UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Johanna Suurpää Hommatenttiin  (Luettu 36081 kertaa)

Batman

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 448
 • Liked: 2
 • Mitäs me viittaritarit
Johanna Suurpää Hommatenttiin
« : 17.11.2009, 21:42:51 »
Aikoinaan suorittaessani asepalvelusta Santahaminan varuskunnassa, eräs kantahenkilökuntaan kuuluva kertoi meille köpöille käsityksenään, että "sotilas on kuin hattiwatti, menee minne työnnetään". Sama pätenee muihinkin virkamiehiin.

Onkohan Hommassa harkittu viimeisen päälle virkamiehen kutsumista hommatenttiin? Onko (tai pitäisikö olla) virkamies poliittinen vaikuttaja? Virkamieshän voi aina vastata, että hän vain toteuttaa Valtioneuvoston tai Eduskunnan päätöksiä/lakeja, poliitikoilla se todellinen valta on. Myönnettäköön, että Suurpää on kyllä oma lukunsa virkamiesten joukossa: Virkamies, joka katsoo oikeudekseen opettaa kansanedustajille Oikeaa AjatteluaTM.


Itsesensuuria
"Tällaiset puheet eivät ansaitse sanavapautta"
- Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske

Mielipide on kuin persreikä; jokaisella on omansa.
 http://www.youtube.com/watch?v=NrmPehlHK3w&feature=related

Matias Turkkila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 425
 • Liked: 2309
 • Päätoimittaja, Suomen Uutiset
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #1 : 17.11.2009, 22:03:29 »
Onkohan Hommassa harkittu viimeisen päälle virkamiehen kutsumista hommatenttiin? Onko (tai pitäisikö olla) virkamies poliittinen vaikuttaja? Virkamieshän voi aina vastata, että hän vain toteuttaa Valtioneuvoston tai Eduskunnan päätöksiä/lakeja, poliitikoilla se todellinen valta on. Myönnettäköön, että Suurpää on kyllä oma lukunsa virkamiesten joukossa: Virkamies, joka katsoo oikeudekseen opettaa kansanedustajille Oikeaa AjatteluaTM.

Onhan tälle jokunen hetki ajatustyötä uhrattu. On toki totta, että virkamiehellä on väkisinkin erilainen näkökulma pinnalla oleviin kysymyksiin kuin äänestäjien suosiota tavoittelevalla vaaliehdokkaalla, mutta en usko, että moinen tentin kulkua haittaa. Pidän tätä itse erinomaisena tilaisuutena lähentää poteroihin kaivautuneita osapuolia sekä vaihtaa näkemyksiä puolin ja toisin. Suomalaiselle maahanmuuttokeskustelulle kun näyttää olevan ominaista se, että kaikki huutavat keskustelu tärkeyttä, mutta pysyttelevät silti omissa samanmielisissä piireissään. Well, nyt kokeillaan tällaista mallia. Nostan jo muuten etukäteen hattua Johannalle, tällaiseen tilaisuuteen lupautuminen on saattanut olla pienen henkisen kynnyksen takana.

Katsotaan, mitä tapahtuu.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 968
 • Liked: 2120
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #2 : 17.11.2009, 22:06:27 »
Mun mielestä tämä on erinomainen juttu, kuten aikasemmatkin Hommatentit. Nyt tiukkaa ja asiallista kyssäriä vaan kehiin.

LB
Vanhojen sosialistien kädet ovat lasten veressä - punainen viiva kulkee Prahasta Magadaniin.

NK

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 514
 • Liked: 1
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #3 : 17.11.2009, 22:14:54 »
Minusta Suurpään tulo tentattavaksi on askel kohti oikeaa keskustelua. Ainoa harmi onkin etten voi olla paikalla siihen aikaan, kun pitäisi opiskella ahkerasti. Sen sijaan minun täytynee nautiskella tuokiosta jälkikäteen.
"Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa."

-Adolf Ehrnrooth

Batman

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 448
 • Liked: 2
 • Mitäs me viittaritarit
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #4 : 17.11.2009, 22:28:15 »

Totta, piponnosto JS:lle ja tentin järjestäjälle. Odotellaan mielenkiintoista tenttiä, tentin ajankohta saattaa vain olla työtätekeväisille hankala.
"Tällaiset puheet eivät ansaitse sanavapautta"
- Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske

Mielipide on kuin persreikä; jokaisella on omansa.
 http://www.youtube.com/watch?v=NrmPehlHK3w&feature=related

Simon Elo

 • Takinkääntäjä
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 873
 • Liked: 984
 • Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu
  • Simon Elo
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #5 : 17.11.2009, 22:37:25 »
Suurpäälle ja järjestäjille todellakin kiitos kaunis. Tällaiset voivat avata niitä itse kullakin syviksi muodostuneita poteroita. Mielenkiinnolla odotetaan.

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 166
 • Liked: 2760
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #6 : 17.11.2009, 22:43:08 »
Kannattaa laittaa kiperiä kysymyksiä, koska ajankohdan perusteella hän saa hyvää palkkaa vastaamisesta (toki voi olla vapaapäiväkin).
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Nauris

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 375
 • Liked: 97
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #7 : 17.11.2009, 22:45:49 »
Olen tässä jo miettinyt vähän huonoja tai hyviä kysymyksiä, joita haluaisin Johannalle esittää. Yritän keksiä vielä lisää, mutta tässä muutama.

1. Tietääkseni olit Johanna 90-luvun alkupuolella aktiiviisesti mukana somalipakolaisten vastaanottotoiminnassa. Tiedätkö tekikö Kari Suomalainen tästä syystä sinusta pilapiirrokseen naisen, joka sanoo vieraat ensin. En tiedä, miltä näytit 90-luvun alkupuolella, mutta jotain samannäköisyyttä hahmossa on.

2. Sanoit 90-luvun alkupuolella näin: "Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina."

Väitteesi ensimmäinen lause pitää paikkaansa, mutta loppuosa ei taida. Mitä mieltä itse olet lauseesi paikkaansa pitävyydestä nyt jälkiviisaana, koska esimerkiksi somalien huoltosuhde on muistaakseni viisi kertaa huonompi kuin kantaväestöllä, rikollisuus ja monet muut heistä aiheutuvat syyt ovat myös suuri rasite yhteiskunnalle.

3. Ajankohtainen kakkosen Terho ja Persujen ihmeellinen maailma ohjelmassa haastateltiin Mirjam Kaariste nimistä yrittäjää, joka muistaakseni suoraan sanoi olevansa rasisti suomalaisia kohtaan ja työllistävänsä ainoastaan ulkomaalaisia. Mihin kyseinen nainen mielestäsi syyllistyy?

4. Monilla ihmisillä tuntuu olevan ennakkokäsitys, että vain kantaväestöön tai valkoiseen "rotuun" kuuluva voi syyllistyä rasismiin. Vuonna 2005 poliisiammattikorkeakoulun vuosittain julkaisemassa poliisin tietoon tullut rasistinen rikollisuus Suomessa raportissa havaittiin, että myös valtaväestöön kuuluva voi joutua rasistisen rikoksen uhriksi.

Uuden Suomen viime vuonna julkaisemassa uutisessa kerrotaan: "Lehden haastatteleman tutkijan mukaan rasistisista rikoksista epäillyistä henkilöistä 89 prosenttia oli kansalaisuudeltaan suomalaisia, ja heistä 85 prosentilla syntymämaa oli Suomi."

Kumppani-lehdessä noin kuukausi sitten haastateltiin Rajkumar Sabanadesania, joka kertoi vastaanottokeskuksissa olevan enemmän rasismia kuin sen ulkopuolella.

Sitten itse kysymykseen. Oletko yhtään huolestunut maahanmuuttajien rasistisuudesta, suvaitsemattomuudesta ja onko se mielestäsi suurempi vai pienempi ongelma kuin kantaväestön rasismi?

5. Anne Moilanen on sanonut maahanmuuttokriitikoiden olevan rasisteja vaikka voissa paistaisi. Onko teidän mielestä kaikki maahanmuuton kritisointi rasismia ja kaikki maahanmuuttokriitikot rasisteja?

6. Me Naiset -lehden toimitussihteeri Virpi Salmi kommentoi Viivi Avellanin puoliso mieltymyksiä näin: "Kun sanoo samassa lauseessa “arjalainen”, “Berliinin pohjoispuoli”, “mokkakikkeli” ja “etelän hetelmät” saa selitellä maailman loppuun asti kaikilla radiokanavilla, ettei ole rasisti, vaan ihan tavallinen tollo maitop***u Suomesta."

Mitä mieltä itse olet, onko Viivi Avellan rasisti kun tykkää vaaleista miehistä vai onko hänen käyttämänsä sanat vain rasistisia?

7. Toimittaja Tommi Roimela sanoin kirjoituksessaan näin: "Minusta afrikkalaisten ylivoima on hieno asia. Vaikka kestävyysjuoksun ylivalta ei korvaa vuosisatojen vääryyksiä millään tavalla, on silti hyvä asia, että edes jollakin saralla afrikkalaiset ovat polkeneet valkoisen rodun maan rakoon."

Onko mielestäsi Roimelan näkemyksessä mitään rasismia vai onko siinä kyse vain tilastollisen tosiasian toteamisesta?

8. Resident Evil 5:sta on pidetty rasistisena, koska pelissä valkoinen hahmo tappaa Afrikassa mustia zombeja. Onko peli mielestäsi rasistinen?

9. Mitä mieltä olet Mikael Sjövallin näkemyksistä. Onko hän mielestäsi rasisti?

10. Vähemmistöjen sosiaalisten ongelmien, kuten rikollisuuden ja työttömyyden sanotaan yleensä johtuvan kantaväestön rasismista.

Voiko mielestäsi ongelmat johtua osaltaan myös vähemmistöstä itsestään, kuten kulttuurista ja geeniperimästä?

11. Uskotko, että jonain päivänä Suomessa ei ole enään tarvetta vähemmistövaltuutetulle, koska esimerkiksi rasismia ei ole vai tuleeko monikulttuurinen Suomi ja ihminen aina olemaan jossain määrin rasistinen biologisista syistä.

13. Oletko huolestunut ulkomaalaisten lisääntyvästä käytöstä halpatyövoimana, miten luulet viranomaisten resurssien riittävän kasvavan maahanmuuton valvontaan, jotta heitä ei käytetä hyväksi ja he tietävät oikeutensa.

14. Viime viikolla viranomaiset tekivät ratsian Kouvolassa sijaitsevaan Kiina-keskukseen, jossa on tapahtunut tiettävästi paljon lainvastaista toimintaa.

Kysymykseni liittyy työntekijöihin, joista tietääkseni suurin osa on kiinalaisia. Onko teidän mielestä syrjintää, jos yritys palkkaa vain ulkomaalaisia eikä tässä tapauksessa työttömiä kouvolalaisia?

15. Kuinka rasistinen, tasa-arvoinen ja suvaitsevainen yhteiskunta Suomi mielestäsi on verrattuna Euroopan ja muiden maanosien valtioihin?

Esimerkkinä muutama mielipide:
Alexander Stubb: "Olen asunut USA:ssa, Ranskassa, Belgiassa ja Britanniassa, ja Suomi on näistä ylivoimaisesti rasistisin."
Mika Eiramaa: "Suomessa ja Euroopassa on rasismia enemmän kuin USA:ssa. Se ilmenee selvimmin äänestyskäyttäytymisessä kuten Obaman valinta osoitti, mutta muutenkin. Emme vaan halua tunnustaa asiaa."
Olavi Antila: "Suomalaiset ovat EU:n pahimpia rasisteja."

16. Lainaus YLE:n uutisesta: "Rasismi voi olla arkipäivää maahanmuuttajille, mutta myös niille, jotka ovat syntyneet Suomessa. Suomalais-nigerialaisen perheen äiti Tiina Aalto kertoo, mitä kouluikäiset lapset saavat kodin ulkopuolella kokea.

- Luullaan, että he ovat adoptoituja, että ei tuollaiset voi olla suomalaisia. Joskus meille puhutaan englantia, koska olemme erinäköisiä, sanoo helsinkiläinen Aalto."

Onko mielestäsi rasismia luulla kantaväestöstä poikkeavan näköistä monikulttuurista lasta ulkomaalaistaustaiseksi?

17. Lainaus YLE:n uutisesta: "Vastausten perusteella esimerkiksi mediassa on paikoin rasistista piiloviestintää:

- Vuosi sitten lehdessä oli juttua polkupyöräilystä jalkakäytävällä. Jutun kuvassa oli nuori maahanmuuttajamies pyöräilemässä jalkakäytävällä. Ja toinen juttu, jossa puhuttiin ilotulitteista - siinäkin kuvassa oli maahanmuuttaja tekemässä jotain typerää."

Voiko toimittaja syyllistyä piilorasismiin, jos kielteisessä uutisessa on kantaväestöstä suuresti poikkeavan näköinen henkilö?

18. Alma Median toimittaja Taneli Heikka on sitä mieltä, että Mihemmedin eli Pensseli-sedän Niilin hanhet laulun tekstitys on rasistinen ja homofobinen. Oletko samaa mieltä?

19. Tänä vuonna järjestettiin Miss Afrikka Suomi kisa, johon saivat osallistua vain afrikkalaistaustaiset naiset. Onko mielestäsi rasismia, jos joku päättäisi järjestää missikisan, johon saisivat osallistua vain vaaleat eurooppalaisnaiset?

20. Mitä mieltä olet nykyisestä maahanmuuttopolitiikasta? Onko maahanmuutto kotouttamisresurssien kannalta liian suurta? Pitäisikö maahanmuuttopolitiikkaa mielestäsi kiristää, jotta kantaväestön asenteet eivät esimerkiksi muutu liian ulkomaalaisvihamielisiksi?

21. Tehtäväsi on huolehtia siitä, että rasismista ei tule liian suurta ongelmaa ja eri etnisten ryhmien välillä on sopu. Voiko mielestäsi olla mahdollista, että kaikesta monikulttuurisuus työstä huolimatta sadan vuoden kuluttua väestörakenteeltaan nykyistä monietnisempi Suomi kuitenkin hajoaa samalla tavalla kuin Jugoslavia?

22. Monet ihmiset ymmärtääkseni määrittelevät länsieurooppalaisten valtioiden rasistisuuden sen perusteella kuinka paljon ulkomaalaissyntyisiä maassa asuu eli mitä suurempi on ulkomaalaisten osuus väestöstä, sitä vähemmän rasistisempi yhteiskunta on kyseessä. Suomen asukkaista taitaa tällä hetkellä olla noin 4% ulkomailla syntyneitä ja Ruotsissa vastaava luku on muistaakseni yli 10%. Tämän perusteella heidän mielestä Ruotsi on vähemmän rasistisempi ja suvaitsevaisempi maa kuin Suomi.

Mitä mieltä itse olet? Onko monikulttuurinen ja monirotuinen yhteiskunta vähemmän rasistisempi kuin monokulttuurinen yhteiskunta? Onko Ruotsissa rasististen rikosten määrä suhteellisesti pienempi kuin Suomessa, jos vertailu edes on mahdollista?

Tämä tarkoittaa varsin pitkälle sitä, että henkilöön kohdistuvat kysymykset ovat enemmän tai vähemmän irrelevantteja...

Ymmärrän. Esitän tässä kuitenkin monenlaisia kysymyksiä, joita voisi kysyä, mutta niihin ei tietenkään ole pakko vastata ellei vähemmistövaltuutettu halua.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2011, 16:20:50 kirjoittanut Nauris »

Jaku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 258
 • Liked: 1
 • pitkänmatkan asentaja
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #8 : 17.11.2009, 23:05:30 »
Isokäsi Johannalle että rohkenee tulla HOMMAtenttiin, pidetään tentti asiallisena eikä toisteta turhaan samoja kysymyksiä....


M.E

 • Mielivaltainen dEspootti
 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 676
 • Liked: 11
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #9 : 17.11.2009, 23:13:24 »
Tännehän voisi pistää jo kysymyksiä etukäteen, niin Jossu voi sitten varautua. Plus ylläpito voi sitten poimia parhaat kysymykset alustukseksi, jos taso on riittävän kova tms.
"Tässäkö se elämä sitten olikin? Sanokaa heille, että sanoin jotain älykästä."

Matias Turkkila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 425
 • Liked: 2309
 • Päätoimittaja, Suomen Uutiset
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #10 : 17.11.2009, 23:16:06 »
Jostain syystä luulen, että saan olla sanomassa tätä samaa asiaa vielä aika monta kertaa myöhemminkin, mutta sanotaan se nyt vaikka tässä het:

Keskustelutilaisuuteen ei osallistu yksityishenkilö Johanna Suurpää. Keskustelutilaisuuteen osallistuu vähemmistövaltuutetun toimistoa edustava virkamies nimeltä Johanna Suurpää.

Tämä tarkoittaa varsin pitkälle sitä, että henkilöön kohdistuvat kysymykset ovat enemmän tai vähemmän irrelevantteja. Vähemmistövaltuutetun toimenkuvaan liittyvät kysymykset puolestaan eivät ole.

Yrjöperskeles

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 221
 • Liked: 78
 • Tää on viestin vasemmalla puolella olevaa tekstiä.
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #11 : 17.11.2009, 23:28:27 »
Aluksi tervehdys Hommaforumin vetäjille ja kiitos työstänne. En pääse itse koneen ääreen em. aikana, mutta mikäli mahdollista, voisitteko esittää Suurpäälle kaksi kysymystä:

1. Mikäli valtion- tai kunnallisvirkamies (esim. sosiaali-, terveys- tai suojelualalta) pitää vapaa-aikanaan yllä blogia, jossa arvostelee suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa ja siihen liittyvien viranomaisten (mukaanlukien vähemmistövaltuutettu) toimintaa, syyllistyykö hän mielestänne rikokseen?

2. Jos hän syyllistyy mielestänne rikokseen, mikä on mielestänne rikosnimike?

Etukäteen Hommaforumia kiittäen ja voimia eloon. Ykä.
Tää on viivan alapuolella näkyvää tekstiä.

Kaptah

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 975
 • Liked: 738
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #12 : 17.11.2009, 23:31:37 »
1. Mikäli valtion- tai kunnallisvirkamies (esim. sosiaali-, terveys- tai suojelualalta) pitää vapaa-aikanaan yllä blogia, jossa arvostelee suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa ja siihen liittyvien viranomaisten (mukaanlukien vähemmistövaltuutettu) toimintaa, syyllistyykö hän mielestänne rikokseen?

Jos saan sorkkia, niin ehdottaisin että kysymyksessä ei tarkenneta että kritisoi maahanmuuttopolitiikkaa tai siihen liittyvien viranomaisten toimintaa, vaan kysyttäisiin yleispätevämmin vaikkapa seuraavasti:

1. Mikäli valtion- tai kunnallisvirkamies (esim. sosiaali-, terveys- tai suojelualalta) pitää vapaa-aikanaan yllä blogia, jossa arvostelee suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa ja siihen liittyvien viranomaisten (mukaanlukien vähemmistövaltuutettu) toimintaa, syyllistyykö hän mielestänne rikokseen?

Jos haluaa oikein *ittumainen olla, niin toki voisi ensin kysyä tämän yleisluontoisemman kysymyksen ja sen jälkeen tämän tarkennetun.
"Krimillä nähdyt joukot olivat paikallisia itsepuolustusjoukkoja. Kuka tahansa voi ostaa univormuja kaupasta."
- V. Putin 4.3.2014

"Viimeaikaiset tapahtumat Krimin niemimaalla osoittivat sotilasvoimiemme uudet laadulliset kyvyt ja henkilökunnan korkean moraalin."
- V. Putin 28.3.2014

M.E

 • Mielivaltainen dEspootti
 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 676
 • Liked: 11
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #13 : 17.11.2009, 23:33:34 »
Minua puolestaan kiinnostaisi tietää, onko rasismi Suomessa rikos. Haluaisin myös tietää, mikä on vähemmistövaltuutetun määritelmä sanalle "rasismi".
"Tässäkö se elämä sitten olikin? Sanokaa heille, että sanoin jotain älykästä."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 466
 • Liked: 45817
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #14 : 17.11.2009, 23:42:18 »
Jostain syystä luulen, että saan olla sanomassa tätä samaa asiaa vielä aika monta kertaa myöhemminkin, mutta sanotaan se nyt vaikka tässä het:

Keskustelutilaisuuteen ei osallistu yksityishenkilö Johanna Suurpää. Keskustelutilaisuuteen osallistuu vähemmistövaltuutetun toimistoa edustava virkamies nimeltä Johanna Suurpää.

Tämä tarkoittaa varsin pitkälle sitä, että henkilöön kohdistuvat kysymykset ovat enemmän tai vähemmän irrelevantteja. Vähemmistövaltuutetun toimenkuvaan liittyvät kysymykset puolestaan eivät ole.

Etusivulta:
Lainaus
Keskustelunaiheina:

    * Vähemmistövaltuutetun rooli ja toimenkuva
    * Nettirasismi tämän päivän Suomessa
    * Lainsäädäntö ja oikeudelliset kysymykset
    * Etnisten suhteiden tulevaisuudennäkymät

Tilaisuus on jatkoa Hommaforumin sananvapausaiheiselle tenttisarjalle.

Muistin virkistykseksi Johanna Suurpään kannanottoja vähemmistövaltuutettuna:
http://mediaseuranta.blogspot.com/search/label/Johanna%20Suurp%C3%A4%C3%A4
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

saint

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 492
 • Liked: 508
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #15 : 17.11.2009, 23:55:50 »
Onko (tai pitäisikö olla) virkamies poliittinen vaikuttaja? Virkamieshän voi aina vastata, että hän vain toteuttaa Valtioneuvoston tai Eduskunnan päätöksiä/lakeja, poliitikoilla se todellinen valta on.

Poliittiset vaikuttajat ja vastuun kantajat nyt ovat ... mitä ovat.

Luulen, että vastuun kantajat kuuntelevat hyvin herkällä korvalla, mitä esim. jollain Sailaksella on sanottavaa, ja päätöksiä/lakeja tehdään/säädetään sen mukaisesti. 
"Annapas kun autan; tässä lisää köyttä"  -Leso

PetethePerkele

 • Vieras
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #16 : 18.11.2009, 07:57:13 »
Vähemmistövaltuutettu valvoo etnisestä alkuperästä riippumattoman tasa-arvoisen kohtelun toteutumista.

Kuinka ns. positiivinen syrjintä edistää tasa-arvoista kohtelua? Esimerkkinä vaikka Vantaan kaupunki jossa on väläytelty mamujen palkkaamista sillä verukkeella että heitä pitää olla prosentuaalisesti saman verran kaupungin työpaikoissa kuin on kaupungin asukkaina.

Samaan aikaan kaupunki kuitenkin tähtää myös työntekijöiden määrän lievään vähentämiseen. Eikö tämä tarkoita sitä että asiansa osaavat suomalaiset työmiehet/naiset jäävät soittelemaan lehdellä vain siksi koska on saatava monikulttuurisuuskiintiö täyteen palkkaamalla etnisen alkuperän perusteella eikä sen takia että osaisi tulevan tehtävänsä parhaiten?

Tämä ei ole tasa-arvoa.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 218
 • Liked: 3781
 • Puolen tunnin tuska, puolen vuoden nautinto
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #17 : 18.11.2009, 09:34:33 »
Olen täällä voimakkaasti kritisoinut tätä vähemmistövaltuutettua, virastoa, sen kannaottoja ja muita ulostuloja. Siksi nostan hattua Johanna Suurpäälle siitä, että halusit tulla tänne Hommaforumin tenttiin. Olkoon se askel avoimempaan suuntaan ja jatkossa julkinen keskustelu pysyköön asiassa, mitään lisäämättä mitään salaamatta!

Kysymys 1: Onko Suomella varaa positiiviseen syrjintään?
Eikö kuitenkin olisi pitkällä tähtäimellä parasta, että jokaiseen tehtävään valitaan paras hakija ikään, sukupuoleen, uskontoon, ihonväriin... katsomatta?

Kysymys 2: Olet kritisoinut ja pitänyt syrjintänä sitä, että koneenkuljettajan tai siivoojan tehtäviinkään ei pääse, jos ei osaa suomea (ruotsia). Ajattelepa asiaa niin, että pienellä firmalla ei ole mitään mahdollisuuksia antaa ohjeistusta ja perehdyttämistä tehtävään saati laatia työohjeita ja määräyksiä kirjallisesti kuin suomeksi. Koneenkäyttäjän tulee lisäksi hallita liuta työturvallisuusasioita. Niin kauan kuin suomenkielen taitoista työvoimaa on saatavana, pienen firman ei kannata palkata muita.
Huom! Tämä kirjallinen ohjeistus on tärkeä pointti, sillä esim. tapaturmatilanteessa sen puuttuminen on raskauttava rikos työnantajalta. Muulloin sen puutteen voidaan katsoa olevan työpaikkakiusaamiseen verrattava tekijä.

Kysymys 3: Liittyy edelliseen, aikooko vähemmistövaltuutetun virasto ajaa lakisääteisesti jotain etuja tai sanktioita, jotta positiivinen syrjintä työmarkkinoilla etenisi? Siis puhe siitä valtavasta voimavarasta, jonka maahanmuuttaja (kieli- tai luku- ja kirjoitustaidoton) tuo yrityksiin, voitaisiin osoittaa todeksi antamalla vaikkapa veroetuja positiivista syrjintää harrastavalle yritykselle?
Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että Salon suunnalla on parkkipaikoilla havaittu erikoista, keväistä toimintaa.

Tuomas2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 652
 • Liked: 50
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #18 : 18.11.2009, 10:02:23 »
Minua puolestaan kiinnostaisi tietää, onko rasismi Suomessa rikos. Haluaisin myös tietää, mikä on vähemmistövaltuutetun määritelmä sanalle "rasismi".

+1 tälle.

Sitten sueraavat:

1. Onko Suomessa tehty virheitä humanitäärisessä maahanmuutossa viimeisen 20 vuoden aikana ja jos on niin muutama esimerkki ja kuinka niiden toistumista on pyritty estämään?
2. Onko Ruotsi tehnyt virheitä maahanmuuttopolitiikassaan ja miten noiden virheiden tapahtuminen estetään Suomessa?
3. Pitäisikö Islaminuskoisen virkamiehen luopua uskostaan jotta virkamiehenä voisi kohdella naisia tasa-arvoisesti?
4. Ovatko vitsit ruotsalaisista vähemmistövaltuutetun mielestä yhtä tuomittavia kuin vitsit Somaleista?

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 529
 • Liked: 502
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #19 : 18.11.2009, 10:06:28 »
ihan vinkkinä noihin kysymyksiin.

yksinkertaistakaa kysymyksenne, jotta niihin voi vastata kyllä/ei periaatteella. muutoin todennäköisesti saamme hyvin epämääräisiä vastauksia.

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Tuomas2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 652
 • Liked: 50
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #20 : 18.11.2009, 10:13:12 »
Vielä senverran että vaikka en ennekkosensuuria kannatakkaan valtamediassakin mahdollisesti seurataan tenttiä joten kannattaisi miettiä miten mahdolliset trollit karsitaan pois keskustelusta.

En haluaisi nähdä Ilta- :sanna: n lööppejä tyyliin:

Homman modet on ihqudaa ja kyllä ne hommansa hoidandaa!!1!
« Viimeksi muokattu: 18.11.2009, 12:19:37 kirjoittanut Homma Admin »

Äänestäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 190
 • Liked: 4
 • aka mölyapina (alouatta)- "Don't be silent"
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #21 : 18.11.2009, 10:23:28 »
TAUSTAA

Kysymys liittyy siihen kokemukseen ja havainnointiin, että suhteellisesti ottaen moni mies näyttäisi vastustavan islamilaisten pääasiassa miespuolisten maahanmuuttajien tulvaa Suomeen, kun taas moni muuten maahanmuuttoa kannattava nainen näyttäisi vastustavan muun muassa thaimaalaisten, filippiiniläisten, vietnamilaisten, virolaisten tai venäläisten naisten muuttoa Suomeen.

KYSYMYS

Ottamatta tässä sen enempää kantaa siihen miten paljon edellä mainitussa käyttäytymisessä on kyse biologiasta ja evoluutiosta, näin miehenä Vähemmistövaltuutetun toimiston mies/naistyöntekijöiden suhde herättää jonkin verran kysymyksiä siitä miten tasapuolisesti siellä voidaan suhtautua eri vähemmistöryhmien arviointiin ja myös siitä miten toimiston työntekijäkoostumus täyttää tavoitteet tasa-arvon osalta. Johtajista, tarkastajista ja suunnittelijoista vain yksi on mies. Eikö tämä vääristä näkökulmaa, sekä ole samalla myös tasa-arvon vastaista ja siten anna väärää viestiä Vähemmistövaltuutetun toiminnasta?

Lainaus
Toimiston henkilökunta:

Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää
Toimistopäällikkö Yrsa Nyman
Ylitarkastaja Päivi Keskitalo
Ylitarkastaja Pirjo Kruskopf
Ylitarkastaja Husein Muhammed
Ylitarkastaja Annika Parsons
Ylitarkastaja Venla Roth
Ylitarkastaja Hanna Välimaa
Suunnittelija Päivi Okuogume
Osastosihteeri Massimo Zanasi
Sihteeriharjoittelija Tiina Ukkonen
Toimistosihteeri Attikos Sironen

http://www.vahemmistovaltuutettu.fi/intermin/vvt/home.nsf/pages/AF0E9A664D94128FC2257377004065A4?opendocument
« Viimeksi muokattu: 18.11.2009, 10:44:54 kirjoittanut Äänestäjä »
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Howler monkeys are the loudest monkeys. Their deep, howling calls can be heard more than 5 kilometers

Julmuri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 088
 • Liked: 7
 • En ole enää nuiva
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #22 : 18.11.2009, 10:25:25 »
Onko valtuutettu kuullut ministeri Holmlundin ja sisäministeriön linjauksesta löytää aikaisempaa useammin rikoksista rasistisia motiiveja?

Linjauksesta on olemassa jo konkreettistakin esimerkkiä kuten tapaus, jossa auton palamisesta poliisi epäili rasismia, vaikka piti toisaalta mahdollisena syynä myös teknistä vikaa. Tämä osoittaa mielestäni selkeästi, että rasistisia motiiveja epäillään ilman vankkoja todisteita kun ulkomaalaiselle tapahtuu jotain.

Eikö ole hieman huolestuttavaa kansalaisten oikeusturvan kannalta mikäli yritetään väen väkisin etsiä rasistisia motiiveja sellaisissa rikoksissa, joissa on monta kansallisuutta osallisena? Miten tällainen hysterian lietsominen parantaa kenenkään tilannetta?

Äänestäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 190
 • Liked: 4
 • aka mölyapina (alouatta)- "Don't be silent"
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #23 : 18.11.2009, 10:26:34 »
Kannatatko positiivista syrjintää? Jos, niin eikö positiivinen syrjintä ole mielestäsi syrjintää?

Omasta mielestäni mahdollisia historiallisia vääryyksiä ei saa poistaa syrjimällä nuoria, joilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Näin kuitenkin tapahtuu, jos pätevämpi enemmistön edustaja ohitetaan häntä pätemättömämmän vähemmistön edustajan toimesta työpaikan, opiskelupaikan, tai muun vastaavan valinnan yhteydessä. Miten kommentoit väittämää?
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Howler monkeys are the loudest monkeys. Their deep, howling calls can be heard more than 5 kilometers

Äänestäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 190
 • Liked: 4
 • aka mölyapina (alouatta)- "Don't be silent"
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #24 : 18.11.2009, 10:28:14 »
Miksi Jakomäessä pitää olla erilliset uimavuorot musliminaisille?

Eikö tämä estä integroitumista, sen sijaan että edistäisi sitä? Eikö tämä ole väärin suomalaisia kohtaan, joille nimenomaan lauantai olisi usein se viikon paras päivä uimiseen, koska he ovat usein viikolla töissä? Eikö viesti tällaisessa käytännössä ole kaikkea muuta kuin tasa-arvoa edistävää?

Mikä on kantasi tähän tapaukseen?
« Viimeksi muokattu: 18.11.2009, 10:46:48 kirjoittanut Äänestäjä »
"Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity."
"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Howler monkeys are the loudest monkeys. Their deep, howling calls can be heard more than 5 kilometers

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 30 591
 • Liked: 11568
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #25 : 18.11.2009, 10:34:08 »
Vielä senverran että vaikka en ennekkosensuuria kannatakkaan valtamediassakin mahdollisesti seurataan tenttiä joten kannattaisi miettiä miten mahdolliset trollit karsitaan pois keskustelusta.

En haluaisi nähdä Ilta- :sanna: n lööppejä tyyliin:

Vähemmistövaltuutettua pilkattiin rasistisella Hommafoorumilla ***!

Moderaattorit kyttäävät odottamassa deletoitavaa kuin korppikotkat kaktuksen nenässä, ja p*rseilystä lentää ulos forumilta, nopeasti ja pitkälle.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2009, 12:20:45 kirjoittanut Homma Admin »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

M.E

 • Mielivaltainen dEspootti
 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 676
 • Liked: 11
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #26 : 18.11.2009, 10:37:58 »
Moderaattorit kyttäävät odottamassa deletoitavaa kuin korppikotkat kaktuksen nenässä, ja p*rseilystä lentää ulos forumilta, nopeasti ja pitkälle.

Kuulostaa hyvältä. Mahdollisesti jokin murhanhimoinen erityissäännöstö otetaan ketjussa käyttöön. M.E istuu ihmisluutornissa ja haistaa trollien veren. Ruokaa... (Siis noin kuvainnollisesti.)
« Viimeksi muokattu: 18.11.2009, 12:21:18 kirjoittanut Homma Admin »
"Tässäkö se elämä sitten olikin? Sanokaa heille, että sanoin jotain älykästä."

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1029
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #27 : 18.11.2009, 10:46:32 »
1) Vähemmistövaltuutetun virka ja -toimisto perustettiin vuonna 2002. Tätä ennen tultiin toimeen aivan hyvin ilman kyseistä virkaa ja toimistoa. Mikä on kyseisen viran ja toimiston olemassaolon oikeutus, ts. mitä Suomen kansaa ja suomalaista yhteiskuntaa hyödyttävää vähemmistövaltuutettu ja hänen toimistonsa saavat aikaan? Erityisesti, miksi suomalaisen veronmaksajan pitäisi maksaa sinulle palkkaa - mitä sinä ja alaisesi teette suomalaisen nettoveronmaksajan hyväksi (mielellään konkreettisia, euromääräisiä esimerkkejä)?

2) Jos jonkun etnisen vähemmistön täysin kiistaton keskimääräinen yhteiskunnallinen rooli on olla taakka muun yhteiskunnan kustantamalle sosiaalivakuutusjärjestelmälle, miksi tätä asiaa ei saisi a) tuoda ilmi julkisesti, b) kritisoida julkisesti kitkerästi ja c) suositella julkisesti näiden tahojen sosiaalietuisuuksien heikentämistä tai saattamista ehdollisiksi?
« Viimeksi muokattu: 18.11.2009, 10:48:21 kirjoittanut gloaming »
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Jukka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 72
 • Liked: 0
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #28 : 18.11.2009, 10:51:52 »
En oikein ymmärrä miksi Suurpää päästetään puhumaan nettirasismista. Rasismi ei ole laitonta - laki kieltää vain kiihotuksen kansanryhmää vastaan. Voihan hän puhua vaikka kukkien asettelusta mutta onko tämä oikea foorumi siihen.

Vai onko rasismi muuttunut lattomaksi ? Milloin ?

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 968
 • Liked: 2120
Vs: Johanna Suurpää Hommatenttiin
« Vastaus #29 : 18.11.2009, 10:53:47 »
En oikein ymmärrä miksi Suurpää päästetään puhumaan nettirasismista. Rasismi ei ole laitonta - laki kieltää vain kiihotuksen kansanryhmää vastaan. Voihan hän puhua vaikka kukkien asettelusta mutta onko tämä oikea foorumi siihen.

Vai onko rasismi muuttunut lattomaksi ? Milloin ?


Nythän sä voit kysyä siltä.
Vanhojen sosialistien kädet ovat lasten veressä - punainen viiva kulkee Prahasta Magadaniin.

Tagit: