmamme. Pysähtynyt ja väsähtänyt vanha Eurooppa tarvitsee itse asiassa kiperästi maahanmuuton haastetta.

Uusien elementtien ja ennennäkemättömien haasteiden törmätessä perinteeseemme syntyy uusia kulttuurisia innovaatioita, jotka hedelmöittävät kultuuriamme.

Maahanmuuttajien integroitumisen pitäisi Mallisen mukaan olla teoriassa helppoa, mutta kun se ei jostain syystä toimi ainakaan Euroopassa. Sosiaalipolitiikan kriisiä Mallinen hoitaa syventämällä sitä.

Lainaus
Maahanmuuttajien integroiminen vapauksiimme ja hyvinvointiimme pitäisi olla helppoa, tulevathan he tänne kohottaakseen elintasoaan ja elämänlaatuaan sekä lisätäkseen vapauksiaan.

Maahanmuuton tunnetut ongelmat ovat mielestäni osa byrokraattisen valtiollisen sosiaalipoltiikan yleistä kriisiä – samaa kuin terveyspolitiikassa ja työttömyyden hoidossa.

edit:

Mallisella on varmaan omasta mielestään kuningasargumentit ja hän olisi epäilemättä valmis puolustamaan niitä akateemisella saivartelulla toisten akateemisten saivartelua vastaan. Tässä on kuitenkin se hyvä puoli, että akateemista keskustelua ei tässä tapauksessa tarvitse käydä lainkaan.

Kun Mallisen tekstistä puretaan auki, että "ennennäkemättömillä haasteilla" tarkoitetaan yksinkertaisesti toivomusta "ennennäkemättömistä sosiaalisista ongelmista", niin 9/10 äänestäjästä tekee tietyt johtopäätökset välittömästi. Sen jälkeen on aivan sama, kuinka fiksusti Mallinen kyseenalaistaa jonkun Sprenglerin tai Huntingtonin.

Ei muuta kuin Mallinen telkkariin ja lehtiin kertomaan lisää näkemyksistään.
« Viimeksi muokattu: 26.10.2009, 15:22:03 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Taustavaikuttaja

 • Vieras
Olen harjoitellut viime aikoina tiivistetyn referaatin tekemistä. Voin suorittaa sen tuolle tekstille:

"Lässyn lää. Rasismi. Nyyh. Islam on paras."

Noin, nyt säästyi lukijan aikaa.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Ilman muuta meidän pitää torjua sekä vanha venäläinen kansallimielinen panslavismi että uusvanhoillinen islam.

Hitto! Tässähän oppii jo kirjoittamaan vastapelurien tavalla. ;D
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Ovatkohan tämän ajatusten jättiläisen mielestä myös Walter Laqueur, Theodore Dalrymple, Bruce Bawer, Bruce S. Thornton, Christoper Caldwell, Melanie Phillips, Bat Ye'Or, Oriana Fallaci, Claire Berlinski, David Conway, Anthony Browne, Carlo Panella, Mark Steyn, Robert Spencer jne jne jne myös "kotoisin Venäjältä".


muutos: lisäsin nimiä koska näitä venäläisiä jotka ovat julkaisseet aiheepiirin läheltä viime vuosina ja vähän aikaisemmkin keksii helposti lisää ja lisää, on se Venäjä suuri ja mahtava
« Viimeksi muokattu: 26.10.2009, 15:18:21 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 774
 • Liked: 4112
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
quote    quote
Historioitsija Vihavainen ja lingvisti Halla-aho paljastuvat hengentieteilijöinä harrastelijoiksi, jotka eivät tunne edes oman kulttuurinsa juuria: antiikin perintö ja herätteet renessanssiin tuotiin keskiajalla Eurooppaan nimenomaan islamilaisesta kulttuurista.
quote    quote

Tuota...voisiko joku kertoa, pitääkö kaikki väittämät paikkansa ???
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

herranen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 771
 • Liked: 95
Ilman muuta meidän pitää torjua sekä vanha venäläinen kansallimielinen panslavismi että uusvanhoillinen islam.

Hitto! Tässähän oppii jo kirjoittamaan vastapelurien tavalla. ;D

Kyseinen vastapeluri on näköjään Moskovan yliopiston kasvatteja, tietenkin paljon sivistyneempänä aikana kuin nykyinen uusbarbaarinen Venäjä...

Valtion edistämä nationalistinen monokulttuuri tukahduttaa monikulttuurisuuden ja johtaa pysähtyneisyyteen ja kulttuurin kivettymiseen. Ortodoksisen kirkko on liittoutunut militarismin ja valtiojohdon kanssa, ja isänmaallisuuteen kutoutuu rasismi ja muukalaisviha.
"Pahimmillaan tilanne voi kääntyä vaikka miten pahaksi" - Vesa Puuronen -

"...maahanmuuttovastainen keskustelu ei suinkaan kohdistu vain ulkomaalaisiin, vaan myös esimerkiksi nykytaiteeseen, sosiaalidemokraatteihin ja homoihin - ylipäänsä demokratiaan." TS kolumni 26.10.2011

Viper

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 188
 • Liked: 0
 • Absolutistin valvova silmä
quote    quote
Historioitsija Vihavainen ja lingvisti Halla-aho paljastuvat hengentieteilijöinä harrastelijoiksi, jotka eivät tunne edes oman kulttuurinsa juuria: antiikin perintö ja herätteet renessanssiin tuotiin keskiajalla Eurooppaan nimenomaan islamilaisesta kulttuurista.
quote    quote

Tuota...voisiko joku kertoa, pitääkö kaikki väittämät paikkansa ???

Ei - islamilainen kulttuuri varasti ne Bysantilta - ja sitten antoi takaisin.
Korkeintaan säilytti.
Optimists learn English, Pessimists learn Chinese. Realists learn to assemble for war

Huscarl

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 101
 • Liked: 2120
 • Waitu piggu go homu!
Lainaus
Kulttuurikonservatismi kivettäisi ajatusmaailmamme. Pysähtynyt ja väsähtänyt vanha Eurooppa tarvitsee itse asiassa kiperästi maahanmuuton haastetta.

Uusien elementtien ja ennennäkemättömien haasteiden törmätessä perinteeseemme syntyy uusia kulttuurisia innovaatioita, jotka hedelmöittävät kultuuriamme.

Mahtaakohan Mallinen olla samaa mieltä vielä sittenkin kun ne kulttuuriset innovaatiot törmäävät ja pakkohedelmöittävät hänen naisensa? Tässä kiteytyy suvaitsevaisten islamfanien sielunmaailma. Kun eräillä on liikaa aikaa ja asiat olleet liian hyvin, halutaan vaan alkaa pistämään paikkoja maan tasalle, että saisi edes jotain jännitystä eloon. Tällaiset anarkiaa ihailevat höyrypäät ovat aivan samanlaisia kiihkoilijoita kuin ne, jotka sodan ihanuutta ylistäen vuonna 1914 syöksivät koko Euroopan maailmanhistorian karmeimpiin suursotiin.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Lainaus
Kulttuurikonservatismi kivettäisi ajatusmaailmamme. Pysähtynyt ja väsähtänyt vanha Eurooppa tarvitsee itse asiassa kiperästi maahanmuuton haastetta.

Uusien elementtien ja ennennäkemättömien haasteiden törmätessä perinteeseemme syntyy uusia kulttuurisia innovaatioita, jotka hedelmöittävät kultuuriamme.

Mahtaakohan Mallinen olla samaa mieltä vielä sittenkin kun ne kulttuuriset innovaatiot törmäävät ja pakkohedelmöittävät hänen naisensa? Tässä kiteytyy suvaitsevaisten islamfanien sielunmaailma. Kun eräillä on liikaa aikaa ja asiat olleet liian hyvin, halutaan vaan alkaa pistämään paikkoja maan tasalle, että saisi edes jotain jännitystä eloon. Tällaiset anarkiaa ihailevat höyrypäät ovat aivan samanlaisia kiihkoilijoita kuin ne, jotka sodan ihanuutta ylistäen vuonna 1914 syöksivät koko Euroopan maailmanhistorian karmeimpiin suursotiin.
Saman teki Ruotsi-Suomessa Hattupuolue 1700-luvulla. Seurauksena Iso-Viha ja Pikku-Viha. Oltiin eletty tarpeeksi kauan rauhassa ja hyvinvoinnissa. Historiasta olisi syytä ottaa opiksi.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

nabla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 559
 • Liked: 3
 • Tehkää töitä, tarvitsen rahaa.
Mikä tyhmyyksien ilotulitus. Yhden lauseen luettuasi olet varma ettei järkeä voi loukata pahemmin..kunnes pääsee seuraavaan lauseeseen toteat, että kyllä voi...tätä samaa yllätysten vyöryä koko artikkeli. olen sanaton.
"Järki on paholaisen portto, joka ei voi tehdä mitään muuta kuin parjata ja tehdä pahaa kaikelle mitä jumala sanoo ja tekee.", Martti Luther
”Ehkä Jumalan tahto oli yhdistää ihmisiä.”,Piispa Leo tsunamista
"Jos voin loukata maailmankatsomustasi, siinä on bugi.", nabla

Pliers

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 570
 • Liked: 23
 • Every human being is the author of his own health
Olen harjoitellut viime aikoina tiivistetyn referaatin tekemistä. Voin suorittaa sen tuolle tekstille:

"Lässyn lää. Rasismi. Nyyh. Islam on paras."

Noin, nyt säästyi lukijan aikaa.

 :D
"The hardest thing in the world to understand is the income tax."
"Great spirits have often encountered violent opposition from weak minds."
-Albert Einstein-

Ihan sama kohtelu kauttaaltaan kaikille ei ole kuitenkaan yhdenvertaisuutta. -toiminnanjohtaja Eva Lindberg, Pakolaisneuvonta ry-

Huscarl

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 101
 • Liked: 2120
 • Waitu piggu go homu!
Mikä tyhmyyksien ilotulitus. Yhden lauseen luettuasi olet varma ettei järkeä voi loukata pahemmin..kunnes pääsee seuraavaan lauseeseen toteat, että kyllä voi...tätä samaa yllätysten vyöryä koko artikkeli. olen sanaton.

Maailma ja ihmiset ovat näille vallanhimoisille pikkuhitlereille nojatuolirelativisteille pelkkä hiekkalaatikko, jota voi rakentaa kotinsa turvasta. Kuten tässäkin, ikäviä asioita ja ongelmia ei monikulttuuriutopiassa ole, niiden olemassaolo tunnustetaan vain pitkin hampain, mietoja kiertoilmaisuja käyttäen: haaste, monimuotoisuus, resurssien tarve, jne. Näillä ei ole minkään valtakunnan halua käsitellä asioita konkretiatasolla, koska se tietäisi heidän utopiansa totaalista verbaalista bitch-släppäämistä. On vain pelkkää abstraktia käsitteistöä, itsensäpyhittävää moraalisäteilyä, sanahelinää.

Bullet

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 109
 • Liked: 0
Tähän voi laittaa vain facepalmin.
Mahaanmuutto on rikkaus ja voimavara.

Nikopol

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 847
 • Liked: 917
 • Tavattavissa seuraavan kerran toukokuussa.
  • Jälki-istunto
Onelinerit ovat niiiiin 2008. Oneworderit ovat tätä päivää. Minulla onkin tähän sopiva:

Lainaus
Teesi islamin aggressiivisuudesta on essentiaalinen, eli olemuksellinen. Ihme, että historian professori sortuu näin alkeelliseen, historiallisen selitystavan vastaiseen metafysiikkaan.

Lainaus
Pysähtynyt ja väsähtänyt vanha Eurooppa tarvitsee itse asiassa kiperästi maahanmuuton haastetta. Uusien elementtien ja ennennäkemättömien haasteiden törmätessä perinteeseemme syntyy uusia kulttuurisia innovaatioita, jotka hedelmöittävät kultuuriamme.

Hyvä esimerkikki tästä on se, miten kolmas maailma ja etno ovat tuoneet vauhtia ja säpinää eurooppalaiseen nykykirjallisuuteen ja musiikkiin.

Sana on: mielipuoli.

"[romanianromani]kopla valitsi uhreiksi iäkkäitä naisia välttyäkseen yhteenotoilta miesten kanssa." Keski-Uusimaa
"Kenet Jeesus hakkaisi?" kmruuska 2012

Erik Herrmann

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 305
 • Liked: 60
 • Immer bereit!
Lainaus
Uusien elementtien ja ennennäkemättömien haasteiden törmätessä perinteeseemme syntyy uusia kulttuurisia innovaatioita, jotka hedelmöittävät kultuuriamme.

olen itse asiassa samaa mieltä: kulttuurien törmäyksessä voi syntyä jotain hienoa ja uutta. mutta mutta... otetaan vertauskuva keittiöstä: hyvistä raaka-aineista voi syntyä ateria joka on maukkaampi kuin osiensa summa. jos yksi raaka-aineista kuitenkin (a) on paskaa tai (b) ei vain sovi muiden makujen kanssa yhteen, niin lopputulos on kehno ja hyvät raaka-aineet menee hukkaan. en nyt ota kantaa siihen onko (sos.) maahanmuuton tuomat raaka-aineet paskoja tai vain sopimattomia, pointtini on että kultturien törmäyksessä ei välttämättä synny mitään hienoa tai edes hyvää. todellisuuden valossa on valtava leap of faith olettaa että tästä törmäyksestä seuraa mitään positiivista. hyvä, jos selvitetään edes hengissä.

Lainaus
Pysähtynyt ja väsähtänyt vanha Eurooppa tarvitsee itse asiassa kiperästi maahanmuuton haastetta.

totta. tyhmän "suvaitsevainen" ja järkensä menettänyt eurooppa todellakin tarvitsee maahanmuuton haastetta. tuloksena ei kuitenkaan kannata odottaa mitään monikulttuurista onnelaa. jos hyvin menee, saadaan jonkinlainen Festung Europa mihin edes oikeilla pakolaisilla ole enää mitään asiaa. Jos huonosti menee, saadaan Eurabia.
"The truth is that the liberal (multicultural) position on Islam is racist. If a predominantly white community behaved this way — the Left would effortlessly perceive the depth of the problem." -Sam Harris

Timo Hellman

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 423
 • Liked: 5
 • Runoilija ja turkulainen.

Lainaus
Teesi islamin aggressiivisuudesta on essentiaalinen, eli olemuksellinen. Ihme, että historian professori sortuu näin alkeelliseen, historiallisen selitystavan vastaiseen metafysiikkaan.

Olen ehkä tyhmä  mutta en saa selvää mitä tässä oikeastaan koetetaan sanoa.

Lainaus
Historioitsija Vihavainen ja lingvisti Halla-aho paljastuvat hengentieteilijöinä harrastelijoiksi, jotka eivät tunne edes oman kulttuurinsa juuria: antiikin perintö ja herätteet renessanssiin tuotiin keskiajalla Eurooppaan nimenomaan islamilaisesta kulttuurista.

Platonia ainakin tosiaan taidettiin kääntää arabiankielisistä teksteistä takaisin eurooppalaisille kielille.
Minusta kuitenkin harrastelijamaista on takertua kulttuuriympäristö X:n loistavaan menneisyyteen kuin se määrittelisi ja arvottaisi kulttuuriympäristö X:n nykyisen vaikutuksen telluksen oloihin. Yhtä hyvin voitaisiin paheksua suomalaisten juomatavoista puhumista viittaamalla näiden muinaiseen ja loistavaan pakanauskontoon tai vaikkapa alkiolaisuuteen.

Lainaus
Kulttuurikonservatismi kivettäisi ajatusmaailmamme. Pysähtynyt ja väsähtänyt vanha Eurooppa tarvitsee itse asiassa kiperästi maahanmuuton haastetta.

Uusien elementtien ja ennennäkemättömien haasteiden törmätessä perinteeseemme syntyy uusia kulttuurisia innovaatioita, jotka hedelmöittävät kultuuriamme.

No just joo.

Mallinen mielestäni saattaa edustaa rivien välissä sitä mokuttajasiipeä joka kaipaisi machoaggressiivista säpinää Euroopan rauhalliseen kulttuuriympäristöön, vakaat olot eivät saa olla mikään valkoisen bwanan yksinoikeus. Mukana on ehkä jonkinlaista noble savage - ajattelua.
Mallinen joko ei ajattele että toteutuessaan tämä säpinä voi aiheuttaa aineellisia tai fyysisiä menetyksiä hänellekin, tai sitten hän luulee elävänsä norsunluutornissa.
Selväähän on - kaikille muille paitsi mallisille - että sellaiset instituutiot kuin PEN jäävät syntymättä tai lakkaavat olemasta jos machoaggressiivinen säpinä saavuttaa dominoivat mittasuhteet.
The truth is that what we call Capitalism ought to be called Proletarianism. The point of it is not that some people have capital, but that most people only have wages because they do not have capital. -  G. K. Chesterton

Siiseli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 472
 • Liked: 0
 • Monikulttuurirasisti
Kiitos, nyt tässä tuli selväksi se minua paljon mietityttänyt asia, mitä helvetin innovaatioita kulttuurien törmäyksessä ja kitkassa syntyy: säpinää ja vipinää musiikkiin ja kirjallisuuteen. Hitto, kuvittelin innovaatioilla jotain kvanttinanoteknologian keksintöjä, mutta tietenkin, siis TIETENKIN olisi pitänyt arvata, että etnisesti värisevässä musiikkikulttuurissahan se varsinainen raha liikkuu. Nyt kaikki mamut saman tien pakollisille etnomusiikkikursseille tahkoamaan massia.
Vihreys kiteytettynä: "Mitenkäs muuten tähän reagoisi kuin tunteella."

Kerpo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 639
 • Liked: 5
quote    quote
Historioitsija Vihavainen ja lingvisti Halla-aho paljastuvat hengentieteilijöinä harrastelijoiksi, jotka eivät tunne edes oman kulttuurinsa juuria: antiikin perintö ja herätteet renessanssiin tuotiin keskiajalla Eurooppaan nimenomaan islamilaisesta kulttuurista.
quote    quote

Tuota...voisiko joku kertoa, pitääkö kaikki väittämät paikkansa ???

Ei - islamilainen kulttuuri varasti ne Bysantilta - ja sitten antoi takaisin.
Korkeintaan säilytti.

Kyllä nyt voi antaa tunnustusta islamilaiselle kulttuurille. Islamilainen maailma säilytti ja jalosti paljon kreikkalaista perää olevaa tiedettä, varsinkin tähtitiedettä ja matematiikkaa. Kyllähän toki paljon tietoa Euroopassakin koko ajan säilyi luostarien ja yliopistojen suojissa - ei keskiaika todellisuudessa ollut mikään sivilisaation raunio. Ristiretkien myötä Euroopan kontaktit itään lisääntyivät. Lisäksi Bysantin romahtaminen osmanien käsiin 1400-luvulla ajoi paljon bysanttilaista ylhäisöä ja älymystöä länteen, ja nämä toivat mukanaan antiikin taideteoksia ja tiedettä, mikä lisäsi kiinnostusta kreikkalaiseen kulttuuriin. Nämä ainekset vähitellen johtivat renessanssiin. Näin ainakin minä olen käsittänyt.

Nikopol

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 847
 • Liked: 917
 • Tavattavissa seuraavan kerran toukokuussa.
  • Jälki-istunto
Jos minä keksin ikiliikkujan ja annan sen piirustukset Ahmedille säilytettäväksi, muuttuuko ikiliikkuja islamilaisen tieteen hedelmäksi?

Lukutaidottoman Leijonamielen ja hienostuneen Saladinin kuva kajastelee hienona historian anekdoottina, mutta se ei tee pakistanilaisesta vuohipaimenesta ja minusta yhtään mitään muuta kuin mitä me olemme.
"[romanianromani]kopla valitsi uhreiksi iäkkäitä naisia välttyäkseen yhteenotoilta miesten kanssa." Keski-Uusimaa
"Kenet Jeesus hakkaisi?" kmruuska 2012

nabla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 559
 • Liked: 3
 • Tehkää töitä, tarvitsen rahaa.
Lainaus
Me suomalaiset muistutamme varmaan venäläisiä juomatapojen, kesämökkeilyn ja mollisointuisen musiikin suhteen. Mutta tänään venäläiset kiivailevat Stalinin, kansallismielisyyden sekä aggressiivisen suurvalta- ja etupiiripolitiikan puolesta.

Näin varmaan, mutta tämän saa sanoa ja kirjoittaa.

Lainaus
Monet naiset valittavat miehen khat-riippuvuuden ajaneen perheen ahdinkoon.

"Miehistämme on tullut laiskoja, sillä he haluavat vain istua ja pureskella khat-pensaan lehtiä. Lapsilla ei ole syötävää eivätkä he voi mennä kouluun, koska isät eivät enää käy töissä", sanoo khatia vastustava aktivisti Eng Rukia Osman Mahmoud, joka kuuluu myös Somalian rauhanneuvottelujen valtuuskuntaan.

Mahmoudin mukaan jopa 75 prosenttia Somalian väestöstä pureskelee khatia.

Khat ei vaaranna rauhanponnisteluja ja jälleenrakennusta vain tuomiensa sosiaalisten ongelmien vuoksi. YK:n selvityksen mukaan khatista saatavilla tuloilla rahoitetaan muun muassa laitonta asekauppaa, joka on auttanut Somalian ryhmittymiä pitämään maan eri osia kuristusotteessaan.
http://www.maailma.net/artikkelit/khathuume_nakertaa_rauhankehitysta_somaliassa

Tässä mennäänkin jo rasismin puolelle jos tämän kirjoittaa vhm. Otan riskin ja copy-pastaan.
Kaksoisstandardit jyrää..
"Järki on paholaisen portto, joka ei voi tehdä mitään muuta kuin parjata ja tehdä pahaa kaikelle mitä jumala sanoo ja tekee.", Martti Luther
”Ehkä Jumalan tahto oli yhdistää ihmisiä.”,Piispa Leo tsunamista
"Jos voin loukata maailmankatsomustasi, siinä on bugi.", nabla

Turkulaine

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 357
 • Liked: 65

Lainaus
Teesi islamin aggressiivisuudesta on essentiaalinen, eli olemuksellinen. Ihme, että historian professori sortuu näin alkeelliseen, historiallisen selitystavan vastaiseen metafysiikkaan.

Olen ehkä tyhmä  mutta en saa selvää mitä tässä oikeastaan koetetaan sanoa.

Nyt olet asian ytimessä, Timo. Koko sekavan ja epämääräisiä viittauksia ylimielisesti esittelevän kirjoituksen tarkoitus on sumuttaa tyhmäksi oletettua lukijaa. Jos et tajua hänen tekstiään, on sinun vain hyväksyttävä hänen väiteensä siitä että tyhmä, rasisti ja paha. Ihan tavanomainen strategia yhteiskunnallisessa keskustelussa alakynteen jäävältä vähä-älyköltä, joka ei halua hyväksyä muita keskustelijoita vertaisikseen.

Missään tapauksessa ei kannata yrittää purkaa tuollaista soppaa ja legitimoida hänen kukkoilemistaan käymällä samaan leikkiin. "Suksi kuuseen" on ihan validi argumentti eikä yhtään sen epä-älyllisempi. Come on, jos on manattava noin monta menneisyyden kummitusta henkiin aina antiikinjälkeisen ajan arabeista filosofeihin ja Zhirinovskiin vain käydäkseen maahanmuuttokeskustelua, niin kannattaisiko vaihtaa lajia?

Edit: ai niin, tärkeämmistä asioista vielä. Sinunkos isoisä tai muu sukulainen tänään Turun Sanomissa esitteli metsästystillbehöriään? Oli vähän samaa näköä miehessä ja nimikin istui.
« Viimeksi muokattu: 26.10.2009, 17:05:41 kirjoittanut Turkulaine »
"Ei ole hyvä, jos talossa asuu pelkkiä maahanmuuttajia. Siitä tulee kaaos." -Nasir Abdullahi, Helsinki.

"Puheet Hämeen-Anttilan epärehellisyydestä ovat perusteettomia, sillä Hämeen-Anttilan rehellisyyden voi olettaa nousevan samalle tasolle valtaväestön kanssa vuosien saatossa." - Miniluv, Homma

Aurelius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 709
 • Liked: 477
quote    quote
Historioitsija Vihavainen ja lingvisti Halla-aho paljastuvat hengentieteilijöinä harrastelijoiksi, jotka eivät tunne edes oman kulttuurinsa juuria: antiikin perintö ja herätteet renessanssiin tuotiin keskiajalla Eurooppaan nimenomaan islamilaisesta kulttuurista.
quote    quote

Tuota...voisiko joku kertoa, pitääkö kaikki väittämät paikkansa ???

Yhtenä potkuna renessanssiin pidetään Bysantin oppineiden maastapakoa muslimien valloitettua Konstantinopolin. Toivat mukanaan käsikirjotuksia ja kreikankielen taitonsa. Että kyllä siinä mielessä länsi on pajon muslimeille velkaa.

(Toki keskiajalla oli myös loistavia arabifilosofeja, joiden kanssa käytiin dialogia).

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20165
Ilman muuta meidän pitää torjua sekä vanha venäläinen kansallimielinen panslavismi että uusvanhoillinen islam.

Hitto! Tässähän oppii jo kirjoittamaan vastapelurien tavalla. ;D

Kyseinen vastapeluri on näköjään Moskovan yliopiston kasvatteja, tietenkin paljon sivistyneempänä aikana kuin nykyinen uusbarbaarinen Venäjä...

Valtion edistämä nationalistinen monokulttuuri tukahduttaa monikulttuurisuuden ja johtaa pysähtyneisyyteen ja kulttuurin kivettymiseen. Ortodoksisen kirkko on liittoutunut militarismin ja valtiojohdon kanssa, ja isänmaallisuuteen kutoutuu rasismi ja muukalaisviha.

Vanha neuvostoliittolainen kaaderioppi näköjään elää Mallisessa mallikkaasti. PEN:kin näköjään sortui sisäisiin erimielisyyksiin ihan sillä samalla tavalla kuin NKP:n keskuskomitea aikanaan.

Niin, ja en ostaisi häneltä käytettyä autoa.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Tagit: