HOMMAN KIRJASTO > Suositeltavaa luettavaa

Uutisia Ruotsista - rähmiksen kootut

(1/9) > >>

Homma Admin:
Kokoelma ruotsalaishulluutta eli rähmiksen kootut viikinkitarinat vuodelta 2009 nyt ladattavissa pdf-muodossa linkistä:

http://hommaforum.org/tiedostot/viikinkitarinat.pdf

(pdf-tiedosto on melko kookas, jotain 4 Mt)


--- Lainaus ---
Nykyaikaisia viikinkitarinoita

Jokunen mukavanoloinen sattumus Skandinaviasta ja muutamia vakavahenkisimpiäkin tapauksia

Lukijalle

Lukuisten saamieni toiveiden rohkaisemana olen koonnut tähän muutamia uutisia Pohjoismaista, joihin tulin törmänneeksi vuoden 2009 aikana. Yhteinen nimittäjä niissä on maantieteellisen sijainnin lisäksi tietynlainen yllätyksellisyys, humoristiset elementit joko tahattomassa tai tahallisessa olomuodossa ja maahanmuuttajien yliedustus, mikä luonnollisesti selittyy sillä, että uutiset ovat maahanmuttoasioihin keskittyvältä keskustelupalstalta poimittuja. Uutisissa esiintyvät henkilöt ovat usein vainottuja, sorrettuja, peloissaan tai uhreja, mutta joukkoon mahtuu valitettavasti toisinaan myös keplottelijoita, vilunkimiehiä ja jopa raskaan sarjan rikollisia.

Jutut ovat Ruotsin, Norjan ja Tanskan verkkolehdistä tai vastaavista poimittuja uutisia ja artikkeleita, jotka olen suomentanut kykyjeni mukaan. Kuten monet tietävät, käännökset eivät ihan aina orjallisesti noudata alkuperäistekstejä - eikä näin ole tarkoituskaan. Kaikki alkuperäisen uutisen faktat ovat toki tallella ja varmennattavissa alkuperäisistä lähteistään, mutta olen usein pyrkinyt käsittelemään asioita hieman erilaisesta näkökulmasta. Pyrin tarkoituksella sotkemaan huonon huumorin ja kuivan asiatiedon keskenään, jotta tekstiä lukevan on suorastaan pakko klikata uutislinkkiä varmistaakseen, että kerrottu tieto todellakin pitää paikkansa. Teoriani mukaan tämä on tehokkain tapa saada lukija myös ajattelemaan lukemaansa asiaa. Jos musiikkitermejä halutaan käyttää, uutiset ovat ikään kuin miksattu uudelleen.

Kaikki mahdolliset kirjoitus- ja käännösvirheet ovat omiani.

Jotta kirjoitukset tulisivat ymmärretyksi oikealla tavalla, lukijan on syytä pitää mielessä, että niitä ei ole laadittu niissä esiintyvien henkilöiden ivaamiseksi tai pilkkaamiseksi, vaan tekstien tarkoitus on näpäyttää niitä, jotka kykenevät sivuuttamaan mitä mielipuolisimmat tarinat ikään kuin vastaanpanemattomina luonnonilmiöinä päivä päivältä sairaammaksi muuttuvassa yhteiskunnassamme.

Tervetuloa rähmiksen lumemaailmaan, missä totuus on tarua ihmeellisempi.

rähmis
Helsingissä tammikuun 22. päivänä vuonna 2010

--- Lainaus päättyy ---

Tunari:
Loistavaa! Esitänkin toivomukseni vastaavalle kompilaatiolle joka vuodeksi.

Sivujen pinkki taustaväri agitoi melkein yhtäpaljon kuin sisältö  ;)

Miniluv:
(http://watkynbassett.tripod.com/piglet.jpg)

Runsaudenpulaa, suorastaan. Jokin aihealuejako ehkä painettuun sitten?

J:
Hienoa, osa suorastaan hulvatonta huumoria, toivottavasti ei leviä tänne meille.


--- Lainaus käyttäjältä: Homma Admin - 26.01.2010, 15:23:37 ---Pyrin tarkoituksella sotkemaan huonon huumorin ja kuivan asiatiedon keskenään, jotta tekstiä lukevan on suorastaan pakko klikata uutislinkkiä varmistaakseen, että kerrottu tieto todellakin pitää paikkansa.

--- Lainaus päättyy ---

Linkit ei toimi? Saisko ne toimimaan? Linkit lisää materiaalin painoarvoa oleellisesti ei-hommalaisten keskuudessa.

Roope:

--- Lainaus käyttäjältä: Homma Admin - 26.01.2010, 15:23:37 ---Pyrin tarkoituksella sotkemaan huonon huumorin ja kuivan asiatiedon keskenään, jotta tekstiä lukevan on suorastaan pakko klikata uutislinkkiä varmistaakseen, että kerrottu tieto todellakin pitää paikkansa. Teoriani mukaan tämä on tehokkain tapa saada lukija myös ajattelemaan lukemaansa asiaa. Jos musiikkitermejä halutaan käyttää, uutiset ovat ikään kuin miksattu uudelleen.
--- Lainaus päättyy ---

Kiitos kokoelmasta.

Hupi/traagisuus on juuri siinä, että alkuperäisestä uutisesta tosiaan löytyy ne kaikki samat surkuhupaisat elementit kuin käännöksestäkin, vaikka sitä ei koskaan voi tarkistamatta uskoa. Pdf:stä tosin puuttuu melkein kaikki linkit.

Jonkinlainen 120 sivun tekstimassan väljentäminen voisi olla paikallaan. Vaikka kuukausi alkamaan iloisella possunkuvalla.

Mutta muuten ei voi kuin ihmetellä. Sekä sattumusten volyymia, että hullunkurisia Pohjoismaita.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta