UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Milloin ja miten nuivistuit?  (Luettu 387990 kertaa)

mökkihöperö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 107
 • Liked: 145
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1230 : 12.09.2017, 20:50:07 »
Olen ollut syntymästä asti sellainen perusnuiva ja ajatellut että maassa maan tavalla. Myös Suomen ja suomalaisten tulevaisuus on ollut aina mielestäni politiikan priorisointi numero 1. En kuitenkaan ennen syksyä 2015 ollut koskaan tajunnut että hallitsematon maahanmuutto on todella suuri uhka ja haitta Suomessakin.  Kun turvapaikanhakijavyöry saapui kaksi vuotta sitten Suomeen ja huomasin hädänalaisten olevan podattuja nuoria miehiä jotka valittavat suomalaisesta puurosta niin menin tutustumaan Halla-ahon Scriptaan. Aiemminkin olin Halla-aholaisista kuullut ja lukenut ohimennen muttei paljon kiinnostanut. Scriptaan lukiessa häkellyin tajutessani miten itsetuhoista länsieurooppalainen maahanmuuttopolitiikka todella on. Nuivaa ehdokasta äänestin ensikertaa vasta kunnallisvaaleissa 2017. Entisenä kepu tai kd äänestäjänä olen siis itsekin syyllistynyt isänmaan tuhoamiseen mutta se oli vahinko.
Suomesta ei löydy oikeustapausta, jossa olisi käsitelty kiihottamista enemmistöryhmää vastaan. Sillä, kenestä sanotaan, on siis ratkaiseva merkitys, ei sillä, kuka sanoo. YLE 19.10.2017

Maalaistollo

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 12
 • Liked: 102
 • Perunanenä
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1231 : 13.09.2017, 19:37:12 »
Varhaisin nuivuuskokemukseni lienee 90-luvun alkupuolelta, kun somaleja ilmestyi maahan. Ei tosin meillepäin, sen verran syrjässä ollaan. Saivat kuulemma uudet vaatteet, rahaa ja asunnon tekemättä yhtään mitään. Kummeksuin että mitäs se sellainen on. Kai niillä jokin hätä oli kotimaassaan, mutta kauas olivat matkanneet. Eikö olisi lähempää majoitusta löytynyt? Vaan mitäs näistä, kaupungeissa kun oli kaikenlaista muutakin kummaa aina raitiovaunuista tavarataloihin. Miksei mustia miehiäkin. Sitten kaveri kerran heitti että mitäs jos jokaisen perheen olisi pakko ottaa yksi sellainen asumaan luokseen? En osannut muodostaa loogista argumenttia lapsen järjellä, mutta olemukseni ytimestä kajahti "Ei käy!" vastauksena.

Viime vuodet olen torkkunut omassa arjen harmaudessani. Arabikevät, jaahas. Nyt näitä lappaa ovista ja ikkunoista. Voi kun siellä on köyhää ja kurjaa nyt kun hallitukset on kaadettu sekä diktaattorit syösty vallasta ja milloin mikäkin asejoukko pitää omanlaistaan järjestystä. Ehkä niillä on vielä vaiheessa ja homma hakusessa, ehkäpä demokratioita pian kukoistaa kuin niityllä vehmaalla kukkasia. Tai ehkä ei. Ei hyvältä näytä, kun terveet nuoret miehet kirmaavat Euroopan halki pohjolaan perustuloa penäämään, sen sijaan että yrittäisivät laittaa maansa kuntoon. Täällä ei kukaan sormia napsauttamalla luonut yhtä maailman vakaimmista ja turvallisimmista yhteiskunnista. Siihen meni vuosikymmenien uurastus yhteistuumin. Ja nyt tätä ihmettä nimeltä Suomi ollaan ehdoin tahdoin kampeamassa kumoon, osa tyhmyyttään, osa ahneuttaan. Ei käy.

Heimoveljeni esittäytymisketjussa neuvoi että tyyli vapaa. Kunhan löydän sopivan lajin. Tärkeintä etten enää torkahda - sitä tuskin tapahtuu. Kenties saan heräteltyä muitakin. Nuivistuminen ei paljoa vaadi: riittää kun lukee uutiset ja vähän miettii lukemaansa. Homman löysin puolivahingossa kuluvan vuoden aikana, ja hyvä että löysin. Mitä enemmän luen ah niin monipuolisesta perseilystä, sitä enemmän sieppaa sekä hävettää etten ole osannut kuvitellakaan miten syvän suon reunalla seisotaan jo vesi polvissa.

Bordercollide

 • Vieras
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1232 : 02.11.2017, 23:13:31 »
Nuivistumiseni alkoi silloin kun heräsin median toimintatapoihin Halla- ahoon liittyvien vihervasemmistonaisten "raiskaustoive"väitteiden tiimoilta. Tiedostin kyllä jo tuolloin ettei kaikkiin lehtijuttuihin ja lööppeihin ole uskominen. En silti koskaan ollut vielä tajunnut kuinka paljon, ja missä mittakaavassa media oikeasti valehtelee päin näköä tavalliselle hyväuskoiselle kansalaiselle joka ei muuta halua kuin lukea aamun lehdestä mitä maailmalla on (noin suurinpiirtein) tapahtunut.

Tämä median nostattama Halla- ahon raiskaustoiveväite sai aluksi minussa suuren raivon aikaan tuota perkeleellistä, ja silloin vielä tuntematonta Halla- aho- nimistä hahmoa kohtaan. Sitten joku normaali ihminen ihan rauhallisesti nettipalstalla kehotti minua tutustumaan kyseisen kirjoituksen asiasisältöön. Menin, luin, näin, ja tajusin: minua on kusetettu.

Tuon tapauksen jälkeen aloin seurata tiiviimmin netin tarjoamaa informaatiota ja verrata sitä median tarjoamaan tiedotukseen. Tajusin kuinka monenkirjavaa - ja jopa uskottavampaa - tietoa on tarjolla asioista jotka taviksen kannalta ovat ns. virallisia totuuksia. Koko ajan on vuosien varrella tullut selvemmäksi miten media vääristelee asioita, sanomisia ja kieroilee minkä ehtii. Sen olen jo oppinut että jos haluaa tietää mitä on tapahtunut ei kannata uskoa yhtään mitään ensikäden tietoa.

Seuraava harppaus nuivistumista kohti tapahtui kun sain tietää turvapaikanhakijoiden suomalaisiin kohdistamista raaoista rikoksista joista vaikenivat sekä media että poliittiset johtohahmomme. Aloin havahtua siihen miten epätasapuolisesti maahanmuuttoon liittyvistä negatiivisista asioista uutisoidaan. Sitten tuli mm. asema- aukiolla tapahtuneeseen hyppypotkutapaukseen liityvät kohinat ja Peli poikki- marssit joihin katsoi jopa valtion johto tarpeelliseksi osallistua. Miksi yksikään näistä suomalaisuhreista ei ollut Peli poikki- marssin arvoista? heräsi kysymys. Ja erityisen vastenmielistä on ollut lukea miten nämä suomalaisia uhreja esiin nostavat tahot yritetään leimata uhreja omiin agendoihinsa käyttäviksi hyväksikäyttäjiksi jotka eivät oikeasti muka välitä uhriesta ja heidän omaistensa kärsimyksestä. Jostain syystä esim.Sipilää ei syytetä Jimi Karttusen kohtaloa hyväksikäyttäväksi tunteilijaksi jolla epäiltäisiin olleen omat agendansa osallistua kys. marssiin ja käyttää Karttusta tällä tavalla hyväksi.

Viimeinen pisara nuivistumiselle oli Turun terrori- isku, ja etenkin se millä asenteella maamme johto - sekä nykyinen että myös jotkut entiset johtohahmot somessa - asiaan reagoivat. Tällä hetkellä minulle on täysin selvää ja kirkasta että nykyinen hallituksemme ei ole meidän suomalaisten puolella. On hyytävää olla tietoinen että näin de facto on asia. Meillä on säälittävä, munaton, vieraskorea ja selkärangaton lässynläähallitus jolle oman maan ja omien kansalaisten etua tärkeämpää on se että nämä hallituksessa patsastelevat yksilöt itse näyttävät hyviltä ihmisiltä muun maailman silmissä. Ison harppauksen nuivistumiselle tein myös siksi koska turun iskun jälkeen havaitsin miten kuvottavasti meitä tavallisia suomalaisia pyritään johdattelemaan tuntemaan myötätuntoa terroristeja kohtaan joilla oli niin vaikea lapsuus ja elämä. Näin teki mm. Yle vain päivä iskun jälkeen. Aivan absurdia oli lukea joka tuutista mitä tunteita meillä on lupa iskun vuoksi tuntea, ja sanelua siitä mitä meidän pitää asiasta ajatella. Tavallisen suomalaisen normikansalaisen yli marssitaan pilkkalaulu soiden ja me jotenkin pidämme tätä normaalina olotilana.

Sen voin vielä itsestäni sanoa etten kuulu mihinkään puolueeseen ja mielipiteeni pohjautuvat aina individualistiseen periaatteeseen. Ihmiset tulee siis lähtökohtaiesti aina kohdata yksilöinä. Kukaan ei ole vain se viiteryhmä johon on sattuman oikusta syntynyt.
« Viimeksi muokattu: 05.11.2017, 20:18:47 kirjoittanut Bordercollide »

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 958
 • Liked: 3503
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1233 : 13.11.2017, 08:32:51 »
Aivan absurdia oli lukea joka tuutista mitä tunteita meillä on lupa iskun vuoksi tuntea, ja sanelua siitä mitä meidän pitää asiasta ajatella. Tavallisen suomalaisen normikansalaisen yli marssitaan pilkkalaulu soiden ja me jotenkin pidämme tätä normaalina olotilana.
Koko kirjoituksesi oli hyvä, mutta nostin siitä lainaukseen nyt vain tämän pienen, yllä olevan pätkän.

Nuivuus perustuu järkeen, eli juuri tuossa prosessissa, minkä kuvasit, on aivan normaalia päätyä siihen johtopäätökseen, että monikulttuurisuutta ajetaan ylhäältä alaspäin päällemme niin voimallisesti, ettei se ole enää moraalisesti oikeaa. Kriittinen, omalta kohdaltaan ajatteleva ihminen näkee tämän ja tekee siitä omat johtopäätöksensä. Varaukseton maahanmuuttomyönteisyys, jollaista esim. juuri RHC-ryhmäläisissä tmv. näkee, perustuu luullakseni valheelliseen käsitykseen todellisuudesta; se on tunnepitoista, se perustuu valheelliselle uutisoinnille, se ei osaa kyseenalaistaa ylhäältä annettua; virallista totuutta, uutisointia, valtamedian johtavia toimintaperiaatteita, monikulttuurisuutta läpileikkaavana teemana.. .
Sen voin vielä itsestäni sanoa etten kuulu mihinkään puolueeseen ja mielipiteeni pohjautuvat aina individualistiseen periaatteeseen. Ihmiset tulee siis lähtökohtaiesti aina kohdata yksilöinä. Kukaan ei ole vain se viiteryhmä johon on sattuman oikusta syntynyt.
Paikallaan oleva loppukaneetti, samaan poliittiseen riippumattomuuteen olen itsekin päätynyt, vaikka hetken olin EK-vaalien 2011 jälkeen Perussuomalaisen puolueen jäsen. On hyvä säilyttää itsellään ajattelun vapaus, ja kyky tarkastella asiaa sen ulkopuolelta.
In the West, we have been withdrawing from our tradition-, religion- and even nation-centred cultures, partly to decrease the danger of group conflict. But we are increasingly falling prey to the desperation of meaninglessness, and that is no improvement at all. ~ Jordan B. Peterson

Bordercollide

 • Vieras
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1234 : 14.11.2017, 19:31:56 »
Sen voin vielä itsestäni sanoa etten kuulu mihinkään puolueeseen ja mielipiteeni pohjautuvat aina individualistiseen periaatteeseen. Ihmiset tulee siis lähtökohtaiesti aina kohdata yksilöinä. Kukaan ei ole vain se viiteryhmä johon on sattuman oikusta syntynyt.
Paikallaan oleva loppukaneetti, samaan poliittiseen riippumattomuuteen olen itsekin päätynyt, vaikka hetken olin EK-vaalien 2011 jälkeen Perussuomalaisen puolueen jäsen. On hyvä säilyttää itsellään ajattelun vapaus, ja kyky tarkastella asiaa sen ulkopuolelta.

Näin on. Maailmojani mullisti aikoinaan kun luin jutun natseista. Olin aina luullut että natsit olivat pahoja ihmisiä ja Hitler hirviö. Sitten sain kuulla että natsit olivatkin aivan tavallisia tuon ajan saksalaisia ja Hitler oli omasta mielestään pelastamassa maailmaa. Sama logiikka tuntuu vaikuttavan aina kaikkia katastrofaalisia lopputuloksia ennen olivat ne sitten totalitaristisia poliittisia järjestelmiä, tuhokultteja tai vaikkapa karmaisevia lääkinnällisiä toimenpiteitä kuten lobotomia; tarkoitus on yleensä aina hyvä, ja tavoitteena on kärsimyksen vähentäminen ja maailman pelastaminen. Tie helvettiin on todellakin päällystetty hyvillä tarkoituksilla. Vois sanoa että kolme prinsiippiä takaa varman tuhon:

- Varmuus omasta oikeassa olemisesta.
- Vakuuttuneisuus omasta hyvyydestä. Siis siitä että itse on hyvien ihmisten puolella pahaa vastaan.
- Kollektivismi. Yksittäinen henkilö joutuu aina tekemään kompromisseja myönnytyksiä oman ajattelunsa suhteen ryhmänsä hyväksi. Joukkopsykoosissa on helppo juosta ryhmän mukana vaikka jyrkänteeltä alas.

Oma maailmankuvani on kertaalleen muuttunut niin radikaalisti että minusta on tullut päättämätön haihattelija kun pitäisi olla jotain mieltä asioista. En yleensä uskalla muodostaa liian varmoja mielipiteitä oikein mistään ja kyseenalaistan omia käsityksiäni koko ajan. Olen alkanut kammoamaan kollektivismia. Kollektivismi ei mielestäni kuvaa pelkästään yhteisöllistä elämäntapaa vaan se on kokonainen mielentila. Pelkään joukossa tyhmentymistä ja olenkin alkanut karttaa kaikenlaisia ryhmiä. Näin jo painajaisiakin kun tein tänne hommalle tunnukset ja nimmarin alapuolella lukee "jäsen".  ;D  Säikähdin niin pahasti että tein asiasta uuden keskustelunaloituksenkin Kuka lasketaan hommalaiseksi? Mielipiteeni ovat omiani ja edustan vain itseäni. En siis halua että kirjoituksini luetaan "hommalaiset"- nimisen ryhmän mielipiteinä vaan vain ominani.

Mutta aika varma olen nyt tällä hetkellä siitä että olen pahasti nuivistunut ja pidän maahanmuuttovyöryä Eurooppaan ja siihen liittyviä ongelmia isona uhkana koko tulevaisuudelle. Pidätän silti oikeuden itselläni muuttaa mieltäni hetkenä minä hyvänsä mistä tahansa asiasta. En tosin usko että tämä näkemys tulee kovin helposti muuttumaan.

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 958
 • Liked: 3503
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1235 : 22.11.2017, 18:24:38 »
Oma maailmankuvani on kertaalleen muuttunut niin radikaalisti että minusta on tullut päättämätön haihattelija kun pitäisi olla jotain mieltä asioista. En yleensä uskalla muodostaa liian varmoja mielipiteitä oikein mistään ja kyseenalaistan omia käsityksiäni koko ajan. Olen alkanut kammoamaan kollektivismia..

Olipa loistavaa, ajatuksia herättävää jatkopohdintaa.

Sitä jäin miettimään tämän asian kohdalla, että jonkinlainen poliittinen voimavarojen keskittäminen lienee kuitenkin paikallaan ja kuten sanoit, kompromisseja on pakko tehdä, jotta asiassa edettäisiin.

On hyvä kyseenalaistaa käsityksiään jatkuvasti, olen samaa mieltä, mutta koen silti, että järkevään lopputulokseen päädytään kun aletaan hahmottamaan nuivuuden kautta, kriittisesti yhteiskuntaa - juuri noita yllä mainitsemiasi lainalaisuuksia (median osuutta, asioiden siloittelua ja parhain päin selittämisiä, vääristelyä, mielipidemanipulaatiota ym. mitä laajamittaisesti harjoitetaan).

Toivoisin, että tämä on ketju, jota Homman ulkopuolelta runsaasti seurataan. Tämä on yksi alustan tärkeimmistä keskustelulangoista.
In the West, we have been withdrawing from our tradition-, religion- and even nation-centred cultures, partly to decrease the danger of group conflict. But we are increasingly falling prey to the desperation of meaninglessness, and that is no improvement at all. ~ Jordan B. Peterson

Mikko76

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 6
 • Liked: 28
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1236 : 31.01.2018, 12:15:45 »
Itse olen ollut poliittisesti aktiivinen kymmenkunta vuotta. Uskollinen kokoomusporvari viime joulukuuhun asti, jolloin aloin vähän itse etsimään tietoa maahanmuutosta ja sen realismista euroopassa ja ruottissa. Olin suorastaan järkyttynyt, eihän näistä meidän iltapäivälehdet puhu mitään. Enintään joku yksittäistapaus alaviitteenä. Samaan syssyyn tuli vielä hallituksen aktiivimalli, niin sanoin irti jäsenyyteni kokoomuksesta. Ja olen toiminut jopa paikallisyhdistyksen pj:nä. Vaaleissa äänestin Lauraa. Suomi takas perkele.

Tuplis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 169
 • Liked: 74
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1237 : 15.03.2018, 09:14:54 »
Aina olen ollut kiinnostunut oikeasta ja väärästä, sitä kautta sitten myös politiikasta.  Vanhemmiten sitä on ajatellut, että vaikka en itsestäni osaa olla huolissani, minulla on pientä jälkikasvua enkä mä halua jättää niille etnohelvetiksi muuttunutta konkurssipesää perinnöksi.  Ja jos sen asianlaidan muuttaminen vie kaiken mitä mulla on tarjota, on se mun silmissä pieni hinta.

Maahanmuuttokriittiseksi taisin kokea itseni jotain 2003-2007, tuli kirjoiteltua erääseen vieraskirjaankin silloin tällöin.  Sittemmin havaitsin olevani ihan suoraan maahanmuuttovastainen ja hyvä niin.  Jos kotimaata arvostaa, sen muuttaminen ulkomaalaiseen suuntaan on miinusta.  Ei ole mitään syytä sille, miksi Suomi ei voisi olla maailman paras maa suomalaisten ehdoilla ja suomalaisia varten.

Koivuniemi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 21
 • Liked: 11
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1238 : 12.06.2018, 12:54:49 »
Lyhyestä virsi kaunis.

Sen lisäksi ettei massiivisesta sossumuutosta ole meille mitään hyötyä vaan suoranaista haittaa, koitetaan sitä hehkuttaa ja puolustella kyseenalaisin keinoin ja argumentein. Mitta tuli täyteen; välinpitämättömyys ("ei se kuitenkaan mun elämään vaikuta") on vaihtunut kantaaottavuudeksi ja jossain määrin jopa haluksi vaikuttaa yhteiskunnan kehityksen suuntaan.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 461
 • Liked: 1979
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1239 : 13.06.2018, 02:34:26 »
Aina olen ollut kiinnostunut oikeasta ja väärästä, sitä kautta sitten myös politiikasta.  Vanhemmiten sitä on ajatellut, että vaikka en itsestäni osaa olla huolissani, minulla on pientä jälkikasvua enkä mä halua jättää niille etnohelvetiksi muuttunutta konkurssipesää perinnöksi.  Ja jos sen asianlaidan muuttaminen vie kaiken mitä mulla on tarjota, on se mun silmissä pieni hinta.

Maahanmuuttokriittiseksi taisin kokea itseni jotain 2003-2007, tuli kirjoiteltua erääseen vieraskirjaankin silloin tällöin.  Sittemmin havaitsin olevani ihan suoraan maahanmuuttovastainen ja hyvä niin.  Jos kotimaata arvostaa, sen muuttaminen ulkomaalaiseen suuntaan on miinusta.  Ei ole mitään syytä sille, miksi Suomi ei voisi olla maailman paras maa suomalaisten ehdoilla ja suomalaisia varten.
Tuplis vaikuttaa tutulta vuosien takaa. Joskus 15 vuotta sitten itsekin havaitsin jotain vikaa yhteiskunnassamme ja kehityksessämme. Törmäsin muutamaan bloggariin ja sitten Halla-ahoon ja sitä kautta moniin muihin. Huomasin, että heillä oli asiaa...

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 072
 • Liked: 2496
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1240 : 14.06.2018, 07:41:49 »
Itsellä nuivistuminen alkoi jo toistakymmentä vuotta sitten rauhanturvahommissa ollessani. Senhän aiheutti tämä Suomen turvapaikkapolitiikka ihan täysin.
Oltiin kaverin kanssa vartiossa toiminta-alueella, vahtimassa jotain kirkkoa tjsp. no, paikalle lampsii sitten paikallinen kähtävä ja rupeaa puhumaan suht' sujuvaa suomea.
Sitten tietenkin siinä ihmettelin, että missä sitä suomea on oppinut puhumaan noin sujuvasti. Tähän kähtävä totesi muuttaneensa Suomeen pakolaisena 90-luvun alussa ja nyt tuli sitten lomailemaan kotimaahansa. Tuli kyllä sellainen fiilis, että ehkä tuossa turvapaikkajärjestelmässä olisi parantamisen varaa.

Tästä oli toinenkin hyvä tarina, kun tällaisia lomailevia, Suomessa asuvia, pakolaisia tuli uudemman kerran vastaan. Yksi kaveri meidän ryhmässä oli vielä enemmän kuin minä kypsynyt näihin, jotka tulivat jotain sönköttämään suomeksi kun näkivät Suomen lipun sotilaan hihassa.
Oltiin tämän kaverin kanssa jossain pykälässä, kun kähtävä tuli jotain selittämään. No, me ei aluksi noteerattu sitä mitenkään mutta molotus suomeksi vain jatkui. Sitten käytiin tällainen lyhyt keskustelu kaverin ja lomailevan pakolaisen välillä:

Pakolainen: Moi, minä puhua ja asua suomi, mitä teille kuuluu?
Rauhanturvaaja: ---------- (syvä hiljaisuus ja laskentaa kymmeneen)
Pakolainen: Moi, minä Suomesta niin kuin sinäkin, pidätkö sinä minun kotimaa?
Rauhanturvaaja:-------------- (hampaiden purentaa ja kiukun pidättelyä)
Pakolainen: (sama molotus jatkuu)
Rauhanturvaaja: Eli sä ymmärrät suomea?
Pakolainen: joo, minä ymmärtää suomea
Rauhanturvaaja: No hyvä, PAINU SITTEN VITTUUN SIITÄ!!!

Keskustelu loppui tähän ja lomaileva pakolainen lähti hipsimään pois paikalta ja jätti meidät rauhaan. Todettiin kaverin kanssa, että on meidänkin verorahat taas hyvässä käytössä. Me ollaan turvaamassa rauhaa, että pakolainen voisi tulla lomailemaan kotimaahansa ja sitten lähteä takaisin Suomeen nostamaan kelan tukiaisia.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 932
 • Liked: 13903
 • Soon korkeemmas käres!
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1241 : 14.06.2018, 07:52:12 »
^ Olisitte ottanut kaverista ohimennen valokuvan ja jollain verukkeella (veljellä iso tyhjillään oleva vuokra-asunto Helsingissä merinäköalalla) koijannut moiselta yhteystiedot. Sitten tiedot Suomeen ja koittaa saada joku nuiva toimittaja selvittämään migriltä moisen oleskeluluvan perusteet.

Ja jottei mene ihan ohi aiheen, niin vastaan ketjun otsikkoon, että joka päivä lisää.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 072
 • Liked: 2496
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1242 : 15.06.2018, 07:21:59 »
^ Olisitte ottanut kaverista ohimennen valokuvan ja jollain verukkeella (veljellä iso tyhjillään oleva vuokra-asunto Helsingissä merinäköalalla) koijannut moiselta yhteystiedot. Sitten tiedot Suomeen ja koittaa saada joku nuiva toimittaja selvittämään migriltä moisen oleskeluluvan perusteet.

Ja jottei mene ihan ohi aiheen, niin vastaan ketjun otsikkoon, että joka päivä lisää.

-i-

No, tämä oli aikaa ennen kännykkäkameroita ja 4g-internet-yhteyksiä. En usko, että yksikään tänne pakolaisena Kosovosta tullut on muuttanut takaisin kotimaahansa, nyt kun se olisi mahdollista. Mutta miksipä sitä muuttaa, kun eihän siellä ole edes Kelan sivukonttoria.

Nuivistumiseen vielä liittyen, eräs kouluttaja, jo useamman rauhanturvamission tehneenä, sanoi viisaat sanat näin: "Jos et ole rasisti reissuun lähtiessäsi, niin olet sitä kyllä tullessasi takaisin Suomeen."
Vaihtaisin ehkä sanan rasisti, vaikkapa nuivaan tai maahanmuuttokriittiseen, mutta muuten hän kyllä oli täysin oikeassa.

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 615
 • Liked: 1019
 • Värinänvaimennin
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1243 : 15.06.2018, 08:08:38 »
Olen monasti tätä aihetta miettinyt ja tullut siihen johtopäätökseen että jokainen terve ihminen on jo lähtökohdiltaan "nuiva", siis nykytulkinnan mukaan.
Ei kukaan halua omaa elinpiiriään haittaavaa ja omaa elämää vaikeuttavaa moniongelmaista lössiä lähelleen.
Itselle ensimmäisiä arkirealismin muistoja on lapsuudesta 70- luvulta. Tosin ne muistot vaihtuivat vasta myöhemmin tiedostukseksi ja harmiksi yhteiskunnan vinoutuneesta asenteesta työssäkäyviä , oikeita veronmaksajia kohtaan.
 
Asuimme pikkukaupungin omakotialueella, jossa oli rintamamiestaloja, pieni kauppa silloin ja kiva rauhallinen elinympäristö. Lähellä oli kunnan omistuksessa oleva vanhempi omakotitalo johon tuli joskus mustalaisia asumaan. Varmaan kiva paikka, oma hevonen mahtui isolle pihalle heinää syömään ja pensasaidatkin kävi kaupungin mukavat äijät leikkaamassa keltaisen lavaPollen tavaratila täynnä työkaluja. Puulämmitteinen talo niin samat kaupungin äijät toivat liiterin täyteen polttopuita syksyllä viimeistään.
Mustalaisäijä kävi meillä(kin) vähän kelloja kaupittelemassa ja muutenkin "sanalla", siis vanhempana ymmärsin että lähinna pummaamassa aina jotain.

Siis arki sujui ihan kuin minunkin kotona, paitsi mustalaisvikin ei tarvinnut "hevoskauppojen" lisäksi ilmeisesti käydä töissä ollenkaan. Isä hoiti meillä nuo asiat ja minä autoin minkä pystyin, kivoja "miästen hommii"! Menin isän kanssa joskus päivätöihinkin, kiva oli lättähatun kyydissä mennä konnarivaunussa vaikka Toijalaan.
Isän hienotunteinen , tuputtamaton kerronta esimerkiksi  tuon "tuntemattoman vähemmistön" saamasta palvelusta onkin saanut sitten pääni muistuttamaan aikuisena KimEvilin loistavaa avatarkuvaa.
Nuivuudessa onkin - ainakin minulla- kyse oikean ja väärän,epäreiluuden kokemisesta. Miten jotkut saavat painaa ihan kohtuuttomasti töitä ja maksella veroja jotta toiset voivat sitten vain loikoilla ja puuhailla mitä haluavat - me maksamme.
Isääkin on siepannut varmasti aivan riittävästi moinen touhu. Hän hoiti kolmen lapsen yksinhuoltajana omakotitalosirkuksen kunniakkaaseen malliin eikä saanut yhtään mitään apuja yhtään mistään.Oikeistolainen ajattelutapa muotoutui luonnostaan eikä vasemmistolaisten kommunistien hölmöt agendat ole uponneet minuun koskaan.
Nykyinen aivan päätön meno on vielä eksponentiaalisesti kasvattanut kivestystä ja tunkiaisten luoma hengenvaarallinen ympäristö saanut suorastaan valmistautumaan sotatilaan!
Kaikki mittarit ovat punaisella - talous, lasten turvallisuus, naisten asema ja koko yhteiskunnan tulevaisuus.
Ei meidän tule olla koko maailman elättäjiä, suomalaisille on Suomen etu oltava tärkein.

Southern Comfort

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 2
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1244 : 08.09.2018, 22:40:09 »
Hieman vaikeaa määritellä mitään tarkkaa ajankohtaa..Mutta isänmaallisuus minussa kasvoi huomattavasti,kun asuin eräässä toisessa pohjoismaassa kymmenisen vuotta.. :)

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 615
 • Liked: 2964
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1245 : 08.09.2018, 23:05:42 »
Itsellä nuivistuminen alkoi jo toistakymmentä vuotta sitten rauhanturvahommissa ollessani. Senhän aiheutti tämä Suomen turvapaikkapolitiikka ihan täysin....

Me ollaan turvaamassa rauhaa, että pakolainen voisi tulla lomailemaan kotimaahansa ja sitten lähteä takaisin Suomeen nostamaan kelan tukiaisia.

Käytännössähän se kansainvaeltaja on tällöin fiksumpi kuin rauhanturvaajat.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

vikhak

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 6
 • Liked: 40
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1246 : 08.09.2018, 23:24:46 »
Minun nuivistumiseni alkoi oikeastaan vahingossa. Siihen oli kaksi syytä: Hallis ja Homma. Tulen suvakkipuolelta kultturikuplasta (edelleenkin osa duuneista siellä). Ryhdyin seuraamaan maahanmuuttokeskustelua 2015 jälkimainingeissa Facebookin kautta. Kuuluin rasmukseen, komppasin sitä näkökulmaa ja naureskelin Suoli ensin - mouhotukselle. Persut oli jokapäiväinen naurunaihe, Soinin idioottimaiset halpahintaiset letkautukset, Hakkaraisen toilailut jne... Ainoastaan Hallis oli mulle ongelma. Hänen jäätävän analyyttiset mielipiteensä ja perustelunsa olivat harmittavan vaikeita ohittaa ja ylenkatsoa. Leikilläni kutsuinkin keakusteluissa Hallista Göbbelsiksi, koska hän oli (silloisen ajattelun mukaan) ainoa todella vaarallinen razzisti, liian älykäs sivuutettavaksi.
Jotta voiain itse muodostaa oman käsitykseni asioiden todellisuudesta, halusin hankkia tietoa molemmilta puolilta. Siksi kirjauduin myös Hommalle (ihan vahingossa aluksi; luulin, että on pakko kirjautua, mutta jäin kuitenkin jäseneksi). Ennakkokäsitykseni oli se suvakkipiireissä pyörivä kuva Suoli ensin öyhötys-salaliittopropagandasivustosta, mutta hämmästyinkin koska kyseessä olikin aktiivinen ja tiukasti moderoitu keskustelupalsta jossa keskusteltiin maahanmuuttoasioista hyvin monipuolisesti ja asiallisesti. Ryhdyin lukemaan ja jäin koukkuun...
Hyvin nopeasti kävi ilmi se etten voi enää pitävästi perustella suvaitsevaista ajatuskantaani itselleni. Järkevänä ihmisenä vaihdoin siis tosiasioiden edessä kantani.

Lähetetty minun COL-L29 laitteesta Tapatalkilla


Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 187
 • Liked: 2531
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1247 : 08.09.2018, 23:28:39 »
Hyvin nopeasti kävi ilmi se etten voi enää pitävästi perustella suvaitsevaista ajatuskantaani itselleni. Järkevänä ihmisenä vaihdoin siis tosiasioiden edessä kantani.


Vaan uskallatko kertoa mielipiteitäsi kavereillesi? Ilmeisesti joudut edelleen pitämään keskustelussa entistä linjaa? Lisäksi voit joutua pelkäämään, että joku huomaa pienistä mikroeleistä tms., että ajattelet toisin kuin mitä sanot.

vikhak

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 6
 • Liked: 40
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1248 : 09.09.2018, 00:25:38 »
^en uskalla julkisesti, se täytyy myöntää. Duunien menetysvaara... Yksityiskeskusteluissa, kun toista tuntee, voi jo puhua vapaamminkin. Kulttuuripiireissä mielipiteitä löytyy monenlaisia, vaikka punaviher-hegemonia vallitseekin. Aika hyvin sitä oppii lukemaan toisten puolikkaista sanoista kiellettyjä ajatuksia.

Lähetetty minun COL-L29 laitteesta Tapatalkilla


Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 208
 • Liked: 1836
 • Fatsi ja basisti
Vs: Milloin ja miten nuivistuit?
« Vastaus #1249 : 09.09.2018, 03:47:20 »
Vikhak:

Lainaus
Hyvin nopeasti kävi ilmi se etten voi enää pitävästi perustella suvaitsevaista ajatuskantaani itselleni. Järkevänä ihmisenä vaihdoin siis tosiasioiden edessä kantani.

Meitä on täällä monia, joilla on nk. suvaitsevainen tausta, minäkin yhtenä joukossa.

Suvaitsevainen olen edelleen, mutta suvaitsen vain maallemme hyödyllisiä asioita eikä kehitysmaaperäinen massamaahanmuutto ole sellainen.

Ei ole kuitenkaan laisinkaan itsestään selvää, että ihminen muuttaisi kantaansa tosiasiain painosta: monet torjuvat objektiivisen maailman havainnoinnin piiloutumalla vieläkin tiukemmin kuplaansa ja välttämällä todellista keskustelua heittäytymällä metakeskustelijaksi ja lätkimällä rasisti- ja natsileimoja argumenttien puutteessa.

Vaatii henkistä kypsyyttä muuttaa kantaansa eikä kaikista tuollaista kypsyyttä löydy, vaan monet jäävät moraalisiksi pelkureiksi, mistä maksavat kovan hinnan älyllisen rehellisyyden menettämisenä.

HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Tagit: