Kirjoittaja Aihe: 2009-12-16 IL: Pietari Jääskeläisen ehdotus ei ottanut tuulta purjeisiin  (Luettu 3471 kertaa)

rankka

 • Vieras
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009121510785508_uu.shtml

"Perussuomalaisten Pietari Jääskeläisen ehdotuksesta oli tiistaina tulossa tämän syksyn budjettikäsittelyn ensimmäinen äänestys.

Äänestys jäi tulematta, kun ehdotukselle ei löytynyt ainuttakaan kannattajaa, ei edes perussuomalaisten omasta piiristä. Jääskeläisen leikkausaloitteen aiemmin allekirjoittanut ryhmätoveri Pertti Virtanen ei hänkään halunnut viedä asiaa äänestykseen.

- Halusin olla hyväsydäminen joulun alla. Moni kansanedustaja olisi ryhmäkurin paineessa joutunut äänestämään vastaan ja saanut pahan mielen, Virtanen perusteli menettelyään.

Jääskeläinen oli ehdottanut, että kansanedustajien palkkoihin ja kulukorvauksiin varatuista rahoista vähennettäisiin 1,7 miljoonaa euroa. Ajatuksena oli, että edustajat osallistuisivat "lamatalkoisiin" luopumalla yhden kesäkuukauden palkastaan ja kulukorvauksistaan.

Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Raimo Vistbacka ei innostunut Timo Soinin tilalle eduskuntaan nousseen Jääskeläisen ideasta.

- Jokainen saa omasta palkastaan lahjoittaa Kataisen pohjattomaan kassaan niin paljon kuin haluaa. Itse en pidä palkkaa mahdottomana työmäärään nähden, Vistbacka sanoi."


E: Kursivointi, ja sorry, uutinen siis olisi pitänyt postata tonne kylänraitille alkujaan.
« Viimeksi muokattu: 17.12.2009, 13:29:51 kirjoittanut J. Juntunen »

SK

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 219
 • Liked: 5
 • Nuivasmurffi

Voisi se Pietarikin luopua kansanedustajan paikastansa. Uskon, että asia sopisi todella hyvin eräälle hommalaiselle sekä hommalaisille ylipäätänsä...

Ihan hyvä idea Pietarilta, mutta se ei ole toteutuskelpoinen. Olisikohan virheet ja RKP olleet iloisia, jos Pietari olisi luvannut, että säästöt kohdennettaisiin vaikka vastaanottohotellin perustamiseen... No, vitsi vitsi... [hymiöt sensuroitu, koska en käytä niitä]
"Jag känner mig isolerad där jag bor. Jag är inte rädd för andra asylsökande, men det känns otryggt att i mörker och kyla ta sig till en affär för att handla. Vi kan inte leva så här." - Iziogbe Adodo, från Nigeria

rankka

 • Vieras

Voisi se Pietarikin luopua kansanedustajan paikastansa. Uskon, että asia sopisi todella hyvin [... ]eräälle hommalaiselle sekä hommalaisille ylipäätänsä...

Taidan olla tietämätön tässä asiassa, mutta onko P.Jääskeläinen ollut jotenkin huono tehtävässään? Nousisiko Teemu hänen paikalleen?JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 648
 • Liked: 9352
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä

Kuitenkin sama porukka olisi valmis kiristämään "rikkaiden" verotusta Talvisodan hengessä vai sotakorvauksiako ne oli. Paljonko tällä saataisiin taloutta nostettua ja eikö tämä ole lamapopulismia pahimmillaan? Verosuunnittelullahan tämä vesittyy.

Entä sitten nyt kamalasti puhuttu pääomatulojen verotuksen kiristäminen, jolla saadaan (laskennallisesti) katetuksi pari prosenttia tämän vuoden lisävelasta, eikö tämäkin ole lamapopulismia? Pääomatulovero koskee jokaista, jolla pankissa palkka- tai etuustili, siis ihan kaikkia! Suuria pääomatuloja se koskee enemmän... E-hei, suuret pääomatulot kierrätetään veroparatiisien kautta, eli tämänkin korotuksen maksavat eläkeläiset pienistä säästöistään, kenties perintöyksiötään opiskelijalle vuokraava tavis, tai pientä osakesalkkuaan kartuttava palkansaaja. Isot osinkotulot jäävät edelleen verovapaiksi veroparatiisilenkin takia.

Vanhainkodeissa - ja muuallakin - pihistetään kymmenien eurojen "rahavirtoja" ja kurjistetaan palveluja entisestään. Miksi tämä ei ole populismia, vaan pakkotilanne, kertakaikkiaan ei ole vaihtoehtoa?

Pietarin pitäisi nyt muuttaa aloitteensa haasteeksi: Mennään halukkaat porukalla heti tammikuussa lahjoittamaan kymppitonni/sierainpari valtionkonttoriin, jokainen ilmoittaa samalla haluamansa käyttökohteen lahjoitukselleen. Voisi toimia. Ei sillä kuuhun lennetä, mutta pienistä puroista ne säästöt vanhainkodeissakin syntyy.

Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

todellisuus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 445
 • Liked: 1
Valtionvelan kasvaessa huimaa vauhtia (eli eduskunta lykkää Suomen rahaongelmat velanotolla viiden vuoden päähän) tälläisen ehdotuksen voisi kytkeä muiden valtion kulujen leikkaamiseen: ehdotetaan kattavaa listaa menonleikkauksia jolla velanottoa saataisiin pienemmäksi, ja ensimmäisenä listassa olisi kansanedustajien omien palkkojen leikkaaminen samalla prosenttiosuudella, jolla koko valtion menoja olisi tarkoitus leikata. Kansanedustajat siis näyttäisivät säästökuurissa esimerkkiä.

Jääskeläinen jäi tässä idealismissaan lievästi sanottuna aika yksin, kukaan muu kahdestasadasta kansanedustajasta ei halunnut palkkojenalennusta. Ensi vaaleissa nähdään muistaako kukaan äänestäjä edes tälläistä ehdotusta ;D


Voisi se Pietarikin luopua kansanedustajan paikastansa. Uskon, että asia sopisi todella hyvin [... ]eräälle hommalaiselle sekä hommalaisille ylipäätänsä...

Taidan olla tietämätön tässä asiassa, mutta onko P.Jääskeläinen ollut jotenkin huono tehtävässään? Nousisiko Teemu hänen paikalleen?
Kyllä, Teemu Lahtinen tulisi Jääskeläisen tilalle kansanedustajaksi jos tämä eroaisi tehtävästään.

Timo Soini sai 19 900 ääntä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Suomessa käytössä olevan d'Hondtin vaalitavan mukaisesti samalla äänestyslistalla (Soinin tapauksessa Uudenmaan Perussuomalaisten lista) seuraavina olevat kansanedustajaehdokkaat saivat osansa Soinin äänistä koko äänestyslistan vertailuluvun murto-osana: Eduskuntaan valittiin Pirkko Ruohonen-Lerner 1 058 äänellä ja Soinin lähtiessä Brysselinkeikalle saatuaan Suomen kansalta euroedustaja-paikan 2009 eduskuntaan tuli hänen tilalleen 1. varamies Pietari Jääskeläinen 796 äänellä. Jos Ruohonen-Lerner tai Jääskeläinen lopettaisi kansanedustajan hommat, seuraavana tilalle tulisi listan 2. varamies Teemu Lahtinen 699 äänellä.

Aika naurettavan pienellä äänimäärällähän tonne eduskuntaan ovat Uudenmaan Persuedustajat päässeet, alle tuhat ääntä ja kansanedustajana. Selittäjänä on juuri tuo ääntenlaskumenetelmä ja äänestyslistan vertailuluku, ääntenlaskumenetelmää 1905 sovittaessa katsottiin, että se olisi Soinin kaltaista ääniharavaa kohtaan epäoikeudenmukaista, jos valtavaa äänisumaa vastaan tulisi vain yksi paikka ja loput äänet menisivät "hukkaan", joten otettiin käyttöön d'Hondtin ääntenlaskumenetelmä, jolla samalla listalle tulleet ehdokkaat jakavat saman vertailuluvun, joka sitten jaetaan sillä luvulla kuinka mones ääniharava ehdokas on tuloksissa listan sisällä.
Oliko viestini huono? Lähetä palautetta yksityisviestillä, rakentava palaute kirjoitustyylistäni ja/tai huonosta ajattelumaailmastani otetaan ilolla vastaan.

rankka

 • Vieras

Taidan olla tietämätön tässä asiassa, mutta onko P.Jääskeläinen ollut jotenkin huono tehtävässään? Nousisiko Teemu hänen paikalleen?

Kyllä, Teemu Lahtinen tulisi Jääskeläisen tilalle kansanedustajaksi jos tämä eroaisi tehtävästään.

1. varamies Pietari Jääskeläinen 796 äänellä. Jos Ruohonen-Lerner tai Jääskeläinen lopettaisi kansanedustajan hommat, seuraavana tilalle tulisi listan 2. varamies Teemu Lahtinen 699 äänellä.
Kiitos. :)
Myönnän olin laiska. Olisihan nuo tiedot varmasti löytyneet jostain, ei vain ollut haluja, eikä oikein aikaakaan alkaa paneutumaan.

Mielestäni Jääskeläisen idea olisi ollut kannatettavan arvoinen. Hassuinta ettei yksikään persujenkaan edustajista kannattanut tätä.
Eikös viime lamankin aikaan joku ehdotellut edustajien palkan alentamista/osan maksamatta jättämistä?
Tsemppiä vaa Pietari ja muutkin persut, ihan hyvää duunia te pääsääntöisesti teette, sen perusteella mitä tässä on ehtinyt seurailemaan. :)


Asiasta toiseen, juuri kohtahan eduskunnalla alkaa lyhykäinen talviloma. Niin, tiedetään, eihän siinä lomaa ehi paljoa pitää kun on sitä ja tätä. ;)

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 648
 • Liked: 9352
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä

Yritin kirjoittaa Aamulehteen asiasta: Miksi tällainen ehdotus, jolla säästyisi yli 1,5 miljoonaa euroa, lytätään populismina? Samaan aikaan vanhainkodeissa ja muuallakin haetaan säästöjä kymmenen euron kassavirroista. Miksi tätä ei pidetä populismina?
No, eihän vähäväkistä puolustava kannanotto "lahtarilehteä" kiinnosta.
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Tagit: