HOMMAN UUTISHUONE > Pohjoismaat

2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)

<< < (2/415) > >>

Vasarahammer:

--- Lainaus käyttäjältä: Nikopol - 27.10.2009, 20:28:11 ---Oma ennustukseni seuraavaksi murhattavan ruotsalaispoliitikon nimeksi: Jimmie Åkesson. Tekijä: mielenterveyskuntoutuja, talonvaltausporukoissa roikkunut alle kolmikymppinen etninen svensson, rastatukka ja armeijan rotsi. Tekotapa puukotus julkisessa tilaisuudessa. Aika: 6 kk ennen vaaleja. Tutkimusten tulema: ei poliittista motiivia, yksin toiminut hullu.

--- Lainaus päättyy ---

Taidat uskoa joulupukkiin, jos kerran kuvittelet Ruotsin poliisin selvittävän poliittisen murhan.

No okei, saivathan ne Anna Lindhin murhaajan kiinni, vaikka töpeksivätkin tutkinnan alkuvaiheissa. Palmen murhaaja olikin sitten varmaan ufomies.

Ernst:
Jos ei tarvitse (Clint Eastwoodin esittämän elokuvahahmon lailla) juosta Mäki-Ketelän ja/tai Mestarin mustan limousinen vieressä, voin ryhtyä heidän turvamiehekseen massatilaisuuksissa, satatuhatpäisen väkijoukon pauhatessa enemmän kuin työvoimapulakaan karjuu.

Maastamuuttaja:
Apropos Palme. Hellävaraisessa ruotsalais-suomalaisessa kommunistimediassa vilahtaneet tiedot pedofiiliskandaalista ovat häipyneet taivaan tuuliin. Sen sijaan Åkessonia jahdataan aamusta iltaan Ruotsissa. Vaikuttaa tasapainoiselta tyypiltä kaiken ryöpytyksen keskellä.

Turkulaine:

--- Lainaus käyttäjältä: Ulkopuolinen - 28.10.2009, 21:40:46 ---Ja se pääpointti on vanha hokemani. Näissä pitkäkestoisten enemmistöhallitusten maissa pitää päästä hallitukseen, tehdä kompromisseja ja rakentaa melkoiset yhteistyökuviot saadakseen arjen tasolla toteutuvia muutoksia aikaan.
--- Lainaus päättyy ---

OK, olet oikeassa. Mutta se kuudenkin prosentin vaihe on joskus saavutettava. Ruotsissa demonisointi on ja on ollut vieläkin kovempaa kuin Suomessa. Vain häiriintynyt natsi ja uunien lämmittelijä muka äänestäisi Ruotsidemokraatteja. Nyt kun desimaalipuolue onkin jo pitkällä prosenteissa voi vasta alkaa tapahtua. Puolueen uskottavuus nimittäin määrittyy kannatuksen perusteella. Nyt on joko muutettava ajattelutapaa tai myönnettävä että kuutisen prosenttia kansasta on häiriintyneitä natseja. Homma on joka tapauksessa Ruotsissa nousussa. Viimein, toivottavasti ei liian myöhään.

Ant.:

--- Lainaus käyttäjältä: Ulkopuolinen - 28.10.2009, 21:40:46 ---Vaa'ankielen asemaan pääseminen on toki hienoa jos sinne pääsee, mutta aika epävarmaahan se on noilla prosenteilla. Moista toki helpottaa huomattavasti se, jos muut puolueet pitävät Ruåttidemareita salonki- ja yhteistyökelpoisina.
--- Lainaus päättyy ---

Porvari- ja vasemmistoblokit ovat keskenään varsin samaa kokoa. Yhteensä Ruotsin valtiopäivillä istuu 349 edustajaa. Nykyisellä 6 prosentin kyselykannatuksellaan Sverigedemokraterna saisi reilut 20 paikkaa. Demonisoidut puolueet pärjäävät yleensä vaaleissa paremmin kuin kannatuskyselyissä.

Edellisissä vaaleissa porvariallianssi sai 178 paikkaa ja vasemmistoblokki 171 paikkaa. Ero oli siis 7 paikkaa. Seuraavissa vaaleissa eron on oltava vähintään Sverigedemokraternan paikkamäärän verran, jotta voittanut blokki voi muodostaa enemmistöhallituksen. Eli ennusteiden mukaan ehkä 25-30 paikkaa.

Ja se ei todellakaan ole mikään selvyys.

Ruotsissa tietysti kaikki mahdolliset voimat asetetaan torppaamaan Sverigedemokraternan menestystä. Olen iloinen, että hallitusvastuussa ovat juuri porvarit näinä vaikeina aikoina. Jos vasemmistopuolueet olisivat hallitusvastuussa, voisi valtiovallan organisaatioilta odottaa ihan mitä tahansa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta