Jyväskylässä ministeri oli suojautunut "kuka maksaa" -kortilta "he maksavat veroja" -heitolla. Eli jos yrittäisi kysyä samaa, eri muotoilulla, jotain tämän tapaista:
"suurin osa vastaanottokeskuksen asukkaista ovat tukien nettosaajia pitkään valtion tuen loppumisen jälkeen, kuinka paljon kustannuksia kunnalle yhdestä keskimäärin aiheutuu per vuosi?"
muita hetken mietinnällä tulleita, ihan ajatuksen herättäjäksi, sanamuotoa saa mielellään muuttaa sekä antaa parannusehdotuksia:
"Minkälaisiin työtehtäviin suomea osaamattomat, luku- ja kirjoitustaidottomat yleensä soveltuvat?"
"Tilastot kertovat selvästi, että ilmoitettujen raiskausten lukumäärä tuplaantuu jo muutamasta prosentista ulkomaalaisia asukaskoostumuksessa; mitä suojauskeinoja ehdottaisitte yksin liikkuville naisille?
"mitä ovat ne yritykset, jotka eivät ole olemassa vain maahanmuuttajille suunnattuja erityispalveluja varten, ja voisivat hyötyä vastaanottokeskuksen tulosta paikkakunnalle"
"minkälaisia rikoksia vastaanottokeskuksen asukkaat yleensä tekevät, ja kuinka isot kustannukset näistä tapaa aiheutua ympäristön asukkaille ja kunnalle?"
"Asuuko ministeri itse vastaanottokeskuksen läheisyydessä?"
"kuinka isot kustannukset vastaanottokeskuksesta aiheutuu valtiolle kolmen ensimmäisen vuoden aikana? Mistä se raha tulee?"
"Somalialaiset lähtevät usein lomalle Somaliaan takaisin, ja lähettävät lapsiaan sinne oppimaan paikallista kulttuuria, eli ympärileikattaviksi. Eikö tällaiset toimet ole merkki siitä, että heidän kotialueellaan itseasiassa _ei_ ole sodan vuoksi kestämättömät elinolosuhteet, ja näin kyseisten perheiden turvapaikka-anomukset pitäisi hylätä?"