HOMMAN KIRJASTO > Tilastot, tutkimukset, gallupit ja talousluvut

Tutkimuksia asenteista ja mielipiteistä

<< < (2/4) > >>

Gödel:

--- Lainaus käyttäjältä: kohmelo - 08.12.2009, 22:17:46 ---Suomi:

Suomalaisten mielipiteitä maahanmuutosta ja maahanmuuttajista


Lehtien teettämiä tutkimuksia ja  gallupeja yms.
   
2009-12-12 MTV3: Suomalaiset suhtautuvat nihkeästi pakolaisiin
http://hommaforum.org/index.php/topic,15913.30.html
--- Lainaus päättyy ---


Tarkennusta vielä, kun en linkin takaa tätä linkkiä löytänyt.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/12/1016418--- Lainaus ---Suomalaiset suhtautuvat nihkeästi pakolaisten vastaanottoon. MTV:n uutisten teettämän kyselyn mukaan vain joka viides näkisi mielellään oman kunnan ottavan vastaan pakolaisia. Suuri enemmistö ei myöskään haluaisi kunnille pakolaisten vastaanottovelvoitetta

MTV:n uutisten teettämä kysely kertoo kriittisten asenteiden olevan vallalla. Lähes puolet vastanneista suhtautuu vastahakoisesti ajatukseen pakolaisista omassa kunnassa. Jyrkän ein lausui viidesosa vastaajista. Toisaalta yhtä suuri osa ottaisi ainakin melko mielellään pakolaisia omaan kuntaansa. Tutkijaa tulokset eivät yllätä.

Kansa suhtautuu kalvakasti myös ajatukseen kuntien vastaanottovelvollisuudesta. Seitsemänkymmentä prosenttia vastaajista ei halua valtion pakottavan kuntia ottamaan pakolaisia vastaan. Varmasti ajatuksen kannalla on alle joka kymmenes.

Kysely tehtiin kuun vaihteessa yli 2000 suomalaiselle. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.


--- Lainaus päättyy ---

Kannattaa katsoa myös uutisjuttu siitä alaspuolelta (pri minuuttia). Helena Helve näkee tietysti ongelman vain taantumassa, ei missään muussa. Haastatteluihin luonnollisesti valittu vain myönteisiä tai lähes myönteisiä. Kaiken kaikkiaan poliittisesti korrektia uutisointia, kun unohdetaan kansan "väärät" mielipiteet.

http://www.katsomo.fi/?progId=28002&itemId=20206

Kuvakaappaukset uutisissa väläytetyistä tuloksista.

(http://img41.imageshack.us/img41/2293/121209pakolaiset.png)


(http://img707.imageshack.us/img707/8272/121209kunnatvelvoite.png)

Huom! Alemman kuvan rullaavan tekstin sattuman varainen irvokkuus: Liki puolet ei haluaisi...., kun kuvassa juuri 70% ei halua mitään pakkoa.

PaulR:

--- Lainaus käyttäjältä: Gödel - 13.12.2009, 09:04:03 ---Kannattaa katsoa myös uutisjuttu siitä alaspuolelta (pri minuuttia). Helena Helve näkee tietysti ongelman vain taantumassa, ei missään muussa.
--- Lainaus päättyy ---

Ilman lamaa tätä pakolaisbisnestä pyöritettäisiin edelleen täydessä mediapimennossa. Onhan meillä varaa!

Gödel:
Kaikkein järjettömintä on se, että puhutaan pakolaisista mutta vastaajat ajattelevat todennäköisesti pääasiassa turvapaikanhakijoita, joista yleensä >99% ei täytä pakolaiskriteerejä. Tästä saadaan sitten tarvittaessa keppihevonen. Suomalaiset vastustavat pakolaisia (niitä leireiltä valittavia) => Suomalaiset (maailman suurimpia) rasisteja.

Ei se perk. niin mene. Suurin osa (tietoisesti tai tietämättään) vastustaa nimenomaan Dublin-kriteerit täyttäviä (>50% turvapaikanhakijoista) sosiaaliturvapaikanhakijoita, taustatekijöistä riippumatta.

Mursu:

--- Lainaus käyttäjältä: Gödel - 13.12.2009, 09:04:03 ---
Huom! Alemman kuvan rullaavan tekstin sattuman varainen irvokkuus: Liki puolet ei haluaisi...., kun kuvassa juuri 70% ei halua mitään pakkoa.

--- Lainaus päättyy ---
'

Eri kysymys. 46 % ei haluaisi pakolaisia omaan kuntaan ja 70% ei haluaisi, että valtio pakottaa kunnat ottamaan pakolaisia. Selvästikin lähes kaikki edellisistä ovat myös jälkimmäisessä joukossa. Jälkimmäisessä on myös sellaisia, jotka kannattavat sitä, että päätös tehdään kuntatasolla tai sellaisia, jotka yksinkertaisesti kavahtavat sanaa "pakko".

Minusta näissä gallupeissa saisi tuon "ei osaa sanoa/ei väliä" laskea pois kokonaan kuvioista. Ei vaaleissakaan nukkuvien äänillä ole merkitystä. Tällöin 70 % vastustaisi pakolaisia omaan kuntaansa.

Tuossa toisessa kysymyksessä vaihtoehdot ovat mielenkiintoiset: "Kyllä", "Ehkä", "Ei", "En osaa sanoa". Mikä on vaihtoehtojen "ehkä" ja "en osaa sanoa" ero? Yleensä, jos annetaan lievempiä vaihtoehtoja, tulisi niitä antaa kummallekin vaihtoehdolle. Tässä tuntuu, että "ehkä" on vain kyllä-vaihtoehdon lievempi muoto. Tuntuu siis, että vaihtoehdot olisivat tarkoituksella laadittu pienentämään ei-vastauksia. Tässä ei vain ole onnistuttu.

Roope:
Muistakaapa tämän tutkimuksen tulos, kun pakkokeinoja aletaan ensi vuoden puolella tavalla tai toisella ottaa käyttöön.

Ensin lienee luvassa pehmitys esimerkiksi niin, että valtionosuuksia ryhdytään painottamaan kuntien ulkomaalaisosuuden perusteella. Pakkokeinoista keskustellaan viimeistään kotouttamislain kokonaisuudistuksen yhteydessä. Tällä kertaa Suomen esikuvana ei käytetäkään Ruotsia, jossa tällaista pakkoa ei ole, vaan Tanskaa. Tästä tulee iso juttu, joka määrää maahanmuuttoasioiden suunnan kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta