HOMMAN KESKUSTELU > Paja

Homma-lehti?

<< < (46/47) > >>

T.K.:

--- Lainaus käyttäjältä: kriittinen_ajattelija - 01.01.2016, 23:16:52 ---Homma-lehdelle oli kysyntää aikoinaan mutta ei ole enää. MV-lehti ja Suomen Uutiset on jo täyttänyt tyhjiön, se on yksinkertaisesti täytetty ja kummankin lehden toimituksessa on hommalaisia / ex-hommalaisia. Jos ei Suomen Uutisten tai MV-lehden taso kelpaa niin sinne voi vapaasti lähettää omat mestariteoksensa, ainakin MV-lehti kyllä julkaisee ne. Vaikka joku ryhmä tekisi homma-lehden niin sitä tuskin kukaan lukisi, edes hommalaiset.
--- Lainaus päättyy ---
Juuri näin. Homman aloittelevat journalistit, nokka kohti MV-lehteä tai Suomen Uutisia ja tuottamaan vapaaehtoisesti uutisia (aluksi ilmaiseksi) harjoittelujakson ajan. Muistakaa journalistin ohjeet.

stefani:

--- Lainaus käyttäjältä: jostwix - 10.01.2016, 14:48:46 ---Mitäs johtopäätöksiä vedettäisiin?

--- Lainaus päättyy ---

Kukaan ei ole halunnut ajatella mitään Vastavalkeasta.


--- Lainaus käyttäjältä: writer - 03.03.2016, 23:51:27 ---Mitä Matias Turkkilaan tulee niin käykää lukemassa kansalainen.fi jossa on paljon asiantuntevampaa ja ammattimaisempaa toimittajan työtä kuin persujen puoluelehdykässä Suomen Uutisissa joka on Turkkilan alaisuudessa yhtä heikko kuin Demokraatti.fi

--- Lainaus päättyy ---

Hyvä löytö:

http://www.kansalainen.fi/

Tuli tunne, että tuossa on jotain samaa kuin Vastavalkeassa, mutta myös paljon erilaista.

Tämä Pajan ketju ei muuten taida olla paras ketju arvostella Vastavalkeaa ja Kansalaista, mutta en ollut varma mikä ketju Suositeltavaa luettavaa osiosta olisi paras, kun siellä olevat ketjut näyttävät olevan aina johonkin tiettyyn lähteeseen keskittyneitä.

idiot_narcissist:
Sen sijaan, että lähtsi kilpailemaan olemassa olevien mediatalojen kanssa, eikö olisi järkevää keskittyä tutkivaan journalismiin? Yksi hyvin tutkittu paljastus on tuhannen mielipidekolumnin arvoinen.

Pollard:

--- Lainaus käyttäjältä: idiot_narcissist - 20.03.2016, 22:00:29 ---Sen sijaan, että lähtsi kilpailemaan olemassa olevien mediatalojen kanssa, eikö olisi järkevää keskittyä tutkivaan journalismiin? Yksi hyvin tutkittu paljastus on tuhannen mielipidekolumnin arvoinen.

--- Lainaus päättyy ---

Ja ainoa media mikä julkaisee sen huippupaljastuksen on siinä tapauksessa mv-lehti.

Tolkullista kieltä käyttävälle ja Suomen tekijänoikeuslakeja täysin kunnioittavalle maahanmuuttokriittiselle iltapäivälehtityyliselle medialle olisi vielä paikka vapaana. Kokoomuksen verkkouutiset on tätä paikkaa koittanut ottaa käyttöön. Oma tuntemus kuitenkin on, ettei ihmiset lue päivittäisiä uutisiaan verkkouutisista tai Suomen Uutisista.

idiot_narcissist:

--- Lainaus käyttäjältä: Pollard - 20.03.2016, 23:25:55 ---Tolkullista kieltä käyttävälle ja Suomen tekijänoikeuslakeja täysin kunnioittavalle maahanmuuttokriittiselle iltapäivälehtityyliselle medialle olisi vielä paikka vapaana.

--- Lainaus päättyy ---

Mutta, kuten täällä on mainittu, sellaisen ylläpitäminen vapaaehtoisvoimin on suhkot mahdotonta. Lisäksi laatu tulee olemaan epätasaista. Jos tuolle linjalle lähtee, pitäisi olla kymmeniä tai satoja vapaaehtoisia tekemässä AKTIIVISTA työtä, eli kentällä raportoimassa, eikä vain kirjoittamassa mielipidekolumneja tai kopioimassa STT:n tiedotteita.

Kuitenkin päämäärä tässä on mielipidevaikuttaminen, joten kysymys on, onko rajalliset resurssit paremmin käytetty huono- tai keskilaatuisen nettilehden julkaisemiseen vai hyvänlaatuisen tutkivan journalismin tuottamiseen? Mielestäni jälkimmäinen on paras vaihtoehto ja sen ympärille voi jälkeenpäin rakentaa enemmän tarjontaa. Tarjontaa myös voisi lisätä reddit-tyyppisen järjestelmän kautta, jolloin ylläpitäjien tarve tarjota alkuperäistä aineistoa on pienempi ja resurssit voi keskittää tärkeämpiin projekteihin.

Alkuun ei ehkä edes tarvitsisi omaa julkaisua, vaan voisi aloittaa koordinoimalla täällä hommafoorumilla aiheiden tutkimista. Esimerkiksi poliitikkojen yhteyksien tutkimista vokkiteollisuuteen voisi olla hyvinkin tuottavaa toimintaa, sekä tietenkin itse vokkiteollisuuden tutkiminen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta