Kirjoittaja Aihe: Jukka Hankamäki: blogi  (Luettu 238378 kertaa)

reino

 • Vieras
Jukka Hankamäki: blogi
« : 07.12.2008, 22:19:20 »

Blogin etusivu: http://jukkahankamaki.blogspot.com/


Koko teksti: http://jukkahankamaki.blogspot.com/2008/12/suomineidon-itsenisyys.html

Jukka Hankamäki kirjoittaa itsenäisyyspäivän kunniaksi hienosti nykypäivän suomineidoista. Lyhennelmä alla:

"Suomineidon itsenäisyys

Käsittelin eräässä aiemmassa kirjoituksessani juhlimisen karnevalistisia piirteitä, kuten sitä, millä tavoin juhlien merkitykset ovat aikojen saatossa muuttuneet ja miksi niitä on usein myös tietoisesti muunneltu poliittisen vallan toimesta. Esimerkkinäni oli joulu, joka oli alun perin pakanallinen juhla mutta jonka varhaiskatolinen kirkko adoptoi omakseen antamalla sille siunauksensa ja koettamalla siten lisätä suosiotaan kristinuskoon pakkokäännytetyn mutta omia karkeloitaan edelleen rakastavan kansan keskuudessa.

Helsingin Sanomat ja Yleisradio ovat jälleen aloittaneet samantapaisen merkitysten muuntelun hyvissä ajoin ennen itsenäisyyspäivää. Pakkokäännytystyötä ne ovat tehneet ahkerasti jo aiemmin. Tärkeimpänä tehtävänään ne näyttävät pitävän sen opettamista, että itsenäisyyden merkitys löytyykin tätä nykyä kansainvälisyydestä ja monikulttuurisuudesta. Myös kirkoissa opetetaan ja julistetaan maahanmuuton, suvaitsemisen ja kulttuuririkastumisen ihanuutta, kuin kyseessä olisi pyhä kolmiyhteys.
[..]
Useimmille ihmisille on tullut selväksi, että ainoa oikea ja kaiken arvostelun ulkopuolella oleva monikulttuurisuuden kannattaja on Suomessa ja muissakin länsimaissa valkoinen heteroseksuaalinen nainen, jolla on vihervasemmistolaisia ja feministisiä ihanteita. Olen usein ihmetellyt tätä seikkaa, sillä samaan ryhmään kuuluvat naiset ovat useasti olleet myös etnistä alkuperää olevien maahanmuuttajien suorittamien raiskausten uhreja. Feministit sanovat ”väkivaltaisiksi”, ”juopoiksi” ja ”rasisteiksi” kylläkin valkoista heteroseksuaalista (ja joskus myös homoseksuaalista) miestä, mutta koskaan en ole kuullut, että kukaan tiedostava feministi moittisi samoista asioista afrikkalaistaustaisia muslimimaahanmuuttajia, jotka tilastojen mukaan tekevät kuitenkin moninkertaisesti raiskauksia kuin kantaväestöön kuuluvat suomalaiset miehet. Kun suomalaismiehet lopulta ottavat muutaman askeleen taakse ja vetäytyvät pelokkaasti seksuaalisen kanssakäymisen kilpakentiltä, feministit pitävät heidän peräytymistään surkeana puolusteluna, joka ainoastaan paljastaa Suomipoikien pahat aikeet, ahdistelun ja heidän punomansa salajuonet.
[..]
Tosiasiassa liberaali länsimainen yhteiskunta on rakennettu valkoisten keskivertomiesten rationaliteetille, ja paras tae sen säilymiselle lieneekin juuri keskivertomies, joka seisoo raiskauksia suunnittelevien muukalaisjengien ja valkoisen heteronaisen välissä. Vaikka maahanmuuttajat epäilemättä suovatkin valtiattarenaan palvomilleen Suomineidoille seksuaalisen tyydytyksen sekä heidän kaipaamansa sosiaalisen arvostuksen, saattaa suhteen ylläpito johtaa myös ikävään riippuvuuteen. Maahanmuuttajamiehet päättävät usein palata kotikonnuilleen tai johonkin muuhun vaikeasti tavoitettavaan paikkaan juuri silloin, kun geneettistä yksipuolisuuttamme rikastuttavan jälkikasvun ylläpito osoittautuukin maahanmuuttajamiehen omaan työvoimatilanteeseen ja ansiotasoon nähden mahdottomaksi. Maahan jäävät muslimimiehet puolestaan vaativat suomalaisten vaimojensa kääntymistä muslimeiksi, ja suomalaisnaiset suostuvat siihen voidakseen vastustaa valtionkirkkojemme patriarkaalisuutta, tiukkoja pukeutumissääntöjä ja ilmeistä väkivaltaisuutta...

Maahanmuuttopolitiikan eräänä motiivina toimii siis feminismi. Paradoksaalista on, että feminismi, joka sinänsä on liberaalin länsimaisen valistusihanteen luomus, johtaakin aktiivisen maahanmuuton ja kulttuuririkastumisen kautta omaan vastakohtaansa: naisten todellisten vapauksien ja oikeuksien takavarikoimiseen, kuten islamin käytännöissä käy. Tältä osin feministien asenteet ovat, paitsi johtaneet umpikujaan, myös saattaneet heidät itsensä sellaiseen tilanteeseen, jossa suomalaiset valkoihoiset naiset suorastaan tarvitsevat ”pahoilta ja hyökkääviltä heteromiehiltään” aivan samanlaista suojelua kuin Suomineito itsekin. Hyvää itsenäisyyspäivää."
« Viimeksi muokattu: 20.04.2009, 20:41:08 kirjoittanut Miniluv »

IDA

 • Vieras

reino

 • Vieras
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #2 : 03.01.2009, 12:40:13 »
Tämän hetken merkittävin suomalainen filosofi käyttää kirjoituksessaan Hommafoorumin virallista terminologiaa. :) Homma ^^^

Hyvä kirjoitus kaikin puolin. Huomatkaa myös lopussa olevan tiivistelmän kohtien lukumäärä. Se on 20.

Tuota kannattaisi linkittää sinne, tänne ja tuonne.

JohannaS

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 150
 • Liked: 84
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #3 : 03.01.2009, 13:46:20 »
Loistava kirjoitus! Siinä oli pari kohtaa jotka todella herättivät ajatuksia. Olin yllättynyt ja ilahtunut sanan "nuiva" esiintymisestä. Hassua miten tuokin sana on noussut käyttöön jopa substantiiviksi. Minä en edes muista mistä se alkoi, muistaakohan joku muu? Olettaisin että jostakin lehtiartikkelista jossa kommentoitiin että "suomalaiset suhtautuvat nuivasti maahanmuuttoon"?

Nuivuuteen liittyen, keksiikö joku parempaa vaihtoehtoista sanaa? Me olemme maahanmuuttokriittisiä, monikulttuurisuuskriittisiä, ja niin edelleen, mutta nuo sanat ovat aivan liian pitkiä ja epäkäytännöllisiä normaaliin kielenkäyttöön. Rasisti, nettinatsi ja netsi ovat sanoja joita käytämme toisistamme sarkastisessa mielessä, ja sanoilla voi olla hiukan voimakas sävy ulkopuolisen silmiin. Yritin juuri eilen keksiä jotakin helppoa lyhyttä sanaa joilla niputtaa joukkomme, mutta enpä keksinyt mitään fiksua korviketta "nuivalle". Nuivakin tuntuu vähän skenehuumorilta; ulkopuolinen ei ilman selitystä ymmärrä mitä sanalla tarkoitetaan. Joten sana ei ole täydellinen, mutta en kyllä keksi parempaakaan.

botti

 • Vieras
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #4 : 03.01.2009, 16:02:45 »
Ihminen on oppivainen, joten eiköhän 2011 voi mennä jo "Nuiva vaihtoehto" sloganilla.

Sanaa kylvämällä se myös kasvaa.

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 336
 • Liked: 600
 • Bailando conmigo
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #5 : 03.01.2009, 16:08:18 »
Homma tarvitsee Hankamäen kaltaisia henkilöitä. :)
Me3 muualle mun Twitteristä.

Puputti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 55
 • Liked: 0
 • Pieni ja hörökorvainen
  • Feministipupu
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #6 : 03.01.2009, 16:31:36 »
Hankamäki on suosikkini maahanmuuttoasioiden kohdalla (itseni jälkeen). 
Feminismin tavoite on tasa-arvo. Sitä ei saavuteta islamistamalla länttä.

Peltirumpu

 • Vieras
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #7 : 03.01.2009, 16:40:30 »
Hyvin punnittu kirjoitus Hankamäeltä.

Paras kohta mielestäni oli:
Lainaus
Helsingin kasvot eivät olleet kaksikymmentä vuotta sitten tällaiset. Ihmisiä ei puukotettu kaduilla. Metrossa ja julkisissa liikennevälineissä ei tarvinnut pelätä, eikä keskustan jalokiviliikkeitä ryöstetty ajamalla autolla sisään näyteikkunasta. Rikollisuuden keinot ovat koventuneet kansainvälistymisen myötä. Monikultturisuuden varjolla meitä pakotetaan hyväksymään vieraiden kulttuurien sellaisiakin piirteitä, jotka eivät ole missään mielessä eettisiä tai hyviä. Kriittisiä ääniä puolestaan on alettu arvostella ”median ylilyönneiksi”, ja avoimesti mielipiteensä ilmaisseet on haastettu oikeuteen, ikään kuin syyllisiä olisivat laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustajat.

( Eiköhän tännekin kohta joku pöllämystynyt tule homottelemaan Jukkaa.. Hohhoijaa..)
« Viimeksi muokattu: 03.01.2009, 16:44:11 kirjoittanut Peltirumpu »

Mika Mäntylä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 259
 • Liked: 39
  • Facebook
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #8 : 03.01.2009, 17:00:24 »
( Eiköhän tännekin kohta joku pöllämystynyt tule homottelemaan Jukkaa.. Hohhoijaa..)
Jeh  ;D

Itse asiassa aivan hemmetin hieno juttu, että julkisesti homoseksuaaliksi tunnustautunut henkilö tunnustautuu myös nuivaksi. Onhan se muuten omituista, että homojen oikeuksien kehittymiseen islamisoituvassa maailmassa kiinnittävät huomiota vain heteroseksuaalit homojen kannattaessa kaikenlaista itselleen vahingollista moniarvoisuutta (kuten kuolemantuomiota homoille).
Lukijan tulisi huomioida, että tämäkin viesti saattaa sisältää kärjekkäitä näkemyksiä tosiasioista tai mustaa huumoria.

Ohjattu ja hallittu vapaa keskustelija?

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 116
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #9 : 03.01.2009, 17:27:05 »
Onhan se muuten omituista, että homojen oikeuksien kehittymiseen islamisoituvassa maailmassa kiinnittävät huomiota vain heteroseksuaalit homojen kannattaessa kaikenlaista itselleen vahingollista moniarvoisuutta (kuten kuolemantuomiota homoille).

No en ole kyllä törmännyt yhteenkään homoon joka olisi suhtautunut mitenkään erityisen positiivisesti vaikkapa radikaaliin Islamiin? Sen sijaan Euroopassa osa raivokkaimmista ja päättäväisimmistä hyökkäyksistä monikulttuurisuutta sekä järjetöntä maahanmuuton ja suvaitsevaisuuden sekameteliä kohtaan on tullut nimenomaan homomiehiltä.

Homot, jotka toki hyötyvät suvaitsevaisuudesta, pystyvät myös näkemään suvaitsevaiston päättömyyksien läpi, kenties sen takia, että ovat olleet (ja ovat vieläkin) syrjitty ja monia vääryyksiä kokenut vähemmistö ja etenkin sen takia ettei kovin moni homo ole iloinen vaikkapa siitä, että joissain Eurooppalaisissa kaupungeissa heitä ollaan ajamassa, vuosikymmenten taistelun jälkeen, takaisin kaappeihin... erittäin epäsuvaitsevaisten ja asenteiltaan kivikautisten maahanmuuttajien toimesta - joiden käytöstä sitten kaikenlaiset mokuhörhöt yrittävät kovasti suvaita. Euroopassa homovastaisuus on nostanut viime vuosina ilkeästi päätään, samoin kun anti-semitismi, ja jokainen kyllä ymmärtää sydämessään ettei tämä johdu kantaeurooppalaisten kovenevista asenteista vaan ilmiö on todellakin maahantuotu tänne, ikävä muisto menneisyydestä, takapajuisista muslimimaista. 

Sitäpaitsi kaikenlaiset moraalisäteilevät pellet jotka markkinoivat itseään Hyvän Esitaistelijoina monikulttuurisuus- ja maahanmuuttoasioissa joutuvat miettimään kahdesti syyttelevätkö he homoseksuaaleja natseiksi tai vaarallisiksi äärioikestolaisiksi jotka yrittävät päästää maahanmuuttajaparat päiviltä ja sortaa erilaisia vähemmistöjä (tai mitä nyt suvaitsevaisilla voikaan tulla mieleen) jos he kritisoivat maahanmuuttoa. Homot ovat kaikenlaiselle Hommalle tärkeä asia ja hyvä liittolainen.
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 976
 • Liked: 1426
 • "je m’en fous"
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #10 : 03.01.2009, 17:35:38 »
Mulle tuli tästä mieleen:

Lainaus
Olin vaatinut muun muassa homoseksuaaleja koskevan tutkimuksen sisällyttämistä ohjelmaan, mutta siihen ei suostuttu, vaan minut savustettiin ulos tästä kulttuuririkastamiseen tähtäävästä projektista.

Eli eikö Suomeen haluta tulla juuri sen takia, että olemme Suomi, eikä mikään nimeltämainitsematon homot-korkeisiin-kaulakiikkuihin valtio? Eli jos maahanmuuttajissa on esimerkiksi juuri homoja, niin haluavatko he ne samat ajatollahit joita he kärsivät kotona rikastuttamaan Suomea? Eivät kai he siksi tulleet että täällä on ajatollaheja vaan siksi ettei täällä ole?
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Mika Mäntylä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 259
 • Liked: 39
  • Facebook
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #11 : 03.01.2009, 17:41:18 »
No en ole kyllä törmännyt yhteenkään homoon joka olisi suhtautunut mitenkään erityisen positiivisesti vaikkapa radikaaliin Islamiin?
Tässä se pointti onkin. Eihän Suomeen tai Eurooppaan tule muslimimaista mitään radikaalia islamia, vaan suvaitsevaisuuden henkilöitymiä  ;)

Kysy vaikkapa HY:n lepakkokerhosta, että onko monikulttuuri hieno juttu  :D
Lukijan tulisi huomioida, että tämäkin viesti saattaa sisältää kärjekkäitä näkemyksiä tosiasioista tai mustaa huumoria.

Ohjattu ja hallittu vapaa keskustelija?

reino

 • Vieras
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #12 : 03.01.2009, 19:44:34 »
Yritin juuri eilen keksiä jotakin helppoa lyhyttä sanaa joilla niputtaa joukkomme, mutta enpä keksinyt mitään fiksua korviketta "nuivalle".

Seuraavien parin vuoden aikana nuivan synonyymiksi vakiintuu "suomalaisystävällinen".

Näin ensi alkuun se tietenkin kuulostaa hieman oudolta ja monien mielestä ehkä vähän turhan kämyisältä, mutta ihmeelliset ovat sanojen tiet. Ja tunnekieli. ;D

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 116
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #13 : 03.01.2009, 19:55:29 »
Tässä se pointti onkin. Eihän Suomeen tai Eurooppaan tule muslimimaista mitään radikaalia islamia, vaan suvaitsevaisuuden henkilöitymiä  ;)

Kysy vaikkapa HY:n lepakkokerhosta, että onko monikulttuuri hieno juttu  :D

Ehkä en ole sitten kysynyt tarpeeksi monelta homoseksuaalilta onko monikulttuurisuus ja islamistit kiva juttu, koska oma käsitykseni homoseksuaalisten suhtautumisesta monikulttuuriin tiivistyy esimerkiksi Bruce Baweriin, Pim Fortuyniin, Theo van Goghiin ja vaikka Jukka Hankamäkeen. Henkilökohtaisesti tuntemani homot lähettäisivät välittömästi muslimit lentokoneella sinne missä elää myös kameleita ja vuohia.

Voidaan toki ehdottaa, ettei läheskään kaikkien homoseksuaalien mielestä monikulttuurisuus itsessään ole huono asia, vaan se että suvaitsevaisuuden pelisäännöt sanelevat takapajuisten, homoja vihaavien vuohipaimenten olevan yhteiskuntaa rikastava ja hieno ilmiö mutta kyllähän nuo kaksi asiaa nivoituvat erottamattomasti yhteen - ja eiköhän meidän seksuaaliset vähemmistöt ymmärrä sen peräti paremmin kuin valkoiset heterot yleensä.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2009, 22:30:43 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Martel

 • Vieras
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #14 : 04.01.2009, 13:43:26 »
Hyvä kirjoitus Hankamäeltä, joka tähän asti oli minulle täysin tuntematon suuruus. Joka tapauksessa todistaa, että monikulttuurin kritisoiminen älyllisistä lähtökohdista ei lepää yksin Jussi Halla-ahon harteilla. Hankamäen käyttämät 'netsi', 'rikastaminen' ja 'sävytteis-viritteinen'-termit toki kertovat, että tietyillä sivuilla on tullut päivystettyä. Hankamäen homoseksuaalisuus tekee hänestä erityisen vaikean kritiikin kohteen punaviheille; he eivät oikein voi lokakampanjoida Hankamäen henkilöä vastaan, eikä heillä ole mitään järkevää tai loogista, millä puolustaa multikultia.

Erikseen täytyy ihailla sitä, että Hankamäki uskaltaa puhua tästä asiasta omalla nimellään, vaikka sillä lienee tiettyjä riskejä hänen toimeentulonsa suhteen.

Hankamäen kirjoituksen lopussa oleva '20:n lista' osoittaa, että syitä multikultin vastustamiselle löytyy (vaikka osa syistä onkin limittäisiä, vrt. 'lisääntynyt katuväkivalta ja rikollisuus' vs. 'lähiöiden levottomuus'; 'muslimien halu kaventaa demokratiaa' vs. 'muslimien halu saattaa voimaan sharia' jne.). Sinänsä 20:n kohdan lista puolustaa paikkaansa, koska netsejäkin on tuo 20.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2009, 13:58:33 kirjoittanut Martel »

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 148
 • Liked: 18037
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #15 : 04.01.2009, 14:06:35 »
Hankamäen homoseksuaalisuus tekee hänestä erityisen vaikean kritiikin kohteen punaviheille; he eivät oikein voi lokakampanjoida Hankamäen henkilöä vastaan, eikä heillä ole mitään järkevää tai loogista, millä puolustaa multikultia.

Olen jo hetken mielenkiinnolla odotellut punavihreiden avautumisia Hankamäen kirjoituksista, mutta eipä näy. Edes Jeja-Pekka? C'mon, juuri Jejallehan oli suuri kauhistus, että oikein akateemisissa piireissä joku ajattelee nuivasti, ja perustelee ajattelunsa loistavasti. Onkohan Hankamäen "Gaygambiitti" niin paha puolustus punavihreää vastaan, että hänellä on immuniteetti?

ihminen

 • Vieras
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #16 : 04.01.2009, 14:11:20 »
Hyvää tekstiä Jukka Hankamäeltä. Jostain syystä mennyt hänen tekstinsä aikaisemmin ohitse. Luin muitakin kirjoituksiansa ja törmäsin tälläiseen tekstiin:

Lainaus
(...)
Voi olla, että Irakin sotaa pakenevien kannattaisi hakea turvapaikkaa pikemminkin Saudi-Arabian ja Jemenin tapaisista rikkaista arabimaista, joissa on samanlainen kulttuuri kuin heidän synnyinseuduillakin, paitsi että sitä ei myönnetä heille helposti edes noista läheisistä veljesmaista. Suomen kannattaisi ottaa oppia USA:sta, Kanadasta ja Australiasta, jotka vaativat kaikilta maahan tulijoilta työviisumin tai reilun kasan dollareita.

Asialle on syytä tehdä nopeasti jotain, sillä maahanmuuttajien omalla taholla toimii kokonaisia järjestöjä, kuten Hizb ut-Tahrir, jonka tavoitteena on vallata mahdollisimman nopeasti koko Pohjola käyttäen hyväksi avointa maahanmuuttopolitiikkaa. On selvää, että julkinen valta harkitsee maahanmuuttopolitiikan jarrutustoimia komiteoissaan perusteellisesti ja pitkään, oletettavasti vähintään kymmenen vuotta. Siksi ajaksi olisi oikein laittaa rajat kiinni ja portit lukkoon.
(...)
http://jukkahankamaki.blogspot.com/2008/12/jussilla-sytytti.html

Mikä on kyseinen järjestö? Googlettamalla Hizb ut-Tahrir löytyi wikipediasta http://en.wikipedia.org/wiki/Hizb_ut-Tahrir ja sieltä linkki järjestön kotisivuille http://www.hizb-ut-tahrir.org/EN/ Olisi mielenkiintoista tietää enemmän.

EDIT. oma topic Hizb ut-Tahrir http://hommaforum.org/index.php?topic=910.msg11788;topicseen#msg11788
« Viimeksi muokattu: 04.01.2009, 14:49:49 kirjoittanut ihminen »

Atte Suomalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 037
 • Liked: 296
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #17 : 04.01.2009, 14:31:50 »
Loistava kirjoitus! Siinä oli pari kohtaa jotka todella herättivät ajatuksia. Olin yllättynyt ja ilahtunut sanan "nuiva" esiintymisestä. Hassua miten tuokin sana on noussut käyttöön jopa substantiiviksi. Minä en edes muista mistä se alkoi, muistaakohan joku muu? Olettaisin että jostakin lehtiartikkelista jossa kommentoitiin että "suomalaiset suhtautuvat nuivasti maahanmuuttoon"?

Nuivuuteen liittyen, keksiikö joku parempaa vaihtoehtoista sanaa? Me olemme maahanmuuttokriittisiä, monikulttuurisuuskriittisiä, ja niin edelleen, mutta nuo sanat ovat aivan liian pitkiä ja epäkäytännöllisiä normaaliin kielenkäyttöön. Rasisti, nettinatsi ja netsi ovat sanoja joita käytämme toisistamme sarkastisessa mielessä, ja sanoilla voi olla hiukan voimakas sävy ulkopuolisen silmiin. Yritin juuri eilen keksiä jotakin helppoa lyhyttä sanaa joilla niputtaa joukkomme, mutta enpä keksinyt mitään fiksua korviketta "nuivalle". Nuivakin tuntuu vähän skenehuumorilta; ulkopuolinen ei ilman selitystä ymmärrä mitä sanalla tarkoitetaan. Joten sana ei ole täydellinen, mutta en kyllä keksi parempaakaan.

Kiitos Johannalle paluusta. Ehdinkin jo ihmetellä, missä olet. Tuosta nuiva sanasta sen verran, että mielestäni se on loistava. Sitä pitää vaalia ja levittää kaikkialla. Se kuvaa hyvin meitä, ystävällisesti.

Martel

 • Vieras
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #18 : 04.01.2009, 15:14:37 »
Olen jo hetken mielenkiinnolla odotellut punavihreiden avautumisia Hankamäen kirjoituksista, mutta eipä näy. Edes Jeja-Pekka? C'mon, juuri Jejallehan oli suuri kauhistus, että oikein akateemisissa piireissä joku ajattelee nuivasti, ja perustelee ajattelunsa loistavasti. Onkohan Hankamäen "Gaygambiitti" niin paha puolustus punavihreää vastaan, että hänellä on immuniteetti?

Mistä ei voi puhua, siitä pitää vaieta ;D

Taistolaisvihreät arvostelevat Halla-ahoa suurella kiimalla, mutta koska kaapista ulostullut homoseksuaali sijoittuu punavihreässä toiseuspyramidissa melko korkealle, punavihreä käyttöjärjestelmä antaa tässä kohdin syntax errorin.

PP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 104
 • Liked: 1
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #19 : 04.01.2009, 15:53:40 »
Taistolaisvihreät arvostelevat Halla-ahoa suurella kiimalla, mutta koska kaapista ulostullut homoseksuaali sijoittuu punavihreässä toiseuspyramidissa melko korkealle, punavihreä käyttöjärjestelmä antaa tässä kohdin syntax errorin.

Tosin samat tyypit leimaavat usein ihmisiä homoiksi, tyyliin "Mannerheim oli homo" jne. Ainakaan minulle ei ole vielä selvinnyt se, pitäisikö vihervasemmiston homottelu ottaa kohteliaisuutena vaiko loukkauksena.
Vaikka olisitkin paranoidi, se ei tarkoita etteivätkö NE voisi olla perässäsi.

James Hirvisaari

 • Vieras
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #20 : 04.01.2009, 21:26:27 »
Hieno kirjoitus tohtori Hankamäeltä ja samalla muistutus siitä, että nuivis voi olla homo, streitti, uskovainen, ateisti, sivari, militantti, duunari, dirika, vasemmalla, oikealla, rahtari, tohtori. Kyseessä ei ole homogeeninen porukka eikä tarvitse olla. Ajattelen niin, että nuivuus on ylemmän kategorian homma.

"Tehtyäni yllä mainittujen havaintojen pohjalta poliittiset johtopäätökset en ole enää ainoastaan nuivan sävyinen tai nuivasti virittynyt. Nyt olen pesunkestävästi nuiva." (Jukka Hankamäki)

Minä käytän nimitystä RUTINUIVA, ja juuri sellaiseksi itsekin tunnustaudun.

terrakotta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 505
 • Liked: 192
 • lähiövalas
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #21 : 05.01.2009, 01:06:24 »
Tosin samat tyypit leimaavat usein ihmisiä homoiksi, tyyliin "Mannerheim oli homo" jne. Ainakaan minulle ei ole vielä selvinnyt se, pitäisikö vihervasemmiston homottelu ottaa kohteliaisuutena vaiko loukkauksena.

Se pitäisi varmaan ottaa neutraalina asiana. Minä olen käsittänyt asian niin, että homottelemalla ei haluta loukata niinkään homottelun kohdetta kuin homoteltavasta pitäviä ja tätä arvostavia. Suvaitsevaisto kun olettaa, että kaikki muut pitävät homottelua kauheana loukkauksena ja siksi se on heistä hyvä tapa kertoa kansalle, että teidän arvostuksillanne tahdotaan nyt pyyhkiä takamusta.

Pawl

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 1
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #22 : 11.01.2009, 16:59:20 »
http://jukkahankamaki.blogspot.com/2009/01/vastauksia.html

"Muutamat kirjoittajat ovat arvioineet ajatuksiani Jussi Halla-ahon Homma-foorumilla, jota onkin ilo seurata, sillä – amiraali Juhani Kaskealan eräässä toisessa yhteydessä esittämää parafraasia lainatakseni – ”homma näyttää vielä toimivan erinomaisesti”! ”Homma” sopiikin keskustelupalstan nimeksi hyvin, sillä se muistuttaa myös filosofi Martin Heideggerin käsitettä Tätigkeit. Tuolla käsitteellä hän puolestaan tarkoitti käytännöllistä tekemistä, touhua tai puuhaa, jossa teoreettinen järki yhdistyy arkipäiväiseen toimintaan."

Kiintoisaa jatkoa...
"Multicultural identification is the proclamation of victimization." -Sacks & Thiel

IDA

 • Vieras
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #23 : 11.01.2009, 17:08:07 »
Tätigate  :o

edit:

Ihmettelen tätä

"Hyökkääjinä ovat olleet a) niin sanotut analyyttiset systeemifilosofit (toisin sanoen sosialistit)"

Itse olen toki filosofisesti sivistymätön, mutta pidän Wienin koulua ( Gödel ) lähinnä kilttien ihmisten kerhona?

Muuten aika ajatuksia herättävä ja ravisteleva kirjoitus.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2009, 17:27:58 kirjoittanut IDA »

tapio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 947
 • Liked: 214
  • Tapion loki
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #24 : 11.01.2009, 17:31:04 »
Hyvä kirjoitus Hankamäeltä. Vaikea kritisoida, koska hän on homo. Hymyä huuleen.
On muukalaisvihamielistä ja islamofobista vastustaa sitä, että muslimit hirttävät homoja.
http://tuuritapio.blogspot.com/

kertsu59

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 436
 • Liked: 41
 • PS
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #25 : 11.01.2009, 17:46:47 »
http://jukkahankamaki.blogspot.com/2008/12/miten-minusta-tuli-nuiva.html

Aika asiatekstiä.
Todella mestarillista tekstiä.Oma maailmankuvani on todellakin muuttunut viimeisten kahden vuoden aikana jolloin ensi kerra eksyin scriptan sivuille. ???
Onko se monikulttuuri maailman paras asia.....Monietnisyys sensijaan voisi olla sitä.

tapio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 947
 • Liked: 214
  • Tapion loki
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #26 : 11.01.2009, 17:58:54 »
Yritin lähettää Usariin Siikalan blogiin kommentin, mutta selaimeni ei muka millään suostu lähettämään evästeitä.

http://parempimaa.blogit.uusisuomi.fi/2009/01/11/maahanmuuttokriittisten-mielipiteet-joutavat-viemariin/

Koetan jos täällä onnistuu: Kaikki maahanmuuttokriittiset eivät ole yksinkertaisia peräkammaripoikia, vaan jotkut heistä ovat jopa fiksuja homoja. Lue Jukka Hankamäkeä. Mitenkäs nyt suu pannaan?

http://jukkahankamaki.blogspot.com/
On muukalaisvihamielistä ja islamofobista vastustaa sitä, että muslimit hirttävät homoja.
http://tuuritapio.blogspot.com/

Pawl

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 1
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #27 : 18.01.2009, 20:23:53 »
http://jukkahankamaki.blogspot.com/2009/01/lenn-matti.html

"Olen myös harkinnut asettumista seuraavissa eduskuntavaaleissa ehdokkaaksi, kun vain löytyisi sellainen puolue, joka minut riveihinsä huolisi. Kun maamme poliittinen johto ei oikeastaan tee muuta kuin viettää roomalaisia orgioitaan, on aika selvää, että tässä maassa tarvitaan asiantuntevaa ja vastuullista valtiofilosofiaa, ei sellaista, joka ymmärtää poliittisen järjestelmän realiteeteista saman kuin jänis Jumalasta."

Tämä olisi mahtavaa vetoapua Hommalle!

Kyseisessä kirjoituksessa myös erinomaisen selkeä rasismin määrittely, kuten myös sen, mitä se ei ole.
"Multicultural identification is the proclamation of victimization." -Sacks & Thiel

Rauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 562
 • Liked: 333
Vs: Jukka Hankamäki: Miten minusta tuli nuiva?
« Vastaus #28 : 18.01.2009, 21:14:37 »
Entisellä sosiologian proffallani oli loputtomasti anekdootteja taistolaisista kultaiselta (tai pikemminkin punaiselta) 1970-luvulta.

Tällä kertaa kelpo taistolaiset olivat väsäämässä banderolia johonkin fasistien vastaiseen mielenosoitukseen. Julisteen tekstiksi kirjoitettiin kahdelle riville "MANNERHEIM OLI HOMO!"

Tähän asti kaikki meni hyvin, kunnes eräs poliittisesti tiedostavampi toveri huomautti, että eikö homot loukkaannu, kun heillä leimataan lahtari Mannerheimia? Tämä olikin visainen pulma paikalliselle vallankumousneuvostolle. Taistolaisen aatteen elähdyttämät Erkit & Tarjat pistivät leninisti-marxilaiset aivosolunsa yhteen, ja kas, oikeaoppinen vaihtoehto löydettiin.

Pikku korjauksen jälkeen julisteessa luki "MANNERHEIMKIN OLI HOMO!" ;D
"No one among us can complain about his death, for whoever joined our ranks put on the shirt of Nessus. A man's moral worth is established only at the point where he is ready to give up his life in defense of his convictions." - Henning von Tresckow, 21.07.1944

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1051
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Vs: Jukka Hankamäki: blogi
« Vastaus #29 : 18.02.2009, 21:36:14 »
http://jukkahankamaki.blogspot.com/2009/02/pippi-langstrumpan-sukkahousut.html

Ainoa syy, jonka vuoksi hallituspuolueet, kristilliset ja suuri osa vasemmistosta tätä esitystä ajavat, perustuu Euroopan unionin painostukseen. Kyseessä on EU-direktiivi (sehän todettiin jo ensimmäisen puheenvuoron alussa). Ministerit ovat puun ja kuoren välissä. He eivät kehtaa sanoa EU:n ministerineuvoston kokouksissa, että Suomen kansa ei halua lisää maahanmuuttajia. Toisaalta he ovat itse sitoutuneet Euroopan unionin strategisesti virheellisiin ja filosofisesti perustelemattomiin ohjelmanjulistuksiin, joilla pyritään edistämään työvoiman liikkuvuutta EU-maiden välillä ja houkuttelemaan halpatyövoimaa myös EU:n ulkopuolelta. Niinpä ministerit eivät kehtaa sanoa suomalaisille, mistä heidän ajamansa maahanmuuton edistäminen johtuu: heitä hävettää, sillä he joutuvat kumartamaan kollegoitaan EU:ssa, ja siksi he tulevat selkä edellä kotiin Brysselistä.

Mitä nyt sanoisin... Hankamäki on seurannut jäljet sylttytehtaalle.

Toivoa sopii, että Suomi on edes tehnyt jonkinlaiset kunnon lehmänkaupat tämän onnettoman maahanmuuttopolitiikan kanssa. Pahoin kuitenkin pelkään, että politiikan muutos on tehty pelkästään kuuliaisuudesta.
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Tagit: filosofit