UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Milloin ja miten nuivistuit?  (Luettu 410756 kertaa)

Maalaistollo

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 133
 • Perunanenä
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1230 : 13.09.2017, 19:37:12 »
Varhaisin nuivuuskokemukseni lienee 90-luvun alkupuolelta, kun somaleja ilmestyi maahan. Ei tosin meillepäin, sen verran syrjässä ollaan. Saivat kuulemma uudet vaatteet, rahaa ja asunnon tekemättä yhtään mitään. Kummeksuin että mitäs se sellainen on. Kai niillä jokin hätä oli kotimaassaan, mutta kauas olivat matkanneet. Eikö olisi lähempää majoitusta löytynyt? Vaan mitäs näistä, kaupungeissa kun oli kaikenlaista muutakin kummaa aina raitiovaunuista tavarataloihin. Miksei mustia miehiäkin. Sitten kaveri kerran heitti että mitäs jos jokaisen perheen olisi pakko ottaa yksi sellainen asumaan luokseen? En osannut muodostaa loogista argumenttia lapsen järjellä, mutta olemukseni ytimestä kajahti "Ei käy!" vastauksena.

Viime vuodet olen torkkunut omassa arjen harmaudessani. Arabikevät, jaahas. Nyt näitä lappaa ovista ja ikkunoista. Voi kun siellä on köyhää ja kurjaa nyt kun hallitukset on kaadettu sekä diktaattorit syösty vallasta ja milloin mikäkin asejoukko pitää omanlaistaan järjestystä. Ehkä niillä on vielä vaiheessa ja homma hakusessa, ehkäpä demokratioita pian kukoistaa kuin niityllä vehmaalla kukkasia. Tai ehkä ei. Ei hyvältä näytä, kun terveet nuoret miehet kirmaavat Euroopan halki pohjolaan perustuloa penäämään, sen sijaan että yrittäisivät laittaa maansa kuntoon. Täällä ei kukaan sormia napsauttamalla luonut yhtä maailman vakaimmista ja turvallisimmista yhteiskunnista. Siihen meni vuosikymmenien uurastus yhteistuumin. Ja nyt tätä ihmettä nimeltä Suomi ollaan ehdoin tahdoin kampeamassa kumoon, osa tyhmyyttään, osa ahneuttaan. Ei käy.

Heimoveljeni esittäytymisketjussa neuvoi että tyyli vapaa. Kunhan löydän sopivan lajin. Tärkeintä etten enää torkahda - sitä tuskin tapahtuu. Kenties saan heräteltyä muitakin. Nuivistuminen ei paljoa vaadi: riittää kun lukee uutiset ja vähän miettii lukemaansa. Homman löysin puolivahingossa kuluvan vuoden aikana, ja hyvä että löysin. Mitä enemmän luen ah niin monipuolisesta perseilystä, sitä enemmän sieppaa sekä hävettää etten ole osannut kuvitellakaan miten syvän suon reunalla seisotaan jo vesi polvissa.

Bordercollide

 • Vieras
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1231 : 02.11.2017, 23:13:31 »
Nuivistumiseni alkoi silloin kun heräsin median toimintatapoihin Halla- ahoon liittyvien vihervasemmistonaisten "raiskaustoive"väitteiden tiimoilta. Tiedostin kyllä jo tuolloin ettei kaikkiin lehtijuttuihin ja lööppeihin ole uskominen. En silti koskaan ollut vielä tajunnut kuinka paljon, ja missä mittakaavassa media oikeasti valehtelee päin näköä tavalliselle hyväuskoiselle kansalaiselle joka ei muuta halua kuin lukea aamun lehdestä mitä maailmalla on (noin suurinpiirtein) tapahtunut.

Tämä median nostattama Halla- ahon raiskaustoiveväite sai aluksi minussa suuren raivon aikaan tuota perkeleellistä, ja silloin vielä tuntematonta Halla- aho- nimistä hahmoa kohtaan. Sitten joku normaali ihminen ihan rauhallisesti nettipalstalla kehotti minua tutustumaan kyseisen kirjoituksen asiasisältöön. Menin, luin, näin, ja tajusin: minua on kusetettu.

Tuon tapauksen jälkeen aloin seurata tiiviimmin netin tarjoamaa informaatiota ja verrata sitä median tarjoamaan tiedotukseen. Tajusin kuinka monenkirjavaa - ja jopa uskottavampaa - tietoa on tarjolla asioista jotka taviksen kannalta ovat ns. virallisia totuuksia. Koko ajan on vuosien varrella tullut selvemmäksi miten media vääristelee asioita, sanomisia ja kieroilee minkä ehtii. Sen olen jo oppinut että jos haluaa tietää mitä on tapahtunut ei kannata uskoa yhtään mitään ensikäden tietoa.

Seuraava harppaus nuivistumista kohti tapahtui kun sain tietää turvapaikanhakijoiden suomalaisiin kohdistamista raaoista rikoksista joista vaikenivat sekä media että poliittiset johtohahmomme. Aloin havahtua siihen miten epätasapuolisesti maahanmuuttoon liittyvistä negatiivisista asioista uutisoidaan. Sitten tuli mm. asema- aukiolla tapahtuneeseen hyppypotkutapaukseen liityvät kohinat ja Peli poikki- marssit joihin katsoi jopa valtion johto tarpeelliseksi osallistua. Miksi yksikään näistä suomalaisuhreista ei ollut Peli poikki- marssin arvoista? heräsi kysymys. Ja erityisen vastenmielistä on ollut lukea miten nämä suomalaisia uhreja esiin nostavat tahot yritetään leimata uhreja omiin agendoihinsa käyttäviksi hyväksikäyttäjiksi jotka eivät oikeasti muka välitä uhriesta ja heidän omaistensa kärsimyksestä. Jostain syystä esim.Sipilää ei syytetä Jimi Karttusen kohtaloa hyväksikäyttäväksi tunteilijaksi jolla epäiltäisiin olleen omat agendansa osallistua kys. marssiin ja käyttää Karttusta tällä tavalla hyväksi.

Viimeinen pisara nuivistumiselle oli Turun terrori- isku, ja etenkin se millä asenteella maamme johto - sekä nykyinen että myös jotkut entiset johtohahmot somessa - asiaan reagoivat. Tällä hetkellä minulle on täysin selvää ja kirkasta että nykyinen hallituksemme ei ole meidän suomalaisten puolella. On hyytävää olla tietoinen että näin de facto on asia. Meillä on säälittävä, munaton, vieraskorea ja selkärangaton lässynläähallitus jolle oman maan ja omien kansalaisten etua tärkeämpää on se että nämä hallituksessa patsastelevat yksilöt itse näyttävät hyviltä ihmisiltä muun maailman silmissä. Ison harppauksen nuivistumiselle tein myös siksi koska turun iskun jälkeen havaitsin miten kuvottavasti meitä tavallisia suomalaisia pyritään johdattelemaan tuntemaan myötätuntoa terroristeja kohtaan joilla oli niin vaikea lapsuus ja elämä. Näin teki mm. Yle vain päivä iskun jälkeen. Aivan absurdia oli lukea joka tuutista mitä tunteita meillä on lupa iskun vuoksi tuntea, ja sanelua siitä mitä meidän pitää asiasta ajatella. Tavallisen suomalaisen normikansalaisen yli marssitaan pilkkalaulu soiden ja me jotenkin pidämme tätä normaalina olotilana.

Sen voin vielä itsestäni sanoa etten kuulu mihinkään puolueeseen ja mielipiteeni pohjautuvat aina individualistiseen periaatteeseen. Ihmiset tulee siis lähtökohtaiesti aina kohdata yksilöinä. Kukaan ei ole vain se viiteryhmä johon on sattuman oikusta syntynyt.
« Viimeksi muokattu: 05.11.2017, 20:18:47 kirjoittanut Bordercollide »

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 315
 • Liked: 4043
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1232 : 13.11.2017, 08:32:51 »
Aivan absurdia oli lukea joka tuutista mitä tunteita meillä on lupa iskun vuoksi tuntea, ja sanelua siitä mitä meidän pitää asiasta ajatella. Tavallisen suomalaisen normikansalaisen yli marssitaan pilkkalaulu soiden ja me jotenkin pidämme tätä normaalina olotilana.
Koko kirjoituksesi oli hyvä, mutta nostin siitä lainaukseen nyt vain tämän pienen, yllä olevan pätkän.

Nuivuus perustuu järkeen, eli juuri tuossa prosessissa, minkä kuvasit, on aivan normaalia päätyä siihen johtopäätökseen, että monikulttuurisuutta ajetaan ylhäältä alaspäin päällemme niin voimallisesti, ettei se ole enää moraalisesti oikeaa. Kriittinen, omalta kohdaltaan ajatteleva ihminen näkee tämän ja tekee siitä omat johtopäätöksensä. Varaukseton maahanmuuttomyönteisyys, jollaista esim. juuri RHC-ryhmäläisissä tmv. näkee, perustuu luullakseni valheelliseen käsitykseen todellisuudesta; se on tunnepitoista, se perustuu valheelliselle uutisoinnille, se ei osaa kyseenalaistaa ylhäältä annettua; virallista totuutta, uutisointia, valtamedian johtavia toimintaperiaatteita, monikulttuurisuutta läpileikkaavana teemana.. .
Sen voin vielä itsestäni sanoa etten kuulu mihinkään puolueeseen ja mielipiteeni pohjautuvat aina individualistiseen periaatteeseen. Ihmiset tulee siis lähtökohtaiesti aina kohdata yksilöinä. Kukaan ei ole vain se viiteryhmä johon on sattuman oikusta syntynyt.
Paikallaan oleva loppukaneetti, samaan poliittiseen riippumattomuuteen olen itsekin päätynyt, vaikka hetken olin EK-vaalien 2011 jälkeen Perussuomalaisen puolueen jäsen. On hyvä säilyttää itsellään ajattelun vapaus, ja kyky tarkastella asiaa sen ulkopuolelta.
~ visualize your highest self, then start showing up as her ~

Bordercollide

 • Vieras
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1233 : 14.11.2017, 19:31:56 »
Sen voin vielä itsestäni sanoa etten kuulu mihinkään puolueeseen ja mielipiteeni pohjautuvat aina individualistiseen periaatteeseen. Ihmiset tulee siis lähtökohtaiesti aina kohdata yksilöinä. Kukaan ei ole vain se viiteryhmä johon on sattuman oikusta syntynyt.
Paikallaan oleva loppukaneetti, samaan poliittiseen riippumattomuuteen olen itsekin päätynyt, vaikka hetken olin EK-vaalien 2011 jälkeen Perussuomalaisen puolueen jäsen. On hyvä säilyttää itsellään ajattelun vapaus, ja kyky tarkastella asiaa sen ulkopuolelta.

Näin on. Maailmojani mullisti aikoinaan kun luin jutun natseista. Olin aina luullut että natsit olivat pahoja ihmisiä ja Hitler hirviö. Sitten sain kuulla että natsit olivatkin aivan tavallisia tuon ajan saksalaisia ja Hitler oli omasta mielestään pelastamassa maailmaa. Sama logiikka tuntuu vaikuttavan aina kaikkia katastrofaalisia lopputuloksia ennen olivat ne sitten totalitaristisia poliittisia järjestelmiä, tuhokultteja tai vaikkapa karmaisevia lääkinnällisiä toimenpiteitä kuten lobotomia; tarkoitus on yleensä aina hyvä, ja tavoitteena on kärsimyksen vähentäminen ja maailman pelastaminen. Tie helvettiin on todellakin päällystetty hyvillä tarkoituksilla. Vois sanoa että kolme prinsiippiä takaa varman tuhon:

- Varmuus omasta oikeassa olemisesta.
- Vakuuttuneisuus omasta hyvyydestä. Siis siitä että itse on hyvien ihmisten puolella pahaa vastaan.
- Kollektivismi. Yksittäinen henkilö joutuu aina tekemään kompromisseja myönnytyksiä oman ajattelunsa suhteen ryhmänsä hyväksi. Joukkopsykoosissa on helppo juosta ryhmän mukana vaikka jyrkänteeltä alas.

Oma maailmankuvani on kertaalleen muuttunut niin radikaalisti että minusta on tullut päättämätön haihattelija kun pitäisi olla jotain mieltä asioista. En yleensä uskalla muodostaa liian varmoja mielipiteitä oikein mistään ja kyseenalaistan omia käsityksiäni koko ajan. Olen alkanut kammoamaan kollektivismia. Kollektivismi ei mielestäni kuvaa pelkästään yhteisöllistä elämäntapaa vaan se on kokonainen mielentila. Pelkään joukossa tyhmentymistä ja olenkin alkanut karttaa kaikenlaisia ryhmiä. Näin jo painajaisiakin kun tein tänne hommalle tunnukset ja nimmarin alapuolella lukee "jäsen".  ;D  Säikähdin niin pahasti että tein asiasta uuden keskustelunaloituksenkin Kuka lasketaan hommalaiseksi? Mielipiteeni ovat omiani ja edustan vain itseäni. En siis halua että kirjoituksini luetaan "hommalaiset"- nimisen ryhmän mielipiteinä vaan vain ominani.

Mutta aika varma olen nyt tällä hetkellä siitä että olen pahasti nuivistunut ja pidän maahanmuuttovyöryä Eurooppaan ja siihen liittyviä ongelmia isona uhkana koko tulevaisuudelle. Pidätän silti oikeuden itselläni muuttaa mieltäni hetkenä minä hyvänsä mistä tahansa asiasta. En tosin usko että tämä näkemys tulee kovin helposti muuttumaan.

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 315
 • Liked: 4043
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1234 : 22.11.2017, 18:24:38 »
Oma maailmankuvani on kertaalleen muuttunut niin radikaalisti että minusta on tullut päättämätön haihattelija kun pitäisi olla jotain mieltä asioista. En yleensä uskalla muodostaa liian varmoja mielipiteitä oikein mistään ja kyseenalaistan omia käsityksiäni koko ajan. Olen alkanut kammoamaan kollektivismia..

Olipa loistavaa, ajatuksia herättävää jatkopohdintaa.

Sitä jäin miettimään tämän asian kohdalla, että jonkinlainen poliittinen voimavarojen keskittäminen lienee kuitenkin paikallaan ja kuten sanoit, kompromisseja on pakko tehdä, jotta asiassa edettäisiin.

On hyvä kyseenalaistaa käsityksiään jatkuvasti, olen samaa mieltä, mutta koen silti, että järkevään lopputulokseen päädytään kun aletaan hahmottamaan nuivuuden kautta, kriittisesti yhteiskuntaa - juuri noita yllä mainitsemiasi lainalaisuuksia (median osuutta, asioiden siloittelua ja parhain päin selittämisiä, vääristelyä, mielipidemanipulaatiota ym. mitä laajamittaisesti harjoitetaan).

Toivoisin, että tämä on ketju, jota Homman ulkopuolelta runsaasti seurataan. Tämä on yksi alustan tärkeimmistä keskustelulangoista.
~ visualize your highest self, then start showing up as her ~

Mikko76

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 6
 • Liked: 31
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1235 : 31.01.2018, 12:15:45 »
Itse olen ollut poliittisesti aktiivinen kymmenkunta vuotta. Uskollinen kokoomusporvari viime joulukuuhun asti, jolloin aloin vähän itse etsimään tietoa maahanmuutosta ja sen realismista euroopassa ja ruottissa. Olin suorastaan järkyttynyt, eihän näistä meidän iltapäivälehdet puhu mitään. Enintään joku yksittäistapaus alaviitteenä. Samaan syssyyn tuli vielä hallituksen aktiivimalli, niin sanoin irti jäsenyyteni kokoomuksesta. Ja olen toiminut jopa paikallisyhdistyksen pj:nä. Vaaleissa äänestin Lauraa. Suomi takas perkele.

Tuplis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 169
 • Liked: 75
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1236 : 15.03.2018, 09:14:54 »
Aina olen ollut kiinnostunut oikeasta ja väärästä, sitä kautta sitten myös politiikasta.  Vanhemmiten sitä on ajatellut, että vaikka en itsestäni osaa olla huolissani, minulla on pientä jälkikasvua enkä mä halua jättää niille etnohelvetiksi muuttunutta konkurssipesää perinnöksi.  Ja jos sen asianlaidan muuttaminen vie kaiken mitä mulla on tarjota, on se mun silmissä pieni hinta.

Maahanmuuttokriittiseksi taisin kokea itseni jotain 2003-2007, tuli kirjoiteltua erääseen vieraskirjaankin silloin tällöin.  Sittemmin havaitsin olevani ihan suoraan maahanmuuttovastainen ja hyvä niin.  Jos kotimaata arvostaa, sen muuttaminen ulkomaalaiseen suuntaan on miinusta.  Ei ole mitään syytä sille, miksi Suomi ei voisi olla maailman paras maa suomalaisten ehdoilla ja suomalaisia varten.

Koivuniemi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 22
 • Liked: 11
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1237 : 12.06.2018, 12:54:49 »
Lyhyestä virsi kaunis.

Sen lisäksi ettei massiivisesta sossumuutosta ole meille mitään hyötyä vaan suoranaista haittaa, koitetaan sitä hehkuttaa ja puolustella kyseenalaisin keinoin ja argumentein. Mitta tuli täyteen; välinpitämättömyys ("ei se kuitenkaan mun elämään vaikuta") on vaihtunut kantaaottavuudeksi ja jossain määrin jopa haluksi vaikuttaa yhteiskunnan kehityksen suuntaan.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 676
 • Liked: 2371
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1238 : 13.06.2018, 02:34:26 »
Aina olen ollut kiinnostunut oikeasta ja väärästä, sitä kautta sitten myös politiikasta.  Vanhemmiten sitä on ajatellut, että vaikka en itsestäni osaa olla huolissani, minulla on pientä jälkikasvua enkä mä halua jättää niille etnohelvetiksi muuttunutta konkurssipesää perinnöksi.  Ja jos sen asianlaidan muuttaminen vie kaiken mitä mulla on tarjota, on se mun silmissä pieni hinta.

Maahanmuuttokriittiseksi taisin kokea itseni jotain 2003-2007, tuli kirjoiteltua erääseen vieraskirjaankin silloin tällöin.  Sittemmin havaitsin olevani ihan suoraan maahanmuuttovastainen ja hyvä niin.  Jos kotimaata arvostaa, sen muuttaminen ulkomaalaiseen suuntaan on miinusta.  Ei ole mitään syytä sille, miksi Suomi ei voisi olla maailman paras maa suomalaisten ehdoilla ja suomalaisia varten.
Tuplis vaikuttaa tutulta vuosien takaa. Joskus 15 vuotta sitten itsekin havaitsin jotain vikaa yhteiskunnassamme ja kehityksessämme. Törmäsin muutamaan bloggariin ja sitten Halla-ahoon ja sitä kautta moniin muihin. Huomasin, että heillä oli asiaa...

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 086
 • Liked: 2593
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1239 : 14.06.2018, 07:41:49 »
Itsellä nuivistuminen alkoi jo toistakymmentä vuotta sitten rauhanturvahommissa ollessani. Senhän aiheutti tämä Suomen turvapaikkapolitiikka ihan täysin.
Oltiin kaverin kanssa vartiossa toiminta-alueella, vahtimassa jotain kirkkoa tjsp. no, paikalle lampsii sitten paikallinen kähtävä ja rupeaa puhumaan suht' sujuvaa suomea.
Sitten tietenkin siinä ihmettelin, että missä sitä suomea on oppinut puhumaan noin sujuvasti. Tähän kähtävä totesi muuttaneensa Suomeen pakolaisena 90-luvun alussa ja nyt tuli sitten lomailemaan kotimaahansa. Tuli kyllä sellainen fiilis, että ehkä tuossa turvapaikkajärjestelmässä olisi parantamisen varaa.

Tästä oli toinenkin hyvä tarina, kun tällaisia lomailevia, Suomessa asuvia, pakolaisia tuli uudemman kerran vastaan. Yksi kaveri meidän ryhmässä oli vielä enemmän kuin minä kypsynyt näihin, jotka tulivat jotain sönköttämään suomeksi kun näkivät Suomen lipun sotilaan hihassa.
Oltiin tämän kaverin kanssa jossain pykälässä, kun kähtävä tuli jotain selittämään. No, me ei aluksi noteerattu sitä mitenkään mutta molotus suomeksi vain jatkui. Sitten käytiin tällainen lyhyt keskustelu kaverin ja lomailevan pakolaisen välillä:

Pakolainen: Moi, minä puhua ja asua suomi, mitä teille kuuluu?
Rauhanturvaaja: ---------- (syvä hiljaisuus ja laskentaa kymmeneen)
Pakolainen: Moi, minä Suomesta niin kuin sinäkin, pidätkö sinä minun kotimaa?
Rauhanturvaaja:-------------- (hampaiden purentaa ja kiukun pidättelyä)
Pakolainen: (sama molotus jatkuu)
Rauhanturvaaja: Eli sä ymmärrät suomea?
Pakolainen: joo, minä ymmärtää suomea
Rauhanturvaaja: No hyvä, PAINU SITTEN VITTUUN SIITÄ!!!

Keskustelu loppui tähän ja lomaileva pakolainen lähti hipsimään pois paikalta ja jätti meidät rauhaan. Todettiin kaverin kanssa, että on meidänkin verorahat taas hyvässä käytössä. Me ollaan turvaamassa rauhaa, että pakolainen voisi tulla lomailemaan kotimaahansa ja sitten lähteä takaisin Suomeen nostamaan kelan tukiaisia.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 277
 • Liked: 17354
 • Soon korkeemmas käres!
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1240 : 14.06.2018, 07:52:12 »
^ Olisitte ottanut kaverista ohimennen valokuvan ja jollain verukkeella (veljellä iso tyhjillään oleva vuokra-asunto Helsingissä merinäköalalla) koijannut moiselta yhteystiedot. Sitten tiedot Suomeen ja koittaa saada joku nuiva toimittaja selvittämään migriltä moisen oleskeluluvan perusteet.

Ja jottei mene ihan ohi aiheen, niin vastaan ketjun otsikkoon, että joka päivä lisää.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 086
 • Liked: 2593
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1241 : 15.06.2018, 07:21:59 »
^ Olisitte ottanut kaverista ohimennen valokuvan ja jollain verukkeella (veljellä iso tyhjillään oleva vuokra-asunto Helsingissä merinäköalalla) koijannut moiselta yhteystiedot. Sitten tiedot Suomeen ja koittaa saada joku nuiva toimittaja selvittämään migriltä moisen oleskeluluvan perusteet.

Ja jottei mene ihan ohi aiheen, niin vastaan ketjun otsikkoon, että joka päivä lisää.

-i-

No, tämä oli aikaa ennen kännykkäkameroita ja 4g-internet-yhteyksiä. En usko, että yksikään tänne pakolaisena Kosovosta tullut on muuttanut takaisin kotimaahansa, nyt kun se olisi mahdollista. Mutta miksipä sitä muuttaa, kun eihän siellä ole edes Kelan sivukonttoria.

Nuivistumiseen vielä liittyen, eräs kouluttaja, jo useamman rauhanturvamission tehneenä, sanoi viisaat sanat näin: "Jos et ole rasisti reissuun lähtiessäsi, niin olet sitä kyllä tullessasi takaisin Suomeen."
Vaihtaisin ehkä sanan rasisti, vaikkapa nuivaan tai maahanmuuttokriittiseen, mutta muuten hän kyllä oli täysin oikeassa.

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 690
 • Liked: 1390
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1242 : 15.06.2018, 08:08:38 »
Olen monasti tätä aihetta miettinyt ja tullut siihen johtopäätökseen että jokainen terve ihminen on jo lähtökohdiltaan "nuiva", siis nykytulkinnan mukaan.
Ei kukaan halua omaa elinpiiriään haittaavaa ja omaa elämää vaikeuttavaa moniongelmaista lössiä lähelleen.
Itselle ensimmäisiä arkirealismin muistoja on lapsuudesta 70- luvulta. Tosin ne muistot vaihtuivat vasta myöhemmin tiedostukseksi ja harmiksi yhteiskunnan vinoutuneesta asenteesta työssäkäyviä , oikeita veronmaksajia kohtaan.
 
Asuimme pikkukaupungin omakotialueella, jossa oli rintamamiestaloja, pieni kauppa silloin ja kiva rauhallinen elinympäristö. Lähellä oli kunnan omistuksessa oleva vanhempi omakotitalo johon tuli joskus mustalaisia asumaan. Varmaan kiva paikka, oma hevonen mahtui isolle pihalle heinää syömään ja pensasaidatkin kävi kaupungin mukavat äijät leikkaamassa keltaisen lavaPollen tavaratila täynnä työkaluja. Puulämmitteinen talo niin samat kaupungin äijät toivat liiterin täyteen polttopuita syksyllä viimeistään.
Mustalaisäijä kävi meillä(kin) vähän kelloja kaupittelemassa ja muutenkin "sanalla", siis vanhempana ymmärsin että lähinna pummaamassa aina jotain.

Siis arki sujui ihan kuin minunkin kotona, paitsi mustalaisvikin ei tarvinnut "hevoskauppojen" lisäksi ilmeisesti käydä töissä ollenkaan. Isä hoiti meillä nuo asiat ja minä autoin minkä pystyin, kivoja "miästen hommii"! Menin isän kanssa joskus päivätöihinkin, kiva oli lättähatun kyydissä mennä konnarivaunussa vaikka Toijalaan.
Isän hienotunteinen , tuputtamaton kerronta esimerkiksi  tuon "tuntemattoman vähemmistön" saamasta palvelusta onkin saanut sitten pääni muistuttamaan aikuisena KimEvilin loistavaa avatarkuvaa.
Nuivuudessa onkin - ainakin minulla- kyse oikean ja väärän,epäreiluuden kokemisesta. Miten jotkut saavat painaa ihan kohtuuttomasti töitä ja maksella veroja jotta toiset voivat sitten vain loikoilla ja puuhailla mitä haluavat - me maksamme.
Isääkin on siepannut varmasti aivan riittävästi moinen touhu. Hän hoiti kolmen lapsen yksinhuoltajana omakotitalosirkuksen kunniakkaaseen malliin eikä saanut yhtään mitään apuja yhtään mistään.Oikeistolainen ajattelutapa muotoutui luonnostaan eikä vasemmistolaisten kommunistien hölmöt agendat ole uponneet minuun koskaan.
Nykyinen aivan päätön meno on vielä eksponentiaalisesti kasvattanut kivestystä ja tunkiaisten luoma hengenvaarallinen ympäristö saanut suorastaan valmistautumaan sotatilaan!
Kaikki mittarit ovat punaisella - talous, lasten turvallisuus, naisten asema ja koko yhteiskunnan tulevaisuus.
Ei meidän tule olla koko maailman elättäjiä, suomalaisille on Suomen etu oltava tärkein.

Southern Comfort

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 3
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1243 : 08.09.2018, 22:40:09 »
Hieman vaikeaa määritellä mitään tarkkaa ajankohtaa..Mutta isänmaallisuus minussa kasvoi huomattavasti,kun asuin eräässä toisessa pohjoismaassa kymmenisen vuotta.. :)

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 052
 • Liked: 3483
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1244 : 08.09.2018, 23:05:42 »
Itsellä nuivistuminen alkoi jo toistakymmentä vuotta sitten rauhanturvahommissa ollessani. Senhän aiheutti tämä Suomen turvapaikkapolitiikka ihan täysin....

Me ollaan turvaamassa rauhaa, että pakolainen voisi tulla lomailemaan kotimaahansa ja sitten lähteä takaisin Suomeen nostamaan kelan tukiaisia.

Käytännössähän se kansainvaeltaja on tällöin fiksumpi kuin rauhanturvaajat.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

vikhak

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 6
 • Liked: 47
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1245 : 08.09.2018, 23:24:46 »
Minun nuivistumiseni alkoi oikeastaan vahingossa. Siihen oli kaksi syytä: Hallis ja Homma. Tulen suvakkipuolelta kultturikuplasta (edelleenkin osa duuneista siellä). Ryhdyin seuraamaan maahanmuuttokeskustelua 2015 jälkimainingeissa Facebookin kautta. Kuuluin rasmukseen, komppasin sitä näkökulmaa ja naureskelin Suoli ensin - mouhotukselle. Persut oli jokapäiväinen naurunaihe, Soinin idioottimaiset halpahintaiset letkautukset, Hakkaraisen toilailut jne... Ainoastaan Hallis oli mulle ongelma. Hänen jäätävän analyyttiset mielipiteensä ja perustelunsa olivat harmittavan vaikeita ohittaa ja ylenkatsoa. Leikilläni kutsuinkin keakusteluissa Hallista Göbbelsiksi, koska hän oli (silloisen ajattelun mukaan) ainoa todella vaarallinen razzisti, liian älykäs sivuutettavaksi.
Jotta voiain itse muodostaa oman käsitykseni asioiden todellisuudesta, halusin hankkia tietoa molemmilta puolilta. Siksi kirjauduin myös Hommalle (ihan vahingossa aluksi; luulin, että on pakko kirjautua, mutta jäin kuitenkin jäseneksi). Ennakkokäsitykseni oli se suvakkipiireissä pyörivä kuva Suoli ensin öyhötys-salaliittopropagandasivustosta, mutta hämmästyinkin koska kyseessä olikin aktiivinen ja tiukasti moderoitu keskustelupalsta jossa keskusteltiin maahanmuuttoasioista hyvin monipuolisesti ja asiallisesti. Ryhdyin lukemaan ja jäin koukkuun...
Hyvin nopeasti kävi ilmi se etten voi enää pitävästi perustella suvaitsevaista ajatuskantaani itselleni. Järkevänä ihmisenä vaihdoin siis tosiasioiden edessä kantani.

Lähetetty minun COL-L29 laitteesta Tapatalkilla


Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 194
 • Liked: 3703
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1246 : 08.09.2018, 23:28:39 »
Hyvin nopeasti kävi ilmi se etten voi enää pitävästi perustella suvaitsevaista ajatuskantaani itselleni. Järkevänä ihmisenä vaihdoin siis tosiasioiden edessä kantani.


Vaan uskallatko kertoa mielipiteitäsi kavereillesi? Ilmeisesti joudut edelleen pitämään keskustelussa entistä linjaa? Lisäksi voit joutua pelkäämään, että joku huomaa pienistä mikroeleistä tms., että ajattelet toisin kuin mitä sanot.

vikhak

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 6
 • Liked: 47
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1247 : 09.09.2018, 00:25:38 »
^en uskalla julkisesti, se täytyy myöntää. Duunien menetysvaara... Yksityiskeskusteluissa, kun toista tuntee, voi jo puhua vapaamminkin. Kulttuuripiireissä mielipiteitä löytyy monenlaisia, vaikka punaviher-hegemonia vallitseekin. Aika hyvin sitä oppii lukemaan toisten puolikkaista sanoista kiellettyjä ajatuksia.

Lähetetty minun COL-L29 laitteesta Tapatalkilla


Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 124
 • Liked: 7080
 • Kevätpuro solisee, uuninluukut kolisee
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1248 : 09.09.2018, 03:47:20 »
Vikhak:

Lainaus
Hyvin nopeasti kävi ilmi se etten voi enää pitävästi perustella suvaitsevaista ajatuskantaani itselleni. Järkevänä ihmisenä vaihdoin siis tosiasioiden edessä kantani.

Meitä on täällä monia, joilla on nk. suvaitsevainen tausta, minäkin yhtenä joukossa.

Suvaitsevainen olen edelleen, mutta suvaitsen vain maallemme hyödyllisiä asioita eikä kehitysmaaperäinen massamaahanmuutto ole sellainen.

Ei ole kuitenkaan laisinkaan itsestään selvää, että ihminen muuttaisi kantaansa tosiasiain painosta: monet torjuvat objektiivisen maailman havainnoinnin piiloutumalla vieläkin tiukemmin kuplaansa ja välttämällä todellista keskustelua heittäytymällä metakeskustelijaksi ja lätkimällä rasisti- ja natsileimoja argumenttien puutteessa.

Vaatii henkistä kypsyyttä muuttaa kantaansa eikä kaikista tuollaista kypsyyttä löydy, vaan monet jäävät moraalisiksi pelkureiksi, mistä maksavat kovan hinnan älyllisen rehellisyyden menettämisenä.

HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

ikzu

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 4
 • Liked: 33
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1249 : 13.10.2018, 10:01:14 »
Kyllä se on tässä viimeisen 2-3 vuoden aikana tapahtunut. Teininä olin hyvinkin "vasemmistolaisesti" ajatteleva, jos tälläistä termiä tässä nyt voi käyttää. En tykkää lokeroida omaa ajatteluani mihinkään boksiin, mutta paremman puutteessa mennään tuolla.

Tuohon on luullakseni vaikuttanut nämä viime vuosien terroristi-iskut ympäri Eurooppaa ja tuo Turun puukotus reilu vuosi sitten toi nuivuuteen pari astetta taas lisää. Nuivuus ehkä kohdallani tarkoittaa sitä että nämä terroristi-iskut on saaneet heräämään siihen että mitä se hallitsemattoman maahanmuuton todellisuus oikeasti on. Minkälaisia ihmisiä väistämättä tulee paljon mukana, jos esimerkiksi Suomi ottaa täysin etukäteen taustoihin tutustumatta kaikki halukkaat tänne. Ihmisiä joilla ei minkäänlaista halua tai kykyä opiskella itselleen niitä tarvittavia taitoja jotta pärjää suomalaisessa yhteiskunnassa ja ns. työelämässä. On paljon puhuttu myös siitä millä tavalla nuoret maahanmuuttajat, etupäässä ilmeisesti pojat täällä käyttäytyvät. On totta että Suomessa koko ikänsä asuneet teini-ikäiset ei myöskään aina käyttäydy hyvin, mutta ei meidän siitä huolimatta tarvitse tänne ulkomailta tuoda jossain ostarilla vittuilevia ja paikkoja sotkevia nuoria irakilaisia tai somaleita. Miksi? No siksi että tämä on Suomi ja täällä olisi parasta noudattaa Suomen tapoja.

Joo ne tuovat myös mukanaan sen Islaminuskon. Minulla ei ole mitään ongelmaa sen kanssa että jos joku haluaa täällä rukoilla ja noudattaa kaikkia muitakin rauhanomaisia omaan uskontoonsa kuuluvia tapoja. Voivat puolestani omilla tai seurakuntansa varoilla vaikka perustaa jonkun rukoushuoneen, tai miksikä niitä kutsutaankaan. Ja onhan niitä tänne perustettukin. Islaminuskosta ja sen väitetystä rauhanomaisuudesta on moni itseäni niin paljon viisaampi jo sanonut kaikenlaista että minun ei tarvitse. Mutta jos vähän vilkaisee uutisia, niin taitaa ne Kalashnikovit tuolla lähi-idässä kuitenkin laulaa muunkin kuin pelkän kovan helteen vaikutuksesta...

Niin jatketaan. Tuon suurmoskeijan kanssa minulla on ongelma ja semmoista en tänne halua. Ongelma sen vuoksi että tuo jotenkin symboloi minusta sitä miten me täällä Suomessa ruvetaan olemaan heti rähmällään ulkoapäin tänne tulevien vuoksi. Jonkun suvaitsevuuden nimissä? En voi hyväksyä sellaista että suomalaista, meidän omaa kulttuuriamme ruvetaan heti siivoamaan pois kun tänne tulee enemmän muslimeja ja aletaan korvaamaan sitä jollain ulkoapäin tulevalla. Se ei voi mennä niin että meidän tulee täällä sopeutua heihin. Kyllä se on niin päin että ensin heidän pitää sopeutua meihin.

Muutama sana monikulttuurisuuden ideologiasta. Minä ajattelen kulttuurien rikkaudesta niin että kun menen ulkomaille ja törmään siellä johonkin kovasti erilaiseen kulttuuriin kuin Suomessa ja näen miten ihmiset ovat ylpeitä omista tavoistaan ja kaikista perinteistään, niin siinä törmään kulttuuririkkauteen. Se rikastuttaa omaa elämääni kun saan kokea jotain tuollaista. Se jippo juuri minusta piilee siinä että ne ihmiset ovat saaneet rauhassa vaalia sitä omaa kulttuuriaan ja se on sitä myötä siirtynyt ja sitä on jatkettu sukupolvelta toiselle. Tarinoita satojen vuosien takaa. Siitä on tullut silloin vahvaa. Näin minusta meidän Suomessakin pitäisi ajatella. Ollaan ylpeitä omasta kulttuuristamme. Ei suotta hävetä sitä että jääkiekko on meidän suosituin urheilulajimme, vaan ollaan ylpeitä siitä. 

Miksi meidän sitten pitäisi ehdoin tahdoin muussata nämä kaikki kulttuurit yhteen? Minun mielestäni iso osa siitä rikkaudesta häviää silloin kun näistä kulttuureista yritetään väkisin leipoa jonkinlaista pitopöytää johon kaikki yritetään muussata samaan aikaan. Miksj joku haluaa tälläistä? Sitä voi vaan itse kukin miettiä.

Noh nyt tullaankin sitten suurimpaan nuivistumisen aiheeseeni. Se on siinä että jos tämän kirjoittamani tekstin nyt näyttäisi jollekin kaikkein vahvimmat ideologian lasit päässään kulkevalle ihmiselle, niin mitä se tekisi? No se alkaisi yksi kerrallaan poimimaan yksittäisiä sanoja tai lauseenpätkiä tuolta kirjoittamastani tekstistä, irrottaisi ne täysin asiayhteydestään ja rupeaisi vaahtoamaan niistä aivan kaistapäänä. Sieltä rupeaisi lentämään kaikenlaisia syytöksiä johon sitten iso lauma samanmielisiä yhtyisi kuorossa laulamaan. Ja näin me ollaan välittömästi kokonaan irti siitä keskustelevasta ilmapiiristä, jossa me oltaisiin nöyriä ja vastaanottavaisia tosiasioiden edessä. Tärkeämpää monille on politiikka joka vain erottaa ihmiset toisistaan. Siis tätähän tapahtuu aivan kaiken aikaa ihan joka puolella somea.

Itse en ns. oikeassa elämässä ole ainakaan vielä toistaiseksi törmännyt tähän ilmiöön, vaan jostain syystä se ainakin omalla kohdallani myllää vain somessa. Minulla on kyllä useampikin kaveri ja ystävä jotka ajattelee, käytetään taas sitä termiä "vasemmistolaisesti", mutta kyllä minä toistaiseksi heidän kanssaan olen pystynyt toimeen tulemaan aivan mainiosti.

Näissä pahiten möyhöävissä "vasemmistolaisissa" minua risoo sellaiset ihmiset joita on helppoa löytää politiikan ja median maailmasta. Se että vaikkapa jonkun Ville Niinistön ei koskaan tarvitse olla minkäänlaisessa kosketuksessa sen todellisuuden kanssa mitä suurien pakolaismassojen tänne ottaminen tänne tuo, jotka elävät arjessaan siellä samoilla kulmakunnilla jonne nämä pakolaiset tulevat. Hän siis tekee sellaisia päätöksiä jotka eivät kosketa häntä itseään. Ja sen jälkeen kieltäytyy tunnustamasta niitä haitallisia tosiasioita, kun iso osa maahanmuuttajista ei omaa minkäänlaista halua integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan ja ovat vain haitaksi ja vaaraksi täällä. Nämä ovat tosiasioita ja ne pitää voida tunnustaa. Hän maalaa tuon kaiken jonkinlaiseksi hyvän ihmisen ja maailmanparantajan kuvaksi, mutta kun pintaa raaputtaa niin on kyse vain vallanhimosta. Jokainen eduskuntapuolue on vallanhimoinen, mutta vihreät tekee sen minusta kaikkein kuvottavimmalla tavalla.

Sitten on vielä se omanlaisensa vastuuttomuus. Tahtoo siis tarkoittaa sitä että julkisia varoja ollaan valmiita käyttämään niin paljon kuin ne eivät koskaan voisi loppua. Tämä tietysti tapahtuu reippaan syyllistämisen ja haukkumisen säestämänä. Sitten kun kysyy vaikka vihreiden kansanedustajalta että mistäs nämä varat meinataan ottaa tähän kaikkeen, niin pöly vain enää leijuu ilmassa ja edustustaksin perävalot näkyy enää horisontissa. Tässäkin taas tulee tämä taas enimmäkseen vasemmistoliiton kuvottavuus esiin, että he käyttävät keppihevosena omissa poliittisissa pyrkimyksissään heikoimmassa asemassa olevia. Heiltä saa hyvällä retoriikalla ääniä ja poliittisia irtopisteitä kun tarpeeksi rummuttaa sitä miten porvarit riistää heitä.

Vielä muutama sana tästä palstasta. Olin itse monia vuosia juuri tuollainen teorioissa ja kaikenlaisessa käsiteakrobatiassa elävä ihminen, josta olen hiljalleen toipumassa. Siis ajattelin juuri niin että tänne vaan halukkaat ja elin aikamoisessa ylemmyydentuntoisessa norsunluutornissa, josta sitten luettelin näitä viisauksia siitä miten maailman pitäisi minusta maata. Siihen ei esimerkiksi kuulunut oma osallistuminen, vaan pelkästään se että neuvoin muita miten heidän kuuluisi ajatella ja osoittelin heidän moraalisia vinoutumiaan. Tiesinhän itse paremmin. Pakolaisten tulon rajoittaminen oli minulle aivan punainen vaate. Ja on se edelleen siinä mielessä että jos haluaa että faktojen edessä ollaan kunnioittavia, niin silloin pitää itse ymmärtää muuttua ensin. Kyllä rasismi ja sellainen "kaikki neekerit vittuun täältä höhööhöhöh" minua edelleen sieppaa. Meidän pitää kuitenkin sekin tunnustaa että tänne tulee myös monia meidän kulttuuriamme kunnioittavia ulkomaalaisia joilla on halu integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan, käydä täällä töissä ja muutenkin olla kuten ihmisten kuuluu olla. Heille minä sanon tervetuloa. Minä en tiedä miten heidät sitten erotellaan noista "mädistä omenista". Se on kansanedustajien ja muiden korkeiden päättäjien asia murehtia sitä.

Toistaiseksi olen tällä palstalla lukenut lähinnä tätä viestiketjua ja tämän viestiketjun innoittamana tämänkin kirjoitin. Olin todella hämmästynyt siitä miten asiallisesti, loogisesti, hyvin perustellusti ja selkeästi pitkään mietittyjä ajatuskulkuja sekä mielipiteitä ihmiset ovat tähän ketjuun kirjoittaneet. Sitäkin minä hämmästelin että kun tämä hommaforum on tuomittu vähän joka puolella ties miksikä äärioikeiston ja rasismin sulatusuuniksi, niin sitten kun näitä teidän viestejänne luki, niin kuten jo sanoin: näin hyvin kirjoitettua ja pohdiskelevaa tekstiä saa erittäin harvoin lukea mistään päin Internetiä. Omanlaisia ajatuskelojaan taas tuottaa sekin että mistä ja miksi tuollainen on syntynyt. Ja kenen luomana. Tässä tultiin taas sen asian äärelle että ei kannata monesti asioista muodostaa kovinkaan järkähtämätöntä kantaa, ennen kuin itse tutkii ja perehtyy asiaan.
« Viimeksi muokattu: 13.10.2018, 10:05:45 kirjoittanut ikzu »

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 315
 • Liked: 4043
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1250 : 13.10.2018, 10:16:29 »
Sitäkin minä hämmästelin että kun tämä hommaforum on tuomittu vähän joka puolella ties miksikä äärioikeiston ja rasismin sulatusuuniksi, niin sitten kun näitä teidän viestejänne luki, niin kuten jo sanoin: näin hyvin kirjoitettua ja pohdiskelevaa tekstiä saa erittäin harvoin lukea mistään päin Internetiä. Omanlaisia ajatuskelojaan taas tuottaa sekin että mistä ja miksi tuollainen on syntynyt. Ja kenen luomana. Tässä tultiin taas sen asian äärelle että ei kannata monesti asioista muodostaa kovinkaan järkähtämätöntä kantaa, ennen kuin itse tutkii ja perehtyy asiaan.

Tervetuloa mukaan, ikzu!
~ visualize your highest self, then start showing up as her ~

kotivinkki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 81
 • Liked: 294
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1251 : 13.10.2018, 10:42:26 »
Ikzulta erinomainen kirjoitus. Kaikki kuin omia ajatuksiani.

T. entinen "suvakki"

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 618
 • Liked: 8636
 • Riippumaton selvittelijä
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1252 : 13.10.2018, 11:17:44 »
@ikzu sai harmaan aamun näyttämään värikkäämmältä, suuri kiitos kirjoituksestasi. Ja TERVETULOA!

Itselläni sama tarina, aika pitkälti. Nyt kahdeksan vuotta Hommalla, eikä paluuta todellakaan ole.
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Beef Supreme

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 690
 • Liked: 2561
 • Ässä hihassa!
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1253 : 13.10.2018, 11:25:30 »
Olin suvakki, tuli somalit, paranin kerralla. Eli 90-luvun kuluessa valkeni mitä pakolaisuus Suomessa todella on, ja miten suvakit joutuvat valehtelemaan koko ajan ja kaikkialla pitääkseen yllä jonkinlaista mielikuvaa että Suomi olisi jotain velkaa afrikkalaisille.

Siihen se kai olisi jäänytkin, mutta Jussin kirjoitukset ja niiden leviäminen netissä auttoi näkemään ison kuvan ja hahmottamaan asioita joita olin jo aavistellut. Joten kiitos, Tohtori.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 977
 • Liked: 13356
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1254 : 13.10.2018, 11:42:13 »
Teininä olin hyvinkin "vasemmistolaisesti" ajatteleva, ...

Idealismi kuuluu nuoruuteen ja osoittaa että sinulla on sydän, vastaavasti konservatismi kuuluu varttuneisuuteen ja osoittaa että sinulla on aivot.
Meillä monilla täällä on vastaava historia, sitä ei pidä hävetä vaan sen opetukset on syytä muistaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 817
 • Liked: 11985
 • "Ich bin Jude"
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1255 : 13.10.2018, 12:11:12 »
@ikzu sai harmaan aamun näyttämään värikkäämmältä, suuri kiitos kirjoituksestasi. Ja TERVETULOA!

--

Kiitokset hienosta kirjoituksestasi ja tervetuloa minunkin puolestani valistavaan ja demokraattisia arvoja kunnioittavaan ja ylläpitävään Hommaamme.

Kuten varmaan olet huomannut, niin täällä muitakin entisiä ja nykyisiä vasemmistolaisesti ajattelevia ja vasemmistolaisia (jotka eivät ole aivan sama asia), mikä antaa yhteistä ajatus- ja kokemuspohjaa. Itsehän olen ollut aina nuiva vasemmistolainen "revari".
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 008
 • Liked: 19566
 • Takapenkin paha poika
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1256 : 13.10.2018, 13:34:43 »
Tervetuloa @ikzu minunkin puolestani. Hyvä kirjoitus.

Hommaforum tosiaan yhdistää eri tavalla ajattelevia ihmisiä yhteisen nimittäjän alle, joka on maahanmuuttopolitiikka ja monikulttuurisuus. Täällä on vasemmistolaisia ja oikeistolaisia, mutta ei äärisellaisia. Konservatiiveja sekä liberaaleja, jotka pystyvät keskustelemaan asiallisesti keskenään. Uskovaisia ja ateisteja, jotka löytävät yhteisen punaisen langan ajatuksissaan. Eivätkä erimielisyydetkään haittaa, ne ovat monesti keskustelun suola.

Hommaforumilla on ollut ja on edelleen myös maahanmuuttokriittisyyden kyseenalaistavia henkilöitä, sanotaanko heitä sitten vaikka "kotisuvakeiksi". Myös heidän mielipiteensä ovat arvokkaita, koska kuoro ja sen yhteiset ajatukset on syytä kyseenalaistaa aika ajoin. Mielipide on hyvä silloin kun se on perusteltu. Sen sijaan sormi pystyssä saapuvat osailijat, jotka tulevat kertomaan Hölmöille Hompansseille miten pitää ajatella "oikeasti" luuditaan täältä melko pnopeasti kyöpelinvuorelle. Tai nostavat kytkintä itse huomatessaan oman onttoutensa, kuten kävi esimerkiksi Karin Creutzille. Valitettavasti.

Tervetuloa ja rohkeasti kirjoittamaan!

« Viimeksi muokattu: 13.10.2018, 13:39:09 kirjoittanut Hohtava Mamma »
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

ikzu

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 4
 • Liked: 33
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1257 : 14.10.2018, 11:30:11 »
Kiitokset lämpimästä vastaanotosta. Katsotaan jos osuu mielenkiintoisia aiheita silmiin joihin on jotain sanottavaa, niin jatketaan kirjoittelua.

kannibaalikani

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 181
 • Liked: 564
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1258 : 22.10.2018, 12:09:23 »
Yläasteikäisenä muistan vielä yhden keskustelun kavereiden kesken, jossa paasasin valkoisen miehen velasta Afrikkaa kohtaan ja taisin olla siihen aikaan muutenkin sellainen kivaa kaikille idealisti realismia tiedostamatta. Siinä jossain yläasteen lopussa, mutta viimeistään lukiossa oma asenne rupesi nuivistumaan yleisesti maahanmuuttoasioissa ja eri kulttuurien ominaispiirteistä. Halla-ahon oikeuskäynti oli niitä hetkiä, kun huomasi kaksoisstandardin uskontoja ja ihmisryhmiä kohtaan. Samalla tuli tutustua sitten Halla-ahon teksteihin. Nämä sitten vahvisti omaa nuivistuvaa suhtautumista asioihin. Lukiossa oli aika yksin näiden ajatusten kanssa ja intissä tuli muutamaan kertaan suoranaista halveksuntaa omien näkemysten johdosta. Täällä sitä on sitten tullut luettua ja oltu sivustaseuraaja jo jonkin aikaan. Eipä olla enää yksin ainakaan oman nuivuuden kanssa.

Toinen iso asia omassa nuivuudessani on suhtautuminen uskontoihin ja varsinkin erääseen islamiin. Mitä enemmän tuosta uskonnosta lukee ja ottaa asiasta selvää, sitä nuivemmin uskontoon suhtaudun. Youtubessa oleva Islam, mitä lännen tulee tietää -dokumentti oli aikanaan vähän niin kuin viimeinen niitti tässä suhteen. Islamin ongelma, kun on itse uskonnon suhtautumisessa Muhammedin ja Koraanin asemaan kritiikin saavuttamattomissa Allahin tahtona, on tuota uskontoa vaikea edes päivittää nykyisyyteen. 

Sellainen ytimekäs selostus nuivistumisestani.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 027
 • Liked: 1967
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1259 : 01.11.2018, 14:23:14 »
Pistänpä tähänkin kaksi kymmenen vuoden takaista kirjoitustani, joissa selitin, miksi olen maahanmuuttokriittinen, ja miksi pidin jo silloin idioottina mm. Soinia, joka ei ollut maahanmuuttokriittinen eikä kokenut maahanmuuton olevan mitenkään merkittävä yhteiskunnallinen asia, eikä siksi puhunut siitä mitään missään kampanjoissaan.

Kirjoitukset ovat vuoden 2008 kunnallisvaalien ajalta, jolloin joku nimenomaan sanoi minulle facebookissa, että maahanmuutosta puhuminen ei mitenkään kuulu kunnallisvaalikampanjointiin, koska maahanmuutosta päätetään valtakunnallisella tasolla, eikä maahanmuutto siis ole relevanttia kunnallispolitiikan kannalta, eikä siitä siksi tarvitsekaan puhua kunnallisvaalien aikaan.


    Mikko Ellilä
    Maahanmuutto vaikuttaa mm. päivähoitoon, koulutukseen ja terveydenhoitoon. Maahanmuuttajalasten äidinkieli ei ole suomi tai ruotsi, joten heillä on sopeutumisvaikeuksia suomen- ja ruotsinkielisissä päiväkodeissa ja kouluissa. Kielivaikeuksista johtuva maahanmuuttajataustaisten lasten sosiaalinen syrjäytyminen johtaa oireiluun paitsi oppimisvaikeuksina, myös mm. kiusaamisena, tappelemisena, koulupinnauksena, näpistelynä jne. Mikäli samassa koulussa tai päiväkodissa on paljon samankielisiä ulkomaalaistaustaisia lapsia, esim. useita arabiaa puhuvia lapsia samalla luokalla, nämä lapset jengiytyvät keskenään ja eristäytyvät suomalaisista entistä enemmän.
    26 October 2008

    Mikko Ellilä
    Terveydenhoidossa maahanmuutto aiheuttaa ongelmia maahanmuuttajien huonon hygienian ja muun terveydellisen yleissivistyksen vuoksi ja siitä aiheutuvan korkean sairastavuuden vuoksi.
    Maahanmuuttajat myös tuovat Suomeen tauteja, joita täällä ei ole muuten nähty vuosikymmeniin. Afrikasta tulevilla ihmisillä mm. tuberkuloosi ja malaria ovat yleisiä. Nämä taudit tarttuvat suomalaisiinkin, kun afrikkalaiset ovat keskuudessamme levittämässä näitä tauteja mm. kouluissa, kirjastoissa ja terveyskeskuksissa.
    26 October 2008
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Tagit: