Kirjoittaja Aihe: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)  (Luettu 593226 kertaa)

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 993
 • Liked: 9808
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2040 : 23.08.2021, 13:00:34 »
^Minäkin olen varsin tietoinen Freuentaaleista, nazipuolueen liittämisestä sdpeehen ja monista muista hassunhauskoista faktoista mutta tämä on tietoa jota 99% suomalaisista ei tiedä eikä kykene ymmärtämään joten parempi että PS johto ei sitä kerro. Kerrotaan me sitten sitä pienissä porukoissa valikoidulle yleisölle..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 942
 • Liked: 22633
 • Blues for Allah
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2041 : 23.08.2021, 13:44:27 »
^Myos Suomessa natsipuolue liitettiin SDP:n ja vielä yksi jäsenistä jatkoi poliittista uraansa menestyksekkäästi sodan jälkeen. Juurikin SDP:ssä.

Kaivelkaa hompanssit Suomen historiaa ihan vaikka vain wikipediasta, niin löydätte monia outoja tarinoita joita ei välttämättä ole haluttu tuoda julkisuuteen. Yksi näistä oli Ruotsin ja Suomen sosiaalidemokraattisten puolueiden yhteys Natsisaksaan Kansallissosialistiseen puolueeseen! :o
« Viimeksi muokattu: 23.08.2021, 14:18:26 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 974
 • Liked: 24414
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2042 : 23.08.2021, 14:48:16 »
Jimmie Åkesson pääministerin erosta.

https://www.suomenuutiset.fi/jimmie-akesson-paaministerin-erosta-lofvenin-lahto-on-merkki-hajoavan-poliittisen-liikkeen-epatoivosta/

Suomen mediassa Löfvenin erosta uutisoitiin siihen malliin, että menestyksekäs pääministeri nyt vaan haluaa lopettaa pitkän uran jälkeen ja mennä eläkkeelle. Ruotsin päivänpolitiikkaa aika tiiviisti seuranneena ihmettelen kuitenkin Suomen median kehnoa tietämystä siitä miten asiat Ruotsissa oikeasti hoidetaan ja miksi hän erosi.

Ruotsin järjestelmä vaalilistoilla on johtanut siihen, että puoluejohdolla on poikkeuksellisen paljon valtaa puolueiden sisällä. Puoluejohtohan käytännössä päättää kenet voidaan valita eduskuntaan ihan riippumatta äänimääristä. Tämän puitteissa puoluejohtaja istuu erittäin tukevasti koska hän pystyy siirtämään soraäänet syrjään uhkaamalla poistamalla ne vaalilistoilta. Tästä syystä Ruotsin puolueiden sisällä vallitsee suuri näennäinen konsensus johdon linjasta eikä kukaan uskalla sanoa mitään.

Konsensuksellakin on kuitenkin rajansa ja kun puolueiden kannatus laskee tarpeeksi, johtajalle ilmoitetaan että on aika lähteä ja hän "eroaa". Löfven ei siis eronnut vaan hänet erotettiin koska demarit ovat jo olleet pitkään luisussa hänen kanssaan eikä ensi vuoden eduskuntavaalit povaa hyvää demareille.

Tämä sama "eroaminen" on tapahtunut jo useasti lähivuosina. Löfvenin edeltäjät Håkan Juholt ja kleptomaani Mona Sahlin pistettiin pellolle samalla lailla. Kokkareissa edelliselle puheenjohtajille Anna Kinberg Batralle ja kuulapää Fredrik Reinfeldtille näytettiin myös ovea.

Löfvenin pääministeriys on kuitenkin ollut yksi kriisi toisensa jälkeen, joka juuri johti huonoon kannatukseen. Löfvenin hallinto on leimannut apaattisuus ja passiivisuus, jonka puitteissa koko yhteiskuntajärjestelmä on romahtamispisteessä. Poliisi, koulu, terveydenhuolto, energiahuolto ja moni muu yhteiskunnallinen toiminto on täysin retuperällä tai jopa ihan toimimaton. Löfvenin aikana Ruotsin on nopeasti ollut lähestymässä kehitysmaatasoa mallia Etelä-Afrikka.

Perimmäinen syy on ollut Ruotsidemokraattien nousu, jonka puitteissa demarit eivät ole pystyneet muodostamaan enemmistöhallitusta ilman vihreiden tukea. Ruotsin ns. blokkipolitiikka on myös johtanut siihen, että hallituskumppaneita on vähän ja demarit ovat joutuneet tyytymään siihen mitä on tarjolla. Vihreät pääsi sen takia ensimmäistä kertaa hallitukseen Löfvenin kanssa aiheuttaen lukuisia kriisejä järjettömillä vaatimuksillaan.

Viimeisten vaalien jälkeen demarien kannatus laski niin alas, että he joutivat muodostamaan vähemmistöhallituksen vihreiden kanssa keskustapuolue ja liberaalit oppositiossa istuvina tukipuolueina. Kaikki kolme pienpuoletta ovat kuitenkin ääriliikkeitä, joilla on mm. rajaton maahanmuutto ja yliampuvat ilmastotoimet agendalla. Tämä hallitusstrategia teki demareista pienpuolueiden panttivangin ja politiikasta on tullut yhä järjettömämpää kuten esim. Gotlannin kalkkikaivosten sulkemiset, ja ydinvoimalupien viivyttäminen (joudutaan sulkea), massamaahanmuuton jatkuminen jne.

Löfven itse ei ole mikään järjen jättiläinen mutta erinomaisen vallanhaluinen ja fanaattinen Ruotsidemokraattien vastustaja. Kun tähän lisätään demarien itse rakentama blokkipolitiikkaan tukeutuva pattitilanne ja pienpuolueiden kiristysmahdollisuus, maan hallitseminen muodostui mahdottomaksi.

Tämän puitteissa demarit ovat nyt siis päättäneet vaihtaa puoluejohtaja siinä toivossa, että kannatus olisi pelastettavissa ensi vaaleja varten. En tosin ole lainkaan varma että se onnistuu. Kaikki viittaa siihen, että seuraava hallitus muodostetaan porvaripohjalta Ruotsidemokraattien kanssa.
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 531
 • Liked: 2711
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2043 : 23.08.2021, 22:25:59 »
Löfven todella sai kenkää, pitkälti syystä, että jatkuvilla typerillä lausunnoillaan nosti SD:n kannatusta.
Jopa ääriuskovaissossut pelästyivät tätä.

SD:n tulevan vaalituloksen kannalta, olisi ollut erittäin hyvää jos Löfven olisi vielä jatkanut. 
Löfvenin lähtö tietää hieman lisää työtä SD:lle, koska SD:n paras vaalityöntekijä luovutti 8)
https://www.youtube.com/watch?v=kf5g_E-28hg

” Jos haluat tietää, kuka sinua hallitsee, katso ketä et saa arvostella.” ‑Voltaire."

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 666
 • Liked: 3004
Vs: 2009-10-27 Ruotsidemokraattien kannatustilanne (yhdistetty)
« Vastaus #2044 : 05.01.2022, 15:10:42 »
Demarien kannatus on aivan liian korkealla, mutta ainakin SD on nyt kirinyt sikäläisten kokkareiden ohitse (ja liberaalit ja vihreät ovat tätä menoa putoamassa eduskunnasta). Tämä mamutaustainen politiikan bloggari väittää että nyt alkaa moderaateilla puntti tutista, sillä he haluaisivat vain hyväksikäyttää SD:tä, antamalla heille vain jotain vaikutusvallan murusia, mutta se tulee olemaan vaikeaa jos SD on heitä vahvempi - tässä piilee opetus myös persuille: