UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)  (Luettu 224057 kertaa)

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 988
 • Liked: 7775
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2040 : 19.03.2018, 18:30:32 »
Avioliitolla on myönteisiä terveysvaikutuksia sekä pariskunnalle itselleen, että heidän lapsilleen.

Ilmankos musulandioissa on niin korkea elinaikaodote.  Päteekö tämä muuten myös serkusavioliittoihin?


Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 227
 • Liked: 47161
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2041 : 19.03.2018, 18:34:46 »
Kun Ajnabille ei näköjään mennyt ohjeistus perille niiden lainausten laittamisesta näkyville ennen uusien viestien kirjoittamista, niin sittenpä tuli yllättävä lähtö lomalle.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Kirjolohikäärme

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 669
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2042 : 19.03.2018, 18:50:07 »
Aiheeseen palataksemme, niin avioliittojen kestossa.

Kun 14-vuotias poika naitetaan 8-vuotiaalle tytölle niin tulee tosiaankin pitkä avioliitto.  (Iranin säännöt naiskentelukelpoisuudesta.)

Harvinaista kyllä, olet kerrankin oikeassa; palaat todellakin tämän ketjun otsikon molempiin aiheisiin.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 907
 • Liked: 13054
 • ELAGU VABA EESTI!
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2043 : 19.03.2018, 19:21:05 »
Lainaus
Jaa. Jos tarkastelee musulaivaston matkaa halki vuosisatojen, niin eipä sitä jättimenestykseksi voi kutsua.
Miten mittaat menestyksen? Mikromuoveilla juomavedessä vai valtionvelalla?
Kilpailu julistettu, kisa alkakoot: Suomessa vesijohtovedestä löytyy mikromuovia, Somalian vesijohtoverkosta ei löydy mikromuovia. 1-0 Somppulalle. Suomen pankeissa oleva valtionvelka on aika huima, Somalian pankkisektorin velkaongelmia ei ole. 2-0 Somppulalle. Me on hävitty tää peli!

Kun tekninen osaaminen on tätä luokkaa, niin henkinenkin osaaminen on lähinä tätä pikkutyttöjen pakkonaittamista ja sen puolustelua.

Minusta esimerkiksi somalit voivat tulla uudestaan kysymään oleskelulupia sen jälkeen, kun Mogadishun vesijohtoveden suurin ongelma on mikromuovit. Sen jälkeen esitetään uusia "menestyksen mittareita".
Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaunis oled sa!
Ei leia mina iial teal, see suure, laia ilma peal,
mis mul nii armas oleks ka, kui sa, mu isamaa!

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 913
 • Liked: 13569
 • Never surrender
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2044 : 19.03.2018, 19:42:23 »

Niin, se on surullista kuinka vähän musliminaisia vielä 2000-luvullakin näkee Länsimaissa 2. asteen tai korkea-asteen opintojen parissa ja työelämässä (saati sitten muslimimaissa). Sekä yhteiskunnan että yksilöiden kannalta kyse on valtavasta resurssien haaskauksesta ja alistamisesta. Kyllä, sitä se naisen roolin määrittely kodin ja lasten hoidon piiriin on.

Surullista, että ihminen nähdään ensisijaisesti resurssina. Naisilla on tarkeä rooli perheen johtamisessa.

Olisin asian voinut ilmaista täsmällisemmin; 'resurssien' lisäksi kyse on toki lisäksi myös yksilön kyvyistä, toiveista, haluista ja tavoitteista. Niitä varmasti muslimitytöillä on siinä missä kenellä tahansa nuorilla ihmisillä. Ani harva luultavasti toivoo elämän olevan pelkkänä kotityökoneena toimimista avioliitossa ilman 'tunneinvestointeja'.

Minna Canthin eli tasa-arvon päivän kunniaksi ote 134 vuoden takaa:

"Vapautta naiselle! Toiminnan vapautta, ajatuksen vapautta! Vanhojen, jäykistyneiden muotojen ja tapojen paino puristaa ja masentaa meidän henkisiä voimiamme. Vapaan kilpailun este yhteiskunnan eri työaloilla pakottaa meitä aineellisessa kurjuudessa kitumaan. Tällä tavoin nainen muuttuu koneeksi ja kadottaa luonnollisuutensa, ollen vaan toisten apinana." (Canth, Naiskysymyksestä I, 1884)  :)
« Viimeksi muokattu: 19.03.2018, 20:33:21 kirjoittanut Vellamo »

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 611
 • Liked: 7735
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2045 : 19.03.2018, 20:54:19 »
Onpas ollut vääntöä. Tulee mieleen kun takavuosina yritin keskustella ja ihan oikeasti ymmärtää Taha Islam nikkiä. Taha vaikutti täällä ennen Asra yhteisöä.

Voin siis kertoa, että muslimin kanssa keskustelun yrittäminen on erittäin turhauttavaa puuhaa. Maailmankatsomukset ovat niin kaukana toisistaan. Voisi kuvitella, että vieraan planeetan asukkaan kanssa keskustelu vois olla vastaava kokemus.

Koko muslimien maahanmuutossa perusongelma on juuri tämä uskomattoman erilainen tapa hahmottaa, noh, aivan kaikki.

Miksi sitten länsimaassa kasvanut henkilö kääntyy muslimiksi. Veikkaan, että nämä käännynnäiset ovat ihmisiä joita länsimaisen yhteiskunnan monimutkaiset vaatimukset hämmentävät. Islam tarjoaa elämään yksiselitteiset ratkaisut. Kaikki löytyy pyhistä kirjoituksista. Ei tarvita tulkintaa, eikä omia syvällisiä pohdintoja.

Muslimeilla tuntuisi olevan omasta mielestään maailma valmis ja järjestyksessä. Heidän kanssaan voi toki vääntää mutta aivan turha kuvitelma, että muslimin saisi muuttaamaan mieltään tai ymmärtämään länsimaista ajattelua.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 913
 • Liked: 13569
 • Never surrender
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2046 : 05.04.2018, 21:09:41 »
Oikeusministeri Häkkäselle luovutettiin tänään vetoomus pakkoavioliiton kriminalisoimiseksi.

Lainaus
Tyttöjä viedään Suomesta lomamatkalle, jossa odottaa yllätysavioliitto - ”Maahanmuuttajat tiesivät systemaattisesti jonkun, joka on pakkoavioliitossa”

Pakkoavioliittoja esiintyy Suomessa eri muodoissaan. Jopa kymmeniä vuodessa. Tämän vahvistavat Ihmisoikeusliiton ja oikeusministeriön selvitykset. Esimerkiksi alaikäisiä tyttöjä saatetaan viedä lomalle tämän vanhempien kotimaahan ja paluumatkalla tytöstä on tullut vaimo. - Tytölle, tällaiselle 16-17-vuotiaalle, ei ole välttämättä kerrottu mitään ja hänet naitetaan yllättäen tuntemattomalle miehelle matkan aikana. Perhe on asian etukäteen suunnitellut,
kertoo Ihmisoikeusliiton sukupuolittuneen väkivallan vastaisen työn päällikkö Johanna Latvala.

Tällaisessa tapauksessa avioliitossa voi olla kyse esimerkiksi tytön suitsimisesta. - Ei välttämättä voi sanoa, että tyttöä rangaistaan, mutta hänelle asetetaan avioliiton myötä rajat, jos hän on vaikkapa seurustellut tai harrastanut seksiä. Tällä tavalla osoitetaan, että sellainen käytös loppuu, sanoo Latvala.

Latvala sanoo, että tällaisia liittoja tapahtunee Suomessakin, vaikka yleisin muoto on mennä entiseen kotimaahan. Avioliittoon pakottamisessa voi olla kyse myös esimerkiksi siitä, että sen avulla yritetään saada tuore aviomies Suomeen.

Pakkoavioliitoista ei välttämättä jää mitään merkintää viranomaisrekistereihin. - Ne ovat usein luonteeltaan uskonnollisia eikä niitä virallisteta missään, sanoo Ihmisoikeusliiton Johanna Latvala. - Samalla tavalla menettelevät monet muutkin maahanmuuttajat, vaikka kyse ei ole pakkoavioliitosta. Se on yleinen tapa mennä naimisiin.

Jos maahanmuuttajilta kysyy, niin tapa on yleinen. Ihmisoikeusliitto selvitti asiaa vuonna 2016 ja oikeusministeriö viime vuonna. - Haastattelut maahanmuuttajat tiesivät systemaattisesti jonkun, joka on pakkoavioliitossa, sanoo Johanna Latvala.


-----

Johanna Latvala toivoo, että asioihin puututtaisiin heti, kun saadaan vihjekin asiasta. - Että myös ammattihenkilökunta eri aloilla ymmärtäisi, että tätä ihan oikeasti tapahtuu ja nuori saatetaan viedä pois. - Esimerkiksi toivon, että koulussa asiaan puututtaisiin, jos oppilas vähänkään vihjaa tähän suuntaan.

Latvala sanoo, että uhrin asema on heikko. - Jo sen takia pakkoavioliitto pitää kriminalisoida. Ihmisoikeusliitto sanoo, että haavoittuvassa asemassa olevalle pakkoavioliiton uhrille voi olla mahdotonta käynnistää rikosprosessi, sillä pakottaminen on tällä hetkellä asianomistajarikos. Järjestön mukaan erityisen huonosti pystytään suojelemaan yhteisöllisen väkivallan kuten kunniaväkivallan uhreja. Liiton mukaan kynnys ilmoittaa pakkoavioliitosta on korkea myös siksi, ettei väkivallan uhrien suojelu ylipäätään nykyisellään Suomessa toteudu riittävän tehokkaasti, mistä Suomi on saanut huomautuksia kansainvälisiltä elimiltä.

Rikoslaki mahdollistaa avioliittoon pakottamisen rankaisemisen ihmiskauppana, törkeänä ihmiskauppana tai pakottamisena. - Ihmiskauppalainsäädännön tunnusmerkistö edellyttää, että tekijä toimii tarkoituksellisesti siten, että hän saattaa uhrin huonoon asemaan ja epäinhimillisiin oloihin, tiivistää Ihmisoikeusliiton Johanna Latvala. - Mutta voi olla niin, että vanhemmat aidosti ajattelevat tekevänsä palveluksen tyttärelleen.

Ihmisoikeusliitto, joka seuraa ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa, luovutti torstaina liki 5 500 ihmisen allekirjoittaman vetoomuksen pakkoavioliiton kriminalisoimiksi. Sen otti vastaan oikeusministeri Antti Häkkänen.

-----

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201804052200858864_u0.shtml

« Viimeksi muokattu: 05.04.2018, 21:11:24 kirjoittanut Vellamo »

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2047 : 05.04.2018, 21:17:35 »
Oikeusministeri Häkkäselle luovutettiin tänään vetoomus pakkoavioliiton kriminalisoimiseksi.

Lainaus
Tyttöjä viedään Suomesta lomamatkalle, jossa odottaa yllätysavioliitto - ”Maahanmuuttajat tiesivät systemaattisesti jonkun, joka on pakkoavioliitossa”
***
Ihmisoikeusliitto, joka seuraa ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa, luovutti torstaina liki 5 500 ihmisen allekirjoittaman vetoomuksen pakkoavioliiton kriminalisoimiksi. Sen otti vastaan oikeusministeri Antti Häkkänen.

-----

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201804052200858864_u0.shtml

Kaikin mokomin, mutta jos asutatte kehitysmaat tänne, heidän käsityksensä ihmisoikeuksista seuraavat, vääjäämättä. Ja leviävät.

Teette väärää työtä väärässä paikassa. Eräänlainen etätyön bastardisointi: kun se kurjuus ei siellä jossain lopu, yritetään mukavuuslippuluovia tuomalla se kurjuus jossain siellä tänne tättähäärien paijattavaksi.

Kehitysmaalaiset eivät korvaansa lotkauta.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 913
 • Liked: 13569
 • Never surrender
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2048 : 05.04.2018, 21:35:02 »
Onkohan tuossa vetoomuksessakaan sanottu, että mistä maista, kulttuureista ja uskonnoista on nyt kyse; keiden parissa tätä ongelmaa esiintyy? Helpottaisi nimittäin sitä valistustyötä ja opettajien "valveillaoloa" asian suhteen, jota peräänkuulutetaan.

Tämä nuorten tyttöjen pakottaminen avioliittoon nyt olisi sellaisen kunnon #metoo-pöhinän paikka, mutta kovin on hiljaista tiedostavien naisten twitter-tileillä. Kumma juttu.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 913
 • Liked: 13569
 • Never surrender
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2049 : 08.04.2018, 18:02:39 »
Ruotsissa tapahtunutta tällä saralla:

Lainaus
Yllätyshäistä ehdollinen tuomio Ruotsissa – 13-vuotias morsian pakeni kun sai tietää olevansa kihloissa

Kun 13-vuotias tyttö tuli koulusta, kotona odotti koko suku ja varsinainen yllätys. Lapsi sai tietää olevansa kihloissa. Morsian oli asiasta kuitenkin eri mieltä ja kieltäytyi kunniasta. Hän pääsi lopulta karkuun ja otti yhteyttä poliisiin. Vanhemmat saivat naimakaupasta ehdollista. Ylkä jäi tuomiotta.


---

Poliisiraportissa kerrotaan tytön kohtelusta kotonaan. Häntä oli hakattu ja hänen päälleen oli heitetty kiehuvaa vettä. Näin siksi, että hän kieltäytyi avioliitosta hänelle osoitetun miehen kanssa. Vanhemmat myös lukitsivat hänet kuukaudeksi huoneeseensa, jotta hän ei olisi voinut ottaa yhteyttä poliisiin.

Kun poliisi viimein oli saanut tytön ilmoituksen ja saapui paikalle, repäisivät perhe ja sukulaiset sananmukaisesti vaatteensa. Poliisin mukaan kyse näytti olevan perheen kunniasta. Väki huusi ja riehui yrittäen estää poliisia laittamasta tyttöä autoon. Kun poliisi viimein sai tytön maijaan, innokkaimmat joukosta, 5-7 ihmistä, vetivät ovenkahvoista, roikkuivat poliisiauton peileissä ja asettuivat makaamaan konepellille. He yrittivät kaikin keinoin saada tytön muuttamaan mielensä ja nousemaan pois autosta. Suosiolla tai väkisin.

Tytön pyynnöstä poliisit eivät jääneet neuvottelemaan asioista. He päättivät poistua paikalta niin nopeasti kuin mahdollista. Myöhemmin vahvistui, että tyttö ei halunnut enää takaisin vanhempiensa luokse, joten sosiaaliviranomaiset ottivat hänet huostaansa. Vanhemmat sekä sulhanen saivat syytteen.

Tytön vanhemmat saivat muutama päivä sitten ehdollisen rangaistuksen avioliittoon pakottamisesta. Sulhanen selvisi tuomiotta. Värmlannin raastuvanoikeus selittää ratkaisua tiedotteessaan: ”On jäänyt näyttämättä, että mies olisi ymmärtänyt sen, että tyttö vastusti avioliiton omaista suhdetta hänen kanssaan”.

https://www.suomenuutiset.fi/yllatyshaista-ehdollinen-tuomio-ruotsissa-13-vuotias-morsian-pakeni-sai-tietaa-olevansa-kihloissa/


Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 505
 • Liked: 811
 • Nuivamaisteri
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2050 : 08.04.2018, 21:16:44 »
Tytön vanhemmat saivat muutama päivä sitten ehdollisen rangaistuksen avioliittoon pakottamisesta.

Jaaha, kiva, mutta mikseivät saaneet syytettä ja rangaistusta myös (törkeistä) pahoinpitelyistä, vapaudenriistosta, viranomaisen vastustamisesta, ilkivallasta, vahingonteosta... ja tuontyyppisen mukavanoloisen sakin käyttäytymisprofiiliin sopisi melko todennäköisesti myös kunnianloukkauksia ja laittomista uhkauksia:

Lainaus
Poliisiraportissa kerrotaan tytön kohtelusta kotonaan. Häntä oli hakattu ja hänen päälleen oli heitetty kiehuvaa vettä. Näin siksi, että hän kieltäytyi avioliitosta hänelle osoitetun miehen kanssa. Vanhemmat myös lukitsivat hänet kuukaudeksi huoneeseensa, jotta hän ei olisi voinut ottaa yhteyttä poliisiin.

Kun poliisi viimein oli saanut tytön ilmoituksen ja saapui paikalle, repäisivät perhe ja sukulaiset sananmukaisesti vaatteensa. Poliisin mukaan kyse näytti olevan perheen kunniasta. Väki huusi ja riehui yrittäen estää poliisia laittamasta tyttöä autoon. Kun poliisi viimein sai tytön maijaan, innokkaimmat joukosta, 5-7 ihmistä, vetivät ovenkahvoista, roikkuivat poliisiauton peileissä ja asettuivat makaamaan konepellille. He yrittivät kaikin keinoin saada tytön muuttamaan mielensä ja nousemaan pois autosta. Suosiolla tai väkisin.
Minulla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 913
 • Liked: 13569
 • Never surrender
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2051 : 01.05.2018, 21:04:48 »
Hyysärissä tänään lyhyt pääkirjoitus aiheesta:

Lainaus
Pakkoavioliitoista on syytä tehdä rikos
----
Ihmisoikeusliitto on jättänyt oikeusministeri Antti Häkkäselle (kok) vetoomuksen pakko­avio­liittojen kriminalisoinnista. Vetoomuksen on allekirjoittanut yli 5 000 kansalaista.
----
Pakkoavioliiton uhriksi voi tyypillisessä tapauksessa joutua Suomessa asuva maahanmuuttajaperheen alaikäinen tyttö, jonka vanhemmat naittavat aiemmin tuntemattoman, ulkomailla asuvan miehen kanssa. Pakkoavioliittoihin sisältyy usein myös fyysistä, henkistä, seksuaalista tai taloudellista väkivaltaa.

Avioliittoon pakottaminen on useissa kansainvälisissä sopimuksissa määritelty ihmisoikeusloukkaukseksi. Pakkoavioliitoista voidaan nykyisin tuomita rikoslain mukaan muun muassa ihmiskauppana. Tämä ei kuitenkaan Ihmisoikeusliiton mukaan riitä syyllisten rankaisemiseksi eikä uhrin suojelemiseksi. Esimerkiksi Ruotsi, Norja, Tanska ja Britannia ovat jo kriminalisoineet pakkoavioliitot.

Kriminalisointi antaisi myös Suomessa selvän viestin siitä, ettei avioliittoon pakottamista hyväksytä. Samalla se tarjoaisi uhreille mahdollisuuden puolustautua.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005662710.html

Jutussa ei luonnollisesti mainita, minkä maahanmuuttajaryhmien parissa tätä esiintyy.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 227
 • Liked: 47161
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2052 : 11.05.2018, 13:11:57 »
Iso-Britanniassa viranomaiset tilastoivat lähes 1 200 pakkoavioliittoa vuonna 2017, mutta myöntävät, että ilmiön koko laajuus ei ole tiedossa. Pakkoavioliittoja tilastoitiin eniten pakistanilaisten, bangladeshlaisten ja somalien keskuudessa.

Vuodesta 2012 lähtien pakkoavioliittoja on tullut viranomaisten tietoon n. 1200-1400 per vuosi.

http://www.breitbart.com/london/2018/05/11/govt-logs-1200-forced-marriage-cases-one-year-full-scale-not-known/ (11.5.2018)

Lainaus
Govt Logs 1,200 Forced Marriage Cases in One Year, But ‘Full Scale’ Not Known

Nearly 1,200 forced marriage cases were logged by the government’s Forced Marriage Unit (FMU) last year, new data shows, with the body saying the number “may not reflect the full scale of the abuse.”

Of the 1,196 cases flagged 2017, more than one in four victims were younger than 18-years-old, and one in five were males, the FMU said in a report.

The document reveals that that, since 2012, the unit has logged between 1,200 and 1,400 cases each year, involving more than 90 foreign countries. In 2016, the FMU recorded over 1,400 victims, up from 1,200 in 2015, as reported by Breitbart London.

A massive 439 of the marriages in 2017 either took place or were due to take place in Pakistan, followed by Bangladesh with 129 reports, and 91 in Somalia. The list continues with India, Afghanistan, Egypt, Iraq, Nigeria, Romania, and Saudi Arabia.

Despite the vast majority forced marriages taking part in Islamic states or predominantly Muslim countries, the report “does not provide a breakdown of reported cases to the FMU by religion,” claiming that, “no major faith in the UK advocates forced marriage.”

In 2017, there were 355 cases involved victims under 18-years-old, 353 victims aged between 18 and 25, and 186 cases when the victim involved was just 15 or younger.

In a statement, the FMU told the Guardian: “Forced marriage is a hidden crime, and these figures may not reflect the full scale of the abuse.”

A spokesman for the children’s charity the NSPCC told the paper the figures corroborate reports to their phone help service Childline, which revealed levels of force marriage had hit record levels in August last year.

The said that “children as young as 13 [are] contacting us worried about being forced into marriage yet fearing they will be cut out of their community if they refuse.”

The charity also said the practice was a form of abuse and explained the true scale of the problem was hard to grasp because of a culture of secrecy, shame, and threats.

“The worry and fears children face in this situation can also lead them to self-harm, to run away from home putting them at risk of further abuse, or even to contemplate taking their own lives,” the spokesman added.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 227
 • Liked: 47161
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2053 : 29.06.2018, 18:16:16 »
Näiden poikkeuslupien kieltäminen on erittäin kannatettava ajatus.

https://yle.fi/uutiset/3-10281198 (29.6.2018)

Lainaus
Oikeusministeri Häkkänen haluaa lopettaa alaikäisten avioitumisen – "uskonnolliset tai kulttuuriset syyt eivät riittävän vahvoja perusteita"

Poikkeusluvan tarvetta alaikäisten avioitumiseen perustellaan yleisimmin uskonnollisella vakaumuksella.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) haluaa luopua alaikäisten avioliitot mahdollistavista poikkeusluvista. Ministerin mielestä on lapsen edun mukaista, että alaikäisten avioliittoja ei enää sallittaisi Suomessa.

– Esimerkiksi uskonnolliset tai kulttuuriset syyt eivät ole mielestäni riittävän vahvoja perusteita alaikäisten avioliittojen sallimiseen edes poikkeuslupamenettelyllä, Häkkänen sanoo oikeusministeriön tiedotteessa.

Oikeusministeriön mukaan hakemuksia alaikäisenä avioitumiseen on tehty viime vuosina 10–30 kappaletta vuodessa. Viime vuonna hakemuksia tehtiin 11. Seitsemälle myönnettiin poikkeuslupa.

Ministeriön mukaan valtaosa viime vuosina poikkeusluvan saaneista alaikäisistä on ollut 17-vuotiaita tyttöjä. Yleisimmin poikkeusluvan tarvetta perustellaan uskonnollisella vakaumuksella.

Alle 17-vuotiaille myönnettyjen lupien perusteena on ollut raskaus.

Oikeusministeriö julkaisi tänään perjantaina arvomuistion, jossa tarkastellaan alaikäisten avioliittoja koskevaa poikkeuslupamenettelyä. Muistion mukaan poikkeuslupamenettelystä voitaisiin luopua kokonaan.

Ministeri Häkkänen kertoo lähettävänsä nyt muistion lausunnolle. Tämän jälkeen hän tekee päätöksen tarvittavien lainsäädäntömuutosten valmistelusta.

Oikeusministeriön mukaan alaikäisten avioliitot mahdollistavasta käytännöstä on luovuttu tai siitä ollaan luopumassa lähes kaikissa muissa Pohjoismaissa.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 227
 • Liked: 47161
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2054 : 31.07.2018, 19:42:34 »
Länsimaistuneen bangladeshilaisen nuoren naisen vanhemmat on tuomittu 4½ ja 3½ vuoden vankeusrangaistuksiin pakkoavioliittokaavailujen ja siihen liittyvien tappouhkailujen ja väkivallan vuoksi Iso-Britanniassa.

Nämä huijasivat naisen Bangladeshiin lomamatkalle ja yrittivät pakottaa tämän serkkunsa kanssa naimisiin. Nainen onnistui hälyttämään poliisin ja pakenemaan.

https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-leeds-45010987 (30.7.2018)

Lainaus
Forced marriage: Leeds parents jailed over Bangladesh wedding

A husband and wife have been jailed for tricking their daughter into travelling to Bangladesh in order to force her into marriage.

The couple were described as "monsters" by their daughter who they had threatened to kill if she did not go ahead with the arrangement.

The father was jailed for four-and-a-half years and the mother for three-and-a-half years at Leeds Crown Court.

None of those involved in the case can be named.

The then 18-year-old daughter had to be rescued from a remote village in an operation by the British High Commission involving armed police, the judge heard.

(...)

'Chop her up'

The woman was taken to Bangladesh with other family members for what they had been told was a holiday.

But the parents had made extensive plans for her wedding to a first cousin.

She reacted against the plan and her father hit her, with her mother's encouragement, the court heard.

Her father said he would "chop her up in 18 seconds" if she continued to reject the proposed marriage, the judge was told.

The woman managed to alert the police through her boyfriend in the UK and the court was played some of the messages she left on his phone.

Judge Simon Phillips QC said of the recordings: "Her terror and distress is palpable."

'Betrayed'

Judge Phillips heard how the woman escaped with only the clothes she was wearing and a Leeds bus pass.

The woman said: "I was betrayed by the two people who are supposed to protect, love and keep you safe."

She was born in the UK, lived a Westernised-lifestyle and was hoping to go to university, the court heard.

Dafydd Enoch QC, defending her father, told the court: "These events are not borne out of malice, hate, greed or prejudice. They were borne of deep-seated culture."

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 406
 • Liked: 18920
 • antikomintern
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2055 : 02.08.2018, 01:07:07 »
Iso-Britanniasta naisia ja tyttöjä lähetetty ulkomaille, jossa nämä on raiskattu ja saatettu raskaaksi. Sisäministeriö ei välitä, vaan myöntää miehille viisumit, vaikka naiset/tytöt vastustavat, ja päästää siten nämä laittomat aviomiehet asettumaan Iso-Britanniaan.

https://www.thetimes.co.uk/article/visas-for-men-who-force-teenagers-into-marriage-f82wkldp3

Lainaus käyttäjältä: The Times
Visas for men who force teenagers into marriage (2.8.2018)

Women and girls raped after being sent abroad Home Office lets illegal husbands settle in UK

British teenagers are being forced to marry abroad and are raped and impregnated while the Home Office “turns a blind eye” by handing visas to their husbands, The Times has found.

Officials received dozens of reports last year that women wanted to block visas for men they had been made to marry in countries including Pakistan, India, Bangladesh and the United Arab Emirates. In almost half of their cases the visas were approved, records show.

Experts believe that there are thousands of victims in Britain as the vast majority are too afraid to come forward.

(...)
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 406
 • Liked: 18920
 • antikomintern
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2056 : 04.08.2018, 15:50:42 »
Iso-Britanniassa viranomaisille on tehty yli 3.800 ilmoitusta pakkoavioliitoista (tai riskistä joutua sellaiseen) viimeisten neljän vuoden aikana, joina uusi laki pakkoavioliittoja vastaan on ollut voimassa. Ilmoitukset johtivat alle 80 syytteeseen. Poliisi katsoo läpi sormien kulttuurirelativismin nimissä.

Uhreista kolmannes alle 18 v. ja kuudesosa alle 15-v.

https://www.breitbart.com/london/2018/08/04/uk-pushes-charges-just-three-percent-forced-marriage-reports/

Lainaus käyttäjältä: Breitbart
UK Pushes Charges After Just Three Percent of Forced Marriage Reports (4.8.2018)

UK police pushed charges after less than one in 38 forced marriage reports, with just three convictions in the four years since it was made illegal in the UK.

Officials at the Home Office received more than 3,800 reports of forced marriages, or children and young people at risk of being forced into marriage, over the past three years, The Times reports.

However, less than 80 suspects were charged in this time and just three have been convicted of the crime, leading to campaigners accusing authorities of political correctness and turning a blind eye.

The victims are often vulnerable, with the vast majority female and around 30 percent of them last year being younger than 18 – and 15 percent under 15 years old.

The revelation is just the latest in a series from The Times, following a week of publishing investigations into forced marriages in the UK, prompting Home Secretary Sajid Javid to launch an instigation into failings.

The paper surveyed different police forces and estimates that charges are brought in roughly three percent of cases. Some forces, however, have done better than others.

In Lancashire, there have been 259 police investigations linked to forced marriages in three years, with more than 50 of the alleged victims under 16, but no charges brought.

In London, the Metropolitan Police has recorded 260 offences over three years and 26 charges. Yet, the majority were assault charges, and not a single one was for the specific crime of forced marriage. Two victims were under ten years old.

(...)

alkuperäisjuttu, The Times (maksumuuri): https://www.thetimes.co.uk/edition/news/police-turn-a-blind-eye-to-child-brides-vw7hfvppl
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 227
 • Liked: 47161
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2057 : 28.08.2018, 15:44:43 »
https://twitter.com/HommaFI/status/1034374772392636416

Invalid Tweet ID
https://www.express.co.uk/news/uk/1008037/uk-forced-marriage-teenage-marry-home-office-british-teens (27.8.2018)

Lainaus
Forced marriage scandal: Rise in girls as young as 13 groomed to marry, charity says

SCORES of British teenagers will not return to school next week because they have been forced into child marriages abroad, according to a charity.

Young girls will have spent their summer break being coerced into relationships that would be illegal in the UK in a shocking “hidden crime” that has sharply risen over the last few years, Karm Nirvana said.

The British charity said girls have been forced into marriage while visiting their home countries.

A spokeswoman for Karma Nirvana told Express.co.uk: "We do see a rise in June and July from young people in relation to the summer months.

"We have calls from social services and schools that young girls do not return back after the summer, and we have seen this trend over the past few years."

"We want to shine the spotlight on these issues in order to deal with them, and get them on the agenda of the Home Office.

(...)

"Girls as young as 13 or 14 are brought overseas to meet their spouse, and are conditioned to believe they are making the choice but they are too young to consciously make such a big decision."

Between May and July this a year, a total of 150 British teenagers have been called Karma Nirvana claiming they were forced into marriage, an increase of more than third over the same period in 2015, which saw 99 reported cases.

In 2004, forced marriage was made illegal in the UK, and those convicted can spend up to seven years in prison.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 414
 • Liked: 11506
 • Still sailing ⛵️
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2058 : 27.10.2018, 11:36:22 »
Lainaus
15-vuotias tyttö saanut poikkeusluvan avioliittoon

JOPA 15-vuotias on voinut saada poikkeusluvan naimisiinmenolle 2010-luvun Suomessa. Nyt hallitus esittää alaikäisten naimisiinmenon mahdollistavista poikkeusluvista luopumista, oikeusministeriö kertoi torstaina.

Voimassa olevan avioliittolain mukaan alle 18-vuotias voi saada poikkeusluvan naimisiinmenolle ”erityisistä syistä”, joita ei ole tarkemmin määritelty. Alaikärajaa ei ole.

– Viime vuosina tyypillinen tapaus on ollut tilanne, jossa 17-vuotias tyttö hakee avioitumislupaa raskauden perusteella. Myös uskonnolliseen vakaumukseen vedotaan usein, kertoo lainsäädäntöjohtaja Antti Leinonen oikeusministeriöstä.

Raskauden ja uskonnollisen vakaumuksen ohella hakemuksissa on tyypillisesti viitattu kulttuurillisiin syihin.

Viidenneksessä vuonna 2010–2016 myönnetyistä poikkeusluvista joko hakija, tämän puoliso tai molemmat ovat ulkomaan kansalaisia.

NYKYISEN lain mukaan alaikäinen nuori voi poikkeusluvalla mennä naimisiin vaikka eläkeikäisen puolison kanssa.

Useimmiten puoliso on ollut 1–4 vuotta vanhempi.

Suurimmillaan ikäero oli 19 vuotta. Avioitumisluvan sai silloin 17-vuotias tyttö. Molemmat puolisot olivat Suomen kansalaisia.

Nuorin luvan saanut oli 15-vuotias tyttö, joka hakemusta jättäessään oli vasta 14. Hänen puolisonsa oli lupaa haettaessa 17-vuotias ja sen myöntämisen aikaan 18-vuotias.

Perusteena oli raskaus. Hekin olivat molemmat Suomen kansalaisia.
...
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005878739.html
Jutun kirjoittaja on valinnut kertovansa Suomen kansalaisuudesta eikä suomalaisuudesta. Tarkoittaako tämä nyt jotain erityistä.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 768
 • Liked: 2445
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2059 : 27.10.2018, 22:22:37 »
Lainaus
https://oikeusministerio.fi/artikkeli/-/asset_publisher/alaikaisten-avioliittojen-poikkeuslupamenettelya-ehdotetaan-kumottavaksi
Oikeusministeriön tiedote 25.10.2018
Alaikäisten avioliittojen poikkeuslupamenettelyä ehdotetaan kumottavaksi
Hallitus esittää, että alaikäisten avioliitot mahdollistavasta poikkeuslupamenettelystä luovutaan. Tämä tarkoittaisi sitä, että jatkossa alle 18-vuotiaat eivät enää voisi solmia avioliittoja Suomessa.

Siis alle 18-vuotiaat eivät voisi enää solmia avioliittoja Suomessa. Ei ongelmaa. Avioliiton voi solmia muualla kuin Suomessa, jos vaivautuu matkustamaan johonkin toiseen maahan tai käy vihityttämässä lapsimorsiamensa jonkun shariaa noudattavan maan Suomen edustustossa. Ja voihan ne avioliittotodistukset tilata jostain shariaa noudattavasta maasta postitse Suomeen toimitettaviksi.

Ja kyseessähän on vain hallituksen ehdotus. Sillähän on yhtä paljon uskottavuutta kuin Suomen rajavalvonnalla vuonna 2015. Kummastakaan ei tarvitse välittää mitään.


Lainaus
Antti Häkkänen samassa tiedotteessa:
On lapsen edun mukaista, että lapsi voi vasta täysi-ikäisenä puhtaasta omasta tahdostaan solmia avioliiton.

Niin, että profeetta ei siis menetellytkään Aishan edun mukaisesti. Imaamit pitävät  profeettaa täydellisenä ja velvoittavat muslimeja jäljittelemään profeettaa kaikessa. Kyllä nyt viha nousee. Moniosaajat etsivät jo Scanian avaimia.


Anter Yaşan verkkosivusto
https://www.anteryasa.fi/

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 358
 • Liked: 2399
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2060 : 27.10.2018, 22:44:41 »
”Avioliiton” voi käydä hankkimassa edelleenkin jostakin kotimaasta (samasta, jossa tehdään myös nk. ympärileikkaus, eli tytön silpominen) ja se tunnustetaan Suomessa.

Lainaus
Hallituksen esitys ei muuta sitä, tunnustetaanko ulkomailla solmittu alaikäisen liitto Suomessa.

Näissä tapauksissa henkilöt ovat jo valmiiksi avioliitossa, ja liitto on voitu solmia hyvinkin nuorella iällä.

Avioliiton tunnustamatta jättäminen voisi koitua heikomman osapuolen, eli käytännössä usein vaimon ja lasten, vahingoksi.

Avioliiton tunnustamatta jättämisestä voisi seurata esimerkiksi se, että oikeus saada elatusta avioliiton tai avioliittoon perustuneen isyyden nojalla lakkaa.

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 414
 • Liked: 11506
 • Still sailing ⛵️
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2061 : 29.10.2018, 20:50:11 »
Iltasanomat on haastatellut alaikäisinä avioituneita suomalaisnaisia.

Paljastan sen verran, että esimerkkitapaukset ovat menneet naimisiin kaikki kolme viime vuosituhannella. Vuosina 1966, 1979 ja 1980-luvun alussa.

Lainaus
Ilta-Sanomat haastatteli kolmea alaikäisenä avioitunutta naista, jotka kertovat kokemuksistaan.

OIKEUSMINISTERIÖ kertoi torstaina, että hallitus esittää alaikäisten naimisiinmenon mahdollistavista poikkeusluvista luopumista. Voimassa olevan avioliittolain mukaan alle 18-vuotias voi saada poikkeusluvan naimisiinmenolle ”erityisistä syistä”, joita ei ole tarkemmin määritelty. Alaikärajaa ei ole.
...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005881438.html
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 913
 • Liked: 13569
 • Never surrender
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2062 : 29.10.2018, 20:55:08 »
^Eli tutulla alpakkamedian sabluunalla mennään. Toimituksessa on väsätty "-han"-juttu viemään huomiota pois siitä, että tilastollisesti ulkomaalaistaustaiset ovat olleet viime vuosina selkeästi yliedustettuina alaikäisinä naimisiin menneissä.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 995
 • Liked: 17521
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2063 : 29.10.2018, 21:12:08 »
^Eli tutulla alpakkamedian sabluunalla mennään. Toimituksessa on väsätty "-han"-juttu viemään huomiota pois siitä, että tilastollisesti ulkomaalaistaustaiset ovat olleet viime vuosina selkeästi yliedustettuina alaikäisinä naimisiin menneissä.

Vaarallisissa "varman kuoleman" kotimaissa solmituista pakkoavioliitoista puhumattakaan.

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 414
 • Liked: 932
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2064 : 24.12.2018, 13:08:20 »
Saksan korkein oikeus on päättänyt, että ulkomailla sharia-lain perusteella solmitut lapsiavioliitot nauttivat perustuslain suojaa. Lapsiavioliitot kieltävä uudehko laki on ristiriidassa perustuslain kanssa, eikä siksi päde.

https://www.zerohedge.com/news/2018-12-23/germany-new-law-banning-child-marriage-declared-unconstitutional

Lainaus
Germany: New Law Banning Child Marriage Declared Unconstitutional

The Federal Court of Justice (Bundesgerichtshof, BGH), Germany's highest court of civil and criminal jurisdiction, has ruled that a new law that bans child marriage is unconstitutional because all marriages, including Sharia-based child marriages, are protected by Germany's Basic Law (Grundgesetz).

The ruling, which effectively opens the door to legalizing Sharia-based child marriages in Germany, is one of a growing number of instances in which German courts are — wittingly or unwittingly — promoting the establishment of a parallel Islamic legal system in the country.

The case involves a Syrian couple — a 14-year-old Syrian girl married to her 21-year-old cousin — who arrived in Germany at the height of the migrant crisis in August 2015. The Youth Welfare Office (Jugendamt) refused to recognize their marriage and separated the girl from her husband. When the husband filed a lawsuit, a family court in Aschaffenburg ruled in favor of the Youth Welfare Office, which claimed to be the girl's legal guardian.

In May 2016, an appeals court in Bamberg overturned the decision. The court ruled that the marriage was valid because it was contracted in Syria, where, according to Sharia law, child marriages are allowed. The ruling effectively legalized Sharia child marriages in Germany.

The ruling — described as a "crash course in Syrian Islamic marriage law" — ignited a firestorm of criticism. Some accused the Bamberg court of applying Sharia law over German law to legalize a practice banned in Germany.

[..]

In September 2016, the German Interior Ministry, responding to a Freedom of Information Act request, revealed that 1,475 married children — including 361 children under the age of 14 — were known to be living in Germany as of July 31, 2016.

In a bid to protect girls who were married abroad but sought asylum in Germany, the German parliament on June 1, 2017 had passed legislation banning child marriages. The so-called Law to Fight Child Marriage (Gesetz zur Bekämpfung von Kinderehen) set the minimum age of consent for marriage in Germany at 18 years and nullified all existing marriages, including those contracted abroad, where a participant was under the age of 16 at the time of the ceremony.

Germany's Federal Court of Justice, in its ruling, published on December 14, 2018, stated that the new law was unconstitutional because it violated Articles 1 (human dignity), 2 (free development of personality), 3 (equal protection) and 6 (protection of marriage and family) of the Basic Law, which serves as the German constitution.

The court also ruled that the new law cannot be applied retroactively, and therefore cannot apply to the Syrian couple, who were married in February 2015.

[..]

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 537
 • Liked: 6640
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2065 : 02.05.2019, 11:16:31 »
Lainaus
Varsinais-Suomen käräjäoikeus aloitti torstaina Turussa poikkeuksellisen rikosjutun käsittelyn. Oikeudessa luettiin syytteet 28-vuotiaalle irakilaistaustaiselle miehelle, jonka epäillään menneen naimisiin Irakista Suomeen tulleen 14-vuotiaan tytön kanssa.

Syyte pitää sisällään raskaita rikosnimikkeitä. Miestä syytetään ihmiskaupasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pahoinpitelystä ja väärennyksestä. Rikosten epäillään tapahtuneen touko-heinäkuussa 2014, jolloin mies oli naimisissa jutun asianomistajan kanssa.

Lainaus
Mies ja rikosjutun asianomistajana oleva tyttö menivät naimisiin Irakissa vuonna 2014. Tytölle maksettiin islamilaisen kulttuurin mukainen mahr eli myötäjäiset. Epäily ihmiskaupasta perustuu IS:n tietojen mukaan ainakin osin tämän myötäjäisrahan maksamiseen.

Mies palasi vihkimisen jälkeen Suomeen. Tyttö matkusti ensin Turkkiin, jossa hän anoi Suomen suurlähetystöstä oleskelulupaa. Hän esitti Irakin passin, jonka mukaan hän oli 19-vuotias.

Saatuaan oleskeluluvan tyttö tuli Suomeen. Maistraatti kirjasi avioliiton väestötietojärjestelmään ja myönsi tytölle suomalaisen henkilötunnuksen, jossa syntymäaika oli merkitty passin mukaiseksi.

Avioliitto ei kestänyt kauaa. Alle kolmen kuukauden yhteisasumisen jälkeen tyttö muutti toiseen kaupunkiin ja haki avioeroa.

Tämän jälkeen tyttö synnytti poikalapsen. Pojan huoltajuudesta on riidelty käräjillä asti.

Tyttö teki miehestä myös rikosilmoituksen. Syyttäjä ei kuitenkaan löytänyt näyttöä väitetystä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta, joten syytteitä ei tuolloin nostettu.

Uusi rikostutkinta alkoi, kun Irakista ilmaantui tytölle toinen passi. Tämän tytön sukulaisten lähettämän passin mukaan hän ei olisikaan ollut naimisiin mennessään 19-vuotias, kuten oli luultu, vaan vain 14-vuotias.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006090749.html
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 227
 • Liked: 47161
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2066 : 14.05.2019, 15:08:09 »
Suomessa on kuulemma saatu purettua viime vuosina neljä muslimi­en pakkoavioliitto­a "imaamien avustuksella".

Artikkelissa on toki ollut pakko mainita, että kyllä-hän muut-kin mamuryhmät harrastavat tällaista, mutta mistään muusta ei silti oikeastaan kerrota. Ei tässä jutussa eikä juuri muulloinkaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10781975 (14.5.2019)

Lainaus
Maahanmuuttajanuoria pakotettu Suomessa naimisiin – Kriisityö auttoi ja liitot purettiin: "Kävimme pitkät neuvottelut imaamien kanssa"

Sopu-työ on onnistunut tähän mennessä purkamaan 4 pakkoavioliittoa, 11 liittoa on estetty.

Suomessa on purettu muutaman viime vuoden aikana neljä pakkoavioliittoa.

Liitot oli solmittu virallisesti Suomen lain mukaan.

Lisäksi liitoilla oli islaminuskoinen vihkimys.

Avioliitot saatiin puretuksi maahanmuuttajaperheiden kriisityötä tekevän Loisto Setlementti -yhdistyksen Sopu-työn avulla.

Pakkoavioliittojen purkaminen ei ole ollut helppoa, koska uskonnollisissa yhteisöissä ei useinkaan hyväksytä virallisia avioeroja.

– Olemme käyneet pitkiä neuvotteluja näiden liittojen purkamisesta sekä islaminuskoisten imaamien (uskonnollinen johtaja) että miespuolisoiden kanssa, jotta liitot on saatu purettua, Sopu-työn vastaava työntekijä Johanna Aapakallio kertoo Ylelle.

Neuvottelut ovat kestäneet jopa viikkoja.

– Osapuolten kanssa on tavattu useita kertoja, Aapakallio sanoo.

Aapakallio korostaa yhteistyön merkitystä avioliittojen purkamisessa.

– On hyvin tärkeää, että näissä tilanteissa on päästy keskustelemaan vanhempien ja uskonnollisten yhteisöjen imaamien kanssa rakentavasti. Näin olemme saaneet aikaiseksi nämä avioerot.

(...)

Pakkoavioliittoja muillakin kuin muslimeilla

Aapakallion mukaan Suomessa solmitaan pakkoavioliittoja, mutta niistä ei juurikaan tule tietoa maahanmuuttajayhteisöjen ulkopuolelle.

Sopu-työ on onnistunut muutaman viime vuoden aikana myös estämään pakkoavioliittoja.

– Pystymme vaikuttamaan näihin, kun asia tulee meille ajoissa. Muutaman vuoden aikana meillä on ollut 11 tapausta, joissa pakkoavioliitto oli suunnitteilla, ja olemme onnistuneet estämään nämä pakkoavioliitot, Aapakallio sanoo.

Pakkoavioliittoja solmitaan eri uskonnoissa ja eri maahanmuuttajaryhmissä. Ei pelkästään muslimiyhteisössä.

(...)

Jos lain mukaan solmitulla avioliitolla on myös uskonnollinen vihkimys, sen purkaminen naiselle on erityisen hankalaa.

Vaikka Suomen lain mukaan solmittu avioliitto virallisesti purettaisiin, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että uskonnollinen avioliitto myös purettaisiin.

Esimerkiksi islaminuskossa naiselle ei myönnetä avioeroa, jos mies ei suostu antamaan eroa.

– Jos islaminuskossa mies ei suostu antamaan eroa, ja jos nainen ei ole osannut pyytää avioero-oikeutta ennen vihkimistä, niin hänellä ei ole mahdollisuus pyytää eroa jälkikäteen, Aapakallio kertoo.


(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Leostoa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 1291
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2067 : 14.05.2019, 15:27:01 »
Neuvotteluja pakkoavioliittojen purkamiseksi... millekään neuvotteluille ei ole tarvetta. Pakottajat ja lapsenraiskaajat tukijoukkoineen linnaan ja sen jälkeen karkoitus. Imaamit jotka ovat edellämainitussa toiminnassa mukana, ansaitsevat erityisen kovan rangaistuksen.
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 679
 • Liked: 18415
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2068 : 14.05.2019, 17:27:39 »
Avioliittolakikaan ei ole sama kaikille. Se sorrettu tässä on musliminainen, vaikka setlementtivastaava muisti mainita, että imaamien kanssa eroista neuvottelu ei tarkoita, että ongelma rajoittuisi islamiin.

Onkohan muillakin uskonsuunnilla imaameja?

Jos vaimoni haluaisi eroa ja minä en, siihen ei ole kenelläkään sanomista, ei minulla, ei himaamilla, ei henkikirjoittajalla tai vihkipapilla.

Imaamia ei pidä tarkastella minään neuvotteluosapuolena, sillä hänellä ei ole siihen valtuutusta.

Alkaa muuten islam-bingo eli se suora, mistä aikanaan ja pitkin matkaa varoiteltiin, olla aika täynnä.

Terroriteot CHECK
Lapsiavioliitot CHECK
Kunniaväkivalta CHECK
Gettoutuminen CHECK
Lastensilvonta CHECK
Pakkoavioliitot CHECK
Intersektionaaliset feministit hiljaa CHECK
Meillä oli peli käynnissä, mustavalkoinen peli ja niistä oli mukava leikkiä. Boyer tuli luokseni, kosketti minua käsivarteen ja sanoi:
-"Veli, jos minulla olisi sinun väritys niin minä olisin miljonääri".
-"Takuulla olisit Boyer. Valkoinen nahkahan siihen vaan vaaditaan.

Charles Bukowski: Postitoimisto