Kirjoittaja Aihe: Oinonen: RKP harrastaa uhkailupolitiikkaa  (Luettu 2201 kertaa)

Jari Leino

  • Vieras
Oinonen: RKP harrastaa uhkailupolitiikkaa
« : 25.11.2009, 11:37:13 »
Tämä Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajan, kansanedustaja Pentti Oinosen kannanotto kuuluu ehdottomasti tälle alueelle. Kriteerihän taisi olla se, että Poliittiseen siipeen kaikki sellaiset jutut, joissa Hommalla on ollut näppinsä pelissä? ;)

No niin: diskoraha huudettu!
 ;D


Viime päivinä ovat suomenruotsalaiset ärhennelleet oikein urakalla. Meno on kuin tuttipulloikäisten hiekkalaatikkoleikeissä.

Kansanedustaja Anna-Maja Henriksson uhkaili Ahvenanmaan irtautuvan Suomesta, jos Suomi ja sen viranomaiset eivät puhu ruotsia ahvenanmaalaisten kanssa. Oma vastaukseni on: jos se näin vähästä on kiinni niin hej på dej. Tiedän monta kotimaista kohdetta, johon voimme ohjata Ahvenanmaalle nyt valuvat kymmenien miljoonien eurojen tukirahat. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten saarivaltio pärjäisi omillaan. Eiköhän se olisi unioninlaajuisen kehitysavun kohde muutaman pakkastalven jälkeen.

Maahanmuutto- ja Eurooppaministeri Astrid Thors on viime aikoina soutanut kovassa vastatuulessa ja aivan aiheesta. Omat hallituskumppanitkin ovat alkaneet karsastaa häntä, kun sisäministeriön tutkimuksessa on paljastunut Suomen olevan varsinainen onnela maahanmuuttajille, vaikka muuta on Thors antanut ymmärtää. Meiltä saatava "diskoraha" ja ilmaiset asunnot ovat herättäneet huomiota ulkomaita myöten, kun egyptiläinen suurilevikkinenkin lehtikin ylisti Suomea islaminuskoisten maahanmuuttajien paratiisiksi.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin puolestaan puhuu mielellään rasismia vastaan. Hyvä. Rasismi on minunkin mielestäni kauheaa. Mutta eikö ministerin puheilta mene pohja pois, jos hän uhkaa hallituksessa ollessaan nyrkkiä pöytään paukuttamalla vaatia pienelle, syntyperäänsä vetoavalle ihmisryhmälle erityiskohtelua? Sopii kysyä, kohdellaanko suomenkielisiä eriarvoisesti kun julkisuudessa olleiden tietojen mukaan muutamilla paikkakunnilla ovat ruotsinkieliset koulut ohittaneet sikainfluenssarokotusjonoissa suomenkieliset oppilaitokset?

Ruotsalaisen Kansanpuolueen puheet suvaitsevaisuudesta ovat muutenkin melko toispuoleisia, kun muistetaan RKP:n jakavan perustajajäsenensä Axel Olof Freudenthalin (1836-1911) nimissä mitalia ruotsin kielen edistämisestä Suomessa. Kyseisen mitalin ovat saaneet muun muassa Paavo Lipponen ja Elisabeth Rehn.

Kyseinen herra Freudenthalin svekomaanis-rasistiset ajatukset voidaan kiteyttää L. A. Puntilan 1944 tekemässä väitöskirjassa esitettyihin teeseihin freudenthalilaisten maailmasta, jossa "ruotsia puhuva sivistynyt luokka kuuluu ruotsalaiseen kansallisuuteen, joka näin ollen oli ollut ja on edelleenkin valtiaskansa" tai jossa "ruotsalaisen talonpojan mielestä suomalainen ammattitoveri on alempi olento, erämaiden pölkkypää, joka kaikissa suhteissa on hänestä jäljessä."

Mielestäni suomalaiset ovat tasaveroinen kansa muiden kansojen joukossa. Ei kenenkään yläpuolella, eikä kenenkään alapuolella. Milloin tämän päivän RKP irtisanoutuu myös käytännön teoin Freudenthalin ajatuksista ja heittää ensi alkuun rasistin nimissä jaettavan mitalin historian romukoppaan?

Tagit: