UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009  (Luettu 8583 kertaa)

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 509
 • Liked: 2267
 • Nipsteri
Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« : 20.11.2009, 17:47:04 »
KUTSU: Kokoomuksen maahanmuuttoseminaari maanantaina 23.11.2009 Helsingissä

- Kokoomuksen maahanmuuttopoliittisen raportin julkistaminen ja keskustelua maahanmuuttajien kotoutumisesta

Ajankohta: maanantai 23. marraskuuta 2009 kello 12.00-14.30
Paikka: Diana-auditorio, Erottajankatu 5, Helsinki

Ohjelma:

Kello 12.00 Kansanedustaja, raporttityöryhmän puheenjohtaja Arto Satonen
- tervetuliaissanat ja Kokoomuksen maahanmuuttopoliittisen raportin esittely

Kello 12.30 Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen
- kommenttipuheenvuoro; Helsingin kaupungin näkökulma

Kello 12.50 Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenvuoro
- raportin vastaanotto ja kommenttipuheenvuoro

Kello 13.00 Kouluttaja-konsultti, Rebwar Karimi
- kommenttipuheenvuoro; maahanmuuttajan näkökulma

Kello 13.15 Neuvotteleva virkamies, Meri-Sisko Eskola, Sisäministeriön maahanmuutto-osasto
- kommenttipuheenvuoro; viranomaisen näkökulma

Kello 13.30 Kommentteja, kysymyksiä, keskustelua
- mahdollisuus yleisökommentteihin: vastaamassa Arto Satonen, Rebwar Karimi ja Meri-Sisko Eskola

Kello 14.00 Kahvitilaisuus alkaa ja vapaamuotoinen keskustelu jatkuu

Kello 14.30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautumiset seminaariin mieluusti sähköpostilla pe 20.11. mennessä: tommi.uitti@eduskunta.fi.
Lisätietoja raportista: Laura Manninen, laura.manninen@eduskunta.fi
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 517
 • Liked: 58761
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #1 : 20.11.2009, 18:59:53 »
Tässä työryhmän väliraportti toukokuulta:
http://www.satonen.fi/2009/05/15/realismia-turvapaikkapolitiikkaan-resursseja-kotoutumiseen/

Lisää rahaa ja resursseja, maahanmuuttajille etusija rekrytoinnissa ja pätevyysvaatimuksia karsittava, kansalaisuuteen vaadittavaa kielitaitotasoa madallettava, maahanmuuttajayhteisöistä isompia jne.

Lainaus käyttäjältä: Kokoomuksen väliraportti
Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnan kokonaiskustannukset vuonna 2008 olivat 35,6 miljoonaa euroa.

Oikeasti kustannukset olivat 80 miljoonaa euroa. Tänä vuonna ne ovat 132+33 miljoonaa euroa.

http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2009/ltae2_2009.html

Silti Kokoomus ei esittänyt ainakaan vielä toukokuussa linjausta turvapaikanhakijamäärän vähentämiseksi. Keinoja olisi kymmeniä, kun vertaillaan Suomen lainsäädäntöä muihin Euroopan maihin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kukkanen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 110
 • Liked: 0
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #2 : 20.11.2009, 19:07:31 »
Mihinkä tuotakin vertaa.
Tehdään yleisölle sopivat johtopäätökset jne.

Olennaisin osa tätä maahanmuuttokeskustelua on se, että suomalaiset eivät ole asiasta päättämässä. Käytännössä ruotsalaiset keksivät että suomalaisia saadaan kutsuttua rasisteiksi kunhan riittävästi tuodaan maahanmuuttajia, samalla häivytetään Freudenthalismi
http://keskustelut.a-lehdet.fi/apu/topic_show.pl?tid=656
josta nuo läpi lukemaalla saa kuvaa, samoin kuin ajattelemalla että miksi apartheid-erioikeudet voivat olla olemassa, omat koulut, yliopistot, terveyskeskukset jne.
Samana päivänä:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Varsinais-Suomen+k%C3%A4r%C3%A4j%C3%A4oikeuteen+ruotsinkielinen+osasto/1135250904449

ja
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Ruotsinkielinen+aamu-tv+alkaa+tammikuussa/1135250898355

ja muka ei ole asiat hyvin (miksi ei voisi tehdä samanlaisia suomalaisia kuin muutkin, heistä suurin osa käy korkeakoulun vaikka pisa-tulokset ovat huonompia kuin suomalaisten, kun taas suomalaisista suurin osa joutuu ammattikouluihin, epävarmoille työmarkkinoille.)
Miksi ei tuo Ahvenanmaa ole osa Suomea jossa saa puhua Suomea (sama homma ruotsalaissa kouluissa koko maassa, vihataan suomalaisia, vaikka ollaan Suomessa)
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Ruotsinkielisten+nokkanainen+Ahvenanmaa+saattaa+irrottautua+Suomesta/1135250899355
Kokkarit kusettaa taas kerran takuuvarmasti seminaarissaan. Älkää uskoko, sanovat mitä tahdotaan kuulla jotta ääniä tulisi lahjotuille.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 517
 • Liked: 58761
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #3 : 21.11.2009, 13:31:37 »
Kokoomus yrittää miellyttää kaikkia ja siksi ohjelma on ristiriitainen. Kokonaisnäkemys on hukassa.

Tässä työryhmän väliraportti toukokuulta:
http://www.satonen.fi/2009/05/15/realismia-turvapaikkapolitiikkaan-resursseja-kotoutumiseen/

Lainaus
Kokoomuksen eduskuntaryhmän mielestä maahanmuuttopolitiikan kokonaistavoitteena on oltava turvapaikanhakijamäärän kasvun taittuminen erityisesti perusteettomien hakemusten määrää vähentämällä, käsittelyprosesseja nopeuttamalla sekä kotouttamalla oleskeluluvan saaneet entistä tehokkaammin.

Kokoomus - kuten Thorskaan - ei missään vaiheessa määrittele näitä "perusteettomia hakemuksia". Jos tarkoitetaan EU-romaneja ja dublinilaisia, niin heitä varten voisi kopioida suoraan muiden maiden käytäntöjä, kuten muiden Pohjoismaiden pikakäännyttämisen, mutta tällaisia keinoja Kokoomus ei ehdota.

Jos taas "perusteettomalla" tarkoitetaan lähinnä toimeentulotuen ja muiden etuuksien perässä tulevia, jotka kuitenkin saavat suojelutarpeen perusteella oleskeluluvan, niin silloin Kokoomus tulee myöntäneeksi, että suojelun kriteerit ovat väärät. Siinä tapauksessa oleskeluluvan myöntämisen kriteerit pitäisi ottaa uuteen tarkasteluun. Mutta tällaistakaan Kokoomuksen työryhmä ei ehdota.

Kotouttamisen tehostaminen ei vähennä turvapaikanhakijoiden määrää, jos tehostamisella tarkoitetaan uusia etuja ja houkuttimia, kuten Kokoomuksen ehdottamaa helpompaa kansalaisuuden saamista.

Lainaus
Suomen turvapaikkapolitiikassa ei saa olla sellaisia vetovoimatekijöitä, jotka houkuttelisivat muun muassa jo toisiin EU-maihin asettuneita henkilöitä hakeutumaan Suomeen.

Jos "toisiin EU-maihin asettuneilla" tarkoitetaan toisesta maasta turvapaikaa hakeneita tai oleskeluluvan jo saaneita, niin eihän tässä pitäisi olla ongelmaa. Tehostetaan Dublin-palautuksia ja otetaan käyttöön pikakäännytykset esimerkiksi Ruotsiin.

Lainaus
Nuorille suoraan maksettava toimeentulotuki on osoittautunut joissain tapauksissa vetovoimatekijäksi. Nuorten turvapaikanhakijoiden Suomessa saama toimeentulotuki on moninkertainen esimerkiksi Saksaan verrattuna.

Edelleen sama: puhutaanko nyt oleskelulupaan oikeutetuista vai ei? Haluaako Kokoomus vähentää lain mukaan oleskelulupaan oikeutettujen alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrää vai sellaisten, joilla ei ole oikeutta jäädä Suomeen? Ero on tärkeä, koska toisaalla annetaan ymmärtää, että tiukennuksista huolimatta kaikki sellaiset ovat tervetulleita, jotka lain mukaan ovat suojelun tarpeessa. Sellaisia ovat käytännössä kaikki muut alaikäiset paitsi Dublin-tapaukset, joita heitäkään ei enää käännytetä Italiaan, Maltalle ja Kreikkaan.

Lainaus
Periaatteessa jokainen pakolaisstatuksen saanut voi tuoda lisähenkilöitä Suomeen. Toisaalta suuri osa perheenyhdistämisen kautta tulleista on lapsia, joita suomalainen yhteiskunta tarvitsee.

Kokoomus on täysin hakoteillä. Ei suomalainen yhteiskunta tarvitse lapsia, jotka eivät koulun aloittaessaan osaa vielä kunnolla suomea, vaikka ovat syntyneet täällä. Rikkaus ja voimavara -retoriikasta irtautuminen tuntuu olevan vaikeaa.



Kun Vanhanen kohautti avautumalla yllättäen 20 000 vuosittaisesta turvapaikanhakijasta, niin myöhemmin samana päivänä uutisoitiin hallituksen esittämästä ulkomaalaislain tiukennuksesta. Lakiesitys paljastui sittemmin vihreiden kastroimaksi, mutta monelle jäi mielikuva, että hallitus puuttuu ongelmaan oikeasti. Vanhanen esitti ongelman ja saman tien ratkaisi sen.

Tänään Aamulehdessä julkaistiin näyttävästi etusivulla tietoa suomalaisten avokätisesti turvapaikanhakijoille jakamasta toimeentulotuesta. Pohjoismainen vertailu löytyi jo kesäkuussa julkistetusta Sisäasiainministeriön selvityksestä Näkökulmia turvapaikkapolitiikkaan (s. 6, 28), mutta siitä ei tehty silloin yhtään uutista.

Aamulehden uutisella taitaa olla samankaltainen "sopiva" ajoitus suhteessa Kokoomuksen raportin julkistamiseen. Parin päivän kohun jälkeen Kokoomus tulee maanantaina esiin omalla ohjelmallaan, jossa toimeentulotuen antamiseen väliraportin mukaan puututaan näin jyrkästi:
Lainaus
Vastaanottokeskuksissa yksin asuvien nuorten toimeentulotuen saanti tulisi ottaa uudelleentarkasteluun. Tuen painopistettä tulisi siirtää vastaanottokeskuksen nuorelle tarjoamaan ylläpitoon käteen maksettavan rahallisen avustuksen sijaan.

Tavallinen tallaaja hyväksyy tämän ratkaisuksi ja unohtaa asian. Oikeasti tämä on vain sumuverho, jolla peitetään väliraportin esittämät huononnukset, kuten kansalaisuuteen vaadittavan kielitaitotason madaltaminen ja maahanmuuttajien positiivisen syrjinnän lisääminen kouluissa ja työpaikoilla. Näin meitä manipuloidaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #4 : 21.11.2009, 16:25:26 »
Kokoomus yrittää miellyttää kaikkia ja siksi ohjelma on ristiriitainen. Kokonaisnäkemys on hukassa.

Kokoomuksessa on keskenään ristiriitaisia sisäisiä voimia, jotka kamppailevat keskenään.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 770
 • Liked: 4596
 • A spherical bastard
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #5 : 21.11.2009, 22:30:38 »
Kiinnostaisi tietää koska tästä tilaisuudesta on Kokkareille tiedotettu, tämä tuli senverran äkkiä etten ainakaan itse pysty olemaan pois töistä tuonne mennäkseni näin lyhyellä varoitusajalla.
Iku-Routa: Tä? Mitä väliä jollain tykkäyksillä on?

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #6 : 22.11.2009, 08:15:53 »
Kiinnostaisi tietää koska tästä tilaisuudesta on Kokkareille tiedotettu, tämä tuli senverran äkkiä etten ainakaan itse pysty olemaan pois töistä tuonne mennäkseni näin lyhyellä varoitusajalla.

Jaa-a. Itse luin tilaisuudesta täältä, joten oletan tästä ilmoitetun Nykypäivä-lehdessä. Huomasin juuri, että Nykypäiväni taitaa mennä vanhaan osoitteeseen, kuten sitten ilmeisesti muukin etanaposti puolueelta.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 509
 • Liked: 2267
 • Nipsteri
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #7 : 22.11.2009, 08:59:49 »
Minä postasin sen kokolailla reaaliaikaisesti tänne, eli heti kun se omaan meiliin kolahti. Aika lyhyt on tosiaan varoitusaika.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 517
 • Liked: 58761
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #8 : 22.11.2009, 09:58:30 »
Minä postasin sen kokolailla reaaliaikaisesti tänne, eli heti kun se omaan meiliin kolahti. Aika lyhyt on tosiaan varoitusaika.

Kutsut lähetetty viime tingassa. Seminaarista tai maahanmuuttopoliittisen raportin julkistamisesta ei ole mainintaa Kokoomuksen tai Arto Satosen nettisivuilla. Yleisö saa tehdä kysymyksiä, mutta raporttiin ei ole mahdollista tutustua etukäteen.

Kokoomuksen tiedottajalle kenkää tai palkankorotus.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 992
 • Liked: 2637
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #9 : 22.11.2009, 12:20:50 »
Vapaaseen keskusteluun varattu puoli tuntia, josta suurin osa kuluu kahvin ja pullan jonotteluun.

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 375
 • Liked: 966
 • Kollaa Kestää
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #10 : 24.11.2009, 14:06:50 »
Maahanmuuttoraportti on kiinnostava. Ei siinä mitään kovin yllättävää ole, mutta kummasti minua ainakin lämmitti tiukka kanta aiheettomiin turvapaikanhakijoihin.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 517
 • Liked: 58761
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #11 : 24.11.2009, 15:30:49 »
Maahanmuuttoraportti on kiinnostava. Ei siinä mitään kovin yllättävää ole, mutta kummasti minua ainakin lämmitti tiukka kanta aiheettomiin turvapaikanhakijoihin.

Kertoisitko miten raportissa määritellään aiheeton turvapaikanhakija ja millainen se tiukka kanta on?

Lainaus
Uuden ulkomaalaislain linjausten mukaisesti EU-kansalaisten aiheettomissa hakemuksissa käsittelyaika on saatava muutaman päivän pituiseksi ja toimeentulotuen maksu on lopetettava kielteisen turvapaikkapäätöksen tultua voimaan. Kokoomuksen maahanmuuttotyöryhmän mielestä ehdotetut muutokset on toteutettava mahdollisimman pikaisesti.

Thors ilmoitti eilen, että EU-kansalaisille ei jatkossa maksettaisi toimeentulotukea lainkaan. Kokoomuksen mielestä sen maksaminen pitäisi lopettaa vasta kielteisen päätöksen tultua voimaan. 

Lainaus
Nuorille maksettavan toimeentulotuen painopistettä tulisi siirtää vastaanottokeskuksen nuorelle tarjoamaan ylläpitoon käteen maksettavan rahallisen avustuksen sijaan.

Thors ilmoitti eilen selvittävänsä voiko turvapaikanhakijoiden toimeentulotukea laskea ja voisiko tukea antaa rahan sijasta hyödykkeinä. Kokoomus ei ehdota tason laskua tai aikuisten ja lasten tukeen koskemista, vaan ainoastaan nuorten tuen osittaista muuttamista ylläpitopalveluiksi.

Pitäisikö tästä päätellä, että Astrid Thorsilla on Kokoomusta tiukempi linja?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 225
 • Wanhan coulun conetecnicco
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #12 : 24.11.2009, 15:57:31 »
Lainaus käyttäjältä: Roope
Thors ilmoitti eilen selvittävänsä voiko turvapaikanhakijoiden toimeentulotukea laskea ja voisiko tukea antaa rahan sijasta hyödykkeinä.

Thors ilmoitti = ei ole vielä tehnyt mitään
selvittävänsä voiko = ei ole varmaa voiko tehdä mitään
voisiko = edelleen kään ei ole varmaa voiko tehdä mitään

On siis verbaalisesti aika helppo antaa näennäisen kovanaamaisia lausuntoja ilman että sitoutuu yhtään mihinkään.

Thors ilmoitti = jos kysytään , Thors voi sanoa että asia on vireillä
selvittävänsä voiko = jos asia tosiaan on vireillä selvitys ei ole valmis
voisiko = selvityksen tulos voi olla negatiivinen

Kaiken kaikkiaan : on hyvä pitää jatkuvasti erilaisia selvityksiä (muka) vireillä , jolloin jatkuvasti voidaan hyysäyslinja pitää auki näihin selvityksiin vedoten "kuinka vielä ei voida sanoa mitään lopullista".

Tämä temppu on lahden toiselta puolelta. Svenssoneilla hallituksen tilaamia selvityksiahän on totta kai ilmassa kuin jonglöörillä palloja , ja tietysti yliopistomaailmassa tutkimukset ovat aina kesken.

Niin , ja sittenhän on aina fraasi "lisää tutkimusta tarvitaan" jolla kriitikolle esitetty todistustaakka ei koskaan täyty.
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 375
 • Liked: 966
 • Kollaa Kestää
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #13 : 24.11.2009, 16:06:09 »
Pitäisikö tästä päätellä, että Astrid Thorsilla on Kokoomusta tiukempi linja?

Minulla on jotenkin tullut mieleen, että Astrid Thorsia on hieman painostettu Kokoomuksen puolesta tiukentamaan entistä "kaikki ovat tervetulleita paratiisiin" linjaansa.

Raportin selkeä kannanottohan on
Lainaus
Maahanmuuttopolitiikan kokonaistavoitteena on oltava turvapaikanhakijamäärän kasvun taittuminen erityisesti perusteettomien turvapaikkahakemusten ja Dublin-tapausten määrää vähentämällä, käsittelyprosesseja nopeuttamalla sekä kotouttamalla oleskeluluvan saaneet entistä tehokkaammin.

Ikätestit lakiin
Lainaus
Ikätestin kirjaaminen lakiin myös ennaltaehkäisee turhien turvapaikkahakemusten jättämistä perheenyhdistämisen toivossa. Todellisen iän selvittäminen helpottaa myös käytännön järjestelyitä. Aikuisia ei voi sijoittaa vastaanottokeskuksiin yksin tulleiden lasten kanssa. Ikätesteillä voi olla myös ennaltaehkäisevä vaikutus, jos täysi-ikäiset eivät pyri enää esiintymään alaikäisinä ja jättämään aiheettomia turvapaikkahakemuksia.

Perheenyhdistöminen lähtömaahan
Lainaus
Perheenyhdistämistapauksissa, yksin tulleen alaikäisen turvapaikanhakijan kohdalla, tulisi ensisijaisesti kartoittaa mahdollisuutta yhdistää perhe lähtömaahan, kuten muun muassa Ruotsissa jo toimitaan.

Kielteisen päätöksen saaneiden palautukset
Lainaus
Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osalta olisi myös Suomessa pyrittävä mahdollisimman nopeaan kotimaahan palauttamiseen. Yksi toimintamalleista
voisi olla niin sanotun vapaaehtoisen paluun tukeminen pohjoismaisten käytäntöjen mukaisesti.

Jos nämä asiat toteuvat käytännössä, niin Kokoomus saa ääneni edelleen.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Octavius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 253
 • Liked: 117
 • Kiljuhuuruinen maallikko (via tyhmyri)
  • Octavius
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #14 : 24.11.2009, 16:31:13 »

Jos nämä asiat toteuvat käytännössä, niin Kokoomus saa ääneni edelleen.


Minäkin harkitsen luultavimmin samaa. Voin kyllä lyödä vaikka itseni kanssa vetoa siitä, että nuo asiat eivät tule toteutumaan, ennen kuin Suomen valtion velkakirjat eivät mene enää kaupaksi. Arvio tälle käänteelle on 2-4 vuotta.

Kokoomuksen on tietysti pakko reagoida ainakin näennäisesti, koska tieto ihmisten mielipiteistä nykyistä bordellia kohtaan alkaa olla sielläkin tiedossa.

Eli nyt odotetaan näyttöjä. Mikä estää Kokoomusta faktisena päähallituspuolueena toteuttamaan lakimuutokset asap?

Mikä estää?
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Irlannin vaikea tilanne todistaa ilman pienintäkään epäilystä, että Kreikan lainajärjestelyjen arvostelijat olivat väärässä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 517
 • Liked: 58761
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #15 : 24.11.2009, 17:15:42 »
Raportin selkeä kannanottohan on
Lainaus
Maahanmuuttopolitiikan kokonaistavoitteena on oltava turvapaikanhakijamäärän kasvun taittuminen erityisesti perusteettomien turvapaikkahakemusten ja Dublin-tapausten määrää vähentämällä, käsittelyprosesseja nopeuttamalla sekä kotouttamalla oleskeluluvan saaneet entistä tehokkaammin.

Tuo on myös hallituksen ja Astrid Thorsin kanta. Oli jo viime talven politiikkariihessä ja mikä onkaan ollut tulos. Pitäisi olla konkreettisia lakimuutosesityksiä.

Lainaus
Jos nämä asiat toteuvat käytännössä, niin Kokoomus saa ääneni edelleen.

Vaadi Kokoomukselta yksityiskohtaisemmat linjaukset ja valvo niiden noudattamista. Nuo luettelemasi kohdat eivät vielä takaa mitään muutosta nykyiseen linjaan. Niissä ei mainittu yhtään konkreettista tiukennusta.

Esimerkiksi vapaaehtoisen paluun tukeminen tarkoittaa tietääkseni käännytettyjen karkotuksista luopumista, rahapalkkioita lähtijöille sekä paluuseudun projekteille. Minusta se on huono linjaus.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 375
 • Liked: 966
 • Kollaa Kestää
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #16 : 24.11.2009, 17:25:26 »
Esimerkiksi vapaaehtoisen paluun tukeminen tarkoittaa tietääkseni käännytettyjen karkotuksista luopumista, rahapalkkioita lähtijöille sekä paluuseudun projekteille. Minusta se on huono linjaus.

Pakkokäännytys on huomattavasti kalliimpi vaihtoehto ja gulag ei taida olla muodin mukaista nyky Suomessa. Mikähän olisi parempi linjaus näiden henkilöiden poistamiseksi maasta?
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Simon Elo

 • Takinkääntäjä
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 873
 • Liked: 984
 • Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu
  • Simon Elo
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #17 : 24.11.2009, 17:33:21 »
Jos nämä asiat toteuvat käytännössä, niin Kokoomus saa ääneni edelleen.

Vaikka Jyrki Katainen haluaa, että Suomessa on vuoteen 2020 mennessä työikäisiä maahanmuuttajia 1,8 miljoonaa?

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suomi-tarvitsee-kaksi-miljoonaa-maahanmuuttajaa/200814366/12

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 375
 • Liked: 966
 • Kollaa Kestää
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #18 : 24.11.2009, 17:42:28 »
Jos nämä asiat toteuvat käytännössä, niin Kokoomus saa ääneni edelleen.
Vaikka Jyrki Katainen haluaa, että Suomessa on vuoteen 2020 mennessä työikäisiä maahanmuuttajia 1,8 miljoonaa?

Tuskinpa Jyrki Boyn visio tulee toteutumaan, mutta minä en vastusta työperäistä maahanmuuttoa jos sille on tarvetta.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 422
 • Liked: 6407
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #19 : 24.11.2009, 17:44:15 »
Jos nämä asiat toteuvat käytännössä, niin Kokoomus saa ääneni edelleen.

Vaikka Jyrki Katainen haluaa, että Suomessa on vuoteen 2020 mennessä työikäisiä maahanmuuttajia 1,8 miljoonaa?

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suomi-tarvitsee-kaksi-miljoonaa-maahanmuuttajaa/200814366/12

Sisälukutaitoa, kiitos. 1.8 miljoonaa oli puhtaasti laskennallinen (hypoteettinen) määrä ikäjakauman vakioimiseksi, ei mikään tavoite.

Toki Katainen liputtaa tuossakin jutussa maaanmuuton puolesta, eikä kokoomus voi toisena päähalituspuolueena pestä käsiään Thorsin lafkan aikaansaanoksista, mutta ei sille todelliselle syntilistalle tarvitse enää keksittyjä asioita lisätä-
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 517
 • Liked: 58761
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #20 : 24.11.2009, 20:54:27 »
Pakkokäännytys on huomattavasti kalliimpi vaihtoehto ja gulag ei taida olla muodin mukaista nyky Suomessa. Mikähän olisi parempi linjaus näiden henkilöiden poistamiseksi maasta?

Nuo ovat sinun omia perustelujasi, ei Kokoomuksen raportin. Minusta oleellista olikin se, että tuossa raportissa ei käsitelty (esimerkiksi) vapaaehtoisen palautuksen hyviä ja huonoja puolia tai sen vaihtoehtoja.

Jos käännytettävien poistuminen Suomesta on pelkän vapaaehtoisuuden tai lahjuksien varassa, niin minusta se asettaa turvapaikkahakemusten tutkimisen ja koko turvapaikkajärjestelmän mielekkyyden kyseenalaiseksi. Kokoomuksen raportissa ei ollut asiasta uutta tietoa, analyysiä tai perusteluja, vaikka Ruotsi ja Tanska ovat panostaneet viime aikoina paljon ei-vapaaehtoisiin palautuksiin. Ruotsissa maahanmuuttoviranomaiset ovatkin nimittäneet tätä vuotta "palautusten vuodeksi".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 515
 • Liked: 4357
 • Puolen tunnin tuska, puolen vuoden nautinto
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #21 : 28.12.2009, 09:51:10 »
Sisälukutaitoa, kiitos. 1.8 miljoonaa oli puhtaasti laskennallinen (hypoteettinen) määrä ikäjakauman vakioimiseksi, ei mikään tavoite.

Niin. Ihan niinkuin 500 e/kk lisää liksaa sairaanhoitajille! Nykyisen Kokoomuksen johdolla on inhottava tapa lausua asiat niin epäselvästi, että vastuu siirtyy kuuntelijalle. No, onhan Jyrki-boy savolainen.

Turha tuota sisälukutaitoa on peräänkuuluttaa. Haastattelussa Jyrki puolustaa (hallitsematonta) maahanmuuttoa käyttäen tuota mahdotonta lukumäärää 1,8 miljoonaa keppihevosena. Samalla lailla kusetettiin hoitsut Kokoomuksen taakse viime eduskuntavaaleissa, sillä ihmeellisellä 500e/kk lisää liksaa, jota ei sitten koskaankukaanmissään ollutkaan luvannut tai edes sanonut.

Jos käännytettävien poistuminen Suomesta on pelkän vapaaehtoisuuden tai lahjuksien varassa, niin minusta se asettaa turvapaikkahakemusten tutkimisen ja koko turvapaikkajärjestelmän mielekkyyden kyseenalaiseksi. Kokoomuksen raportissa ei ollut asiasta uutta tietoa, analyysiä tai perusteluja, vaikka Ruotsi ja Tanska ovat panostaneet viime aikoina paljon ei-vapaaehtoisiin palautuksiin. Ruotsissa maahanmuuttoviranomaiset ovatkin nimittäneet tätä vuotta "palautusten vuodeksi".

Juuri näin.

Ylipäätäänkin miksi Suomi ei edes yritä ottaa opikseen muiden virheistä / hyvistä käytännöistä? Meillä tulee aina käyttöön ne huonot käytännöt ja niistä päästään eroon vasta pitkän ajan kuluessa tai ei koskaan, vaikka epäonnistunut päätös huomataankin heti. Suomessa poliitikko ja viranomainen on aina oikeassa eikä tee (tunnusta) virheitä, vaikka todellisuus muuta väittäisikin. Todellisuutta muutetaan mieluummin!
Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että Salon suunnalla on parkkipaikoilla havaittu erikoista, keväistä toimintaa.

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 509
 • Liked: 2267
 • Nipsteri
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #22 : 29.12.2009, 12:36:57 »
Sisälukutaitoa, kiitos. 1.8 miljoonaa oli puhtaasti laskennallinen (hypoteettinen) määrä ikäjakauman vakioimiseksi, ei mikään tavoite.

Komppaan. Muistan tuon tv-haastattelun, jossa Käteinen totesi että huoltosuhteen korjaamiseksi tarvittaisiin 1.8 miljoonaa maahanmuuttajaa. Tuo lause irroitettiin asiayhteydestään ( sic ! heh..) ja se jäi elämään omaa elämäänsä.

Vaikka Jyrki-poika melkoisen kuutamolla onkin, niin ruoskittakoon vain aiheesta...
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Elisa

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 3 161
 • Liked: 21
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #23 : 29.12.2009, 19:26:05 »
Samalla lailla kusetettiin hoitsut Kokoomuksen taakse viime eduskuntavaaleissa, sillä ihmeellisellä 500e/kk lisää liksaa, jota ei sitten koskaankukaanmissään ollutkaan luvannut tai edes sanonut.

Eikös ne hoitsut saaneet sen 500 euroa lisää, mitä kukaan ei edes oikeasti ollut luvannut? Tässä taas nähtiin roskalehdistön valta: kun yksi iltapäivälehti väittää yhden kokoomuslaisen poliitikon luvanneen tuollaista niin lopulta se menee läpi.

Voisitte muuten lukea osaston kirjoitusohjeen. Tänne ei ole tarkoitus tulla haukkumaan puolueita.
"Kannattaa muistaa, että emme me ole leimallisesti suvaitsematon yhteiskunta, vaan suvaitseva yhteiskunta. Se on minun käsitykseni." -Sauli Niinistö

Jepulister

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 462
 • Liked: 1
 • Candida pro causa ense candido
Vs: Maahanmuuttoseminaari 23.11.2009
« Vastaus #24 : 04.01.2010, 20:26:13 »
Hyvä ja aiheellinen huomautus. Tänään rupesi hiukan ihmetyttämään, että mikä kumman Suomi24 tästä palstasta on tullut. Ensin väitettiin ministeri Anne Holmlundin seurustelevan Mikko Paateron pojan kanssa ja kun tämä osoittautui puuksi-heinäksi, väitettiin Mikko Paateron pojan olevan Suvi Lindenin avustaja (mitä hän siis ei ole - tai sitten Mikko Paateron poika ei ole ihan samanlainen kuin useimmat muut pojat:
 
(http://www.ksml.fi/multimedia/dynamic/00095/6621778_jpg_95209b.jpg)

Kritiikkiä annettakoon aiheesta ja oikeissa paikoissa myös Kokoomuksen poliitikoille ja muille toimijoille, mutta pelkän potaskan levittäminen ihmisistä saisi kyllä jäädä muiden palstojen väriläiskiksi.

Tagit: