Kirjoittaja Aihe: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)  (Luettu 581508 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 553
 • Liked: 93517
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2010 : 06.04.2021, 00:14:03 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Ruotsin porvaripuolueet tekevät todellista täyskäännöstä

RAJOITUSTEN sijaan suosituksia painottanut koronavirus­strategia takasi Ruotsille ja valtionepidemiologi Anders Tegnellille kansainvälistä huomiota.

[...]

Mutta Ruotsi on muutoinkin keskellä poliittisen kentän mullistusta. Sitä ei selitä vain koronavirus­kriisi.

RUOTSIN politiikan perinteinen blokkipolitiikka murtuu. Valtiopäivävaaleihin on kaksi vuotta, ja puolueet hakevat nyt asemiaan.

Muutos on kytenyt pitkään. Maltillisen kokoomuksen puoluejohtaja Ulf Kristersson haluaa pääministeriksi ja joutuu siksi tekemään valintoja, jotka ovat vaikeita monelle puolueen liberaalille äänestäjälle. Tie valtaan ei aukea ilman kansalliskonservatiivisten ruotsidemokraattien tukea.

Euroopan pakolaiskriisi tuli ruotsidemokraateille hyvään aikaan. Puolue oli jo ehtinyt siivota riveistään pahimmat rasistit. Maahanmuutosta ja integraation ongelmista tuli kaikille puolueille politiikan keskeisiä kysymyksiä. Integraation ongelmiin puuttuminen ei tosin tarkoita, että aktiivinen maahanmuuttopolitiikka olisi Ruotsille ongelma. Se on keskeinen osa Ruotsin talouskasvua.

Ruotsidemokraatit sai iskettyä kiilan blokkipolitiikkaan samaan aikaan kun hallitusvastuussa olleet sosiaalidemokraatit potivat identiteettikriisiä. Vasemmistolle ja porvareille oli tarjolla kolmaskin vaihtoehto. Porvaripuolueet joutuivat arvioimaan uudelleen suhteensa paitsi maahanmuuttoon myös ruotsidemokraatteihin.

Viime vaalien jälkeen hallitusneuvottelut takkusivat. Kristersson epäonnistui, sillä keskusta ja liberaalit eivät olleet vielä valmiita hallitukseen ruotsidemokraattien tuella. Kasaan saatiin demarien ja ympäristöpuolueen vähemmistöhallitus. Opposition perinteinen lojaalisuus sille kuitenkin katosi.

Vuoden 2022 vaalit lähestyvät. Kolme neljästä porvaripuolueesta on jo linjannut, ettei yhteistyö ruotsidemokraattien kanssa ole mahdotonta. Toissa sunnuntaina päätöksen teki liberaalipuolue. Puoluejohtaja Nyamko Sabunin ajama kanta oli täyskäännös. Enää keskusta haraa vastaan.

Blokkien välillä taiteillut ympäristöpuolue ei pysy perässä. Se saattaa jopa pudota parlamentista.

[...]

Eri strategioita [korona] voi arvioida vasta ajan kanssa, ja Ruotsissa katse on koko ajan pidemmällä. Ja vaikka epidemian kulku erosi muista, ruotsalaiset luottavat yhä vahvasti viranomaisiin ja asiantuntijoihin.

Strategia ehkä yllätti, jos on pitänyt Ruotsia pehmona ja odotti siksi yhteiskunnan täyttä sulkua. Edessä voi olla lisää yllätyksiä, jos seuraava hallitus toimii ruotsidemokraattien tuella.
Helsingin Sanomat 5.4.2021

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus, HS
Integraation ongelmiin puuttuminen ei tosin tarkoita, että aktiivinen maahanmuuttopolitiikka olisi Ruotsille ongelma. Se on keskeinen osa Ruotsin talouskasvua.

Ruotsin maahanmuuttopolitiikka on mitä suurimmassa määrin Ruotsille ongelma. Sitä suuremmalla syyllä, jos haittamaahanmuuttoa tuottavaa politiikkaa ei harkitakaan muutettavaksi, koska sitä pidetään pelkän bkt:n kasvun kautta tavoiteltavana.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus, HS
Porvaripuolueet joutuivat arvioimaan uudelleen suhteensa paitsi maahanmuuttoon myös ruotsidemokraatteihin.

Myös vasemmistopuolueet joutuivat arvioimaan uudelleen suhteensa maahanmuuttoon. Punavihreä hallitus ilmoitti vuoden 2015 lopulla, että Ruotsi kiristää turvapaikkapolitiikkansa kansainvälisten sopimusten minimiin. Sen sijaan Suomen porvarihallitus keskeytti puolisen vuotta Ruotsin linjauksen jälkeen lupaamansa minimaalisetkin kiristykset.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 307
 • Liked: 42272
 • Hän tuhoaa ja tappaa, silti aina hymyilee
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2011 : 06.04.2021, 11:46:53 »
Vai että "aktiivinen maahanmuuttopolitiikka". Kutsuisin sitä mieluummin Suomenkin harrastamaksi 'housut kintuissa -maahanmuuttopolitiikaksi'.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 350
 • Liked: 6840
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2012 : 27.04.2021, 03:49:45 »
SD hahmottelee varjobudjettia ja mahdollista tulevaa hallitusyhteistyötäSD haluaa rajoittaa lapsilisää, asumistukea, takuueläkettä ja useita muita avustuksia koskemaan vain Ruotsin kansalaisia sekä EU / ETA-maiden kansalaisia. Ehdotus muodostaa perustan porvarihallitusneuvotteluille tulevaisuudessa.

- Se tulee olemaan meille tärkeää hallitusyhteistyössä, sanoo Jimmie Åkesson.

Kevään varjobudjetissa SD ehdottaa, että eräitä avustuksia myönnetään vain Ruotsin kansalaisille ja EU / ETA-maiden kansalaisille. Näitä ovat esim. lapsilisä, asumistuki, vanhempaintuki perustasolla, pieneläkeläistuki ja takuueläke.

- Tarkoitus ei ole pelkästään budjettiin liittyvä, vaan että se vaikuttaisi maahanmuuttopolitiikkaan pitkällä aikavälillä. Ruotsissa asuminen haluttaisiin vähemmän houkuttelevaksi ja vähemmän vieraanvaraisemmaksi, sanoo puolueen talouspoliittinen tiedottaja Oscar Sjöstedt maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa yhdessä puolueen johtajan Jimmie Åkessonin kanssa.

Ehdotuksen säästöjen arvioidaan olevan 7–8 miljardia kruunua vuodessa. Kokonaisuuden kannalta säästöjen ei kuitenkaan odoteta olevan niin suuria, koska osa kustannuksista päätyy kuntien maksettavaksi kasvavien sosiaalietuuksien muodossa.

 - Tämä asia on ehdottoman ratkaiseva pitkällä tähtäimellä, ja se tulee olemaan meille tärkeä hallitusyhteistyössä. Lähtökohdan ei tarvitse olla täsmälleen sama kuin esitämme, mutta asian mukaantulo on ehtomme tuleviin neuvotteluihin, Jimmie Åkesson sanoo.

On epäselvää, kuinka moniin SD: n ehdotus vaikuttaa, mutta SVT:n laskelmien mukaan maassa on yli 100 000 lasta, jotka jäisivät ilman lapsilisää. Lisäksi maassa on noin 15 000 yli 65-vuotiasta huonosti toimeentulevaa eläkeläistä, jotka kansalaisuuden perusteella eivät saisi takuueläkettä eikä asumistukea eläkeläiselle.

SD:n budjetissa vähennettäisiiin myös kehitysapua roimasti. Puolue ehdottaa sen puolittamista kolmen vuoden kuluessa  1 prosentista 0,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta muun muassa pandemian aikana toteutettujen kriisitoimenpiteiden kattamiseksi.

- Kehitysavun kustannusten on annettu nousta, mutta meidän on esitettävä itsellemme kysymys, onko se järkevää, kun otetaan huomioon hoitojonot ja hoitojen siirrot. Olemme valmiita kääntämään jokaisen kiven ympäri, Jimmie Åkesson sanoo.

SD: Begränsa bidragen för utländska medborgare

Sverigedemokraterna vill begränsa barnbidraget, bostadsbidraget, garantipension och flera andra bidrag till att bara gälla svenska medborgare och medborgare i EU/EES-länder.

Förslaget ska ligga till grund i en förhandling med en framtida borgerlig regering.

– Det kommer vara viktigt för oss i en regeringssamverkan, säger Jimmie Åkesson (SD).

I vårens skuggbudget föreslår Sverigedemokraterna att en rad bidrag enbart ska ges ut till svenska medborgare och medborgare i EU/EES-länder. Det rör bland annat barnbidraget, bostadsbidraget, föräldrapenning på lägsta- och grundnivå, äldreförsörjningsstödet och garantipensionen.

– Syftet är inte primärt budgetrelaterat, utan för att påverka migrationspolitiken långsiktigt. Det blir mindre lukrativt och generöst att bo i Sverige, säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt på måndagens pressträff tillsammans med partiledaren Jimmie Åkesson.

Åkesson: Vår ingång in i en framtida regeringsförhandling

Besparingen av förslaget beräknas bli 7–8 miljarder kronor per år. Men för staten väntas inte besparingen lika stor då en del av kostnaden i stället kommer hamna på kommunerna i form av ökande socialbidrag som måste kompenseras.

– Den här frågan är helt avgörande långsiktigt, och det kommer vara viktigt för oss i en regeringssamverkan. Sedan behöver förslaget inte vara exakt det vi lägger fram, men det här är vår ingång in i en framtida förhandling, säger Jimmie Åkesson.

Exakt hur många som skulle beröras av SD:s förslag är oklart, men det finns enligt SVT:s beräkningar exempelvis drygt 100 000 barn vars föräldrar inte längre skulle ha rätt till barnbidrag.

Dessutom finns runt 15 000 personer över 65 år med medborgarskap i annat land än Sverige, EU och EES som vid låg inkomst eller pension inte längre skulle ha rätt till garantipension eller bostadstillägg för pensionärer.
Vill halvera Sveriges bistånd

I partiets vårbudget förestår man även att kraftigt minska biståndet. Inom en treårsperiod föreslår partiet en halvering från 1 till 0,5 procent av Sverigers bruttonationalinkomst, BNI, för att bland annat täcka upp för krisåtgärderna under pandemin.

– Kostnaderna för biståndet har tillåtits skena i väg och då måste vi tillslut ställa oss frågan om det är rimligt med tanke på skjutningarna och vårdköerna vi har i det här landet. Och vi är beredda att vända på den stenen, säger Jimmie Åkesson.


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-10
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 231
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2013 : 02.05.2021, 17:17:28 »
Lainaus

Ruotsidemokraatit otettiin mukaan neljän puolueen yhteiseen maahanmuuttoehdotukseen – historiallinen avaus
Ruotsin maltillinen kokoomus, kristillisdemokraatit ja liberaalit ovat yhdistäneet voimansa maahanmuuttovastaisen ruotsidemokraatit-puolueen kanssa. Esityksen tavoitteena on rajoittaa oleskelupien myöntämisperusteita.

2.5. 17:05

Maltillinen kokoomus, ruotsidemokraatit ja liberaalit ovat lähentyneet toisiaan. Ne haluavat, että valta vaihtuu Ruotsin seuraavissa valtiopäivävaaleissa ensi vuonna.

Puolueet ovat tänään sunnuntaina esitelleet yhteisen maahanmuuttopoliittisen ehdotuksen. Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson kutsuu sitä historialliseksi tapahtumaksi.

– Olemme yhtä mieltä maahanmuuton rajoittamisesta, hän kirjoittaa Aftonbladetin julkaisemassa mielipidekirjoituksessa(siirryt toiseen palveluun).

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ruotsidemokraatit on otettu mukaan kolmen muun porvaripuolueiden yhteiseen ehdotukseen valtiopäivillä, ja vieläpä sydänaiheestaan.

Puolue on tähän mennessä pidetty tiukasti politiikan salonkien ulkopuolella, eikä puolueen kanssa ole haluttu tehdä yhteistyötä muun muassa sen uusnatsikytkösten vuoksi. Ehdotuksen tavoitteena on tiukentaa oleskelupien myöntämisperusteita.

X

Puolueet ehdottavat esimerkiksi ruotsin kielen ja yhteiskunnan tuntemusta pysyvän oleskeluluvan perusteena. Myös oleskeluvan myöntämistä omaisille halutaan rajoittaa monin tavoin. Lisäksi humanitääristen oleskelulupien saamista vaikeutettaisiin.

X

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson sanoo Aftonbladetille, että kun puolueet ovat samaa mieltä, ne työskentelevät yhdessä.

X

– Meillä on uskomattoman suuria integraatio-ongelmia Ruotsissa, ja ne näkyvät joka päivä kaikilla mahdollisilla yhteiskunta-alueilla.

X

Kristillisdemokraattien ja liberaalien puheenjohtajat ovat olleet tyytyväisiä yhteiseen maahanmuuttoesitykseen.

Kristillisten Ebba Busch kirjoitti Facebookissa(siirryt toiseen palveluun), että tiukemman maahanmuuttopolitiikan tavoitteena on parantaa integraatiota, vähentää sosiaalista syrjäytymistä ja auttaa heikoimmassa asemia olevia lapsia ja naisia.

X

Liberaalien Nyamko Sabuni oli samoilla linjoilla omalla Facebook-sivullaan. Hän myös korosti, että Ruotsissa ei pitäisi vuonna 2030 ollut enää yhtäkään erityisen haavoittuvaa aluetta (särskilt utsatta områden), joilla on siirtolaistaustaisten ihmisten enemmistö ja paljon rikollisuutta.

X

Sosiaalidemokraatit ja ympäristöpuolue sekä keskusta ovat reagoineet ehdotukseen voimakkaasti.

– On selvää, että Jimmie Åkesson heiluttaa uuden oikeistokonservatiivisen puolueryhmän tahtipuikkoa, pääministeri Stefan Löfven sanoi kirjallisessa kommentissa Aftonbladetille.


https://yle.fi/uutiset/3-11911522

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 479
 • Liked: 28214
 • Paalutetaan sananvapaus!
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2014 : 02.05.2021, 21:13:31 »
Ruotsin osalta peli taitaa olla jo pelattu. Edes ankarat tiukennukset maahanmuuttopolitiikkaan, jollaisia ei liene luvassa, eivät korjaisi jo tapahtunutta vahinkoa. SD:n voi siis sanoa tulevan jotenkin salonkikelpoiseksi vasta kun on jo liian myöhäistä parantaa ratkaisevasti tilannetta.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 553
 • Liked: 93517
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2015 : 10.05.2021, 15:52:02 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Siivottomat kansallismieliset ovat yhtäkkiä salonkikelpoisia

Ruotsidemokraatit on jo hang aroud -jäsen ja ryömii yhä lähemmäs täyttä jäsenyyttä Ruotsin konservatiiviblokissa. Yksi etappi tällä tiellä saavutettiin, kun muutama päivä sitten moderaatit, kristillisdemokraatit ja liberaalit tekivät yhteisen sopimuksen ruotsidemokraattien kanssa ei vähemmästä kuin heidän sydämenasiastaan – tiukasta maahanmuuttopolitiikasta.

[...]

Populistit ja oikeistonationalistit eri tahoilla ovat hieman hioneet reunojaan antaakseen vaikutelman, että niistä on tullut vähemmän äärimmäisiä. Se on väärä kuva, useimpien puolueiden ydin on edelleen yhtä mätä kuin aiemmin.

Sellaiset puolueet kuin ruotsidemokraatit ja perussuomalaiset eivät ole pohjimmiltaan muuttuneet ja aktiivisesti puhdistautuneet, vaan suurimmaksi osaksi muut puolueet ovat luisuneet lähemmäksi. Nationalistiset puolueet ovat saaneet politiikan sinne minne ovat halunneetkin, muun muassa lähemmäksi omaa maahanmuuttovihamielistä linjaansa. Muut puolueet toimivat peläten, että populistit kasvavat liian suuriksi ja että tulee ongelmia hallituksen muodostamisessa.

Tanskassa avattiin hallitusovet Tanskan kansanpuolueelle jo 20 vuotta sitten. Se voi olla yksi syy siihen, että muiden puolueiden näkökulma maahanmuuttoon on muuttunut eniten juuri siellä. Nykyinen sosialidemokraattien johtama hallitus ajaa äärimmäisen tiukkaa maahanmuuttajapolitiikkaa tavoitteenaan nolla turvapaikanhakijaa.

Suomessa perussuomalaiset johtaa mielipidemittauksia ja Ruotsissa ruotsidemokraateista tuli viime vaaleissa niin iso, että hallituksen muodostamisesta tuli ennenkuulumattoman vaikeaa ja aikaa vievää. Nyt kaikki muut porvaripuolueet paitsi keskusta ovat avanneet oven ruotsidemokraateille, joten ensi vuoden eduskuntavaaleissa edellytykset ovat aivan toisenlaiset kuin kolme vuotta sitten. On surullista, että moderaatit, kristillisdemokraatit ja liberaalit ovat katsoneet vähemmän vastenmieliseksi avata oven oikeistopopulistiselle puolueella, jonka juuret ovat natsismissa, kuin etsiä yhteistyötä blokkilinjan yli vasemmiston kanssa.

Muutokset ovat menneet Suomessa samaan suuntaan kuin Ruotsissa, vaikka ei (vielä) niin pitkälle, että porvaripuolueet olisivat tehneet perussuomalaisten kanssa sopimuksen maahanmuuttopolitiikasta. Mutta tiivistettynä kaikki puolueet ovat jossain määrin kiristäneet näkemystään maahanmuutosta ja turvapaikkapolitiikasta, sitä enemmän mitä oikeammalle mennään puoluekartassa.

Muistamme vielä hyvin, kuinka keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat vuonna 2017 selittivät, ettei hallitusyhteistyötä voida jatkaa Jussi Halla-ahon jengin otettua vallan – syynä aivan liian suuret erot keskeisissä arvokysymyksissä.

Puolueiden pyhät perusarvot ja demokraattiset periaatteet voidaan näköjään uhrata vallan alttarille. Mutta sitä uhrausta ei tarvitsisi tehdä. Se voitaisiin välttää – jos vain haluttaisiin – niin kauan kuin on enemmistö puolueita, jotka kunnioittavat perusarvoja, osoittavat suvaitsevaisuutta ja kunnioittavat ihmisoikeuksia(käännös)
Hbl: Oborstade nationalister är plötsligt rumsrena 7.5.2021

Lainaus käyttäjältä: Tommy Westerlund, Hbl
Mutta tiivistettynä kaikki puolueet ovat jossain määrin kiristäneet näkemystään maahanmuutosta ja turvapaikkapolitiikasta, sitä enemmän mitä oikeammalle mennään puoluekartassa.

Tästä ei ole näyttöä, koska se ei pidä paikkaansa.

Muut puolueet kannattavat päinvastoin liberaalimpaa politiikkaa kuin ennen, sitä enemmän mitä enemmän vasemmalle mennään puoluekartassa. On sitten eri asia, että lyhtynsä pimentäneet puolueet ovat entistäkin haluttomampia keskustelemaan maahanmuutosta muuten kuin ympäripyörein ja joskus todellista tiukemmaksikin tulkittavin fraasein (vrt. Jutta Urpilaisen edelleen kauhisteltava yksittäinen lausahdus "maassa maan tavalla"). Yksi puolueiden käyttämä hämäys on ajaa vaivihkaa kansallisen maahanmuuttopolitiikan ulkoistamista EU:lle.

Lainaus käyttäjältä: Tommy Westerlund, Hbl
Muistamme vielä hyvin, kuinka keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat vuonna 2017 selittivät, ettei hallitusyhteistyötä voida jatkaa Jussi Halla-ahon jengin otettua vallan – syynä aivan liian suuret erot keskeisissä arvokysymyksissä.

Koskaan ei selvinnyt, mitä ne "keskeiset arvokysymykset" tarkoittivat puoluejohtajille esimerkiksi juuri maahanmuuttopolitiikassa.

Lainaus käyttäjältä: Tommy Westerlund, Hbl
Puolueiden pyhät perusarvot ja demokraattiset periaatteet voidaan näköjään uhrata vallan alttarille. Mutta sitä uhrausta ei tarvitsisi tehdä. Se voitaisiin välttää – jos vain haluttaisiin – niin kauan kuin on enemmistö puolueita, jotka kunnioittavat perusarvoja, osoittavat suvaitsevaisuutta ja kunnioittavat ihmisoikeuksia.

Eikä toimittajakaan selvennä, mitä perusarvot, suvaitsevaisuus ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen tarkoittavat juuri maahanmuuttopolitiikassa ja miten perussuomalaiset tai ruotsidemokraatit niitä ajamallaan maahanmuuttopolitiikalla loukkaavat. Perussuomalaisten vaatimuslistalta ei löydy mitään äärimmäistä, mitä ei olisi takavuosina pidetty yleisesti hyväksyttävänä vaan näennäinen radikaalisuus tulee Suomen ääriliberaaliin maahanmuuttopolitiikkaan ja valtamedian retoriikkaan tottumisesta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

valkovuokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 592
 • Liked: 1367
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2016 : 10.05.2021, 16:18:32 »
Katsoin Agendaa SVTltä viiikko sitten https://www.svtplay.se/agenda ,
ja hämmästyin, miten Moderaattien Ulf Kristersson puhui kuin nuivat persut!

Kokoomus on aiemminkin matkinut Moderaatteja, v 2017 heitti Halla-ahon PSn ulos, kuten Moderaateille ei tuolloin kelvannut Sverigedemokraatit.

Arvelen että Kokoomus jatkossa päättää että yhteistyö on mahdollista Perussuomalaisten kanssa.
PS ei kuitenkaan välttämättä kelpuuta Kokoomusta, vaan valitsee demarit ja keskustan. Hyvä niin

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 292
 • Liked: 11679
 • junior koodari
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2017 : 06.07.2021, 21:13:51 »
Löfven saa mandaatin pääministeriksi, mutta,,

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008106622.html

Lainaus
Sosiaalidemokraatti Löfven on johtanut Ruotsia vuodesta 2014 alkaen. Aika jona sosiaalidemokraatit hallitsivat Ruotsia ylivoimaisen suosittuina on enää kaukainen muisto. Löfvenin pitää kerätä tukea eri suunnilta demarien ja ympäristöpuolueen hallitukselle.

Ehkä ruotsissa alkaa järjen ääni palailemaan, tosin liian myöhään. vrt.matutulvaan.

Lainaus
Ruotsissa on totuttu siihen, että hallitukset tulevat oikeisto- tai vasemmistoblokista. Järjestelmä on jo jonkin verran rikkoutunut. Sen koossapito seuraavien valtiopäivävaalien jälkeen voi olla mahdotonta.

Kuningaskuntaa voivat odottaa kuohuvat ajat. Loputtomiin kannatustaan kasvattaneita ruotsidemokraatteja ei voida padota järjestelmän ulkopuolelle.

Ei varmaan voi, SD on ruotsin suurimpia puolueita, Muutaman vuoden päästä suurin.

heh,heh..
Lainaus
Ruotsin valtiopäiville on äänikynnys, jonka alle jääminen uhkaa sekä liberaaleja että ympäristöpuoluetta.

« Viimeksi muokattu: 06.07.2021, 21:26:23 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 196
 • Liked: 10874
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2018 : 07.07.2021, 10:34:01 »
Pohditaankohan Ruotsissa sitä mahdollisuutta, että tuohon äänikynnykseen tehtäisiin tarkennus, siten että se ei jatkossa koskettaisi ns. hyviä ja oikealla asialla olevia puolueita, mutta rasistit ja fasistit se siivilöisi pois?
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 684
 • Liked: 4223
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2019 : 19.07.2021, 15:30:52 »
Pohditaankohan Ruotsissa sitä mahdollisuutta, että tuohon äänikynnykseen tehtäisiin tarkennus, siten että se ei jatkossa koskettaisi ns. hyviä ja oikealla asialla olevia puolueita, mutta rasistit ja fasistit se siivilöisi pois?

Kakkiiko karhu metsään?

Ruotsidemokraateilla on nyt se näytön paikka, että osaavat pelata pelin oikein. Pitää tiukan linjan mutta argumentoida sivistyneesti. Silloin vassareilla on todella hankala tehtävä lajitella fasistiksi ja rasistiksi, mädiksi omenoiksi, jotka voidaan luokitella laittomiksi.

Jos edes yrittävät, niin se on jo puolueellista kansandemokratiaa uhkaavaa toimintaa. Meillähän on jo tämä ympäripyöreä "Vihapuhe"- termi millä voi mätkiä ketä hyvänsä, jos kuulut oikeaan puolueeseen.

Toisaalta, en yhtään yllättyisi, jos Ruotsi päätyisi näin ääliömäiselle kannalle. Se valtio on loistanut erinomaisesti ympäripyöreydessään. Nyt siellä pitäisi tajuta, että ovat niin kusessa mellakoivien lähiöstöjen sekä ihan kaupunkitasolla, että nyt tarttis tehdä jotain.

Ymmärtääkseni rakkaassa naapurivaltiossamekin muualalta sapuneet karjuvan työvoimapulan paikkaajat ovat valuneet etelään. Mitäpä jos valtiot tässä itämeren molemmilla  puolilla tekisivät arvan heitolla pätöksiä, että mihin osaan maata kukakin sukuineen sijoittuu.

Kun on tasainen toimeentulo eikä vakavampia rikoksia, niin voivat ihan niin kuin muutkin tässä maassa asuvat, niin voivat muuttaa minne hyvänsä.
Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 350
 • Liked: 6840
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2020 : 28.07.2021, 13:03:04 »

Sverigedemokraterna kakkosena


S    23,8 %
SD   21,6 %
M    21,0 %
V    13,3 %


Vänster nyt kaikkien aikojen huippuluvussa, kun pistivät epäluottamusta Lövenille.


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/novus-kraftigt-okat-valjarstod-for-vansterpartiet
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 546
 • Liked: 9428
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2021 : 28.07.2021, 13:27:33 »

Sverigedemokraterna kakkosena


S    23,8 %
SD   21,6 %
M    21,0 %
V    13,3 %


Vänster nyt kaikkien aikojen huippuluvussa, kun pistivät epäluottamusta Lövenille.


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/novus-kraftigt-okat-valjarstod-for-vansterpartiet

Tietääkö joku, missä määrin "herkillä" alueilla äänestetään Vänsteriä?  Näin joskus viime vuosikymmenellä äänestystilastoja Rosengårdista, ja siellä taisivat demarit olla varsin ylivoimaisia.  Olisi mukava tietää, mikä on uusruotsalaisten äänestysprofiili nykyään.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 887
 • Liked: 9333
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2022 : 28.07.2021, 15:07:41 »
SD on täysin oikeassa sosiaaliavustusten leikkausasiassa. Mahdollisimman paljon leikkausta mamuille ja jossakin tapauksissa kaikille. Samaan aikaan julkiselta sektorilta pillipiiparia pihalle mahdollisimman paljon ja nopeasti, tuloksena on se Monikulttuurin Reaktori jota kaikki vastuulliset ovat aina kaivanneet. Lopulta lähiöissä ja vähän muuallakin Reatori käy niin lämpöisenä että haittaväestö muuttaa kotimaihinsa ja jäljelle jäävä kovin fraktio voidaan laittaa vankiloihin.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 435
 • Liked: 2545
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2023 : 28.07.2021, 15:15:47 »
Olisi hyvä mikäli Vänstern kasvaa demarien kustannuksella. Se ajaisi porvarit sitä nopeammin liittoon SD:n kanssa, ja muutenkin demarien heikkeneminen olisi hyvä, sillä he ne tuon Ruotsin pehmototalitaarisen suvakkisysteemin pääasiallisesti rakensivat. Cuckservatiivi-oikeistolaiset alkoivat sittemmin myötäillä demarien luomia tasa-arvodogmeja, mutta he olivat sen alkuperäisiä pioneereja.

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 566
 • Liked: 1440
 • Lääninsomaliksi kelpaamaton
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2024 : 28.07.2021, 15:56:56 »
SD on ylivoimainen miesten keskuudessa. Ei tässä mitään uutta sinänsä, mutta ovat miesten keskuudessa kasvattaneet kannatustaan entisestään.

Koska Karl Fazer ja Stockmann, siksi myös irakit, afgaanit ja somalit. Suomi on aina ollut kansainvälinen.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 435
 • Liked: 2545
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2025 : 05.08.2021, 22:31:10 »
SD on nousussa, mutta rehellisyyden nimissä on todettava että Sentiolla on ollut aika huono "track record" heidän kannatuksensa mittaamisessa, joten tätä voinee pitää ikään kuin parhaana mahdollisena skenaariona:


justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 464
 • Liked: 6999
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2026 : 05.08.2021, 22:55:48 »
SD on täysin oikeassa sosiaaliavustusten leikkausasiassa. Mahdollisimman paljon leikkausta mamuille ja jossakin tapauksissa kaikille.

Suomessa kokoomus ehdotti samaa, mutta ainakin hommalla se tyrmättiin täysin. On perustuslain vastaista ja muutenkin hankalaa. Ehkä se onkin siitä kiinni kuka asian esittää.


justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 464
 • Liked: 6999
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2027 : 05.08.2021, 23:00:34 »
Ruotsin osalta peli taitaa olla jo pelattu. Edes ankarat tiukennukset maahanmuuttopolitiikkaan, jollaisia ei liene luvassa, eivät korjaisi jo tapahtunutta vahinkoa. SD:n voi siis sanoa tulevan jotenkin salonkikelpoiseksi vasta kun on jo liian myöhäistä parantaa ratkaisevasti tilannetta.

Suomessa olisi siis syytä tehdä perussuomalaisista salonkikelpoisia nyt kun meillä on vielä jotain mitä pelastaa. Jos jäädään kirkasotsaisina oppositioon räksyttämään seuraavat 1-3 hallituskautta niin ollaan samassa pisteessä kuin Ruotsi nyt eikä korjausliikkeitä voi enää tehdä.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 435
 • Liked: 2545
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2028 : 05.08.2021, 23:06:45 »
Minä en sitten jaksa yhtään kuunnella näitä "peli on pelattu"-kommentteja. Vaikka maassa olisi jo miljoonia tummajaistunkeilijoita, sitä enemmän pitää synkeällä päättäväisyydellä organisoida (poliittisesti) valkoinen kantaväestö taistelemaan heitä vastaan, ja niitä pettureita vastaan jotka päästivät heidät sisään. No surrender!

SD:n muuten täytyy tulevaisuudessa koventaa linjaansa. Ei he voi orjamaisesti tyytyä vain siihen armonmuruseen että muut porvaripuolueet "sietävät" heitä, vaan heidän täytyy vaatia muiden puolueiden tuloa heidän linjoilleen.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2021, 23:09:28 kirjoittanut viisitoista »

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 464
 • Liked: 6999
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2029 : 05.08.2021, 23:24:02 »
SD:n pitää päästä ensin valtaan. Linjan koventamisen aika tulee sitten kun salongit on valloitettu. Sama logiikka pätee niin ruotsindemokraatteihin kuin perussuomalaisiin.

Jos haluaa kääntää laivan kurssia, niin on kivuttava komentosillalle. Konehuoneesta käsin ei peräsintä käännellä.


viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 435
 • Liked: 2545
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2030 : 05.08.2021, 23:36:37 »
SD:n pitää päästä ensin valtaan. Linjan koventamisen aika tulee sitten kun salongit on valloitettu. Sama logiikka pätee niin ruotsindemokraatteihin kuin perussuomalaisiin.

Jos haluaa kääntää laivan kurssia, niin on kivuttava komentosillalle. Konehuoneesta käsin ei peräsintä käännellä.

Olen tästä suurin piirtein samaa mieltä kanssasi, enkä siksi tue sinimustien kaltaisia kärsimättömiä hötkyilijöitä jotka haluavat täydellistä puhtautta saman tien, mutta minulla on silti mielessäni luja vakaumus että tulevaisuudessa Euroopan nationalistipuolueiden tulee säännöllisesti koventaa linjojaan, eikä suinkaan päinvastoin. Mutta tasaisen varmasti, ei äkillisin tempauksin.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 404
 • Liked: 3888
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2031 : 06.08.2021, 00:00:37 »
SD on täysin oikeassa sosiaaliavustusten leikkausasiassa. Mahdollisimman paljon leikkausta mamuille ja jossakin tapauksissa kaikille.

Suomessa kokoomus ehdotti samaa, mutta ainakin hommalla se tyrmättiin täysin. On perustuslain vastaista ja muutenkin hankalaa. Ehkä se onkin siitä kiinni kuka asian esittää.Yksikään kokoomuslainen ei tue leikkauksia mamuilta. Jos tukee, ei ole näkynyt päätöksenteossa  kahteenkymmeneen vuoteen missään.

Mitä jos kokoomuslaiset ja kokoomusäänestäjät tekisivät pienenkin liikkeen täysin sairaan sekä lähtömaalle että vastaanottavalle haitallisen muka humanitaarisin perustein tehdyn maahanmuuton hankaloittamiseksi? Putoaisiko kannatus? Koko kuvio on Ruotsin vasemmistosta, jonka kiimaiseksi moottoriksi kokoomus lähti ylittäen jopa räyhävasemmiston hingun. Ei muuten kannata pidättää hengitystä linjamuutosta odottaessa.Suomessa olisi siis syytä tehdä perussuomalaisista salonkikelpoisia nyt kun meillä on vielä jotain mitä pelastaa. Jos jäädään kirkasotsaisina oppositioon räksyttämään seuraavat 1-3 hallituskautta niin ollaan samassa pisteessä kuin Ruotsi nyt eikä korjausliikkeitä voi enää tehdä.

Järki ei ole kirkasotsaisuutta! Me maksetaan velkarahalla muiden maiden velkojen hoitoa, korruptiota ja sikailua.

Mitä jos kokoomuslaiset lopettaisivat sairaan hypetyksensä liittovaltiosta, jossa Suomi maksaa ottolainauksella ja yliverotuksella muiden matalampaa verotusta ja korruptiota. Lopettaisivat EU:n überidioottimaisen ilmastopolitiikan tukemisen, joka oikeasti lisää saasteita ja luonnonvarojen tuhlailua  sekä siirtää työpaikat paikkoihin, joissa ei luonnolla, ilmansaasteilla ja työntekijän oikeuksilla ole mitään merkitystä.

Äläkä hyvä ihminen ala saarnaamaan politiikasta ja kuinka asia pitää myydä. Normaali järki ja siihen kuuluvat asiat on yritetty myydä kaikin mahdollisin keinoin lähes uskonnollisille fanaatikoille, joita kokoomusäänestäjät ja vasemmisto edustaa.

Salonkikelpoisuus tarkoittaa Jokaiselle kokoomusäänestäjälle keskustavasemmistoon ja liittovaltion kannattamiseen siirtymistä.  Konsensus on (kokoomuslaista) keskustavasemmistoa ja samalla linjalla jatkamista.Vanhojen sosialistien kädet ovat lasten veressä - punainen viiva kulkee Prahasta Magadaniin.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 684
 • Liked: 4223
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2032 : 07.08.2021, 15:39:46 »
Ruotsidemoraateilla ja Kokoomuksella on mielestäni se ero, että kokkarit hinkuvat millä hinnalla hyvänsä hallitukseen jotta saavat hivutettua "työperäistä maahanmuuttoa" = orjatyövoimaa, ettei vaan tarvitse maksaa palkkaa.

Rakkaassa naapurivaltiossa Ruotsidemokraateilla ovat silmät auenneet jo aikoja sitten, että mitä hallitsemattomasta maahanmuutosta seuraa. Kansankin olisi syytä oppia lukmaan uutisia.

Kun seuraavat hallitusneuvottelut pidetään täällä, niin persujen on lyötävä niin selvät ehdot pöytään, että kokkarit joutuvat ihan oikeasti ottamaan kantaa palkkaukseen ja kotimaisen tulevan työvoiman hyvinvoinnista huolehimiseen. Nykyinen hallitus kakat nakkaa nuorisopsykiatrian suuntaan.

Maltillisella oikeistolla ja demareilla on yhtäläisyytenä se niljakkuus, jolla kiemurrellaan eteenpäin. Vassarit sentään eivät pidä mitään maskeja vaan näyttävät ihan suoraan, että mihin suohon he haluavat maat ajaa. Keskusta pyllistää ihan mihin suuntaan hyvänsä, jotta pysyvät vallassa.

Jos tai oikastaan kun Ruotsidemokraatit pääsevät todenteolla valtaan, niin mielenkiintoisia aikoja eletään. Tanskassa ollaan esimerkkeinä. Kotoutetaan ensin jo riesana olevat ja katotaan sitä sitten.Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.

Hae-won

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 367
 • Liked: 340
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2033 : 07.08.2021, 19:09:57 »
Ruotsin osalta peli taitaa olla jo pelattu. Edes ankarat tiukennukset maahanmuuttopolitiikkaan, jollaisia ei liene luvassa, eivät korjaisi jo tapahtunutta vahinkoa. SD:n voi siis sanoa tulevan jotenkin salonkikelpoiseksi vasta kun on jo liian myöhäistä parantaa ratkaisevasti tilannetta.

Suomessa olisi siis syytä tehdä perussuomalaisista salonkikelpoisia nyt kun meillä on vielä jotain mitä pelastaa. Jos jäädään kirkasotsaisina oppositioon räksyttämään seuraavat 1-3 hallituskautta niin ollaan samassa pisteessä kuin Ruotsi nyt eikä korjausliikkeitä voi enää tehdä.
Juuri näin. Tässä on yksi keskeinen syy miksi etnonationalismia tulee vastustaa. Pragmaattiselle humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan tiukentamiselle löytyy mittavasti tukea kansan syvien rivien parista. Etnonationalismin kaltainen kiihkoilu syö puolueen kannatuspohjaa ja mainetta, mikä vaikeuttaa humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan tiukentamista.

Overtonin ikkuna on Suomessa sellainen, että Tanskan tai joidenkin Aasian maiden kaltaiselle humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan tiukentamiselle löytyy realistinen mahdollisuus, mutta kallonmittaustouhuille ei. Jälkimmäisistä haaveilu kuitenkin vaikeuttaa ensinnä mainittua.

Keskeinen syy Ruotsin vaikealle tilanteelle on toisen sukupolven maahanmuuttajien kotoutumisongelmat. Vaikka Ruotsiin ei tästä päivästä lähtien muuttaisi enää yhtään huonosti kotoutuvaa maahanmuuttajaa, olisi Ruotsissa silti kasvava maahanmuuttoon liittyvä ongelma, mikä johtuu maassa syntyvistä maahanmuuttajien jälkeläisistä jotka työllistyvät huonosti ja rettelöivät. Tänään Ruotsissa syntyvän 16-vuotiaana keppostelun aloittavan toisen sukupolven maahanmuuttajan tapauksessa ongelmat realisoituvat vasta ensi vuosikymmenen puolivälissä. Ruotsin tilanne on ongelmallisempi kuin miltä se näyttää: pelkkä uusien tulijoiden tarkempi seula ei auta. Tämä olisi syytä tiedostaa Suomessakin. Tämän takia Suomellakin on kiire.

Etnonationalismin vastustamiselle on toki toinenkin hyvä syy.
Ateisti. Feministi. Markkinatalouden kannattaja. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Humaanin päihdepolitiikan kannattaja. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolella. Kannatan työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa. Kansainvälisyyden ystävä. Etnonationalismia vastaan. Humanitaarisen maahanmuuton kriitikko.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 464
 • Liked: 6999
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2034 : 07.08.2021, 21:55:25 »
SD on täysin oikeassa sosiaaliavustusten leikkausasiassa. Mahdollisimman paljon leikkausta mamuille ja jossakin tapauksissa kaikille.

Suomessa kokoomus ehdotti samaa, mutta ainakin hommalla se tyrmättiin täysin. On perustuslain vastaista ja muutenkin hankalaa. Ehkä se onkin siitä kiinni kuka asian esittää.Yksikään kokoomuslainen ei tue leikkauksia mamuilta. Jos tukee, ei ole näkynyt päätöksenteossa  kahteenkymmeneen vuoteen missään.

Mitä jos kokoomuslaiset ja kokoomusäänestäjät tekisivät pienenkin liikkeen täysin sairaan sekä lähtömaalle että vastaanottavalle haitallisen muka humanitaarisin perustein tehdyn maahanmuuton hankaloittamiseksi? Putoaisiko kannatus? Koko kuvio on Ruotsin vasemmistosta, jonka kiimaiseksi moottoriksi kokoomus lähti ylittäen jopa räyhävasemmiston hingun. Ei muuten kannata pidättää hengitystä linjamuutosta odottaessa.Suomessa olisi siis syytä tehdä perussuomalaisista salonkikelpoisia nyt kun meillä on vielä jotain mitä pelastaa. Jos jäädään kirkasotsaisina oppositioon räksyttämään seuraavat 1-3 hallituskautta niin ollaan samassa pisteessä kuin Ruotsi nyt eikä korjausliikkeitä voi enää tehdä.

Järki ei ole kirkasotsaisuutta! Me maksetaan velkarahalla muiden maiden velkojen hoitoa, korruptiota ja sikailua.

Mitä jos kokoomuslaiset lopettaisivat sairaan hypetyksensä liittovaltiosta, jossa Suomi maksaa ottolainauksella ja yliverotuksella muiden matalampaa verotusta ja korruptiota. Lopettaisivat EU:n überidioottimaisen ilmastopolitiikan tukemisen, joka oikeasti lisää saasteita ja luonnonvarojen tuhlailua  sekä siirtää työpaikat paikkoihin, joissa ei luonnolla, ilmansaasteilla ja työntekijän oikeuksilla ole mitään merkitystä.

Äläkä hyvä ihminen ala saarnaamaan politiikasta ja kuinka asia pitää myydä. Normaali järki ja siihen kuuluvat asiat on yritetty myydä kaikin mahdollisin keinoin lähes uskonnollisille fanaatikoille, joita kokoomusäänestäjät ja vasemmisto edustaa.

Salonkikelpoisuus tarkoittaa Jokaiselle kokoomusäänestäjälle keskustavasemmistoon ja liittovaltion kannattamiseen siirtymistä.  Konsensus on (kokoomuslaista) keskustavasemmistoa ja samalla linjalla jatkamista.

Ok, no jos pidät vastapelureita niin mätinä, ettei niiden kanssa voi lähteä yhteistyöhön, niin mitä sitten ajattelit tehdä? Vaihtoehtoja ei kovin montaa ole ainakaan jos demokratian pelisäännöillä edetään. Vai ehdotatko demokratian korvaamista jollain muulla systeemillä?

Loputon vinkuminen ja valittaminen siitä miten mitään ei voi tehdä ei ole ainakaan allekirjoittaneelle mikään vaihtoehto. Vähän heikompikin diili on parempi kuin ei mitään diiliä.
« Viimeksi muokattu: 07.08.2021, 21:57:52 kirjoittanut justustr »

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 435
 • Liked: 2545
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2035 : 09.08.2021, 03:50:33 »
Jos Sentio on ollut puolueellinen SD:n hyväksi, niin SKOP puolestaan suosii vasemmistopuolueita - mutta sekin näyttää nyt SD:lle roimaa nousua:


L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 404
 • Liked: 3888
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2036 : 11.08.2021, 09:32:52 »
...

Ok, no jos pidät vastapelureita niin mätinä, ettei niiden kanssa voi lähteä yhteistyöhön, niin mitä sitten ajattelit tehdä? Vaihtoehtoja ei kovin montaa ole ainakaan jos demokratian pelisäännöillä edetään. Vai ehdotatko demokratian korvaamista jollain muulla systeemillä?

Loputon vinkuminen ja valittaminen siitä miten mitään ei voi tehdä ei ole ainakaan allekirjoittaneelle mikään vaihtoehto. Vähän heikompikin diili on parempi kuin ei mitään diiliä.

Viestissäni ei ehdotettu demokratian korvaamista, vaikka yritätkin (muuten varsin kusipäisesti) laittaa sellaista minun sanomaksi.

Onko jotenkin vaikea ymmärtää, ettei sellaista diiliä ole kokoomuksen(kaan) kanssa järkevää tehdä, jossa pitää hyväksyä holtiton muka humanitaarisin perustein tapahtuva maahanmuutto, liittovaltiokehitys, jatkuva velanotto, jolla rahoitetaan oman julkisen sektorin rahamääräistä kasvua ja mätetään rahaa holtittomasti muille kehitysapuna ja muka eurooppalaisena solidaarisuuden osoituksena?

Joko myönnyt kokoomuksen internationalismiin, Suomea, Eurooppaa ja maahanmuuton lähtömaita tuhoavaan politiikkaan sekä täysin järjettömään EU:n ilmastopolitiikkaan, joka kasvattaa saasteiden määrää tai olet yhteistyökyvytön. Myös kokoomuksen pitäisi tehdä myönnytyksiä. Vuosikymmeniin myönnytyksiä on tehty lähinnä vihreille, vasemmistolle ja demareille.
Vanhojen sosialistien kädet ovat lasten veressä - punainen viiva kulkee Prahasta Magadaniin.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 435
 • Liked: 2545
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2037 : 11.08.2021, 16:47:10 »

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 617
 • Liked: 22039
 • Blues for Allah
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2038 : 23.08.2021, 12:08:17 »
Jimmie Åkesson pääministerin erosta.

https://www.suomenuutiset.fi/jimmie-akesson-paaministerin-erosta-lofvenin-lahto-on-merkki-hajoavan-poliittisen-liikkeen-epatoivosta/
---

”Synkeä aika Ruotsin historiassa”

Läfvenin eroilmoitus on saanut läpi puoluekentän ymmärtäviä ja selkää taputtavia kommentteja. Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson muistuttaa kuitenkin Löfvenin kauden pimeästä puolesta:

– Stefan Löfvenin hallituskausi on synkkä luku Ruotsin historiassa. Törkeä rikollisuus, massamaahanmuutto, rinnakkaisyhteiskunnat, tukiriippuvaisuus, energiakriisi ja paljon, paljon muuta.

– Pääministerin ja istuvan puoluejohtajan vaihtaminen juuri kun vaalitaistelu on lähdössä käyntiin, on lähinnä osoitus hajoavan poliittisen liikkeen epätoivosta. Se lupaa Ruotsille hyvää pitkällä tähtäimellä, Åkesson veisteli Twitterissä. Ruotsissa pidetään valtiopäivävaalit ensi vuoden syyskuussa.
---

Lopun alkua Ruotsin ainoalle oikelle 1899 -> natsistiselle rodunjalostuspuolueelle? Hakaristit ja kaikki tuli Ruotsista. Kalloja mitattiin Suomessa... Vaikka kuinka monta dokumenttia on Ruotsin (kansallis)sosiaalidemokraattista puoluetta vastaan, yksi vaikka tuolta:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/02/17/rotuoppia-ruotsalaisittain
 
« Viimeksi muokattu: 23.08.2021, 12:15:52 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 617
 • Liked: 22039
 • Blues for Allah
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2039 : 23.08.2021, 12:54:53 »
Olisiko nyt oikea aika liittää myös Suomessa kansallissosialistit  sosiaalidemokraatteihin, koska he liittyivät normidemareihin 30-luvun lopulla. ehkä he löysivät poliittisen kotinsa samoin kuin Ruotsissa?

Axel Olof Freudenhalia on käsitelty liian silkkihansikkain Suomessa. Mitaleja jaetaan vielä nykyäänkin hänen nimissään, vaikka hän oli mitä pahin rasisti.
Suomalaiset olivat hänen mukaansa alempaa rotua kuin ruotsalaiset, jotka olivat arjalaista rotua. Sosiaalidemokraatit ovat hyvin paljon, RKP:n lisäksi. Ovat edelleen samaa mieltä ja myöntävät nykyäänkin mitaleita rasismin nimissä.
Miten siellä puoluetoimistolla @Matias Turkkila , olisiko tässä vähän aihetta puraista niitä puolueita, jotka olivat kansallissosialismin puolella aikanaan?

Ruotsidemokraatithan tekivät mainion dokumentin Ruotsin sosiaalidemokraattien yhteyksista natseihin, mutta he eivät olleet fasisteja.
Suomessa IKL, AKS... ja muut liikkeet olivat fasisteja, mutta eivät kansallissosialisteja. Fasistien ja kansallissosialistien huomattavin ero oli siinä, ettei fasistit olleet rotukriittisiä, vaan sallivat kaikkien uskontoryhmien ja rotujen toiminnan Suomen puolesta. Kansallissosialistit vaativat etnistä puhdistusta.
Suomen rintamilla mustalaiset, juutalaiset, muslimit... kaikki puolustivat Isänmaata!

OHHOH mikä ot! :facepalm:


« Viimeksi muokattu: 23.08.2021, 12:57:29 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-