UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2008-09-05 Ylen Radio Peili/Pertti Rönkkö: lähetys Saksan mamuista  (Luettu 4771 kertaa)

LordBhorak

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
 • Liked: 0
Yritin etsiä tästä jo olevaa aihetta, mutta ei tuolla haulla saanut juuri mitään aikaan asian edestä. Jos on jo aihe, niin olen pahoillani, että tämä tuli tehtyä.

Onko medialla todellakin nyt unohtunut jo vuosien takaiset aiheet vai onko tämäkin vain joku yksittäistapaus, jota ei pidä yleistää?

Saksan maahanmuuttaja-nuorukaiset synkkä tulevaisuus
http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ

« Viimeksi muokattu: 02.12.2009, 21:57:32 kirjoittanut Miniluv »

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 175
 • Liked: 12773
 • Big Bear Market, Now Here
En löytänyt minäkään tätä muualta kuin multimediakokoelmaketjusta, joten tehdään oma ketju.

Tekstityksen otin Vieraskirjasta.Lainaus
   (YLE Radiouutiset Ajantasa 05.09.2008 10.03)

Ajantasa jatkaa, täällä Kaisa Jaakkola, hyvää aamupäivää.

Saksassa kasvaa huoli maahanmuuttajanuorten tulevaisuudesta. Uunituoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi Berliinissä suurin osa siirtolaispojista jää ilman koulun päästötodistusta. Kehnon koulumenestyksen lisäksi nuorten ongelmana on kasvava kiinnostuksenpuute työtekoa kohtaan. Rahat on opittu hankkimaan muilla keinoilla. Berliinin kaupunki uhkaa jopa maastakarkotuksella saadakseen nuoret ottamaan koulunkäynnin vakavasti. Berliinistä jatkaa Pertti Rönkkö.

Uunituoreen Saksan talousinstituutin tutkimuksen mukaan maahanmuuttajaperheiden lasten tulevaisuus näyttää Saksassa varsin synkältä. Esimerkiksi täällä Berliinissä peräti suurin osa, tarkalleen ottaen 75% turkkilaisnuorista, pärjää niin kehnosti koulussa, että jää kokonaan ilman päästötodistusta. Ilman päästötodistusta ei saa puolestaan harjoittelupaikkaa ja kun ei ole harjoittelupaikkaa, niin ei pääse ammattikouluun, ja kun ei ole ammattia, niin on vaikea saada myöskään työpaikkaa. Käytännön kokemus osoittaa, että tällä kaavalla turkkilaispojan tie johtaa useimmiten työttömyyskortistoon ja ikävä kyllä myös hunningolle. Turkkilaistytöille puolestaan vanhemmat ovat varanneet varmemman tien tulevaisuuteen - hänet naitetaan turkkilaiselle miehelle, joko täällä Saksassa tai sitten hänelle hoidetaan aviomies entisessä kotimaassa Turkissa. Pojat eivät ole kuitenkaan vientitavaraa; kun heidän aikansa tulee avioitua, niin vanhempien ja sukulaisten valitsema nuorikko tuotetaan useimmiten suoraan Turkista tai siippanaksi etsitään joku paikallisista turkkilaistytöistä, edellyttäen tietenkin, ettei tyttö ole länsimaistunut liiaksi.

Kun koulu ei turkkilaispojille maita, ja ammatti, työpaikka, ja palkka jäävät saamatta, mutta samanlaiset kännykät ja lenkkarit olisi oltava kuin toisillakin, niin houkutus omaehtoiseen rahanhankintaan on suuri. Vanhemmat eivät kykene aina rahoittamaan lastensa toiveita, koska elävät itsekin useimmiten pelkästään työttömyysavustusten ja lapsilisien varassa. Poikien lähes ainoaksi mahdollisuudeksi jäävät vippaskonstit ja se tarkoittaa esimerkiksi täällä Berliinissä tavallisesti sitä, että kännykkä tai jopa vaatteet ryövätään joiltakin samanikäisiltä tyypeiltä, jopa keskellä katua. Jotta tilanne ei karkaisi aivan käsistä, ainakaan koulunseinien sisäpuolella, niin monissa ongelma-alueiden kouluissa on yksityisiä vartijoita ylläpitämässä kuria ja järjestystä sekä tarkkailemassa, etteivät lapset tuo mukanaan kouluun veitsiä ja teleskooppipamppuja, ja etteivät ulkopuoliset nuorisojengit pääse ryöstö- ja kostomatkoille luokkahuoneisiin.

Vaikka maahanmuuttajanuoria ei voi eikä saakaan yhdistää automaattisesti katuryöstöihin, niin Berliinin rikostilasto on karua luettavaa. Peräti 80% alle 18-vuotiaista intensiivitekijöistä - siis sellaisista nuorista, joilla on kontollaan kymmeniä ryöstöjä ja pahoinpitelyjä - on pääasiassa arabialaisista ja turkkilaisista perheistä. Monen pojan kohdalla rikostilastoon on karttunut kymmeniä rikoksia jo ennen rangaistusikärajaa, mikä on Saksassa 14 vuotta. Saksan talousinstituutin tutkimus vahvistaa viranomaisten epäilyt, että yhä harvemmat maahanmuuttajanuoret haluavatkaan tosissaan töihin. Tutkijoiden mukaan he ovat oppineet vanhemmiltaan ja lähipiiristään, että elämä sujuu työttömyys- ja muiden avustusten turvin ilman työtäkin. Työnteon vastaiset asenteet ovat tutkimuksen mukaan voimistuneet sukupolvesta toiseen. Kun isät ja isoisät tulivat Saksaan Gastarbeitereina, vierastyöläisinä, 1960- ja 70-luvuilla nauttimaan osaansa Saksan talousihmeestä ja tekemään käytännössä niska limassa likaisimmat ja raskaimmat työt, niin uudet sukupolvet ovat oppineet jo helpommalle. Berliinissä nyt elävistä turkkilaisista joka toinen on työtön, eikä muutosta ole näköpiirissä. Kaikista maahanmuuttajista työttömänä on joka kolmas. Sosiaaliverkko on kestänyt toistaiseksi, yhteiskunnan palveluja on opittu hyödyntämään kaikessa laajuudessaan, porsaanreiätkin on löydetty. Talousinstituutissa on laskettu, että nelihenkinen perhe pärjää aivan yhtä hyvin työttömyysavustuksella ja sosiaaliavulla, kuin jos isä tai äiti kävisi normaalisti työssä esimerkiksi 10 euron tuntipalkalla, mikä ei ole täällä Saksassa lainkaan harvinainen palkka.
     Yhteiskunnallinen, sosiaalinen ja taloudellinen vääristymä näkyy Berliinissä ja muissa saksalaiskaupungeissa myös kaupunkirakenteessa. Maahanmuuttajat sulkeutuvat yhä tiukemmin omiin piireihinsä tiettyihin kaupunginosiin, ja saksalaiset pysyttelevät itse tykönänsä. Enemmistöt ja vähemmistöt elävät rinnakkain, mutta eivät yhdessä. Berliiniläiset tuntevat itsensä maahanmuuttajien asuttamilla alueilla muukalaisiksi, eivät ymmärrä kieltä, eivätkä tunne kulttuuria ja päinvastoin. Jopa poliisi aristelee lähteä tehtäviin turkkilaisten ja arabien alueille ilman lisävoimia. Monta tehtävää on jouduttu keskeyttämään uhkaavan väkijoukon takia. Muutosta kuvaa, että kristillisiä kirkkoja muutetaan moskeijoiksi, näin tapahtui jokin aika sitten muun muassa Berliinin Neukölnin kaupunginosassa.

Jotakin viranomaisten mielestä on kuitenkin tehtävä, ennen kuin tilanteesta kehittyy yhteiskunnallinen aikapommi. Berliinissä viranomaiset yrittävät saada muutosta aikaan panostamalla aikaisempaa enemmän maahanmuuttajaperheiden lasten koulutukseen. Käytännössä se tarkoittaa, että turkkilaiset ja muut maahanmuuttajaperheet houkutellaan - ja jos se ei auta, niin suorastaan pakotetaan - tuomaan lapset ennen kouluunmenoa päiväkotiin, jotta he oppisivat saksankieltä ennen varsinaisen koulun alkua. Tällä hetkellä monet siirtolaislapset oppivat kotona vain äidinkieltään, sillä kotona oleva äiti ei yleensä osaa mitään muuta. Näin kasvanut lapsi ei ymmärrä koulussa yhtikäs mitään opettajan puheesta. Luokkatovereiden kanssa kyllä pärjää, sillä Berliinin maahanmuuttajakaupunginosissa on monia kouluja, joissa opettajat ovat ainoita saksalaisia.

Berliinillä on takataskussaan myös kovempia otteita: jos maahanmuuttajanuorella ei ole Saksan kansalaisuutta, eivätkä hyvät neuvot enää auta, ja päästötodistus jää saamatta esimerkiksi laiminlyöntien ja luvattomien poissaolojen takia, niin nuori voidaan karkottaa kotivaltioonsa, ellei hän pysty varmistamaan omaa toimeentuloaan. Turkkilaiset ja muut maahanmuuttajajärjestöt sekä Vihreä puolue pitävät suunnitelmaa epäinhimillisenä. Heidän mielestään ongelmien eräänä syynä on vierasmaalaisten syrjintä, niin työpaikan saamisessa kuin muussakin yhteiskunnallisessa elämässä. Saksan hallituksen maahanmuuttajavaltuutettu kummaksuu väitteitä, sillä hänen mukaansa Saksassa ei ole koskaan tehty niin paljon työtä integraation ja sopeutumisen hyväksi kuin viime vuosina.

Pertti Rönkkö, Berliini.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2009, 22:00:56 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 978
 • Liked: 1349
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Noin. Kuulostaa voitolta. Siis anti-mokutus-tiedotukselle. Tuo on kuitenkin aika vakavasti otettava suomalainen lähde, ja vakavasti tehty artikkeli asiasta josta Homma^^^laiset ovat huolissaan. Ja tuohon kuvaukseen ei voi kukaan täysjärkinen juuri sanoa vastaan etteikö siitä saisi olla huolissaan.

(Paitsi näemmää saksalaiset vihreät?)

Tällaisia uutisia enemmän vain esille, niin työ on tehty. Toki ideologinen Titanic pysyy pitkällä vielä pitkään, mutta kyllä sekin järkeen törmätessään alkaa upota.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

LordBhorak

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
 • Liked: 0
Noin. Kuulostaa voitolta. Siis anti-mokutus-tiedotukselle. Tuo on kuitenkin aika vakavasti otettava suomalainen lähde, ja vakavasti tehty artikkeli asiasta josta Homma^^^laiset ovat huolissaan. Ja tuohon kuvaukseen ei voi kukaan täysjärkinen juuri sanoa vastaan etteikö siitä saisi olla huolissaan.

(Paitsi näemmää saksalaiset vihreät?)

Tällaisia uutisia enemmän vain esille, niin työ on tehty. Toki ideologinen Titanic pysyy pitkällä vielä pitkään, mutta kyllä sekin järkeen törmätessään alkaa upota.

Tämä lähetys on vähän yli vuoden vanha, mutta mielestäni tämä on se tapa, jolla media voisi edes yrittää lähestyä uhkaavaa mamu-ongelmaamme vastaan.

Hieman off-topiccina: Jotenkin on turhauttavaa koettaa väitellä asiasta jonkun vihervasemiston edustajan kanssa. Kun itse keskustelee asiasta perustaen tilastoihin ja muiden maiden esimerkkeihin ja jälkimmäinen sitten perustaa kaiken tunneälyynsä ja jättää logiikan apukuskin paikallekokonaan pois kyydistä.

Aivan sama fiilis, kuin yrittää selittää anarkistille, että miksi valtio ei toimi ilman hallitusta/johtoa. Koettakaapa. :) Saa nimittäin jossain vaiheessa verisuonet päässä puhkeamisen rajoille.

Julmuri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 088
 • Liked: 7
 • En ole enää nuiva
Lainaus
Hieman off-topiccina: Jotenkin on turhauttavaa koettaa väitellä asiasta jonkun vihervasemiston edustajan kanssa. Kun itse keskustelee asiasta perustaen tilastoihin ja muiden maiden esimerkkeihin ja jälkimmäinen sitten perustaa kaiken tunneälyynsä ja jättää logiikan apukuskin paikallekokonaan pois kyydistä.

On tullut jokusia itkuraivareita koettua siksi, että kehtaa olla eri mieltä. Yllättävän monen mielestä se ei yksinkertaisesti ole sallittua.

Olen joutunut sen useaan kertaan toteamaan, että kaikkein hardcoreimman osan kanssa puhuessa ei järkiperusteilla ole mitään merkitystä. Ne vain kiihdyttävät "vastapuolta" yhä suurempaan raivoon ja suuttumukseen sinun "rasistista" persoonaasi kohtaan.

Nämä ovat siis olleet reaktioita hyvinkin "moku-ystävälliseen" ilmapiiriin jo valmiiksi laimennettujen mielipiteiden kohdalla. Siksi eräiden tuttujen ja ikävä kyllä myös puolisoni läsnäollessa pidän turpani kiinni tästä aiheesta.

LordBhorak

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
 • Liked: 0
Lainaus
Hieman off-topiccina: Jotenkin on turhauttavaa koettaa väitellä asiasta jonkun vihervasemiston edustajan kanssa. Kun itse keskustelee asiasta perustaen tilastoihin ja muiden maiden esimerkkeihin ja jälkimmäinen sitten perustaa kaiken tunneälyynsä ja jättää logiikan apukuskin paikallekokonaan pois kyydistä.

On tullut jokusia itkuraivareita koettua siksi, että kehtaa olla eri mieltä. Yllättävän monen mielestä se ei yksinkertaisesti ole sallittua.

Olen joutunut sen useaan kertaan toteamaan, että kaikkein hardcoreimman osan kanssa puhuessa ei järkiperusteilla ole mitään merkitystä. Ne vain kiihdyttävät "vastapuolta" yhä suurempaan raivoon ja suuttumukseen sinun "rasistista" persoonaasi kohtaan.

Nämä ovat siis olleet reaktioita hyvinkin "moku-ystävälliseen" ilmapiiriin jo valmiiksi laimennettujen mielipiteiden kohdalla. Siksi eräiden tuttujen ja ikävä kyllä myös puolisoni läsnäollessa pidän turpani kiinni tästä aiheesta.

No huh... onneksi sentään itseni ei tarvitse paremman puoliskoni läheisyydessä "yrittää" olla suvis. Hän ei ehkä ole niin nuiva, kuin minä, mutta ihan silti persujen äänestäjä ja kovasti koetan nuivistaa enemmän.

Mutta toisaalta olen itse sillä kannalla, että olen maahanmuuttomyönteinen, mutta maahanmuuttokriittinen. Paskasakkia maassamme on omasta takaa jo aivan tarpeeksi ja sitä ei todellakaan tänne tarvitse rajojen ulkopuolelta rahdata (tämä nyt on selkeä ajatusmalli varmasti jokaisella hommalaisella). Mutta toisaalta otan tänne ihan mielelläni länsimaista työtä tekeviä "aitoja kulttuurinrikastajia" (lue: henkilöitä, joiden kulttuuri on oikeasti mielenkiintoinen ja äärimmäisen siedettävä).

mishrak

 • Vieras
Videon viimeiset sanat mielestäni kuvaavat hyvin sitä miksi Suomi tulee uppoamaan samoihin ongelmiin.
Lainaus
Saksassa ei ole koskaan tehty niin paljon työtä integraation ja sopeutumisen hyväksi kuin viime vuosina.

Parhaiten mokuttajat saa "käännettyä" näillä videoilla. Vaikkapa tällä ja sillä Göteborgin tilanteesta kertovalla pätkällä. Jos silti väittää, että Suomi onnistuu integroimaan mamut, ei kannata tuhlata enempää aikaa siihen henkilöön.

Paholaisen asianajaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 300
 • Liked: 0
 • "Reality has a well-known liberal bias"
Parhaiten mokuttajat saa "käännettyä" näillä videoilla.

Jep, varsinkin kun tekijänä on ns. virallinen taho kuten Yleisradio.

Vaikkapa tällä ja sillä Göteborgin tilanteesta kertovalla pätkällä.

Linkki?
räyhävasemmistolainen viheranarkististalinisti

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 175
 • Liked: 12773
 • Big Bear Market, Now Here
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

mishrak

 • Vieras
Olisiko tämä.
Kyllä. Tuota tarkoitin.
Myös tämä video tuntuu säväyttävän:
http://www.youtube.com/watch?v=qHszsGbBJQo
Menee jo ohi aiheesta, mutta onko Ranskan tilanteesa vastaavia pätkiä. Siellä se tilanne taitaa olla kaikista pahin. Ja onko jotain ketjua jossa nämä kaikki aiheeseen liittyvät pätkät olisivat samassa paikassa tallessa?

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 175
 • Liked: 12773
 • Big Bear Market, Now Here
Tähän ketjuun voi täydentää, mitä puuttuu...
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Paholaisen asianajaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 300
 • Liked: 0
 • "Reality has a well-known liberal bias"
Kiitos linkeistä. Nyt voinkin nukkua yöni entistä huonommin.
räyhävasemmistolainen viheranarkististalinisti

Tagit: