HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Kannanotto: Median vastuu Suomen maahanmuuttokeskustelusta

(1/5) > >>

Taina Lintula:

Erityisen huolestuttavana näen YLE:n viittaukset maahanmuuttokritiikissä natseihin (fasisti) rodullisiin puhdistuksiin (rotutohtori). YLE käytti kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahosta julkisuudessa termiä ”rotutohtori” pääuutislähetyksessä la 7.2.09. Termillä on selvä assosiaatio Toisen maailmansodan sadistisiin natsitohtoreihin. Kyse on erittäin vakavasta asiasta.

Julkisen ristiinnaulitsemisen kaikki nyanssit median suunnalta nähneenä tämä kommentti oli YLE:n pääuutislähetyksessä ”virallisena totuutena” esitettynä erittäin loukkaava, valheeseen perustuva ylilyönti PS:n poliitikko Jussi Halla-ahon suuntaan. Tällainen uutisointi ei täytä laatujournalismin tunnusmerkkejä.

Lähitulevaisuudessa on pakko tehdä linjanveto sille, miten maahanmuutosta Suomessa jatkossa keskustellaan. Loukkaukset puolin ja toisin ovat täysin turhia eivätkä edistä asiaa mitenkään. Myös medialla on vastuunsa totuudenmukaisen tiedon levittämisestä.

Henkilöön menevän nimittelyn sijaan on kyettävä keskustelemaan itse politiikasta. Median on annettava mahdollisuus asialliseen keskusteluun maahanmuutosta. Tässä on jo osittain onnistuttukin.

Perättömät viittaukset Toisen maailmansodan massamurhaajiin ja julkiset herjaukset tulevat jatkossa johtamaan oikeusjuttuihin entistä herkemmin. Maahanmuuttopolitiikka on liian arvokas asia käytettäväksi henkilökohtaiseen ajojahtiin tai tarkoitushakuiseen mustamaalaamiseen. Medialla on suuri vastuu poliittisessa vaikuttamisessa.

Omasta puolestani toivon laatujournalismin paluuta Suomeen, jotta voimme henkilöiden sijaan puhua niistä keinoista, joilla maahanmuuttajat voivat integroitua paremmin Suomeen ja kuinka Suomi voidaan saada kansainvälistymään jatkossa turvallisemmin niin, että sekä suomalaisilla, että maahanmuuttajilla on täällä viihtyisää ja turvallista asua.

Toivon tällä kannanotolla median suunnalta ryhdistäytymistä ja vastaan tulemista tässä asiassa.

Taina Lintula
Suomen Konservatiivit

Slu:
Minusta kyseessä ei ole niinkään vääristely, haukkuminen yms. vaan se sama, säälittävällä tasolla oleva luetun ymmärtämisen taito, joka on median puolelta viimeisen kolmen kuukauden ajan rajoittunut typeriin kontekstista irrotettuihin palasiin, jotka saavat tekstin näyttämään sairaalta(homonampuminen et cetera). 

Nykyiset "huipputoimittajat" eivät ymmärrä sellaista asiaa kuin konteksti, he näkevät Halla-ahossa(ja ylipäätään kaikissa mokukriitikoissa) natsin. 

Edit: Pelkäsin, että minun tekstistäni irrotetaan asioita kontekstista.

   

Petteri R:
Ohessa käymäni keskustelu "suvaitsevaisen" kanssa Plazan kommenttiosastolla:


--- Lainaus ---Siis nyt en ymmärrä. Rasistit eli ”maahanmuuttokriittiset” (kuten he itse sanovat) paheksuvat sitä, että ihmisiä demonisoidaan?
Hehän ne demonisoivat maahanmuuttajia. Vai onko minun käsitettävä, että ”maahanmuuttokriittisten” mielestä maahanmuuttajat eivät ole ihmisiä?
 Nimimerkki Planeettalainen
--- Lainaus päättyy ---

Toivottavasti tämä oli kauttaaltaan sarkasmia, olihan?
Jos ei, niin haluaisin kysyä, mistä revit tuon analogian rasistin ja maahanmuuttokriittisen välillä? Sehän on ihmisiä kunnioittavaa raudanlujaa faktaa, eikö niin? ’
Jälkimmäiseen kysymykseen vastasitkin jo itse. Rasistithan ne eivät tietenkään usko maahanmuuttajien olevan ihmisiä:D
Petteri R--- Lainaus ---Ei lainkaan. ”Maahanmuuttokriittinen” ja ”monikulttuurikriittinen” ovat vain rasistien omia kiertoilmaisuja rasismille.

Ymmärrän asiallisen keskustelun maahanmuutosta, mutta ”luonnoton rotujen sekoittaminen” siihen liitettynä ei ole sitä. Samoin uskonnon sotkeminen asiaan. Järkevä lähestymistapa olisi vaikka esittää laskelmia, miten paljon työttömiä Suomessa on, ja näin ollen työperäistä maahanmuuttoa ei tulisi suosia. Mutta ”kriittiset” sivuuttavat tämän ongelman täysin, ja keksittyvät ”vääränrotuisten” ja ”vääräuskoisten” demonisointiin.

Et perustellut lainkaan miksi ”kriittiset” mielestäsi saavat demonisoida maahanmuuttajia.
--- Lainaus päättyy ---

Maahanmuuttokriittinen ja monikulttuurikriittinen ovat yhtä tosia kiertoilmaisuja rasismille kuin anti-rasisti tai planeettalainen pedofiileille.

Minä kriittisenä ihmisenä puhun omasta puolestani, ja mielipiteeni on, että maahanmuuttokriittiset eivät saa demonisoida maahanmuuttajia sen enempää kuin ”Planeettalainen” saa sutkautella ”itsestäänselviä totuuksia” ja demonisointeja maahanmuuttokriitikoista [maahanmuuttokriitikot ovat rasisteja on yhtä perusteltu kuin luonnonsuojelijat ovat pilvenpolttajahippejä].
Jos yleisistä maahanmuuttoon liittyvistä taloudellisista riskeistä ja ongelmista puhutaan, viitaten esimerkiksi Euroopassa jo monessa maassa toteutuneeseen köyhien maahanmuuttajien segregaatioon, se on tietenkin mielestäsi demonisointia. Demonisoinnilla ilmeisesti tarkoitat kielenkäytössä maahanmuuttajan leimaamista kaiken pahan ruumiillistumaksi (ja joka ei tietenkään pidä paikkaansa). Jos ajatuksella luet kommenttejani, huomaat, että ongelman ydin on nimenomaan kotouttamispolitiikan epäonnistuminen ei ja siihen liittyvä ghettoutuminen.
TEHDÄÄMPÄ TÄMÄ NYT VIELÄ KERRAN SELVÄKSI: En vastusta maahanmuuttoa sen enempää työperäisenä kuin pakolaisuuden muodossa. Haluan vain kaltaisteni kanssa muistuttaa, ettei järkevä maahanmuuttopolitiikka ole sitä, että köyhät maahanmuuttajat jätetään köyhän alkuperäisväestön kanssa lähiöihin syrjäytymään ja että rajat on avattu niin, että esimerkiksi sotarikolliset ja muut vakaviin rikoksiin maailmalla syyllistyneet pääsevät väärien henkilötietojen avulla pakoon rikostuomioistuimia Suomeen. Näihin ongelmiin on jo herrätty monissa Euroopan maissa, jotka ovatkin joutuneet korjaamaan maahanmuuttopolitiikkaansa ja maahantuloperusteita. [Ovatko nämä maat siis hallituksiltaan rasistisia, perustelut kiitos?]
Kun puhut demonisoinnista, et ilmeisesti pidä kuitenkaan tarpeellisena perustella omaa maahanmuuttokriittinen=rasisti - sloganiasi. Anteeksi,vain mutta jos perusteluita ei löydy, olet syyllitynyt demonisointiin itse.

Ilmeisesti viis veisaat rehellisen väittelyn ja argumentoinnin perusteista ja lähdet vaatimaan vastausta ja perusteluja toiselta, mutta itse et vaivaudu perustelemaan omia, vahvasti leimaavia lauseitasi. Et haluaisi minunkaan jättävän perustelematta kuvitteellista mielipidettä: ”Savolaiset ovat laiskempia kuin muut suomalaiset”.

Siispä Planeettalainen kysyn: Miksi sinä saat demonisoida maahanmuutosta kanssasi eri mieltä olevia?


--- Lainaus ---Ihan samasta syystä, kuin sinä saat demonisoida maahanmuuttajia ja maahanmuutosta sinun kanssasi eri mieltä olevia. Minuakin ehdit jo verrata pedofiiliin.

Tällä tasolla keskustelu on varsin turhaa.
--- Lainaus päättyy ---

>>Siis nyt en ymmärrä. RASISTIT ELI ”maahanmuuttokriittiset” (kuten he itse sanovat) paheksuvat sitä, että ihmisiä demonisoidaan?<<
>>Maahanmuuttokriittinen” ja ”monikulttuurikriittinen” ovat vain rasistien omia kiertoilmaisuja rasismille.<<

Edelliset sitaatit ovat sinun ”totuuksiasi”.

Kommenttini siihen: >> Maahanmuuttokriittinen ja monikulttuurikriittinen ovat yhtä tosia kiertoilmaisuja rasismille kuin anti-rasisti tai planeettalainen pedofiileille.<<

Sinun väärinymmärryksesi: >>Ihan samasta syystä, kuin sinä saat demonisoida maahanmuuttajia ja maahanmuutosta sinun kanssasi eri mieltä olevia. Minuakin ehdit jo verrata pedofiiliin.<<

LUE YMMÄRRYKSELLÄ. Nämä ovat yhtä paikkaansapitäviä väitteitä eli yhtä tosia (tai epätosia), ilman perusteluita. Jos et ymmrrä lausetta muuten, voit korvata sanat ”yhtä tosia” sanoilla ”yhtä epätosia”.
Siitä pitäisi voida päätellä, onko vertaukseni pedofiiliin totta ja oikeutettu.

>>Tällä tasolla keskustelu on varsin turhaa.<<

AAMEN. Peliä, jossa osapuolet pelaavat eri säännöillä (tai jos toinen ei ymmärrä sääntöjä), on mahdoton pelata.Petteri R:
Vielä lisäyksenä edelliseen, että rasismisyyttelydialogi menee yksinkertaistettuna seuraavasti:

- Mutta hyvänen aika tehän olette rasisti
- En ole, koska pidän kaikkia etnisiä ryhmiä samanarvoisena
- Mutta tehän ette halua vapaata ja rajatonta maahanmuuttoa. Tämähän juuri osoittaa, että ette hyväksy muista kulttuureista tulevia. Olette siis rasisti
- Ei, kyllä minä hyväksyn jokaisen ihmisen olemassaolon maailmassa ja jokainen on yhtä arvokas, mutta en vain usko, että me 5 miljoonaa suomalaista voimme kantaa globaalia taloudellista vastuuta tarjoamalla hyvät elämisen edellytykset sadoille tuhansille pakolaisena maahan tulleille, koska mitään takeita työpaikkojen säilymisestä Suomessa ei ole ja huoltosuhde on jo muutenkin huono. Jos oleskelulupa tai kansalaisuus myönnetään, meillä on sen jälkeen velvollisuus tarjota heille samat oikeudet kuin syntyperäisilekin. Juuri siinä piilevät taloudelliset riskit, mikäli suuri osa kouluttamattomista maahanmuuttajista jää yhteiskunnan työmarkkinoiden ulkopuolelle elämään ghetoissa kuten monissa Euroopan maissa on käynyt
- No mutta tehän maalailette liioiteltuja uhkakuvia ja kauhuskenaarioita maahanmuuttajilla. Tehän olette rasisti, koska uskotte, että maahanmuuttajat tuovat ongelmia
- Ei, kyllä nämä ovat jo toteutuneita uhkia muualla Euroopassa. Ei tämä ole liioittelua, koska ei ole mitään syytä uskoa, etteivät samat ongelmat toistuisi vuosien päästä Suomessakin kuten muissa paljon maahanmuuttajia ja pakolaisia vastaanottaneissa maissa, jos mitään ei tehdä toisin. Yhtä lailla Suomelle on uhka, jos enenevä joukko syntyperäisiä suomalaisia jää elämään tulonsiirroilla ja sosiaalituilla ghettoihin.
- Tuo on tekosyy. Ette vain halua tänne monikulttuurisuutta, haluatte pitää Suomen valkoihoisten omana pikku ankkalampena. Olette selvä rasisti.
- No jos esittämäni on mielestäsi rasismia, niin sitten minä olen sinulle rasisti, sovitaan niin
- Sitähän minäkin! Te siis vihdoinkin myönnätte olevanne rasisti. HAHAHAA! No niin nyt pelisi on menetetty. Olet tehnyt itsestäsi pellen ja menettänyt uskottavuutesi.

Yksi esimerkki "antirasistin" halveksuvasta asenteesta syrjäytyviin maanmiehiinsä löytyi Plazalta Höglundin palstan kommenttiosastolta vastauksena erään henkilön toteamukseen, että multikultturismin paineen luomaa varaventtiiliä eli Perussuomalaisia ei kannata tukkia, koska homma voi räjähtää jossain päin:


--- Lainaus ---
Jääkäri: ”Jos sitä varoventtiiliä yritetään tukkia kaikesta huolimatta niin nouseee paineet toisaalla arvaamattomin mittoihin ja pääsee valloilleen sellaiset voimat joista ei hyvää seuraa.”

Antirasisti: "Uuh, pelottaa. Johtajan vieraskirjalaisetko sieltä nousevat? Vai lähiöiden kaljakuppiloiden syrjäytyneistöt? Lainaan George W. Bushia: ”My answer is: bring 'em on.”
http://www.youtube.com/watch?v=uKdbZWNqF00

Tämä on oikea asenne. Rasisteille ei pidä antaa periksi koskaan.

 -Antirasisti- (vierailija)
--- Lainaus päättyy ---

Minun oli pakko vähän inahtaa:

>>Uuh, pelottaa. Johtajan vieraskirjalaisetko sieltä nousevat? Vai lähiöiden kaljakuppiloiden syrjäytyneistöt? <<

Sikäli huvittavaa, että te Jumalaisen Sertifikaatin Korkeimmalta suvaitsevaisuudestanne saaneet ”antirasistit” ette ole olleet kiinnostuneita siitä alati kasvavasta lähiöiden kaljakuppiloiden syrjäytyneistöstä. Lähiöissä syrjäytyy tällä hetkellä - niiden halveksimiesi supisuomalaisten [ilmeisesti?] lisäksi - suuri joukko huonosti suunnitellun ja surkeasti kotouttavan maahanmuuttopolitiikan hylkäämiä, kielitaidottomia ja ammattikouluttamattomia maahanmuuttajia. Ja te ”suvaitsevaiset” ette usko, että siinä samassa painekattilassa yhteiskunnan silmille räjähtää syrjäytyneiden punaniskojen lisäksi myös syrjäytyneet maahanmuuttajat. Et kai väitä, että syrjäytyneiden joukoissa ei ole maahanmuuttajia?
Samalla kun paine kasvaa, Vihreät ja RKP haluavat vain lisää ”suvaitsevaisuuspisteitä” haluamalla suuren joukon maahanmuuttajia ja hylkäävät heidät sitten esimerkiksi Itä-Helsingin lähiöihin syrjäytymään. Vasta valitun Helsingin valtuuston RKP:n viidestä edustajasta 3 asui Ullanlinnassa, 1 Kluuvissa ja yksi Maunulassa. Ehkä siellä Ullanlinnassa oppii niistä syrjäytyneistä mamuista enemmän.

>>Tämä on oikea asenne. Rasisteille ei pidä antaa periksi koskaan.<<

Kuka tai ketkä ovat niitä rasisteja, joita tarkoitat?
Kun olet niin varmasti itse julistautunut ”anti-rasistiksi”, niin olisit voinut kertoa keitä vastaan sinä oikeasti olet? Rasisti -sana on saanut tässäkin keskustelussa niin monenlaista tulkintaa, että on vaikea erottaa, millaisia ovat ne yksilöt, joita sinä itse asiassa tarkoitat. Mikäli olet puhtaasti sanakirjan määrittelemän rasistin vastavoima, niin sinulla ei tässä maassa ole kovin montaa tuon määritelmän täyttävää vastustajaa. Natsi-Saksassa tai Etelä-Afrikassa parikymmentä vuotta sitten niitä olisi ollut enemmän.

Syntisille ei pidä antaa periksi koskaan.

Terveisin Synnitön.

No vastauksia ei tietenkään tullut:D

Lehtola:
Ihan hyvää väittelyä.

Mun täytyy oikeasti nostaa hattua teille, jotka jaksatte perustellen väitellä netissä näiden "anti-rasistien" kanssa. Itselläni ei riittäisi virta eikä mielenkiinto siihen mitenkään. Jos näistä asioista väittelen tai keskustelen, niin teen sen mieluummin kasvotusten, ja olenkin sitä paljon tehnyt.

Netti vaan on välineenä sellainen, että puolin ja toisin on helpompi lipsautella "totuuksia" vasten kasvoja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta