Kirjoittaja Aihe: 2009-02-10 SK: Toimittajan kommentti: Jussi rules  (Luettu 2709 kertaa)

Kissapeto

  • Vieras
Satakunnan Kansan toimittaja Pekka Ruissalo näki taannoisen Pressiklubin vaikuttavan Jussi Halla-ahon suosioon:
(linkin uutista voisi käydä kommentoimassa, ken sanan hallitsee)

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194612791046/artikkeli/toimittajan+kommentti++jussi+rules.html

Pekka Ruissalo

Kakkosen taannoinen Pressiklubi-ohjelma meni hulinaksi. Vieraana ollut Jussi Halla-aho hermostutti jo läsnäolollaan toimittajat Saska Saarikosken ja Leif Salménin niin täydellisesti, ettei keskustelua voi juuri keskusteluksi kutsua. Pohjakosketuksen otti Salmén, joka tempaisi fasistikortin pöytään lähes ninateeaamikkosmaisella ripeydellä.

Monet ovat tunteneet ohjelman jälkeen sympatiaa juuri Halla-ahoa kohtaan, joka vaikutti saapuneen studioon vain Salménin, Saarikosken ja juontaja Ruben Stillerin lynkattavaksi. Todennäköisesti juuri Halla-aho on kuitenkin herroista se, joka hykerteli tyytyväisenä nauhoituksista kotiin palatessaan. Pokka piti ristitulessa kohtuullisesti: ennen kaikkea Sarasvuolainen huomiotalous tuli hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla, eikä suosio takuulla tästä esiintymisestä vähene.

Halla-ahon kaltaiset politiikan ihmiskuulat ovat tärkeitä paitsi perussuomalaisten, myös kokoomuksen suosiossa. Jälkimmäinen on tuntunut tajuavan, että roolitus on suuressa puolueessa kovin tärkeä asia. Ben Zyskowiczin ja Sirpa Asko-Seljavaaran kaltaisten terrierien takana on pitkää uraa hamuavien poliitikkojen, kuten Satakunnan Sampsan, helppo kavuta kohti vihreintä oksaa.

Ei olekaan mikään ihme, että tilanne kuumentaa todella Leif Salménin kaltaisia pitkän linjan vasemmistolaisia. Kun omissa joukoissa jäädään tappelemaan jäsentenvälisiä laivan sisälle, kavutaan muualla kannelle heiluttamaan taistelulippua. Syyn ja seurauksen hahmottaminen on joskus tuskallista.

Tagit: