Kirjoittaja Aihe: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)  (Luettu 663510 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 082
 • Liked: 132131
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2010 : 10.05.2021, 15:52:02 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Siivottomat kansallismieliset ovat yhtäkkiä salonkikelpoisia

Ruotsidemokraatit on jo hang aroud -jäsen ja ryömii yhä lähemmäs täyttä jäsenyyttä Ruotsin konservatiiviblokissa. Yksi etappi tällä tiellä saavutettiin, kun muutama päivä sitten moderaatit, kristillisdemokraatit ja liberaalit tekivät yhteisen sopimuksen ruotsidemokraattien kanssa ei vähemmästä kuin heidän sydämenasiastaan – tiukasta maahanmuuttopolitiikasta.

[...]

Populistit ja oikeistonationalistit eri tahoilla ovat hieman hioneet reunojaan antaakseen vaikutelman, että niistä on tullut vähemmän äärimmäisiä. Se on väärä kuva, useimpien puolueiden ydin on edelleen yhtä mätä kuin aiemmin.

Sellaiset puolueet kuin ruotsidemokraatit ja perussuomalaiset eivät ole pohjimmiltaan muuttuneet ja aktiivisesti puhdistautuneet, vaan suurimmaksi osaksi muut puolueet ovat luisuneet lähemmäksi. Nationalistiset puolueet ovat saaneet politiikan sinne minne ovat halunneetkin, muun muassa lähemmäksi omaa maahanmuuttovihamielistä linjaansa. Muut puolueet toimivat peläten, että populistit kasvavat liian suuriksi ja että tulee ongelmia hallituksen muodostamisessa.

Tanskassa avattiin hallitusovet Tanskan kansanpuolueelle jo 20 vuotta sitten. Se voi olla yksi syy siihen, että muiden puolueiden näkökulma maahanmuuttoon on muuttunut eniten juuri siellä. Nykyinen sosialidemokraattien johtama hallitus ajaa äärimmäisen tiukkaa maahanmuuttajapolitiikkaa tavoitteenaan nolla turvapaikanhakijaa.

Suomessa perussuomalaiset johtaa mielipidemittauksia ja Ruotsissa ruotsidemokraateista tuli viime vaaleissa niin iso, että hallituksen muodostamisesta tuli ennenkuulumattoman vaikeaa ja aikaa vievää. Nyt kaikki muut porvaripuolueet paitsi keskusta ovat avanneet oven ruotsidemokraateille, joten ensi vuoden eduskuntavaaleissa edellytykset ovat aivan toisenlaiset kuin kolme vuotta sitten. On surullista, että moderaatit, kristillisdemokraatit ja liberaalit ovat katsoneet vähemmän vastenmieliseksi avata oven oikeistopopulistiselle puolueella, jonka juuret ovat natsismissa, kuin etsiä yhteistyötä blokkilinjan yli vasemmiston kanssa.

Muutokset ovat menneet Suomessa samaan suuntaan kuin Ruotsissa, vaikka ei (vielä) niin pitkälle, että porvaripuolueet olisivat tehneet perussuomalaisten kanssa sopimuksen maahanmuuttopolitiikasta. Mutta tiivistettynä kaikki puolueet ovat jossain määrin kiristäneet näkemystään maahanmuutosta ja turvapaikkapolitiikasta, sitä enemmän mitä oikeammalle mennään puoluekartassa.

Muistamme vielä hyvin, kuinka keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat vuonna 2017 selittivät, ettei hallitusyhteistyötä voida jatkaa Jussi Halla-ahon jengin otettua vallan – syynä aivan liian suuret erot keskeisissä arvokysymyksissä.

Puolueiden pyhät perusarvot ja demokraattiset periaatteet voidaan näköjään uhrata vallan alttarille. Mutta sitä uhrausta ei tarvitsisi tehdä. Se voitaisiin välttää – jos vain haluttaisiin – niin kauan kuin on enemmistö puolueita, jotka kunnioittavat perusarvoja, osoittavat suvaitsevaisuutta ja kunnioittavat ihmisoikeuksia(käännös)
Hbl: Oborstade nationalister är plötsligt rumsrena 7.5.2021

Lainaus käyttäjältä: Tommy Westerlund, Hbl
Mutta tiivistettynä kaikki puolueet ovat jossain määrin kiristäneet näkemystään maahanmuutosta ja turvapaikkapolitiikasta, sitä enemmän mitä oikeammalle mennään puoluekartassa.

Tästä ei ole näyttöä, koska se ei pidä paikkaansa.

Muut puolueet kannattavat päinvastoin liberaalimpaa politiikkaa kuin ennen, sitä enemmän mitä enemmän vasemmalle mennään puoluekartassa. On sitten eri asia, että lyhtynsä pimentäneet puolueet ovat entistäkin haluttomampia keskustelemaan maahanmuutosta muuten kuin ympäripyörein ja joskus todellista tiukemmaksikin tulkittavin fraasein (vrt. Jutta Urpilaisen edelleen kauhisteltava yksittäinen lausahdus "maassa maan tavalla"). Yksi puolueiden käyttämä hämäys on ajaa vaivihkaa kansallisen maahanmuuttopolitiikan ulkoistamista EU:lle.

Lainaus käyttäjältä: Tommy Westerlund, Hbl
Muistamme vielä hyvin, kuinka keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat vuonna 2017 selittivät, ettei hallitusyhteistyötä voida jatkaa Jussi Halla-ahon jengin otettua vallan – syynä aivan liian suuret erot keskeisissä arvokysymyksissä.

Koskaan ei selvinnyt, mitä ne "keskeiset arvokysymykset" tarkoittivat puoluejohtajille esimerkiksi juuri maahanmuuttopolitiikassa.

Lainaus käyttäjältä: Tommy Westerlund, Hbl
Puolueiden pyhät perusarvot ja demokraattiset periaatteet voidaan näköjään uhrata vallan alttarille. Mutta sitä uhrausta ei tarvitsisi tehdä. Se voitaisiin välttää – jos vain haluttaisiin – niin kauan kuin on enemmistö puolueita, jotka kunnioittavat perusarvoja, osoittavat suvaitsevaisuutta ja kunnioittavat ihmisoikeuksia.

Eikä toimittajakaan selvennä, mitä perusarvot, suvaitsevaisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen tarkoittavat juuri maahanmuuttopolitiikassa ja miten perussuomalaiset tai ruotsidemokraatit niitä ajamallaan maahanmuuttopolitiikalla loukkaavat. Perussuomalaisten vaatimuslistalta ei löydy mitään äärimmäistä, mitä ei olisi takavuosina pidetty yleisesti hyväksyttävänä vaan näennäinen radikaalisuus tulee Suomen ääriliberaaliin maahanmuuttopolitiikkaan ja valtamedian retoriikkaan tottumisesta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

valkovuokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 1607
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2011 : 10.05.2021, 16:18:32 »
Katsoin Agendaa SVTltä viiikko sitten https://www.svtplay.se/agenda ,
ja hämmästyin, miten Moderaattien Ulf Kristersson puhui kuin nuivat persut!

Kokoomus on aiemminkin matkinut Moderaatteja, v 2017 heitti Halla-ahon PSn ulos, kuten Moderaateille ei tuolloin kelvannut Sverigedemokraatit.

Arvelen että Kokoomus jatkossa päättää että yhteistyö on mahdollista Perussuomalaisten kanssa.
PS ei kuitenkaan välttämättä kelpuuta Kokoomusta, vaan valitsee demarit ja keskustan. Hyvä niin

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16069
 • junior koodari
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2012 : 06.07.2021, 21:13:51 »
Löfven saa mandaatin pääministeriksi, mutta,,

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008106622.html

Lainaus
Sosiaalidemokraatti Löfven on johtanut Ruotsia vuodesta 2014 alkaen. Aika jona sosiaalidemokraatit hallitsivat Ruotsia ylivoimaisen suosittuina on enää kaukainen muisto. Löfvenin pitää kerätä tukea eri suunnilta demarien ja ympäristöpuolueen hallitukselle.

Ehkä ruotsissa alkaa järjen ääni palailemaan, tosin liian myöhään. vrt.matutulvaan.

Lainaus
Ruotsissa on totuttu siihen, että hallitukset tulevat oikeisto- tai vasemmistoblokista. Järjestelmä on jo jonkin verran rikkoutunut. Sen koossapito seuraavien valtiopäivävaalien jälkeen voi olla mahdotonta.

Kuningaskuntaa voivat odottaa kuohuvat ajat. Loputtomiin kannatustaan kasvattaneita ruotsidemokraatteja ei voida padota järjestelmän ulkopuolelle.

Ei varmaan voi, SD on ruotsin suurimpia puolueita, Muutaman vuoden päästä suurin.

heh,heh..
Lainaus
Ruotsin valtiopäiville on äänikynnys, jonka alle jääminen uhkaa sekä liberaaleja että ympäristöpuoluetta.

« Viimeksi muokattu: 06.07.2021, 21:26:23 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 362
 • Liked: 14033
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2013 : 07.07.2021, 10:34:01 »
Pohditaankohan Ruotsissa sitä mahdollisuutta, että tuohon äänikynnykseen tehtäisiin tarkennus, siten että se ei jatkossa koskettaisi ns. hyviä ja oikealla asialla olevia puolueita, mutta rasistit ja fasistit se siivilöisi pois?
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 838
 • Liked: 7203
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2014 : 19.07.2021, 15:30:52 »
Pohditaankohan Ruotsissa sitä mahdollisuutta, että tuohon äänikynnykseen tehtäisiin tarkennus, siten että se ei jatkossa koskettaisi ns. hyviä ja oikealla asialla olevia puolueita, mutta rasistit ja fasistit se siivilöisi pois?

Kakkiiko karhu metsään?

Ruotsidemokraateilla on nyt se näytön paikka, että osaavat pelata pelin oikein. Pitää tiukan linjan mutta argumentoida sivistyneesti. Silloin vassareilla on todella hankala tehtävä lajitella fasistiksi ja rasistiksi, mädiksi omenoiksi, jotka voidaan luokitella laittomiksi.

Jos edes yrittävät, niin se on jo puolueellista kansandemokratiaa uhkaavaa toimintaa. Meillähän on jo tämä ympäripyöreä "Vihapuhe"- termi millä voi mätkiä ketä hyvänsä, jos kuulut oikeaan puolueeseen.

Toisaalta, en yhtään yllättyisi, jos Ruotsi päätyisi näin ääliömäiselle kannalle. Se valtio on loistanut erinomaisesti ympäripyöreydessään. Nyt siellä pitäisi tajuta, että ovat niin kusessa mellakoivien lähiöstöjen sekä ihan kaupunkitasolla, että nyt tarttis tehdä jotain.

Ymmärtääkseni rakkaassa naapurivaltiossamekin muualalta sapuneet karjuvan työvoimapulan paikkaajat ovat valuneet etelään. Mitäpä jos valtiot tässä itämeren molemmilla  puolilla tekisivät arvan heitolla pätöksiä, että mihin osaan maata kukakin sukuineen sijoittuu.

Kun on tasainen toimeentulo eikä vakavampia rikoksia, niin voivat ihan niin kuin muutkin tässä maassa asuvat, niin voivat muuttaa minne hyvänsä.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 039
 • Liked: 9225
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2015 : 28.07.2021, 13:03:04 »

Sverigedemokraterna kakkosena


S    23,8 %
SD   21,6 %
M    21,0 %
V    13,3 %


Vänster nyt kaikkien aikojen huippuluvussa, kun pistivät epäluottamusta Lövenille.


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/novus-kraftigt-okat-valjarstod-for-vansterpartiet
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 773
 • Liked: 12887
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2016 : 28.07.2021, 13:27:33 »

Sverigedemokraterna kakkosena


S    23,8 %
SD   21,6 %
M    21,0 %
V    13,3 %


Vänster nyt kaikkien aikojen huippuluvussa, kun pistivät epäluottamusta Lövenille.


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/novus-kraftigt-okat-valjarstod-for-vansterpartiet

Tietääkö joku, missä määrin "herkillä" alueilla äänestetään Vänsteriä?  Näin joskus viime vuosikymmenellä äänestystilastoja Rosengårdista, ja siellä taisivat demarit olla varsin ylivoimaisia.  Olisi mukava tietää, mikä on uusruotsalaisten äänestysprofiili nykyään.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 628
 • Liked: 12109
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2017 : 28.07.2021, 15:07:41 »
SD on täysin oikeassa sosiaaliavustusten leikkausasiassa. Mahdollisimman paljon leikkausta mamuille ja jossakin tapauksissa kaikille. Samaan aikaan julkiselta sektorilta pillipiiparia pihalle mahdollisimman paljon ja nopeasti, tuloksena on se Monikulttuurin Reaktori jota kaikki vastuulliset ovat aina kaivanneet. Lopulta lähiöissä ja vähän muuallakin Reatori käy niin lämpöisenä että haittaväestö muuttaa kotimaihinsa ja jäljelle jäävä kovin fraktio voidaan laittaa vankiloihin.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2018 : 28.07.2021, 15:15:47 »
Olisi hyvä mikäli Vänstern kasvaa demarien kustannuksella. Se ajaisi porvarit sitä nopeammin liittoon SD:n kanssa, ja muutenkin demarien heikkeneminen olisi hyvä, sillä he ne tuon Ruotsin pehmototalitaarisen suvakkisysteemin pääasiallisesti rakensivat. Cuckservatiivi-oikeistolaiset alkoivat sittemmin myötäillä demarien luomia tasa-arvodogmeja, mutta he olivat sen alkuperäisiä pioneereja.

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 818
 • Liked: 2421
 • Rotukapitalisti
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2019 : 28.07.2021, 15:56:56 »
SD on ylivoimainen miesten keskuudessa. Ei tässä mitään uutta sinänsä, mutta ovat miesten keskuudessa kasvattaneet kannatustaan entisestään.

"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2020 : 05.08.2021, 22:31:10 »
SD on nousussa, mutta rehellisyyden nimissä on todettava että Sentiolla on ollut aika huono "track record" heidän kannatuksensa mittaamisessa, joten tätä voinee pitää ikään kuin parhaana mahdollisena skenaariona:


justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9691
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2021 : 05.08.2021, 22:55:48 »
SD on täysin oikeassa sosiaaliavustusten leikkausasiassa. Mahdollisimman paljon leikkausta mamuille ja jossakin tapauksissa kaikille.

Suomessa kokoomus ehdotti samaa, mutta ainakin hommalla se tyrmättiin täysin. On perustuslain vastaista ja muutenkin hankalaa. Ehkä se onkin siitä kiinni kuka asian esittää.


justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9691
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2022 : 05.08.2021, 23:00:34 »
Ruotsin osalta peli taitaa olla jo pelattu. Edes ankarat tiukennukset maahanmuuttopolitiikkaan, jollaisia ei liene luvassa, eivät korjaisi jo tapahtunutta vahinkoa. SD:n voi siis sanoa tulevan jotenkin salonkikelpoiseksi vasta kun on jo liian myöhäistä parantaa ratkaisevasti tilannetta.

Suomessa olisi siis syytä tehdä perussuomalaisista salonkikelpoisia nyt kun meillä on vielä jotain mitä pelastaa. Jos jäädään kirkasotsaisina oppositioon räksyttämään seuraavat 1-3 hallituskautta niin ollaan samassa pisteessä kuin Ruotsi nyt eikä korjausliikkeitä voi enää tehdä.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2023 : 05.08.2021, 23:06:45 »
Minä en sitten jaksa yhtään kuunnella näitä "peli on pelattu"-kommentteja. Vaikka maassa olisi jo miljoonia tummajaistunkeilijoita, sitä enemmän pitää synkeällä päättäväisyydellä organisoida (poliittisesti) valkoinen kantaväestö taistelemaan heitä vastaan, ja niitä pettureita vastaan jotka päästivät heidät sisään. No surrender!

SD:n muuten täytyy tulevaisuudessa koventaa linjaansa. Ei he voi orjamaisesti tyytyä vain siihen armonmuruseen että muut porvaripuolueet "sietävät" heitä, vaan heidän täytyy vaatia muiden puolueiden tuloa heidän linjoilleen.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2021, 23:09:28 kirjoittanut viisitoista »

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9691
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2024 : 05.08.2021, 23:24:02 »
SD:n pitää päästä ensin valtaan. Linjan koventamisen aika tulee sitten kun salongit on valloitettu. Sama logiikka pätee niin ruotsindemokraatteihin kuin perussuomalaisiin.

Jos haluaa kääntää laivan kurssia, niin on kivuttava komentosillalle. Konehuoneesta käsin ei peräsintä käännellä.


viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2025 : 05.08.2021, 23:36:37 »
SD:n pitää päästä ensin valtaan. Linjan koventamisen aika tulee sitten kun salongit on valloitettu. Sama logiikka pätee niin ruotsindemokraatteihin kuin perussuomalaisiin.

Jos haluaa kääntää laivan kurssia, niin on kivuttava komentosillalle. Konehuoneesta käsin ei peräsintä käännellä.

Olen tästä suurin piirtein samaa mieltä kanssasi, enkä siksi tue sinimustien kaltaisia kärsimättömiä hötkyilijöitä jotka haluavat täydellistä puhtautta saman tien, mutta minulla on silti mielessäni luja vakaumus että tulevaisuudessa Euroopan nationalistipuolueiden tulee säännöllisesti koventaa linjojaan, eikä suinkaan päinvastoin. Mutta tasaisen varmasti, ei äkillisin tempauksin.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 188
 • Liked: 8409
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2026 : 06.08.2021, 00:00:37 »
SD on täysin oikeassa sosiaaliavustusten leikkausasiassa. Mahdollisimman paljon leikkausta mamuille ja jossakin tapauksissa kaikille.

Suomessa kokoomus ehdotti samaa, mutta ainakin hommalla se tyrmättiin täysin. On perustuslain vastaista ja muutenkin hankalaa. Ehkä se onkin siitä kiinni kuka asian esittää.Yksikään kokoomuslainen ei tue leikkauksia mamuilta. Jos tukee, ei ole näkynyt päätöksenteossa  kahteenkymmeneen vuoteen missään.

Mitä jos kokoomuslaiset ja kokoomusäänestäjät tekisivät pienenkin liikkeen täysin sairaan sekä lähtömaalle että vastaanottavalle haitallisen muka humanitaarisin perustein tehdyn maahanmuuton hankaloittamiseksi? Putoaisiko kannatus? Koko kuvio on Ruotsin vasemmistosta, jonka kiimaiseksi moottoriksi kokoomus lähti ylittäen jopa räyhävasemmiston hingun. Ei muuten kannata pidättää hengitystä linjamuutosta odottaessa.Suomessa olisi siis syytä tehdä perussuomalaisista salonkikelpoisia nyt kun meillä on vielä jotain mitä pelastaa. Jos jäädään kirkasotsaisina oppositioon räksyttämään seuraavat 1-3 hallituskautta niin ollaan samassa pisteessä kuin Ruotsi nyt eikä korjausliikkeitä voi enää tehdä.

Järki ei ole kirkasotsaisuutta! Me maksetaan velkarahalla muiden maiden velkojen hoitoa, korruptiota ja sikailua.

Mitä jos kokoomuslaiset lopettaisivat sairaan hypetyksensä liittovaltiosta, jossa Suomi maksaa ottolainauksella ja yliverotuksella muiden matalampaa verotusta ja korruptiota. Lopettaisivat EU:n überidioottimaisen ilmastopolitiikan tukemisen, joka oikeasti lisää saasteita ja luonnonvarojen tuhlailua  sekä siirtää työpaikat paikkoihin, joissa ei luonnolla, ilmansaasteilla ja työntekijän oikeuksilla ole mitään merkitystä.

Äläkä hyvä ihminen ala saarnaamaan politiikasta ja kuinka asia pitää myydä. Normaali järki ja siihen kuuluvat asiat on yritetty myydä kaikin mahdollisin keinoin lähes uskonnollisille fanaatikoille, joita kokoomusäänestäjät ja vasemmisto edustaa.

Salonkikelpoisuus tarkoittaa Jokaiselle kokoomusäänestäjälle keskustavasemmistoon ja liittovaltion kannattamiseen siirtymistä.  Konsensus on (kokoomuslaista) keskustavasemmistoa ja samalla linjalla jatkamista.Varautumisen suurvalta

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 838
 • Liked: 7203
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2027 : 07.08.2021, 15:39:46 »
Ruotsidemoraateilla ja Kokoomuksella on mielestäni se ero, että kokkarit hinkuvat millä hinnalla hyvänsä hallitukseen jotta saavat hivutettua "työperäistä maahanmuuttoa" = orjatyövoimaa, ettei vaan tarvitse maksaa palkkaa.

Rakkaassa naapurivaltiossa Ruotsidemokraateilla ovat silmät auenneet jo aikoja sitten, että mitä hallitsemattomasta maahanmuutosta seuraa. Kansankin olisi syytä oppia lukmaan uutisia.

Kun seuraavat hallitusneuvottelut pidetään täällä, niin persujen on lyötävä niin selvät ehdot pöytään, että kokkarit joutuvat ihan oikeasti ottamaan kantaa palkkaukseen ja kotimaisen tulevan työvoiman hyvinvoinnista huolehimiseen. Nykyinen hallitus kakat nakkaa nuorisopsykiatrian suuntaan.

Maltillisella oikeistolla ja demareilla on yhtäläisyytenä se niljakkuus, jolla kiemurrellaan eteenpäin. Vassarit sentään eivät pidä mitään maskeja vaan näyttävät ihan suoraan, että mihin suohon he haluavat maat ajaa. Keskusta pyllistää ihan mihin suuntaan hyvänsä, jotta pysyvät vallassa.

Jos tai oikastaan kun Ruotsidemokraatit pääsevät todenteolla valtaan, niin mielenkiintoisia aikoja eletään. Tanskassa ollaan esimerkkeinä. Kotoutetaan ensin jo riesana olevat ja katotaan sitä sitten."Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2028 : 07.08.2021, 19:09:57 »
Ruotsin osalta peli taitaa olla jo pelattu. Edes ankarat tiukennukset maahanmuuttopolitiikkaan, jollaisia ei liene luvassa, eivät korjaisi jo tapahtunutta vahinkoa. SD:n voi siis sanoa tulevan jotenkin salonkikelpoiseksi vasta kun on jo liian myöhäistä parantaa ratkaisevasti tilannetta.

Suomessa olisi siis syytä tehdä perussuomalaisista salonkikelpoisia nyt kun meillä on vielä jotain mitä pelastaa. Jos jäädään kirkasotsaisina oppositioon räksyttämään seuraavat 1-3 hallituskautta niin ollaan samassa pisteessä kuin Ruotsi nyt eikä korjausliikkeitä voi enää tehdä.
Juuri näin. Tässä on yksi keskeinen syy miksi etnonationalismia tulee vastustaa. Pragmaattiselle humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan tiukentamiselle löytyy mittavasti tukea kansan syvien rivien parista. Etnonationalismin kaltainen kiihkoilu syö puolueen kannatuspohjaa ja mainetta, mikä vaikeuttaa humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan tiukentamista.

Overtonin ikkuna on Suomessa sellainen, että Tanskan tai joidenkin Aasian maiden kaltaiselle humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan tiukentamiselle löytyy realistinen mahdollisuus, mutta kallonmittaustouhuille ei. Jälkimmäisistä haaveilu kuitenkin vaikeuttaa ensinnä mainittua.

Keskeinen syy Ruotsin vaikealle tilanteelle on toisen sukupolven maahanmuuttajien kotoutumisongelmat. Vaikka Ruotsiin ei tästä päivästä lähtien muuttaisi enää yhtään huonosti kotoutuvaa maahanmuuttajaa, olisi Ruotsissa silti kasvava maahanmuuttoon liittyvä ongelma, mikä johtuu maassa syntyvistä maahanmuuttajien jälkeläisistä jotka työllistyvät huonosti ja rettelöivät. Tänään Ruotsissa syntyvän 16-vuotiaana keppostelun aloittavan toisen sukupolven maahanmuuttajan tapauksessa ongelmat realisoituvat vasta ensi vuosikymmenen puolivälissä. Ruotsin tilanne on ongelmallisempi kuin miltä se näyttää: pelkkä uusien tulijoiden tarkempi seula ei auta. Tämä olisi syytä tiedostaa Suomessakin. Tämän takia Suomellakin on kiire.

Etnonationalismin vastustamiselle on toki toinenkin hyvä syy.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9691
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2029 : 07.08.2021, 21:55:25 »
SD on täysin oikeassa sosiaaliavustusten leikkausasiassa. Mahdollisimman paljon leikkausta mamuille ja jossakin tapauksissa kaikille.

Suomessa kokoomus ehdotti samaa, mutta ainakin hommalla se tyrmättiin täysin. On perustuslain vastaista ja muutenkin hankalaa. Ehkä se onkin siitä kiinni kuka asian esittää.Yksikään kokoomuslainen ei tue leikkauksia mamuilta. Jos tukee, ei ole näkynyt päätöksenteossa  kahteenkymmeneen vuoteen missään.

Mitä jos kokoomuslaiset ja kokoomusäänestäjät tekisivät pienenkin liikkeen täysin sairaan sekä lähtömaalle että vastaanottavalle haitallisen muka humanitaarisin perustein tehdyn maahanmuuton hankaloittamiseksi? Putoaisiko kannatus? Koko kuvio on Ruotsin vasemmistosta, jonka kiimaiseksi moottoriksi kokoomus lähti ylittäen jopa räyhävasemmiston hingun. Ei muuten kannata pidättää hengitystä linjamuutosta odottaessa.Suomessa olisi siis syytä tehdä perussuomalaisista salonkikelpoisia nyt kun meillä on vielä jotain mitä pelastaa. Jos jäädään kirkasotsaisina oppositioon räksyttämään seuraavat 1-3 hallituskautta niin ollaan samassa pisteessä kuin Ruotsi nyt eikä korjausliikkeitä voi enää tehdä.

Järki ei ole kirkasotsaisuutta! Me maksetaan velkarahalla muiden maiden velkojen hoitoa, korruptiota ja sikailua.

Mitä jos kokoomuslaiset lopettaisivat sairaan hypetyksensä liittovaltiosta, jossa Suomi maksaa ottolainauksella ja yliverotuksella muiden matalampaa verotusta ja korruptiota. Lopettaisivat EU:n überidioottimaisen ilmastopolitiikan tukemisen, joka oikeasti lisää saasteita ja luonnonvarojen tuhlailua  sekä siirtää työpaikat paikkoihin, joissa ei luonnolla, ilmansaasteilla ja työntekijän oikeuksilla ole mitään merkitystä.

Äläkä hyvä ihminen ala saarnaamaan politiikasta ja kuinka asia pitää myydä. Normaali järki ja siihen kuuluvat asiat on yritetty myydä kaikin mahdollisin keinoin lähes uskonnollisille fanaatikoille, joita kokoomusäänestäjät ja vasemmisto edustaa.

Salonkikelpoisuus tarkoittaa Jokaiselle kokoomusäänestäjälle keskustavasemmistoon ja liittovaltion kannattamiseen siirtymistä.  Konsensus on (kokoomuslaista) keskustavasemmistoa ja samalla linjalla jatkamista.

Ok, no jos pidät vastapelureita niin mätinä, ettei niiden kanssa voi lähteä yhteistyöhön, niin mitä sitten ajattelit tehdä? Vaihtoehtoja ei kovin montaa ole ainakaan jos demokratian pelisäännöillä edetään. Vai ehdotatko demokratian korvaamista jollain muulla systeemillä?

Loputon vinkuminen ja valittaminen siitä miten mitään ei voi tehdä ei ole ainakaan allekirjoittaneelle mikään vaihtoehto. Vähän heikompikin diili on parempi kuin ei mitään diiliä.
« Viimeksi muokattu: 07.08.2021, 21:57:52 kirjoittanut justustr »

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2030 : 09.08.2021, 03:50:33 »
Jos Sentio on ollut puolueellinen SD:n hyväksi, niin SKOP puolestaan suosii vasemmistopuolueita - mutta sekin näyttää nyt SD:lle roimaa nousua:


L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 188
 • Liked: 8409
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2031 : 11.08.2021, 09:32:52 »
...

Ok, no jos pidät vastapelureita niin mätinä, ettei niiden kanssa voi lähteä yhteistyöhön, niin mitä sitten ajattelit tehdä? Vaihtoehtoja ei kovin montaa ole ainakaan jos demokratian pelisäännöillä edetään. Vai ehdotatko demokratian korvaamista jollain muulla systeemillä?

Loputon vinkuminen ja valittaminen siitä miten mitään ei voi tehdä ei ole ainakaan allekirjoittaneelle mikään vaihtoehto. Vähän heikompikin diili on parempi kuin ei mitään diiliä.

Viestissäni ei ehdotettu demokratian korvaamista, vaikka yritätkin (muuten varsin kusipäisesti) laittaa sellaista minun sanomaksi.

Onko jotenkin vaikea ymmärtää, ettei sellaista diiliä ole kokoomuksen(kaan) kanssa järkevää tehdä, jossa pitää hyväksyä holtiton muka humanitaarisin perustein tapahtuva maahanmuutto, liittovaltiokehitys, jatkuva velanotto, jolla rahoitetaan oman julkisen sektorin rahamääräistä kasvua ja mätetään rahaa holtittomasti muille kehitysapuna ja muka eurooppalaisena solidaarisuuden osoituksena?

Joko myönnyt kokoomuksen internationalismiin, Suomea, Eurooppaa ja maahanmuuton lähtömaita tuhoavaan politiikkaan sekä täysin järjettömään EU:n ilmastopolitiikkaan, joka kasvattaa saasteiden määrää tai olet yhteistyökyvytön. Myös kokoomuksen pitäisi tehdä myönnytyksiä. Vuosikymmeniin myönnytyksiä on tehty lähinnä vihreille, vasemmistolle ja demareille.
Varautumisen suurvalta

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2032 : 11.08.2021, 16:47:10 »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25731
 • Blues for Allah
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2033 : 23.08.2021, 12:08:17 »
Jimmie Åkesson pääministerin erosta.

https://www.suomenuutiset.fi/jimmie-akesson-paaministerin-erosta-lofvenin-lahto-on-merkki-hajoavan-poliittisen-liikkeen-epatoivosta/
---

”Synkeä aika Ruotsin historiassa”

Läfvenin eroilmoitus on saanut läpi puoluekentän ymmärtäviä ja selkää taputtavia kommentteja. Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson muistuttaa kuitenkin Löfvenin kauden pimeästä puolesta:

– Stefan Löfvenin hallituskausi on synkkä luku Ruotsin historiassa. Törkeä rikollisuus, massamaahanmuutto, rinnakkaisyhteiskunnat, tukiriippuvaisuus, energiakriisi ja paljon, paljon muuta.

– Pääministerin ja istuvan puoluejohtajan vaihtaminen juuri kun vaalitaistelu on lähdössä käyntiin, on lähinnä osoitus hajoavan poliittisen liikkeen epätoivosta. Se lupaa Ruotsille hyvää pitkällä tähtäimellä, Åkesson veisteli Twitterissä. Ruotsissa pidetään valtiopäivävaalit ensi vuoden syyskuussa.
---

Lopun alkua Ruotsin ainoalle oikelle 1899 -> natsistiselle rodunjalostuspuolueelle? Hakaristit ja kaikki tuli Ruotsista. Kalloja mitattiin Suomessa... Vaikka kuinka monta dokumenttia on Ruotsin (kansallis)sosiaalidemokraattista puoluetta vastaan, yksi vaikka tuolta:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/02/17/rotuoppia-ruotsalaisittain
 
« Viimeksi muokattu: 23.08.2021, 12:15:52 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25731
 • Blues for Allah
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2034 : 23.08.2021, 12:54:53 »
Olisiko nyt oikea aika liittää myös Suomessa kansallissosialistit  sosiaalidemokraatteihin, koska he liittyivät normidemareihin 30-luvun lopulla. ehkä he löysivät poliittisen kotinsa samoin kuin Ruotsissa?

Axel Olof Freudenhalia on käsitelty liian silkkihansikkain Suomessa. Mitaleja jaetaan vielä nykyäänkin hänen nimissään, vaikka hän oli mitä pahin rasisti.
Suomalaiset olivat hänen mukaansa alempaa rotua kuin ruotsalaiset, jotka olivat arjalaista rotua. Sosiaalidemokraatit ovat hyvin paljon, RKP:n lisäksi. Ovat edelleen samaa mieltä ja myöntävät nykyäänkin mitaleita rasismin nimissä.
Miten siellä puoluetoimistolla @Matias Turkkila , olisiko tässä vähän aihetta puraista niitä puolueita, jotka olivat kansallissosialismin puolella aikanaan?

Ruotsidemokraatithan tekivät mainion dokumentin Ruotsin sosiaalidemokraattien yhteyksista natseihin, mutta he eivät olleet fasisteja.
Suomessa IKL, AKS... ja muut liikkeet olivat fasisteja, mutta eivät kansallissosialisteja. Fasistien ja kansallissosialistien huomattavin ero oli siinä, ettei fasistit olleet rotukriittisiä, vaan sallivat kaikkien uskontoryhmien ja rotujen toiminnan Suomen puolesta. Kansallissosialistit vaativat etnistä puhdistusta.
Suomen rintamilla mustalaiset, juutalaiset, muslimit... kaikki puolustivat Isänmaata!

OHHOH mikä ot! :facepalm:


« Viimeksi muokattu: 23.08.2021, 12:57:29 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 628
 • Liked: 12109
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2035 : 23.08.2021, 13:00:34 »
^Minäkin olen varsin tietoinen Freuentaaleista, nazipuolueen liittämisestä sdpeehen ja monista muista hassunhauskoista faktoista mutta tämä on tietoa jota 99% suomalaisista ei tiedä eikä kykene ymmärtämään joten parempi että PS johto ei sitä kerro. Kerrotaan me sitten sitä pienissä porukoissa valikoidulle yleisölle..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25731
 • Blues for Allah
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2036 : 23.08.2021, 13:44:27 »
^Myos Suomessa natsipuolue liitettiin SDP:n ja vielä yksi jäsenistä jatkoi poliittista uraansa menestyksekkäästi sodan jälkeen. Juurikin SDP:ssä.

Kaivelkaa hompanssit Suomen historiaa ihan vaikka vain wikipediasta, niin löydätte monia outoja tarinoita joita ei välttämättä ole haluttu tuoda julkisuuteen. Yksi näistä oli Ruotsin ja Suomen sosiaalidemokraattisten puolueiden yhteys Natsisaksaan Kansallissosialistiseen puolueeseen! :o
« Viimeksi muokattu: 23.08.2021, 14:18:26 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 907
 • Liked: 39691
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2037 : 23.08.2021, 14:48:16 »
Jimmie Åkesson pääministerin erosta.

https://www.suomenuutiset.fi/jimmie-akesson-paaministerin-erosta-lofvenin-lahto-on-merkki-hajoavan-poliittisen-liikkeen-epatoivosta/

Suomen mediassa Löfvenin erosta uutisoitiin siihen malliin, että menestyksekäs pääministeri nyt vaan haluaa lopettaa pitkän uran jälkeen ja mennä eläkkeelle. Ruotsin päivänpolitiikkaa aika tiiviisti seuranneena ihmettelen kuitenkin Suomen median kehnoa tietämystä siitä miten asiat Ruotsissa oikeasti hoidetaan ja miksi hän erosi.

Ruotsin järjestelmä vaalilistoilla on johtanut siihen, että puoluejohdolla on poikkeuksellisen paljon valtaa puolueiden sisällä. Puoluejohtohan käytännössä päättää kenet voidaan valita eduskuntaan ihan riippumatta äänimääristä. Tämän puitteissa puoluejohtaja istuu erittäin tukevasti koska hän pystyy siirtämään soraäänet syrjään uhkaamalla poistamalla ne vaalilistoilta. Tästä syystä Ruotsin puolueiden sisällä vallitsee suuri näennäinen konsensus johdon linjasta eikä kukaan uskalla sanoa mitään.

Konsensuksellakin on kuitenkin rajansa ja kun puolueiden kannatus laskee tarpeeksi, johtajalle ilmoitetaan että on aika lähteä ja hän "eroaa". Löfven ei siis eronnut vaan hänet erotettiin koska demarit ovat jo olleet pitkään luisussa hänen kanssaan eikä ensi vuoden eduskuntavaalit povaa hyvää demareille.

Tämä sama "eroaminen" on tapahtunut jo useasti lähivuosina. Löfvenin edeltäjät Håkan Juholt ja kleptomaani Mona Sahlin pistettiin pellolle samalla lailla. Kokkareissa edelliselle puheenjohtajille Anna Kinberg Batralle ja kuulapää Fredrik Reinfeldtille näytettiin myös ovea.

Löfvenin pääministeriys on kuitenkin ollut yksi kriisi toisensa jälkeen, joka juuri johti huonoon kannatukseen. Löfvenin hallinto on leimannut apaattisuus ja passiivisuus, jonka puitteissa koko yhteiskuntajärjestelmä on romahtamispisteessä. Poliisi, koulu, terveydenhuolto, energiahuolto ja moni muu yhteiskunnallinen toiminto on täysin retuperällä tai jopa ihan toimimaton. Löfvenin aikana Ruotsin on nopeasti ollut lähestymässä kehitysmaatasoa mallia Etelä-Afrikka.

Perimmäinen syy on ollut Ruotsidemokraattien nousu, jonka puitteissa demarit eivät ole pystyneet muodostamaan enemmistöhallitusta ilman vihreiden tukea. Ruotsin ns. blokkipolitiikka on myös johtanut siihen, että hallituskumppaneita on vähän ja demarit ovat joutuneet tyytymään siihen mitä on tarjolla. Vihreät pääsi sen takia ensimmäistä kertaa hallitukseen Löfvenin kanssa aiheuttaen lukuisia kriisejä järjettömillä vaatimuksillaan.

Viimeisten vaalien jälkeen demarien kannatus laski niin alas, että he joutivat muodostamaan vähemmistöhallituksen vihreiden kanssa keskustapuolue ja liberaalit oppositiossa istuvina tukipuolueina. Kaikki kolme pienpuoletta ovat kuitenkin ääriliikkeitä, joilla on mm. rajaton maahanmuutto ja yliampuvat ilmastotoimet agendalla. Tämä hallitusstrategia teki demareista pienpuolueiden panttivangin ja politiikasta on tullut yhä järjettömämpää kuten esim. Gotlannin kalkkikaivosten sulkemiset, ja ydinvoimalupien viivyttäminen (joudutaan sulkea), massamaahanmuuton jatkuminen jne.

Löfven itse ei ole mikään järjen jättiläinen mutta erinomaisen vallanhaluinen ja fanaattinen Ruotsidemokraattien vastustaja. Kun tähän lisätään demarien itse rakentama blokkipolitiikkaan tukeutuva pattitilanne ja pienpuolueiden kiristysmahdollisuus, maan hallitseminen muodostui mahdottomaksi.

Tämän puitteissa demarit ovat nyt siis päättäneet vaihtaa puoluejohtaja siinä toivossa, että kannatus olisi pelastettavissa ensi vaaleja varten. En tosin ole lainkaan varma että se onnistuu. Kaikki viittaa siihen, että seuraava hallitus muodostetaan porvaripohjalta Ruotsidemokraattien kanssa.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 982
 • Liked: 3902
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2038 : 23.08.2021, 22:25:59 »
Löfven todella sai kenkää, pitkälti syystä, että jatkuvilla typerillä lausunnoillaan nosti SD:n kannatusta.
Jopa ääriuskovaissossut pelästyivät tätä.

SD:n tulevan vaalituloksen kannalta, olisi ollut erittäin hyvää jos Löfven olisi vielä jatkanut. 
Löfvenin lähtö tietää hieman lisää työtä SD:lle, koska SD:n paras vaalityöntekijä luovutti 8)
https://www.youtube.com/watch?v=hNWu4FFoUj4

 "Ei valheet mene ohi sillä et ne unohdetaan"
  -Dave Lindholm

"Voisitteko kertoa minulle missä ilmansuunnassa suomesta katsottuna on:Itämeri?"
-Swen

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 183
 • Liked: 6003
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2039 : 05.01.2022, 15:10:42 »
Demarien kannatus on aivan liian korkealla, mutta ainakin SD on nyt kirinyt sikäläisten kokkareiden ohitse (ja liberaalit ja vihreät ovat tätä menoa putoamassa eduskunnasta). Tämä mamutaustainen politiikan bloggari väittää että nyt alkaa moderaateilla puntti tutista, sillä he haluaisivat vain hyväksikäyttää SD:tä, antamalla heille vain jotain vaikutusvallan murusia, mutta se tulee olemaan vaikeaa jos SD on heitä vahvempi - tässä piilee opetus myös persuille: