UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2010-01-16 Viro: Viron viesti vieraille: ette ole tervetulleita!  (Luettu 39508 kertaa)

nyt nappaa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 272
 • Liked: 1
 • Umpinuiva
Postimees sanomalehdessä oli tänään maahanmuuttoaiheinen kirjoitus:

Eesti sõnum võõrastele: te ei ole siia teretulnud!
http://www.postimees.ee/?id=212109

Käänsin artikkelin:

Viron viesti vieraille: ette ole tänne tervetulleita!

Maahanmuuttajat tunkeutuvat yhä massiivisemmin Eurooppaan. Ei voida luottaa, että Viro jää heiltä sivuun. Kysymys on siitä, mitä sitten tapahtuu.

Viron rajalla on yhä enemmän paineita. Syyskuun alussa ylitti väliaikaisen valvontalinjan Piusan joella kaksi somalia. Rajavartiosto otti heidän kiinni Põlvamaalla Treskin kylän lähistöllä. Kun toisen kutsumattoman vieraan dokumentit osoittivat, että hän oli hakenut turvapaikkaa Venäjältä, lähetti rajavartiosto molemmat laittomat takaisin itänaapuriin.

Koko kesän aikana olivat Viron rajavartijat tekemissä laittomien maahantunkeutujien kanssa. Kesäkuun lopussa ottivat he Tallinnan matkustajasatamassa kiinni kolme laitonta Afganistanin kansalaista, jotka myös olivat saapuneet Venäjältä.

Kymmenen päivää myöhemmin tapasi rajavartiosto Tallinnan D-terminaalissa seuraavan saaliin, myös kaksi Venäjältä salaa saapunutta afgaania. Heinäkuun lopussa tuli laittomasti rajan yli Setumaalla Meremäen kunnassa suoraan rajavartioston syliin seitsemän Afganistanista kotoisin olevaa ihmistä.

Nämä tapahtumat osoittavat, että Viro ei ole enää Euroopan kaukainen reuna-alue, mitä maahanmuutto ei koske. Etelä-Eurooppa natisee kehitysmaista tulevan maahanmuuton paineen alla, ja yksikään poliitikko ei yritä tehdä mitään, että Viro säilyisi laittomasti maahantunkeutuvien vierasmaalaisten kiinnostuksen ulkopuolella. Kolmannen maailman jatkuva köyhyys ja nopea väestönkasvu sekä Euroopan vauraus ovat ne tekijät, jotka saavat massat liikkeelle, myös Viron suuntaan.

"Emme välty maahanmuutolta", toteaa Katrin Saks, joka työskentelee Euroopan Parlamentissa maahanmuuttokysymysten parissa. "Mitä varakkaammaksi tulemme Virossa, sitä suuremmaksi paine käy. Avoimessa maailmassa ihmiset liikkuvat sinne, missä lihapadat on suuremmat"

Viron kevyt kohtalo

Toistaiseksi Viro on saanut kohdalleen: Maahanmuuttajia, joita viime vuosina on suurissa määrin tunkenut Välimeren alueen maihin, ei ole Neuvostoliiton jälkeisenä aikana tänne paljon tullut. Virossa otettiin kuluneen vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana kiinni 34 laitonta maahantulijaa. Yhteensä tavattiin Virossa viime vuonna 981 laittomasti oleskelevaa henkilöä.

Myöskään laillisia tulijoita ei ole paljon. Hallitus asetti viime vuonna sisääntuleville rajaksi 0.075 prosenttia väestöstä eli 1002 henkilöä. Tähän jäi runsaasti liikkumavaraa: Viroon on saapunut laillisesti vain 721 ihmistä.

Nämä luvut ovat mitättömiä, jos verrataan vaikkapa Suomeen. Sieltä haki turvapaikkaa viime vuonna peräti 6000 ihmistä, ja pääministeri Matti Vanhanen pelkää, että lähivuosina määrä nousee muiden Pohjoismaiden tasolle eli 20 000:een.

Koska siirtolaisen tulva, kuten sisäministeriön neuvonantaja Uku Särekanno sanoo, voidaan estää vain demokraattisten instituutioden korvaamisella autokraattisilla, ei ole ihme että laittomien määrä on noussut EU:ssa arviolta kahdeksaan miljoonaan.

Hän on vakuuttunut, että tulijoiden määrä jatkaa voimakasta kasvua, mistä johtuen Viro, huolimatta siitä, että suuret muuttoliikkeet ovat jääneet täältä kauas, joutuu pian kohtaamaan yhä suuremman siirtolaisten armeijan.

Toisin kuin liberaali Eurooppa, joka toistaiseksi on Särekannon mukaan sammutellut tulipaloja maahanmuuttajakysymyksessä, eikä niinkään tehnyt mitään itse ongelman poistamiseksi, Viro on onnistunut pitämään hänen mielestään varovaista ja konservatiivista linjaa. Viro ei ole ketään paaponut sosiaalietuuksin, eikä suosinut uusien yhteisöjen muodostumista. "Meidän varovaisuutemme on merkittävästi vaikuttanut siihen, että tilanne ei ole lähtenyt käsistä", Särekanno toteaa.

Konservatiivisuus jatkuu

Ja virolaisten iloksi, koska ei-alkuperäisväestön edustajat, eli ei-virolaiset, muodostavat jo kolmanneksen täkäläisestä väestöstä, mikä on Euroopan maiden korkeimpia lukuja, eivät Viron johtajat aio nykyiseen linjaan tehdä muutoksia.

Vaikka monet vanhan maailman maat ovat maahanmuuttajien suosikkikohteina ja toivovat, että muut maat ottaisivat kantaakseen osan tästä ei-halutusta kuormasta, pysyy Viron hallitus kannassaan, että pakolaisia tulee uudelleensijoittaa Euroopan Unionissa vain vapaaehtoisuuden pohjalta.

Ulkoasiainministeri Urmas Paet vakuuttaa, että Viro ei ota pakolaisia vastaan, eikä suunnittele niin tekevänsä. Syynä hänen mukaansa on se, että ensinnäkään Neuvostoliiton aikana maahan saapuneiden integrointi ei ole vielä päättynyt, esimerkkinä Pronssiyö, ja toisaalta uusien vieraiden vastaanottamiseen tarvitaan etukäteen laajaa julkista keskustelua. Puhumattakaan kustannuksista, joita muutenkin menojaan supistavalla valtiolla maahanmuuttajien vastaanottoon liittyy väistämättä. "Vakavaa keskustelua maahanmuuttoteemasta ei ole meillä vielä tapahtunut", toteaa Paet.

Siirtolaisuusasioiden kanssa tekemissä ollut parlamentin perustuslakivaliokunnan jäsen Mart Nutt varoittaa, että jos Viro alkaa nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa vapauttamaan, kuten sitä ovat tehneet viime vuosikymmeninä useiden Euroopan maiden vasemmistolaiset voimat, alkavat tänne tulemaan ne, joiden ensisijaisena toiveena on päästä nauttimaan hyvinvointivaltioin eduista. Tärkein, mitä he tuovat mukanaan, on kuorma sosiaalijärjestelmiin.

Lähes kaksi vuosikymmentä Suomessa toiminut valtiotieteilijä Iivi Anna Masso on pohjoisnaapurissa myös sellaisia ihmisiä nähnyt. "Kun lähden Helsingin Itäkeskukseen", kirjottaa hän, "siellä istuu kahviloissa pyyhkeisiin kääriytyneinä ihmisiä, jotka eivät käy töissä ja joista osa voi olla lukutaidottomia, Heillä ei ole paljon mahdollisuuksia eikä varmaan myös tahtoa integroitua muuhun yhteiskuntaan".

Epäeettinen teko

Usein kuulee maahanmuuttajien, niin laillisten kuin laittomien hyväksymisen perusteeksi väitteen, että ikääntyvä Eurooppa, jossa työttömyys muuten ylittää kahdeksan prosenttia, tarvitsee uusia nuoria työkäsiä. Mart Nutt ei suostu siihen, koska muualta tulleet lyövät palkkoja alas. Lisäksi, kuten historia on osoittanut, syntyy yrityksiin palkattujen maahanmuuttajien jälkeläisille toisessa ja kolmannessa polvessa erityisen suuri työttömyys, joka tarkoittaa että he jäävät valtion elätettäväksi. "Miksi yrityksille pitää tehdä hyvityksiä veronmaksajan kustannuksella?" Kysyy Nutt.

Kaiken lisäksi, kun puhutaan kehitysmaiden asiantuntijoiden rekrytoinnista, ei Nutin mukaan ole eettistä, että EU:hun houkutellaan niitä afrikkalaisia ja aasialaisia, joita heidän köyhät kotimaansa tarvitsevat vielä enemmän, ja joiden koulutukseen on kovasti panostettu. Euroopan Unionissa viime vuonna perustettu sinisen kortin järjestelmä on kuitenkin tarkoitettu juuri siihen, että kaukomaiden kirkkaimpia aivoja voi tuoda täysin laillisesti vanhaan maailmaan.

Mutta sinisen kortin käyttöönotto, Euroopan ensimmäiset askeleet kohti valikoivaa maahanmuuttoa, ei estä laittomia maahanmuuttajia, joiden joukossa esiintyy enemmän rikollisuutta ja muita paheita enemmän kuin alkuperäisväestön keskuudessa. Tätä tosiasiaa ei yritä kiistää edes sosiaalidemokraatti, Viron vasemmistovoimien edustaja Katrin Saks.

Mutta kysymys ei ole kuitenkaan yksiselitteinen: "Kun katson Brysselissä", muistuttaa Saks, "ketkä siellä puhdistavat kadut, en näe roska-autoja ajamassa yhtään valkoista ihmistä." Se osoittaa hänen mielestään sen, että maahanmuuttajista keskusteltaessa keskitytään enemmän ongelmiin kuin siihen, mitä he hyödyttävät.

Ärsyttävä värikkyys

Masson ennusteen mukaan pitää Viron talouspolitiikka, jossa on eurooppalaisittain niukat sosiaalietuudet, vielä hyvän aikaa poissa mahdollisuuden, että maahanmuuttajat valitsisivat Viron unelmiensa määränpääksi. Myös kesällä-syksyllä tavatut afgaanit ja somalit käyttivät Viroa vain kauttakulkumaana Venäjältä Euroopan työmarkkinoille.

Kuitenkaan Masso ei näe mitenkään hullumpana, että yhteiskunta muuttuisi hiukan etnisesti värikkäämmäksi. Hänen näkemyksensä mukaan Viro voisi avautua enemmän yksittäisille maahanmuuttajille, jotka tulevat työn tai yksityiselämän takia, ovat poliittisia pakolaisia, ovat koulutettuja, suhtautuvat demokratiaan myönteisesti ja sopeutuvat hyvin.

"Mutta jos yhteiskunta muuttuu värikkäämmäksi niin, että ihmisiä elätetään sosiaaliavustuksilla, ja he muodostavat omia ghettoja, elävät omassa arvojärjestelmässään, pitävät etäisyyttä tai ovat vihamielisiä paikallisia arvoja kohtaan, se aiheuttaa väistämättä ristiriitoja", sanoo Masso.

Siksi ei tulisi vieraita vastaanotettaessa hänen näkemyksensä mukaan rakentaa Euroopassa pieleen mennyttä kaiken sallivaa monikulttuurisuuspolitiikkaa, vaan esittää kaikenlaisille tulijoille selkeät kriteerit, jotka alkavat viron kielen oppimisesta ja päätyvät paikallisten lakien noudattamiseen.

"Minun mielestäni olisi positiivista" lisää Masso, "jos täällä olisi enemmän kuin yksi vähemmistö. Eri taustaiset ja erilaisia kokemuksia omaavat ihmiset luovat aina jotain uutta. Kun emme puhu mitenkään suurista massoista, en näe mitään perustetta, miksi tietty moninaisuuden lisääminen uhkaisi meitä."

Myös ulkoministeri Paet on vakuuttunut, että maahanmuuton torjumisen eräs argumentti, että muualta tulijat uhkaavat viron kieltä ja kulttuuria, ei ole vedenpitävä, sillä kielen ja kulttuurin säilyminen riippuu ennen kaikkia virolaisista itsestään. Kysymys on hänen mukaansa pikemminkin siitä, miten löytää tästä eteenpäin tasapaino avoimen maailman ja Viron etujen ja väestörakenteen prosessien välillä.

"Suljettua maata ei ole mahdollista rakentaa", väittää Paet. "Ja ei ole mitään järkeä."

Mutta elämä Euroopassa on osoittanut, että liialliseen avoimuuteen liittyy uusia vakavia koettelemuksia. Koettelemuksia, jotka maahanmuuttajat aiheuttavat.

[EDIT: Typoja]
 
« Viimeksi muokattu: 16.01.2010, 19:16:23 kirjoittanut nyt nappaa »
Sulje televisio. Käynnistä aivot.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 372
 • Liked: 91774
Kiitos käännöksestä. Artikkelin tervejärkisyys on kuin raikas tuulahdus verrattuna suomalaiseen itsesensuuriin.

Lainaus
Toisin kuin liberaali Eurooppa, joka toistaiseksi on Särekannon mukaan sammutellut tulipaloja maahanmuuttajakysymyksessä, eikä niinkään tehnyt mitään itse ongelman poistamiseksi, Viro on onnistunut pitämään hänen mielestään varovaista ja konservatiivista linjaa. Viro ei ole ketään paaponut sosiaalietuuksin, eikä suosinut uusien yhteisöjen muodostumista. "Meidän varovaisuutemme on merkittävästi vaikuttanut siihen, että tilanne ei ole lähtenyt käsistä", Särekanno toteaa.

Lainaus
Vaikka monet vanhan maailman maat ovat maahanmuuttajien suosikkikohteina ja toivovat, että muut maat ottaisivat kantaakseen osan tästä ei-halutusta kuormasta, pysyy Viron hallitus kannassaan, että pakolaisia tulee uudelleensijoittaa Euroopan Unionissa vain vapaaehtoisuuden pohjalta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 555
 • Liked: 23696
 • Rokotettu kaikkea vastaan
Olen jo aiemmin pohtinut vakavasti, että jos Suomi joutuu islamistien käsiin tai jos siitä tulee kehitysmaa ( no, sehän on tietysti sama asia ) niin on harkittava lähtemistä siirtolaiseksi Eestiin. Kieli olisi helpommin opittavissa kuin vaikkapa puola esimerkiksi. Läntiseen Eurooppaanhan ei kannata lähteä monikulttuuria pakoon. Tiedätte kyllä, miksei. Lisäksi Eestissä asuu jo isäukkoni. Ehkä ne yhdistäisivät perheitä :)
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Teemu Lavikka

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 011
 • Liked: 31
 • Muutos2011
Virossa ei ilmeisesti mietitä sitä, mitä muut maat heistä ajattelevat, jos he eivät ota kaikkia halukkaita maahansa, vaan että mitä omat kansalaisensa ajattelevat jos kaikki halukkaat otetaan.Siellä näköjään homma toimii, onnittelut sinne lahden taakse siitä!
"Mikä vittu se oli?"
Hiroshiman pormestari, 1945

Siiseli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 472
 • Liked: 0
 • Monikulttuurirasisti
Olipa tervejärkistä puhetta. Huvittavaa, että vähemmän kehittyneissä Euroopan maissa maahanmuuttoon osataan paneutua rationaalisesti ilman turhanpäiväistä monikulttuurisuushysteriaa. Tällainen puhe leimattaisiin laitaoikeistolaiseksi ja äärikonservatiiviseksi, jos joku suomalainen maahanmuuttokriitikko noin sanoisi. Nuo termit tosin menettävät hieman merkityksensä, jos suurin osa kansasta kannattaa näitä "laita"- ja "ääri"arvoja. Lieneekö tuonne Viroon ikinä punavihermädätys ulottuakaan, sillä siinä vaiheessa, kun jengi alkaa saavuttaa parempaa elintasoa, niin monikulttuurisuuden varoittava esimerkki muualla Euroopassa on jo sen verran pitkällä, ettei humanitääristä maahanmuuton vapauttamista tarvitse alkaa edes harkita.
Vihreys kiteytettynä: "Mitenkäs muuten tähän reagoisi kuin tunteella."

Teemu Lavikka

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 011
 • Liked: 31
 • Muutos2011
Lainaus
monikulttuurisuuden varoittava esimerkki muualla Euroopassa on jo sen verran pitkällä, ettei humanitääristä maahanmuuton vapauttamista tarvitse alkaa edes harkita.

Tässä virolaisilla on kyllä hyvä etulyöntiasema.Ovat aitiopaikalta saaneet katsella naapurimaittensa edesottamuksia.
"Mikä vittu se oli?"
Hiroshiman pormestari, 1945

vrv

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 462
 • Liked: 85
 • Ilmasto muuttuu, Ruotsissa sataa nauloja
Hieno kirjoitus. Täytyykin postata kopio politikoille ja viherstalinisteille niminerkillä "näin naapurissa".
"Tulkoot hurttina aroiltaan, multiin mahtuvat tänne"
Uuno Kailas

Maailmanmies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 705
 • Liked: 1342
Virolaisilla, muilla balteilla ja vaikkapa puolalaisilla ei ole rikkaan lännen taakka niskassaan ja voivat käyttää köyhyyskorttia. Jos holtiton maahanmuutto länsi-Eurooppaan jatkuu, niin saattaa vielä käydä niin, että 50 vuoden kommunistinen sortojakso olikin ex-Varsovan liiton maille siunaukseksi jos siis asioita riittävän etäältä katsoo.

BastardoGrande

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 518
 • Liked: 4
 • Rutinuiva patriootti
Lainaus
Tässä virolaisilla on kyllä hyvä etulyöntiasema.Ovat aitiopaikalta saaneet katsella naapurimaittensa edesottamuksia.


Myös Suomella oli tämä etulyöntiasema, kun olemme vuosia päässeet seuraamaan Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissä esitettyä näytelmää kuin aitiopaikalta, vaan viimeistään tämä Vanhasen kakkoshallitus on tehnyt kaikkensa tuon etumatkan hukkaamiseen ja vuoden 2011 vaalit tulevat olemaan se Isänmaan viimeinen oljenkorsi ja mahdollisuus saada MUUTOS aikaan.
Kolmikko; Halonen-Vanhanen-Thors tulee jättämään hallintovuosistaan veronmaksajille miljardiluokan laskun, pelkästään tästä maahanmuuton leväperäisyydestä.
Missä tahansa kaupallisessa yrityksessä olisi koko rosvokolmikko saanut monoa jo aikaa sitten.

Viimeksi kun Suomella oli itsenäisyytensä kanssa ns. vakavat paikat 1930-40 luvuilla, niin itsemääräämisoikeutemme pelasti lopulta Suojeluskunta ja valtaosin sen riveistä Saksaan lähteneet jääkärit, jotka palatessaan omasivat riittävästi rintamakokemusta ja pystyivät ottamaan vastuullisia johtotehtäviä raskaissa rintamaoloissa.

Minnekähän olisi nyt Isänmaallisen nuoren lähdettävä kouluttautumaan, jotta takaisin tullessaan olisi valmis puolustamaan suomalaista identiteettiä?

Viroonko?
(http://img840.imageshack.us/img840/6147/manifestikannattaja.png)

"Vähemmistöjen suosiminen on enemmistön syrjintää"

Minä en vihaa mustia, vaan toivon että he elävät onnellisesti omissa maissaan. -Tandefelt-

http://velkakello.fi/

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 113
 • Liked: 3346
Virossa ei ilmeisesti mietitä sitä, mitä muut maat heistä ajattelevat, jos he eivät ota kaikkia halukkaita maahansa, vaan että mitä omat kansalaisensa ajattelevat jos kaikki halukkaat otetaan.Siellä näköjään homma toimii, onnittelut sinne lahden taakse siitä!

Baltit saivat takavuosina pitkävaikutteisen rokotteen ideologiahöttöä vastaan, maailmanparantaminen ihmismassoja siirtelemällä ei taatusti kummoista kannatusta saa.
*** Patria o muerte! ***

Kantoraketti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 399
 • Liked: 1
Alkuun ihmettelin itsekkin että olipa kerrankin järkevä kirjoitus. Sitten kun huomasin, että tuossa kommentoi asiaa jopa ulkoministeri, olin vielä enemmän ihmeissäni. Joissakin maissa päättäjillä on vielä joku tuntuma tosi elämään, ja pyrkivät työllään ajamaan oman maansa etua, sen sijaan että huolehtivat siitä mikä kuva ulkomaailmalle annettaan ja petaavat itselleen tulevaisuudessa yk:n virkoja. Hienoa Viro!
"Islam kunnioittaa naisia, mutta naisten kunnioitus ei tarkoita, että heitä nimitetään painaviin sosiaalisiin asemiin." - Ayatollah Ahmad Khatami

valkka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 215
 • Liked: 126
Onpa viisasta poliittista eliittiä Virossa.

Olen pitkään miettinyt että niin nopeasti kuin mahdollista muutan Viron maaseudulle, Tallinnasta kaakon-lounaan suuntaan noin 30 - 100 km päähän. Tällä hetkellä vaikuttaa että tämä alue tulee olemaan Euroopan viimeinen tyyssija missä voi elää Itämerensuomalaisessa yksikulttuurissa Suomen niemen tulleen pilallerikastetuksi piakkoin.


TH

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 546
 • Liked: 12
Viroon tuli aivan riittävästi ei-haluttuja, sopeutumattomia maahanmuuttajia 1900-luvulla. Ei niitä lisää kannata ottaa. Virossa on lisäksi omasta takaa vielä köyhyyttä niin paljon, että kehitysmaiden taakan jakamisen ajatus on falski.

Torrence

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 296
 • Liked: 8
Näköjään Suomi on virolaisille mitä Ruotsi on meille. Siellä katsellaan nyt silmät pyöreinä, että mitä ihmettä ne suomalaiset tekevät. Aivan kuten vielä muutama vuosi sitten täällä ihmeteltiin ruotsalaisia. Ja mitenkäs ruotsalaisille kävi? Jotenkin pelottavaa, kun asiaa tarkemmin ajattelee.

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 060
 • Liked: 7691
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Onpa viisasta poliittista eliittiä Virossa.

Olen pitkään miettinyt että niin nopeasti kuin mahdollista muutan Viron maaseudulle, Tallinnasta kaakon-lounaan suuntaan noin 30 - 100 km päähän. Tällä hetkellä vaikuttaa että tämä alue tulee olemaan Euroopan viimeinen tyyssija missä voi elää Itämerensuomalaisessa yksikulttuurissa Suomen niemen tulleen pilallerikastetuksi piakkoin.

Viro on jo turvassa, eikä tarvise sinua. Jos suomalaisten terävin kärki muuttaa Viroon, niin kuka jää puolustamaan  suurinta osa kansasta ja perinteistä elinpiiriä, jotka jäävät mokuhirviön hampaisiin?

Sen ymmärrän hyvin, jos joku haluaa siirtää Etelä-Ruotsista lapsiperheensä turvaan Pohjois-Ruotsiin. Mutta joku raja noiden teatraalisten poistumistenkin kanssa. Suomesta löytyy varmasti vielä vuosikymmeniksi paikkoja, joissa lapsiperheenkin voi kasvattaa.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Ansku

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 17
 • Liked: 0

Eesti sõnum võõrastele: te ei ole siia teretulnud!
http://www.postimees.ee/?id=212109

Käänsin artikkelin

Kiitos vaivannäöstäsi! Oli todella mielenkiintoinen kirjoitus.

Naapurilla on vielä järki päässä. Ikävää, että muualla nyt katsotaan miten Suomesta tuli esimerkki maista, missä asiat ovat menossa pieleen. Suomessa ei opita Ruotsin virheistä, vaikka niistä puhutaan jatkuvasti medioissa. Tämmöistä tapahtuu, kun kukkahatut ommellaan tiukasti pääkalloon kiinni.

pelle12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 686
 • Liked: 81
Lainaus
monikulttuurisuuden varoittava esimerkki muualla Euroopassa on jo sen verran pitkällä, ettei humanitääristä maahanmuuton vapauttamista tarvitse alkaa edes harkita.

Tässä virolaisilla on kyllä hyvä etulyöntiasema.Ovat aitiopaikalta saaneet katsella naapurimaittensa edesottamuksia.
Aika optimistinen näkemys. Eihän Suomeakaan naapurin esimerkki ole erityisesti opettanut. Vaikuttaa pahasti siltä, etteivät maat juuri opi toistensa virheistä, vaan toistavat niitä, koska aina on olevinaan jotain erityisolosuhteita, joita ei voida verrata keskenään.

Bienveillant

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 239
 • Liked: 3283
 • Negerkungen
Joo, olipas todella järkevän tuntuista tekstiä Virosta. Kuten sanottu, virolaisilla on varmasti muistissa omakohtainen "mokutus" vuosilta 1944-1990, ja kuten artikkelissa todettiin, on tuon vähemmistön integrointi edelleen kesken. Tästä voidaankin sitten laskea kauanko täysin erilaisesta kulttuurista tulevien maahanmuuttajien interointi kestää kun Virossa ei olla onnistuttu integroimaan edes suunnilleen samanlaisesta kulttuuriympäristöstä tulevia!
Sohvaltahuutelija

KphS

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 559
 • Liked: 24
 • Kööpenhaminan Sanomat
  • Kööpenhaminan Sanomat
Lainaus
monikulttuurisuuden varoittava esimerkki muualla Euroopassa on jo sen verran pitkällä, ettei humanitääristä maahanmuuton vapauttamista tarvitse alkaa edes harkita.

Tässä virolaisilla on kyllä hyvä etulyöntiasema.Ovat aitiopaikalta saaneet katsella naapurimaittensa edesottamuksia.
Aika optimistinen näkemys. Eihän Suomeakaan naapurin esimerkki ole erityisesti opettanut. Vaikuttaa pahasti siltä, etteivät maat juuri opi toistensa virheistä, vaan toistavat niitä, koska aina on olevinaan jotain erityisolosuhteita, joita ei voida verrata keskenään.

Kyllä ja samaa mieltä. Kyllä varmastikin monet virolaiset tuntevat häpeää kun maa ei yllä ns. hyvinvointivaltioiden kanssa samalle viivalle. Eikä edes pääkaupungin kaduilla näy pirtsakan erivärisiä ihmisiä. "Globalisaatio ei vielä yllä Viroon".  ;D Näin arvelisin monen nuoren sielläkin ajattelevan.
Asun Tanskassa eli olen itsekin maahanmuuttaja. / En edusta kantaväestöä.

pelle12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 686
 • Liked: 81


Kyllä ja samaa mieltä. Kyllä varmastikin monet virolaiset tuntevat häpeää kun maa ei yllä ns. hyvinvointivaltioiden kanssa samalle viivalle. Eikä edes pääkaupungin kaduilla näy pirtsakan erivärisiä ihmisiä. "Globalisaatio ei vielä yllä Viroon".  ;D Näin arvelisin monen nuoren sielläkin ajattelevan.
Muistan sen ihailun, joita eräät piirit harjoittivat Tukholman reissun jälkeen(vielä 90-luvullakin, saati 80-luvulla): 'Kuinka ihanan monikulttuurinen ja värikäs Tukholma ja Ruotsi onkaan harmaaseen Suomeen verrattuna'. Kaikki tuntui olevan ihan reilassa naapurimaassa, josta meidän tulisi ottaa mallia, mikäli haluaisimme eurooppalaistua tai edes länsimaalaistua tai edes pohjoismaalaistua tai edes liittyä sivistyskansojen joukkoon. Emmehän voisi ikuisiksi ajoiksi jäädä tällaiseksi Pohjolan eskimoiksi!

nyt nappaa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 272
 • Liked: 1
 • Umpinuiva
Artikkelin saamat kommentit Postimiehen sivuilla ovat suurimmaksi osaksi erittäin nuivaa kamaa. Viron hallituksen linjalla maahanmuuton suhteen on kansan vankka tuki. Suomessakin kansa kyllä tietää, mutta hallitus ei täällä omasta kansastaan välitä.

En niitä kommentteja tänne laittele, ettei jouduta uutispalstalta peräkammarin puolelle.
Sulje televisio. Käynnistä aivot.

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 528
 • Liked: 508
Artikkelin saamat kommentit Postimiehen sivuilla ovat suurimmaksi osaksi erittäin nuivaa kamaa. Viron hallituksen linjalla maahanmuuton suhteen on kansan vankka tuki. Suomessakin kansa kyllä tietää, mutta hallitus ei täällä omasta kansastaan välitä.

suomen kansan tyhmyyttä ei saa aliarvioida. muistetaan nyt taas, että meillä on KAKSI kertaa jo äänestetty presidentiksikin ihminen, jonka näytöt ovat tasan .. niin mitä?!

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

JM-K

 • Vieras
Kiitos käännöksestä. Artikkelin tervejärkisyys on kuin raikas tuulahdus verrattuna suomalaiseen itsesensuuriin.

Samoin, kiitos käännöksestä. Voisiko Suomen hallituksen ulkoistaa Viroon?

EDIT: Jos jollakin on tiedossa linkkejä Viron kansallismielisille sivuille ja/tai kansallismielisen puolueen sivuille, otan niitä mielelläni vastaan.

HUOM! Ei sitten mitään uusnassejen sivuja. Niitä ei jaksa pirukaan tavata.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2010, 21:34:17 kirjoittanut JM-K »

Antti Tulonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 135
 • Liked: 135
Halla-ahon kirja pitäisi kääntää viroksi. Löytyisi ainakin lukijoita.
"Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta." -Tarja Halonen, 2005

guest1662

 • Vieras
Nuivin tuntemani ihminen on eräs virolainen nainen. Neuvostoliiton harjoittama monikyldyyri opetti tavoille. Heidän onnekseen siitä on oikeasti otettu oppia ja sen mukaan toimitaan nyt. Siellä ei lässytetä maineista, velvotteista ja sitoumuksista. Oikein!

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 312
 • Liked: 9012
 • dieselsetä. vaippanaamainen turbolammas.
Baltit saivat takavuosina pitkävaikutteisen rokotteen ideologiahöttöä vastaan, maailmanparantaminen ihmismassoja siirtelemällä ei taatusti kummoista kannatusta saa.
Jep. Onkin kohtalon ivaa ja hiukan turhan ironista, että talvi- ja jatkosodassa Suomi valitsi toisen tien kuin Baltian maat - säilyttäen itsenäisyytensä ja maksaen siitä kalliin hinnan, mutta sitten kävikin näin.

Hieno kirjoitus. Täytyykin postata kopio politikoille ja viherstalinisteille niminerkillä "näin naapurissa".
Totta. Tämän artikkelin soisi saavan runsaasti näkyvyyttä! Ja kiitokset kääntäjälle!

Huikea artikkeli ja huikeaa retoriikkaa, jossa todellisuutta kuvaavia ilmaisuja vilisee! Milloin lopulta koittaa aika, jolloin saamme lukea tämänkaltaista eli tosiasioihin pohjautuvaa retoriikkaa Helsingin Sanomista, jossa silmänsä avanneet kansanedustajat ja ministerit kertovat ilman julkisen leimaamisen pelkoa asioista kuten ne ovat?
Onko kmruuskalla jotain sanottavaa artikkeliin? Onko koko Viron valtio virallisesti rasistinen?

Lainaus
Maahanmuuttajat tunkeutuvat yhä massiivisemmin Eurooppaan
Lainaus
Ei voida luottaa, että Viro jää heiltä sivuun. Kysymys on siitä, mitä sitten tapahtuu.
Niin, meillähän sen sijaan visioitiin niin sanottujen rekrytointikeskusten perustamisesta ...

Lainaus
Etelä-Eurooppa natisee kehitysmaista tulevan maahanmuuton paineen alla

Lainaus
Kolmannen maailman jatkuva köyhyys ja nopea väestönkasvu sekä Euroopan vauraus ovat ne tekijät, jotka saavat massat liikkeelle, myös Viron suuntaan.
Mitä ihmettä? Minkä vuoksi ne kaikki meillepäin tunkeutuvat ovat kuulemma vain ssssotaa paossa, jos SPR:ää on uskominen?

Lainaus
Nämä luvut ovat mitättömiä, jos verrataan vaikkapa Suomeen. Sieltä haki turvapaikkaa viime vuonna peräti 6000 ihmistä, ja pääministeri Matti Vanhanen pelkää, että lähivuosina määrä nousee muiden Pohjoismaiden tasolle eli 20 000:een.
Kunpa pelkäisikin. Jos pelkäisi, niin luulisi pääministerin silloin myös tekevän asialle jotakin.

Lainaus
siirtolaisen tulva, kuten sisäministeriön neuvonantaja Uku Särekanno sanoo
Järkevänä ihmisenä hän tuskin kehoittaa virolaisia opettelemaan uimaan.

Lainaus
Hän on vakuuttunut, että tulijoiden määrä jatkaa voimakasta kasvua, mistä johtuen Viro, huolimatta siitä, että suuret muuttoliikkeet ovat jääneet täältä kauas, joutuu pian kohtaamaan yhä suuremman siirtolaisten armeijan.
Niin, armeijat ovat yleensä senkaltaisia kohdattavia porukoita, jotka tulevat valloittamaan ...

Lainaus
Vaikka monet vanhan maailman maat ovat maahanmuuttajien suosikkikohteina ja toivovat, että muut maat ottaisivat kantaakseen osan tästä ei-halutusta kuormasta, pysyy Viron hallitus kannassaan, että pakolaisia tulee uudelleensijoittaa Euroopan Unionissa vain vapaaehtoisuuden pohjalta.
Virolaisia on siunattu tuollaisella hallituksella. Kyllä, olen kateellinen. Näin ulkoistamisen luvattuina aikoina, voisiko maahanmuuttopolitiikan laadinnan hankkia ikäänkuin ostopalveluna Virosta?

Lainaus
Ulkoasiainministeri Urmas Paet vakuuttaa, että Viro ei ota pakolaisia vastaan, eikä suunnittele niin tekevänsä
.....
toisaalta uusien vieraiden vastaanottamiseen tarvitaan etukäteen laajaa julkista keskustelua. Puhumattakaan kustannuksista, joita muutenkin menojaan supistavalla valtiolla maahanmuuttajien vastaanottoon liittyy väistämättä.
"Vakavaa keskustelua maahanmuuttoteemasta ei ole meillä vielä tapahtunut", toteaa Paet.
Meillä sen käymisestä rangaistaan eri tavoin.

Lainaus
parlamentin perustuslakivaliokunnan jäsen Mart Nutt varoittaa ...
Tärkein, mitä he tuovat mukanaan, on kuorma sosiaalijärjestelmiin.
« Viimeksi muokattu: 17.01.2010, 04:26:34 kirjoittanut Kokoliha »
Koronavirus ei tartu terveen immuniteetin omaavaan henkilöön, vaan kehon immuunipuolustus tuhoaa viruksen. Yllä olevilla neuvoilla jokainen mies saa lisäksi kuninkaallisen jylhän falloksen, joka on jäykkä kuin rautakanki.

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 023
 • Liked: 2637
 • Intelligent blue eyes!
Mielenkiinnolla odottelen Josif Bäckmannin antifaskistista kommentointia tämän asian tiimoilta. Rassistiset virolaiset kun eivät hyväksy keskuudessaan kirveelläkään "vapauttajia" ja heidän jälkeläisiään. Bäckmann toivoo tietysti ihan uusia heinäsirkkaparvia Eesti SNT:n maaperälle. Kaikki käy kunhan vapauttajat pääsisivät taas vapauttamaan.
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

nimetönkeskustelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 1863
Jotenkin tuntuu, että mitä lähempänä on kansakunnan oleminen vaakalaudalla, sitä vähemmän suosittua on monikulttuurisuushöpsismi. Ruotsalaisuus ei ole ollut uhattuna vuosisatoihin. Siksi he eivät ymmärrä oman maan ja kulttuurin arvoa. He jakavat maansa ja hyvinvointinsa auliisti kaikille halukkaille. Suomi on keskivälissä. Se kävi vakavan taistelun olemassaolostaan vuosina 1939-1945. Täällä on vielä hivenen järjen ääntä, mutta höpsismiäkin löytyy. Virolaiset taas on yritetty assimiloida neuvostoliittoon vuoteen 1991 asti. He ymmärtävät miten arvokasta on se, kun omalla etnisellä ryhmällä on kotimaa jossa on oikeus elää kansan itse valitsemalla tavalla.
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 001
 • Liked: 1434
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Hienoa virolaiset! Hyvin, toimivan terveesti sanottu.
Kyyneleet silmissä mietin että MIKSI meillä ei ole etunenässä ihmisiä jotka ajattelisivat omiensa parasta. Miksi? Mistä sellaisia saataisiin?
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

OTU

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 206
 • Liked: 127
 • Oka ET shoppailijoita Suomeen päästävien persiissä
Voi kunpa tuossa tekstissä lukisi Viron paikalla Suomi, ja henkilönimet olisivat suomalaisia.
Väitätkö meitä väkivaltaisiksi? Peru väitteesi, tai tapamme sinut.
Merkel: „Multi-Kulti ist absolut gescheitert“
"David Cameron will say as he declares that the doctrine of multiculturalism has “failed” and will be abandoned."
Sarkozy: Vallitseva maahanmuuttajapolitiikka epäonnistunut.

Tagit: