HOMMAN KESKUSTELU > Paja

Homma-lehti?

<< < (45/47) > >>

Dredex:
Tulikin hyvin esille erilaisia olemassa olevia blogeja kuten http://paavotajukangas.com/. Mitä tulee Uusisuomi-lehteen, niin onko se vain uutislehti vai mikä?

Mahdollisessa hommalehdessä kannattaisikin lähteä kuvaamaan asioita siltä pohjalta, mitä hommapuolella on saatu aikaiseksi ja tulevia tapahtumia, täydentäen sitten aiheeseen liittyvillä uutisilla, kuvilla, ja miksei myös linkeillä esimerkiksi ajankohtaisiin blogeihin. Lehdessä tulisi olla pääkirjoitus, joka tiivistää hetken tunnot ja suuntaviivat. Lehdessä voisi olla myös vierailevia tähtiä kirjoittamassa asioista, yhteystietoja muiden maiden vastaaviin yhdistyksiin, ja kohokohtia eurooppalaisista paikallisista ja yhteisistä kokoontumisista ja suurmielenosoituksista.

Tarkoitus ei olisi kilpailla muiden uutislähteiden kanssa vaan koota hommaa kasaan. Julkaisu voisi olla myös hommaforumin yhdessä säikeessä, mihin joku koostaisi kerran viikossa "lehden" kuvineen, linkkeineen, yms. Onko tällainen kokoava julkaisu jo olemassa, en tiedä.

sivullinen.:
Tänään on sosialistien tiedotusvälineissä uutisluontoista mainostilaa saanut paljon uusi viestintätapa nimeltä Readom. Se yrittää olla joku "lehtien spotify" eli jonkinlainen kuukausimaksulla toimiva lehtikioski. Sen perustajia on Vihreän Langan entinen päätoimittaja Juha Honkonen.


--- Lainaus ---[...]

Readomin ideana on tarjota pitkää laatujournalismia, käytännössä siis aikakauslehtien artikkeleita. Uutiskilpailuun se ei lähde.

– Uutiset löytyvät ilmaiseksi iltapäivälehtien ja Ylen verkkosivuilta, Honkonen toteaa. Hän kuvailee Readomia Ampparit-uutisportaalin vastakohdaksi.

http://www.mtv.fi/uutiset/it/artikkeli/kaikki-alkoi-spotifysta-nyt-haastajia-tulee-sankoin-joukoin/5635120

--- Lainaus päättyy ---

Minusta idea on oikein kiva, vaikka en usko sen menestykseen -- e-kirjakaan ei Suomessa ole menestynyt --. Mieleeni tuli kuitenkin kysymys: Voisiko sinne yrittää toimittaa maahanmuuttokriittisiä kirjoituksia? Tietenkin voidaan olettaa Readomin valitsevan julkaistavat jutut poliittisin perustein ja suosivan pelkästään suvakkkisanomaa. Mutta silloin sitä ei olisi syytä kutsua "lehtien spotifyksi"; ei spotify yritä valita musiikkia ihmisten puolesta, vaan antaa ihmisten valita. Pelkästään yhden poliittisen puolueen totuuksien julistamiseen tarkoitettuna Readom ei eroasi mitenkään hesarin tai Vihreän Langan nettilehdistä -- tai ainakaan hesarista irronneesta kuukausimaksullisesti pitkiä juttuja kirjoittavasta ja epäonnistuneeksi todetusta Longplaystä --; silloin se ei olisi mitään. Nähtävästi Readom yrittää jopa tulla kansainväliseksi eli saada huomiota myös Suomen ulkopuolella. Silloin yhden puolueen ja yhden aatteen nostaminen ylitse muiden hävittäisi kaiken uskottavuuden jo alkuunsa. Joten on monta syytä, miksi Readomin pitäisi hyväksyä myös maahanmuuttokriittiset kirjoitukset -- jos ne on tehty laadukkaasti ja voisivat kiinnostaa ihmisiä --. Olisko syytä antaa Readomille mahdollisuus? On se varmasti ainakin vähemmän puolueellinen kuin Yle, Longplay, hesari ja Sanoman muut julkaisut.

stefani:
Kun reilu viikko sitten katsoin Vastavalkeaa, siellä oli heti tällainen juttu Suomessa olleesta salassa pidetystä NATO:on liittyneestä kokouksesta:

http://vastavalkea.fi/2015/11/14/porvoon-salainen-nato-konferenssi/

Tuosta syntyi mielikuva, että siinä vasta on tosiasioita penkova uutiskanava. Hetkeä myöhemmin sivulla on juttu, jossa pilkataan nuivia, ja puolustetaan suvaitsevaisia:

http://vastavalkea.fi/2016/01/06/kuinka-kaannyttaa-suvakki-10-muistisaantoa/

Mitäs johtopäätöksiä vedettäisiin?

Hämeenlinnan Oraakkeli:

--- Lainaus käyttäjältä: nollatoleranssi - 02.01.2016, 05:42:11 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Tapio Äyräväinen - 31.12.2015, 22:36:14 ---Perustamiskustannukst ovat noin 350 000-500 000 euroa.

Jos lehti ilmestyy joka viikko eli noin neljä kertaa kuukaudessa, niin kustannukset ovat noin 100 000 euroa, painoksen ollessa noin 130 000 kappaletta.

Hanke on tälläkin kertaa järjetön.

--- Lainaus päättyy ---

Kuka painaisi 130.000 kpl lehteä, jonka suosio olisi aluksi satoja kappaleita?

--- Lainaus päättyy ---

Sadan kappaleen lehteä ei edes kannata tehdä. mutta tosiaan tuossa 130 000 on tullut jokin ajatuskatkos. noin 10 000 kappaleen painos voisi olla realistinen.

Tabula Rasa:
Paperilehti, tuskin on kysyntää kylliksi.

Mutta nettilehtenä voisi olla kysyntää. Itse suosisin useampitasoista lähestymistapaa kuten hommallakin, eli olisi salonki, jossa on vain tarkasti faktatarkistetut uutisjutut, asiantuntijanäkemykset yms. Tuvan, kylänraitin yms tyylinen vapaammat aiheet joilla kuitenkin seuranta kohtuullisen hyvää, sekä selvät koti- ja ulkomaiset hommarelevantit uutiset. Peräkammarina mv toimii ihan kelpo tavalla joten sille en näe tarvetta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta