Kirjoittaja Aihe: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia  (Luettu 101433 kertaa)

riku

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 0
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #300 : 04.02.2010, 11:07:51 »
"Kysymys kuuluukin että riittääkö "avoin demokraattinen länsimainen maailmankatsomus" estämään järjestelmän liukumisen korporaatioiden ja hallitusten ja lobbareiden hirmuvallaksi. Se tulee/tulisi olemaan niin vahva järjestelmä että aiemmat hirmuvallat jäävät sen rinnalla varsin heppoisiksi."

"Sananvapautta oltiin tähän asti tunkemassa salaa ikkunasta mutta tämä laki onkin jo sitten ihan avoimesti heittämässä sananvapautta ovesta ulos - kerralla ja kunnolla."

Avoin demokraattinen länsimainen maailmankatsomus on kokenut jonkinlaisen alemmuuskompleksin itsessään, tai jonkinlaisen devalvaation. Tiedämmekö itsekään mitä avoin demokraattinen maailmankatsomus tarkoittaa? Tarvitsisimmme juuri nyt kunnon keskustelua, elävää keskustelua siitä mitä länsimaiset arvot ovat, toteutuuko ne meidän yhteiskunnassa käytännön tasolla. Mitä me halutaan miltä meidän kadut ja kaupungit näyttää 50-100 vuoden päästä? Siis silloin kun noi nykyiset eskarilaiset viettää eläkepäiviään, ei siis niin kauas tulevaisuuteen edes tarvi pinnistää. Jos edes siihen pyritään, niin se olis alku. Näihin keskusteluihin ei saa nyt sitten työryhmän lakien puiteissa sisältyä rasismia ja kritiikkiä ihmisyksilöistä jotka jollain tapaa hämmentää tavallista jalanakulkijaa....

Kiva. Että nopeasti nettisivuja pystyyn ja vilkasta keskustelua kun vielä voi.

Eikä tää voi olla sellasta keskustelua että jotkut käy joidenkin puolesta vaan kaikki kynnelle kykenenvät tsemppais ja omissa työpaikoissaan ja opinahjoissaan ottaa asiakseen stimuloida ihmisiä. Eikö joku valtion tunnettu fisoofi kuten Esa Saarinen vois saada immeisiä liikekannalla asiassa. Esimerkiksi nyt vaan. Vai mitä se jätkä nykyisin muuten duunaa?

Se mitä nyt näemme, koemme ja aavistamme on lähitulevaisuudessa vain voimistuva tendenssi. - Mutta me, länsimaiset yksilöt, ainakin pystytään renesanssimaisesti virkistämään ja freessaamaan meidän länsimaisia käsitys kytköksiä ja kenties terävöittämään ja hiomaan niitä kohtia, joita nykyinen muuttunut tilanne nyt vaatii.

Pikkasen vaan olis juuri kiire nimittäin tuo työryhmän valmisteleva esitys pitäis olla jo lainvoimainen 28.12.1010 mennessä, ymmärsinkö oikein? En saa nyt jostain syystä linkitettyä mutta tieto löytyy 2008/913/YOS puitepäätöksestä. Silloin euroopan neuvosto tutkii ovatko jäsenvaltiot noudattaneet tämän puitesäännöksen säännöksiä, eli siis mitä oikeusministeriön työryhmän muutosesitys nyt tähän vastineeksi työsti, onko asiat siinä kondiksessa tehokkaalle oikeudelliselle yhteistyölle euroopan unionissa.

Eli suomeks sanottuna voidaanko tehokkaasti polkea sanavapauksia jokaisessa jäsenvaltiossa, sen tuottamatta liiallisesti byrokraattista ja oikeudellista aikaa vievää ja työlästä häsläystä jokaikisen pienen pullikoijan suun suppuun laittamiseksi, varsinkin kun pullikointi käy niin ärsyttävän helposti, jonkun mielestä, näin netissä.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20164
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #301 : 05.02.2010, 09:34:38 »
On kyllä 110 % varmaa, että poliisi nuivistuu viimeistään työssään. Siinä pääsee näkemään läheltä ja usein kaikkia niitä ongelmia, joita ei suvisten mielestä ole olemassakaan. Ja jos onkin, niin siksi, koska rasismi.

Jep. Oman kokemuksen mukaan monet opettajat ja poliisit ovat todella nuivia. Ja asenteet ovat vain koventuneet viime aikoina. Voi sanoa, että kohtaamisteoria toimii.

Opettajien ja poliisien lisäksi voisin mainita myös oman alani, eli sosiaalialan. Siinä ajan myötä nuivistuu kyllä. Lisäksi voisin mainita tuttujeni kommenttien perusteella esmes tullimiehet sekä Helsingin lähiliikenteen bussikuskit ja konduktöörit. Kohtaamisteoria todellakin toimii.

Terveyden/sairaudenhoitokin nuivii. Muumittaa jakaa niukkuutta ja kuunnella erityistarpeisiin vastaamisen hienoudesta.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 891
 • Liked: 121872
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #302 : 05.02.2010, 11:42:57 »
Olisi mielenkiintoista saada Roopelta tänne joku tiivis paketti siitä mitä asian tiimoilta on tähän asti tapahtunut, ja varsinkin kiinnoistaisi nuo perustuslakivaliokunnan päätökset ja lausunnot sekä ehdotukset joihin ne on annettu.

Aikeissa on ollut koota tietoja yhteen vaikkapa Homma-Wikiiin, kunhan saan aikaiseksi. Effin kaverit ovat paljon pätevämpiä arvioimaan yhteyksiä aiempin päätöksiin ja muiden maiden tilanteeseen. Piraattiliitto ja Muutoskaan tuskin aikovat seisoa tumput suorina. Toivottavasti nuo tahot yhteistyössä kasaavat pian vastaavanlaiset infosivut kuin Lex Nokiasta tehtiin. Etenkin vihreät poliitikot pitäisi haastaa ottamaan kantaa tekeleestään.

Eilinen oikeusministeriön tiedote oli kyllä internetin sensuroimissuunnitelmia ja sähköisen äänestyksen fiaskoa vasten irvokkuuden huippu:

OM: Hallitus haluaa parantaa kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia

Lainaus
Valtioneuvosto on tehnyt demokratian edistämistä koskevan periaatepäätöksen, jonka tavoitteena on luoda edellytyksiä kansalaisten osallistumiselle ja näin vahvistaa demokratian toteutumista Suomessa.

Demokratian tulevaisuudesta kannetaan yleisesti huolta vakiintuneissa demokratioissa. Taustalla ovat äänestysaktiivisuuden hiipuminen sekä kansalaisten osallistumisessa ja yhteiskunnallisessa kiinnittymisessä tapahtuneet muutokset.

Suomalaiselle demokratiakehitykselle on ominaista osallistumisen ja yhteiskunnallisen kiinnostuksen vahva kahtiajako. Osa kansalaisista toimii aktiivisesti yhteiskunnan eri osa-alueilla, mutta osa ei koe sen enempää äänestämistä kuin yhdistystoimintaakaan mielekkääksi. Nuorten äänestysaktiivisuus on meillä laskenut nopeammin kuin EU-maissa keskimäärin. Myös nuorten usko omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa on meillä heikko.

Perinteisten vaikuttamiskeinojen, kuten äänestämisen, ehdokkaaksi asettumisen ja yhdistystoimintaan osallistumisen rinnalla yhteiskunnassa on myös uudenlaista osallistumista ja vaikuttamista. Se on epämuodollista, verkostoituvaa ja usein verkossa toimivaa.

Periaatepäätös demokratian edistämisestä sisältää 32 toimenpidekokonaisuutta, joilla tuetaan perinteisiä vaikuttamiskeinoja ja luodaan edellytyksiä uudenlaiselle vaikuttamiselle. Toimenpiteet liittyvät edustukselliseen demokratiaan ja äänestämiseen, kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseen, uusien osallistumiskanavien kehittämiseen, kansalaiseksi kasvamiseen sekä demokratiapolitiikkaan ja hallinnon kehittämiseen.
[...]
Internet, sähköiset palvelut ja verkkokeskustelut ovat jo osa kansalaisten arkea. Suomi on kuitenkin tähän mennessä hyödyntänyt heikosti tietoyhteiskunnan tuomia mahdollisuuksia demokratian vahvistamiseen. Tavoitteeksi asetetaan, että Suomi sijoittuu verkkodemokratiavertailuissa maailman kymmenen parhaan maan joukkoon 2010-luvun loppuun mennessä.
[...]
Kansalaistoiminnan rahoitukseen haetaan pitkäjänteisyyttä ja järjestöjen verotus- ja avustuskäytäntöjä kehitetään. Kansalaisjärjestöissä tapahtuvan osallistumisen ja vaikuttamisen rinnalla arvioidaan keinoja, joilla erilaisen epämuodollisen kansalaistoiminnan arjen toimintaedellytyksiä voidaan vahvistaa.
[...]
Demokratian toteutuminen edellyttää julkista kansalaiskeskustelua asioiden valmistelun ja päätöksenteon yhteydessä. Tarkoituksena on jatkossa toteuttaa hallituskausittain kansalaisten laaja tulevaisuuskeskustelu. Vuorovaikutusta kansalaisten, päätöksentekijöiden sekä asioita hallinnossa valmistelevien kesken parannetaan ja kansalaisten kuulemismenettelyä ministeriöissä vahvistetaan.
[...]
Ministeriöt vastaavat kukin osaltaan demokratiaa koskevan periaatepäätöksen toteuttamisesta. Toteutusta koordinoi ja seuraa oikeusministeriö.

Lainaus
Ensimmäinen demokratiailmapuntari julkistetaan keskiviikkona 10.2.2010 eduskunnan Pikkuparlamentissa järjestettävässä Talviareenassa. Demokratiailmapuntari on oikeusministeriön ja MTV3:n yhteinen tutkimus, joka kartoittaa demokratian tilaa mm. laajojen kansalaiskyselyjen avulla. Tutkimus on tarkoitus toteuttaa vuosittain.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 891
 • Liked: 121872
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #303 : 06.02.2010, 14:13:59 »
Pitää lukea puitepäätös kunnolla läpi niin saa jonkinnäköisen kuvan tilanteesta, mutta tähän loppuun nyt vaan tää katkelma:
 
Jäsenvaltioiden on toteutettava tämän puitepäätöksen säännösten noudattamisen edellyttämät toimenpiteet viimeistään 28 päivänä marraskuuta 2010.

Korostan vielä niille, jotka eivät ole puitepäätöstä lukeneet, että Suomen lakiesitys ei ole puitepäätöksen yksyhteen toimeenpaneva toteutus, vaan sen sananvapautta vähentävät uudistukset ovat 90-prosenttisesti työryhmän omaa tuotantoa.

Ainoa asia jonka puitepäätös edellyttää, on se, että esimerkiksi (yksiselitteisesti määriteltyä) vihapropagandaa järjestelmällisesti tuottavan oikeushenkilön (yritys, järjestö) taustahenkilöt voi saattaa vastuuseen teoistaan. Käsittääkseni jo nykyinen laki mahdollistaa tämän. Ainakin se mahdollistaa vihapropagandan levittämiseen puuttumisen, mutta tietääkseni esimerkiksi Suomi24:ä tai Facebookia vastaan ei ole nostettu ainuttakaan syytettä tuomioistuimen päätöksen vastaisesta toiminnasta, vaikka lähinnä juuri näille foorumeille kirjoittaneita on tuomittu rasistisista rikoksista (kiihottaminen kansanryhmää vastaan, kunnianloukkaus).

Eikä lain tarkoitus pidäkään olla puuttua Suomi24:n tai Facebookin kaltaisten tahojen toimintaan, vaan estää toistuvat ja järjestelmälliset rasistiset rikokset. Suomessa ei kuitenkaan ole ainuttakaan ennakkotapausta, jonka perusteella puitepäätöksen vaatimukset monessa suhteessa ylittävää ja perustuslain määrittämää sananvapautta jo pelkällä olemassaolollaan rajoittavaa uutta lakia tarvittaisiin. Perustuslakivaliokunta on jo aiemmin ottanut asiaan selkeän kielteisen kannan, ja jos laki tulee voimaan, niin se vaatii vähintäänkin perustuslakivaliokunnan uuden vastakkaisen kannanoton pätevine perusteluineen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 226
 • Wanhan coulun conetecnicco
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #304 : 09.02.2010, 01:19:13 »
 • Rasismin ja ulkomaalaisvastaisuuden käsitteiden laajentamista uskontoihin, joissa valtaosa on etnisyydeltään ei-valkoisia

Käytännössä siis islam saa Marx-Muhammed* paktin kautta täsmälleen haluamansa ilman että vasemmiston ulkopuolella tajutaan mihin on pistetty nimi alle.

*Tosin Suomessa vasemmisto ei itsekään ole tämän paktin tekijöitä vaan lähinnä näille kyse on jostain uudenaikaisesta mitä on Länsi-Euroopasta tuotu. Vihreä Liitto taas uskoo vain tekevänsä jotain uudenaikaista. Hieman ivallinen ketju sinänsä - lähin sellainen ideologinen taho jolla todella on sormensa pelissä on Tukholmassa eli siis Vänsterpartiet. Suomessa kaikki ajetaan läpi vain ketjuna ilman että edes lainsäädäntöjen (voittopuolisesti) punavihreät puuhamiehet ja naiset itsekään tajuavat mistä on kyse. Eli siis brittiläisten, italialaisten ja muiden isojen länsi-eurooppalaisten maiden marxistien liittolainen Muhammed saa haluamansa marxistien akateemisen ja juridisen aktivismin kautta. Samalla Euroopassa on kokonaisia valtioita, joissa edes näiden oma vasemmisto ei tajua mistä nämä esitykset tulevat.

Kärjistettynä koko tätä ehkä Frankfurtin Yliopistosta tahi Sorbonnesta marxististen professorien liikkeelle laskemaa koko Euroopan läpi pyyhkivää ketjua voisi Suomen osalta kuvailla siten, että vasemmistoliittoa lähellä olevat tutkijat ovat kuulleet jostain eri konferenssien kautta (mahdollisesti Ruotsista, jossa Vänsterpartiet on todella selvillä Marx-Muhammend-paktin luonteesta) uusia tuulia, minkä jälkeen on ryhdyttävä toimeen.

Samalla tulee karkeasti ilmi, minkälainen marxistien apupuolue esimerkiksi Miljöpartiet Ruotsissa tai Vihreä Liitto Suomesssa on. Ei Tuija Brax tai kukaan muukaan eurooppalainen vihreän puolueen poliitikko näitä asioita itse ole keksinyt, sen verran Braxia - vaikka tämä vastenmielinen tyyppi onkin - on tässä kohti puolustettava.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2010, 01:41:45 kirjoittanut M.K.Korpela »
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 891
 • Liked: 121872
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #305 : 09.02.2010, 01:53:07 »
Roope, tiedätkö koska työryhmä jätti mietintönsä oikeusministeriölle?

Ensimmäiset uutiset asiasta alkavat tammikuun 19. mutta en pikaisella hakemisella löytänyt missään sanottavan että työryhmä olisi jättänyt mietintönsä juuri tuolloin.

Alunperin työryhmän deadlinehan oli joskus viime vuoden marraskuussa...

En tiedä mitä tuon deadlinen jälkeen tapahtui. Sopivan julkistamisajankohdan (Junacaust II) odottaminen? Eipä ole myöskään kuulunut kommentteja keneltäkään työryhmän jäseneltä eli ilmeisesti kaikki ovat lopputulokseen vallan tyytyväisiä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 891
 • Liked: 121872
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #306 : 10.02.2010, 12:36:21 »
Näin ei tarvitsisi haaskata aikaa asioista keuhkoamiseen, jotka joka tapauksessa tulevat lakiehdotukseen, ja jotka joka tapauksessa menevät läpi, koska niihin on sitouduttu.

Vaikka en ole juristi, niin minusta oletetut vaatimukset selvisivät hyvin jo työryhmän tehtävänannosta ja Braxin silloisista puheista.

Tehtävänä oli määrittää lakiin oikeushenkilön vastuu lainvastaisesta materiaalista. Onkin sitten ihan toinen juttu, miten tuo vastuu rajataan niin, ettei samalla rikota perustuslakia ja sananvapautta.

Mutta suunnilleen kaikki muu on siis työryhmän omaa liioiteltua tulkintaa. Se ei ole sinänsä puitepäätöksen vastainen (eli "täyttää vaatimukset"), mutta uudistuksia ei voi perustella vetoamalla puitepäätöksen vaatimuksiin. Työryhmän tulkinnoille ei tietääkseni saa tukea myöskään muiden EU-maiden toteutuksista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 983
 • Liked: 3500
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #307 : 11.02.2010, 20:35:12 »
En ole lukenut oikeusministeriön läpysköjä. En tiedä, onko niissä mainittu, että tulevaa ilmiantonappulaa voi käyttää myös huumausainerikoksista ilmoittamiseen.

Tämä voi olla MicroPC:n omaakin tulkintaa - tai toiveajattelua.  ???

Millaisia ovat verkossa tapahtuvat huumausainerikokset? Onko tarkoitus ilmoittaa 'poliittisesti epäkorrektista' huumeisiin liittyvästä aineistosta? Aika hämärää.

Lainaus
Keskustelufoorumeille tulossa poliisin nettivihjenappula

Suomen poliisi ottaa maaliskuun alussa käyttöön verkkosivustoille tulevan painikkeen esimerkiksi huumausainerikoksista ilmoittamiseksi.

Keskitetysti seurattavan vihjepalvelun avulla verkon käyttäjät voivat ilmoittaa verkkoa hyväksikäyttävistä rikoksista tai muusta epäilyttävästä aineistosta poliisille.

Vihjeenannon helpottamiseksi poliisi on laatinut html-lomakkeen, jossa vihjeen aiheen voi rastittaa ennen lisätietojen antamista. Aiheita ovat muun muassa huumausaine- ja väkivaltarikokset sekä rasistiset rikokset.

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article372996.ece?s=r&wtm=mikropc/-09022010

Korjaus. Pöh. Oikeusministeriö kirjoitetaan pienellä.
« Viimeksi muokattu: 21.09.2010, 15:31:12 kirjoittanut Phantasticum »

Jussi Tulijoki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 2
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #308 : 11.02.2010, 20:51:18 »
Myönnän, että en ole lukenut koko threadia, mutta... Olisi kiva tietää edelleen lakimääritelmä nettirasismista. Nettipoliisin on syytä varautua 10^ (tähän joku kiva luku) Ilmoituksiin.

" se haukkui mua rumaksi (valkoiseksi/mustaksi/keltaiseksi jne...) "

(ja tähän saa syötää uskonnot, ja poliittiset vakaumukset -" send " - <--lähetä viesti krp :D
jeah.)


 :facepalm: näppis ei skulaa. (löyty onneks se edit nappi :D)
« Viimeksi muokattu: 11.02.2010, 20:54:50 kirjoittanut Jussi Tulijoki »

pogenssi

 • Vieras
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #309 : 12.02.2010, 17:09:38 »
Akuliinasta ja uusrasismista: http://rationalisti.blogspot.com/

nuiseva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 587
 • Liked: 271
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #310 : 17.02.2010, 15:38:15 »
Odotan raiskausrikoksista kovempia tuomioita. En näe ideaa rangaista kansanryhmää vastaan kiihottamisesta, siinä touhussa olevat yleensä häpäisevät vain itsensä ja muiden mukaan saaminen pelletoimintaan on mahdotonta. Kuten tapaus Seppo Lehto :facepalm:, joka ei kiihottanut ketään muuta kuin itseään vastaan.
Koko ajan puhutaan vain kuluista, puuskahtaa Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok.).
Hän haluaisi puhua enemmän Guggenheimin positiivisesta vaikutuksesta ja vähemmän hankkeen kustannuksista.

jonttu

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 5
 • Liked: 1
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #311 : 19.02.2010, 23:08:10 »
Uutinen asiasta kansainvälisessä mediassa:
http://europenews.dk/en/node/30065

Neytiri

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 0
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #312 : 23.02.2010, 14:46:34 »
Tuo Europe Newsin artikkeli on todella hyvä ja antaa aivan loistavan yleiskuvan siitä, mitä on tapahtumassa! Suosittelen kaikille luettavaksi! Sama löytyy nyt myös Gates of Viennan sivuilta: http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/02/europe-moving-away-from-freedom-of.html


pogenssi

 • Vieras
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #313 : 23.02.2010, 21:05:25 »
Miellätäänkö tällainen järkiperusteisiin perustuva maahanmuuttokritiikki "nettirasismiksi"? http://rationalisti.blogspot.com/

Lodi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 424
 • Liked: 113
 • PALSTAN VAKIOURPO
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #314 : 23.02.2010, 21:11:05 »
Tuo otsikko on kyllä ihan hyvä. Minä vastaavasti haluan maahanmuuttajille kovempia rangaistuksia väkivallasta. Näin tosin haluan etnisestä taustasta riippumatta.
Toivottavasti tämä ei lisää rasismia Suomessa !

Meuhkaaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 151
 • Liked: 0
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #315 : 01.03.2010, 08:59:30 »
Kyllä. Tämä on tärkein viestiketju. Ei mitään lisättävää tuohon.

Yksi kysymys minulla olisi:

Jos foorumia ylläpidetään ja moderoidaan EU:n ulkopuolelta käsin, miten silloin tämä "rikos" toimii?

Siis jos ylläpito on maasta, joka ei tunnusta ajatusrikoksia..

Nettirasismissa on se ongelma, että nettirasismia on mikä tahansa, minkä halutaan sellaista olevan.Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 891
 • Liked: 121872
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #316 : 01.03.2010, 10:41:49 »
Lausuntokierroksen päätyttyä asioihin tulee olemaan hyvin vaikeata vaikuttaa ja sen päättymiseen on siis kaksi viikkoa aikaa.

Toivottavasti kaikki ymmärtävät että tämä ketju on tällä hetkellä tärkein ketju tällä foorumilla.

Tällä ja kansalaisuuslailla tulee olemaan merkittäviä ja kauaskantoisia suurauksia, joiden peruminen on vaikeaa. Toivottavasti Effi ja/tai Piraattipuolue lähettävät pyytämättäkin seikkaperäisen lausunnon lakiesityksestä ja sen vaikutuksista sananvapauteen. Tältä foorumilta sellaiseen ei taida löytyä tarpeeksi asiantuntemusta.

Äskeisestä Pekka Haaviston kannanotosta ja Jyrki Kasvin täydellisestä vaikenemisesta voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että lakiesitystä on käsitelty vihreiden sisällä ja sille annetaan täysi tuki.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1492
 • "je m’en fous"
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #317 : 01.03.2010, 10:53:22 »
No, sittenhän ei tule enää tappouhkauksia eikä kansalaiskeskustelua, kattila kiehuu ja paine nousee. Tuleepahan jännitystä elämään.
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 983
 • Liked: 3500
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #318 : 01.03.2010, 12:56:17 »
Äskeisestä Pekka Haaviston kannanotosta ja Jyrki Kasvin täydellisestä vaikenemisesta voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että lakiesitystä on käsitelty vihreiden sisällä ja sille annetaan täysi tuki.

Vaikka en hyväksykään enkä halua puolustaa Astrid Thorsista Facebookiin perustettua "tapporyhmää" missään olosuhteissa, olisi kiinnostavaa tietää, löytyykö Facebookista yhtään sellaista ryhmää, jotka Pekka Haavisto olisi voinut myös mainita kirjoituksessaan.

Yhtään ryhmää, jossa haluttaisiin hirttää kaikki hintit. Anyone knows...?

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1492
 • "je m’en fous"
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #319 : 01.03.2010, 19:16:12 »
Kielletään kaikki. Kielletään koko internet. Aku Ankka kiellettiin kun sillä ei ollut housuja. Vaadin lisäksi Hevoshullu-lehden kieltämistä. Amerikoissakin oli joku tällaisesta kiihottunut ja seurauksena oli kuolema.
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

pelle12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 686
 • Liked: 82
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #320 : 01.03.2010, 19:21:39 »
Kielletään kaikki. Kielletään koko internet. Aku Ankka kiellettiin kun sillä ei ollut housuja. Vaadin lisäksi Hevoshullu-lehden kieltämistä. Amerikoissakin oli joku tällaisesta kiihottunut ja seurauksena oli kuolema.
Hieman asian vierestä, mutta milloin Aku Ankka on muka kielletty? Viittaatko kenties siihen Kemin tapaukseen joskus 70-luvulla? Jälleen yksi esimerkki siitä kuinka tietyt (epätodet) legendat jäävät elämään omaa elämäänsä. Totuushan on, ettei Kemissä koskaan Aku Ankkaa kielletty, vaikka joku kemiläinen kunnanvaltuutettu ehdottikin, ettei Akua enää tilattaisi kirjastoihin, koska on niin moraalitton julkaisu (todennäk. kieli poskessa sekin).

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1492
 • "je m’en fous"
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #321 : 01.03.2010, 19:30:32 »
Olikohan se liian amerikkalaista kapitalismia. Helsingissäkin oli samanlainen, olisiko se sitten ollut vaihtoehtona "joko Aku Ankka tai Eläinmaailma" kun juustohöylä heilui.
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Nikopol

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 847
 • Liked: 917
 • Tavattavissa seuraavan kerran toukokuussa.
  • Jälki-istunto
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #322 : 01.03.2010, 20:27:52 »
Tämä taas valitettavasti ei ole vitsi:

http://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Read_Donald_Duck

Lainaus
How to read Donald Duck (Para leer al Pato Donald in Spanish) is a political analysis book, by Ariel Dorfman and Armand Mattelart, published in Chile in 1971. It is seen as a pioneering work on cultural imperialism....

The book's thesis is that Disney comics are not only a reflection of the prevailing ideology at the time (capitalism), but that they are also aware of this, and are active agents in spreading the ideology. To do so, Disney comics use images of the everyday world....

Paha Roope tulee ja lyö margariinitehtaan proletaaria. Voihan keskisenvesa. Joskus kun kuulin tästä kirjasta 70-luvulla taisin lopullisesti varmistua sosialismin ja hevonpaskafilosofian kuolettavasta symbioosista.
"[romanianromani]kopla valitsi uhreiksi iäkkäitä naisia välttyäkseen yhteenotoilta miesten kanssa." Keski-Uusimaa
"Kenet Jeesus hakkaisi?" kmruuska 2012

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 010
 • Liked: 1483
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #323 : 02.03.2010, 00:26:22 »
Toisaalta ihan muutama jakso sitten oli Aku Ankassa tarina kun Roope korvasi kaikki tehtaansa työntekijät roboteilla... Aku sai homman opettaa työn roboteille ennen omia potkujaan... (Ja loppu oli onnellinen kun robotit oppivat työväenliikkeen tavat ja työntekijät oli pakko ottaa takaisin töihin)...

Ei tosin liity netirasismin tuomitsemiseen.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 891
 • Liked: 121872
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #324 : 02.03.2010, 01:08:02 »
En tiedä miten käytännössä asia etenisi jos keskustelupalstalla jota ylläpidetään ja moderoidaan EU:n ulkopuolelta katsottaisiin löytyvän mielipiderikollista materiaalia.

Jos tekijää ei tiedetä, niin silloin tehdään virka-apupyyntö (tai mikä lie nimeltään) ko. maan viranomaisille ja sitten odotetaan. Jos asiaan ei tule selvyyttä muistaakseni kolmen kuukauden kuluessa, niin juttu ratkeaa tuloksettomana. Ainakaan jenkkejä ei yleensä paljon kiinnosta eurooppalaisten keuhkoaminen ties mistä pikkuasioista ja siksi sinne johtanut tutkinta yleensä päättyy tuloksettomana. Tappouhkaus on toki sielläkin ihan toinen juttu.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1492
 • "je m’en fous"
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #325 : 02.03.2010, 01:48:13 »
Lainaus käyttäjältä: Roope
Tappouhkaus on toki sielläkin ihan toinen juttu.
Silence!
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

IDA

 • Vieras
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #326 : 03.03.2010, 03:15:42 »
Tämä taas valitettavasti ei ole vitsi:

http://en.wikipedia.org/wiki/How_to_Read_Donald_Duck

Lainaus
How to read Donald Duck (Para leer al Pato Donald in Spanish) is a political analysis book, by Ariel Dorfman and Armand Mattelart, published in Chile in 1971. It is seen as a pioneering work on cultural imperialism....

The book's thesis is that Disney comics are not only a reflection of the prevailing ideology at the time (capitalism), but that they are also aware of this, and are active agents in spreading the ideology. To do so, Disney comics use images of the everyday world....

Paha Roope tulee ja lyö margariinitehtaan proletaaria. Voihan keskisenvesa. Joskus kun kuulin tästä kirjasta 70-luvulla taisin lopullisesti varmistua sosialismin ja hevonpaskafilosofian kuolettavasta symbioosista.

Itse vihasin tätä roskaa

http://www.youtube.com/watch?v=-huFU_9Vjb8

lapsena. Nykyään sen typeryys vain naurattaa. Sitä se vanheneminen tekee ;)

slange

 • Vieras

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 891
 • Liked: 121872
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #328 : 04.03.2010, 01:12:16 »
Thorsin mukaan rasismilaki tulee voimaan jo marraskuussa:
Lainaus käyttäjältä: Astrid Thors
Ed. Räsänen viittasi tähän vihatilanteeseen. Toisaalta on tietysti erittäin tärkeää, että kaikki irtisanoutuvat tämän tyyppisestä vihan lietsonnasta ja rasistisiin rikoksiin yllyttämisestä, mutta olemme onnellisia, että ministeri Brax on valmistelemassa uutta lainsäädäntöä, mitä tulee viharikoksiin, ja hallitus kokonaisuudessaan valmistelee myöskin uutta esitutkintapakettia.
[...]
Ministeri Stubb esitti aivan oikein, että on tärkeää, että me olemme pitäneet romanien asiaa esillä EU-tasolla, mutta uusia tilanteita tulee myöskin, kun pannaan toimeen niin sanottu puitepäätös rasismia ja muukalaisvihamielisyyttä kohtaan. Se pitäisi panna toimeen tämän vuoden marraskuuhun mennessä, ja todella se antaa myöskin uusia välineitä.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_17_2010_ke_p_1.shtml

Mitähän tuohon esitutkintapakettiin sisältyy?

Perustuslakia koetteleva rasismilaki siis voimaan pikapikaa viimeistään marraskuussa vaaleja varten, mutta Thors televisiouutisissa ulkomaalaislain tulevista pikku muutoksista kesän 2008 turvapaikanhakijaryntäyksen ja yli vuoden takaisen ulkomaalaislakiadressin jälkeen:
Lainaus käyttäjältä: YLE
Me olemme säätämässä lakia niin nopeasti kuin se on mahdollista, päinvastoin kuin julkisuudessa väitetään, vakuuttaa maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.).
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/vastaanottokeskukset_rasittavat_asukkaita_ja_yrittajia_1501165.html
« Viimeksi muokattu: 04.03.2010, 01:15:38 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kaivanto

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 153
 • Liked: 133
 • Grouchomarxilainen maahanmuuttokriitikko
  • kaivannon kanava
Vs: 2010-01-19 IS: Nettirasismista halutaan kovempia rangaistuksia
« Vastaus #329 : 05.03.2010, 05:26:24 »
Täytyy alkaa ihan tosissaan ruveta selvittelemään EU:n ulkopuolisten maiden turvapaikkakäytäntöjä... Tämä on todellakin Homman tärkein ketju.

Tagit: