Kirjoittaja Aihe: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)  (Luettu 227203 kertaa)

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5761
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2070 : 06.10.2019, 21:17:30 »
^ Muslimien uskonnollista johtoa ei yleensä ole ollut tapa kutsua papeiksi.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 577
 • Liked: 7018
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2071 : 06.10.2019, 23:13:51 »
Muslimien uskonnollista johtoa ei yleensä ole ollut tapa kutsua papeiksi.

Uutisessa on vähän muutakin pielessä:

Lainaus
Monet vihkimispaikat eri puolilla Irakia tarjoavat perinteisiä sharialiittoja, mutta samassa yhteydessä on tarjottu myös paritustoimintaan verrattavissa olevaa palvelua, jossa naisen voi ostaa niin sanottuun ”Mutaa” eli suomeksi ”nautinto” -liittoon.

Tämä sanavalinta/muotoilu ("perinteisiä liittoja, mutta myös") antaa ymmärtää, että nautintoliitot puolestaan eivät olisi osa perinteitä. En tiedä miten asia on, mutta arvaan että nämä ovat suunnilleen yhtä vanha juttu kuin Islam muutenkin.

Lainaus
Toimittajalle tarjottiin Kadamiyan kylässä ”nuorta neitsyttä”. Hänelle sanottiin, ettei tyttö saisi menettää neitsyyttään, mutta anaaliyhdyntä olisi sallittua.

Muistaakseni kylläkin Koraani määrää sodomiitit tapettaviksi, ei poikkeuksia. Nyt siis imaami yllytti anaaliseksiin.
« Viimeksi muokattu: 06.10.2019, 23:21:18 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5761
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2072 : 07.10.2019, 06:20:39 »
^ Shiioilla on vähän eri säännöt kuin sunneilla.

E: Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö samoja ilmiöitä esiintyisi molemmissa suuntauksissa. Nikah mutah mielletään yleisesti shiiojen erikoisuudeksi, mutta myös sunnikirjallisuudessa puhutaan väliaikaisista avioliitoista hyväksyvään tyyliin. Sahih Bukhari 5075:

Lainaus
Narrated 'Abdullah: We used to participate in the holy battles led by Allah's Messenger (ﷺ) and we had nothing (no wives) with us. So we said, "Shall we get ourselves castrated?" He forbade us that and then allowed us to marry women with a temporary contract (2) and recited to us: -- 'O you who believe ! Make not unlawful the good things which Allah has made lawful for you, but commit no transgression.' (5.87)
https://sunnah.com/bukhari/67

Huomattavaa kyseisessä hadithissa on viittaus Koraaniin. Koraania lukiessa ei ensimmäisenä tulisi jakeesta mieleen sen liittyvän väliaikaisiin avioliittoihin, joilla sallitaan prostituutio.

Uskonpuhdistaja Martti Luther kirjoitti turkkilaisista ja islamista vuonna 1528 seuraavaa:

Lainaus
The third point is that Mohammed’s Koran thinks nothing of marriage, but permits everyone to take wives as he will. Therefore, it is customary among the Turks for one man to have ten or twenty wives and to desert or sell any of them that he will, when he will, so that in Turkey women are held immeasurably cheap and are despised; they are bought and sold like cattle. Although there may be some few who do not take advantage of this law, nevertheless this is the law and anyone can follow if he will. Such a way of living is not marriage and cannot be marriage, because none of them takes a wife or has a wife with the intention of staying with her forever, as though the two were one body, as God’s Word says, in Genesis 2:24, “The man shall cleave to his wife and they two be one body.”
       Thus the marriage of the Turks closely resembles the chaste life that the soldiers live with their harlots; for the Turks are soldiers and must act like soldiers; Mars and Venus, say the poets, must be together.
http://www.lutherdansk.dk/On%20war%20against%20Islamic%20reign%20of%20terror/On%20war%20against%20Islamic%20reign%20of%20terror1.htm
« Viimeksi muokattu: 07.10.2019, 07:32:11 kirjoittanut newspeak »
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 748
 • Liked: 5155
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2073 : 07.10.2019, 06:30:56 »
Taas pohjustetaan uutta syytä miksi Irakiin ei voi palauttaa ja perustetta turvapaikalle.

Ei tietenkään noille uhreille mutta eiköhän nuo läpsyt tuostakin velmuile tarinat millä puhuvat virkamiehet ympäri.

Joutuisivat tappamaan siskonsa perhekunnian takia jos palaavat tai ovat vieneet neitsyyden joltain ja perhe uhkaa kuolemalla jne... Katsokaa vaikka tätä antifan äänitorven The Guardianin artikkelia..

Mitä idioottimaisempi tarina niin sen paremmin menee Tytteli-Impi Ryhävalaalle läpi migrissä...
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Paju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 619
 • Liked: 793
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2074 : 07.10.2019, 15:05:50 »
Suomessa on kuulemma saatu purettua viime vuosina neljä muslimi­en pakkoavioliitto­a "imaamien avustuksella".

Artikkelissa on toki ollut pakko mainita, että kyllä-hän muut-kin mamuryhmät harrastavat tällaista, mutta mistään muusta ei silti oikeastaan kerrota. Ei tässä jutussa eikä juuri muulloinkaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10781975 (14.5.2019)

Lainaus
Maahanmuuttajanuoria pakotettu Suomessa naimisiin – Kriisityö auttoi ja liitot purettiin: "Kävimme pitkät neuvottelut imaamien kanssa"[..]

Suomessa on purettu muutaman viime vuoden aikana neljä pakkoavioliittoa.

Liitot oli solmittu virallisesti Suomen lain mukaan.

Lisäksi liitoilla oli islaminuskoinen vihkimys.

Avioliitot saatiin puretuksi maahanmuuttajaperheiden kriisityötä tekevän Loisto Setlementti -yhdistyksen Sopu-työn avulla.

Pakkoavioliittojen purkaminen ei ole ollut helppoa, koska uskonnollisissa yhteisöissä ei useinkaan hyväksytä virallisia avioeroja.

– Olemme käyneet pitkiä neuvotteluja näiden liittojen purkamisesta sekä islaminuskoisten imaamien (uskonnollinen johtaja) että miespuolisoiden kanssa, jotta liitot on saatu purettua, Sopu-työn vastaava työntekijä Johanna Aapakallio kertoo Ylelle.[...]

Jos lain mukaan solmitulla avioliitolla on myös uskonnollinen vihkimys, sen purkaminen naiselle on erityisen hankalaa.

Vaikka Suomen lain mukaan solmittu avioliitto virallisesti purettaisiin, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että uskonnollinen avioliitto myös purettaisiin.

Esimerkiksi islaminuskossa naiselle ei myönnetä avioeroa, jos mies ei suostu antamaan eroa.

– Jos islaminuskossa mies ei suostu antamaan eroa, ja jos nainen ei ole osannut pyytää avioero-oikeutta ennen vihkimistä, niin hänellä ei ole mahdollisuus pyytää eroa jälkikäteen, Aapakallio kertoo.

Juridisesti avioeroon (tai avioliiton purkamiseen, joka on varsin poikkeuksellista) riittää maallisen tuomioistuimen päätös. Mitään merkitystä ei ole sillä, että virallisen avioliiton lisäksi on käyty imaamin pakeilla.

Vahvasti uskonnolliselle ihmiselle saattaa toki olla tärkeää saada erolle imaamilta vahvistus. Lisäksi vaimon turvallisuutta varmasti lisää, jos avioero saa puolison ja taustayhteisön hyväksynnän.

Sinänsä samanlaisia tukitoimia voisi tarjota kotimaisillekin esimerkiksi sairaalloisesta mustasukkaisuudesta kärsiville eropareille vainoamisen ehkäisemiseksi. Kuitenkin on vaarallinen viesti, että eroa haluavan tulisi alistua uskonnolliseen neuvotteluprosesiin eron saadakseen.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 557
 • Liked: 611
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2075 : 07.10.2019, 18:22:32 »
Intia on edistyksellnen maa. Heitäkin kiusaavat muslimien sharialaki:

"Intia harkitsee muslimien helpon avioeron poistamista – nyt muslimimiehet voivat erota sanomalla "avioero" kolmasti

"Talaq, talaq, talaq". Enempää ei tarvita, eikä sanoja ole pakko edes sanoa vaimon kuullen, Facebook tai tekstiviesti riittävät. Monen intialaisnaisen mielestä käytäntö on nyt kumottava."

https://yle.fi/uutiset/3-9607469

Sivistyneissä länimaissa lapsiavioliittoja esiintyy enää harvassa valtiossa. Tuontitavaraa usein sekin tapa. Pakko- eli järjestetyistä avioliitoista on kuitenkin siirrytty "rakkausaviolittoihin" vasta naisten tasa-arvon saamisen myötä, Suomi kärjessä.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 844
 • Liked: 2693
Vs: Lapsi- ja pakkoavioliitot (yhdistetty)
« Vastaus #2076 : 07.10.2019, 21:24:02 »
Intia on edistyksellnen maa. Heitäkin kiusaavat muslimien sharialaki...
Hindujen yhteiskunnalliset käsitykset ovat yhtä taantumuksellisia ja brutaaleja kuin muslimienkin.
En näe tarvetta puolustella Intiaa/hindulaisia.